Biofireplaces στο εσωτερικό σχεδιασμό

 Biofireplaces στο εσωτερικό σχεδιασμό

Επί του παρόντος, ο κόσμος αναπτύσσεται ταχύτατα και ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πιο δύσκολο να εκπλήξει με κάτι. Πολλά εξωτικά είδη οικιακής χρήσης για τις προηγούμενες γενιές είναι τώρα στενά ενσωματωμένα στην καθημερινή ζωή. Για να δημιουργηθεί η αισθητική στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο, οι βιοαυτοί έχουν βρει ευρεία εφαρμογή - μίμηση των συνηθισμένων τζάκια ξύλου, τα οποία μπορούν να επαινεθούν από ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, την πρακτικότητα και την ευκολία χρήσης. Ιδιαίτερα εκτιμήστε αυτή τη γωνιά του σπιτιού των ανθρώπων άνεση που αγαπούν να περνούν το χρόνο τους σε ένα ρομαντικό περιβάλλον, θαυμάζοντας τις χορευτικές γλώσσες της φλόγας.

Το βιο-τζάκι ονομάζεται επίσης τζάκι αλκοόλ με βάση την κατανάλωση καυσίμου. Κατασκευάστηκαν το 1977 στην Ιταλία.Η εφεύρεση έχει αποκτήσει δημοτικότητα λόγω της έλλειψης καμινάδας μέσα σε αυτήν.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Σε σύγκριση με την παραδοσιακή Το Biofireplace έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Ασφάλεια - ο σχεδιασμός της μονάδας καυσίμου καθιστά δυνατό τον έλεγχο της ζώνης ανοικτής πυρκαγιάς. Η θερμομόνωση του περιβλήματος σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τζάκι σε κλειστούς χώρους.
 • Εύκολη εγκατάσταση - το τζάκι δεν χρειάζεται καμινάδα. Σε σχέση με τη μονάδα χρησιμοποιείτε συχνά το πρόθεμα "eco", οπότε δεν έχει νόημα η τοποθέτηση των σωλήνων αερισμού και ο συντονισμός στις εργασίες αυτού του είδους, εάν θέλετε να το εγκαταστήσετε στο διαμέρισμα. Με την αρχή της λειτουργίας, το bio τζάκι είναι παρόμοιο με ένα κανονικό κερί, αλλά η φωτιά δεν παράγει αιθάλη. Αυτή η συσκευή λειτουργεί με βιοκαύσιμα και χρησιμοποιεί τη βιοαιθανόλη ως καύσιμο - ένα υγρό με βάση την αιθανόλη, δηλαδή την αιθανόλη, η οποία αποσυντίθεται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό κατά την καύση, οπότε δεν υπάρχει σκιά πορτοκαλί στη φλόγα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μείγματα που περιέχουν συστατικά για να δώσουν στη φωτιά ένα φυσικό χρώμα. Κάποιοι ιδιοκτήτες βιολογικών τζακιών θέλουν να χρησιμοποιούν υγρό ανάφλεξης σε μορφή πηκτής με την περιεκτικότητα σε θαλασσινό αλάτι, η οποία προσομοιώνει το ξέσπασμα κούτσουρων στη φωτιά.
 • Kindle ένα τέτοιο τζάκι δεν είναι δύσκολο.
 • Το τζάκι είναι ασφαλές για τον άνθρωπο, αβλαβές για τα κατοικίδια ζώα και το περιβάλλον.
 • Εύκολος στη χρήση και εύκολος καθαρισμός. Η φλόγα μπορεί να σβήσει ανά πάσα στιγμή. Δεδομένου ότι η βιοαιθανόλη δεν παράγει στερεά προϊόντα αποσύνθεσης, δεν είναι απαραίτητο να καθαριστεί η τέφρα ή να απομακρυνθεί η αιθάλη. Για να φροντίσετε τη δεξαμενή θέρμανσης, αρκεί να την πλένετε με τρεχούμενο νερό. Το τζάκι μπορεί απλά να φωτιστεί χωρίς να ανησυχείτε για την προ-συγκομιδή άνθρακα ή κορμών.
 • Μια τεράστια ποικιλία μοντέλων καθιστά δυνατή την επιλογή της ιδανικής επιλογής για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • Χαμηλό βάρος - ακόμη και τα βαρύτερα μοντέλα δεν ζυγίζουν περισσότερο από 100 κιλά, το οποίο είναι κατάλληλο και για ένα συνηθισμένο διαμέρισμα της πόλης.
 • Σχετική πυρασφάλεια - είναι αρκετά δύσκολο να ανατραπεί ένα τζάκι εξαιτίας της σοβαρότητάς του, η ίδια η φλόγα μοιάζει με οικιακή σόμπα. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με τα μέτρα πυρασφάλειας, δηλαδή να μην προσθέτετε άμεσα καύσιμα κατά τη λειτουργία του βιοκαυσίμου, μην γεμίζετε τον καυστήρα με βιοκαύσιμα περισσότερο από το ένα τρίτο, χρησιμοποιείτε αυτόματο σύστημα ανάφλεξης ή χρησιμοποιείτε έναν εξειδικευμένο αναπτήρα.

Τα βιο-τζάκια είναι διακοσμημένα με κάθε είδους υλικά - από πέτρα και μάρμαρο έως πολύτιμα ξύλα, και χρησιμοποιείται επίσης συνδυασμός οποιουδήποτε είδους διακόσμησης.

Κατά την αγορά ekokamina είναι λογικό να ληφθούν υπόψη τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου εσωτερικού στοιχείου:

 • Το τζάκι έχει μόνο μια διακοσμητική λειτουργία - για τη θέρμανση ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο τέτοιο εξοπλισμό δεν είναι κατάλληλο.
 • Παρά την φιλικότητα προς το περιβάλλον του καυσίμου και λόγω της έλλειψης καμινάδας σε ένα δωμάτιο όπου εγκαθίσταται ένας οικολογικός καυστήρας, πρέπει να υπάρχει καλός εξαερισμός. Διαφορετικά, ο αέρας θα γίνει υπερβολικά υγρός και ως εκ τούτου ακατάλληλος για αναπνοή.
 • Το καύσιμο μπορεί να αγοραστεί όχι παντού, επιπλέον, έχει μια αρκετά υψηλή τιμή.

Απαιτήσεις εγκατάστασης Ekokamina:

 • καλός αερισμός στο δωμάτιο.
 • έλλειψη σχεδίων ·
 • επαρκή επιφάνεια δαπέδου.

Μία από τις συχνές ερωτήσεις είναι αν είναι δυνατό να τοποθετηθεί δίπλα στην τηλεόραση ένα τζάκι. Η απάντηση είναι θετική, αλλά προσπαθήστε να έχετε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους.

Τύποι και σχέδια

Τα βιο-τζάκια διακρίνονται όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στο μέγεθος και τις μεθόδους εγκατάστασης, οπότε είναι εύκολο να επιλέξετε μια κατάλληλη παραλλαγή για κάθε δωμάτιο. Η Ekokamina μπορεί να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή να κρεμάσει στον τοίχο.

Διαχωρισμός σύμφωνα με την αρχή της ανάφλεξης και κατάσβεσης:

 • μηχανική?
 • ημιαυτόματο?
 • αυτόματο.

Ανά τύπο κατασκευής οι βιομάζες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Κινητό. Μετακινείται εύκολα μέσα στο δωμάτιο, έχει ειδικούς τροχούς. Σε περιπτώσεις όπου δεν χρησιμοποιείται, αφαιρείται εύκολα. Μπορεί να βγει έξω στο δρόμο, για την τοποθέτησή του απαιτείται μόνο η απλή επιφάνεια.
 • Μετωπιαίο. Βρίσκεται στο πάτωμα, στο κέντρο του δωματίου ή κοντά στον τοίχο.
 • Ενσωματωμένο. Είναι ένα πλαίσιο πυρίμαχων υλικών, μέσα στο οποίο βρίσκεται το μπλοκ καυσίμου. Για εγκατάσταση, χρησιμοποιούνται κόγχες στον τοίχο με βάθος τουλάχιστον 15 cm. Τις περισσότερες φορές, τα ενσωματωμένα τζάκια χρησιμοποιούνται σε αίθουσες εστιατορίων ή σε δωμάτια με μεγάλη έκταση.

Εξετάστε τα λεπτομερέστερα:

 • Φούρνος πύλης μοιάζει με μια σταθερή μονάδα, την πιο ρεαλιστική και μεταφέρει πλήρως την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού τζακιού καύσης ξύλου. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού τζάκι τοποθετείται απευθείας στο πάτωμα. Κάτω από διάφορα στυλ εσωτερικού χώρου μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες λύσεις στυλ - για παράδειγμα, ένα μαρμάρινο τζάκι θα συνδυάζεται τέλεια με ένα σχέδιο αυτοκρατορίας, ένας μινιμαλιστικός συνδυασμός γυαλιού και μετάλλου θα ταιριάζει σε ένα χώρο υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, ο εξοπλισμός τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με ξύλινα ή πέτρινα πάνελ.Για μεγαλύτερη αυθεντικότητα, μπορείτε να βάλετε σε αυτό ανθεκτικά στη θερμότητα κούτσουρα από κεραμικά.
 • Τζάκια τοίχου Έχουν χτιστεί και τοποθετηθεί. Εξωτερικά, μοιάζουν με πλάσμα πλάσματος και σε μια συνοπτική εξέταση μπορούν εύκολα να μπερδευτούν με μια τηλεόραση. Θα ταιριάζει ιδανικά στο μικρό δωμάτιο όπως πατάρι ή hi-tech.
 • Επιτραπέζιο τζάκι είναι μικρό και πολύ συμπαγές, μπορεί να έχει τη μορφή κυλίνδρου ή κύβου. Συχνά, τα τζάκια αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται ως απομίμηση καμένων κεριών - τέτοια μοντέλα τοποθετούνται εύκολα μέσα στα τραπέζια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτραπέζιο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με μάνδαλο που εμποδίζει τη φωτιά σε περίπτωση κλίσης της συσκευής.
 • Γωνία. Από το όνομα είναι σαφές ότι αυτός ο τύπος τζάκι είναι τοποθετημένος στη γωνία του δωματίου, που σας επιτρέπει να το επεκτείνετε οπτικά.
 • "Fiery Line" - η πιο μοντέρνα τάση προς το παρόν. Διάφορα μπλοκ καυσίμου είναι τοποθετημένα σε μια σειρά, σχηματίζοντας μια μόνο γραμμή που μπορεί να φτάσει ένα και το μισό μήκος. Μια τέτοια κίνηση σχεδιασμού θα υπογραμμίσει με επιτυχία το βάθρο ή την εξειδίκευση στον τοίχο.
 • Τζάκι με τζάκι διατηρούνται σε οροφή ή τοίχο που προσομοιώνει μια καμινάδα.
 • Φωτιστικό τζάκι πιο συχνά τοποθετούνται σε μια φιάλη από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί.

Σχεδιασμός

 • Είναι εύκολο να φτιάξετε ένα βιοφρεάτιο το κεντρικό τμήμα ενός εσωτερικού χώρου, το κύριο σημείο του. Από αυτή την άποψη, η κλασική έκδοση είναι ένα τζάκι στον τοίχο, απέναντι από το οποίο υπάρχουν καρέκλες ή καναπές. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε όλο τον μεγάλο εξοπλισμό μακριά, ώστε να μην αποσπά την προσοχή από το ίδιο το τζάκι.

Μπορείτε επίσης να βάλετε οικογενειακές φωτογραφίες ή σουβενίρ στο τζάκι.

 • Το Ekokamina είναι πανέμορφο γιατί θα χωρέσει εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο - τόσο στο μεσογειακό στυλ όσο και στο μοντέρνο στυλ, εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις του πελάτη.
 • Οι σχεδιαστές απομακρύνονται εύκολα από τις συνήθεις κλασικές επιλογές, "παίζουν" με τη μορφή της συσκευής και το φινίρισμα - από το βιολογικό στο steampunk.
 • Το τζάκι τριγωνικής ή στρογγυλής μορφής θα χωρέσει εύκολα σε ένα εσωτερικό στιλ υψηλής τεχνολογίας.
 • Για το σαλόνι σε μινιμαλιστικό στυλ, όπου κυριαρχούν απλά σχήματα και επιλέγονται συνήθως μικρά έπιπλα, το τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί στη γωνία. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, το τζάκι οικολογικής εστίας μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι ή σε ράφι.
 • Το στιλ της Προβηγκίας δεν χάνει τη δημοτικότητα. Ένα τζάκι σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα τονίσει την άνεση, έτσι μπορεί να μοιάζει με μια σόμπα με κάτι.Το τούβλο, η πέτρα ή άλλα φυσικά υλικά είναι ιδανικά για διακόσμηση. Εάν τεχνητά ηλικίας εσωτερικά αντικείμενα, ένα τέτοιο σαλόνι θα αποκτήσει μια μοναδική γοητεία.
 • Σε αντίθεση με το κλασικό, το μοντέρνο στυλ στο εσωτερικό φαίνεται απλό και ακόμη και λίγο απλό. Η λειτουργικότητα κάθε αντικειμένου είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σύγχρονου μοντέρνου στυλ, επομένως το τζάκι οικολογικής εστίας, παρά τη βασική του διακοσμητική υπαγωγή, θα πρέπει να μοιάζει με το παραδοσιακό τζάκι καύσης ξύλου ή άνθρακα.

Τι να πνιγεί;

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία, μπορούν να καυχηθούν για μαζική παραγωγή βιοκαυσίμων, στην Αφρική τα βιοκαύσιμα παράγονται από τη Νότια Αφρική και η Βραζιλία κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο. Η Κίνα και η Ινδία παράγουν περίπου το 5% της συνολικής ποσότητας βιοαιθανόλης.

Στην επικράτεια της πρώην ΕΣΣΔ τη στιγμή που η παραγωγή αυτής της ουσίας δεν έχει σχεδόν καθιερωθεί. Για την παραγωγή αιθανόλης, καλλιέργειες όπως οι πατάτες, τα τεύτλα και οι αγκινάρες της Ιερουσαλήμ θεωρούνται εναλλακτικές πηγές.

Το καύσιμο χωρίζεται σε διάφορους τύπους, μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι τα εξής:

 • Βιοαέριο. Πρόκειται για ένα προκατεργασμένο βιομηχανικό απόβλητο, είναι ανάλογο του φυσικού αερίου.
 • Βιοντίζελ συχνότερα στις ευρωπαϊκές χώρες. Η πηγή είναι φυσικά έλαια και λίπη βιολογικής προέλευσης, τόσο ζωικά όσο και μικροβιακά ή λαχανικά. Διάφορες πρώτες ύλες από τη βιομηχανία τροφίμων ή τα έλαια χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες.
 • Βιοαιθανόλη αντικαθιστά τη βενζίνη.

Για την ανάφλεξη των τζακιών χρησιμοποιήστε βιοκαύσιμο - άχρωμο υγρό καύσιμο με βάση τη βιοαιθανόλη, η οποία δεν έχει σχεδόν καμία οσμή, δεν εκπέμπει στερεά προϊόντα αποσύνθεσης και ως εκ τούτου είναι ασφαλή για χρήση σε δωμάτια. Η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου υγρού είναι περίπου 95%.

Η βάση αυτού του καυσίμου είναι η αιθανόλη, που έχει φυτική προέλευση. Η μέθοδος παραγωγής είναι η ζύμωση των σακχάρων που περιέχονται στις περισσότερες καλλιέργειες (τεύτλα, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, σιτάρι και άλλα). Στην καθαρή του μορφή, αυτός ο τύπος καυσίμου δεν πωλείται, δεδομένου ότι ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να προ-μετουσιώνει το οινόπνευμα προκειμένου να προστατεύσει τα καύσιμα για το περιβάλλον εν γένει και για τον άνθρωπο ειδικότερα.

Τα μπλοκ καυσίμου είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, συχνά χρησιμοποιείται ανοξείδωτο χάλυβα για το σκοπό αυτό.

Θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα χαρακτηριστικά των βιοκαυσίμων:

 • ευκολία χρήσης.
 • μακρά καύση;
 • έλλειψη εκπομπών επιβλαβών αερίων.
 • οικονομική κατανάλωση: ο βιοκαύρος καταναλώνει περίπου 0,5 λίτρα υγρού ανά ώρα, ο οποίος είναι συγκρίσιμος σε ισχύ με το έργο ενός ηλεκτρικού θερμαντήρα, ενώ ο θερμαντήρας στεγνώνει τον αέρα στο δωμάτιο και το τζάκι, αντίθετα, ενυδατώνει.
 • δεν απαιτεί ειδικό χώρο αποθήκευσης

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στις ελλείψεις που εξακολουθεί να έχει αυτός ο τύπος καυσίμου:

 • Μην αποθηκεύετε δοχεία καυσίμων σε άμεση γειτνίαση με ανοικτή φλόγα.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η προσθήκη καυσίμων κατά τη λειτουργία του τζακιού - είναι απαραίτητο να το σβήσετε και να το αφήσετε να κρυώσει.
 • Για να πάρετε μια σπίθα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό αναπτήρα ή ηλεκτρική ανάφλεξη.

Για να προσθέσετε ένα κομψό άρωμα στην ατμόσφαιρα, μπορείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο στα διακοσμητικά στοιχεία του τζακιού.

Θυμηθείτε ότι το 95% του καυσίμου αποτελείται από βιοαιθανόλη, η οποία είναι μια εύφλεκτη ουσία πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας:

 • κρατήστε το μακριά από τα παιδιά.
 • να μην χρησιμοποιούν χαρτί, άχυρο και άλλα πολύ εύφλεκτα υλικά για ανάφλεξη της βιομάζας.
 • Μην αποθηκεύετε σε στενή γειτνίαση για να ανοίγετε πηγές φλόγας.

Αν το υγρό φτάσει στο πάτωμα, σκουπίστε το με ένα χαρτομάντιλο ή μαλακό πανί.

Κατά την επιλογή ενός βιοκαυσίμου, δώστε προσοχή στα ακόλουθα σημεία:

 • πλήρες χρόνο καψίματος.
 • υψηλή παραγωγή θερμότητας.
 • διαθεσιμότητα πιστοποιητικών που επιβεβαιώνουν την ποιότητα ·
 • διάρκεια ζωής ·
 • γνήσια συσκευασία.
 • αιχμηρές ή δυσάρεστες οσμές δεν πρέπει να είναι.

Το οικολογικό καύσιμο μπορεί επίσης να παρουσιάζεται με τη μορφή ενός πηκτώματος, το οποίο είναι επίσης πολύ απλό στη χρήση. Το καπάκι ανοίγει, το δοχείο κρύβεται ανάμεσα στα θερμοανθεκτικά διακοσμητικά στοιχεία και τίθεται σε φωτιά, το τζελ θα καεί για περίπου τρεις ώρες.

Εάν θέλετε να πάρετε μια πιο ογκώδη φλόγα, μπορείτε να φωτίσετε μερικά δοχεία της γέλης ταυτόχρονα. Για να σβήσετε τη φωτιά, τυλίξτε τα καλύμματα, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση του οξυγόνου στη φλόγα.

Επισκόπηση κατασκευαστών και εμπορικών σημάτων

Kratki, Πολωνία

Διατίθεται σε δεξαμενές λίτρα. Μπορούν να περιέχουν ένα συστατικό αρώματος, για παράδειγμα, με τη μυρωδιά ξύλου ή καφέ, επιπλέον, μπορεί να περιέχουν πρόσθετα,αλλάζοντας το χρώμα της φωτιάς. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αιθανόλη, ο χρόνος καύσης ενός δοχείου είναι 2-5 ώρες.

InterFlame, Ρωσία

Η καύση ενός λίτρου καυσίμου θα διαρκέσει από 2,5 έως 5 ώρες. Το εργαλείο έχει περάσει από έλεγχο ασφαλείας και έχει πιστοποιηθεί.

Vegeflame

Πωλείται σε οικονομικό δοχείο για 5 και 20 λίτρα. Κατά μέσο όρο, η κατανάλωση είναι περίπου ένα τρίτο λίτρο ανά ώρα.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Το βιολογικό καύσιμο μπορεί να αγοραστεί σε ειδικά σημεία πώλησης, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Το πιο σημαντικό είναι να παρατηρήσετε με ακρίβεια τη δοσολογία των συστατικών που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή του, διαφορετικά το προκύπτον υγρό μπορεί να καεί ανομοιόμορφα, περιστασιακά αναβοσβήνοντας.

Για να δημιουργήσετε ένα καύσιμο για το bio τζάκι, χρειάζεστε:

 • αιθανόλη, η οποία μπορεί να αγοραστεί στο φαρμακείο.
 • βενζίνη για να κάνει τη φωτιά φυσική.

Η βενζίνη πρέπει να είναι της υψηλότερης ποιότητας, να έχει υψηλό βαθμό καθαρισμού, να προσέχει τη διαφάνειά της και την απουσία σκληρών οσμών. Ιδανική - βενζίνη για αναπλήρωση αναπτήρων.

Η φαρμακευτική αιθανόλη έχει υψηλή συγκέντρωση περίπου 96% και είναι κατάλληλη για χρήση ως συστατικό ενός υγρού ανάφλεξης βιο-πυρκαγιάς.

Ακολουθεί μια βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός μείγματος:

 • Αμέσως πριν την ανάφλεξη, αναμίξτε ένα λίτρο αιθυλικής αλκοόλης και 50 g βενζίνης. Είναι απαραίτητο να τα αναμίξετε προσεκτικά και να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως, επειδή λόγω της διαφορετικής πυκνότητας των συστατικών, με την πάροδο του χρόνου, το υγρό δεν θα είναι πλέον ομοιογενές και θα χωριστεί σε στρώματα.
 • Ρίξτε τη σύνθεση στη δεξαμενή καυσίμου και ανάψτε. Στα πρώτα δυο λεπτά καύσης μπορεί να εμφανιστεί μια ελαφρά οσμή αλκοόλ, αλλά σύντομα θα εξαφανιστεί.

Συμβουλές

Ξύλινα τζάκια είναι πολύ μακριά, ενώ τα οικολογικά τζάκια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Επιλέγοντας ένα τζάκι, διαβάστε τις κριτικές των πελατών, εξετάστε τις διάφορες επιλογές για την ανάφλεξη υγρών - αποφασίστε ποιο βιοτόπουλο σας αρέσει περισσότερο. Οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει μια κατάλληλη παραλλαγή ενός ekokamina για τη στέγαση του - αυτό μπορεί να είναι μια εντυπωσιακή μονάδα για εξοχική κατοικία και μια οικονομική επιλογή για ένα διαμέρισμα πόλης, αφού οι biofireplaces δεν χρειάζονται επιπλέον σωλήνες εξαερισμού.

Στην αγορά υπάρχουν τεχνητά κούτσουρα από υλικά ανθεκτικά στο περιβάλλον, που στην εμφάνιση μιμούνται διαφορετικούς τύπους ξύλου.Μπορείτε να επιλέξετε την αγαπημένη σας επιλογή - από άνισες ράβδους με σημύδες μέχρι έλατα με κώνους. Αυτά τα στοιχεία δεν ραγίζουν και δεν καίγονται. Ακριβώς φως το φυτίλι - και το δωμάτιο θα είναι ζεστό και άνετο.

Επίσης, ως διακόσμηση, μπορούν να τοποθετηθούν κεραμικές πέτρες ή βότσαλα δίπλα στο φυτίλι - μπορούν να είναι ματ και γυαλιστερό, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέτοιες πέτρες δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας και θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μερικές φορές η απομίμηση φύλλων σφενδάμνου χρησιμοποιείται ως διακόσμηση. Τα άνισα κομμάτια του μαρμάρου και του αλατιού των Ιμαλαΐων φαίνονται εντυπωσιακά - μπορείτε να τα αγοράσετε σε οποιοδήποτε ειδικό κατάστημα.

Οι πιεζοηλεκτρικοί αναπτήρες - ηλεκτρικοί αναπτήρες, χρησιμοποιούνται ευρέως για την ανάφλεξη, είναι πολύ πιο ασφαλείς από τους συνηθισμένους αγώνες για να κάνουν φωτιά σε ένα τζάκι βιοαέριο. Η γρήγορη κατάσβεση της φλόγας θα βοηθήσει το μεταλλικό πώμα.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι αποφάσεις σχεδίασης θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε, ακόμα και την πιο απαιτητική γεύση.

Η αφθονία των μορφών και των επιλογών διακόσμησης θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα τζάκι για κάθε σπίτι.

 • Σύμφωνα με τις ρωσικές παραδόσεις, το τζάκι μπορεί να είναι πλακάκια με κεραμίδια, ως επιλογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά στοιχεία από πορσελάνη ή επιχρυσωμέναθραύσματα.
 • Παράθυρα από βιτρό, ανόμοιες γραμμές, διάφορα ψηφιδωτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδώσουν εθνικό ύφος στην ekokamina.
 • Χρησιμοποιώντας στοιχεία του μεσαιωνικού στυλ, μπορεί κανείς να προσθέσει βιαιότητα στο τζάκι με τούβλα ή κεραμική επένδυση. Αυτά τα στοιχεία θα δώσουν μια παλιά εμφάνιση και θα προσθέσουν ευγένεια.
 • Στο κλασικό στυλ, αντίθετα, δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολές και φανταστικά στοιχεία, μόνο συγκράτηση και ευγένεια. Φαίνεται καλό φινίρισμα από ξύλο ή φυσική πέτρα, πάνω από το τζάκι, μπορείτε να κρεμάσετε καθρέφτες, πίνακες ζωγραφικής ή άλλα μεγάλα αντικείμενα.
 • Αν μιλάμε για υψηλά κλασικά, έχει νόημα, αντίθετα, να τονίσουμε την πολυτέλεια. Ενετικό σοβά, σκάλισμα και μισές στήλες θα ήταν κατάλληλες.
 • Το τζάκι θα ταιριάζει απόλυτα στο στυλ της χώρας - είναι καλύτερο να το διακοσμήσετε σκόπιμα μαζικά, να τελειώσετε με σφυρηλάτηση, όπλα, να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αναφορά σε κυνηγετικά τρόπαια. Καλό για την επένδυση ακατέργαστου ξύλου ή ακατέργαστης πέτρας.
 • Το βιονικό στυλ φέρνει τον άνθρωπο πίσω στη φύση. Αν ένας βιολογικός καυστήρας βρίσκεται σε ένα τέτοιο δωμάτιο, αφήστε τον να καθαριστεί με φυσικό χρώμα, χρησιμοποιώντας λεπτά στοιχεία και φυσικά υλικά.Πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική γεωμετρία, οι ορθές γωνίες και η στατική.
 • Τα μικρά ekokaminy μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ασυνήθιστη διακόσμηση τοίχων.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητος βιολογικός χώρος μικρού δωματίου, αλλά να θυμάστε ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας!

Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα βαθύ μπολ ή πήλινο δοχείο, ένα δοχείο κασσίτερου κατάλληλου ύψους, ένα βότσαλο και ένα μίγμα για ανάφλεξη.

Τοποθετήστε ένα βάζο στο κέντρο της κατσαρόλας, βάλτε τα βότσαλα γύρω της και κάντε άμμο ή μικρές πέτρες. Ασφαλίστε το δοχείο με προσοχή για να αποφύγετε την ανατροπή και τη φωτιά. Ρίξτε καύσιμο και βάλτε φωτιά - ένα μικρό τζάκι είναι έτοιμο. Αλλά να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί - η ανοιχτή φωτιά φέρει κίνδυνο!

Σήμερα, η αγορά προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές για τζάκια οικολογικής βιο-αιθανόλης. Ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών, μοντέλων, φινιρισμάτων και ένα ευρύ φάσμα μοντέλων επιτρέπει στον αγοραστή να επιλέξει ακριβώς τι χρειάζεται. Το Ekokamin μπορεί να αναζωογονήσει οποιοδήποτε δωμάτιο - είτε χώρο στέγασης είτε εστιατόριο.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός βιολογικού τζακιού με τα δικά σας χέρια, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο