Εντοιχιζόμενα τζάκια για εσωτερική διακόσμηση

 Εντοιχιζόμενα τζάκια για εσωτερική διακόσμηση

Για πρώτη φορά, τα εντοιχισμένα τζάκια άρχισαν να εμφανίζονται στα σπίτια εύπορων οικογενειών στη Γαλλία από τα μέσα του 17ου αιώνα. Και εξακολουθούν να διατηρούν τη δημοτικότητά τους λόγω του κομψού σχήματος και της κρυμμένης καπνοδόχου, η οποία επιτρέπει να μην επιβαρύνεται το εσωτερικό με δύσκολες λεπτομέρειες.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Από το όνομα είναι εύκολο να μαντέψετε ότι τα ενσωματωμένα τζάκια είναι εγκατεστημένα σε έναν ειδικό τοίχο ή μια εξειδικευμένη θέση. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να τους δοθεί οποιοδήποτε σχήμα (για παράδειγμα, τηλεόραση ή εικόνες) και στυλ.

Ανάλογα με το πού και πώς κατασκευάζεται το τζάκι, τα μεμονωμένα μέρη του μπορεί να έχουν διαφορετική εμφάνιση και να τοποθετούνται διαφορετικά:

 • Πυρκαγιά. Βασικά, είναι ένα με τη βάση, τρεις τοίχους και ένα θόλο.Μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως στον τοίχο από τρεις πλευρές, αλλά υπάρχουν διάφορες επιλογές όταν η φωτιά μπορεί να δει από δύο πλευρές (για παράδειγμα, όταν το τζάκι είναι μέρος ενός διαμερίσματος).
 • Η βάση της πύλης είναι μια πλατφόρμα δαπέδου, που συνήθως κατασκευάζεται από τούβλα, πέτρα ή σκυρόδεμα. Εκτελεί τη λειτουργία της ζώνης ασφαλείας πριν από τη φωτιά.
 • Πύλη μορφή. Συνήθως έχει σχήμα U. Μια ορθογώνια ή ημικυκλική κόγχη κλιβάνου θα ταιριάζει τέλεια στην πύλη αυτής της φόρμας. Στα σύγχρονα τζάκια, το σχήμα της πύλης μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό (για παράδειγμα, στρογγυλό, ωοειδές, έχει πέντε ή περισσότερες γωνίες). Η πύλη μπορεί να στηριχθεί στο πάτωμα ή να τοποθετηθεί στον τοίχο. Παράγεται και πωλείται χωριστά, καθώς είναι μια ανεξάρτητη συσκευή. Υπάρχει όμως η δυνατότητα τοποθέτησης της πύλης κατά την κατασκευή.

Το ενσωματωμένο τζάκι έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • μπορεί να θερμαίνει πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.
 • καταλαμβάνει λίγο χώρο.
 • για τοποθέτηση δεν είναι απαραίτητο ο τοίχος να είναι παχύτερος.
 • δεν χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα ίδρυμα?
 • ασφάλεια κατά τη λειτουργία.
 • άνετη θερμοκρασία?
 • αισθητική εμφάνιση.

Υπάρχουν μειονεκτήματα σε τέτοιες δομές:

 • η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή της γενικής επισκευής ·
 • καμινάδα μπορεί να μειώσει τη δύναμη των τοίχων, ειδικά σε μοντέλα που βρίσκονται στη γωνία του δωματίου? Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ένα τζάκι που δεν απαιτεί την εγκατάσταση μιας καμινάδας.

Ο τοίχος όπου θα ενσωματωθεί η κατασκευή θα πρέπει να έχει πάχος μεγαλύτερο από 60 cm.

Είδη

Τα ενσωματωμένα τζάκια είναι:

 • ξύλο ·
 • φυσικό αέριο.
 • ηλεκτρικό.

Ξύλα τζάκια αγαπούνται από πολλούς για τον ήχο της πυρόλυσης καυσόξυλα και το είδος της ζωντανής φλόγας που δημιουργεί μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα. Ωστόσο, έχουν πολύπλοκη δομή, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης δύσκολη και δαπανηρή.

Ένα τζάκι, για το οποίο χρησιμοποιείται πραγματικό ξύλο ως καύσιμο, απαιτεί απαραιτήτως μια καμινάδα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας δομής σε πολυκατοικίες γίνεται συχνά όχι μόνο πολύ δύσκολη, αλλά και γενικά αδύνατη, ειδικά εάν το διαμέρισμα δεν βρίσκεται στον τελευταίο όροφο.

Κατά την κατασκευή μιας καμινάδας, δεν πρέπει να γίνει ένα μόνο λάθος, αφού με την ακατάλληλη εγκατάσταση ο καπνός μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο και όχι στην καμινάδα.

Εκτός από τη σύνθετη εγκατάσταση, θα είναι δύσκολο να ετοιμάσετε ένα ήδη έτοιμο τζάκι για χρήση: μετά την κατασκευή πρέπει να στεγνώσει τελείως.Κατά τη χρήση, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά την καπνοδόχο από την τέφρα. Για να αποφευχθεί η πυρκαγιά, είναι απαραίτητο η εστία να είναι πάντοτε υπό παρατήρηση. Είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η καλή θέρμανση του χώρου λόγω του γεγονότος ότι πολύ θερμότητα θα εισέλθει στην καμινάδα. Χρειάζεται επίσης ένα μέρος όπου θα αποθηκευτούν τα καυσόξυλα.

Οι εγκαταστάσεις τζακιού τύπου αερίου έχουν αρκετά πλεονεκτήματα:

 • η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας είναι πολύ απλούστερη από αυτή του ξύλου.
 • υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας.
 • προσομοιώνει μια ζωντανή φλόγα, και για να ενισχύσει αυτό το αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε στην τζάκι ψεύτικο καυσόξυλο κατασκευασμένο από ειδικό μη εύφλεκτο υλικό.
 • δεν απαιτεί την ύπαρξη καμινάδας - θα αρκεί να υπάρχει ένας σωλήνας για την απόσυρση αερίου στο δρόμο ή στον καπναγωγό.

Κυρίως τζάκια αερίου εγκαθίστανται σε σπίτια με κεντρική τροφοδοσία αερίου, ωστόσο είναι δυνατή και η εγκατάσταση με κύλινδρο αερίου.

Όταν επιλέγετε ένα τζάκι φυσικού αερίου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ακόλουθες πτυχές:

 • εγκατάσταση θα απαιτήσει άδεια από την οργάνωση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου?
 • μπορεί να εγκατασταθεί μόνο ένας εξειδικευμένος ειδικός.
 • πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για την εγκατάσταση της καμινάδας ή του αγωγού για το αέριο.
 • λόγω του γεγονότος ότι το αέριο είναι μια εκρηκτική ουσία, αυτός ο τύπος τζακιού, καθώς και τα τζάκια καύσης ξύλου, δεν μπορούν να μείνουν χωρίς επίβλεψη.
 • το ήμισυ της θερμότητας θα εισέλθει στην καμινάδα ή σωλήνα.

Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για την καύση και για το πού θα γίνει ο καπνός, η αγορά ηλεκτρικής φωτιάς είναι η καλύτερη λύση. Τα πλεονεκτήματά του είναι:

 • εργασία από ηλεκτρική ενέργεια
 • δεν χρειάζεται πρόσθετη εγκατάσταση: απλά συνδέστε το φις και απλά απολαύστε τη θέα της φλόγας.
 • έχει μια προσιτή τιμή.
 • είναι δυνατόν όχι μόνο να αλλάξετε τα καθεστώτα θερμοκρασίας, αλλά και να απενεργοποιήσετε τελείως τη θέρμανση.
 • δεν απαιτεί εγκατάσταση καμινάδας ή καπνού.
 • απλά φροντίστε τον και δεν χρειάζεται να καθαριστεί από αιθάλη ή αιθάλη.
 • ασφάλεια κατά τη λειτουργία: η ηλεκτρική φωτιά δεν είναι πιο επικίνδυνη από οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή.
 • τα μοντέρνα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα τηλεχειρισμού, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τη θερμοκρασία χωρίς να ανεβείτε από τον καναπέ.
 • μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο διαμέρισμα όσο και σε ιδιωτικό σπίτι ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο (για παράδειγμα, σε ένα γραφείο ή εστιατόριο).

Ο ηλεκτροθερμικός τοίχος μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο ιδιωτικό σπίτι, όσο και στο διαμέρισμα.Αυτή η επιλογή τοίχου είναι ως επί το πλείστον επίπεδη και οι πίνακες είναι λεπτές. Ο οπίσθιος τοίχος διαθέτει ασφαλές στήριγμα με τοίχο. Για το εξωτερικό τοίχωμα χρησιμοποιείται μια ποικιλία διακόσμησης.

Σχεδιασμός

Το στυλ του τζακιού θα πρέπει να επιλέγεται με βάση το συνολικό εσωτερικό του δωματίου.

Η διακόσμηση του τείχους με ένα πέτρινο τζάκι στο ανώτατο όριο θα σας βοηθήσει να αυξήσετε οπτικά (ή να τονίσετε) το ύψος του δωματίου. Ένα τέτοιο τζάκι αναπόφευκτα θα γίνει το κέντρο του εσωτερικού, γι 'αυτό θα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά το σχεδιασμό του. Πέτρινη επένδυση θα είναι ενδιαφέρουσα για την αντίθεση με το δέντρο, το οποίο θα βοηθήσει να φέρει το "highlight" στον εσωτερικό χώρο. Το χρώμα και το μέγεθος της πέτρας μπορεί να είναι απολύτως κάθε - εξαρτάται από τη φαντασία. Επιπλέον, ένα τέτοιο φινίρισμα θα ταιριάζει τέλεια ακόμη και σε ένα μοντέρνο εσωτερικό, δίνοντας στο δωμάτιο μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Τα σύγχρονα τζάκια φαίνονται πιο εκλεπτυσμένα. Βασικά, γίνονται με μινιμαλιστικό ύφος, έτσι δεν θα πάρουν όλη την προσοχή στον εαυτό τους, αλλά θα συμπληρώσουν μόνο το εσωτερικό. Οι περισσότερες φορές είναι παρόμοιες με το "πλάσμα", αλλά μπορεί να έχουν διαφορετικά πλαίσια, κυρίως μεταλλικές αποχρώσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι αυτά τα τζάκια ενάντια στους τοίχους των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων.Επίσης, μια πρωτότυπη λύση θα ήταν να τοποθετήσετε το τζάκι στο μπάνιο ή την τραπεζαρία.

Η διακόσμηση του χώρου γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τζάκι όπου θέλετε. Με αυτό το κρεμαστό τζάκι είναι υπέροχο. Ονομάζονται επίσης "κυμαινόμενο", και για καλό λόγο: ένα τζάκι που κρέμεται από την οροφή θα δώσει στο δωμάτιο ελαφρότητα και νεωτερικότητα. Βασικά, έχουν απλές "ευέλικτες" φόρμες, αλλά μπορούν αρχικά να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα ακόμα και σε ρουστίκ ύφος. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτών των δομών είναι η ανεξαρτησία του τοίχου για την τοποθέτησή του.

Μεταλλικό τζάκι είναι αρκετά δύσκολο να χωρέσει στο εσωτερικό.αν δεν υπάρχουν άλλα μεταλλικά μέρη στο δωμάτιο, ωστόσο θα ταιριάζει απόλυτα στο δωμάτιο, που γίνεται σε βιομηχανικό ύφος. Αυτός ο σχεδιασμός θα φαίνεται επίσης καλός στο μοντέρνο σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού. Μπορεί να είναι ενδιαφέρον να εγγραφείτε σε άλλους εσωτερικούς χώρους, προσθέτοντας επικαλυπτόμενα στοιχεία από μέταλλο ή μεταλλική απόχρωση.

Τζάκι, επενδεδυμένο με ξύλο, μπορεί να φέρει άνεση σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ταιριάζει καλά όχι μόνο στον ρουστίκ, αλλά και στον μοντέρνο σχεδιασμό του δωματίου, σε αντίθεση με τις απλές λεπτομέρειες. Φαίνεται καλός συνδυασμός ξύλου και πέτρας.Αξίζει να γνωρίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας, η ξυλεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ηλεκτρικά τζάκια με μεταλλικό πλαίσιο. Τα έπιπλα πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά. Για παράδειγμα, κατάλληλα έπιπλα "άγρια ​​κεράσι".

Τα χωρίσματα είναι ένα κοινό τέχνασμα σχεδιασμού, καθώς συμβάλλουν τέλεια στην οριοθέτηση του χώρου σε ευρύχωρα ενιαία δωμάτια. Βασικά, τα χωρίσματα χωρίζουν την κουζίνα ή την τραπεζαρία από το σαλόνι, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές για να επισημάνετε διαφορετικές περιοχές του δωματίου. Για παράδειγμα, σε ευρύχωρα υπνοδωμάτια, ένα διαμέρισμα με τζάκι θα σας βοηθήσει να απολαύσετε μια απομονωμένη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των δομών είναι η δυνατότητα να βλέπεις τις φλόγες και στις δύο πλευρές.

Το τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί στη γωνία του δωματίου. Μια τέτοια ρύθμιση θα βοηθήσει ορθολογικά να χρησιμοποιήσει τον ελεύθερο χώρο του δωματίου, αφού οι γωνίες χρησιμοποιούνται αρκετά σπάνια. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδανικός για μικρά δωμάτια. Επιπλέον, το εσωτερικό με γωνιακό τζάκι θα είναι πιο "ομαλή". Ωστόσο, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το σχήμα και το σχεδιασμό, καθώς δεν μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα στη γωνία όλοι οι τύποι τζακιών. Μια τέτοια εστία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε στυλ.Κάτω από αυτόν κρεμάει τηλεόραση ή ρολόι.

Τα σκανδιναβικά τζάκια έχουν απλή και συνοπτική εμφάνιση, επομένως τα έπιπλα στο δωμάτιο πρέπει να είναι κατάλληλα. Μπορούν να είναι εντελώς διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και, ανεξάρτητα από αυτό, δίνουν στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Μπορούν επίσης να γίνονται από διαφορετικά υλικά. Τέτοια σχέδια, λόγω του σχήματος τους, ταιριάζουν απόλυτα στη γωνία του δωματίου. Το πιο δημοφιλές σχέδιο χρώματος είναι λευκό, καθώς δίνει έμφαση στην απλότητα και την "ελαφρότητα" ενός τέτοιου τζακιού. Ο τοίχος και ο θάλαμος δεν πρέπει να είναι φωτεινοί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοκόλλητο κάτω από το δέντρο.

Συμβουλές και κόλπα

Για να εναρμονιστεί το τζάκι στο εσωτερικό του δωματίου, πρέπει να εξετάσετε ορισμένες πτυχές:

 • έτσι ώστε μια τέτοια σχεδίαση να φαίνεται αισθητικά ευχάριστη, οι προβολές δεν θα πρέπει να είναι εμφανείς.
 • η σκιά της επένδυσης θα πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε να ταιριάζει στο συνολικό σχέδιο του δωματίου και στο χρώμα της ίδιας της πύλης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα ενσωματωμένα τζάκια (ειδικά εγκατεστημένα σε διαμερίσματα) μπορούν να έχουν τζάκια όχι από θερμικά ανθεκτικό τούβλο ή πέτρα, αλλά από χυτοσίδηρο. Οι καυστήρες από χυτοσίδηρο θερμαίνουν καλά το δωμάτιο, αλλά μπορούν να ξεραθούν στον αέρα, επομένως σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να εξεταστεί προσεκτικά το σύστημα αερισμού του δωματίου.

Τα ενσωματωμένα τζάκια μπορούν να θερμαίνουν αρκετά δωμάτια ταυτόχρονα (ακόμα και αν το μοντέλο δεν είναι διπλής όψης) εάν υπάρχει σύστημα μεταφοράς. Μπορείτε να τεντώσετε τις εξόδους για να τροφοδοτήσετε αέρα στο δωμάτιο πίσω από τον τοίχο και να τις πλακώσετε.

Μπορείτε να απλοποιήσετε σημαντικά τη διαδικασία υπολογισμού, αν αγοράσετε αμέσως ένα έτοιμο σύνολο για θαλάμους τζάκι και χρησιμοποιήστε τοιχοποιία για διακόσμηση. Δεν είναι πολύ δύσκολο να περιστρέψετε ένα τζάκι με αυτό τον τρόπο. Κοντά, φρέσκα λουλούδια θα φαίνονται όμορφα.

Κατασκευαστές

Eletctrolux - Ελβετική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ηλεκτρικών τζακιών. Ο κατασκευαστής κατασκευάζει δάπεδα, αναρτημένα, ενσωματωμένα και μικροσκοπικά τζάκια. Χάρη σε ένα ευρύ φάσμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα ταιριάζει ιδανικά στο επιθυμητό εσωτερικό. Η Electrolux εγγυάται επίσης τις παραμέτρους ποιότητας για την ασφαλή λειτουργία των προϊόντων της.

Alex Bauman - Ρωσική εταιρεία με δίπλωμα πρώτου πτυχίου για τα υψηλά χαρακτηριστικά των προϊόντων της. Η εταιρεία παρέχει την δυνατότητα κατασκευής τζακιού για παραγγελία. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε το σωστό σχεδιασμό τζάκι για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ.

König feuer - μια έμπειρη ιρλανδική εταιρεία που παρέχει στα προϊόντα της την ποιότητα και την εταιρική ταυτότητα, η οποία συνίσταται στις κλασσικές προσεγγίσεις στην παραγωγή προϊόντων. Η König Feuer παράγει τζάκια, τα καύσιμα για τα οποία μπορεί να είναι καυσόξυλα, άνθρακας και τύρφη.

Zefire - Ρωσικός κατασκευαστής bio τζάκια. Μια σχετικά νέα εταιρεία προσεγγίζει μεμονωμένα κάθε παραγγελία, η οποία της επέτρεψε να σπάσει στις κορυφαίες αξιολογήσεις των κατασκευαστών. Το "τέχνασμα" τους είναι ότι μια ολόκληρη ομάδα σχεδιαστών εργάζεται σε κάθε παραγγελία και ο σχεδιασμός ακόμα και των μικρότερων λεπτομερειών συντονίζεται με τον πελάτη. Τα προϊόντα της εταιρείας αυτής θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση ακόμη και των πιο ασυνήθιστων ιδεών.

Ferlux - ισπανική εταιρεία παραγωγής τζακιών και σόμπων, η οποία ήταν σε θέση να εγκατασταθεί λόγω της άριστης ποιότητας της. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα αντικατάστασης σχεδόν οποιουδήποτε μέρους των πυροσβεστικών.

"Βεζούβιος" - μια ρωσική εταιρεία που παράγει εξαιρετικά τζάκια και σόμπες για τον κήπο και το λουτρό. Τα προϊόντα τους κατασκευάζονται με μνημειώδη και ισχυρό στυλ, που δεν επιτρέπει πάντα την τοποθέτησή τους σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Ωστόσο, σε ένα μεγάλο σπίτι ή στη χώρα, ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να είναι ακριβώς το δρόμο.Το "Vesuvius" είναι ένα ευρύ φάσμα και λογική τιμή.

Όμορφα παραδείγματα

Το μοντέλο τοίχου σήμερα είναι αρκετά δημοφιλές.

Πολύ συχνά, οι ηλεκτροθερμίες είναι ενσωματωμένες στον τοίχο. Φαίνονται πολύ ωραία και άνετα.

Το τζάκι του κλιβάνου θα είναι ιδανικό για το ιδιωτικό σπίτι.

Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς και πού να τοποθετήσετε το τζάκι σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο