Μπροστινοί πείροι: τύποι, διαστάσεις και χαρακτηριστικά

Η χρήση μόνωσης βοηθά στη μείωση της απώλειας θερμότητας μέσω των τοίχων κατά 15-20%. Για υψηλής ποιότητας εγκατάσταση θερμικού υλικού χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα σύνδεσης. Οι πείροι για την πρόσοψη είναι σχεδιασμένοι για την τοποθέτηση μόνωσης στους εξωτερικούς τοίχους δημόσιων κτιρίων και σπιτιών. Χρησιμοποιούνται επίσης ως συνδετήρες για διάφορα σχέδια.

Τι είναι αυτό;

Ο μπροστινός πείρος είναι ένας σύνδεσμος που αποτελείται από έναν αντηρίτη, συγκρατητήρα και άγκυρα. Το τμήμα επέκτασης είναι κατασκευασμένο από υαλοβάμβακα και χρησιμεύει ως πυρήνας για διάφορους συνδετήρες. Ο σχεδιασμός του διαχωριστικού καθορίζει τους συνδετήρες σε μία θέση.

Ανάλογα με το σκοπό, η κατασκευή μπορεί να γίνει με βίδα ή καρφί. Οι βίδες καλύπτονται με ένα στρώμα αντιδιαβρωτικής προστασίας. Τα νύχια προστατεύουν από τη διάβρωση με γαλβανισμό. Χάρη στον συγκρατητήρα στη βάση του πείρου, δεν βυθίζεται στην τρύπα. Ο πλαστικός σφιγκτήρας πιέζει το μονωτικό υλικό. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του πώματος, τόσο καλύτερη είναι η σταθεροποίηση. Η άγκυρα βρίσκεται στο κάτω μέρος της δομής, μοιάζει με ένα μανίκι με αυλακώσεις. Ο πείρος άγκυρας αποτελείται από πολυαμίδιο.

Ο πείρος για την πρόσοψη έχει μια μακριά ράβδο, η οποία χρησιμεύει για τη σύσφιξη του υλικού μεγάλου πάχους. Για πιο αξιόπιστη στερέωση στο βάθος του τοίχου εδράνου, τα δομικά στοιχεία μπορούν να εξοπλιστούν με εγκοπές και κεραίες.

Με τη βοήθεια των προσόψεων προσόψεων καθορίζουν τα πάνελ μόνωσης, τους οδηγούς ξύλινων και αλουμινένιων προφίλ, τις συναρμολογούμενες κατασκευές, τους βραχίονες, την πρόσοψη πλαισίου.

Η χρήση των πείρων βοηθά στην αποφυγή χαλάρωσης και απώλειας καρφιών και βιδών από τις τρυπημένες οπές.

Χαρακτηριστικά

Η κατασκευή των συνδετήρων πρόσοψης πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα του GOST 56707-2015 για συστήματα θερμομόνωσης προσόψεων. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, τα προϊόντα πρέπει να είναι πυρίμαχα, ανθεκτικά στις κλιματικές επιδράσεις, ανθεκτικά στην κρούση και ανθεκτικά στον παγετό.

Οι πείροι προσόψεων χαρακτηρίζονται από τους ακόλουθους δείκτες:

 • Υπάρχει υψηλός βαθμός προσκόλλησης με οποιοδήποτε υλικό βάσης.
 • Τα προϊόντα έχουν αντοχή στις διαφορές θερμοκρασίας από -40 έως +80 βαθμούς.
 • Η πλαστική βάση δεν αντιδρά στην υγρασία, η μεταλλική ράβδος υφίσταται αντιδιαβρωτική επεξεργασία.
 • Η αξιοπιστία και η ακαμψία της στερέωσης εγγυάται η αγκύρωση και η κατασκευή των διαχωριστικών.
 • Στοιχεία και ράβδοι πολυμερούς με θερμική κεφαλή έχουν χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.

Ποιες είναι οι;

Οι μπροστινοί πείροι διαφέρουν με διάφορους τρόπους:

 • υλικό παραγωγής ·
 • δομή ·
 • εφαρμογή ·
 • διαστάσεις.

Οι εμπρόσθιοι σύνδεσμοι είναι κατασκευασμένοι από τεχνητά πολυμερή. Για κάθε μεμονωμένο τμήμα του συνδετήρα χρησιμεύει ως πρώτη ύλη μια διαφορετική σύνθεση. Το πολυπροπυλένιο και το νάιλον μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό κατασκευής. Τα βύσματα νάυλον συμπληρώνονται με μεταλλική ράβδο. Αντέχουν ένα φορτίο 200 έως 400 kg για διάφορους λόγους.

Το νάυλον είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό στην τριβή, δεν σπάει από αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας, δεν τεντώνεται. Οι σύνδεσμοι από πολυπροπυλένιο δεν θα είναι σε θέση να κρατήσουν το φορτίο πάνω από 70 κιλά, φοβούνται τις θερμοκρασίες κάτω από -20.

Σύμφωνα με τη δομή

Ο τύπος δομής προσδιορίζει την εξωτερική δομή των μεμονωμένων στοιχείων του πείρου. Ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου εκπομπής μανδάλου και του τύπου αγκύρωσης της δομής. Οι άγκυρες χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση δομικών στοιχείων στην πρόσοψη. Ο σχεδιασμός της αγκύρωσης αποτελείται από ένα νάιλον ή πείρο πολυπροπυλενίου με έναν κοχλία.

Η κεφαλή της βίδας μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα: ευθεία σχισμή, εγκάρσια, εξάγωνη.

Στην πρόσοψη της πρόσοψης της μάρκας Tech-KREP TSX PRO, η σχισμή κατασκευάζεται με τη μορφή αστέρι με έξι άξονες. Ο μπροστινός πείρος αγκύρωσης στερεώνεται σταθερά στην οπή με ενισχυτικά, τα πετάλια άκρων δεν επιτρέπουν στο προσάρτημα να κινείται σε κύκλο. Στον τύπο RDF τύπου πείρου υπάρχει μια πλάκα ασφάλισης, ο τύπος RDR χωρίς πλευρά θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της άγκυρας στο υλικό. Χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα στερέωσης Mungo MBK S, το TB θα αυξήσει την παραμόρφωση χωρίς να καταστρέψει τη βάση με βίδα ασφάλισης με πλυντήριο πρέσας.

Οι κατασκευές πρόσοψης σε σχήμα δίσκου στερεώνουν θερμομονωτικά υλικά.

Οι σύνδεσμοι πιάτων είναι τριών τύπων:

 • με πλαστικό καρφί.
 • με ένα καρφί από μέταλλο.
 • σύνθετο

Στους συνδετήρες με πλαστικό καρφί, ένας ακροδέκτης πολυμερούς ενεργεί ως ράβδος.Οι πρώτες ύλες για την κατασκευή του είναι νάιλον, πολυστυρένιο, πλαστικό βασάλτη. Τα πείροι με ένα καρφί κατασκευασμένο από πλαστικό σταθεροποιούν ελαφριά μόνωση στη βάση κοίλου τούβλου, αφρώδες σκυρόδεμα, πυριτικό αέριο. Η απόδοση στερέωσης θα παραμείνει, εάν το μήκος του πείρου δεν υπερβαίνει τα 16 cm.

Η χρήση αυτού του τύπου συνδετήρα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Δεν φοβούνται την υγρασία, η οποία εξαλείφει την εμφάνιση σκουριάς.
 • Το ελάχιστο βάρος δεν φέρει το φορτίο στη δομή του τοίχου στήριξης.
 • Ένας χαμηλός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του πλαστικού δεν θα επιτρέψει τη μείωση της θερμοκρασίας στο σημείο προσάρτησης.
 • Τα προϊόντα έχουν χαμηλό κόστος.

Ο σχεδιασμός του δίσκου με ένα μεταλλικό καρφί είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο. Χρησιμοποιούνται για τη στερέωση βαριάς μόνωσης σε μια πυκνή βάση από σκυρόδεμα. Το νύχι είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, συχνά η επιφάνεια είναι ψευδάργυρος ή επικαλύπτεται με αντιδιαβρωτική ένωση. Το μέγεθος του συνδετήρα μπορεί να φτάσει τα 30 cm.

Η μεταλλική ράβδος μειώνει τις μονωτικές ιδιότητες της μόνωσης στη θέση των συνδετήρων, επειδή πραγματοποιεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για να μειώσετε τα καρφιά θερμικής αγωγιμότητας, εξοπλίστε τη θερμική κεφαλή κατασκευασμένη από πολυαμιδικά υλικά.Το θερμικό κεφάλι στη βάση του νυχιού δεν επιτρέπει να μεταφέρεται το κρύο βαθύ μέσα στον τοίχο, επιπλέον προστατεύει το μεταλλικό σώμα από τη σκουριά.

Ο σύνθετος πείρος είναι ένας σύνδεσμος με πυρήνα από γυαλί, εξοπλισμένο επιπλέον με πλυντήριο. Το τμήμα αγκύρωσης είναι 6 - 10 cm, το οποίο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε συνδετήρες σε οποιαδήποτε βάση. Το μήκος ολόκληρης της δομής μπορεί να φτάσει τα 60 cm, κατάλληλο για οποιοδήποτε στρώμα μόνωσης. Με τη βοήθεια μιας ροδέλας, η διάμετρος του σφιγκτήρα αυξάνεται στα 10 cm.

Με εφαρμογή

Οι πείροι προσόψεων χρησιμοποιούνται κυρίως για τοποθέτηση τοίχων κουρτινών και στερέωση μόνωσης στον τοίχο. Για τη στερέωση της μόνωσης χρησιμοποιούνται συνδέσεις σε σχήμα δίσκου. Οι σύνδεσμοι προσόψεων αγκύρωσης χρησιμοποιούνται για τη στερέωση τέντες, στηρίγματα, πηχάκια τοποθέτησης και οδηγούς από ξύλο ή μέταλλο. Ο πείρος πλαισίου χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση κουφωμάτων και πλαισίων παραθύρων.

Η χρήση διαφορετικών τύπων συνδετήρων εξαρτάται από το υλικό βάσης. Τα πείροι με ζώνη αγκύρωσης 4 - 5 cm χρησιμοποιούνται για στερέωση σε τούβλα και σκυρόδεμα. Για τις πλάκες αεριωμένου σκυροδέματος και αφρού, το τμήμα αγκύρωσης είναι 6-7 cm. Η ράβδος μπορεί να είναι πλαστικό ή μέταλλο. Κατά την τοποθέτηση σε ένα κοίλο τούβλο ή γύψο, το μήκος των αγκυρίων πρέπει να είναι μέχρι 8 cm.

Σε μέγεθος

Οι διαστάσεις του συνδέσμου αποτελούνται από όλα τα μέρη των συστατικών στοιχείων.Η διάμετρος του πείρου της πρότυπης τιμής είναι 1 cm. Το κάλυμμα μανδάλωσης του σχεδιασμού του δίσκου έχει διάμετρο 6 cm. Όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο περικόχλιο σύσφιξης μεγέθους 1 x 80 mm, η περιοχή στερέωσης θα αυξηθεί.

Κάθε προϊόν έχει μια σήμανση, η οποία δείχνει τις διαστάσεις του συνδετήρα.

Το μήκος του εμπρόσθιου πείρου επιλέγεται με βάση το πάχος της μόνωσης. Εάν το πάχος της θερμομονωτικής στρώσης του τοίχου είναι 70 mm, τότε το μέγεθος του πείρου πρέπει να είναι 10x120 mm. Ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί στα 19-20 cm θα κρατά συνδετήρες μεγέθους 10x240.

Το μέσο πάχος για μονωτικό αφρό ή αφρό πολυστερίνης εξωθημένο είναι 5 εκατοστά. Είναι στερεωμένα με πείρους σχήματος πιάτου με πλαστικό καρφί 10x100 mm ή 10x115 mm. Το μέγεθος της ράβδου θα είναι 8x100 mm.

Αξιολόγηση κατασκευαστών

Οι πείροι των ξένων και εγχώριων κατασκευαστών αντιπροσωπεύονται στη ρωσική αγορά. Από την άποψη της ποιότητας, η ρωσική παραγωγή καλύπτει τις ξένες αναλογίες. Η διαφορά μεταξύ τους, πάνω από όλα, στην τιμή.

Ένας δημοφιλής προμηθευτής πείρων για την πρόσοψη στην αγορά είναι ένα εργοστάσιο fiberglass στο Biysk. Η παραγωγή διαφέρει σε χαμηλή θερμική αγωγιμότητα λόγω της ύλης παραγωγής υαλοβάμβακα.Η γκάμα προϊόντων αποτελείται από συνδετήρες διαφόρων μηκών με περιοχή αγκύρωσης 50 και 80 mm και διατομή 1 cm, 5 mm, 7 mm, που προορίζονται για στερέωση οποιωνδήποτε μονωτικών υλικών στις βάσεις διαφορετικής πυκνότητας. Η τυπική διάμετρος του καλύμματος είναι 6 cm.

Περίπου το ένα τέταρτο της αγοράς συνδετήρων κατέχεται από την ένωση εμπορίου και παραγωγής της Tech-Krep. Η εταιρία κατασκευάζει προϊόντα με πλαστικό καρφί izo, γαλβανισμένο καρφί izm, ανθεκτικό σε κραδασμούς πολυαμιδικό κεφάλι izl, χαλύβδινο καρφί και προστατευτικό κάλυμμα izr. Διαφορετικά μήκη της ράβδου μπορεί να σταθεροποιήσει ένα θερμαντικό στρώμα από 5 cm έως 24 cm. Το τμήμα αγκύρωσης είναι από 4 έως 6 cm.

Για τη στερέωση της μόνωσης μέχρι 15 cm χρησιμοποιώντας συνδετήρες με πλαστικό καρφί. Τα μεταλλικά καρφιά χρησιμοποιούνται για υλικά πάχους έως 24 cm. Η προστατευτική θερμική κεφαλή σας επιτρέπει να αποφύγετε τη διάβρωση κατά την επακόλουθη επίχριση της πρόσοψης.

Κάτω από το εμπορικό σήμα της Termozit, υπάρχουν μπροστινοί πείροι στην αγορά. με ένα πολύχρωμο θερμοσκληρυνόμενο σε ένα γαλβανισμένο καρφί. Η κεφαλή πολυαιθυλενίου στη ράβδο εμποδίζει τη διάβρωση και τις κρύες γέφυρες στο σημείο προσάρτησης. Υπάρχουν μοντέλα προϊόντων με βάση αγκύρωσης από 40 έως 70 mm. Το μήκος της δομής κυμαίνεται από 95 έως 300 cm.

Η ρωσική εταιρεία ELEMENTA ειδικεύεται στην παραγωγή συνδετήρων προσόψεων αγκύρωσης τεσσάρων εμπορικών σημάτων. Η τροποποίηση του EFA-F χαρακτηρίζεται από την παρουσία γαλβανισμένου κοχλία με αυξημένη αντοχή. Τα σήματα EFA-FH και EFA-FCH διαθέτουν βίδες με επίστρωση αντιδιαβρωτικής επίστρωσης ισχύος 6,8 και 8,8, αντίστοιχα. Η μάρκα EFA-FA4 αντιπροσωπεύει προϊόντα με βίδες από ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι ξένοι κατασκευαστές στην εγχώρια αγορά αντιπροσωπεύονται από τις μάρκες Sormat, Mungo και Fischer. Η εταιρία από τη Γερμανία "Fischer" προμηθεύει μπροστινούς πείρους με καρφί, βίδα και πλυντήριο με εξάγωνο. Οι σύνδεσμοι είναι κατασκευασμένοι από νάιλον και συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για προϊόντα εγκατάστασης.

Ο φινλανδός κατασκευαστής Sormat κατασκευάζει προϊόντα με υψηλή επιφάνεια σφήνας. Αυτό σας επιτρέπει να στερεώσετε ασφαλώς το υλικό σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ο διαχωριστικός σχεδιασμός με βίδα 115 mm με εξάγωνο στη βάση προορίζεται για τη στερέωση κονσολών και στηριγμάτων.

Ο διάσημος προμηθευτής από την Ελβετία είναι ο Mungo. Στην αγορά προσφέρει τρεις ποικιλίες των προϊόντων της. Ένας πείρος με βίδα MBR είναι κατάλληλος για τοποθέτηση σε στερεά υποστρώματα από σκυρόδεμα και τούβλο. Με τη διευρυμένη περιοχή της άγκυρας, είναι διαθέσιμα τα στοιχεία στερέωσης MV για κοίλα ρουλεμάν. Ο καθολικός σχεδιασμός της μάρκας MQL είναι σε θέση να σταθεροποιήσει τη μόνωση σε οποιαδήποτε βάση σε βάρος τεσσάρων σφηνών διαφορετικής διανομής.

Πώς να επιλέξετε;

Από τους σωστά επιλεγμένους συνδετήρες θα εξαρτηθεί από τη δύναμη της εγκατάστασης της κατασκευής πρόσοψης και των μονωτικών υλικών.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου εμπρόσθιου πείρου θα εξαρτηθεί από:

 • βασικό υλικό.
 • τις διαστάσεις και τον τύπο της θερμομόνωσης.
 • κλίμα της περιοχής ·
 • υψόμετρο.

Η βάση για τη στερέωση μπορεί να γίνει αεριωμένο σκυρόδεμα, συμπαγές τούβλο, πυριτικό τούβλο, σκυρόδεμα, κοίλο τούβλο, γύψος, ξύλο, αφρώδες σκυρόδεμα. Κάθε υλικό έχει τη δική του πυκνότητα, η οποία καθορίζει τη δύναμη της σύνδεσης. Το πορώδες της βάσης, τόσο μεγαλύτερο είναι το μήκος της ζώνης αγκυρώσεως του υλικού στερεώσεως με ενίσχυση του διαχωριστικού, που συμπληρώνεται με εγκοπές.

Το πάχος του διαχωριστικού και το μήκος της ράβδου θα διαφέρουν από το πάχος της μόνωσης. Εάν το μονωτικό στρώμα είναι 4 εκατοστά, τότε ο πείρος θα πρέπει να έχει μήκος 9 εκ. Με μέγιστο πάχος μόνωσης 24 - 25 εκ., Θα γίνει μια ράβδος μήκους 30 εκ. Το βάθος αγκύρωσης κυμαίνεται από 4 έως 6 cm.

Τα ελαφριά τεχνητά μονωτικά υλικά από πολυστερίνη και πολυουρεθάνη τοποθετούνται με πλαστική κατασκευή νυχιών. Το ορυκτό μαλλί, ικανό να απορροφά και να συγκρατεί το νερό στη δομή, στερεώνεται με πείρους με μεταλλική ράβδο, κατά προτίμηση με ανθεκτική στη διάβρωση επίστρωση και θερμική κεφαλή.

Για την ασφαλή τοποθέτηση διαφόρων θερμομονωτικών υλικών στην πρόσοψη των κτιρίων, είναι απαραίτητο να επιλεχτούν οι προσόψεις των προσόψεων σύμφωνα με τις κλιματικές συνθήκες στην περιοχή. Σε περίπτωση συχνών θυελλώδους και θυελλώδους καιρού, είναι απαραίτητο να αυξήσετε το μήκος του τμήματος αγκύρωσης του πείρου. Με μεγάλο βάρος μόνωσης παρέχει αυξημένο σχεδιασμό ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για χαμηλή ανύψωση ιδιωτικών κατασκευών κατάλληλοι γενικοί πείροι με κανονικό φορτίο. Με μεγαλύτερο αριθμό ορόφων, οι σύνδεσμοι για την πρόσοψη θα πρέπει να έχουν αυξημένα τεχνικά χαρακτηριστικά δομικής αντοχής και αντοχής για να εξαχθούν από τη βάση.

Όταν επιλέγετε πείρους για την πρόσοψη της αξίας τους δεν αποτελεί αποφασιστική συνιστώσα. Εξαρτάται από τη βάση των πρώτων υλών, το μέγεθος της παρτίδας των συμβάσεων και τους τεχνικούς δείκτες του προϊόντος. Η τιμή μιας μονάδας του προϊόντος κυμαίνεται από 3 έως 55 ρούβλια. Ο αριθμός των τεμαχίων καθορίζεται από την περιοχή τοποθέτησης.

Για να αγοράσετε ανθεκτικούς κατάλληλους πείρους κατά μέσο όρο, μπορείτε να ξοδέψετε 300 ρούβλια ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Το συνολικό κόστος των συνδετήρων, σε σύγκριση με τα υλικά φινιρίσματος προσόψεων, είναι το χαμηλότερο.

Συμβουλές υλικού

Η τοποθέτηση του εμπρόσθιου πείρου δεν είναι δύσκολη και μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Η θέρμανση των εξωτερικών τοίχων και το φινίρισμα των προσόψεων θα πρέπει να γίνεται σε ξηρό καιρό σε θερμοκρασία από +10 έως +30 μοίρες. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε μια προκαταρκτική μέτρηση του αριθμού των πτερυγίων πρόσοψης. Εξαρτάται από το βάρος και το μέγεθος του πάνελ μόνωσης, τον αριθμό φύλλων υλικού, την περιοχή της πρόσοψης.

Για διάφορες επιλογές τοποθέτησης χρησιμοποιούνται 4 έως 10 συνδετήρες ανά τετραγωνικό μέτρο. Για να αυξηθεί ο βαθμός πίεσης του θερμομονωτικού υλικού επί του τοιχώματος, το στοιχείο στερέωσης τοποθετείται στην ένωση των πλακών.

Ανάλογα με το υλικό της βάσης των τοίχων, οι οπές για το πείρο μπορούν να τρυπηθούν με ένα τρυπάνι ή να τρυπηθούν με ένα διάτρητο. Η διάμετρος και το μέγεθος του τρυπανιού ταιριάζουν με τη διάμετρο της ζώνης αγκύρωσης και το μήκος του προϊόντος. Δουλεύουν με το εργαλείο σε ορθές γωνίες, εμβαθύνοντας το πάχος της μόνωσης και το μήκος του τμήματος αγκύρωσης στον τοίχο. Η σκόνη πρέπει να απομακρυνθεί από το κανάλι.

Στην οπή τοποθετείται ένας πείρος χωρίς ράβδο. Το καπάκι θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον θερμομονωτικό ή ελαφρώς θαμμένο. Στη συνέχεια, ρυθμίστε τη βίδα ή το καρφί. Η ράβδος πρέπει να εισέλθει πλήρως στο τμήμα διαστολής του πείρου.

Στη συνέχεια, ανατρέξτε στην αναθεώρηση των μπροστινών καρφιών του ρωσικού κατασκευαστή.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο