Δύο επιπέδων τέντωμα στο εσωτερικό του καθιστικού

 Δύο επιπέδων τέντωμα στο εσωτερικό του καθιστικού

Το σαλόνι είναι το κύριο μέρος στο σπίτι για την υποδοχή των επισκεπτών. Είναι εδώ που όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες, να γιορτάσουν τις διακοπές, το τσάι-πόσιμο και απλά κοινή αναψυχή. Το εσωτερικό του σαλόνι μπορεί να πει για τα γούστα, τις συνήθειες και την υλική ευημερία του ιδιοκτήτη του δωματίου.

Πολλοί σχεδιαστές επιλέγουν μια καθολική λύση για το σχεδιασμό της οροφής σαλόνι - ψευδοροφές. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές αυτών των προϊόντων προσφέρουν μοντέλα διαφόρων μεγεθών, σχεδίων, υφασμάτων και χρωμάτων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη οροφή σε κάθε δωμάτιο.Σήμερα θα μιλήσουμε για τεντωμένες οροφές δύο επιπέδων στο εσωτερικό του καθιστικού.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Πριν αρχίσετε να εξετάζετε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού τελειώματος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δομές τάσης 2 επιπέδων θα φαίνονται αρμονικά μόνο σε μεγάλους χώρους.

Σήμερα, η αγορά προσφέρει πολλές επιλογές για τεντωτικές κατασκευές από διάφορους κατασκευαστές, Τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι τα ακόλουθα:

 • Κλασικό Η επιφάνεια του καμβά εκτελείται σε στάνταρ χρώματα: λευκό, μπεζ και γκρι. Αυτός ο καμβάς θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο κλασικό εσωτερικό.

Οι εικόνες των τοιχογραφιών της οροφής των vintage εσωτερικών χώρων, τυπωμένες στο πάνω μέρος της δομής, θα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

 • Σύγχρονη Για τεντωμένες οροφές, κατασκευασμένες σε αυτό το στυλ, που χαρακτηρίζονται από συνδυασμό φωτεινών χρωμάτων, σχέδια με τη μορφή «φυτικών» γραμμών και σαφή όρια δομών.
 • Χώρα Η επίστρωση είναι ένας ματ στερεός καμβάς, που συχνά διατηρείται σε έναν τόνο. Κατάλληλο για διακόσμηση σε "λαϊκό" στιλ.
 • Ethnic. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ινδική, αφρικανική και άλλους εξωτικούς τρόπους για το σχεδιασμό τέντωμα οροφής καμβά.Ο συνδυασμός σχεδίων δύο επιπέδων, κατασκευασμένων σε αυτό το στυλ, με ξύλινα πλαίσια, εθνικά μοτίβα στους τοίχους και τεράστια διακοσμητικά στοιχεία, θα αφήσουν μια μόνιμη εντύπωση στους επισκέπτες του σπιτιού.
 • Μινιμαλισμός Το πιο δημοφιλές στυλ για τεντωτικές κατασκευές. Μπορούν να είναι ματ και γυαλιστερά, κατασκευασμένα σε καταπραϋντικά χρώματα: λευκό, γκρι, ανοιχτό μπεζ, μπλε.
 • Υψηλή τεχνολογία Γυαλιστερό καμβά, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων με το χρώμα "κάτω από το μέταλλο", θα αποτελέσει το επίκεντρο του σαλόνι και τονίζουν την πολυπλοκότητα του εσωτερικού.

Η ιδιαιτερότητα των δομών τεντώματος δύο επιπέδων έγκειται στη δυνατότητα ζωνοποίησης του χώρου, δηλαδή στη διαίρεσή του σε διάφορες ζώνες με διαφορετικές λειτουργίες. Στο καθιστικό, η εγκατάσταση ενός τέτοιου σχεδιασμού θα βοηθήσει να δημιουργηθεί χώρος για ξεκούραση, γεύματα, εργασία.

Σκέψη μέσω της εγκατάστασης του φωτισμού, πρέπει να εξετάσετε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των έργων ζωγραφικής. Το φιλμ PVC έχει ιδιότητες υψηλής αντοχής, ωστόσο, με παρατεταμένη θέρμανση από τη λάμπα, το υλικό μπορεί να μαλακώσει. Φωτιστικά που εκπέμπουν θερμότητα μπορούν να παραμορφώσουν το ύφασμα, το οποίο, μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, θα οδηγήσει σε χαλάρωση του.Επομένως, κατά την εγκατάσταση δομής μεμβράνης από PVC, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας. Δεδομένου ότι η ταινία δεν συνεπάγεται την εγκατάσταση ηλεκτρικού εξοπλισμού απευθείας σε αυτό, η εγκατάσταση των λαμπτήρων θα πρέπει να πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδικές βάσεις.

Τα σχέδια δύο επιπέδων έχουν τις ευρύτερες προοπτικές όσον αφορά τον φωτισμό του εξοπλισμού. Αυτά τα ανασταλτικά προϊόντα θα βοηθήσουν στην απόκρυψη ηλεκτρικής καλωδίωσης, συστήματος εξαερισμού και άλλων τεχνικών επικοινωνιών, αφήνοντας τα εξαρτήματα σε ελεύθερη πρόσβαση για επισκευή και αντικατάσταση. Στην κατασκευή του γυψοσανίδας για να κάνει τρύπες για λαμπτήρες είναι πολύ απλή, και ο αριθμός τους περιορίζεται μόνο από τη φαντασία του ιδιοκτήτη.

Η χρήση λαμπτήρων διαφορετικών τύπων θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε την αρχική υφή του καμβά, να προσθέσετε βάθος στο ανώτατο όριο και να γεμίσετε το δωμάτιο με έντονο φως.

Τα σχέδια δύο επιπέδων είναι συχνά κατασκευασμένα από λωρίδες LED. Υπογραμμίζουν το σχήμα της οροφής και δίνουν φωτεινό φως της ημέρας. Για τους λάτρεις των αρχικών λύσεων στην αγορά υπάρχουν εύκαμπτοι σωλήνες νέον με λαμπερή και απότομη λάμψη.

Δεν είναι πολύ κατάλληλα για κλασικά σαλόνια,αλλά φαίνονται υπέροχα σε διαμερίσματα στούντιο και δωμάτια υψηλής τεχνολογίας.

Οι προβολείς είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση σε πλαίσιο γυψοσανίδας και στο φύλλο μεμβράνης. Συχνά τοποθετούνται ομοιόμορφα γύρω από την περίμετρο και χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του φωτισμού στο δωμάτιο. Το κεντρικό στοιχείο του καθιστικού παραμένει ένας πολυέλαιος. Συνήθως τα αναρτημένα φώτα οροφής είναι οι πιο ισχυρές πηγές φωτός και οι κύριες λεπτομέρειες του εσωτερικού. Αντικατοπτρίζεται στην επιφάνεια καθρέφτη της ταινίας, ο πολυεστέρας κορεσμός του χώρου με το φως, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα επίσημης.

Σε αντίθεση με τους στερεούς καμβάδες, οι 2 επιπέδων μπορούν να διαρρυθμιστούν με τη μορφή ενός αστέρι ουρανού, φεγγίτες, παράθυρα, επιλογές βάρους, και το πιο σημαντικό, να επιλέξετε αυτό που είναι ιδανικό για ένα συγκεκριμένο σαλόνι.

Έντυπα

Ως βασικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία οροφής δύο επιπέδων, εφαρμόστε γυψοσανίδα. Χρησιμοποιώντας το, είναι δυνατόν να δώσετε στο προϊόν οποιοδήποτε σχέδιο, για να φτιάξετε το σχέδιο δύο ή και τριών επιπέδων. Το γυψοσανίδα έχει εξαιρετικές τεχνικές και λειτουργικές ιδιότητες.Η απλότητα και η ταχύτητα συναρμολόγησης είναι τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του υλικού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για την οργάνωση δομών δύο επιπέδων.

Υλικά φινιρίσματος

Υπάρχουν πολλά υλικά για την ολοκλήρωση ενός τέτοιου ανώτατου ορίου.

Το ανώτατο όριο δύο επιπέδων δεν είναι μόνο μια λογική αλλά και πρωτότυπη λύση για τη διακόσμηση ενός καθιστικού:

 • Ο πιο δημοφιλής τύπος υλικού φινιρίσματος στο διαμέρισμα είναι μια μεμβράνη από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Τα πλεονεκτήματά του είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής και η προσιτή τιμή, η ποικιλία χρωμάτων και η αντίσταση σε ακραίες θερμοκρασίες. Το φιλμ PVC μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία, για παράδειγμα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα πρότυπο καμβά ταινιών, το μέγεθος των οποίων είναι αρκετά μικρό. Επομένως, εγκαθιστώντας μια δομή τάνυσης από PVC στο σαλόνι, συνδέστε μερικές ταινίες ταινίας, συγκολλώντας τις μαζί.
 • Για να διακοσμήσετε ένα εντυπωσιακό εσωτερικό σχέδιο θα βοηθήσει, όπου το ύφασμα υψηλής αντοχής χρησιμοποιείται ως καμβάς. Τα αδιαφανή πανιά σουέτ είναι καλά επειδή δεν λάμπουν από τις συσκευές φωτισμού, ωστόσο, συλλέγουν γρήγορα σκόνη.Τέτοια υφάσματα παράγονται μάλλον μεγάλα (έως 5 μ.) Και επομένως είναι ικανά να καλύπτουν τις οροφές των μεγάλων καθιστικών.

Σε αντίθεση με τα προϊόντα ταινιών, οι οροφές από ύφασμα είναι εντελώς φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς είναι κατασκευασμένες από φυσικά υλικά, αλλά διαφέρουν σε σχετικά υψηλή τιμή.

 • Για να δημιουργήσετε δομές τάσης δύο επιπέδων που χρησιμοποιούνται γυψοσανίδας ή μεταλλικού προφίλ. Σήμερα, η επιλογή της χρήσης πλαισίου γυψοσανίδας και καμβά είναι πιο απαιτητική. Οι έμπειροι εμπειρογνώμονες κάνουν το σχήμα της οροφής δύο επίπεδα, χρησιμοποιώντας πρωτότυπους συνδυασμούς γεωμετρικών μοτίβων και ευχάριστων χρωμάτων. Το μέγεθος του διακοσμητικού μέρους της κατασκευής εξαρτάται από τις επιθυμίες του πελάτη και το μέγεθος του δωματίου.
 • Stretch ανώτατο όριο των προφίλ είναι μια μπαγκέτες, από την οποία δημιουργούν μια επιφάνεια ανακούφισης. Και η χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών μας επιτρέπει να δώσουμε στον καμβά οποιοδήποτε σχήμα.

Η χρήση ενός τέτοιου προϊόντος εντάσεως θα σας επιτρέψει να κρύψετε τα ελαττώματα αυτού του ανώτατου ορίου, καθώς και όλες τις επικοινωνίες μηχανικής που βρίσκονται σε αυτό.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές αυτών των προϊόντων προσφέρουν διάφορους τύπους υφασμάτων για υλικά φινιρίσματος για το δεύτερο επίπεδο κατασκευών:

 • Matte - δεν ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο του εσωτερικού χώρου και δεν λάμπει από τις συσκευές φωτισμού και το χρώμα της επιφάνειας παραμένει στην αρχική της μορφή για πολλά χρόνια. Συχνά χρησιμοποιείται για εγκατάσταση σε κλασικές αίθουσες.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η συνδυασμένη σχεδίαση δύο επιπέδων, όταν χρησιμοποιείται ως ματ και γυαλιστερός καμβάς.

 • Ο καθρέφτης - αναγνωρισμένος ως το πιο εντυπωσιακό, αυξάνει οπτικά τον χώρο, γι 'αυτό είναι απλά μια ιδανική επιλογή για εγκατάσταση σε μικρά σαλόνια.

Οι ειδικοί λένε ότι οι καλύτεροι κατασκευαστές τέτοιων καμβάδων είναι η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γαλλία.

 • Γυαλιστερό - όπως και το προηγούμενο, μπορεί να δημιουργήσει ένα φαινόμενο καθρέφτη, ωστόσο, η εικόνα είναι πιο θολή. Το γυαλιστερό υλικό χαρακτηρίζεται από μέτριες παραμέτρους, έτσι ώστε όταν σχηματίζονται συγκολλήσεις ραφών.

Η προσιτή τιμή και η εντυπωσιακή εμφάνιση παρέχουν λαμπερή υφή μεγάλης δημοτικότητας.

Χάρη στη χρήση σύγχρονων εργαλείων και τεχνικών εγκατάστασης, μπορείτε να φέρετε στη ζωή οποιεσδήποτε ακόμα και τις πιο δημιουργικές ιδέες σχεδίασης για τη δημιουργία δομών δύο επιπέδων. Όλα εξαρτώνται από τη γεύση και τις επιθυμίες των πελατών.Ένα από τα πιο δημοφιλή σήμερα είναι ψευδοροφές με 3D εκτύπωση φωτογραφιών. Σχεδόν οποιαδήποτε εικόνα μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτά, είτε πρόκειται για ένα αστέρι ουρανό είτε για λευκά σύννεφα. Τα σχέδια, οι γεωμετρικές γραμμές, τα φυτικά μοτίβα θα φαίνονται ιδιαίτερα καλά στο σαλόνι.

Χρώμα διαλύματα

Για τα μεγάλα σαλόνια είναι καλύτερα να επιλέξετε καμβά σε ένα φωτεινό, καταπραϋντικό χρώμα. Οι φίλοι των αρχικών λύσεων μπορούν να επιλέξουν έναν αντίθετο καμβά προσθέτοντας φωτεινά χρώματα στο δωμάτιο. Οι οροφές δύο επιπέδων παράγουν παραδοσιακά σε αντίθεση με τα χρώματα, βοηθούν στην τοποθέτηση των τόνων στο δωμάτιο και φέρνουν την αίσθηση στο εσωτερικό.

Το μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα σε λευκό πλαίσιο γυψοσανίδας με λεία επιφάνεια θα κάνει το καθιστικό πιο ογκώδες, θα προσθέσει γοητεία και λάμψη. Αυτός ο συνδυασμός είναι αυτό που χρειάζεστε για πολυτελείς εσωτερικούς χώρους! Τα φωτεινά χρώματα δεν φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακά, αλλά η χρήση τους πρέπει να είναι μετριοπαθής, διαφορετικά το σαλόνι θα γίνει πολύ επιθετικό. Ιδανικά, τα πλούσια χρώματα πρέπει να συνδυάζονται με μαλακές, καταπραϋντικές αποχρώσεις.

Όμορφα παραδείγματα

Η εμφάνιση των δομών εντάσεως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες - τις επιθυμίες του πελάτη,τις παραμέτρους και τη διαμόρφωση του δωματίου. Το σαλόνι είναι ο ιδανικός χώρος για την υλοποίηση οποιασδήποτε ιδέας σχεδιασμού οροφής 2 επιπέδων. Αυτό είναι όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις πιο τολμηρές αποφάσεις: φωτεινά χρώματα των έργων ζωγραφικής, ασυνήθιστη διαμόρφωση σχεδιασμού, ρεαλιστική εκτύπωση 3D και πολλά άλλα. Σε αυτή την περίπτωση, όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της οροφής, τόσο πιο ενδιαφέρον και ασυνήθιστο μπορεί να είναι.

Σκεπτόμενος με τον μελλοντικό σχεδιασμό μιας δομής δύο επιπέδων, θυμηθείτε ότι στο σαλόνι πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στα έπιπλα και τα αντικείμενα διακόσμησης και το ανώτατο όριο θα πρέπει να συμπληρώνει την εικόνα, να το καταστήσει πιο πλήρες.

Παρουσιάζουμε την προσοχή σας όμορφα παραδείγματα της φωτιζόμενης αίθουσας, τα οποία έχουν ήδη γίνει κλασικά στο σχεδιασμό των καθιστικών. Οι σωστά επιλεγμένες διαμορφώσεις και τα μεγέθη των δομών θα δημιουργήσουν εκπληκτικές τέντες, ειδικά δύο επιπέδων, που θα γίνουν μια πραγματική διακόσμηση οποιουδήποτε καθιστικού.

Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς να εγκαταστήσετε μια οροφή τεντώματος δύο επιπέδων με οπίσθιο φωτισμό με τα χέρια σας.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο