Τζάκι με γυψοσανίδα το κάνετε μόνοι σας: οδηγίες βήμα προς βήμα για την κατασκευή

 Τζάκι με γυψοσανίδα το κάνετε μόνοι σας: οδηγίες βήμα προς βήμα για την κατασκευή

Πολυτέλεια, ένα τζάκι γίνεται ένας δημοφιλής τρόπος για να διακοσμήσετε ένα εσωτερικό. Πολλοί άνθρωποι που ήθελαν να το εγκαταστήσουν στο σπίτι τους αντιμετώπισαν το πρόβλημα της ενίσχυσης των θεμελίων για τις βαριές κατασκευές από τούβλα. Η εμφάνιση ηλεκτρικών και βιολογικών τζακιών επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής τους στα αστικά διαμερίσματα.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων για πύλες. Μεγάλες ευκαιρίες για την κατασκευή ελαφρών τροποποιήσεων έχουν γυψοσανίδα.Τα σχέδια γυψοσανίδων σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε το τζάκι σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας: φυσική πέτρα, πλακάκια, πυρίμαχο πλαστικό. Κάνοντας μια πύλη με τα δικά σας χέρια, μπορείτε να της δώσετε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος. Το εύκολο, μη εύφλεκτο και ισχυρό πλαίσιο θα αποτελέσει τη βάση των θαυμάσιων σχεδιαστικών αποφάσεων.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα τζάκια διαφέρουν ως προς τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Τα πραγματικά τζάκια - μονάδες θέρμανσης για στερεά καύσιμα ή φυσικό αέριο - απαιτούν την εγκατάσταση μιας καμινάδας, την οργάνωση της έλξης, την παρουσία καυσίμων, ένα σύστημα εξαερισμού. Η πύλη για αυτό το είδος τζακιού είναι κατασκευασμένη από σίδηρο, χάλυβα, τούβλο, φυσική πέτρα. Αυτά τα υλικά έχουν μεγάλη αντίσταση στη μακροχρόνια έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, γυψοσανίδας δεν διαθέτει τέτοιες ιδιότητες.

Το τζάκι γυψοσανίδας είναι μια πύλη με τη μορφή μιας πραγματικής εστίας., αλλά μέσα στη δομή παραμένει κοίλο, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη χρήση του για φούρνους στερεών καυσίμων ή αερίων. Στην εμφάνιση, μια τέτοια πύλη με την κατάλληλη διακόσμηση δεν διαφέρει από ένα παραδοσιακό τζάκι πλήρους σώματος. Τα πλαίσια γυψοσανίδων χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση διακοσμητικών πύργων και για την τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού ή βιοκαυστήρα μέσα στη δομή.

Η οικοδόμηση μιας διακοσμητικής ή υπό όρους πύλης για τζάκι με τα δικά σας χέρια είναι μια μάλλον απλή τεχνολογική διαδικασία. Ένα πλαίσιο ανεγέρθηκε από μεταλλικό προφίλ ή ξύλινες ράβδους και ραμμένη πάνω από το γυψοσανίδα κατά μήκος του σχεδίου της δομής. Για την επένδυση χρησιμοποιημένων μοσχευμάτων από ολόκληρο το φύλλο, το οποίο έχει πλάτος 1,2 - 1,3 μέτρα και μήκος 2,5 - 4,8 μέτρα.

Ανάλογα με το μέγεθος του πλαισίου, χρησιμοποιούν απορρίμματα κατασκευής από γυψοσανίδες ανθεκτικές στην υγρασία. Το πάχος του γυψοσανίδας επιλέγεται με βάση το απαιτούμενο φορτίο. Εάν πρόκειται για μια απλή θέση που προεξέχει από το επίπεδο του τοίχου για να εμπλουτίσει την εσωτερική ακολουθία βίντεο με ένα διακοσμητικό στοιχείο ανακούφισης, τότε θα γίνει οποιοδήποτε πάχος φύλλου. Στην περίπτωση της χρήσης της επάνω επιφάνειας του τζακιού για την υποδοχή βαρέων και ογκωδών αντικειμένων όπως ενυδρείου, απαιτείται πάχος γυψοσανίδας 20-24 χιλιοστών.

Ένας άλλος τύπος πυλών για τζάκια που δεν διαθέτουν καμινάδα, αλλά διαθέτουν θερμαντικό στοιχείο - ηλεκτρικά και βιοκαύσιμα. Για αυτούς, επίσης, χρησιμοποιήστε γυψοσανίδα επένδυσης. Χρησιμοποιεί ένα ανθεκτικό στη θερμότητα αναλογικό, διακρίνεται από τη σύνθεσή του. Οι ιδιότητες επιβράδυνσης της φλόγας ενισχύονται από ένα ειδικό στρώμα από πηλό και ενισχυμένο υαλοβάμβακα.Στη μέση του φύλλου είναι εξοπλισμένο με κρυσταλλικό νερό μέχρι 20 τοις εκατό κατά βάρος του υλικού. Εξωτερικά, είναι εύκολο να γίνει διάκριση από το ροζ χρώμα του χαρτονιού.

Η ανθεκτική στη θερμότητα γυψοσανίδα είναι ένα εξαιρετικό υλικό για βιο-και ηλεκτρικά τζάκια. Το πρότυπο μέγεθος φύλλου είναι 1,2 x 2,5 m, πάχος - 12,5 mm. Το βάρος του φύλλου είναι 25 κιλά, η δομή και η σύνθεση του υλικού είναι περιβαλλοντικά ασφαλές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατοικία.

Γυψοσανίδα είναι η βάση για κάθε τελικό υλικό: μπορεί να είναι διακοσμητικός γύψος, ζωγραφική με εσωτερικά χρώματα, επένδυση με κεραμικά πλακίδια, μάρμαρο, διακοσμητική πέτρα, μεταλλικές σχάρες, εξόδους καλούπι. Το πλαίσιο σας επιτρέπει να κρύψετε τις επικοινωνίες μέσα για να συνδέσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι ή μια συσκευή φωτισμού μέσα στην πύλη του τζακιού. Η μορφή της πύλης εξαρτάται από το επιλεγμένο στυλ σχεδιασμού. Το τζάκι στο ύφος του μινιμαλισμού μπορεί να έχει ένα απλό ορθογώνιο σχήμα χωρίς πρόσθετα στοιχεία. Η απομίμηση ρουστίκ τζακιών από τη Γαλλία ή τη Σκανδιναβία απαιτεί επένδυση με τεχνητή πέτρα. Η κλασική πύλη είναι διακοσμημένη με στοιχεία από φυσικό ή τεχνητό μάρμαρο ή γυψομάρμαρο.

Έτσι, το κόστος κατασκευής επηρεάζεται από ένα σύνολο υλικών φινιρίσματος. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, αξίζει να εξερευνήσετε την τεχνολογία της τοποθέτησης αυτού ή του τύπου φινιρίσματος. Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαφόρων υλικών, τη συμμόρφωσή τους με τον τόπο όπου θα κατασκευαστεί το τζάκι. Το πλεονέκτημα των διακοσμητικών και ηλεκτρικών τζακιών είναι ότι η κατασκευή τους δεν απαιτεί την εκτέλεση εγγράφων για άδεια οικοδομής. Το σχέδιο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος του διαμερίσματος. Είναι μόνο απαραίτητο να αποφασιστεί η απόφαση στυλ του ψεύτικου τζακιού.

Μοντέλα και σχεδιασμός

Το είδος του τζακιού εξαρτάται από τη θέση του στο δωμάτιο. Η μέθοδος της διασταύρωσης προς τη δομή στήριξης καθορίζει την εμφάνιση του πλαισίου, την κατανάλωση υλικού φινιρίσματος. Κατά τον προσδιορισμό της θέσης λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του δωματίου, το ύψος της οροφής, η τοποθέτηση τεμαχίων επίπλων για οπτική σκέψη. Το τζάκι είναι εγκατεστημένο σε ένα μέρος έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στην κίνηση των κατοίκων.

Οι διακοσμητικές πύλες είναι:

 • τοίχο?
 • γωνία;
 • νησί

Τοίχος - που βρίσκεται κοντά σε ένα από τα τείχη. Μια καλή θέα απαιτεί πολύ χώρο, έτσι σε μικρά δωμάτια για να τοποθετήσετε την πύλη τζάκι κατά μήκος ενός από τους τοίχους είναι ανέφικτη.Το τζάκι τοίχου παίζει το ρόλο της κύριας προφοράς στο εσωτερικό, οι καναπέδες και οι πολυθρόνες τοποθετούνται γύρω από την οπτική γωνία. Μια απομίμηση μιας ζωντανής φωτιάς ή ενός τζακιού βιοκαυσίμων θα φέρει μαζί όλη την οικογένεια, θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος μπροστά στην πρόσοψη του τζακιού.

Γωνιακές πύλες από γυψοσανίδες τοποθετούνται μεταξύ δύο γειτονικών τοίχων. Η περιοχή του δωματίου μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Ακόμα και σε ένα μικρό σαλόνι ή υπνοδωμάτιο, αυτή η δομή δεν θα πάρει πολύ χώρο. Ένα τέτοιο τζάκι μπορεί να εξοπλιστεί με μια διακοσμητική καμινάδα για να δημιουργήσει μια εικόνα μιας πραγματικής εστίας. Η δομική στήριξη σε δύο τοίχους θα επιτρέψει τη χρήση ακόμη και βαρέων υλικών. Γωνιακά τζάκια είναι μια πολύ όμορφη λεπτομέρεια σχεδιασμού. Τα έπιπλα γύρω από το ημικύκλιο, που δίνει άνεση στο δωμάτιο.

Τα τζάκια του νησιού είναι αρκετά μεγάλες κατασκευές. Για την κατασκευή τους απαιτεί εμπειρία και γνώση δομών κτιρίου. Η κατανάλωση υλικών για αυτό το μοντέλο είναι η μεγαλύτερη, καθώς η πύλη κατασκευάζεται από τέσσερις πλευρές. Το δωμάτιο για αυτούς πρέπει να είναι ευρύχωρο. Η πύλη δεν πρέπει να τοποθετηθεί στη ζώνη της ενεργού κίνησης. Στοιχεία με αιχμηρές γωνίες μπορεί να προκαλέσουν μώλωπες, ειδικά σε οικογένειες με παιδιά.

Τα τζάκια της σύνθεσης αποτελούν την καρδιά του καθιστικού, χρησιμεύουν για την τοποθέτηση χώρου και είναι ορατά από όλα τα σημεία του δωματίου. Ένα τζάκι στο νησί μπορεί να στηριχθεί στο πάτωμα και να φτάσει σε ύψος 1/2 ή 1/3 του ύψους του δωματίου. Η κατασκευή της δεύτερης παραλλαγής ανεγέρθηκε από το δάπεδο μέχρι την οροφή, όπως μια στήλη με ένα άνοιγμα για εστίες εστίας ή βιοαερίου. Η τρίτη επιλογή είναι δυνατή χάρη στην κατασκευή γυψοσανίδων, η οποία είναι συνδεδεμένη με την οροφή και πηγαίνει προς τα κάτω στο επιθυμητό ύψος, όπου γίνεται μια θέση ή ένα διαμπερές άνοιγμα. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές αλλάζει την εμφάνιση του χώρου και μοντελοποιεί τις λειτουργικές ζώνες.

Η πύλη μπορεί να είναι ογκώδης σε μια θέση νησιού και αρκετά μικρή για διακόσμηση τοίχων. Τέτοια στυλιζαρισμένα σχέδια τζάκι λύουν το πρόβλημα της διακόσμησης ενός δωματίου. Έχουν βάθος 20 εκατοστών, εκτελούν τη λειτουργία μιας κονσόλας για τοποθέτηση πάνω από το επάνω πλαίσιο της τέχνης ή της τηλεόρασης. Σε μια ρηχή θέση έχουν αντικείμενα τέχνης ή ηλεκτρονική απομίμηση φωτιάς χωρίς λειτουργία θέρμανσης. Στη θέση της εστίας, συχνά εγκαθίστανται διακοσμητικά κεριά ή άλλα εξαρτήματα θέρμανσης σόμπων.

Η εμφάνιση της πύλης του τζακιού αποτελεί βασικό παράγοντα στην οργάνωση του εσωτερικού χώρου. Ας θυμηθούμε τη ρωσική έκφραση «να χορέψουμε από τη σόμπα», και στο σχεδιασμό των χώρων, το σχήμα της πύλης γίνεται το κύριο θέμα της στυλιστικής απόφασης. Οι σύγχρονες τάσεις σχεδίασης έχουν προσθέσει ένα νέο θέμα στα τζάκια. Τα ασυνήθιστα υλικά και οι καινοτόμες μορφές πυλών είναι καταπληκτικά. Κομψό, διακοσμημένο με μεταλλικές πλάκες, διακοσμητικό τζάκι στο στυλ Art Deco σβήνει τη συνήθη εικόνα της εστίας.

Η μικρή κατοικία έχει οδηγήσει στην εμφάνιση ενός ξεχωριστού αρχιτεκτονικού στυλ στο σχεδιασμό του διαμερίσματος. Μικρά τετράγωνα ζητούσαν την εγκατάλειψη των έπιπλα τέχνης, υποδηλώνουν την παρουσία μόνο των απαραίτητων πολυλειτουργικών επίπλων. Το χρώμα που χρησιμοποιείται στο τελείωμα είναι λευκό. Αυξάνει οπτικά το μέγεθος του δωματίου, αλλά έχει κάποια άμορφη κατάσταση. Για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό πλαίσιο, προσθέστε ένα σχέδιο καφέ ή μαύρου χρώματος. Η πύλη του τζακιού έχει απλά ορθογώνια σχήματα και η έλλειψη διακόσμησης, μονόχρωμη χρώση έγινε σημάδια μινιμαλισμού.

Για την κατασκευή της πύλης με στυλ Art Nouveau, το πλαίσιο κατασκευάζεται με ομαλές καμπύλες. Μια θέση είναι διακοσμημένη με λεπτομέρειες από σφυρήλατο σίδερο με φυτικά στοιχεία ή ένα παράθυρο από βιτρό παράθυρο με floral στολίδι.Πίσω από το παράθυρο βιτρώ τοποθετούν ένα φωτισμό που έχει μια σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο μέσα στην κοίλη δομή. Ο οπίσθιος φωτισμός μπορεί να ελεγχθεί από το τηλεχειριστήριο, να έχει διαφορετικούς τρόπους φωτεινότητας και τμήματος χρώματος. Η υπόλοιπη κατάσταση επιλέγεται επίσης με το μοντέρνο στυλ.

Τα διακοσμητικά τζάκια ψύχους γύψου απλού ορθογωνίου σχήματος είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν. Το υλικό εξωτερικό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσφορά καλλιτεχνικών ιδιοτήτων σε αυτή τη δομή. Οι κονσόλες διαθέτουν μια μικρή επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα ακριβότερο υλικό φινιρίσματος: γρανίτη ή μάρμαρο. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υφών και χρωμάτων τόσο από φυσική όσο και από τεχνητή πέτρα. Το αρχικό σχέδιο στυλ, η χρήση των αντιδιαστασίων χρωμάτων δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αφρικανικού στυλ.

Είναι απαραίτητο να δείξουμε μια μικρή προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό έργο τέχνης στο σπίτι. Μια ρηχή πύλη είναι εγκατεστημένη σε ένα βάθρο, ολόκληρη η κατασκευή είναι επενδεδυμένη με διάφορους τύπους πλακιδίων από ένα ενιαίο σύνολο, αυτά τα κιτ μπορούν να ληφθούν σε καταστήματα υλικού. Μάρμαρα πλακάκια, κεραμικά πάνελ στα πλαϊνά πάνελ, κορυφαία πλάκα με μαρμάρινα καλούπια δίνουν μια ακριβή εμφάνιση στην πύλη του τζακιού.Οι ακουαρέλες, τα παστέλ χρώματα του τζακιού είναι αναγνωρίσιμες πινελιές του μοντέρνου στυλ.

Το αναρτημένο ανώτατο όριο εισχωρεί δομικά σε ένα προεξέχον πλαίσιο γυψοσανίδας. Ο πίνακας είναι μια ορθογώνια θέση για διακοσμητικά φωτιά. Η εστία έχει ένα επίπεδο πλαίσιο που μπορεί να βαφτεί στο χρώμα του πίνακα ή να επισημανθεί σε αντίθεση χρώματα. Αυτά τα χρώματα επαναλαμβάνονται καλύτερα στη ρύθμιση του δωματίου. Αρκεί για ένα τζάκι να προσθέσετε μία ή δύο αρχικές λεπτομέρειες για να καταστρέψετε τα κλασικά στερεότυπα, αλλάζοντας το πλαίσιο του τζακιού σε μια γωνία με το άλλο - και θα εμφανιστούν φουτουριστικά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας.

Ο κομψός σχεδιασμός των τζακιών προτείνει μια απλούστερη εξωτερική μορφή, αλλά ένα σύνθετο στοιχείο θέσης. Τα αιωρούμενα μοντέλα είναι κοινά, τα σχέδια αυτά είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για την κατασκευή γυψοσανίδων. Το πολύπλοκο πλαίσιο ενός πλαισίου μεταλλικού προφίλ πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ένα σχέδιο και έναν υπολογισμό του φορτίου φόρτωσης, καθώς η αιωρούμενη πύλη για ένα ψεύτικο τζάκι πρέπει να φέρει το βάρος της ίδιας της ανάρτησης, του βάρους της διακόσμησης, των αντικειμένων και του εξοπλισμού.

Η κλασική πύλη τοίχου είναι πιο απλή με εποικοδομητικούς όρους.Για σύνθετα αρχικά τζάκια flash, ένα μοντέλο αφρού είναι προκατασκευασμένο. Οι αρχάριοι για να εξερευνήσουν καλύτερα τις συλλογές σε εργοτάξια και να αξιολογήσουν τις δυνατότητές τους.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας;

Ας εξοικειωθούμε με τη λεπτομερή περιγραφή της κατασκευής του απλούστερου σχεδιασμού για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια πύλη τζάκι με τα δικά τους χέρια. Εξετάστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του πλαισίου. Θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε τα ακόλουθα υλικά: μεταλλικό προφίλ, γυψοσανίδα, βούρτσες, μεταλλικά πλέγματα, serpyanka, βίδες, καρφιά-νύχια, μαχαίρι με αφαιρούμενα πτερύγια.

Χρειάζεστε ένα γράφημα χαρτιού, επίπεδο κτιρίου και οροφή, ένα τρίγωνο με ορθή γωνία.

 • Το πρώτο βήμα είναι να καθοριστεί η θέση του τζακιού στο δωμάτιο. Επιλέγουμε τη μορφή και τις λειτουργίες: για να εγκαταστήσουμε μια ηλεκτρική θερμάστρα ή bio τζάκι, να κανονίσουμε ράφια για αντικείμενα διακόσμησης ή να τοποθετήσουμε μια τηλεόραση. Από αυτές τις εργασίες εξαρτάται από το ύψος, το πλάτος, την πολυπλοκότητα και το δομικό περιεχόμενο του πλαισίου.
 • Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσουμε τη μελλοντική σχεδίαση σε κλίμακα. Το σχέδιο αντανακλά το σχήμα του πλαισίου του μεταλλικού προφίλ ή των ξύλινων ράβδων.Η βάση, ελλείψει εμπειρίας, είναι καλύτερο να ληφθεί το τελικό έργο και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές σε αυτό. Για παράδειγμα, δίνουμε ένα σχέδιο μιας κλασικής πύλης. Οι διαστάσεις είναι στάνταρ και μπορούν να ποικίλουν όπως είναι επιθυμητό.
 • Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο, υπολογίζεται η απαιτούμενη ποσότητα προφίλ και γυψοσανίδας. Για μια πολύπλοκη κατασκευή, κάντε σχέδια ζωγραφικής μεγέθους από χαρτί ή αφρό και δοκιμάστε στον τοίχο. Στον τοίχο και στο πάτωμα, σχεδιάστε ένα σχέδιο της πύλης με ένα μολύβι στο μοτίβο και, αν είναι απαραίτητο, διορθώστε το. Σύμφωνα με το διορθωμένο μοτίβο, τα κομμάτια κόβονται από γυψοσανίδα.
το σχέδιο
 • Ξεκινήστε την εγκατάσταση του πλαισίου. Αυτό θα απαιτήσει προφίλ για γυψοσανίδας, βίδες και καρφιά-καρφιά. Το προφίλ κόβεται σε τμήματα του επιθυμητού μήκους και αρχίζει να τοποθετείται το πλαίσιο στον τοίχο κατά μήκος γραμμών σήμανσης. Ο επάνω οδηγός, η επικάλυψη του διακοσμητικού καυστήρα και οι δύο κάτω οριζόντιοι οδηγοί συνδέονται με τους κατακόρυφους στύλους. Το πλαίσιο προφίλ του παραπέτου στο πάτωμα εκτελείται επίσης.
 • Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του πλαισίου της πρόσοψης και η στερέωση του με εγκάρσιες λωρίδες. Κατά την κατασκευή των τοξοειδών στοιχείων, πρέπει να γίνονται περικοπές στα πλευρικά τμήματα του προφίλ σε βήματα των 2 cm.Μετά από αυτό, ελαφρώς λυγίστε το προφίλ με τα χέρια σας. Με ανεπαρκή αντοχή, προσθέστε ενισχυτικά από τμήματα του προφίλ. Όλα τα στάδια της εργασίας ελέγχονται από το επίπεδο κατασκευής και το επίπεδο για να αποφευχθούν αποκλίσεις από την κάθετη. Οι λεπτομέρειες των νευρώσεων μετριούνται τακτικά και η θέση τους είναι αυστηρά σε γωνία 90 μοιρών. Αυτό θα διασφαλίσει την ορθή κατανομή του φορτίου και θα συμβάλει στην καλή απόδοση της μελλοντικής δομής.
τοποθέτηση πλαισίου
 • Μετά τη συναρμολόγηση του πλαισίου τοποθετήστε την καλωδίωση. Εγκαταστήστε τους διακόπτες και τις υποδοχές. Τα καλώδια είναι μονωμένα με αυλακώσεις και στερεώνονται στον τοίχο σε μέρη που στη συνέχεια θα καλυφθούν με γυψοσανίδα. Οι υποδοχές και οι διακόπτες για βολική και ασφαλή χρήση καθορίζονται σε ορατά και προσβάσιμα μέρη. Εδώ τοποθετούνται τα ηλεκτρονικά για τον έλεγχο του φωτισμού LED από την κονσόλα.
 • Ξεκινήστε σοβάτισμα γυψοσανίδας. Λεπτομέρειες κόβονται με ένα μαχαίρι κατασκευής: το εξωτερικό τμήμα του χαρτονιού κόβεται στην μπροστινή πλευρά, το υπόλοιπο σπάει. Τα καμπύλα εξαρτήματα κόβονται με ειδικό εξάρτημα για γυψοσανίδα. Τα τελικά εξαρτήματα βιδώνονται στο πλαίσιο με βίδες για γυψοσανίδα, οι οποίες στερεώνουν το πολύ 15 εκατοστά. Το σπιτικό κουτί για το τζάκι θεωρείται έτοιμο.
 • Οι άκρες όλων των αρθρώσεων κόβονται υπό γωνία 45 μοιρών σε βάθος 0,5 εκ. Και κολλούνται με serpyanka. Serpyanka κόλλα σε μια ειδική στόκος για γυψοσανίδας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία ή δύο στρώσεις αστάρι. Μετά την ξήρανση, το ανώτερο στρώμα επιστρώθηκε με ένα στόκο για να κρύψει τα ελαττώματα από τις βίδες και τις λωρίδες serpyanka. Το στεγνό στόκο τρίβεται με μεταλλικό πλέγμα με το χέρι για να προετοιμάσει το κιβώτιο τζάκι για φινίρισμα.
γυψοσανίδες

Χρήσιμες συμβουλές από επαγγελματίες

Η οικοδόμηση ενός κουτιού για μια διακοσμητική πύλη απαιτεί υπομονή και μερικές δεξιότητες · στο πρώτο στάδιο, συμβουλές από επαγγελματίες θα έρθουν χρήσιμες. Το πιο ενδιαφέρον και καλλιτεχνικό κομμάτι του έργου είναι το φινίρισμα του μπροστινού τμήματος.

Ο παραδοσιακός τρόπος για το σχεδιασμό - ταπετσαρία. Οι ταπετσαρίες κρύβουν καλά τις ανωμαλίες της επιφάνειας και ένα στρώμα από στόκ είναι αρκετό. Οι ταπετσαρίες επιλέγονται με τον τόνο των τοίχων από μια ενιαία συλλογή, χρησιμοποιώντας ένα περίγραμμα με ένα στολίδι για την ολοκλήρωση της πρόσοψης. Η επιλογή τοποθέτησης κιβωτίων και τοίχων με τα ίδια πινάκια φαίνεται καλό μόνο στους μοντέρνους κομψούς εσωτερικούς χώρους - Σκανδιναβικές, μινιμαλιστικές, hi-tech. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρώματα είναι καλύτερα να προτιμούν μονότονα.Το τζάκι, που καλύπτεται με ταπετσαρία με λουλούδια ή με μονογράμματα, φαίνεται ακατάλληλο.

Πώς να ζωγραφίζω;

Η προτιμώμενη μέθοδος τερματισμού ενός τεχνητού τζακιού - ζωγραφικής. Για να το κάνετε αυτό, στο στρώμα στρώματος putty put primer. Μετά την ξήρανση, πραγματοποιείται στόκος φινιρίσματος, το οποίο τρίβεται με ένα πλέγμα λεπτού πλέγματος για να επιτευχθεί ομαλή ακόμη ανώτερη στρώση. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα στρώμα αστάρι για ζωγραφική. Το χρώμα εφαρμόζεται σε δύο ή τρία στρώματα, λιγότερο σε ένα.

Η σημερινή γενιά ακρυλικών χρωμάτων με βάση το νερό έχει καλές τεχνικές επιδόσεις., γρήγορα στεγνό, δεν έχει οσμή, μπορεί να είναι χρωματισμένο σε οποιαδήποτε επιθυμητή σκιά. Η επικάλυψη ακρυλικού χρώματος δεν φοβάται την υγρασία, αντέχει αρκετό υγρό καθαρισμό. Ανθεκτικότερα στις εξωτερικές επιδράσεις, τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας βαφές με βάση το πετρέλαιο. Κατά την τοποθέτηση ενός τζακιού με ένα στοιχείο θέρμανσης, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια σύνθεση με ένα πυρίμαχο στοιχείο. Το εσωτερικό ακρυλικό χρώμα διατίθεται σε γυαλιστερή και ματ έκδοση. Gloss δίνει μια όμορφη λάμψη στην επιφάνεια, αν εφαρμόσετε τη μέθοδο της ζωγραφικής κάτω από το μάρμαρο, όπου ειδικά δημιουργημένοι όμορφοι λεκέδες, πρέπει να επιλέξετε αυτό το είδος χρώματος.Για τα κλασικά τζάκια με γυψομάρμαρο καλύτερα να παραμείνουν σε μια ματ δομή, δίνει ένα μεταξένιο αποτέλεσμα.

Ζωγραφική - ο παραδοσιακός τρόπος φινιρίσματος της σόμπας ή του τζακιού. Με αυτό, μπορείτε να πάρετε κάθε είδους διακόσμηση, από τεχνητό μάρμαρο σε λαμπερή μεταλλική επιφάνεια. Τα χάλκινα, χρυσά, ασημένια εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για να επιτύχουν το επιχρυσωμένο στόκο. Οι κύστες, οι ρόδακες και τα καλούπια αφρού πολυουρεθάνης είναι κολλημένα στο μπροστινό τμήμα, βαμμένα με λευκό, πράσινο ή μπλε χρώμα. Μια χρυσή λωρίδα εφαρμόζεται στο νήμα του μοτίβου με μια λεπτή βούρτσα, δεν χρειάζεται να είναι τελείως επίπεδη. Μικρές διακυμάνσεις στο πλάτος της επιχρύωσης θα προσθέσουν υψηλή τιμή για χειροτεχνήματα για το τζάκι στο κλασσικό στυλ του παλατιού.

Πύλες που γίνονται στην τεχνική της "τεχνητής γήρανσης της επιφάνειας" φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες. Μια τέτοια διακόσμηση θα διακοσμήσει το εσωτερικό στο στυλ της Sheby-chic, σοφίτα, Προβηγκία. Η τεχνολογία λειτουργεί τα εξής. Το πρώτο στρώμα είναι ζωγραφισμένο με ενεργό φωτεινό χρώμα. Μετά το στέγνωμα, καλύψτε με παστέλ σκιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα ή περισσότερα παστέλ στρώματα διαφορετικού χρώματος.Αφού περιμένετε για πλήρη ξήρανση, το γυαλόχαρτο τρίβει ελαφρά την επιφάνεια έτσι ώστε να αρχίσει να λάμπει μέσα από τα χαμηλότερα στρώματα του χρώματος. Το vintage τζάκι θα πάρει την εμφάνιση μιας ευγενής παλιάς εποχής.

Αξίζει να δοθεί προσοχή σε τέτοιες τεχνικές ζωγραφικής όπως η εφαρμογή πατίνας και οι τεχνητές ρωγμές. Η Patina είναι ένα πολύ λεπτό στρώμα γυαλιστερού χρώματος χρυσού, αργύρου ή χαλκού που εφαρμόζεται στο κύριο χρώμα. Στη συνέχεια η επιχρύσωση ελαφρώς τρίβεται με χαρτί σμύριδας, δημιουργώντας την αίσθηση ενός πολύ παλιού πολύτιμου αντικειμένου. Τεχνητές ρωγμές - craquelure - εκτελούνται εφαρμόζοντας πολλά διαφορετικά στρώματα χρωμάτων. Από πάνω, όλα καλύπτονται με μια ειδική λάκα, η οποία ρωγμές, ανυψώνοντας τα στρώματα του χρώματος πίσω από αυτό, αποδεικνύεται μια πολύ ενδιαφέρουσα υφή "αντίκες".

Πώς να καλύψετε το σωλήνα;

Γυψοσανίδα - ένα μοναδικό υλικό, ελαφριά κατασκευή του είναι μεγάλη χρήση στην εσωτερική διακόσμηση. Συχνά, μια καμινάδα είναι τοποθετημένη πάνω από την πύλη τζάκι για να δώσει μεγαλύτερη βεβαιότητα, καθώς και να καθορίσει σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων. Εάν υπάρχουν σωλήνες νερού στο κουτί, πρέπει να βαφτούν ή να δοκιμαστούν για αντοχή για να προετοιμαστούν για συντήρηση.

Η ανώτερη σόμπα του τζακιού ή του δαπέδου είναι τοποθετημένη με βάση το πρώτο περίγραμμα του σκελετού με σήμανση. Το ίδιο περίγραμμα του επιθυμητού μεγέθους σύμφωνα με το σχέδιο ενός μεταλλικού προφίλ είναι τοποθετημένο στην οροφή. Στη συνέχεια, αυτά τα δάπεδα και οροφές συνδέονται με κατακόρυφους οδηγούς, οι οποίοι είναι ενισχυμένοι με ενισχυτικές πλευρές. Το πλαίσιο καμινάδας κόβεται με τον ίδιο τρόπο όπως το σώμα της πύλης. Η παρουσία μιας διακοσμητικής καμινάδας θα φέρει ρουστίκ στο εσωτερικό. Θα φανεί πολύ ωραία διακόσμηση του τζακιού σε ρουστίκ στιλ. Η βέλτιστη θέση του τζακιού με την καμινάδα - τη γωνία. Υπάρχει αρκετός χώρος για να δημιουργηθεί μια απομίμηση ενός πραγματικού πυροσβεστικού χώρου.

Το πυρίμαχο γυψοσανίδας μπορεί να χρησιμεύσει ως πλαίσιο για ένα πραγματικό τζάκι, όταν χρειάζεται να ελαφρύνει το βάρος της δομής, και η διακόσμηση απαιτεί μεγάλους όγκους.

Για την κατασκευή του κουτιού γύρω από την υπάρχουσα καμινάδα είναι καλύτερο να προσκαλέσετε τον πλοίαρχο. Είναι απαραίτητο να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις για την απομόνωση των υλικών από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ασφαλή λειτουργία της δομής. Ο ίδιος ο σωλήνας καμινάδας πρέπει να είναι μονωμένος με ορυκτοβάμβακα και να διατηρείται το κενό αέρα μεταξύ των δομικών στοιχείων. Η ανταμοιβή θα είναι η κατασκευή, η οποία θα προσθέσει σταθερότητα στο εσωτερικό.

Πώς να εκτελέσετε τη διακόσμηση;

Κατάλληλη εκτέλεση, το κέλυφος του τζακιού από γυψοσανίδας σύμφωνα με όλες τις τεχνολογικές απαιτήσεις - μια πολύ ισχυρή και ανθεκτική δομή. Το υλικό τελικής επεξεργασίας αξίζει επίσης να επιλέξει μια πέτρα ή τούβλο που βλέπει προς το κεφάλαιο, το κεραμίδι από πορσελάνη ή το μάρμαρο.

Η πιο κοινή μέθοδος διακόσμησης ενός τζακιού είναι η επένδυση πλακιδίων. Αυτή η παράδοση χρονολογείται από τους ιστορικούς χρόνους, όταν οι προσόψεις των σόμπων και των τζακιών κόπηκαν με κεραμίδια με ανάγλυφα σχέδια - κεραμίδια. Σήμερα αυτή η τάση στο εσωτερικό είναι και πάλι δημοφιλής. Ένα στολίδι σε ένα κεραμίδι μπορεί να περιέχει ένα οικόπεδο - ειδυλλιακές σκηνές ή ένα floral μοτίβο.

Τα πλακάκια είναι μονοφωνικά και χρωματισμένα. Στην τελευταία περίπτωση, το χρώμα επιλέγεται κάτω από τον κύριο τόνο των τοίχων και του δαπέδου. Η ομορφιά των τζακιών πλακιδίων αναγνωρίζεται ως το καλύτερο έργο τέχνης για τους εσωτερικούς χώρους των παλατιών, αρχοντικά της ευγενείας. Σήμερα, αυτός ο καλλιτεχνικός τύπος διακόσμησης μπορεί να αντέξει να θαυμάσει όλους. Ο κατασκευαστικός κλάδος προσφέρει μια τεράστια ποικιλία πλακιδίων αυτού του τύπου σε διάφορες κατηγορίες τιμών, από τη χειρωνακτική παραγωγή έως τη βιομηχανική παραγωγή υψηλής ποιότητας ομολόγων.

Λοιπόν saby συνιστάται τεχνητή ή φυσική πέτρα. Τεχνητά σχέδια ξεπερνούν το φυσικό μάρμαρο ή γρανίτη σε απόδοση. Η εμφάνισή τους είναι απολύτως όμοια με τη φυσική, αλλά η επιφάνεια είναι πιο ανθεκτική στις επιπτώσεις, δεν χάνει λάμψη και δεν γρατζουνίζει. Δεν απαιτούν ειδικά προϊόντα φροντίδας όπως το μάρμαρο, είναι εύκολο να τα φροντίσετε με συμβατικά απορρυπαντικά. Το βάρος ενός λεπτού στρώματος διακόσμησης είναι αρκετές φορές μικρότερο από το βάρος ενός εντελώς πέτρινο ή τούβλο τζάκι.

Ασβεστόλιθος ή πλινθοδομή θα εναρμονιστεί αρμονικά στο εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού σε ρουστίκ στυλ ή σαλέ. Η εξωτερική βαρύτητα της δομής θα δώσει πληρότητα και φυσική εκφραστικότητα. Αυτό το υλικό συνδυάζεται καλά με ξύλο και απλούς τοίχους. Ο σχεδιασμός των δωματίων σε σκανδιναβικό, αγγλικό, μεσογειακό στυλ, καθώς και η διακόσμηση σε σοφίτα θα συμπληρωθεί με μια έμφαση σε σχήμα τζάκι, διακοσμημένο με πέτρα.

Το μάρμαρο είναι ένα καλό σύνθετο στοιχείο. για να δημιουργήσετε ένα κλασικό εσωτερικό σε πολυτελή στυλ - μπαρόκ και art deco. Τεχνητό ή πραγματικό μάρμαρο και γρανίτη χρησιμοποιούνται συχνά για να διακοσμήσουν τις πάγκες από το τζάκι.Ο επάνω πίνακας είναι η θέση των αντικειμένων τέχνης, αναμνηστικών φωτογραφιών, ανθοδέσμες ή γλάστρες με φρέσκα λουλούδια. Μια όμορφη και πρακτική επιλογή για την εκτέλεση της εργασίας από MDF ή επικολλητά πλακάκια. Μπορείτε να αγοράσετε ένα τελικό πίνακα με το επιθυμητό μέγεθος ή να παραγγείλετε την απαραίτητη τροποποίηση στο συνεργείο.

Παραμυθένια παραδείγματα για έμπνευση

Επιλέγοντας ένα μοντέλο και φινίρισμα ενός τζακιού γυψοσανίδας είναι ένα πολύ σημαντικό καθήκον. Το τζάκι θα πρέπει να είναι το επίκεντρο του εσωτερικού χώρου του καθιστικού. Τι στυλ για να επιλέξετε, πού να τοποθετήσετε - οι ιδέες θα προκληθούν από αποτελεσματικές και κομψές λύσεις σχεδιασμού.

 • Η ενσωματωμένη γυψοσανίδα είναι μια μινιμαλιστική ηλεκτρική πύλη τζάκι.
 • Ένα διακοσμητικό τζάκι ενσωματωμένο στον τοίχο υπογραμμίζει με έμφαση την ελαφρότητα και την εννοιολογία των σύγχρονων τάσεων σχεδίασης.
 • Ένα τζάκι που είναι χτισμένο σε μια γωνιά του σπιτιού οργανώνει χώρο και δίνει δυναμισμό σε ένα απλό περιβάλλον.

Πώς να φτιάξετε ένα ψεύτικο τζάκι με τα χέρια σας, δείτε το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο