Έπιπλα γραφείου: χαρακτηριστικά επιλογής

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει πολλούς επιχειρηματίες να σκέφτονται για το δικό τους γραφείο. Είναι απαραίτητο για εκείνους που παίρνουν τους συνεργάτες τους στο σπίτι, τους ελεύθερους επαγγελματίες και μόνο εκείνους που αγαπούν να συνταξιοδοτηθούν και να διαβάσουν στους ανθρώπους σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Πού να ξεκινήσετε;

Στην αρχή της επιλογής των επίπλων για το γραφείο στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε σαφώς: εάν πρόκειται να είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή ένας ολοκληρωμένος χώρος εργασίας σε ένα από τα δωμάτια. Τα έπιπλα μπορούν να επιλεγούν σε ξεχωριστό δωμάτιο από ένα ξεχωριστό σετ ανεξάρτητα από το στυλ, στο οποίο είναι επιπλωμένα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Εάν το ντουλάπι λειτουργεί ως μέρος ενός σαλόνι, είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε πιο αρμονικά στο ήδη δημιουργημένο εσωτερικό.

Επιλογή στυλ

Τα έπιπλα γραφείου πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με το στυλ του εσωτερικού χώρου.

Κλασικό

Το κλασσικό στυλ είναι ένα πρότυπο συγκράτησης και λειτουργικότητας. Χαρακτηρίζει τον δάσκαλό του ως άνθρωπο που δεν υπόκειται σε περιττά συναισθήματα, βοηθά να συντονιστείτε στην παραγωγική εργασία. Το εσωτερικό του ντουλαπιού σε κλασικό ύφος είναι η γεωμετρία των σωστών γραμμών και η τυποποίηση των μορφών. Τα αρχικά εσωτερικά αντικείμενα των μοντέρνων στυλ είναι απαράδεκτα στα κλασικά.

Διαθέτει κλασικό στιλ:

 1. Χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά. Ειδικά πολύτιμα ξύλινα ακριβά είδη.
 2. Τα κλασικά χρώματα είναι παστέλ και σκούρα χρώματα (γκρι, μαύρο, σοκολάτα, καφέ).
 3. Για την κλασική χαρακτηριστική στερεότητα, τραχύτητα, μαζικότητα.
 4. Ο αριθμός των αντικειμένων στο κλασικό στυλ σπίτι γραφείο είναι ελάχιστη.

Υψηλή τεχνολογία

Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή σύγχρονα στυλ γραφείου. Αυτό το ύφος έχει την επιχειρηματική επικοινωνία. Το στυλ υψηλής τεχνολογίας χαρακτηρίζεται από ευρυχωρία, άφθονο φως, προσεγμένο σχεδιασμό και την απουσία περιττών πραγμάτων.

Χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας στυλ:

 1. Γυαλί countertops και ράφια.
 2. Συρόμενες πόρτες.
 3. Έδρανα χρώμιο.
 4. Μεγάλο τραπέζι.

Μινιμαλισμός

Αυτό το ύφος περιλαμβάνει ένα ελάχιστο σύνολο επίπλων στο γραφείο. Συνήθως, ο μινιμαλισμός επιλέγεται από δημιουργικούς ανθρώπους κυρίως νεαρής ηλικίας.

Χαρακτηριστικά στυλ μινιμαλισμού:

 1. Κυριαρχία λευκών και γκρίζων χρωμάτων.
 2. Απλός σχεδιασμός.
 3. Η λειτουργικότητα όλων των στοιχείων των επίπλων.
 4. Η χρήση γυαλιού και πλαστικού.

Σοφίτα

Το βιομηχανικό στυλ είναι ιδανικό για το γραφείο ενός δημιουργικού προσώπου, ενός γνώστη όλων των ασυνήθιστων και μη τυποποιημένων. Στο γραφείο στο ύφος του σοφίτα έπιπλα είναι συχνά συνδυάζεται με τούβλα, δοκάρια, μεγάλες μεταλλικές σωληνώσεις.

Διαθέτει στιλ σοφίτας:

 1. Καθαρή γραμμή.
 2. Έλλειψη πολύπλοκων μορφών.
 3. Απλά χρώματα.
 4. Μεγάλες καρέκλες.

Χρώμα διαλύματα

Υπάρχουν πολλά χρώματα και αποχρώσεις που βρίσκονται πιο συχνά στα έπιπλα γραφείου.

Λευκό

Στο έπιπλο γραφείου το λευκό έπιπλο πάντα φαίνεται πανέμορφο. Επιπλέον, τώρα το γραφείο σε λευκό είναι μια μόδα τάση. Ιδανικό για ένα μικρό χώρο, βοηθά να συντονιστείτε στην εργασία. Τα λευκά έπιπλα συνδυάζονται αρμονικά με γκρι και καφέ αποχρώσεις. Μπορεί να είναι τόσο επιτυχημένοι συνδυασμοί με εσωτερικά στοιχεία, όσο και με άλλα έπιπλα.

Μπεζ

Οι μπεζ τόνους για το γραφείο είναι από τις πιο ευπροσάρμοστες. Αυτό το χρώμα δίνει ειρήνη και σταθερότητα. Σε συνδυασμό με άλλες φυσικές αποχρώσεις, το μπεζ έχει μια ζεστή συζήτηση πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ. Ταυτόχρονα, τα έπιπλα σε μπεζ χρώμα φαίνονται πολύ κομψά και τονίζουν τη φινέτσα της οικοδέσποινας ή του ιδιοκτήτη του γραφείου.

Γκρι

Αυτό το χρώμα θεωρείται πάντοτε το πρότυπο του μινιμαλισμού. Δεν αποσπά την προσοχή από την εργασία, αντίθετα, βοηθά στην εστίαση και την προσαρμογή στην παραγωγικότητα. Αυτός είναι ο λόγος γκρι έπιπλα είναι πολύ δημοφιλής σε γραφεία δωμάτια. Είναι πολύ πρακτικό και απαιτεί ελάχιστη φροντίδα, πάντα επωφελώς συμπληρωμένο από λευκά, πράσινα και πορτοκαλιά λουλούδια.

Brown

Κατά παράδοση, οι καφέ αποχρώσεις συνδέονται με την επιτυχία και την ευημερία. Έπιπλα γραφείου σε αποχρώσεις του καφέ θεωρείται ποτέ δεν είναι μια γήρανση κλασικό. Όλες οι αποχρώσεις αυτού του φάσματος βοηθούν στην εστίαση και τη λήψη της σωστής απόφασης. Στον σύγχρονο σχεδιασμό είναι πολύ συχνά δυνατό να συναντήσετε μια σειρά από σκούρο καφέ έπιπλα για ένα γραφείο με ένα ελαφρύ υπόβαθρο.

Κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα των επίπλων στο εσωτερικό του γραφείου αγαπάται από ανθρώπους με ασυνήθιστη νοοτροπία.Τείνουν να παίρνουν γρήγορα αποφάσεις, κάποια ευκρίνεια στην εργασία. Οι κάτοχοι του κόκκινου γραφείου είναι συνήθως πολύ ενεργοί, δεν ανέχονται αργές διαδικασίες. Το κόκκινο χρώμα ερεθίζει τους περισσότερους ανθρώπους, οπότε δεν είναι πάντα δυνατό να παραμείνετε σε ένα τέτοιο γραφείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να το αραιώνετε με πιο ήσυχες αποχρώσεις, καθώς και να χρησιμοποιείτε απαλές αποχρώσεις του κόκκινου φάσματος.

Ανασκόπηση υλικών

Τα έπιπλα γραφείου είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά. Ας σταματήσουμε στα πιο δημοφιλή.

Στερεό ξύλο

Η σειρά είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και πιο αγνό υλικό, που αποτελείται εξ ολοκλήρου από φυσικό ξύλο. Πρόκειται για μια αρκετά ακριβή πρώτη ύλη από την οποία κατασκευάζονται έπιπλα πολυτελείας. Έπιπλα από μασίφ ξύλο από ξύλινες σανίδες, τα οποία είναι ολόκληρα και προσκολλημένα μεταξύ τους. Η ποιότητα του ξύλου εξαρτάται από την ύπαρξη κόμβων και αδιαφανή στρώματα, την πυκνότητα των ετήσιων σημάτων.

Η αξία, η εμφάνιση και ο σκοπός των επίπλων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του ξύλου. Για παράδειγμα, μια σειρά από οξιές είναι μεγάλη για την παραγωγή ελαφρών επίπλων. Το ίδιο το υλικό είναι εξαιρετικά σκληρό και εύκαμπτο.

Το Oak Oak Massif είναι γνωστό για την αντοχή του.Το ξύλο βελανιδιάς έχει μια πλούσια ποικιλία αποχρώσεων: από κιτρινωπό-λευκό έως κίτρινο-καφέ. Πολύ συχνά μπορείτε να βρείτε έπιπλα για το γραφείο του δρυός τυρφώνων.

Το ξύλο τέφρας είναι λίγο σκληρότερο από δρυς, αλλά έχει επίσης καλή ελαστικότητα και ελαστικότητα. Δημοφιλή έπιπλα σκαλισμένα και λυγισμένα στάχτη. Επίσης καπλαμά καπλαμά γίνεται από αυτό το ξύλο. Το ξύλο τέφρας είναι πλούσιο σε διάφορες χρυσές αποχρώσεις.

Ο μασσάζ μιας σημύδας είναι ένα από τα ανθεκτικά σε κραδασμούς και ισχυρά υλικά. Μπάρτσα είναι τόσο σκληρή όσο δρυός, αλλά χάνει την ανθεκτικότητα. Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα υφή, όχι κατώτερη σε ομορφιά από δρυς και οξιά. Ιδιαίτερα αξιόλογη σημύδα χωρίς κόμβους.

MDF

Το MDF είναι ένα λεπτό κλάσμα ενός δέντρου. Με άλλα λόγια, το υλικό είναι μια ινοσανίδα μέσης πυκνότητας κατασκευασμένη από λεπτόκοκκο πριονίδι. Οι πλάκες MDF έχουν εξαιρετική αντοχή στην υγρασία και το ατμό και έχουν επίσης μια αρκετά υψηλή περιβαλλοντική κατηγορία, καθώς τα σωματίδια του υλικού συγκρατούνται μαζί με την παραφίνη και την λιγνίνη

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του MDF είναι η απόλυτα απαλή υφή. Είναι λεία, ομοιόμορφη και πολύ πυκνή.Τα μειονεκτήματά του περιλαμβάνουν την ευαισθησία στο φως σε μηχανικές βλάβες: η τυχαία πτώση ενός βαρέος αντικειμένου σε ένα τραπέζι ή ένα ερμάριο μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός βαθούλωμα.

Κατά κανόνα, η πλάκα MDF είναι οπτικά μια καλή απομίμηση της υφής του φυσικού ξύλου. Όσον αφορά το κόστος, είναι φθηνότερο από το ξύλο, ενώ μπορεί να ανταγωνιστεί με την ομορφιά και τη φυσικότητα.

Πλαίσιο

Η μοριοσανίδα είναι μοριοσανίδα, δηλαδή χονδρόκοκκο τσιπ, το οποίο έχει τη μορφή φύλλου χρησιμοποιώντας θερμή πίεση. Ένα πρόσθετο συστατικό στη διαδικασία παραγωγής πλάκας είναι η φορμαλδεΰδη, η οποία δρα ως συνδετικό υλικό για τις ίνες ξύλου.

Η χρωστική παλέτα LDSP είναι πλούσια και ποικίλη, αποτελείται από μεγάλες συλλογές ελασματοποιημένων πλακών. Διακρίνεται σε υποομάδες: ομαλή μονοφωνική, μονοφωνική με υφή, πρότυπο ξύλο, μίμηση σπάνιων φυλών, γυαλιστερό, καπλαμά και φανταστικά θέματα με σχέδια και μοτίβα.

Μοντέλα και εξαρτήματα

Προκειμένου το περίβλημα να είναι ολιστικό και αρμονικό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα για αυτό σε ένα ενιαίο σετ, δηλαδή από μια σειρά επίπλων γραφείου.Μεμονωμένα αντικείμενα από τη σειρά επίπλων ονομάζονται ενότητες, και ολόκληρο το συγκρότημα καλείται modular furniture. Ο αριθμός των στοιχείων και των ενοτήτων εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου και από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του γραφείου.

Το κύριο έπιπλο στο γραφείο είναι ένα τραπέζι. Υπάρχουν διάφορες διαμορφώσεις επιφάνειας εργασίας. Μπορεί να είναι με απλό ευθύγραμμα ή με εργονομικό πάγκο εργασίας. Επιπλέον, ο πίνακας μπορεί να έχει ένα ειδικό πρόθεμα για διαπραγματεύσεις - μια ενημέρωση. Το πάχος της επιφάνειας του τραπεζιού εξαρτάται από τη σειρά των επίπλων και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

Σε μια μελέτη δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα κομοδίνα: κρεμασμένο, προστιθέμενο ή συρόμενο. Τα εντοιχισμένα ντουλάπια είναι προσαρτημένα στο τραπέζι κάτω από την επιφάνεια εργασίας και συνήθως έχουν από 1 έως 3 συρτάρια. Τα πλευρικά ντουλάπια έχουν το ίδιο ύψος με το τραπέζι και τοποθετούνται στο πλάι με την επιφάνεια του τραπεζιού. Τα κυλικεία έχουν τροχούς και κυλούν κάτω από το τραπέζι. Οποιοσδήποτε από τους αντίχειρες μπορεί να είναι με συρτάρια, με ανοικτές κόγχες ή με πόρτες, ενώ τα συρτάρια και οι πόρτες μπορούν να κλειδωθούν με ένα κλειδί.

Μια μελέτη είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς μια ντουλάπα, και μερικές φορές μερικές. Τα ερμάρια μπορεί να διαφέρουν σε ύψος και πλάτος.Επίσης, ένα σύνολο επίπλων για το γραφείο μπορεί να περιλαμβάνει και τα γραφεία δαπέδου και τοίχου. Κατά κανόνα, τα ερμάρια είναι κλειστά με θύρες που είναι κωφά σε ολόκληρο το μήκος τους ή μπορούν να κλείσουν μόνο το μισό - στο κάτω μέρος. Οι κορυφαίες πόρτες μπορεί να είναι γυαλί ή να μην υπάρχουν καθόλου.

Τα πλήρως ανοιχτά ντουλάπια ονομάζονται ράφια. Συχνά χρησιμοποιούνται για την οργάνωση βιβλιοθηκών ή συστημάτων αποθήκευσης. Μια ανοικτή βάση σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα και να αποκτήσετε το απαραίτητο βιβλίο, ημερολόγιο ή έγγραφα εργασίας.

Η καρέκλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των επίπλων στο γραφείο. Από αυτό εξαρτάται κυρίως από τις άνετες συνθήκες της δουλειάς σας. Στην προτεραιότητα του μοντέλου με εργονομικές πλάτες. Η βάση της καρέκλας μπορεί να είναι πλαστικό, χρώμιο ή φυσικό ξύλο, μπορεί να είναι σε τροχούς ή σε τέσσερα πόδια. Τα ταπετσαρίες ποικίλλουν: δέρμα, δερματίνη ή ύφασμα.

Κανόνες τοποθέτησης

Η σωστή και ορθολογική ρύθμιση των επίπλων στο γραφείο απλώνει άμεσα την ευκολία εργασίας σε αυτό και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς σας. Το ντουλάπι πρέπει να είναι ταυτόχρονα άνετο, λειτουργικό και αξιοσέβαστο.Τακτοποιήστε τα έπιπλα με τη μέγιστη άνεση για σας δεν είναι δύσκολη, δεδομένων των συγκεκριμένων κανόνων.

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για έναν εργασιακό χώρο. Συνήθως - είναι τραπέζι, κομοδίνο και καρέκλα. Θα πρέπει να βρίσκονται έτσι ώστε, που κάθεται στο τραπέζι, μπορείτε να δείτε την μπροστινή πόρτα του δωματίου. Λάβετε υπόψη ότι η εργασία, καθισμένη με την πλάτη σας στην πόρτα, είναι πολύ ενοχλητική, καθώς πρέπει να αποστασιοποιείται από καιρό σε καιρό, γυρίζετε και κοιτάτε την πόρτα. Επιπλέον, είναι ανεπιθύμητο να εργάζεστε πρόσωπο ή πίσω στο παράθυρο. Στην πρώτη περίπτωση, το φως παρεμβάλλεται στο έργο και πρέπει να σκιάσετε τα παράθυρα, και στη δεύτερη - λόγω των φωτεινών ακτίνων του ήλιου, η οθόνη θα λάμψει.

Για γρήγορη και βολική εργασία με τεκμηρίωση, συνιστάται η τοποθέτηση ενός ερμάριου ή ράφι κοντά στο τραπέζι. Μπορούν να είναι πίσω, στα δεξιά ή στα αριστερά με το χέρι. Όταν επιλέγετε την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, είναι απαραίτητο να εξετάσετε ποιο χέρι εργάζεται, δηλαδή το αριστερόχειρας ή το δεξιόχειρο ιδιοκτήτη του γραφείου.

Εάν το γραφείο σχεδιάζει μια περιοχή αναψυχής, τότε θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν από τον χώρο εργασίας. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για καναπέ ή κουνιστή καρέκλα, δεν θα πρέπει να διακόπτουν τη διαδικασία εργασίας.

Πρωτότυπες ιδέες

Εάν το γραφείο είναι εξοπλισμένο σε ιδιωτικό σπίτι, τότε συχνά προσπαθούν να διαθέσουν το πιο απομακρυσμένο δωμάτιο. Το πρωτότυπο θα είναι ο σχεδιασμός του δωματίου στο πνεύμα της αριστοκρατίας με ένα τεράστιο ξύλινο τραπέζι και μια δερμάτινη καρέκλα. Με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας του ελεύθερου χώρου, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό δερμάτινο καναπέ με ένα τραπέζι του καφέ για να έχετε ένα φλιτζάνι καφέ με έναν επισκέπτη ή να παίξετε ένα παιχνίδι σκακιού.

Έχοντας συνδέσει ένα μερίδιο της φαντασίας, είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε μια μελέτη ακόμη και σε ένα υπνοδωμάτιο του συνηθισμένου διαμερίσματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τέτοιες τεχνικές σχεδιασμού όπως το βάθρο, το εσωτερικό σχεδιασμό στο ύφος μιας πατάρι, διάφορα πάνελ roll-out, και επίσης να κάνετε ένα περβάζι παραθύρων με τη μορφή ενός tabletop.

Για μια οικιακή βιβλιοθήκη, συνήθως διαθέτουν έναν ολόκληρο τοίχο σε ένα ξεχωριστό γραφείο ή στο σαλόνι. Η βιβλιοθήκη, που είναι εξοπλισμένη κάτω από τις σκάλες ή εκτελείται με τη μορφή ενός όμορφου δέντρου βιβλίου, φαίνεται αρχικά. Απουσία ελεύθερου χώρου στο σπίτι ή στο διαμέρισμα, η βιβλιοθήκη μπορεί να προβληματιστεί σε ένα συρτάρι κάτω από το μεγάλο κρεβάτι.

Παραμυικά παραδείγματα

Όμορφο ντουλάπι σε μπεζ τόνους. Δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Η περιοχή και η διαρρύθμιση του δωματίου του χωρίζονται σε ένα χώρο εργασίας με τραπέζι, πολυθρόνα και ράφια, καθώς και χώρο καθιστικού όπου είναι εγκατεστημένος ένας καναπές και ένα τραπέζι του καφέ.

Η κλασική έκδοση του γραφείου στο σπίτι με σκούρο καφέ έπιπλα. Στο καλύτερο από το τεράστιο τραπέζι και το θρόνο της καρέκλας μιλάει για την αξιοπιστία του ιδιοκτήτη του και την ικανότητά του να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις. Ιδανικός συνδυασμός σκούρων επίπλων, μπλε τοίχους και οροφή χιονιού. Ξεχωριστή έμφαση δίνεται σε μια κομψή λευκή καρέκλα.

Ένα ντουλάπι από μασίφ ξύλο φαίνεται πολύ καλά, προκαλεί μια αίσθηση σεβασμού και εμπιστοσύνης προς τον ιδιοκτήτη του. Μόλις φτάσετε σε ένα τέτοιο γραφείο, καταλαβαίνετε ότι οι παραδόσεις κυβερνούν εδώ, και όλα τα έπιπλα σε αυτό εμφανίζονται ενώπιον των κατοίκων αυτού του σπιτιού. Όλα τα στοιχεία εσωτερικού χώρου φαίνεται να είναι ακριβές αντίκες: από την επιφάνεια εργασίας μέχρι τη λάμπα του γραφείου.

Πολύ συχνά σε μικρά διαμερίσματα δεν υπάρχει χώρος για ένα γραφείο στο σπίτι. Και τότε η μόνη διέξοδος είναι η διευθέτηση του μπαλκονιού. Το γραφείο επιλέγεται ανάλογα με το πλάτος του δωματίου και η εργονομική καρέκλα είναι βολική για άνετη εργασία. Ο όμορφος φωτεινός σχεδιασμός και ο φυσικός φωτισμός δίνουν έναν θετικό τόνο στο έργο.

Κομψό εσωτερικό με αφρικανικό θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά υλικά σε μια παρτίδα με τα μοτίβα του αφρικανικού λαού.Ιδανικό για ταξιδιωτικά γραφεία και άπληστους ταξιδιώτες. Η ατμόσφαιρα του γραφείου σαν να ήταν ζωντανή και μιλώντας, αρχίζει να λέει στους φιλοξενούμενους για τον οικοδεσπότη του νωρίτερα από ό, τι κάνει.

Για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης του χώρου εργασίας σας, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο