Τύποι και παραγωγή παλαιών τούβλων

 Τύποι και παραγωγή παλαιών τούβλων

Η βιομηχανική παραγωγή δομικών υλικών μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε την προσφορά τους σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά ταυτόχρονα, η βιομηχανική παραγωγή παράγει, αν και υψηλής ποιότητας, αλλά κάπως μονότονα προϊόντα. Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι η χρήση σκόπιμα παλαιού τούβλου.

Χαρακτηριστικά υλικού

Τα σχέδια γυψοσανίδων έχουν πάψει να προκαλούν απόλαυση, αντίθετα, έγιναν αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές σφραγίδες. Ως εκ τούτου, αντικαθίστανται από μια πιο πρόσφατη λύση σχεδιασμού: αντίκες τούβλο. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη διακόσμηση εσωτερικών τοίχων. Μια παρόμοια λύση συνιστάται για το σχεδιασμό αίθουσας, διαδρόμων, καθώς και για διακόσμηση κουζινών. Είναι δυνατόν να καλύψει τον τοίχο με παλιό τούβλο στο διαμέρισμα της πόλης και στο προαστιακό εξοχικό σπίτι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απεικόνιση των τειχών με ένα παλιό τούβλο σε μικρού μεγέθους κατοικία είναι παράλογο και άβολο. Εκεί απλώς απορροφά μεγάλο μέρος του χώρου, το οποίο δεν είναι πάντα αρκετό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε εντελώς το σχέδιό του. Ένα καλό υποκατάστατο για έναν πλήρη τοίχο από τούβλα είναι ένα ειδικά διακοσμημένο κεραμίδι. Διακρίνεται από το μικρό πάχος του και σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τα πιο τολμηρά αισθητικά σχέδια.

Πώς να ηλικία;

Η τεχνητή γήρανση των τούβλων γίνεται συνήθως μηχανικά. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε βιομηχανικό εξοπλισμό. Για εργασία:

 • διατρητές.
 • σφυριά ·
 • μηχανές λείανσης;
 • σμίλες.
 • λαμπτήρες συγκόλλησης.

Η ζημιά στην επιφάνεια του τούβλου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερη. Αλλά για να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική, πρέπει να δημιουργηθούν ανομοιογένειες. Όπως αναφέρθηκε ήδη, μια τέτοια εργασία είναι επιθυμητή για την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών. Ξέρουν πώς να το κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ξοδεύουν ένα ελάχιστο οικοδομικό υλικό. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να μάθουμε πώς όλα αυτά γίνονται ανεξάρτητα.

Αρχικά, πάρτε το μύλο και αποσυναρμολογήστε το πάνω στρώμα από τούβλα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια γροθιά, καταστρέφουν εν μέρει τα δομικά στοιχεία. Σε ορισμένα μέρη, αναδημιουργήστε το αποτέλεσμα της καταστροφής του φυσικού υλικού. Για το σκοπό αυτό, μερικές φορές χτυπούν τα μισά μεμονωμένα τούβλα. Με τη βοήθεια ενός σμίλου και ενός σφυριού, τα τσιπ μπορούν να αναπαραχθούν. Απαιτείται να σπάσει ένα τούβλο σε διάφορα μέρη. Ένας φυσητήρας θα σας βοηθήσει να αλλάξετε το χρώμα της επιφάνειας. Αλλά το έργο δεν τελειώνει εκεί. Είναι επίσης απαραίτητο να σκιάσετε σκοτεινές περιοχές με γυαλόχαρτο. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι μόνο δύσκολη και μακρά εργασία, το παραμικρό λάθος μπορεί να μετατραπεί σε υπερβολική υλική ζημιά.

Η γήρανση ενός ήδη χτισμένου τοίχου αρχίζει συχνά με επιφανειακή επεξεργασία με γυαλόχαρτο με μεγάλο κόκκο. Το τρίψιμο σε ξεχωριστά τμήματα, δημιουργούν ένα πλέγμα παρατυπιών εκεί. Δεδομένου ότι ένα πραγματικό παλιό τούβλο δεν μπορεί να έχει ούτε άκρα, είναι απαραίτητο να κτυπήσει από τις άκρες των μεμονωμένων μπλοκ. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσητήρα, μπορείτε να κάνετε μεμονωμένες περιοχές πιο σκούρες με οξύ. Επιπλέον, μετά τη γήρανση της τοποθέτησης, οι ραφές είναι γεμάτες με χώμα. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ακόμη απλή δασική βρύα.Προκειμένου ο τοίχος να διακοσμηθεί καθώς είναι ανθεκτικός στο νερό, ολόκληρη η επιφάνεια είναι επικαλυμμένη με συνδυασμό κεριού, τερεβινθίνης και παραφίνης. Τα τρία συστατικά αναμιγνύονται σε ίσες αναλογίες. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας επίστρωσης δίδει επίσης στον συμπλέκτη μια ματ λωρίδα.

Η αλλαγή του χρώματος του υλικού με ένα φυσητήρα απαιτεί αυστηρή τήρηση των προφυλάξεων ασφαλείας. Την ίδια στιγμή για να χειριστεί την επιφάνεια του λαμπτήρα τούβλο και συνθέσεις καταστημάτων δεν αξίζει τον κόπο. Όταν απαιτείται η ρύθμιση της τονικότητας σε συνδυασμό με την προστασία από την τοιχοποιία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακρυλικά χρώματα. Εφαρμόστε χρώμα με ένα απλό σφουγγάρι. Όταν επιλέγετε ένα χρώμα για έναν ηλικιωμένο τοίχο, συνήθως εστιάζουν στις πιο σκούρες ποικιλίες. Αλλά οι ραφές αντιμετωπίζονται με γκρι, μπεζ ή κίτρινο χρώμα. Δεν συνιστάται η χρήση κυλίνδρων βαφής και βούρτσας. Ναι, αυτά τα εργαλεία παρέχουν μια πιο ομοιόμορφη κατανομή υλικού. Αλλά για τον λόγο αυτό εμποδίζουν τη δημιουργία ενός εύλογου "παλαιού" τείχους.

Όταν η επιφάνεια είναι βαμμένη, η ξηρά μάζα συχνά επεξεργάζεται με σμύριδα. Τα μικρά τσιπ και γρατσουνιές θα ενισχύσουν μόνο την αυθεντικότητα της επίστρωσης.Για να εστιάσετε την προσοχή στις αρθρώσεις της τοιχοποιίας, εμβαθύνουν χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο εργαλείο, μπορείτε να χαράξετε τα κενά των σειρών από τούβλα με ένα μεγάλο αιχμηρό καρφί. Κατόπιν ο κενός χώρος γεμίζεται με ένα διάλυμα το οποίο παρασκευάζεται από:

 • χρώματα?
 • θρυμματισμένα τούβλα;
 • τσιμέντου.

Η παρασκευασμένη σύνθεση τοποθετείται στις ραφές, καθώς και στις θέσεις όπου προετοιμάζονται τα τσιπς. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επίδραση της "εισροής" του κονιάματος στη σειρά τούβλων παρακάτω. Εάν ζωγραφίσετε τον τοίχο σε άνισα λευκά και μπεζ χρώματα, θα έχετε την αίσθηση ότι ήταν καλυμμένη με σκονισμένη άνθηση. Αλλά εκτός από τη μηχανική γήρανση και τη χρήση του χρώματος, ειδικά σκευάσματα, μπορείτε να εφαρμόσετε γύψο, τόσο τα συνηθισμένα και διακοσμητικά δείγματα. Το προτιμώμενο χρώμα του γύψου είναι λευκό, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ανοιχτό γκρι όσο και μπεζ.

Αφού ετοιμάσατε τη λύση, βάλτε την στον τοίχο έτσι ώστε να δημιουργήσετε την εντύπωση του ξεφλούδισμα υλικού. Όλα τα τούβλα που δεν καλύπτονται με γύψο παλαιώνονται με άλλα μέσα. Δεν συνιστάται να χτυπάτε περισσότερα από τα μισά τούβλα. Αυτό θα αποδυναμώσει δραματικά τη φέρουσα ικανότητα.Είναι επίσης αδύνατο να αφαιρέσετε ακόμη μεμονωμένα τεμάχια από το μεσαίο και το κάτω μέρος της τοιχοποιίας - διαφορετικά μπορείτε πραγματικά να καταστρέψετε τον τοίχο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;

Ο κύριος χώρος εφαρμογής του παλαιού και ηλικιωμένου τούβλου είναι η εσωτερική διακόσμηση. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου το υλικό χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό προσόψεων. Έχει εδραιωθεί καλά:

 • σε πλήρη και μερική επένδυση τοίχων και οροφών.
 • όταν διακοσμούν τα καταστήματα τροφίμων, άλλους δημόσιους χώρους?
 • όταν styling εσωτερικούς χώρους κάτω από τα παλιά κτίρια?
 • κατά την εγγραφή διαφόρων διαμερισμάτων.
 • για τη διακόσμηση φράχτες, βεράντες, κληματαριά κήπου και σιντριβάνια.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η διάταξη ενός παλιού τούβλου φαίνεται απλή στην εμφάνισή του. Μόνο εκπαιδευμένοι επαγγελματίες θα μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Η εξειδικευμένη χρήση του ηλικιωμένου τούβλου καθιστά δυνατή την ασυνήθιστη μετατροπή της εμφάνισης της τελικής επιφάνειας. Loft στυλ συνδυάζεται καλύτερα με τη χρήση σκόπιμα ηλικίας μπλοκ. Αλλά σε άλλα κλασικά στυλ, μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

Όμορφα παραδείγματα

Η γήρανση ενός τοίχου από τούβλα στο μπαλκόνι μπορεί να είναι αρκετά απλή.Και η επίδραση μιας τέτοιας τεχνικής είναι εντυπωσιακή (σε όλες τις αισθήσεις). Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει πόσο μέτρια κόκκινο τούβλο, τα εκφραστικά ανομοιόμορφα περιγράμματα της συνδυάζονται με κομψά κομψά αξεσουάρ στα ράφια, με λουλούδια στο περβάζι. Ακόμα και κεντημένα μαξιλάρια στον καναπέ αποτελούν μέρος ενός ελκυστικού συνδυασμού. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη δυνατή λύση.

Ένας απλός τραχός τοίχος με πελεκητά τούβλα μπορεί επίσης να φανεί πολύ ελκυστικός. Τα chaotically τοποθετημένα μάρκες και αυλακώσεις συμβάλλουν μόνο σε μια ρομαντική διάθεση. Την ίδια στιγμή, η οποία είναι χαρακτηριστική, δεν έχουν όλα τα τούβλα ανομοιόμορφα εξωτερικά άκρα. Αυτή η διαφορά ενισχύει μόνο την αντίθεση. Πολύ βαθιές διαδρομές ολοκληρώνουν τη σύνθεση.

Και οι συντάκτες αυτού του σχεδίου σχεδιασμού προτιμούσαν σαφώς διαφορετική τεχνική. Ο τοίχος δεν είναι επενδεδυμένος με κόκκινο και λευκό τούβλο. Τα μάρκες και οι αυλακώσεις σε αυτό είναι σχετικά λίγες και δεν βιάζονται στα μάτια. Αλλά οι σειρές καθαρίζονται πλήρως, διακοσμητικά παλιά τούβλα είναι απλά κολλημένα στη βάση. Ορισμένα τούβλα είναι ελαφρύτερα, ενώ άλλα είναι πιο σκούρα, επιπλέον, τα μπλοκ είναι εκτοπισμένα αμοιβαία σε σχέση με το άλλο και δεν τοποθετούνται σε ομοιόμορφες και τακτοποιημένες σειρές.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα ημι-αντίκες τούβλο, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο