Πώς να κανονίσετε την τηλεόραση στο σαλόνι;

Καλά κατασκευασμένο και προσεκτικά σχεδιασμένο σαλόνι - σπανιότατο στην εποχή μας. Πρέπει να είναι ένας χώρος ξεκούρασης, και πιο συχνά ένας οικογενειακός. Και τώρα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σαλόνι χωρίς τηλεόραση, επειδή κάποιος αρέσει να βλέπει ταινίες ή εκπομπές, κάποιος μπορεί να ακούει μουσική και να παρακολουθεί μουσικά βίντεο ή μπορεί να υπάρχουν εραστές στην οικογένεια παίζοντας κονσόλες.

Για όλους αυτούς τους σκοπούς απαιτείται τηλεόραση. Και η σωστή τοποθέτησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συχνά η θέση της τηλεόρασης εξαρτάται όχι μόνο από την επιθυμία να τοποθετηθεί σε μια συγκεκριμένη θέση. Η τηλεόραση πρέπει να συμπληρώνει σωστά το εσωτερικό. Μετά από όλα, η τηλεόραση, όπως και κάθε στοιχείο της διακόσμησης, μπορεί εύκολα να χαλάσει το σχέδιο του δωματίου ως σύνολο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την τοποθέτηση μιας τηλεόρασης στο σαλόνι:

 • Η τηλεόραση δεν πρέπει να βρίσκεται τόσο κοντά όσο και απέναντι από το παράθυρο.
 • Η τηλεόραση δεν πρέπει να σταθεί επί τόπου που έχει πληγεί από το άμεσο ηλιακό φως.
 • το ύψος της θέσης του δεν πρέπει να είναι υψηλότερο από το ύψος ενός ατόμου.
 • η απόσταση από το σημείο προβολής στην ίδια την τηλεόραση πρέπει να είναι τουλάχιστον τριπλάσια από τη διαγώνιο.
 • εάν η τηλεόραση κρέμεται στον τοίχο ή είναι τοποθετημένη σε αυτήν, τότε το σχέδιο πρέπει να αντέχει το βάρος τόσο της ίδιας της τηλεόρασης όσο και του συστήματος συγκράτησής της.
 • όταν διαιρείται το σαλόνι σε ζώνες, η τηλεόραση πρέπει να βρίσκεται στο τμήμα που θα είναι προσαρμοσμένο για αναψυχή.
 • μεγάλες, ογκώδεις τηλεοράσεις τοποθετούνται συνήθως σε βάθρα ή σε περίπτερα, ενώ τα πλάσματα συνήθως κρέμονται σε αγκύλες ή τοποθετούνται σε μια συγκεκριμένη θέση για να τονίζουν το μοντέρνο εσωτερικό.
 • οι διαστάσεις της τηλεόρασης πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις του δωματίου. Μία μικρή τηλεόραση μπορεί απλά να χαθεί σε ένα μεγάλο δωμάτιο, ενώ ένα μεγάλο θα τρώει χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο.
 • η ολοκλήρωση του δωματίου δεν πρέπει να παρεμποδίζει την παρακολούθηση της τηλεόρασης.
 • Η τηλεόραση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο, ώστε να μην δημιουργείται επιπλέον ένταση στα μάτια και να μην προκαλούν πονοκεφάλους.

Επιλογές τοποθεσίας

Η τηλεόραση δεν πρέπει να αποτελεί το κύριο στοιχείο του καθιστικού, δεν πρέπει να υπάρχει τηλεόραση, δεν πρέπει να ξεχωρίζει. Συχνά, αγοράζοντας ένα σύγχρονο πλάσμα ή οθόνη LCD, πολλοί δεν πιστεύουν ότι δεν θα χωρέσει στο υπάρχον σχέδιο δωματίου. Και αναζητώντας μια μεγαλύτερη διαγώνιο, μπορείτε να ξεχάσετε ότι μια τέτοια οθόνη μπορεί απλά να σηκωθεί και να πάρει αρκετό χώρο που ήταν ελεύθερος πριν από αυτήν. Επομένως, για να έχει κάποιος οθόνός πρέπει να είναι ικανός και συνετός.

Πριν αγοράσετε μια τηλεόραση, πρέπει να σκεφτείτε κάποια πράγματα:

 • ο οποίος τοίχος του δωματίου θα έχει την καλύτερη τηλεόραση.
 • Τηλεόραση που διαγώνια θα χωρέσει τέλεια στο εσωτερικό?
 • όπου και πώς να τοποθετήσετε την καρέκλα ή τον καναπέ έτσι ώστε να μπορεί να φαίνεται ξεκάθαρα.
 • το κύριο στυλ και τα κύρια χρώματα του καθιστικού.

Στο μεγαλύτερο μέρος των τηλεοράσεων της είναι διαθέσιμα σε μαύρο χρώμα. Καλά θα εναρμονιστεί με σχεδόν όλους τους τύπους εσωτερικών χώρων. Το κύριο πράγμα είναι ότι η τηλεόραση δεν φαίνεται αποσπασμένη από το εσωτερικό.

Μπορείτε συχνά να επιλέξετε το χρώμα της τηλεόρασης, το οποίο είναι παρόμοιο με τα βασικά χρώματα του σχεδιασμού του δωματίου.Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να μην διαθέσετε τίποτα στο δωμάτιο, θα συνδυαστεί με όλα τα στοιχεία της διακόσμησης και θα δημιουργήσει μια αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης.

Σήμερα, η τηλεόραση είναι συχνά ενσωματωμένη σε μια θέση γυψοσανίδας. Στην ίδια την εξειδικευμένη θέση, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πάνελ, καθώς και να ρυθμίσετε επιπλέον φωτισμό σε απαλά χρώματα για να παρακολουθήσετε ταινίες και προγράμματα όχι στο σκοτάδι, αλλά χωρίς το κύριο χρώμα που περιλαμβάνεται.

Τερματισμός τοίχου και φόντο

Δεδομένου ότι η τηλεόραση πρέπει να είναι κοντά στον τοίχο, πρέπει απαραίτητα να συνδυαστεί με αυτό. Και αν η επισκευή στο δωμάτιο είναι μόλις αρχίζει, τότε μπορείτε να σκεφτείτε εκ των προτέρων για τις επιλογές για σωστή διακόσμηση του τοίχου για την τηλεόραση που θεωρείτε ως την καλύτερη επιλογή για την αίθουσα. Τώρα θα εξετάσουμε τους κύριους τύπους διακόσμησης τοίχων:

 • Ταπετσαρία. Σας επιτρέπουν όχι μόνο να καλύψετε ολόκληρο το διάστημα από το πάτωμα μέχρι την οροφή, αλλά και να τονίσετε την απαραίτητη περιοχή. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε συνονθύλευμα που συνδυάζει γύρω από την οθόνη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο μοτίβο ή να διακοσμήσετε τον τοίχο με αφίσες με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες. Το φωτογραφικό χαρτί σε αυτόν τον τοίχο όπου θα βρίσκεται η τηλεόραση είναι επίσης δημοφιλές.
 • Βαμμένοι τοίχοι. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα και σκιά για τον τοίχο. Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής μέθοδος φινιρίσματος.Συχνά χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός χρωμάτων, αλλά στην περιοχή δίπλα στην τηλεόραση χρησιμοποιούνται κυρίως φωτεινά και ζεστά χρώματα. Επίσης με τη βοήθεια σχεδίων ή εικόνων μπορείτε να σχεδιάσετε το περίγραμμα της τηλεόρασης όπως κρίνετε κατάλληλο.
 • Ο σομωτός τοίχος. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διάφορα γύψο. Μπορείτε να δημιουργήσετε τοίχους ανακούφισης και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χωρισμό σε ζώνες όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους τέτοιου υλικού.
 • Τείχη με καμβά μπαμπού. Τέτοια διακοσμητικά στοιχεία επιτρέπουν τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας διασύνδεσης με τη φύση. Αυτοί οι τοίχοι είναι κατάλληλοι μόνο για φωτεινές τηλεοράσεις, οι σκοτεινές θα ξεχωρίζουν πολύ και φαίνονται αφύσικες.
 • Τείχη με στοιχεία από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η χρήση διαφορετικών υφασμάτων στους τοίχους προσθέτει άνεση στα δωμάτια. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια αντίθεση μεταξύ του τοίχου και της τηλεόρασης.
 • Τούβλα ή πέτρινους τοίχους. Με τέτοιους τοίχους χρησιμοποιείται συχνά τζάκι ως στοιχείο του εσωτερικού. Όταν μοιράζεστε τζάκι και τηλεόραση στην ίδια αίθουσα, πρέπει να ξέρετε ότι δεν πρέπει να αποσπούν το ένα το άλλο.

Συχνά ο τοίχος, ο οποίος διαθέτει τηλεόραση, είναι ο κύριος τοίχος του καθιστικού. Επομένως, ο σχεδιασμός ολόκληρου του τείχους πρέπει να προσεγγίζεται υπεύθυνα.Συνήθως ο τοίχος με την τηλεόραση είναι διακοσμημένος. Το χρώμα του τοίχου πρέπει να είναι ήρεμο και φωτεινό: ελεφαντόδοντο, κρέμα, σοκολάτα.

Πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε την τηλεόραση κοντά σε φωτεινές πηγές ή στοιχεία θέρμανσης. Επίσης, δεν μπορείτε να βάλετε δίπλα στην τηλεόραση και ένα πραγματικό τζάκι. Αλλά είναι δυνατόν να συνδυάσετε την τηλεόραση με ένα τεχνητό τζάκι στον ένα τοίχο. Συχνά στο μισό του τοίχου, πιο κοντά στη γωνία, υπάρχει μια τηλεόραση, και στο άλλο μισό του τείχους υπάρχει τζάκι. Έτσι το σαλόνι χωρίζεται σε δύο μέρη ανάπαυσης.

Μέθοδοι συναρμολόγησης

Η τοποθέτηση της τηλεόρασης στον τοίχο σάς επιτρέπει να εξοικονομείτε χώρο στο δωμάτιο.

Πριν εγκαταστήσετε την τηλεόραση στον τοίχο, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε:

 • πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιο ύψος θα πρέπει να τοποθετηθεί τηλεόραση?
 • ρυθμίστε τις συνδέσεις έτσι ώστε μεταξύ της τηλεόρασης και του τοίχου να υπάρχει ένα κενό για την κυκλοφορία του αέρα και να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.
 • να γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να κρεμάσει το πλάσμα στο γυψοσανίδα. Γυψοσανίδα δεν θα διατηρήσει ένα τέτοιο βάρος.

Η οθόνη είναι τοποθετημένη στον τοίχο με ένα στήριγμα.

Υπάρχουν τρεις επιλογές για παρενθέσεις:

 • Σκληρό. Χαρακτηρίζεται από τη στερέωση της οθόνης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να γίνει κλίση.
 • Έχει κλίση. Αυτά τα παρένθετα σας επιτρέπουν να αλλάξετε την κλίση της οθόνης σε ένα επίπεδο μέσα σε 20 μοίρες.
 • Έξοδα - στροφή. Ο πιο ακριβός τύπος προσκόλλησης. Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την κλίση σε δύο επίπεδα, ενώ έχετε μεγάλη γωνία κλίσης και περιστροφής.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ως πρόσθετος σχεδιασμός για την τηλεόραση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά σχέδια:

 • Ράφια ή κόγχες. Τις περισσότερες φορές βρίσκονται στις πλευρές της οθόνης. Στις κόγχες υπάρχουν τόσο διακοσμητικά στοιχεία όσο και πρόσθετα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα. Αυτές περιλαμβάνουν συσκευές αναπαραγωγής DVD, ηχοσύστημα ή κονσόλες παιχνιδιών.
 • Ράφια. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να κλείσετε τέλεια τους γυμνούς τοίχους. Μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον ολόκληρο τον χώρο του τοίχου γύρω από την τηλεόραση.
 • Οι καμάρες. Η χρήση των τόξων είναι χαρακτηριστική ενός τέτοιου στυλ όπως ο μινιμαλισμός. Συχνά, η τηλεόραση βρίσκεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη αψίδα για αυτό, γεγονός που της δίνει μια ιδιαίτερη ομορφιά. Δημιουργεί επίσης μια αίσθηση πύλης και παρόμοια με 3D.
 • Αρθρωτοί τοίχοι. Σας επιτρέπουν να οργανώσετε ολόκληρο το τείχος ταυτόχρονα με το ίδιο στυλ. Οποιαδήποτε τεχνική σε τέτοιες ενότητες φαίνεται πολύ οργανική.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν εφικτή τη διάνοιξη οποιωνδήποτε ιδεών με τη βοήθεια διαφόρων διακοσμητικών στοιχείων.Μπορείτε να συνδυάσετε τα παλιά στυλ με τις νέες τάσεις της εποχής.

Πώς να τοποθετήσετε την τηλεόραση στο σαλόνι, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο