Έπιπλο σκελετού εξωτερικού τελειώματος: πώς να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή;

 Έπιπλο σκελετού εξωτερικού τελειώματος: πώς να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή;

Η κατασκευή πλαισίων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής κάθε χρόνο. Τα σπίτια αυτού του τύπου δεν είναι καθόλου κατώτερα από ένα κτίριο κτιρίων, είναι εξίσου ζεστά, ισχυρά και ανθεκτικά. Και το πιο σημαντικό πλεονέκτημά τους είναι μια μεγάλη ποικιλία υλικών για το φινίρισμα των προσόψεων. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εγκατάσταση ορισμένων μπορεί να γίνει με το χέρι, ενώ άλλοι απαιτούν μια πιο επαγγελματική προσέγγιση. Εξετάστε τα είδη των φυσικών και συνθετικών υλικών για την εξωτερική επένδυση, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Χαρακτηριστικά των κτιρίων

Η υψηλής ποιότητας φινίρισμα της πρόσοψης παίζει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή σπιτιών πλαισίων. Όχι μόνο ο εξωτερικός σχεδιασμός του σπιτιού, αλλά και η αντοχή του σε εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες εξαρτάται από το επιλεγμένο υλικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ξύλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τοίχων, απορροφά γρήγορα την υγρασία. Ως εκ τούτου, χωρίς εξωτερική κάλυψη, η ζωή του κτιρίου μειώνεται αισθητά.

Το ξύλινο πλαίσιο είναι μια βάση εδράνων, η οποία κατανέμει το φορτίο μέσα από δομές όπως ράφια, δοκοί, ραβδώσεις, σχάρες κλπ. Τα θεμέλια σ 'αυτά τα σπίτια είναι, κατά κανόνα, κιονοειδής ή σωρός και χαρακτηρίζονται από μια μικρή καθίζηση δομών.

Το ξύλο είναι ένα αρκετά ευέλικτο υλικό και γι 'αυτό στη γεωμετρία του κτιρίου μπορεί να υπάρχουν στρεβλώσεις και καμπυλώσεις. Ως εκ τούτου, το υλικό επίστρωσης πρέπει να είναι αρκετά εύκαμπτο ώστε να εξασφαλίζει ότι η επικάλυψη παραμένει σταθερή κατά τη διάρκεια της συρρίκνωσης.

Απαιτήσεις για εμφάνιση

Παρά το γεγονός ότι οι δομές πλαισίων είναι καλή ποικιλία φινιρίσματος, υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις για την επιλογή του υλικού. Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των ξύλινων κατασκευών είναι η κακή κατακράτηση θερμότητας.Και αν το μέταλλο επιλέχθηκε ως βάση, η απώλεια θερμότητας θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Αξίζει να εξεταστεί.

Οι επιλεγμένες κατασκευές πρέπει να προστατεύουν αξιόπιστα τους τοίχους του σπιτιού και την οροφή από τον άνεμο, τις βροχοπτώσεις, τις αλλαγές θερμοκρασίας. Τα περισσότερα σύγχρονα υλικά έχουν επίσης εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης και ηχομόνωσης, κάτι που είναι σημαντικό για κτίρια που βρίσκονται στην πόλη και για εξοχικές κατοικίες.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το υλικό περιβλήματος, με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Ωστόσο, το επιλεγμένο υλικό πρέπει επίσης να είναι σε αρμονία με άλλα στοιχεία του κτιρίου και να ταιριάζει καλά στο εξωτερικό του χώρου.

Τύποι υλικών

Πλάκα υλικά

Οι πλάκες DSP (τσιμεντοειδής μοριοσανίδα) και οι πλάκες OSB (προσανατολισμένες-μοριοσανίδες) δεν χρειάζονται τόσο για διακόσμηση όσο και για τοίχους σκλήρυνσης. Σήμερα μπορούν να ονομαστούν τα πιο δημοφιλή μεταξύ αναλογικών υλικών.

Τα πάνελ είναι κολλημένα τσιπς και τσιπς. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι οι ίνες στις εξωτερικές στρώσεις είναι διατεταγμένες κατά μήκος, και μέσα - εγκάρσια. Οι ρητίνες και οι κηροί με βάση τη σύνθεση χρησιμοποιούνται ως συγκολλητικό, εξαιτίας των οποίων οι πλάκες δεν φοβούνται την υγρασία. Αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη με γυψοσανίδα - όχι λιγότερο επιτυχημένη επιλογή.Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι χειρότερο από το προηγούμενο.

Τα πάνελ OSB ή DSP είναι μια έκδοση υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους που μπορεί να δώσει τη δομή της αντοχής και αξιοπιστίας της πρόσοψης. Οι πίνακες είναι χαμηλής εύφλεκτης ύλης, δεν αναφλέγονται, δεν καπνίζουν και δεν διαδίδουν τη φλόγα. Είναι επίσης ανθεκτικά σε μούχλα, ικανά να αντέχουν σε μικρές μηχανικές βλάβες και δεν φοβούνται τα έντομα.

Πλαίσιο

Αυτό δεν είναι λιγότερο κοινό υλικό, αγαπημένο από τους πελάτες λόγω της ευκολίας εγκατάστασης, αντοχής και αισθητικής εμφάνισης. Το υλικό περιλαμβάνεται στον κατάλογο των φθηνών, αλλά έχει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Κατανομή πλαστικών, βινυλίου, μεταλλικών και PVC πλαισιώσεων. Για να διακοσμήσετε τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου με πλαστική παρακαμπτήριος δεν είναι πρόβλημα. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε και κατάλληλο για την επένδυση μονοκατοικιών και πολυώροφων κτιρίων, επομένως, χρησιμοποιείται συχνά για το σχεδιασμό προσόψεων δημοτικών και ιδιωτικών κτιρίων. Από τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού μπορεί να παρατηρηθεί ένα χαμηλό επίπεδο αντοχής. Είναι εύκολο να το σπάσει με ένα μόνο χτύπημα ή με ξαφνική απρόσεκτη κίνηση.

Πιο ανθεκτικό είναι η επιλογή του μετάλλου. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα του πλαστικού υλικού, επιπλέον, έχει μια πανέμορφη παλέτα χρωμάτων. Από τα μείγματα μπορεί να παρατηρηθεί ότι είναι εύκολα ευαίσθητα στην εμφάνιση σκουριάς και δημιουργεί θόρυβο κατά τη διάρκεια της βροχής. Συνήθως, η μεταλλική πλάκα είναι επικαλυμμένη στην κορυφή με ένα πολυμερές. Αυτό βοηθά να παρατείνει τη ζωή του υλικού και, κατά συνέπεια, ολόκληρο το σπίτι.

Η παράταξη να ζωγραφιστεί. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έτοιμο έγχρωμο υλικό.

Αποκλείστε το σπίτι

Η κατοικία είναι μια όμορφη απομίμηση ενός κορμού. Από απόσταση θα φανεί ότι το σπίτι είναι πραγματικά ανεγερθεί από μασίφ ξύλο. Μόνο ένας επαγγελματίας θα μπορεί να μαντέψει ότι η επιφάνεια του τοίχου είναι ξύλινη μόνο από το εξωτερικό.

Η κατοικία είναι ένα οικολογικό οικολογικό υλικό. Θεωρείται ότι είναι ένας από τους τύπους σανίδων τύπου καροτσακιών και μοιάζει με κορμό. Μέσα στη θερμομονωτική μόνωση από ορυκτοβάμβακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το block house αναγνωρίζεται ως υλικό υψηλής τεχνολογίας.

Η τοποθέτηση του εξωτερικού μέρους του κτιρίου με τέτοιο υλικό είναι εύκολη. Χάρη στο βολικό σύστημα τοποθέτησης, οι γλωττίδες γλωττίδας και αύλακας ταιριάζουν από κοινού. Και αν είναι απαραίτητο, μπορεί να αντικατασταθεί οποιοδήποτε κατεστραμμένο στοιχείο.

Εάν πρόκειται να κατασκευαστεί ένα ανθεκτικό αντικείμενο, το υλικό θα χρειαστεί προστασία από το να βρέχεται. Συνήθως ένα κτίριο μπλοκ τοποθετείται κάτω από την οροφή και αντιμετωπίζεται με ένα ειδικό εμποτισμό από την σήψη.

Πλακάκια κλίνκερ

Για την επένδυση χρησιμοποιούνται πλακάκια μονής καύσης. Δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά του εδώ και δεκαετίες. Αυτό οφείλεται στην εξαιρετική εμφάνιση και απόδοση του υλικού. Το κλίνκερ είναι παρόμοιο με το παραδοσιακό κεραμίδι, αλλά ταυτόχρονα έχει υψηλή αντοχή στον παγετό, αν και είναι λεπτότερο από τα συνηθισμένα κεραμικά.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία πλακιδίων. Η ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για οποιοδήποτε σχέδιο.

Αναρτημένες δομές

Οι θερμοστάτες χρησιμοποιούνται ως συναρμολογημένες κατασκευές. Αυτό είναι ένα ειδικό υλικό με ένα στρώμα. Κατά κανόνα, τα πάνελ τοποθετούνται σε μεταλλικό πλαίσιο και ο χώρος μεταξύ του τοίχου και του διακοσμητικού πλαισίου σφραγίζεται με ειδική μόνωση. Οι περισσότερες κριτικές καταναλωτών μιλούν για την απλότητα και την ευκολία εγκατάστασης αρθρωτών κατασκευών.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτήν την επιλογή, καθώς είναι 100% σίγουροι για την υψηλή τεχνική τους απόδοση.Η χρήση των πάνελ βοηθά στην επίλυση του προβλήματος της ηχομόνωσης και το εξωτερικό του κτιρίου θα φαίνεται αυστηρά και τακτοποιημένα. Υπάρχουν δύο τύποι συναρμολογημένων κατασκευών: αεριζόμενοι και μη αεριζόμενοι.

Φυσική και τεχνητή πέτρα

Αυτά τα υλικά είναι μεταξύ των πιο δαπανηρών τρόπων επένδυσης κτιρίων πλαισίων. Λόγω του υψηλού κόστους των φυσικών πρώτων υλών και η πολυπλοκότητά της στην εγκατάσταση αυτής της επιλογής σπάνια βρίσκεται. Η πιο προσιτή επιλογή - τεχνητή πέτρα.

Το υλικό κατασκευάζεται με τη μορφή μικρών πλακών φυσικών τσιπς και ρητίνης, η υφή της οποίας ακριβώς μιμείται το σχέδιο μιας πέτρας. Με αυτό, μπορείτε να εκτελέσετε την τοιχοποιία, η οποία από απόσταση είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνεται από το φυσικό.

Πρόσοψη τούβλο

Το υλικό αυτό παρουσιάζεται σε τρεις τύπους:

  • πυριτικό ·
  • κεραμικά?
  • υπερπηγμένο.

Το τούβλο πυριτίου θα είναι φθηνότερο, αλλά η επένδυση των κεραμικών προϊόντων θα φαίνεται πιο "κομψή" και επίσημα. Το τούβλο μπορεί να είναι κοφτερό και κοίλο. Η δεύτερη επιλογή έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, επομένως επιλέγεται συχνά για την πρόσοψη.

Το τούβλο δεν μπορεί να ονομαστεί ανεπιτήδευτο υλικό.Η τοποθέτηση θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο στη ζεστή εποχή. Και προτού εκτελέσετε την εργασία, αξίζει να υπολογίσετε με ακρίβεια την ποσότητα υλικού, καθώς το χρώμα μιας νέας παρτίδας μπορεί να διαφέρει από το χρώμα της προηγούμενης.

Γύψος και χρώση

Αυτή η μέθοδος εξωτερικής επένδυσης δεν είναι κατάλληλη για ανθεκτική χρήση. Κατά κανόνα, τα πάνελ από κόντρα πλακέ ή OSB πρέπει να επικαλυφθούν και εξακολουθούν να καλύπτονται με πιο ανθεκτικό υλικό.

Η σοβάτισή είναι απαραίτητη για την προστασία των πάνελ ή των τοίχων από το να υγρανθούν. Ως εκ τούτου, το τελικό στάδιο του φινιρίσματος είναι το βάψιμο τοίχων πάνω από γύψο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η υψηλής ποιότητας βαφή δεν δίνει διαρκές αποτέλεσμα. Μετά από 3-4 χρόνια, η επένδυση θα αρχίσει να σπάει, θα πρέπει να επισκευάσετε την επίστρωση.

Υγρή επένδυση

Η υγρή επένδυση στην κατασκευή πλαισίου χρησιμοποιείται μαζί με πρόσθετες πλάκες μόνωσης αφρού. Όταν επιλέγετε, είναι σημαντικό να μην συγχέετε τις πλάκες για την εξωτερική επένδυση με το υλικό για εσωτερική διακόσμηση. Τα απαιτούμενα πλαίσια για εξωτερική διακόσμηση τοίχων επισημαίνονται με το γράμμα "f".

Κατά την εγκατάσταση του πολυστυρολίου μιας πλάκας επικολλήστε μια άρθρωση σε μια άρθρωση. Για την καλύτερη πρόσφυση τους με το αστάρι, η επιφάνεια επεξεργάζεται με γυαλόχαρτο.Αφού σταθεροποιηθεί το υλικό, εφαρμόζεται ειδική κόλλα στην επιφάνειά του, στην οποία είναι "ενσωματωμένο" το πλέγμα από υαλοβάμβακα. Στη συνέχεια, όλο το υλικό καλύπτεται με αστάρι χαλαζία με βάση άμμο και τοποθετείται γύψο.

Κριτήρια επιλογής

Υπάρχουν πολλές επιλογές εξωτερικής τοιχοποιίας. Το σωστά επιλεγμένο υλικό εγγυάται την ανθεκτικότητα και την άνεση του κτιρίου πλαισίου.

Η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

  • προϋπολογισμό ·
  • κλίμα της περιοχής ·
  • υλικό θερμαντήρα του σκελετού.

Ο προϋπολογισμός που έχει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ένας μεμονωμένος παράγοντας. Ωστόσο, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι πάντα το πιο ακριβό υλικό που είναι το πιο αποτελεσματικό και πρακτικό. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να επιτύχετε μια πολυτελή εμφάνιση της πρόσοψης, μπορείτε να καπλαμάτε το σπίτι με ένα σπίτι. Ωστόσο, αυτό το υλικό απαιτεί κάποια φροντίδα. Κάθε μερικά χρόνια, η επικάλυψη πρέπει να επεξεργαστεί με ειδικά αντισηπτικά και βαφή. Διαφορετικά, το δέντρο θα χάσει την ομορφιά και τη δύναμή του. Παρ 'όλα αυτά, παρά τις απαιτήσεις περίθαλψης, ένα block house θα κοστίσει πολύ περισσότερο από την παρακαμπτήριος.

Το κλίμα της περιοχής έχει μεγαλύτερη επίδραση στην επιλογή του υλικού από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.Για την υγρασία και το βροχερό έδαφος ξυλεία επένδυση δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Σε κρύες συνθήκες, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση μεταλλικών πλαισίων, προτιμώντας φυσικά υλικά.

Εάν ο θερμαντήρας έχει επιλεγεί ορυκτοβάμβακα, στη συνέχεια, κόψτε μόνο υλικά κεραμίδι μπορεί να διεξαχθεί. Επιλογές όπως ο σοβάτισμα ή η βαφή δεν είναι πλέον κατάλληλες. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε να πλαισιώνετε, να μπλοκάρετε το σπίτι, να επενδύετε σε τοίχους. Και αν η μόνωση έγινε με τη χρήση αφρού, ο σοβάς μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στα φύλλα.

Ενδιαφέροντα παραδείγματα

  • Αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη ενός σκελετού, η πλαισιωμένη κατοικία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σήμερα. Μια ευρεία παλέτα χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε τη βέλτιστη σκίαση για κάθε περίπτωση. Τα πιο δημοφιλή είναι ελαφριά και σκούρα καφέ, ελιά, γκρίζα, μπεζ αποχρώσεις.
  • Κάντε κάθε κτίριο μοιάζει ένα πολυτελές αρχοντικό - σπίτι μπλοκ φαίνεται πάντα εκπληκτικό. Το μόνο αρνητικό - το εσωτερικό του σπιτιού θα πρέπει να είναι κατάλληλο.
  • Τούβλο - μια άλλη έκδοση του όμορφου σχεδίου της πρόσοψης. Μεταξύ των πολλών επιλογών σχεδιασμού είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς συνδυασμοί αντιθέτων αποχρώσεων.
  • Για να κάνετε την πρόσοψη του σπιτιού πρωτότυπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάκες του TsSP. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πειραματιστείτε με το σχεδιασμό.

Σε αυτό το βίντεο, θα βρείτε ένα master class με την πρόσοψη της πρόσοψης του σπιτιού με κεραμίδια κλίνκερ.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο