Ποικιλίες και εγκατάσταση κασέτας πρόσοψης

Μια ποικιλία σύγχρονων υλικών για το φινίρισμα των προσόψεων των κτιρίων ενημερώνεται συνεχώς με νέα προϊόντα. Τα προϊόντα νέας γενιάς για εξωτερική επένδυση συνδυάζουν τις θετικές ιδιότητες των υπαρχόντων υλικών, γεγονός που οδήγησε στη ζήτηση τους από τους καταναλωτές. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν κασέτες πρόσοψης.

Χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Το εξαεριζόμενο υλικό για φινίρισμα συχνά ονομάζεται μεταλλική κασέτα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προϊόντων είναι ο σχεδιασμός τους - είναι κατασκευασμένα σε σχήμα ορθογωνίου ή τετραγώνου από διαφορετικά μέταλλα ή κράματα πρώτων υλών. Οι άκρες των κασετών κάμπτονται προς τα μέσα, λόγω των οποίων έχουν ομοιότητες με το κιβώτιο. Ένα τέτοιο κιβώτιο έχει ειδικές οπές για στερέωση, καθώς και μια κάμψη στο πάνω μέρος του προϊόντος.Η κάτω άκρη είναι αγκιστρωμένη, περιέχει ανοίγματα για έξοδο από το συσσωρευμένο συμπύκνωμα και αερισμό της βάσης.

Η εγκατάσταση των προϊόντων στον τοίχο πραγματοποιείται με βίδες ή πριτσίνια. Εκτός από τον κύριο σκοπό, οι κασέτες πρόσοψης χρησιμοποιούνται στη διάταξη αρθρωτών κατασκευών για διαφορετικούς σκοπούς.

Το υλικό περιλαμβάνεται στην ομάδα των δομικών προϊόντων για την επένδυση, η χρήση τους σας επιτρέπει να τροποποιήσετε ριζικά το εξωτερικό του κτιρίου. Επιπλέον, τα προϊόντα δημιουργούν αεριζόμενες προσόψεις, βελτιώνοντας το εξωτερικό και ενεργώντας ως επιλογή προϋπολογισμού κατά την εργασία για την ανακατασκευή των κτιρίων.

Τα προϊόντα πωλούνται με άλλα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη στερέωση τους.

Το σετ περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • μεταλλικό προφίλ;
 • πλαγιές ·
 • πάνελ ανέμου;
 • σφιγκτήρες στερέωσης.
 • πλατφόρμες;
 • προϊόντα με τα οποία τα κενά κρύβονται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
 • γωνίες που χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα προϊόντα κασέτας απαιτούνται ευρέως.

Αυτό εξηγείται από την παρουσία θετικών χαρακτηριστικών των προϊόντων:

 • ανθεκτικότητα τέτοιου προσώπου ·
 • η αντοχή των στοιχείων λόγω της ιδιαιτερότητας της παραγωγής και του είδους των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών ·
 • γρήγορη εγκατάσταση - η συναρμολόγηση της πρόσοψης από τις κασέτες πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατόν και για το έργο δεν υπάρχει ανάγκη να προσλάβει μια επαγγελματική ομάδα κατασκευαστών.
 • τα προϊόντα παρέχουν εξαιρετική προστασία της βάσης έναντι αρνητικών ατμοσφαιρικών φαινομένων - ισχυρός άνεμος, καθίζηση, υπεριώδης ακτινοβολία,
 • τα προϊόντα είναι ανθεκτικά στη φωτιά και αντέχουν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής θερμοκρασίας.
 • οι κασέτες, καθώς και οι γραμμικές πλάκες για την πρόσοψη, ασκούν ελάχιστη πίεση στους τοίχους του κτιρίου, καθώς έχουν μικρό βάρος.
 • στο χώρο μεταξύ των βάσεων και των προϊόντων, μπορείτε να κάνετε θερμομόνωση ή να τοποθετήσετε ένα επιπλέον στρώμα στεγάνωσης, το οποίο θα αυξήσει την άνεση στους χώρους.
 • η διαμόρφωση του υλικού, λόγω της ομαλής επιφάνειας, μπορεί να κρύψει οπτικά όλες τις ατέλειες των τοίχων του κτιρίου.
 • Επιπλέον, οι κασέτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική εργασία.

Κάθε υλικό έχει αρνητικά χαρακτηριστικά και οι μπροστινές κασέτες παρουσιάζουν μειονεκτήματα που είναι εγγενή σε κάθε μεμονωμένη ποικιλία προϊόντων.

Τα προϊόντα χάλυβα έχουν μεγαλύτερο βάρος από άλλα είδη προϊόντων.Συνεπώς, η χρήση κασετών από χάλυβα θα απαιτεί την κατασκευή πλαισίου για στοιχεία συναρμολόγησης. Όταν τελειώνουν τέτοιες κασέτες με δομές που δεν έχουν σταθερή βάση, υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει το κτίριο από το πρόσθετο φορτίο.

Οι μπροστινές κασέτες αλουμινίου έχουν δύο δευτερόλεπτα - υψηλό κόστος, καθώς και χρονοβόρες μεταφορές και ειδικές απαιτήσεις για τις συνθήκες αποθήκευσης. Αυτό οφείλεται σε μια ορισμένη απαλότητα της πρώτης ύλης, λόγω της οποίας, ως αποτέλεσμα του απρόσεκτου χειρισμού, είναι δυνατόν να βλάψουν τις άκρες των εξαρτημάτων ή να δημιουργήσουν τρύπες στην επιφάνεια του προϊόντος. Η παρουσία ελαττωμάτων θα επηρεάσει αρνητικά την επακόλουθη τοποθέτηση τέτοιων κασετών.

Τα σύνθετα προϊόντα έχουν χαμηλή αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη θερμότητα. Επομένως, προτού αγοράσετε αυτό το είδος προϊόντος, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις συστάσεις των ειδικών σχετικά με τη θερμοκρασία που μπορούν να ανεχθούν, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα και η αισθητική του σπιτιού.

Παραγωγή και πίνακας συσκευών

Οι κασέτες κατασκευάζονται αποκλειστικά σε βιομηχανικά περιβάλλοντα. Μόνο μερικές ρωσικές εταιρείες ασχολούνται με την κατασκευή τέτοιων προϊόντων σύμφωνα με την GOST.Στο εργαστήριο, η διαδικασία παραγωγής γίνεται με τη χρήση υψηλών τεχνολογιών με βάση την αρχή ενός κλειστού κύκλου.

Στην ουσία, η ίδια η δουλειά στη δημιουργία προϊόντων συνίσταται στη σφράγιση ενός φύλλου μετάλλου με πάχος από 0,5 έως 1,5 mm. Για την παραγωγή χρησιμοποιημένου εξοπλισμού κοπής και κάμψης. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται τελειωμένα αντικείμενα. Τα προϊόντα ελέγχου ποιότητας περνούν σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Πρώτα απ 'όλα, αρχίζοντας από την κατασκευή, προσδιορίζονται τα σχήματα και οι διαστάσεις των στοιχείων. Η ακρίβεια διαστάσεων είναι μια πολύ σημαντική απόχρωση στην παραγωγή, αφού όλα τα εξαρτήματα αποτελούν μια ολοκληρωμένη δομή με μεγάλη επιφάνεια, όπου κάθε λεπτομέρεια πρέπει ιδανικά να ταιριάζει με το επόμενο εγκατεστημένο. Ως εκ τούτου, οι εγκαταστάσεις παραγωγής είναι πλήρως μηχανογραφημένες.

Το κομμένο υλικό αποστέλλεται στο επόμενο στάδιο κατασκευής. - σε uglovysechnoy μηχανή που εκτελεί εργασίες σχετικά με το σχεδιασμό των γωνιών και περιγράμματα των κασετών. Μετά την εκτέλεση αυτών των έργων με κάμψη, τα κενά ολοκληρώνονται. Τα προϊόντα που βγήκαν από τον μεταφορέα είναι πλήρως έτοιμα για εγκατάσταση και δεν απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία για τα στοιχεία.

Οι Incas μεταλλικές κασέτες είναι ρωσικά προϊόντα αυτής της σειράς δομικών υλικών.Επιπλέον, μπορούν να διακριθούν τα σύνθετα και αλουμινένια προϊόντα των εμπορικών σημάτων Alucobond και Puzzleton. Τα τελευταία κατασκευάζονται σε διάφορες μορφές σχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών, τριγωνικών και τραπεζοειδών προϊόντων.

Είδη

Με βάση τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κασετών, τα προϊόντα είναι χάλυβας, αλουμίνιο και σύνθετα υλικά.

Χάλυβα

Ο γαλβανισμένος χάλυβας χρησιμοποιείται ως υλικό παραγωγής, το οποίο δίνει στα προϊόντα σκληρότητα και αντοχή. Επιπλέον, τα στοιχεία είναι εντυπωσιακό βάρος. Η ποικιλία χρωμάτων των κασετών από χάλυβα είναι αρκετά διαφορετική, επομένως πρέπει να επιλέξετε προϊόντα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις γεύσης. Αυτό το πλεονέκτημα οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της παραγωγής του υλικού, το οποίο περιλαμβάνει την επικάλυψη ενός γαλβανισμένου προϊόντος με μια πολυμερή μεμβράνη που έχει μία ευρεία χρωματική παλέτα.

Αλουμίνιο

Οι κασέτες αλουμινίου έχουν ένα αποδεκτό βάρος, το οποίο δεν επηρεάζει τη δύναμη των προϊόντων. Τα προϊόντα διαφέρουν στις εντυπωσιακές τους διαστάσεις - οι κασέτες είναι αρκετά ογκώδεις, λόγω των οποίων μειώνεται ο χρόνος εγκατάστασης των προϊόντων στη βάση του κτιρίου. Το μειονέκτημα των κασετών αλουμινίου για την επένδυση των προσόψεων είναι το υψηλό κόστος τουςσε σύγκριση με άλλους τύπους αυτής της παραγωγής. Αλλά η υψηλή ποιότητα πληρώνει για το κόστος αγοράς ενός τέτοιου προϊόντος.

Σύνθετο

Το αδύναμο σημείο αυτών των κασετών είναι η χαμηλή τους αντοχή, σε σύγκριση, για παράδειγμα, με τα αντίστοιχα αλουμινίου. Ωστόσο, το βάρος της κασέτας κράματος είναι μικρό. Οι περισσότερες φορές σύνθετες κασέτες πρόσοψης χρησιμοποιούνται για τον σχεδιασμό χαμηλών κατασκευών όπου οι τοίχοι και η θεμελίωση του κτιρίου δεν έχουν σχεδιαστεί για βαριά φορτία. Αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι η ποικιλία των κασετών μπορεί να αναπαρασταθεί από προϊόντα κατασκευασμένα από κράματα που έχουν χαμηλό επίπεδο αντίστασης στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Μορφές και μεγέθη

Οι λειτουργικές διαστάσεις των κασετών μπορεί να είναι διαφορετικές, η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με βάση το στυλ και το φινίρισμα της πρόσοψης, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογική ανάγκη. Κατά κανόνα, τα προϊόντα έχουν τις ακόλουθες διαστάσεις: το βάθος των προϊόντων κυμαίνεται από 20 έως 55 mm, το πλάτος των οριζόντιων και κάθετων αρμών κυμαίνεται μεταξύ 5-55 mm. Το ύψος των προϊόντων μπορεί να είναι 340-600 mm, πλάτος - 150-4000 mm.

Όσον αφορά το σχήμα των κασετών, τα επιμέρους στοιχεία είναι ως επί το πλείστον ορθογώνια σε σχήμα, αν και οι μεγάλες ταινίες-πάνελ με διαφορετικά πλάτη είναι δημοφιλείς.

Τελικές μέθοδοι και στάδια εργασίας

Κάθε αεριζόμενη πρόσοψη, η κατασκευή της οποίας συμβαίνει όταν χρησιμοποιούνται κασέτες οποιουδήποτε είδους, είναι ένα πλήρες σύστημα.

Η δομή του περιλαμβάνει τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

 • Μεταλλικά προφίλ.
 • γωνίες, ενεργούν ως φύλακα.
 • αδιάβροχο πάνελ?
 • συνδετήρες ·
 • πλαγιές με πλατφόρμες και επίπεδες ράβδους.

Ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα της δομής του κτιρίου, η οποία σχεδιάζεται να είναι επενδεδυμένη με κασέτες πρόσοψης, η παρουσία των παραπάνω εξαρτημάτων θα σας επιτρέψει να κάνετε το έργο το συντομότερο δυνατόν.

Η εγκατάσταση των προϊόντων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • κρυμμένοι συνδετήρες.
 • ορατοί συνδετήρες.

Η απόφαση για την επιλογή μιας ή άλλης παραλλαγής τοποθέτησης των κασετών θα πρέπει να βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του κτιρίου και στη γεωμετρία του.

Οι ειδικοί θεωρούν την ορατή εγκατάσταση ως την απλούστερη τεχνική για την εκτέλεση της εργασίας. Η διαμόρφωση κάθε επιμέρους στοιχείου περιλαμβάνει ένα είδος λυγισμένου άκρου με ειδική οπή. Βίδες βιδώνονται μέσα σε αυτό, στερεώνοντας το προϊόν στο προφίλ. Αυτή η τεχνική επιτρέπει, αν είναι απαραίτητο, να αντικατασταθεί το φθαρμένο τμήμα, χωρίς να αποσυναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή.Είναι οι πτυχές της κασέτας που είναι υπεύθυνες για τη στερέωση ολόκληρου του μέρους. Για να μην χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός, δεν είναι απαραίτητο.

Κρυφό συνδετήρες στην τεχνολογία τους λίγο πιο περίπλοκη από την παραπάνω επιλογή. Αλλά λόγω της χρήσης αυτής της μεθόδου, στην πρόσοψη του κτιρίου σχηματίζεται μια επίπεδη επιφάνεια από τις κασέτες, όπου οι συνδέσεις σύνδεσης μεταξύ των στοιχείων και των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για τη στερέωση και την στερέωση δεν είναι ορατά. Με βάση την επιλογή τοποθέτησης, ο μπροστινός πίνακας μπορεί να διαφέρει ελαφρώς κατά τη διαμόρφωση του, δηλαδή, το τμήμα θα περιέχει μόνο μία λυγισμένη πλευρά. Υπάρχει μια άκρη σε αυτό το τμήμα της κασέτας. Το καθήκον του είναι να στερεώσει το επάνω και το κάτω στοιχείο μεταξύ τους.

Η αντιμετώπιση των τοίχων του κτιρίου με τις κασέτες πρόσοψης περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 • Πρώτα απ 'όλα, η επένδυση του προφίλ είναι εγκατεστημένη στη βάση του σπιτιού. Έχει κυτταρικό τύπο. Αν πραγματοποιείτε ικανοποιητικούς υπολογισμούς του ύψους των προφίλ, μπορείτε να παρέχετε έναν καλό χώρο αερισμού μεταξύ του τοίχου και του υλικού περιβλήματος.
 • Εάν είναι απαραίτητο, ανάμεσα στο κιβώτιο είναι μονωτικό υλικό.Οι περισσότεροι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση ορυκτοβάμβακα για αυτούς τους σκοπούς, αφού έχει μια πυκνή κορυφαία υφή και ένα πορώδες εσωτερικό στρώμα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των εργασιών στο εξωτερικό της πρόσοψης του σπιτιού, θα πρέπει να φροντίσετε την προστασία της υψηλής ποιότητας αέρα. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε ένα άλλο πρόσθετο στρώμα μονωτικού υλικού. Το ύφασμα της μεμβράνης εκτελεί αυτή τη λειτουργία. Αυτό μπορεί να κρατήσει ζεστό για μεγάλο χρονικό διάστημα και να προστατεύσει το κάτω στρώμα του υλικού από την υγρασία. Όλα τα υλικά είναι προσαρτημένα στο κιβώτιο με πείρους.
 • Μετά τις παραπάνω ενέργειες προχωρήστε στην εγκατάσταση στεγάνωσης για το κτίριο.
 • Το τελικό βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός ειδικού πλαισίου στο οποίο θα γίνει η στερέωση των μπροστινών κασετών.

Χρήσιμες συστάσεις

Για να εκτελέσετε σωστά την επένδυση του κτιρίου, πρέπει να αποφύγετε τα συνήθη λάθη στη χρήση αυτού του υλικού. Παραδείγματος χάριν, απαγορεύεται αυστηρά η κοπή κατά την εργασία με ένα εργαλείο λείανσης ή φλόγας. Ακόμη και πριν από την αγορά των υλικών πρέπει να ελέγξει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και την ημερομηνία κατασκευής του.Ένα υλικό με επικάλυψη πολυμερούς στη βάση με όλα τα εξαρτήματα, τα οποία είναι στην αρχική συσκευασία, μπορεί να αποθηκευτεί το πολύ 45 ημερών από την ημερομηνία αποστολής από την παραγωγή.

Όταν αγοράζετε υλικό για δημόσια κτίρια, πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιπρόσθετη εγκατάσταση σε επένδυση από ταινίες διαφόρων πινακίδων δεν επιτρέπεται. Για ιδιωτικά νοικοκυριά, η απαγόρευση εγκατάστασης σε κασέτες πρόσοψης ισχύει για την τοποθέτηση συναρμολογημένων οροφών, κεραιών κλπ. Μόνο τα εξαρτήματα του αποχετευτικού συστήματος μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια στις κασέτες, οι οποίες πρέπει να στερεωθούν στη βάση στήριξης που δεν συνδέεται με την επένδυση της πρόσοψης.

Τα αγορασμένα προϊόντα απαιτούν ειδικές συνθήκες αποθήκευσης. - πριν από την εγκατάσταση του προϊόντος πρέπει να φυλάσσεται στο φιλμ συσκευασίας, αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως. Η επαφή με το υπεριώδες φως μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη σύνθεση της κόλλας, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αφαίρεση της μεμβράνης από τα στοιχεία.

Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την προστασία των προϊόντων από την υγρασία που θα αποστραγγιστεί από την οροφή, γι 'αυτό το υδρορροή και οι αποχετεύσεις πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Όμορφα παραδείγματα

Δεδομένου ότι η χρωματική γκάμα του υλικού είναι αρκετά διαφορετική, είναι δυνατόν να επιλέξουμε ένα τέτοιο κτίριο από τη συνολική μάζα των κατασκευών χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία. Χρησιμοποιώντας μια αντίθετη εναλλαγή χρωμάτων κατά την εγκατάσταση, για παράδειγμα, φωτεινές και σκοτεινές αποχρώσεις, περιγράφοντας τη σωστή γεωμετρία του κτιρίου, η δομή είναι εύκολο να δει από μακριά. Και οι έντονες κόκκινες λεπτομέρειες, που επισημαίνονται στο γενικό σχέδιο, σε συνδυασμό με το κρύο γκρι χρώμα, θα δώσουν την εμφάνιση της πρωτοτυπίας και της ελκυστικότητας, που εγγυάται ενδιαφέρον για μια τολμηρή διακόσμηση περαστικών.

Πώς να τοποθετήσετε τις μπροστινές κασέτες, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο