Πώς να καλύψει ένα σπίτι από ένα μπαρ έξω: όμορφη προστασία των ξύλινων τειχών

Σπίτια από ένα μπαρ πολύ δημοφιλές είδος κατασκευών. Η ξυλεία είναι εύκολα τοποθετημένη σε βάρος ενός ορθογωνίου προφίλ, τέτοιες κατασκευές ανεγέρθηκαν γρήγορα, επομένως αυτό το δομικό υλικό κατέχει ηγετική θέση στο τμήμα του ξύλινου περιβλήματος. Σε εύκρατα και βόρεια γεωγραφικά πλάτη, είναι συνηθισμένο να ζεσταθεί και να επενδυθεί ξυλεία.

Χαρακτηριστικά κτιρίων κορμών

Τα σπίτια του προφίλ μπαρ σχετικά με την τεχνολογία της κατασκευής δεν διαφέρουν από το κούτσουρο. Από μόνη της, το υλικό είναι πολύ ελκυστικό. Η κατασκευή φυσικού ξύλου με όμορφο μοτίβο ινών φαίνεται οργανικά στο φόντο του φυσικού τοπίου. Για τις ιδιωτικές κατασκευές χαμηλής ανόδου, χρησιμοποιείται πριστή, κολλημένη και μορφοποιημένη ξυλεία, η οποία καθορίζει την τεχνολογία εγκατάστασης.Δομές από ένα μπαρ διαφέρουν στην οικολογική ασφάλεια, το υλικό αυτό αναπνέει.

Η διατομή του υλικού είναι από 10 έως 20 εκατοστά. Το μέγεθος του τμήματος και είναι το πάχος των τοίχων. Για τις ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες, αυτό δεν είναι αρκετό, οπότε τα τοιχώματα εξωτερικά και εσωτερικά πρέπει να μονωθούν έτσι ώστε το τελικό πάχος των τοίχων για ένα εύκρατο κλίμα να είναι τουλάχιστον 40 εκατοστά. Υπάρχει ανάγκη για επένδυση προσόψεων για μόνωση, η οποία εκτελείται με διάφορα υλικά που αντιστοιχούν στο στυλ κατασκευής. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ικανότητα του ξύλου να απορροφά την υγρασία, την τάση σχηματισμού διάβρωσης από υπερβολική υγρασία, υψηλή καυσιμότητα. Το εξωτερικό φινίρισμα έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την επίδραση των αρνητικών ατμοσφαιρικών παραγόντων, να μονώνει και να βελτιώνει την ασφάλεια του σπιτιού.

Κατάλληλος χρόνος τελικής επεξεργασίας

Για να τελειώσετε τις προσόψεις προχωρήστε μετά την τελική συρρίκνωση του κούτσουρου. Οι πορώδεις ίνες ξύλου απορροφούν και απελευθερώνουν την υγρασία, παραμορφώνουν και αλλάζουν ελαφρώς το μέγεθος του τοίχου, ακόμα και αν το δέντρο στεγνώσει καλά πριν από την κατασκευή. Οι δομές ξυλείας υφίστανται συρρίκνωση από αρκετούς μήνες έως δύο έτη.Η περίοδος ανέγερσης έχει επίσης επίδραση στον χρόνο συρρίκνωσης: η κατασκευή το χειμώνα θα απαιτήσει 7-8 μήνες, το καλοκαίρι - τουλάχιστον 12 μήνες. Η πιο έντονη διαδικασία παραμόρφωσης παρατηρείται τους πρώτους τρεις μήνες.

Υπάρχουν ορισμένες διαφορές σε αυτούς τους όρους για διαφορετικά υλικά. Η εξωτερική διακόσμηση του σπιτιού της συγκολλημένης ξυλείας μπορεί να ξεκινήσει εντός τριών μηνών μετά την κατασκευή, καθώς το υλικό αυτό στεγνώθηκε σύμφωνα με τις ειδικές τεχνολογίες παραγωγής και δεν επηρεάζεται από την ατμοσφαιρική υγρασία και δεν παραμορφώνεται. Λόγω της κόλλησης της ξυλείας, οι ίνες ξύλου δεν στρέφονται σε μήκος. Αυτές οι ιδιότητες δεν υπάρχουν σε στρογγυλεμένη και πριστή ξυλεία, καθώς το πιο πυκνό ξύλο της εξωτερικής στρώσης του κορμού κόβεται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Αυτό μειώνει την αντοχή στην υγρασία και καθιστά το ξύλο ευάλωτο σε σήψη και μύκητα. Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν την επιλογή του χρόνου του τέλους του φθινοπώρου - την αρχή του χειμώνα για κατασκευή λόγω του χαμηλού κόστους κατασκευής, τότε το καλοκαίρι μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των παραθύρων, των θυρών, εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση χωρίς φόβο να σπάσει την επένδυση.

Τύποι υλικών

Ένα τελειωμένο κτίσμα σπιτιών μπορεί να στρώσει έξω με διάφορα είδη φινιρίσματος: πέτρα, τούβλα, πλαστική ή μεταλλική παρακαμπτήριος, εύκαμπτη κεραμική. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια εσφαλμένη δέσμη. Κάθε επιλογή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.Το πιο ακριβό και ανθεκτικό υλικό φινιρίσματος είναι μια φυσική διακοσμητική πέτρα · η τοποθέτησή της απαιτεί ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες. Τα κεραμίδια είναι κολλημένα στην πρόσοψη χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία με τα κεραμίδια σε ένα μπάνιο ή σάουνα χρησιμοποιώντας εξαρτήματα κόλλας ανθεκτικά στην υγρασία. Η φυσική πέτρα είναι ένα βαρύ υλικό, οπότε η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί ιδιαίτερους συνδετήρες για να δώσει δύναμη. Πιο συχνά, μόνο το υπόγειο του κτιρίου και ορισμένα τμήματα του τοίχου ή μια βεράντα με κολόνες είναι κομμένα με πέτρα.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια τεχνητή διακοσμητική πέτρα. Δεν είναι κατώτερο από το παρόν στις αισθητικές ιδιότητες, και μάλιστα το ξεπερνά σε λειτουργικές ιδιότητες. Η μπροστινή επιφάνεια μιας τεχνητής πέτρας μιμείται κάθε φυσικό ορυκτό που είναι πιο ανθεκτικό στα δυσμενή μηχανικά φαινόμενα. Η τιμή του είναι κάπως χαμηλότερη, αλλά είναι επίσης ένα ακριβό φινίρισμα. Η αποζημίωση θα είναι μια μακροχρόνια διάρκεια ζωής και ένα στερεό εξωτερικό του σπιτιού, η δυνατότητα να πάρει οποιαδήποτε σκιά της πέτρας.

Μια κοινή τεχνική είναι να επιβληθεί μια τοιχοποιία από τούβλα. Αυξάνει σημαντικά το κόστος κατασκευής, αλλά το σπίτι θα λάβει την απαραίτητη μόνωση. Η διάρκεια ζωής του κτιρίου θα αυξηθεί σημαντικά, ο συντελεστής ανάφλεξης θα μειωθεί.Τέτοιες κατοικίες διατηρούν την εσωτερική άνεση ακόμη και στις βόρειες περιοχές. Αντιμετωπίζοντας ολόκληρη τη δομή, ακόμη και με μισό τούβλο, θα απαιτηθεί η ενίσχυση των θεμελίων και των επαγγελματικών δεξιοτήτων της τοιχοποιίας.

Μια δημοφιλής ελαφριά έκδοση είναι τα διακοσμητικά κεραμίδια κλίνκερ πρόσοψης., το οποίο εμφανίζεται αισθητικά σε συνδυασμό με ένα δέντρο. Έχει διαφορές στο πάχος, την εμφάνιση και το μέγεθος. Στη διαδικασία κατασκευής γίνεται η πυρκαγιά και τα γωνιακά στοιχεία κατασκευάζονται με εξώθηση, η οποία παρατείνει τη διάρκεια ζωής του φινιρίσματος σε αρκετές δεκαετίες. Το κεραμίδι κλίνκερ έχει ανωμαλίες στην οπίσθια πλευρά, λόγω της οποίας επιτυγχάνεται καλή πρόσφυση στην επιφάνεια του τοιχώματος. Η μπροστινή πλευρά μιμείται όχι μόνο διαφορετικούς τύπους ορυκτών, αλλά και τούβλα με διαφορετική ποικιλία αποχρώσεων.

Οι πλαϊνές και μη κομμένες σανίδες, οι ανυψωμένες δοκοί, το ξύλινο πηχάκι, το μπλοκ είναι τα πιο συνηθισμένα υλικά τελικής επεξεργασίας σε ιδιωτικό κτίριο ξύλινων κατοικιών. Οι καλές θερμομονωτικές ιδιότητες, η αισθητική του αγροτικού στυλ και η ομορφιά του φυσικού ξύλου προσελκύουν την προσοχή των καταναλωτών. Το block house σας επιτρέπει να προσομοιώσετε το σχεδιασμό ενός συμπαγούς κορμού.Ξύλινη σιδηροτροχιά και άκρη του σκάφους απαλά κρύψει τη μόνωση, δεν παραβιάζουν το φυσικό φυσικό στυλ και είναι προσιτές και εύκολη στην εγκατάσταση. Συχνά, ξύλινη επένδυση συμπληρώνεται από γλυπτά, τα οποία κοσμούν πολύ κτίρια στο ρωσικό ύφος.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο μη κομμένο χαρτόνι. Αυτό το υλικό αξίζει μια δεκάρα. Αλλά η πρόσοψη, σωστά διακοσμημένη με μη προσαρμοσμένες σανίδες, μετατρέπει το σπίτι σε έργο τέχνης. Επιφάνεια ή πλάκα καθαρισμένη από φλοιό, γυαλισμένη και ραμμένη πρόσοψη. Το τραχύ φινίρισμα δίνει στο κτίριο ρουστίκ χαρακτηριστικά και γίνεται αισθητική προφορά. Το ξύλο καύσης προσθέτει διακόσμηση, ενώ παράλληλα αυξάνει την ανθεκτικότητα και τη δύναμη του υλικού.

Με όλες τις θετικές ιδιότητες του φυσικού ξύλου, δεν είναι αρκετά αδιάβροχο και μπορεί να προσβληθεί από μύκητες. Η αντικατάσταση ήταν πλαστική και μεταλλική παρακαμπτήριος. Η μεταλλική παρακαταθήκη είναι πιο κατάλληλη για βιομηχανικά κτίρια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε έργα πολιτικού μηχανικού. Οι σύγχρονες τεχνολογίες επέτρεψαν να δώσουν καλά τεχνικά χαρακτηριστικά σε αυτά τα υλικά: ανθεκτικότητα, αντοχή στην υγρασία, αντοχή της χρωστικής, ποικιλία σχεδιασμού, ευκολία αυτοσυναρμολόγησης,προσιτή κατηγορία τιμών. Η καθαρή και αισθητική εμφάνιση του σπιτιού είναι εγγυημένη για δώδεκα χρόνια ή και περισσότερο.

Νέο, τεχνολογικά προηγμένο υλικό έχει γίνει ευέλικτο κεραμικό. Η βάση είναι ο πηλός με πολυμερή. Τα ευέλικτα κεραμικά χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα, δεν εξασθενίζουν στον ήλιο, είναι πολύ εύχρηστα, ανθεκτικά στην υγρασία και ανθεκτικά. Αυτό είναι ένα ρολό υλικό και η επένδυση είναι παρόμοια με ταπετσαρία. Μπορούν να κολλήσουν σχέδια με στρογγυλά σχήματα - κολώνες, τόξα, καμάρες, θόλους. Λόγω της παρουσίας πηλού στη σύνθεση έχει αναπνευστικές ιδιότητες, αλλά ακόμα για τα περισσότερα τελειώματα σε ξύλινο σπίτι απαιτείται αεριζόμενη μπροστινή μόνωση.

Η επιχρισμένη πρόσοψη είναι ένα απλό και αξιοπρεπές φινίρισμα στους εξωτερικούς τοίχους. Η εργασία είναι απλή, αλλά χρονοβόρα, δεν είναι δύσκολο να κυριαρχήσει. Είναι μια καλή πυροπροστασία, εύκολη στην επισκευή. Ο σομιτισμένος πρόδρομος συνδυάζεται με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. Μπορεί να γίνει για βαφή ή για διακοσμητικό γύψο.

Οι παρακάτω τύποι διακοσμητικού γύψου διακρίνονται:

 • ορυκτό είναι μίγμα τσιμέντου, ισχυρό, ανθεκτικό στο σχηματισμό ενός μύκητα και ένα καλούπι?
 • πυριτικό άλας είναι κατασκευασμένο από υγρό κρύσταλλο καλίου.Θεωρείται ως αναπνεύσιμο και ανθεκτικό υλικό.
 • ακρυλικό είναι κατασκευασμένο από συνθετική ρητίνη, έχει υψηλό συντελεστή αντοχής στον παγετό. Η παρουσία ρητίνης στη σύνθεση του γύψου δίνει πλαστικότητα, με πιθανές παραμορφώσεις της επιφάνειας της πρόσοψης να είναι ανθεκτική στη διάσπαση.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Η προετοιμασία για την εξωτερική επένδυση της πρόσοψης αρχίζει με το εμποτισμό της ξυλείας με ειδικά αντιδιαβρωτικά και επιβραδυντικά φλόγας. Χωρίς τη συσκευή της μόνωσης στην επιφάνεια επικαλύπτονται ταινία στοίβα ή μια ειδική μεμβράνη. Περαιτέρω, συνδέονται στον τοίχο με συρραπτικό κατασκευής και οι αρμοί κολλούνται με ταινία. Στο φιλμ επιστρωμένο πλέγμα γύψου. Επιπλέον, είναι επικαλυμμένα και τοποθετημένα πλακάκια ή πλακάκια τοίχου.

Για άλλους τύπους φινιρίσματος προχωρήστε στη μόνωση των εξωτερικών τοίχων. Αφού στερεώσετε την ταινία στο πλαίσιο γεμίζουν το κιβώτιο. Εκτελείται με μεταλλικό προφίλ και μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλινες σχάρες. Το προφίλ ή η ράγα είναι συσκευασμένα σε βήματα των 50 cm. Το κεράσι ή το πολυστυρένιο τοποθετούνται στα κελιά, έτσι ώστε να παραμείνουν 2-3 εκατοστά κενών χώρων για τον εξαερισμό της πρόσοψης στην άκρη του δοχείου. Στην κορυφή της μόνωσης καλύπτεται με αδιάβροχη μεμβράνη και καλύπτεται με πλέγμα γείσο γιαμετέπειτα γύψο και πέτρες ή αυτοκόλλητα χρωμάτων.

Για την επένδυση της πρόσοψης γεμίστε τη δεύτερη σειρά κιβωτίων. Αυτή η σειρά θα αποτελέσει τη βάση για την επένδυση πλαισιώσεων, ξύλινων σανίδων ή ράβδων, εύκαμπτης κεραμικής. Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό επένδυσης στερεώνεται με βίδες στο άνω κιβώτιο. Είναι απαραίτητο να κάνετε το κιβώτιο με ένα τέτοιο βήμα, έτσι ώστε να είναι βολικό να καθορίσετε τα στοιχεία περιποίησης.

Αντιμετωπίζοντας την εγκατάσταση

Για να κόψετε μια πέτρα ή ένα κεραμίδι με δύο τρόπους: με επένδυση (πιο διακοσμητική εμφάνιση) και από άκρη σε άκρη (αποδίδεται μια μονολιθική επίστρωση). Ορισμένοι τύποι διακοσμητικών πλακιδίων μπορούν να τοποθετηθούν μόνο με έναν από αυτούς τους τρόπους. Αξίζει να ρωτήσετε εκ των προτέρων κατά την αγορά, καθώς η συσκευή ραφής απαιτεί ειδικές δεξιότητες και συσκευές. Εάν η πέτρα είναι διαφορετικού μεγέθους, τότε πρώτα βγάλτε κάποιο κομμάτι στο πάτωμα, προσπαθώντας να επιτύχετε το μέγιστο διακοσμητικό αποτέλεσμα με εναλλασσόμενα μέρη διαφόρων μεγεθών. Η τοποθέτηση αρχίζει με ανοίγματα και από κάτω προς τα πάνω γωνίες.

Οι νέες τεχνολογίες διευκόλυναν αυτή τη διαδικασία. Τα Thermopanels εμφανίστηκαν στην αγορά - πρόκειται για μια έτοιμη πλάκα μόνωσης με ένα ήδη κολλημένο στρώμα διακοσμητικής πέτρας.Η εμφάνιση, το χρώμα και η υφή της διακόσμησης μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, οι θερμικές πλάκες κολλούνται απευθείας στην πρόσοψη. Είναι σημαντικό η επιφάνεια του τοίχου να είναι επίπεδη. Για ξύλινους τοίχους, το υλικό αυτό δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αφού δεν υπάρχει αερισμός από ξύλο. Οι αρθρωτοί τύποι επιμετάλλωσης, πλαισιώσεων, σιδηροτροχιών, επενδύσεων τοίχων στερεώνονται με βίδες στο κιβώτιο ή ειδικές κλειδαριές από κάτω προς τα πάνω. Η πρώτη σειρά είναι εγκατεστημένη σε ύψος 10-15 cm από το έδαφος για την κυκλοφορία του αέρα κάτω από τα πάνελ, εάν η βάση δεν παρέχεται.

Διακοσμητικό γύψο εφαρμόζεται στο τραχύ στρώμα. Μπορεί να είναι ομαλή ή να έχει υφή ανακούφισης. Η ανακούφιση βοηθά στην απόκρυψη των παρατυπιών της πρόσοψης. Το βέλτιστο πάχος του στρώματος για την πρόσοψη είναι 1 εκ. Όταν επιλέγετε ένα γύψο για να ολοκληρώσετε την πρόσοψη ενός ξύλινου σπιτιού, πρέπει να προετοιμαστείτε για την αναπόφευκτη ρωγμή, καθώς το ξύλο είναι πλαστικό και όλη την ώρα ελαφρώς παραμορφώνεται.

Συνοψίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υλικών φινιρίσματος, παίρνουμε την κλίμακα προτιμήσεων για την επιλογή του φινιρίσματος των εξωτερικών τοίχων μειώνοντας:

 • μια πέτρα?
 • τούβλο?
 • διακοσμητική πέτρα;
 • φυσικό χαρτόνι, τσουγκράνα, επένδυση, μπλοκ σπίτι?
 • παρακαμπτήριος?
 • εύκαμπτη κεραμική ·
 • γύψο?
 • thermopanel.

Όμορφα παραδείγματα

Η θέα προς το σπίτι μπορεί να είναι μια αρμονική προσθήκη στο γύρω τοπίο ή το φωτεινό ορόσημο του.

Το σπίτι σε σκανδιναβικό στιλ με λαμπερό φινίρισμα φαίνεται κομψό και κομψό.

  Το μπλε χρώμα στη διακόσμηση της πρόσοψης συνδυάζεται με επιτυχία με το αγροτικό ύφος.

  Στυλ μινιμαλισμού σήμερα στην κορυφή της δημοτικότητας.

  Σχετικά με το πώς να καλύψετε ένα σπίτι από ένα μπαρ έξω, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο