Εσωτερική συνδυασμένη κουζίνα σε ιδιωτική κατοικία: σχεδίαση ιδεών σχεδιασμού

 Εσωτερική συνδυασμένη κουζίνα σε ιδιωτική κατοικία: σχεδίαση ιδεών σχεδιασμού

Το ιδιωτικό σπίτι ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για εσωτερικό σχεδιασμό. Ο ατομικός σχεδιασμός και τα ευρύχωρα δωμάτια σας επιτρέπουν να μεταφράσετε στην πραγματικότητα τις ιδέες σχεδιασμού, αλλά παρά την ύπαρξη αξιοπρεπούς τετραγωνικών μέτρων, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να επεκτείνουν περαιτέρω το χώρο και να κάνουν το δωμάτιο φωτεινότερο. Ως εκ τούτου, σε μια ιδιωτική κατοικία μπορείτε συχνά να βρείτε τόσο το ζωνών όσο και το συνδυασμό των χώρων.

Ο πιο δημοφιλής τρόπος σχεδιασμού θεωρείται συνδυασμένη κουζίνα με σαλόνι ή αίθουσα και ο συνδυασμός μιας μαγειρικής ζώνης με μια τραπεζαρία φαίνεται επίσης καλός στο εσωτερικό.

Αυτή η ρύθμιση κάνει το σπίτι άνετο και άνετο, και η κουζίνα γίνεται ένα ιδανικό μέρος για φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Επιλογές διαμονής

Το εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού, όπου η κουζίνα συνδυάζεται με άλλα σαλόνια, εξαρτάται από την περιοχή και το σχήμα του δωματίου. Ταυτόχρονα, ο τόπος όπου σχεδιάζεται να μαγειρεύει φαγητό τοποθετείται στον τοίχο, και το σετ επίπλων εγκαθίσταται επίσης εκεί. Κατά κανόνα, οι ενότητες είναι διατεταγμένες σε σχήμα L ή σε σειρά. Σε ένα διώροφο κτίριο με σκάλα, τα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν να εγκατασταθούν σε μια θέση κάτω από τη δομή.

Για να γίνει ο σχεδιασμός της κατοικίας τόσο κομψό και λειτουργικό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τους ακόλουθους τύπους εξοπλισμού:

 • Τραπεζαρία και επιφάνεια εργασίας για την οργάνωση μεγάλων χώρων.
 • Συμπληρώστε τα μικρά τραπέζια με ένα μετρητή μπαρ. Αυτό όχι μόνο θα διακρίνει όμορφα την κουζίνα, αλλά θα δημιουργήσει επίσης ένα άνετο περιβάλλον για σνακ ή γρήγορο πρωινό.
 • Για ένα ευρύχωρο δωμάτιο κατάλληλη κουζίνα με ένα νησί. Αυτό θα επεκτείνει τη λειτουργικότητα του δωματίου και θα υπάρχει ένα μέρος για την αποθήκευση των σκευών και των συσκευών κουζίνας.
 • Για ένα ευρύχωρο χώρο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το εσωτερικό στο οποίο βρίσκεται η ζώνη μαγειρέματος στο κέντρο και στις πλευρές θα συμπληρώσει αρμονικά το σαλόνι ή την τραπεζαρία.
 • Η δημιουργία μιας πραγματικής αίσθησης άνεσης θα βοηθήσει στη ρύθμιση της τραπεζαρίας από το παράθυρο. Η απόσταση από την επιφάνεια εργασίας μέχρι τη σόμπα πρέπει να είναι μικρή.
 • Για να μην παρεμβαίνουν στην άνετη ξεκούραση και να αποφεύγουν την εμφάνιση οσμών τροφίμων, οι χώροι καθιστικού και κουζίνας πρέπει να βρίσκονται μακριά.

Επίσης, πρέπει να ανησυχείτε για την ύπαρξη συστήματος εξαερισμού.

Εσωτερικά χαρακτηριστικά

Σχεδιασμός σχεδίου της σύγχρονης κουζίνας συχνά προβλέπει τη σύνδεσή του με το καθιστικό. Για να γίνει αυτό, αποσυναρμολογήστε τους τοίχους και πάρτε ένα μεγάλο δωμάτιο με δύο ζώνες, οι οποίες διαφέρουν ως προς τη λειτουργικότητα αλλά πρέπει να είναι σε αρμονία μεταξύ τους. Για να γίνει το εσωτερικό μοντέρνο, ο συνδυασμένος χώρος γίνεται για να ταιριάζει σε ένα στυλ. Δηλαδή, χρησιμοποιούνται κοινά διακοσμητικά στοιχεία και το φινίρισμα επιφάνειας εκτελείται στην ίδια παλέτα.

Επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός στυλ στο δωμάτιο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μετριοπαθώς.

Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός σε κάθε ζώνη θα χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, τα υλικά φινιρίσματος για την κουζίνα επιλέγονται πρακτικά και δεν απαιτούν πολύπλοκη φροντίδα,αλλά δεν μπορούν να φαίνονται όμορφα στο σαλόνι. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε έναν αρμονικό συνδυασμό υφής και χρώματος.

Κατά κανόνα, για να διακοσμήσετε την οροφή, τους τοίχους και την επένδυση δαπέδων, αποκτούν υλικά ουδέτερων χρωμάτων και φέρνουν πρωτότυπα χαρτιά και χρώματα στο εσωτερικό, γεμίζουν το δωμάτιο με ελαφριά υφάσματα και έπιπλα. Επιπλέον, εάν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, απλοποιείται περαιτέρω η επιλογή της παλέτας.

Αντίθεση ταπετσαρία, το styling μια έγχρωμη ποδιά ή διακοσμητικά στοιχεία θα σας βοηθήσει να προσθέσετε φωτεινά χρώματα στο εσωτερικό.

Η πιο μοντέρνα επιλογή για εξοχικές κατοικίες είναι η συνδυασμένη κουζίνα, διακοσμημένη κάτω από τα κλασικά. Αυτό το δωμάτιο χαρακτηρίζεται από ελαφριές και σκοτεινές αποχρώσεις στη διακόσμηση, καθώς και διακοσμήσεις από φυσικό ξύλο, γυαλί και μέταλλο. Αν οι ιδιοκτήτες προτιμούν να σχεδιάσουν το στυλ της χώρας, τότε ο χώρος θα πρέπει να γεμίσει με ρουστίκ μοτίβα.

Οι επεξεργασμένοι πολυελαίοι, μεγάλα έπιπλα βελανιδιάς και δέρματα ζώων είναι κατάλληλα για διακόσμηση.

Όσο για τους σύγχρονους τύπους εσωτερικών χώρων, είναι οι πιο δημοφιλείς.Χάρη στο μοντέρνο στυλ, η μοντέρνα κουζίνα μετατρέπεται στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού και χαρακτηρίζεται από άνεση και υψηλή λειτουργικότητα.

Μέθοδοι ζωνών

Ο κύριος στόχος στο σχεδιασμό της συνδυασμένης κουζίνας είναι όχι μόνο η έκθεση ενός μόνο στυλ, αλλά και η κατάλληλη διαίρεση του χώρου σε ζώνες έτσι ώστε να μην χάνονται στο γενικό υπόβαθρο και να μην συγχωνεύονται μεταξύ τους. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε διαφορετικές μεθόδους ζωνών, οι οποίες σας επιτρέπουν να επιλέξετε οπτικά μια συγκεκριμένη περιοχή στο δωμάτιο.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι διαίρεσης του χώρου είναι:

 • Δοκοί, κολώνες γύψου, καμάρες. Χρησιμοποιούνται σε σπίτια με ψηλά δωμάτια.
 • Οι συρόμενες ντουλάπες, τα αρθρωτά χωρίσματα και οι οθόνες από ύφασμα σας επιτρέπουν να απομονώσετε δύο ζώνες κάθε φορά, για παράδειγμα, όταν πρέπει να προστατεύσετε το σαλόνι από τον θόρυβο και τις οσμές των τροφίμων.
 • Οροφές πολλαπλών επιπέδων. Παραδοσιακά, η κουζίνα χωρίζεται από χαμηλότερες κατασκευές με φωτεινό φωτισμό και ο χώρος ανάπαυσης είναι διακοσμημένος με πρωτότυπες συνθέσεις με ρυθμιστικές πηγές φωτός.
 • Paul Η κουζίνα είναι διακοσμημένη με πέτρινα ή κεραμικά πλακάκια και η αίθουσα είναι διακοσμημένη με απαλά χαλιά.
 • Ο μετρητής μπαρ είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς χώρους.
 • Θέση Εγκαθίσταται στον τοίχο ή στο χώρο του παλαιού κυλικείου, που "κακομάτισε" την άποψη της θέσης των δωματίων. Είναι λογικό να γεμίσετε αυτόν τον χώρο με μια κουζίνα σχήματος U.

Εκτός από τις παραπάνω μεθόδους ζωνών, μπορείτε να εφαρμόσετε άλλες πρωτότυπες ιδέες. Το πιο σημαντικό είναι ότι το γενικό στυλ δεν πρέπει να χαθεί στο δωμάτιο, και οι διαχωριστικές δομές ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό.

Φωτισμός

Ένας τεράστιος ρόλος στο σχεδιασμό της συνδυασμένης κουζίνας με μια αίθουσα ή τραπεζαρία παίζει το σωστό φωτισμό. Για την περιοχή αναψυχής θα πρέπει να είναι αμυδρά, και ο τόπος μαγειρέματος αντίθετα, απαιτεί πολύ φως.

Ως εκ τούτου, στις σύγχρονες διατάξεις, ο χώρος εργασίας είναι γεμάτος με τεχνητό φωτισμό και στην τραπεζαρία τοποθετούνται με ρυθμιζόμενους λαμπτήρες έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσετε μια ήρεμη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Μεγάλο μέρος του εσωτερικού εξαρτάται επίσης από την τοποθεσία των παραθύρων. Επομένως, αν υπάρχει πιθανότητα, τότε ο χώρος μαγειρέματος βρίσκεται κοντά στο παράθυρο. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην επίλυση του προβλήματος της κυκλοφορίας του αέρα. Ταυτόχρονα, ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι ομοιόμορφος με το παράθυρο.Για να γίνει αυτό, αγοράστε πίνακες τυπικών μεγεθών, το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 85 cm.

Αν το άνοιγμα παραθύρου βρίσκεται κάτω από το τραπέζι, τότε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αναδιάρθρωση, καθώς η επιφάνεια του τραπεζιού θα παρεμποδίσει την εργασία των καλοριφέρ.

Μια καλή επιλογή θα ήταν επίσης η εγκατάσταση πολυστρωματικών ψευδοροφών. Ένας μεγάλος πολυέλαιος μπορεί να εγκατασταθεί στο κέντρο της κατασκευής και οι άκρες της διακόσμησης μπορούν να εξοπλιστούν με προβολείς. Επιπλέον, το πλήρες σύνολο των περισσότερων συσκευών κουζίνας περιλαμβάνει φώτα, θα αντισταθμίσει την έλλειψη φωτός.

Επιλογές για ξύλινα σπίτια

Συχνά, προαστιακές κατοικίες χτισμένες από κούτσουρα ή ξυλεία. Σε ένα ξύλινο σπίτι για να οργανώσει το εσωτερικό είναι πολύ απλή, ειδικά το φινίρισμα της συνδυασμένης κουζίνας με μια αίθουσα ή τραπεζαρία. Προκειμένου να διατηρηθεί η φυσικότητα και η ομορφιά του ξύλου στο σχεδιασμό, συνιστάται η διακόσμηση όλων των τύπων επιφανειών με φυσικά υλικά. Οι καρέκλες από τον ορεινό όγκο, ένα τεράστιο τραπέζι από δρυς και επίσης το ψάθινο σκεύος από μια ράβδο ενός αγγείου και γλάστρες θα γίνουν υποχρεωτικά κομμάτια επίπλων σε αυτό το δωμάτιο. Για το εσωτερικό είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλασικό στυλ ή χώρα.

Σε αυτά τα σπίτια, η κουζίνα συνδυάζεται συνήθως με άλλα δωμάτια όταν η επιφάνεια του ισογείου είναι μικρή και απαιτεί επέκταση του χώρου.Επομένως, όταν ζωνώνετε ένα δωμάτιο, είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους διαμερισμάτων, αφού θα κρύψουν την ομορφιά του δέντρου. Το εσωτερικό πρέπει να είναι ανοιχτό και απαλλαγμένο από περιττά διακοσμητικά στοιχεία.

Μερικές φορές προαστιακό στέγαση εκτελεί το ρόλο της παροχήςως εκ τούτου, είναι ανεγερμένο μικρό. Για να εξοικονομήσετε χώρο από την έλλειψη χώρου μπορεί επίσης να επιτευχθεί συνδυάζοντας την κουζίνα με την αίθουσα. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο θα γίνει πιο ευρύχωρο και άνετο. Σε αυτό το σχέδιο, συνιστάται η χρήση επίπλων κυκλικών μορφών και ζωνών με τη βοήθεια ενός μπαρ. Για να γίνει το εσωτερικό κομψό και "ζεστό", ο χώρος πρέπει να γεμίσει με διακοσμητικά αντικείμενα με φυσικά θέματα.

Η διαδικασία της σταδιακής ευθυγράμμισης της κουζίνας με το σαλόνι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο