Πώς να φτιάξετε το καθιστικό σε τιρκουάζ;

 Πώς να φτιάξετε το καθιστικό σε τιρκουάζ;

Με το σωστό χρώμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη διάθεση για κάθε δωμάτιο. Η επιλογή της σωστής απόχρωσης για τη διακόσμηση του σαλόνι δεν είναι εύκολο έργο, καθώς οι επισκέπτες λαμβάνουν συχνά σε αυτό το δωμάτιο. Ένα ιδανικό εσωτερικό πρέπει να ευχαριστεί όχι μόνο τα νοικοκυριά, αλλά και όλους εκείνους που έρχονται να τους επισκεφθούν. Η ζωή σε τυρκουάζ χρώματα μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση εάν θέλετε να φέρετε στη ζωή ένα μοντέρνο εσωτερικό, να το κάνετε αξέχαστο και ελκυστικό.

Χαρακτηριστικά χρώματος

Η επιλογή του τιρκουάζ για τη διακόσμηση του σαλόνι θεωρείται πολύ επιτυχής, επειδή όλες οι αποχρώσεις του είναι χαλαρωτικό.Μπορούν να ανακουφίσουν την κατάθλιψη και να αποκαταστήσουν την πρώην χαρούμενη διάθεση.

Ορισμένες από τις τυρκουάζ αποχρώσεις θυμίζουν τη θάλασσα και ξεκουράζουν, δίνοντας στους άλλους μια αίσθηση ηρεμίας και ηρεμίας, χωρίς να φύγουν από το σπίτι τους. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αυτό το χρώμα είναι πηγή ενέργειας.

Δεδομένου ότι η παλέτα του τιρκουάζ είναι αρκετά εκτεταμένη, φροντίστε να δώσετε προσοχή στις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις:

  • Μπλε ουρανό Αυτή η σκιά σίγουρα θα σας ενεργοποιήσει όλη την ημέρα. Αλλά μην είστε ζήλος με πολύ πλούσια χρώματα, αν το σαλόνι δεν είναι αρκετά φως. Πολλοί σχεδιαστές και διακοσμητές συστήνουν τη χρήση μπλε ουρανού ως πρόσθετο χρώμα. Σε αυτό το χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια τα υφάσματα. Διαφορετικά είδη μαξιλαριών, χαλιών και άλλων αξεσουάρ που μπορεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη στο σαλόνι σε ναυτικό ύφος. Οι ελαφριές αποχρώσεις του ουρανού θα σας βοηθήσουν να κάνετε το δωμάτιο πιο ευρύχωρο και φρέσκο, θα είναι ωραίο να είστε απολύτως τα πάντα.
  • Μπλε σε συνδυασμό με μπλε. Μια τέτοια συλλογή λουλουδιών θεωρείται ένα καταπραϋντικό μυαλό. Στο καθιστικό, στο οποίο επικρατούν τέτοιες αποχρώσεις, θα επικρατήσει η ειρήνη.Πολλοί ειδικοί προτείνουν την επιλογή επίπλων σε τέτοια χρώματα και διάφορα υφάσματα. Ωστόσο, αν οι αποχρώσεις του μπλε είναι πολύ φωτεινές και κορεσμένες, είναι προτιμότερο να μην είναι ζήλο με τους, έτσι ώστε να μην κάνει το δωμάτιο σκοτεινό.
  • Πράσινο μπλε Θεωρείται πολύ δημοφιλής για την επιλογή. Με αυτό το συνδυασμό, μπορείτε να πάρετε το πιο ασυνήθιστο χρώμα, τα πιο περιζήτητα θεωρούνται πράσινο-μπλε κομμάτια των επίπλων με μαργαριτάρι λάμψη. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι σε τέτοια χρώματα μπορείτε να επιλέξετε πολύ όμορφη ταπετσαρία. Επιπλέον, αυτά τα χρώματα συνδυάζονται τέλεια όχι μόνο με ηλιόλουστες, λεμονιές και κίτρινες αποχρώσεις, αλλά και με γκρι και ασημί. Ο σχεδιασμός του σαλόνι σε τέτοια χρώματα και αποχρώσεις είναι ιδανικό για δημιουργικά και θαρραλέα άτομα που αναζητούν έμπνευση όχι μόνο στην καθημερινή ζωή αλλά και σε ένα περιβάλλον στο σπίτι.
Πράσινο μπλε
Μπλε σε συνδυασμό με μπλε

Το τιρκουάζ μπορεί να ονομαστεί καθολικό επειδή είναι ιδανικό για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Σε πολλές ξένες χώρες, αυτό το χρώμα έχει συμβολικές σημασίες, σημαδεύοντας τη γενναιοδωρία, την αγάπη και την ευημερία στο σπίτι.

Επιλέγοντας ένα τυρκουάζ χρώμα και τις αποχρώσεις του για να διακοσμήσετε το καθιστικό, μάλλον δεν θα χάσετε.

Πώς να συνδυάσετε τα χρώματα;

Το τυρκουάζ πηγαίνει καλά με λευκά, γαλακτοκομικά, μπεζ και χρυσά χρώματα. Με τη βοήθεια επιδέξια επιλεγμένων συνδυασμών αποχρώσεων, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί όχι μόνο μια ευρύχωρη αίθουσα σε ένα ιδιωτικό σπίτι, αλλά και ένα μικρό σαλόνι σε ένα διαμέρισμα.

Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο συνδυασμό χρωμάτων, μην ξεχνάτε ότι το τυρκουάζ μπορεί να είναι τόσο πρωταρχικό όσο και ένα πρόσθετο χρώμα. Εάν είστε δημιουργικός άνθρωπος, δώστε ελεύθερα τη φαντασία σας και μην φοβάστε να πειραματιστείτε.

Για να δημιουργήσετε ένα θαλάσσιο εφέ, προσπαθήστε να επιλέξετε όχι όξινες αποχρώσεις τυρκουάζ, αλλά πιο φυσικές και σιωπηλές. Επίσης δεν είναι κακό θα εξετάσουμε και ταπετσαρία σε τέτοια χρώματα, τα οποία θα βρίσκονται στη θάλασσα.

Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, τα τυρκουάζ κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα συνδυάζονται συχνά με κόκκινα και πορφυρά λουλούδια στο εσωτερικό. Αυτοί οι συνδυασμοί είναι πολύ ασυνήθιστοι, αλλά αν σκεφτείτε το σχεδιασμό με τη μικρότερη λεπτομέρεια, θα είναι πολύ ελκυστική.

Το τυρκουάζ είναι επίσης καλό με κίτρινα και ελαιόδεντρα. Ιδιαίτερα πλεονεκτικοί τέτοιοι συνδυασμοί φαίνονται σε ακριβά κλασικά και ευγενή εσωτερικά.

Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν να δώσουν προσοχή στον κερδοφόρο συνδυασμό ροζ με τυρκουάζ, χρυσό, ασήμι και πορτοκαλί.

Στυλ

Το τιρκουάζ είναι το χρώμα που πάντα θα φαίνεται κομψό και μοντέρνο. Από χρόνο σε χρόνο καθίσταται πιο δημοφιλής και σε ζήτηση, διότι με τη βοήθειά του μπορεί κανείς να διαφοροποιήσει όχι μόνο τους σύγχρονους αλλά και τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους.

Το τυρκουάζ θα είναι ευεργετικό για να αντικατοπτρίζει την αριστοκρατία των κλασικών στυλ, όπως το μπαρόκ, η αυτοκρατορία ή η Art Deco. Ως ξεχωριστά αξεσουάρ και εξαρτήματα, το τυρκουάζ είναι πολύ κερδοφόρα συγκλονισμένο σε στυλ σοφίτας, techno και σύντηξης.

Σοφίτα
Μπαρόκ
Σύντηξη

Σκανδιναβικό στυλ ιδιαίτερα του αρέσει τυρκουάζ, γκρι, ασήμι και άλλα χρώματα. Από μόνη της, αυτό το στυλ είναι λίγο κρύο, έτσι ώστε "αναζωογόνηση" πολύ συχνά χρησιμοποιούν αντίθεση έπιπλα, ωστόσο, τα κύρια χρώματα είναι γκρι, μπλε σε όλες τις αποχρώσεις και λευκό.

Ρετρό στυλ Το τυρκουάζ χρώμα χρησιμοποιείται συχνότερα σε έπιπλα ταπετσαρίας. Συχνά, όταν σε αποχρώσεις του τιρκουάζ μπορείτε να βρείτε ασυνήθιστες κουρτίνες και χαλιά.

Σε αφρικανικές και διάφορες εθνοτικές μορφές το τιρκουάζ χρησιμοποιείται επίσης πολύ συχνά, αλλά όχι με την καθαρή του μορφή, αλλά με λεπτομέρεια.Το τυρκουάζ χρώμα μπορεί να κάνει μια ποικιλία από μαξιλάρια, δεν είναι πολύ φωτεινά αξεσουάρ, αγγεία και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό αυτού του στυλ.

Ρετρό στυλ
Σκανδιναβικό στυλ
Εθνοτικό στυλ

Τιρκουάζ επιφάνειες

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται να διακοσμήσουν το σαλόνι σε αποχρώσεις του τιρκουάζ, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι να επιλέξετε ταπετσαρία θαλάσσιου χρώματος. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι αλήθεια, διότι με αυτό τον τρόπο το τυρκουάζ χρώμα μπορεί να αποκαλυφθεί σε όλη του τη δόξα.

Όσο μικρότερη είναι η αίθουσα, τόσο πιο φωτεινή είναι η σκιά του τιρκουάζ σαν τοίχου που αξίζει.

Τα ελαφριά θαλασσινά χρώματα δεν θα χαλάσουν ούτε το πιο ευρύχωρο σαλόνι. Συνιστάται να αραιώνεται το κύριο χρώμα των τοίχων με διάφορα αξεσουάρ τοίχων, λαμπτήρες και πίνακες ζωγραφικής. Τυρκουάζ τοίχους από μαργαριτάρι με κρεμαστά λευκά ταβάνια θα φαίνονται πολύ ευεργετικά.

Εάν υπάρχουν κόγχες στο δωμάτιο, μπορούν να διακοσμηθούν με διαφορετικό χρώμα, το οποίο θα συνδυαστεί επωφελώς με τυρκουάζ. Έτσι, θα αποφύγετε την υπερβολική μονοτονία στο εσωτερικό.

Όταν επιλέγετε ένα τυρκουάζ ταπετσαρία με εικόνες, να είστε προσεκτικοί Μερικές φορές για το σαλόνι είναι καλύτερο να επιλέξετε απλή ταπετσαρία ή λωρίδες.

Όσο για το δάπεδο, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε το παρκέ ή laminate σε φυσικό γάλα και καφέ αποχρώσεις. Οι αποχρώσεις του μπεζ και της άμμου είναι πάντα ωφέλιμες σε συνδυασμό με τους τόνους της θάλασσας. Εάν επιλέξετε χαλί, μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να το φροντίσετε από ό, τι για άλλα καλύμματα δαπέδου. Ωστόσο, είναι πάντα κατάλληλη στα σαλόνια.

Έπιπλα

Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος στο σαλόνι, τότε προσπαθήστε να πάρετε συμπαγή έπιπλα που συνδυάζονται επωφελώς με τυρκουάζ τοίχους. Φροντίστε να δώσετε προσοχή στους καναπέδες, κατασκευασμένους σε διάφορα χρώματα, εκ των οποίων το ένα μπορεί να είναι λευκό και το άλλο μπλε. Τέτοια έπιπλα μπορούν να συμπληρώσουν τέλεια το εσωτερικό σε τυρκουάζ χρώματα.

Τα μικρά τραπεζάκια μπορούν να κατασκευαστούν από πλαστικό, ξύλο ή γυαλί. Τα τελευταία προτιμώνται περισσότερο, καθώς το γυαλί δημιουργεί μια πιο ευάερη αίσθηση και δεν φαίνεται καθόλου περίπλοκη.

Για να τονίσετε τη ζωτικότητα του δωματίου, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα φωτεινότερα έπιπλα.Επίσης μια καλή επιλογή μπορεί να είναι ένας καναπές λυγαριά και πολυθρόνες, που γεμίζουν εύκολα το δωμάτιο με την άνεση και τη ζεστασιά της θάλασσας το καλοκαίρι.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι η επιλογή των σωστών επίπλων και αξεσουάρ είναι στην περιοχή σας και μπορείτε να χαλάσετε ολόκληρο το εσωτερικό, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των επαγγελματιών που σίγουρα θα φέρουν στη ζωή τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες και προτιμήσεις σας.

Διακόσμηση, φως και αξεσουάρ

Με τη βοήθεια σωστά επιλεγμένων αξεσουάρ, μπορείτε να κάνετε όλο το εσωτερικό του δωματίου πιο ολοκληρωμένο.

Όσο για το καθιστικό, μπορείτε να τοποθετήσετε τα παρακάτω στοιχεία:

  • Γυάλινα αγγεία με φρέσκα και τεχνητά λουλούδια, όπως τουλίπες. Τοποθετήστε επίσης κάθε πράσινο φυτό σε γλάστρες που θα συνδυάζονται τέλεια με το τυρκουάζ χρώμα στους τοίχους.
  • Εάν το δωμάτιο διαθέτει τζάκι, τότε μπορείτε να κρεμάσετε μια οικογενειακή εικόνα ή έναν καθρέφτη πάνω από αυτό. Και στο ράφι του τζακιού μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά ειδώλια και κεριά. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε για την πυρασφάλεια.
  • Στο τραπέζι του καφέ μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό βάζο με πέτρες, κοχύλια ή λουλούδια. Για να ολοκληρώσετε το ναυτικό ύφος στον τοίχο, μπορείτε να κρεμάσετε μια διακοσμητική άγκυρα ή τιμόνι.
  • Μικρές τόνους μπορούν να τοποθετηθούν με πρόσθετο τεχνητό φωτισμό spot στην οροφή και σε κόγχες, αν υπάρχουν. Και ως κεντρικό φωτισμό θα πρέπει να επιλέξετε έναν πολυέλαιο. Το κρύσταλλο και το γυαλί εναρμονίζονται πολύ καλά με τα μπλε και τα τυρκουάζ χρώματα.

Το τιρκουάζ δεν μπορεί να ονομάζεται αρσενικό ή θηλυκό · ωστόσο, αν μιλάμε για το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος για ένα νέο άτομο, τα θαλάσσια χρώματα του καθιστικού μπορούν να αραιωθούν με αποχρώσεις σοκολάτας και ακόμη και μαύρα.

Το "θηλυκό" διαμέρισμα απαιτεί επίσης ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις, για παράδειγμα γάλα, ροζ και άλλα παστέλ. Καμία εξαίρεση και η χρήση ανοιχτό ιώδες σε συνδυασμό με τυρκουάζ.

Για να αναδημιουργήσετε ένα αξιοπρεπές εσωτερικό στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας, θα πρέπει να εξετάσετε πραγματικά έργα που χρησιμοποιούν αποχρώσεις του τιρκουάζ. Έτσι, θα αναπτύξετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θα πρέπει να προσέξετε όταν δημιουργείτε ένα τέτοιο εσωτερικό και επίσης μπορείτε να αποφασίσετε αν το σχέδιο θα σας ταιριάζει σε τέτοιες αποχρώσεις ή όχι.

Σχετικά με το πώς να κανονίσετε το σαλόνι σε τυρκουάζ χρώματα, θα δείτε στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο