Σύγχρονες ιδέες σχεδίου σαλόνι: τάσεις της μόδας

Κάθε ιδιοκτήτης θέλει να δει το σπίτι τους όσο το δυνατόν αρμονικό, κομψό και άνετο. Ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια σε ένα διαμέρισμα πόλης ή ιδιωτικό σπίτι είναι το σαλόνι. Συγκεντρώνει συχνά όλη την οικογένεια και πραγματοποιεί φιλικές συγκεντρώσεις. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να οργανώσουμε αυτό το χώρο σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της μόδας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το σαλόνι είναι παρόν σε απολύτως κάθε σπίτι. Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα, καθώς είναι το πιο λειτουργικό και πρακτικό. Συχνά οργανώνει όχι μόνο χώρο αναψυχής με μαλακή γωνιά, αλλά και χώρο εργασίας, τραπεζαρία, ράφια βιβλίων με κουνιστή καρέκλα και άλλα παρόμοια εξαρτήματα.Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το πλάνο της αίθουσας και τη διάταξη της.

Ευτυχώς, οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν μια μεγάλη ποικιλία υλικών φινιρίσματος και έπιπλα που αντιστοιχούν στα πιο ποικίλα στυλ. Αυτό υποδηλώνει ότι μπορείτε να πάρετε αξιοπρεπείς επιλογές για το εσωτερικό, που γίνονται με οποιονδήποτε τρόπο, είτε πρόκειται για ένα αυστηρό και κομψό κλασικό ή μια συγκλονιστική πρωτοπορία.

Η μόδα δεν σταματάει και αλλάζει τακτικά, και αυτό ισχύει όχι μόνο για τα ρούχα και τα αξεσουάρ, αλλά και για το σχεδιασμό λύσεων στο εσωτερικό. Σήμερα, ο σχεδιασμός των καθιστικών διαφέρει σημαντικά από τις τυπικές εικόνες των τελευταίων αιώνων και δεκαετιών.

Αν θέλετε να κάνετε ένα πραγματικά μοντέρνο και συναφές σύνολο, τότε θα πρέπει να βασιστείτε στις τελευταίες τάσεις της μόδας και το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

Πολλοί σχεδιαστές καλούν το σαλόνι το «σήμα κατατεθέν» του σπιτιού, οπότε η εμφάνισή του πρέπει να είναι τέλεια. Τα κατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα και τα υψηλής ποιότητας υλικά φινιρίσματος που συλλέγονται σε ένα αρμονικό σύνολο θα αποδείξουν σίγουρα την υπέροχη γεύση των ιδιοκτητών και θα εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες.

Δημιουργήστε προσαρμοσμένο σχέδιο

Οι σύγχρονες τάσεις της μόδας που σχετίζονται με τις ιδέες σχεδίασης, σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε με ασφάλεια το εσωτερικό του καθιστικού.Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα δημιουργικά σύνολα, στα οποία υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις σε ανοιχτό φόντο.

Για παράδειγμα, σε συνδυασμό με λευκούς τοίχους, διακοσμημένους με απίστευτα ευδιάκριτες γραμμές αντίθεσης και ανάγλυφες υφές, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα έπιπλα του ουράνιου και μαλακού γκρι χρώματος, καθώς και φωτεινές ενδείξεις βαθιών και πυκνών τόνων (για παράδειγμα, σκούρα μπλε κουβέρτα). Αραιώστε τις τυπικές παλέτες με επιτρεπόμενα εξαρτήματα γυαλιού (ντουλάπια ή μικρά τραπέζια).

Πρόσφατα έχει γίνει η μόδα να συνδυάσει πολλές στιλιστικές νότες σε ένα σύνολο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ξύλινα ένθετα στους τοίχους, στυλιζαρισμένα αντίκες, λευκά δερμάτινα έπιπλα με μαύρα ένθετα, γωνιακά τραπεζάκια και ψηλά μεταλλικά φωτιστικά δαπέδου. Έτσι σε ένα δωμάτιο συνδυάζετε στοιχεία ρουστίκ στυλ χώρας, προοδευτική hi-tech και eco.

Τοίχοι με έμφαση χρησιμοποιούνται σε πολλά σύγχρονα σαλόνια (και όχι μόνο). Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα ενιαίο μαύρο ανώτατο όριο μεταξύ των λευκών τοίχων, πάνω στο οποίο θα εγκατασταθεί μια τηλεόραση και μια χιονόμπαλα κονσόλα.

Το πάτωμα σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα πρέπει να τελειώσει με ένα μαλακό-καφέ φυλλωτό και έπιπλα ουδέτερων τόνων θα πρέπει να τοποθετηθεί επάνω του για να αραιώσει την αντίθεση της προφοράς και των υπόλοιπων τοίχων.Τέτοιοι εσωτερικοί χώροι φαίνονται κομψοί και προοδευτικοί. Κατά κανόνα, αναφέρονται σε σύγχρονες κατευθύνσεις.

Τα έπιπλα και ο φωτισμός, στυλιζαρισμένα ως αντίκες, παρέμειναν μοντέρνα και δημοφιλή.

Αυτά τα στοιχεία φαίνονται υπέροχα στα μοντέρνα σαλόνια, καθώς έχουν μια ζεστή ατμόσφαιρα που μεταφέρει το πνεύμα των περασμένων ετών. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα ακριβό πέτρινο τζάκι με λεπτομέρειες από γυψομάρμαρο, μεταλλικές ψηλές απλίκες με γήινες επιφάνειες και υφασμένους μαλακούς καναπέδες σε αποχρωματισμένες αποχρώσεις.

Ενδιαφέρουσες και ασυνήθιστες καθιστικές αίθουσες, στις οποίες υπάρχουν φυσικά και υψηλής τεχνολογίας υλικά. Μπορεί να είναι ξύλινα πάνελ στους τοίχους και την οροφή, καθώς και πλαστικά ή κεραμίδια ένθετα στα δάπεδα και αφράτο λευκό πάτωμα. Ένα τέτοιο περιβάλλον θα γίνει πραγματικά μοναδικό αν τοποθετήσετε ένα modular φωτεινό μπλε καναπέ με σκούρα διακοσμητικά μαξιλάρια σε αυτό.

Πολλοί ιδιοκτήτες σήμερα επιλέγουν ένα ενδιαφέρον σχέδιο σαλόνι σε ένα μοντέρνο στιλ από την Ikea. Τα έπιπλα σε αυτά τα δωμάτια, κατά κανόνα, είναι μονοχρωματικά και έχουν μάλλον απλές φόρμες. Ολόκληρος ο ενθουσιασμός θα είναι στο τέλος.

Έτσι, ένας από τους τοίχους μπορεί να διακοσμηθεί με διακοσμητικά λευκά τούβλα, ο δεύτερος με ασπρόμαυρη ταπετσαρία, και τα υπόλοιπα άφησε λευκό. Βάλτε στο χαλί δαπέδου με γεωμετρικό αντίθεση σχέδιο. Τέτοιες λύσεις σχεδιασμού φαίνονται ασυνήθιστες και φωτεινές, αλλά δεν είναι κατάλληλες για όλους, καθώς μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν ξαφνικές αλλαγές χρώματος.

Σε πολλά μοντέρνα σαλόνια επιτρέπεται ο οπίσθιος φωτισμός LED. Μπορεί να υπάρχει κάτω από τα έπιπλα, σε οροφή πολλαπλών επιπέδων ή σε διακοσμητικά αντικείμενα. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείται σε πιο προοδευτικούς ή φουτουριστικούς εσωτερικούς χώρους.

Για τα κλασικά ή φανταχτερά σύνολα, αυτά τα μέρη δεν συνιστώνται.

Φυσικά, στη δημιουργία μεμονωμένων έργων σχεδιασμού, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε το πλάνο του δωματίου και την στυλιστική του κατεύθυνση. Έτσι, εάν η αίθουσα είναι μικρή, τότε δεν θα πρέπει να έχετε υπερβολικά μεγάλα και τεράστια έπιπλα από σκούρους τόνους, αλλιώς θα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο κοντά. Επίσης, είναι απαραίτητο να αρνούνται τα υλικά φινιρίσματος από ζοφερές αποχρώσεις. Είναι προτιμότερο να μεταβείτε σε ελαφρύτερες ή παστέλ επιλογές.

Αποφασίζοντας για ένα στυλ

Η κατάρτιση ενός αρμονικού και πλήρους εσωτερικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στυλ του καθιστικού. Οι σύγχρονοι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν αυτό το δωμάτιο, όπως ακριβώς θέλουν. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα ποια χαρακτηριστικά έχουν τα σύνολα σε μία ή άλλη στυλιστική κατεύθυνση.

Κλασικό

Προς το παρόν, οι μοντέρνοι κλασικοί εσωτερικοί χώροι καθισμάτων χαρακτηρίζονται ως ελίτ, καθώς συνήθως περιέχουν υλικά φινιρίσματος και έπιπλα από πολύτιμα ξύλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτά τα δωμάτια οι πιο συχνά υπάρχουν όμορφα εσωτερικά αντικείμενα, σκαλισμένα στοιχεία και κομψά φωτιστικά. Τα επικαλυμμένα έπιπλα και τα τραπεζάκια σε ένα κλασικό εσωτερικό συνήθως έχουν κυματιστές γραμμές ποδιών, υποβραχιόνια και πλάτη. Συνιστάται ότι τα σύγχρονα αντικείμενα (τόσο τα συνηθισμένα όσο και τα αγγλικά) φέρνουν αντικείμενα με μια ακριβή υφαντή ταπετσαρία κατασκευασμένη από βελούδινα υφάσματα.

Από τη χρήση χρωμίου, γυαλιού και άλλων πιο προηγμένων ή φουτουριστικών αντικειμένων πρέπει να εγκαταλειφθούν και να παραμεριστούν για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.

Υψηλή τεχνολογία

Αυτό το στυλ επιλέγεται από πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων.Οι σχεδιαστές το ονομάζουν "κλασικά μοντέρνα νεολαία". Κατά κανόνα, σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν έπιπλα και διακόσμηση από μέταλλο (άβαφες, βαμμένες ή χρωμιωμένες), φθηνό πλαστικό ή γυαλί.

Οι ειδικοί συστήνουν να γίνουν κομμάτια με φουτουριστικές, αλλά απλές μορφές σε τέτοια σύνολα. Από τα κλασικά διακοσμημένα και σκαλισμένα στοιχεία πρέπει να εγκαταλειφθούν, δεδομένου ότι δεν είναι απολύτως κατάλληλα για τέτοια προοδευτικά στυλιστικά ρεύματα.

Art Deco

Το στυλ Art Deco είναι πολυτελές. Το μοντέρνο σαλόνι σε παρόμοια φλέβα θα πρέπει να φαίνεται πλούσιο και κομψό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό ενός πανέμορφου καθρέφτη, ακριβά λαμπτήρες κρυστάλλου, μάρμαρο πομπούς στη διακόσμηση και πολλές ασημένιες λεπτομέρειες, που χαρακτηρίζονται από μοναδική λαμπρότητα.

Κατά κανόνα, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του art deco είναι η χρωματική αντίθεση, που κάνει το εσωτερικό πολύ φωτεινό και αξέχαστο. Ειδικά συχνά σε ένα τέτοιο στυλιστικό σχεδιασμό έκκληση σε περιπτώσεις όπου το σαλόνι σε συνδυασμό με την τραπεζαρία. Συνιστάται η εγκατάσταση μεγάλων και πολυτελών καναπέδων σε αυτές τις αίθουσες,κατασκευασμένο από ακριβά και υψηλής ποιότητας υλικά.

Μινιμαλισμός

Αυτό το ύφος ανήκει στις σύγχρονες τάσεις, και το όνομά του μιλάει για τον εαυτό του. Σε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό σαλόνι θα πρέπει να έχει ένα ελάχιστο ποσό επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων. Τα πομφοειδή και καλλιτεχνικά στοιχεία πρέπει να αποφεύγονται, καθώς θα βαρύνουν το σύνολο.

Εσωτερικά αντικείμενα σε ένα μινιμαλιστικό δωμάτιο, κατά κανόνα, έχουν απλές και απλές μορφές, στερούμενες από μη τυποποιημένα ένθετα.

Κάνοντας ένα τέτοιο δωμάτιο, θα πρέπει να τηρείτε τον βασικό και απλό κανόνα: όσο πιο απλά είναι τα έπιπλα και η διακόσμηση, τόσο πιο αρμονική θα είναι η εικόνα της αίθουσας.

Σύγχρονη

Το μοντέρνο στυλ αναφέρεται επίσης στις σύγχρονες κατευθύνσεις. Επί του παρόντος, πολλοί ιδιοκτήτες στρέφονται προς αυτό, δεδομένου ότι δεν μοιάζει με τίποτα και επιτρέπει να τονίσει τη φωτεινή ατομικότητα του εσωτερικού.

Τις περισσότερες φορές σε τέτοια σύνολα παρουσιάζουν χαμηλά έπιπλα, που συμπληρώνονται με ελαφριά ταπετσαρία. Ο φωτισμός στη μοντερνιστική αίθουσα μοιάζει περισσότερο με μινιμαλιστικά στοιχεία. Σε μερικές λεπτομέρειες αυτών των εσωτερικών χώρων μπορεί να υπάρχουν όμορφες κυματιστές γραμμές και διακλαδώσεις (αλλά χωρίς υπερβολή), ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχουν γυψοσανίδες ή "βαριά" διακοσμητικά αντικείμενα.

Ecostyle

Ένα μοντέρνο σαλόνι στο οικοσύφυλλο θα πρέπει να είναι γεμάτο με υλικά φινιρίσματος και έπιπλα από υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά. Για παράδειγμα, επιτρέπεται η διακόσμηση ενός τέτοιου συνόλου με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (κουρτίνες, διακοσμητικά μαξιλάρια, καλύμματα καναπέδων) από φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα όπως γιούτα, calico ή ποδήλατο.

Η κύρια αποχρώσα που πρέπει να θυμόμαστε στο σχεδιασμό της αίθουσας σε οικολογικό στυλ είναι η ευρυχωρία της. Πιστεύεται ότι σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος. Επιπλέον, τίποτα δεν πρέπει να είναι εμφανές και να "σέρνει" πάρα πολύ προσοχή στον εαυτό σας.

Προβηγκία

Επί του παρόντος, αυτό το ελαφρύ και διακριτικό στυλ του εσωτερικού είναι στην κορυφή της δημοτικότητας, καθώς είναι εύκολο να κρυφτεί από τον τρελό ρυθμό της ζωής και το συνεχές άγχος. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι τα έπιπλα Provencal εκτελούνται σε ευαίσθητες παστέλ παλέτες, οι οποίες έχουν μια κατευναστική και καταπραϋντική επίδραση στο νοικοκυριό.

Κατά κανόνα, σε τέτοιες αίθουσες χρησιμοποιούνται όμορφα και υψηλής ποιότητας έπιπλα από φως-ξύλο με έντονη δομή. Στους καναπέδες και τις πολυθρόνες μπορεί να υπάρχει ευχάριστη υφασμάτινη ταπετσαρία με floral εκτυπώσεις ή γοητευτικά καλύμματα με φινίρισμα στο κάτω μέρος.

Η επιλογή των χρωμάτων

Τα μοντέρνα σαλόνια μπορούν να κατασκευαστούν σε απολύτως οποιεσδήποτε παλέτες χρωμάτων. Όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών και το μέγεθος του δωματίου.

Ωστόσο, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα της τάσης, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και συναφή στο σχεδιασμό των χώρων σήμερα:

 • Λευκό Τα τελευταία δύο χρόνια, το λευκό χρώμα είναι το πιο κομψό και μοντέρνο. Ωστόσο, ορισμένοι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι τέτοιες αποχρώσεις είναι υπερβολικά «αποστειρωμένες» και δυσάρεστες. Για να απαλλαγούμε από αυτή την δυσάρεστη εμπειρία, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να στραφούν σε έντονες εντυπώσεις στο εσωτερικό.
 • Μαύρο Τα μαύρα σαλόνια φαίνονται απίστευτα συμπαγή και ακριβά, ειδικά εάν συμπληρώνονται με έπιπλα με γυαλιστερά επιφάνειες και αντικείμενα με αντιθέσεις. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτά τα χρώματα μπορούν να προσεγγιστούν μόνο αν το σαλόνι έχει μια μεγάλη μετρική περιοχή.
 • Πράσινο Το 2017, η χλοοτάπητα πράσινη απόχρωση αναγνωρίστηκε ως η πιο δυναμική και κομψή. Φαίνεται υπέροχο στα μοντέρνα σαλόνια.
 • Μπλε Αυτό το χρώμα ανήκει στο νέο πρόσωπο του μαύρου και αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για όσους φοβούνται υπερβολικά τολμηρές λύσεις χρώματος.
 • Κόκκινο Αυτό το χρώμα είναι το πιο μοντέρνο στο σχεδιασμό των σύγχρονων εσωτερικών χώρων. Ωστόσο, θα πρέπει να αραιώνεται με αντίθεση "χαλαρωτικό" τόνους (λευκό, μπεζ, κρέμα).
 • Μπεζ. Στα μοντέρνα σαλόνια, αυτή η κλασική σκιά φαίνεται υπέροχη. Με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ ζεστό και άνετο εσωτερικό, το οποίο είναι απίθανο να βγει από τη μόδα.
 • Brown. Σχετικά με το ίδιο αποτέλεσμα έχει ένα μοντέρνο καφέ χρώμα. Ανήκει στα κλασικά, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια χωρίς φόβο για την ταχεία απώλεια της συνάφειας.
 • Μωβ. Αυτή η σκιά έχει γίνει μοντέρνα πρόσφατα. Είναι μια εξαιρετική λύση για ενεργούς και χαρούμενους ανθρώπους που προτιμούν "ζωντανά" και πλούσια χρώματα.
 • Κίτρινο Αυτό το χρώμα δεν μπορεί να αποδοθεί στην παραδοσιακή παλέτα στο σχεδιασμό του σαλόνι, αλλά με αυτό μπορείτε να σπάσετε όλα τα συνηθισμένα στερεότυπα που σχετίζονται με αυτό το δωμάτιο.
 • Γκρι Αυτό το χρώμα, όπως και οι κλασικές παλέτες, βρίσκεται σε τάση εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν μπορείτε να το παρακάνετε, διαφορετικά το σύνολο θα αποδειχθεί πολύ βαρετό.

Σύγχρονες ιδέες σχεδιασμού

Όπως προαναφέρθηκεστο σχεδιασμό ενός σύγχρονου αρμονικού εσωτερικού χώρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξαιρετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, συνδυασμούς εντελώς διαφορετικών υλικών και ακόμη και τολμηρά και εντυπωσιακά στοιχεία με αντίθεση σχέδια ή εκτυπώσεις. Όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την αίσθηση του στυλ τους. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα ποια στοιχεία παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους σύγχρονους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους.

Είδη διακόσμησης

Η πιο κοινή και απαραίτητη διακόσμηση σε ένα μοντέρνο σαλόνι (και σε πολλά άλλα δωμάτια) είναι κουρτίνες. Αυτά τα χαρακτηριστικά παίζουν όχι μόνο ένα διακοσμητικό αλλά και λειτουργικό ρόλο. Προστατεύουν το δωμάτιο από το ενοχλητικό φως του ήλιου και τα αδιάκριτα μάτια από το δρόμο. Όσον αφορά το διακοσμητικό σκοπό των κουρτινών, εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη σε αυτά μπορείτε εύκολα να ολοκληρώσετε το εσωτερικό ή ακόμα και να αλλάξετε ριζικά την εικόνα του.

Για πιο περίτεχνα και πομπώδη σύνολα, συνιστάται να επιλέξετε πυκνά και ανθεκτικά πιόνια, επιδεικνύοντας τον πλούτο και την πολυτέλεια της κατάστασης. Σε πιο ήπια και μέτρια εσωτερικούς χώρους συνιστάται να κρεμάτε φωτεινές και ευάερες επιλογές.

Μην κάνετε σε ένα μοντέρνο σαλόνι και χωρίς διακοσμητικά μαξιλάρια.Αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να επιλεγούν για οποιοδήποτε στυλ. Έτσι, για τα υψηλής τεχνολογίας σύνολα στυλ, τα πρωτότυπα μοντέλα με γεωμετρικές εκτυπώσεις ή απλούς συνδυασμούς δύο ή τριών απλών επιφανειών (για παράδειγμα, μαύρο και άσπρο) είναι ιδανικές.

Στην επιλογή διακόσμησης ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους παίζεται από το ύφος του εσωτερικού. Για παράδειγμα, σε κλασικά περιβάλλοντα, οι λεπτομέρειες των κρυστάλλων φαίνονται εξαιρετικά. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για λαμπτήρες και λαμπτήρες, αλλά και για αγαλματίδια ή μικρές φιγούρες που μπορούν να τοποθετηθούν στο τραπέζι, προσαρτημένα βάθρα και άλλες σταθερές επιφάνειες.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πολυτελές και πλούσιο εσωτερικό, τότε θα πρέπει να έχετε αξεπέραστα μαρμάρινα πάνελ. Φαίνονται βιολογικά σε πολλά στυλ σύγχρονων αιθουσών, καθιστώντας τους πιο αξιοσέβαστους και αισθητικούς. Φυσικά, η τοποθέτησή τους σε όλους τους τοίχους του δωματίου δεν αξίζει τον κόπο. Είναι καλύτερα να ξεχωρίσετε μια επικάλυψη για αυτούς.

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός στο εσωτερικό ενός σύγχρονου καθιστικού και δεν έχει σημασία σε ποιο στυλ γίνεται.

Σήμερα, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να αναφερθούν στις ακόλουθες ελκυστικές συσκευές που μπορούν να παρέχουν επαρκή και υψηλής ποιότητας φωτισμό του χώρου:

 • Προβολείς. Μπορείτε να επιλέξετε επιλογές με ρυθμιζόμενη κατεύθυνση και φωτεινότητα.
 • Τα φώτα τροχιάς θα είναι το τέλειο συμπλήρωμα στις σύγχρονες στιλιστικές τάσεις.
 • Αναρτήθηκε και πολυέλαιοι οροφής.
 • Κομψές απλίκες.
 • Υψηλά φώτα δαπέδου από ξύλο, σφυρήλατο ή χρωματισμένο μέταλλο.
 • Λαμπτήρες τοίχου.
 • Ενσωματωμένες συσκευές (σε τοίχους, οροφή, δάπεδο και έπιπλα).
 • Επιτραπέζιες λυχνίες (για συνημμένα τραπέζια και ράφια στην αίθουσα).

Υφάσματα

Όσον αφορά τα υφάσματα στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές σας επιτρέπουν να διεξάγετε διάφορα πειράματα μαζί του. Ορισμένα υφαντά κομμάτια είναι σε θέση να αναλάβουν το ρόλο των φωτεινών τόνων του συνόλου.

Για παράδειγμα, σε ένα θαμπό ανοιχτό γκρίζο ή χιονάτο δωμάτιο, θα βρουν τη θέση τους πλούσια και ελκυστικά μαξιλάρια μοβ, κόκκινο, ιώδες ή ουρανό-μπλε. Μπορούν να εφαρμοστούν αντίθεση σχέδια και εκτυπώσεις που δεν χαλάσει την εικόνα της αίθουσας. Εάν τα επικαλυμμένα έπιπλα δεν είναι κατασκευασμένα με το χρώμα που θέλετε, τότε μπορούν να συμπληρωθούν με ειδικά καλύμματα. Ευτυχώς, στα σύγχρονα καταστήματα αυτά τα πρακτικά πράγματα μπορούν να επιλεγούν από οποιοδήποτε υλικό και με τυχόν έγχρωμες λύσεις.

Μην ξεχνάτε ότι το χρώμα και η υφή των κουρτινών και του τούλι πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ και το χρώμα του εσωτερικού.

Οι σχεδιαστές συνιστούν να επιλέξετε ζωγραφιές που θα διαφέρουν από το διακοσμητικό τοίχου στην αίθουσα τουλάχιστον μερικές αποχρώσεις, διαφορετικά ο εσωτερικός κίνδυνος «συγχωνεύεται» και γίνεται πολύ «ήπιος». Αντιστασιακά παράλληλα μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν, ειδικά όταν πρόκειται για μοντέρνο στυλ σαλονιού. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολύ χρωματιστά και φανταχτερά υφάσματα για κουρτίνες, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί μαζί τους και να τους κρεμάτε στις εγκαταστάσεις του κατάλληλου στυλ. Στο κλασικό σύνολο, οι επιλογές αυτές είναι απίθανο να δούμε.

Στα μοντέρνα σαλόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλιά δαπέδου. Μπορεί να είναι στρογγυλά, οβάλ, τετράγωνα, ορθογώνια και ακόμη και χαλιά-μονοπάτια. Επίσης, πολλοί αγοραστές σήμερα αγοράζουν πολυτελείς καμβάδες με τη μορφή δερμάτων άγριων ζώων. Η επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου εξαρτάται από το ύφος του εσωτερικού και τον προσανατολισμό χρώματος.

Όμορφα παραδείγματα

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με έκταση 17 τετραγωνικών μέτρων. m, μπορείτε να βάλετε έναν ελαφρύ καναπέ και καρέκλες, καθώς και να κεντράρετε το γυαλιστερό μαύρο τραπέζι μεταξύ τους. Τοποθετήστε το ντουλάπι, τα ράφια και τα γραφεία σε λευκό για αυτά τα αντικείμενα και κλείστε την τηλεόραση.Ολοκληρώστε το σύνολο με κουρτίνες σοκολάτας, μαξιλάρια με αντιθέσεις, φρέσκα λουλούδια και λευκό χαλί δαπέδου.

Σε ένα μοντέρνο δωμάτιο με λευκούς τοίχους και μια οροφή, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ένα laminate creme brulee. Φωτίστε έναν από τους ορόφους με ανοιχτούς πίνακες ξύλου και κρεμάστε μια τηλεόραση πάνω τους. Τοποθετήστε μπροστά στην τεχνική ενός γκρι χαμηλού καναπέ και μπλε καρέκλες. Τελειώστε το εσωτερικό με μπλε μαξιλάρια, παρόμοια χαλιά πατώματος και παστέλ ρωμαϊκές κουρτίνες στα παράθυρα.

Ένα ενδιαφέρον και ακριβό σαλόνι μπορεί να κανονιστεί σε ένα ξύλινο σπίτι. Ένας γαλαζοπράσινος καναπές, ένα λευκό τραπέζι για καφέ με γυάλινη κορυφή, ξαπλώστρες με μαύρα μαξιλάρια, μικρά μενταγιόν από μαλακό καφέ ξύλο και ένα μεγάλο λευκό τζάκι με διακοσμητικά μαύρα κεριά θα δούμε υπέροχα στο φόντο των λευκών σανίδων και του ελαφρού ξύλινου δαπέδου. Συμπληρώστε αυτό το μη τετριμμένο και πλούσιο εσωτερικό με γκρι κουρτίνες, καφέ-γκρι χαλί και πολυέλαιος οροφής με μαύρες ημιδιαφανείς αποχρώσεις.

Πάνω από αυτό αναφέρθηκε η δημοτικότητα του "ζωντανού" μοβ. Ένας καναπές και μια πολυθρόνα παρόμοιου χρώματος θα βρουν τη θέση τους στο σαλόνι, το οποίο είναι διακοσμημένο με πάνελ που μιμούνται μια ξύλινη δομή.Βάλτε στο πάτωμα διπλής κατεύθυνσης laminate, και αφήστε το ανώτατο όριο λευκό ή μπεζ. Απέναντι από τα επικαλυμμένα έπιπλα θα είναι ωραίο να κοιτάξουμε το σκοτεινό ξύλινο τραπέζι με ένα γυάλινο ένθετο. Συμπληρώστε ένα τέτοιο πρωτότυπο σύνολο από σκούρο πολυέλαιος οροφής που μιμείται σφυρηλάτηση και διακοσμητικά μαξιλάρια σοκολάτας, άσπρο και μαύρο και άσπρο.

Ενδιαφέρουσες συμβουλές για το σχεδιασμό σαλόνι μπορούν να προβληθούν στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο