Φρεζάρισμα γυψοσανίδας: χαρακτηριστικά της διαδικασίας

Φρεζάρισμα γυψοσανίδας - αυτή είναι μια από τις μεθόδους για την αλλαγή της υφής του φύλλου, προκειμένου να του δώσει διάφορες μορφές. Μια τέτοια επεξεργασία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διάφορα σχεδιαγράμματα, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση πλαισίων. Χάρη στην άλεση, ο γύψος μπορεί να αλλάξει το σχήμα του, κάμπτοντας σε διαφορετικές γωνίες, ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μέγεθος και το σχήμα του σχήματος που δημιουργείται. Είναι δυνατό να εφαρμοστούν διάφορα σχέδια ανακούφισης στην επιφάνεια του φύλλου, επιπλέον, η τεχνική είναι εύκολη στην εκμάθηση και είναι οικονομική τόσο από πλευράς πόρων όσο και χρόνου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα πλεονεκτήματα του φρεζαρίσματος GKL περιλαμβάνουν ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • Εξοικονομήστε χρόνο. Η κατασκευή κουτιών και άλλων μορφών με τη χρήση της άλεσης πολλές φορές μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο σε σύγκριση με τη μέθοδο πλαισίου.
  • Απλότητα. Αυτή η μέθοδος χαρακτηρίζεται από ευκολία στην κατασκευή αριθμών και η αυστηρή τήρηση των κανόνων οδηγεί στην σχεδόν πλήρη απουσία του γάμου.
  • Ευελιξία Εκτός από άλλες θετικές ιδιότητες, αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να δώσετε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή γυψοσανίδας, διευρύνοντας έτσι το φάσμα των σχεδιαστικών λύσεων. Ακρίβεια και ακρίβεια - οι μόνες απαιτήσεις κατά τη δημιουργία σύνθετων σχημάτων.
  • Εξοικονόμηση υλικών. Οι γωνιακές αρθρώσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι δεν θα υποστούν σοβαρή πίεση, δεν μπορούν να ενισχυθούν με μεταλλικές γωνίες. Ο σχεδιασμός από προεπιλογή έχει επαρκές περιθώριο ασφαλείας για να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσει το σχήμα.
  • Μείωση της ποσότητας εργασίας. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της άλεσης η γωνία του δωματίου παραμένει καλυμμένη με ένα φύλλο γυψοσανίδας, είναι δυνατόν να μην το κόψετε με μια γωνία κάτω από το στόκο για να καλύψετε το ανοιχτό άκρο. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται σημαντική ποσότητα οικοδομικών υλικών.

  Τύποι μηχανημάτων φρεζαρίσματος

  Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι μηχανημάτων φρεζαρίσματος που χρησιμοποιούνται για φρεζάρισμα δίσκου GKL και έχουν σχήμα.

  Ο δίσκος χρησιμοποιείται για την κοπή φύλλων γυψοσανίδας, κυρίως - μεγάλων διαστάσεων.

  Αυτή η μέθοδος είναι διαφορετική:

  • υψηλή ταχύτητα επεξεργασίας
  • κομψή γραμμή κοπής χωρίς τσιμπήματα και τσιπς.
  • περιορισμένη εργασία σε ευθείες γραμμές.

  Το φρεζαρισμένο μηχάνημα χρησιμοποιείται για το κύριο αντικείμενο της εργασίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χρήσης του περιλαμβάνουν:

   • την ικανότητα να κόβουν περίπλοκα πολύπλοκα σχήματα.
   • την ικανότητα να τρυπώνουν οπές διαφορετικών βάθους και σχήματος, για παράδειγμα, οβάλ ή στρογγυλά.
   • ευκολία εφαρμογής σχεδίου ανακούφισης στην επιφάνεια.
   • σχετικά χαμηλής ταχύτητας γραμμική κοπή, η πιθανότητα ζημιάς στο φύλλο είναι επίσης υψηλότερη.

   Τύποι κόφτες

   Υπάρχουν διάφοροι τύποι κόφτες, καθένας από τους οποίους έχει ένα ειδικό σχήμα και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ορισμένα καθήκοντα.

   Μεταξύ των πολλών μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

    • Σφαίρα με σχήμα σχήματος V - χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ορθών γωνιών, αυτή είναι η πιο κοινή μορφή όταν εργάζεστε με φύλλα γυψοσανίδας, αφού τα περισσότερα από τα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί είναι ορθογώνια κιβώτια.
    • Για την κοπή οπών που είναι κάθετες (σε γωνία 90 °) προς το επίπεδο φύλλου χρησιμοποιείται ένας κοπτήρας κοπής με ευθύγραμμο κόψιμο.
    • ο κόφτης για εγκοπές σχήματος Τ είναι παρόμοιος με μια ευθεία κοπή, ωστόσο, οι οπές που λαμβάνονται από τη χρήση του μπορούν να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάμετρο.
    • ο κόφτης φρεζαρίσματος για εγκοπές σχήματος U διακρίνεται από τρυπημένες οπές με στρογγυλεμένο πυθμένα.
    • Το άλεσμα της άκρης χρησιμοποιείται για την λοξοτομή των άκρων του φύλλου.

    Συστάσεις για την επιλογή κοπτικών

    Κατά την επιλογή ενός κόπτη στην πρώτη θέση θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον κατασκευαστή. Ένα ποιοτικό ευρωπαϊκό προϊόν είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερος από τους κινέζους ομολόγους του, ο οποίος αντισταθμίζεται από προϊόντα υψηλότερης ποιότητας. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν δείγματα κινέζικης ποιότητας, όταν τα επιλέγετε, αξίζει να ζητήσετε τη συμβουλή ενημερωμένων ατόμων ή να αναζητήσετε κριτικές στο Διαδίκτυο.

    Κατά την επιλογή ενός μύλου, πρώτα ελέγξτε τη διάμετρο του κορμού για συμμόρφωση με τα διαθέσιμα εργαλεία.

    Αγοράζοντας κόπτες για πρώτη φορά, δεν πρέπει να ξοδεύετε χρήματα σε μια ακριβή επιλογή με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Μια σειρά από μερικές βασικές κοπές σε λογική τιμή στην αρχή θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε το εργαλείο χωρίς φόβο να το χαλάσετε.

    Επιπλέον, το κιτ μπορεί να συμπληρωθεί με τα απαραίτητα είδη κοπτικών με βάση την εμπειρία και τις εργασιακές ανάγκες.

    Η χρήση οποιουδήποτε εργαλείου κοπής απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες, ακόμα και αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο εργαλείο.Κάθε μοντέλο έχει τις δικές του διαφορές και τη δική του τεχνολογία ασφάλειας.

    Προετοιμασία του εργαλείου και του χώρου εργασίας

    Πριν αρχίσετε να κόβετε τα φύλλα, θα πρέπει να προετοιμάσετε όλα όσα χρειάζεστε:

    • Κάθε φρέζα με ισχύ από 1 kW έως 1,5 kW είναι κατάλληλη για την κοπή γυψοσανίδας. Θα είναι δύσκολο να εργαστείτε με μια πιο ισχυρή μηχανή, και η πιθανότητα να χαλάσει το υλικό θα αυξηθεί.
    • Εάν η μηχανή φρεζαρίσματος δεν διαθέτει συσκευή συλλογής σκόνης, θα πρέπει να την προσαρτήσετε μόνοι σας και να συνδέσετε μια ηλεκτρική σκούπα σε αυτή. Διαφορετικά, όταν κόβετε ένα νέφος σκόνης θα αυξηθεί, γεγονός που θα χαλάσει την ορατότητα και θα περιπλέξει την κοπή, καθώς θα περιπλέξει την αναπνοή.
    • Για άνετη και υψηλής ποιότητας εργασία χρειάζονται τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Αυτά είναι τουλάχιστον γυαλιά ασφαλείας, αλλά είναι επίσης σκόπιμο να φοράτε ένα απλό αναπνευστήρα πέτου.

     Ο χώρος εργασίας πρέπει να οργανωθεί ως εξής:

     • χρειάζονται μια ομαλή επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι.
     • μια έμφαση δίνεται σε μία από τις άκρες του τραπεζιού, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί από πολλές σανίδες - η στερέωση του υλικού θα εξασφαλίσει την ακρίβεια των διαστάσεων.
     • επιλέγεται ένας κατάλληλος κοπτήρας κοπής - ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι σχήματος V, ο οποίος επιτρέπει την επίτευξη ομαλής ακμής κανονικού σχήματος.

      Σταδιακή κοπή γυψοσανίδων

      Για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Μετά από όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες, μπορείτε να προχωρήσετε σε άμεση κοπή.

      Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι κοπής φύλλων γυψοσανίδων, οι οποίες, ουσιαστικά, έχουν ως εξής:

      • Υλικό διάταξης. Πρώτα πρέπει να βάλετε στο κενό περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες που θα κοπεί. Για τους σκοπούς αυτούς, χρήσιμο μολύβι και χάρακα. Μερικές φορές με την πρώτη σήμανση, φαίνεται ότι το υλικό δεν είναι αρκετό, στην περίπτωση αυτή αξίζει να εκτιμηθεί εκ νέου η επιλογή κοπής - μπορεί να είναι δυνατό να μειωθεί το κόστος και να τοποθετηθούν τα πάντα στο υπάρχον φύλλο. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τα μέρη πολύ κοντά το ένα στο άλλο κατά τη σήμανση, επειδή η γυψοσανίδα καταρρέει εύκολα και η τυχαία διάσπαση μπορεί να χαλάσει το σχέδιο.
      • Προεπεξεργασία των κενών. Πριν από την κοπή στα ακριβή μεγέθη και την επεξεργασία ανακούφισης, τα ολόκληρα φύλλα μπορούν να χωριστούν σε προκαταρκτικά παρασκευάσματα με μεγέθη βυθίσματος. Τα κομμένα φύλλα μπορούν να είναι με μαχαίρι ή άλλο εργαλείο.
      • Προετοιμασία για κοπή. Το τεμάχιο εργασίας βρίσκεται στους σφιγκτήρες ή στηρίζεται πάνω στον κατασκευασμένο συγκρατητήρα.Φορέστε προστατευτικό εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός συνδέεται στο δίκτυο.
      • Ξεκινήστε την επεξεργασία. Με το μοτέρ απενεργοποιημένο, το μηχάνημα εφαρμόζεται στο φύλλο γυψοσανίδας έτσι ώστε το στρογγυλεμένο τμήμα να αγγίζει τη στάση στερέωσης. Με τη συμπερίληψη του κοπτήρα ξεκινάει ομοιόμορφη κίνηση της μηχανής από την ίδια στην αντίθετη άκρη του σφιγκτήρα. Έτσι, η προκύπτουσα ραφή θα είναι ομαλή και θα σχηματίζει την επιθυμητή γωνία όταν λυγίσει.
      • Διμερής επεξεργασία. Σε περιπτώσεις όπου η επεξεργασία φύλλων αναμένεται και από τις δύο πλευρές και οι αυλακώσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί σε μία από αυτές, η περιστροφή του γύψου πρέπει να στραφεί πολύ προσεκτικά, καθώς η αντοχή της στους χώρους επεξεργασίας μειώνεται σημαντικά και είναι δυνατή η διακοπή.
      • Μετά από όλες τις χειρισμούς με το μηχάνημα, το κομμένο με κενό φύλλο διπλώνεται κατά μήκος των ραφών. Για τη σταθεροποίηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες ουσίες, για παράδειγμα, αφρός συναρμολόγησης, ένα ορισμένο ποσοστό των οποίων διοχετεύεται πάνω στο επεξεργασμένο αυλάκι. Σε μια σφιχτά διπλωμένη θέση, το τμήμα πρέπει να σταθεροποιηθεί για λίγα λεπτά μέχρι να σκληρύνει ο αφρός, μετά από τον οποίο αφαιρείται το πλεόνασμα.

      Παρατηρώντας τους τεχνικούς κανόνες της διαδικασίας, σε λίγα μόνο δεκάδες λεπτά με τη βοήθεια μιας μηχανής φρεζαρίσματος, μπορείτε να δώσετε την απαραίτητη μορφή γυψοσανίδας χωρίς κατασκευή σκελετού.Αυτή η προσέγγιση εξοικονομεί κυρίως χρόνο και χρήμα, επιπλέον, οι γωνίες και οι μεταβάσεις ενός τέτοιου αντικειμένου είναι υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

      Δημιουργήστε μια σωστή γωνία

      Ορθογώνια κιβώτια, για παράδειγμα, κάτω από τον εξοπλισμό φωτισμού - ένα από τα πιο κοινά αντικείμενα γυψοσανίδας.

      Η πιο κατάλληλη μέθοδος για τη δημιουργία τους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κόπτη σχήματος V.

      Για τέτοιες εργασίες είναι σημαντικές δύο λειτουργίες:

      • κατά την κοπή γυψοσανίδας, η κάτω πλευρά πρέπει να παραμείνει ανέπαφη - θα κρατήσει μια γωνία σε αυτό?
      • ο κοπτήρας που χρησιμοποιείται για την κοπή του φύλλου πρέπει να εισέλθει βαθιά μέσα στην γυψοσανίδα σε βάθος ίσο με το πάχος του φύλλου μείον 2 χιλιοστά - έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια της πίσω πλευράς.

      Ο κόφτης φρεζαρίσματος σε ένα δέντρο πρακτικά δεν διαφέρει από έναν φρεζαριστή στον GCR. Αν δουλέψουμε ανεξάρτητα στο σπίτι, τότε θα γίνει οποιαδήποτε προσκόλληση.

      Μπορείτε να δείτε μια μάστερ τάξη στην άλεση γυψοσανίδας στο επόμενο βίντεο.

      Σχόλια
       Συντάκτης
      Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

      Αίθουσα εισόδου

      Σαλόνι

      Υπνοδωμάτιο