Πώς να φτιάξετε τα παιχνίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χέρια σας;

Με την έναρξη του φθινοπώρου, πολλοί παραπονούνται για την παρακμή της δύναμης και τα επερχόμενα μπλουζ. Η κακή διάθεση και η απάθεια σε δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι μακριά από ασυνήθιστο. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν και θέλουν να περάσουν περισσότερο χρόνο μόνοι τους. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η πιο όμορφη περίοδος του έτους πλησιάζει - τις διακοπές του νέου έτους.

Και αν τα παιδιά πιστεύουν στη μαγεία και προσβλέπουν στο νέο έτος για να δουν το θαύμα, τότε οι ενήλικες συνδέουν το χειμώνα με μια περίοδο υψηλού οικονομικού κόστους.

Αν και πιστεύετε σε ένα παραμύθι και δημιουργείτε μια μαγική ατμόσφαιρα κάτω από την εξουσία του απολύτως όλων.

Το φθινόπωρο, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το κύριο γεγονός της χρονιάς, να επιλέξετε δώρα για συγγενείς και αγαπημένους σας, να σχεδιάσετε οικογενειακές διακοπές και φυσικά να επιλέξετε διακοσμήσεις για το σπίτι σας. Και ο ευκολότερος τρόπος για να επιλέξετε τις σωστές διακοσμήσεις είναι να το κάνετε μόνοι σας.Επιπλέον, μια μοναδική διακόσμηση μπορεί να δημιουργηθεί μόνο ανεξάρτητα, επενδύοντας ένα κομμάτι της ψυχής σας.

Η κατασκευή κοσμημάτων με τα χέρια σας θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού. Και η γενική κατοχή της δημιουργικότητας είναι μια καλή ευκαιρία να ενδιαφερθούν οι ενήλικες και τα παιδιά σε μια διαδικασία. Επιπλέον, η χειροτεχνία βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν φαντασία και φαντασία, τα διδάσκει στην επιμονή και στη σκληρή δουλειά. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε πολλές μοναδικές τεχνικές για τη δημιουργία όμορφων Χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών.

Βιβλίο Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Από οποιοδήποτε απόβλητο υλικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε πρόκειται για σπασμένο πλαστικό καρφίτσα, για ένα εγκαταλελειμμένο παιχνίδι, για ένα φυσητό βολβό είτε για έναν κώνο από έλατα. Αλλά τα πιο απλά για την κατασκευή παιχνίδια μπορούν να δημιουργηθούν από απλό χαρτί. Τα παιχνίδια και τα χαρτικά στοιχεία δεν μπορούν μόνο να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορούν επίσης να κρεμαστούν στους τοίχους και την οροφή.

Το απλούστερο υλικό από το οποίο μπορείτε να φτιάξετε όμορφο κόσμημα με παιδιά είναι το απλό λευκό χαρτικά. Είναι μέτρια πυκνή και σχετίζεται με χνουδωτό λευκό χιόνι. Μια κλασική διακόσμηση των διακοπών του νέου έτους είναι μια σπιτική νιφάδα χιονιού.Για την κατασκευή του θα χρειαστεί μόνο χαρτί και ψαλίδι. Λευκές νιφάδες χιονιού με όμορφα μοναδικά σχέδια θα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για τα παράθυρα.

Επιπλέον, το ανοιχτό νιφάδα χιονιού είναι ένα γρήγορο. Και αυτή η συναρπαστική δραστηριότητα θα απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε πολύ μικρά μέλη της οικογένειας.

Η τεχνολογία για την κατασκευή νιφάδων χιονιού είναι πολύ απλή.

 • Πάρτε ένα λευκό φύλλο χαρτιού A4, διπλώστε το στα μισά διαγώνια για να δημιουργήσετε ένα τρίγωνο και κόψτε την ανεπιθύμητη ταινία με ψαλίδι.
 • Στη συνέχεια, διπλώστε το τρίγωνο για άλλη μια φορά στη μέση διαγώνια, συνδέστε τις γωνίες και σύρετε κατά μήκος της γραμμής δίπλωσης έτσι ώστε το χαρτί να κρατάει το σχήμα ενός τριγώνου. Και επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά.
 • Με ένα μολύβι, σχεδιάστε ένα μοτίβο στο χαρτί και κόψτε το πλεόνασμα. Όμορφα γραφικά σχέδια μπορούν να αντιγραφούν από το παράδειγμα του τελικού σχεδίου ή να δημιουργήσουν τα δικά σας.

Από τις υπόλοιπες λωρίδες χαρτιού, μπορείτε επίσης να κάνετε μια όμορφη χειροτεχνία - μια άλλη έκδοση των νιφάδων χιονιού. Αυτό θα απαιτήσει 12 λωρίδες χαρτιού 1,5 εκατοστά πλάτος και 30 εκατοστά μήκος, κόλλα, ψαλίδι. Τοποθετήστε τις τρεις λωρίδες οριζόντια, ενώ οι υπόλοιπες τρεις κάθετα με τη μορφή σταυρού. Ασφαλίστε και τις 6 λωρίδες στη μέση με κόλλα.

Στη συνέχεια συνδέστε τις ακραίες κατακόρυφες και οριζόντιες λωρίδες έτσι ώστε να σχηματιστεί οβάλ όγκος. Επαναλάβετε το ίδιο κλιπ με τις υπόλοιπες τρεις πλευρές. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αρχικό σχήμα με τη μορφή ενός σταυρού με τέσσερις οβάλ. Κάντε το ίδιο σχήμα από τις υπόλοιπες 6 λωρίδες και στερεώστε τα δύο μέρη μαζί. Το αποτέλεσμα ήταν μια ογκώδης και όμορφη νιφάδα χιονιού. Δείτε μια λεπτομερή κύρια κατηγορία στην εικόνα.

Οι πιο γλυκές χνουδωτές νιφάδες μπορεί να γίνουν από συνηθισμένες χαρτοπετσέτες. Για αυτό θα χρειαστείτε:

 • χαρτόνι?
 • χαρτοπετσέτες.
 • ψαλίδι;
 • Κόλλα PVA;
 • μολύβι και ξύλινο σουβλάκι.

Αντί για χαρτοπετσέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό κυματοειδές χαρτί για δημιουργικότητα. Το στάδιο δημιουργίας ενός χνουδωτού νιφάδα είναι πιο επίπονο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Σχεδιάστε νιφάδες χιονιού στο χαρτόνι και κόψτε τους. Αυτή θα είναι η βάση για διακόσμηση. Κόψτε τη χαρτοπετσέτα σε τετράγωνα 1x1 cm, διπλώστε το κάθε ένα στο μισό και στρίψτε το σε ένα λεπτό σωληνάριο με ένα ξύλινο καλαμάκι ώστε να μοιάζει με ένα μικρό μπουμπούκι λουλουδιών.

Εφαρμόστε κόλλα PVC πάνω στο χαρτόνι και εναλλάξ να κολλήσετε μικρά μέρη των χαρτοπετσετών στη βάση. Όλες οι εργασίες θα απαιτήσουν περισσότερο από μία ώρα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θαυμάσιο.

Η τελική νιφάδα χιονιού μπορεί να διακοσμηθεί με χάντρες, πούλιες ή χάντρες.

Όμορφες νιφάδες χάρτου μπορούν να γίνουν ακόμα και με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Προετοιμάστε 8 τετράγωνα χαρτιού μεγέθους 4x4 cm και τον ίδιο αριθμό τετραγώνων ελαφρώς μικρότερου των 3x3 cm. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε χαρτί με διαφορετικά χρώματα.

Γυρίστε τα τετράγωνα σε κώνο, στερεώνοντας τη βάση και τον τόπο σύνδεσης με κόλλα. Τα προκύπτοντα σωληνάρια-κέρατα στερεώνουν τις γωνίες μαζί σε έναν κύκλο - από έξω βάζουν μεγάλους κώνους, και στο εσωτερικό μικρό. Τοποθετήστε τη σύνδεση με μια χάντρα ή μεγάλη πένα.

Αλλά νιφάδες χιονιού δεν είναι όλες οι διακοσμήσεις που μπορούν να γίνουν από χαρτί. Οι ογκομετρικές μορφές με σκαλισμένα στοιχεία φαίνονται πολύ πρωτότυπα και όμορφα.

Για παράδειγμα, το επόμενο σχήμα - ψαροκόκαλο. Για εργασία χρειάζεστε ένα έτοιμο πρότυπο με σχήμα, κόλλα και μαχαίρι χαρτικής. Αυτό το σκάφος μπορεί να γίνει με παιδιά.

Ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έτοιμο πρότυπο που παρουσιάζεται παρακάτω. Εκτυπώστε την εικόνα στον εκτυπωτή σε δύο αντίγραφα και κατόπιν κόψτε προσεκτικά κατά μήκος του περιγράμματος. Μετά από αυτό, βάλτε τις μελλοντικές τέχνες σε ένα ξύλινο χαρτόνι και κόψτε όλα τα σχέδια μία προς μία. Όταν τα δύο πρότυπα είναι έτοιμα, στερεώστε τα μαζί σε μια λωρίδα χαρτιού για να κολλήσετε με τη μορφή δακτυλίου.Τα πλευρικά τμήματα των χειροτεχνιών, καθώς και το πάνω μέρος, συγκρατούνται επίσης για να κάνουν το σχήμα να φαίνεται ογκώδες και σταθερό.

Με το νέο έτος και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μπορούν επίσης να αποδοθούν στους αγγέλους. Όμορφα και χαριτωμένα στοιχεία διακοσμούν τέλεια το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν άγγελο για διακόσμηση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο πρότυπο. Εκτυπώστε την τελική εικόνα στον εκτυπωτή, η οποία δείχνει ίσες εσωτερικές γραμμές και διακεκομμένες γραμμές. Κόψτε το σχήμα στο περίγραμμα και βάλτε το πάνω σε ξύλινη σανίδα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα χαρτοπωλείο μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά όλα τα σχέδια σε ίσες εσωτερικές γραμμές. Οι διακεκομμένες γραμμές δείχνουν τα σημεία της πτυχής - αυτές οι ευθείες γραμμές δεν πρέπει να κοπούν. Συνδέστε τα αστέρια στο σχήμα με τη βοήθεια λαμπερών νημάτων και τοποθετήστε τον έτοιμο άγγελο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το σχήμα μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με λαμπρό βερνίκι, στρας, πούλιες ή χάντρες.

Μια άλλη μεγάλη ιδέα διακόσμησης χαρτιού είναι ένα χριστουγεννιάτικο χωριό. Τα παραμυθένια σπίτια είναι πολύ εύκολα κατασκευασμένα από χοντρό χαρτί ή χαρτόνι. Ως βάση, χρησιμοποιήστε ένα έτοιμο πρότυπο. Θα κατεβάσετε μόνο την εικόνα και θα την εκτυπώσετε στον εκτυπωτή.

Στη συνέχεια κόψτε προσεκτικά όλα τα μέρη κατά μήκος του περιγράμματος και σφραγίστε μαζί με κόλλα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το τελικό σπίτι μπορεί να διακοσμηθεί με λάμψη ή να καλύπτεται με βαφή.

Χάρτινες κατοικίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία σύνθεση σε παράθυρο ή να διακοσμήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ένα μοναδικό παιχνίδι χριστουγεννιάτικων δέντρων μπορεί να γίνει ακόμα και από οικογενειακές φωτογραφίες. Για να το κάνετε αυτό, προετοιμαστείτε:

 • 20 φωτογραφίες ή εικόνες, από αυτές είναι απαραίτητο να κόψετε κύκλους με ακτίνα 3,5 cm.
 • κόλλα?
 • χάρακας, μολύβι.
 • ευθεία.

Στο πίσω μέρος κάθε κύκλου, σχεδιάστε ένα ισοσκελές τρίγωνο. Είναι σημαντικό το κεντρικό τμήμα της φωτογραφίας ή της εικόνας να βρίσκεται ακριβώς στο τρίγωνο, καθώς τα πλευρικά τμήματα που εκτείνονται πέρα ​​από τα όρια του τριγώνου θα κάμπτονται και θα χρησιμοποιούνται για τη συγκόλληση. Εφαρμόστε κόλλα στο πίσω μέρος της πίσω πλευράς των στροφών των δύο κύκλων και κρατήστε τα δύο μέρη μαζί. Έτσι στερεώστε 5 μέρη έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα ημισφαίριο. Στην ίδια τεχνική, στερεώστε 5 επιπλέον κενά, και στο κεντρικό μέρος με τη βοήθεια του ράψιμου, κάντε μια τρύπα για το λουρί. Συνδέστε τους υπόλοιπους 10 κύκλους με την ίδια αρχή, αλλά σε ευθεία γραμμή. Δύο ημισφαίρια συνδέονται στην ταινία πάνω και κάτω - ένα με ένα καλώδιο και το άλλο χωρίς. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι έτοιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ή ως δώρο για συγγενείς.

Παραδοσιακά, υπάρχει ένα μεγάλο αστέρι πάνω από το έλατο. Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί από χοντρό χαρτί ή χαρτόνι με τα χέρια σας.

Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • όμορφο έγχρωμο χαρτί ή λευκό · στο μέλλον, το τελειωμένο αστέρι μπορεί να βαφτεί με χρώμα ή γυαλιστερό βερνίκι.
 • κυβερνήτης.
 • ψαλίδι;
 • κόλλα.

Από το χαρτί, ετοιμάστε δύο τετράγωνα μεγέθους 15x15 cm. Διπλώστε κάθε φύλλο στο μισό δύο φορές, πατήστε τη γραμμή αναδίπλωσης. Στη συνέχεια, διπλώστε το φύλλο διαγώνια και στις δύο πλευρές. Έτσι, στην πίσω πλευρά, χρησιμοποιώντας τις προκύπτουσες πτυχές, διαιρείτε το τετράγωνο σε 8 τρίγωνα. Δώστε προσοχή στις οδηγίες χρήσης φωτογραφιών. Κάνετε μικρές περικοπές στις πλευρές της πλατείας και στερεώνετε τις γωνίες στο κέντρο έτσι ώστε το εσωτερικό μέρος να παραμένει ελεύθερο - στην περίπτωση αυτή το έτοιμο αστέρι θα φαίνεται ογκώδες. Συνεχίστε αυτήν την εργασία με τις άλλες γωνίες και το δεύτερο φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια, συνδέστε τα δύο τετράγωνα αστέρια μαζί με κόλλα. Ένα μεγάλο ογκομετρικό αστέρι είναι έτοιμο.

Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει την γιρλάντα της Πρωτοχρονιάς. Κατά τη δημιουργία του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές χειροτεχνίες για μία διακόσμηση ταυτόχρονα. Αυτή η μοναδική διακόσμηση θα δούμε αρμονικά τόσο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο όσο και στο παράθυρο.

Αντί για χαρτί για χειροτεχνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σημειωμένο σημειωματάριο, μια παλιά εφημερίδα ή ένα περιοδικό.Και έπειτα η τελική διακόσμηση μπορεί να καλυφθεί με βαφή ή γυαλιστερό βερνίκι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαρτόνι ή παχύ φύλλο για δημιουργικότητα.

Το κύριο πράγμα κατά τη δημιουργία κοσμημάτων είναι να επενδύσουν ένα κομμάτι της ψυχής και να απολαύσουν κάθε στιγμή, προβλέποντας τις επικείμενες διακοπές.

Ξύλινα αναμνηστικά

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από μαλλί - μια άλλη κατηγορία κοσμημάτων που μπορείτε να κάνετε με τα δικά σας χέρια με παιδιά. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε αμέσως ότι η διαδικασία κατασκευής θα διαρκέσει περισσότερο από μία ημέρα και η ίδια η τεχνολογία θα απαιτήσει επιμονή και επιμέλεια. Αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει ένα μοναδικό ρετρό παιχνίδι από αυτοσχέδια μέσα.

Μην ανησυχείτε αν το πρώτο παιχνίδι δεν αποδειχθεί απόλυτα ακριβές και όχι τόσο όμορφο. Με την πάροδο του χρόνου, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε πιο χαριτωμένες διακοσμήσεις από βαμβάκι. Και για να διευκολυνθεί η διαδικασία δημιουργίας, να σχεδιάσετε ένα σκίτσο ενός μελλοντικού παιχνιδιού για να ξεκινήσετε. Ζωγραφίστε όλες τις λεπτομέρειες, τις διακοσμήσεις και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Στην περίπτωση αυτή, η κατασκευή παιχνιδιών από βαμβάκι δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.

Για να προετοιμαστείτε:

 • σύρμα.
 • φύλλο ·
 • βαμβακερό μαλλί.
 • νήματα ·
 • πάστα;
 • awl;
 • βαφές και βούρτσες.
 • κάλτσες για διακόσμηση και κορδόνια ή κορδέλες για το βρόχο.

Από ένα τέτοιο σύνολο προϋπολογισμού μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη επιχείρηση από μικρά ζώα, χιονάνθρωπους ή διάφορα στοιχεία. Κατ 'αρχάς, δημιουργήστε ένα σκελετό σύρματος: κορμό, πόδια, κεφάλι και ουρά. Τυλίξτε το σχέδιο με το φύλλο για να δώσετε στον μεταλλικό σκελετό το επιθυμητό σχήμα και όγκο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό για τη διαμόρφωση του παιχνιδιού - οι αλλαγές της φόρμας, οι κινήσεις και οι περιγραφές των μελλοντικών χαρακτήρων δίνονται.

Το φύλλο θα πρέπει να ταιριάζει πολύ στο σύρμα και να σχηματίζει ένα παιχνίδι - υποδηλώνει αυτιά, ουρά, κλίση κεφαλής.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε με βαμβάκι. Με τη βοήθεια μικρών κομματιών παιχνιδιών προστέθηκαν όγκος και βάρος. Στη συνέχεια, τα κομμάτια από μαλακό βαμβάκι είναι τυλιγμένα σε σπειρώματα για να το κρατήσετε σταθερά στη θέση του. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να προσαρμόσετε το σχήμα ή τη θέση του ζώου, να αυξήσετε την ανάπτυξη και τον όγκο. Μην λυπάστε για το νήμα και τυλίξτε προσεκτικά κάθε τμήμα. Όσο πιο πυκνό το μαλλί είναι συνδεδεμένο με τη βάση του παιχνιδιού, τόσο πιο εύκολο θα είναι να συνεχίσει να λειτουργεί.

Μια άλλη χαρά της ζωής από έμπειρους τεχνίτες - το συνηθισμένο λευκό βαμβάκι μπορεί να βαφτεί στο επιθυμητό χρώμα πριν από την εργασία. Αυτό θα απαιτήσει ειδική βαφή για το ύφασμα.Προσθέστε μερικές σταγόνες χρώματος σε ένα δοχείο νερού, αραιώστε τη βαφή και στη συνέχεια προσθέστε κομμάτια βαμβακιού στο μείγμα. Το υλικό είναι κορεσμένο γρήγορα και παίρνει το επιθυμητό χρώμα. Και όταν το μαλλί είναι εντελώς στεγνό - μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας χρωματιστό βαμβάκι, βεβαιωθείτε ότι τα νήματα ταιριάζουν με το επιλεγμένο εύρος.

Βυθίστε τα παιχνίδια σε ένα δοχείο με πάστα, και όλα τα μέρη επεξεργάζονται και πλήρως εμποτισμένα, χρησιμοποιήστε μια λεπτή βούρτσα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε μικρές περιοχές και πτυχώσεις - δεν πρέπει να υπάρχουν μη επεξεργασμένα μέρη ή ξηρό βαμβάκι στο παιχνίδι. Μετά από αυτό, το παιχνίδι πρέπει να στεγνώσει εντελώς. Μπορείτε να το αφήσετε στην άκρη για μερικές ώρες, και καλύτερα τη νύχτα. Ο συνήθης φούρνος θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία - ψήνετε το κουτάλα στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 110 βαθμούς.

Αφού όλες οι λεπτομέρειες είναι εντελώς στεγνές, μπορείτε να προχωρήσετε στο σχεδιασμό του παιχνιδιού. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά ακόμη στοιχεία από βαμβάκι και πάστα πριν από την τελική φάση: ένα κολάρο, δάχτυλα, αυτιά, ένα στόμιο. Κατά την εγγραφή χρησιμοποιούνται συνήθεις βαφές χρώματος νερού και ακρυλικά είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στο πρόσωπο.

Η ζωγραφική των παιχνιδιών θα απαιτήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι το χρώμα στεγνώνει αρκετά γρήγορα.

Για να κάνετε το πρόσωπο του τυφλού πιο ομαλό και όμορφο, συνιστάται να προετοιμάσετε μια μορφή ζύμης ζύμης εκ των προτέρων. Για να γίνει αυτό χρειάζεστε αλεύρι, αλάτι και νερό. Στον λόγο 2: 1, το άλευρο και το άλας αναμειγνύονται και στη συνέχεια αραιώνονται με νερό για να σχηματίσουν μια πυκνή και κολλώδη ουσία. Στο μίγμα μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες μπεζ χρώματος, έτσι ώστε τα πρόσωπα να έχουν ένα όμορφο ομοιόμορφο χρώμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φόρμα.

Το πρόσωπο είναι διαμορφωμένο σε σχήμα μικρού, έτσι ώστε να είναι ιδανική για το τελικό παιχνίδι. Κάνετε μικρές κοιλότητες κάτω από τα μάτια, σημειώστε τα φρύδια, τα ζυγωματικά και τη μύτη. Οι μικρές εξογκώματα μπορούν εύκολα να εξομαλυνθούν με μια υγρή βούρτσα. Και μετά το τεμάχιο εργασίας αποστέλλεται σε ξηρό. Υπάρχουν δύο τρόποι: σε μια ξηρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κάτω από ένα κλειστό καπάκι ή σε ένα φούρνο στους 120 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού στεγνώσει και τελειώσει η τελική μορφή, μπορείτε να προχωρήσετε σε τρίψιμο και ζωγραφική και στη συνέχεια να στερεώσετε το πρόσωπο στο κενό παιχνίδι. Εάν προκύψουν παρατυπίες ή ρωγμές κατά τη διάρκεια της ξήρανσης, μπορούν να εξομαλυνθούν με γυαλόχαρτο.

Το τελειωμένο ζωγραφισμένο φωτεινό παιχνίδι μπορεί να καλυφθεί με λάμψη και να στερεωθεί με βερνίκι για να κρατήσει το χρώμα περισσότερο.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο ψεκασμό μαλλιών ή σαφές βερνίκι νυχιών. Τεντώστε το κορδόνι στο παιχνίδι και η αρχική διακόσμηση του βαμβακιού για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι έτοιμη.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις από το συμβατικό μαλλί δεν απαιτούν σχεδόν κανένα οικονομικό κόστος. Όλα τα απαραίτητα υλικά μπορούν να βρεθούν ακόμα και στο σπίτι.

Και ένα τέτοιο μοναδικό δώρο σε retrostyle από έναν εγγονό σίγουρα θα ευχαριστήσει τους παππούδες. Και εκτός αυτού, η διαδικασία δημιουργίας ενός μοναδικού παιχνιδιού θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για το παιδί.

Υφάσματα χειροτεχνίας

Το ύφασμα είναι ιδανικό για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. Τα πιο απλά παιχνίδια μπορούν να ράβονται με τη μορφή μιας μπάλας, ενός χιονάνθρωπου, ενός αστέρι ή γάντια. Τα κύρια πλεονεκτήματα των μαλακών κεντημένων παιχνιδιών είναι η δύναμη - δεν θα σπάσουν. Και επίσης το χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό τους είναι η ασφάλεια, μπορείτε να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με μικρά παιδιά με μαλακές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.

Και έτσι ώστε το μαλακό παιχνίδι να διατηρεί την έκκλησή του, θα πρέπει να φροντίζεται σωστά. Και αν η διακόσμηση έχει πολλά διακοσμητικά στοιχεία, πλύνετε το παιχνίδι πρέπει να είναι ιδιαίτερα τακτοποιημένο, σε ζεστό νερό και με μικρή ποσότητα καθαριστικού υγρού.

Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • ύφασμα, αισθάνθηκε μεγάλη?
 • πληρωτικό για παιχνίδια - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά μπαλώματα από ύφασμα, βαμβάκι ή συνθετικό οινοποιείο?
 • μολύβι, χάρακας, κόλλα, ψαλίδι?
 • βελόνες και νήματα ·
 • διακοσμητικά στοιχεία: στρας, χάντρες, κουμπιά, κορδέλες, κορδέλες κ.λπ.
 • Πρότυπο και χαρτί για την κατασκευή ενός σχεδίου.

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την κατασκευή κοσμημάτων κοσμημάτων είναι αρκετά απλές. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να πάρετε ένα έτοιμο σχέδιο, αλλά αν έχετε μια φαντασία και μια μεγάλη επιθυμία να δημιουργήσετε ένα μοναδικό παιχνίδι σχεδιαστή, μπορείτε να αναπτύξετε το δικό σας μοτίβο.

Αν βυθίζετε μόνο τη δημιουργική διαδικασία κατασκευής διακοσμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων από ύφασμα, ξεκινήστε με απλές φόρμες: αστέρια, μπάλες ή χιονάνθρωποι.

Εφαρμόστε το μοτίβο στο χαρτί και κόψτε το μοτίβο γύρω από το περίγραμμα. Μην ξεχάσετε να αφήσετε 5 mm για το επίδομα ραφής. Μεταφέρετε το σχέδιο στο ύφασμα και επίσης κόψτε όλες τις λεπτομέρειες σε δύο αντίτυπα. Εξομάλυνση των κενών και προετοιμασία της ραπτομηχανής, αν και τα μικρά παιχνίδια μπορούν να ραμίζονται στα χέρια σας.

Ράψτε όλα τα στοιχεία από τη στενή πλευρά και αφήστε μια μικρή περιοχή για το πληρωτικό. Γυρίστε το κενό μέσω της ημιτελούς τρύπας στην μπροστινή πλευρά και σφουγγίστε με ένα γεμιστικό και, στη συνέχεια, κλείστε την τρύπα με μυστική ραφή.

Διακοσμήστε το παιχνίδι με διακοσμητικά στοιχεία και μην ξεχάσετε να συνδέσετε ένα βρόχο στην κορυφή του τελικού παιχνιδιού.

Το ύφασμα μπορεί να πάρει οποιοδήποτε. Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας από χοντρό ύφασμα ή λινάτσα. Αυτή είναι μια μεγάλη επιλογή για τη δημιουργία χιονάνθρωποι, νιφάδες χιονιού, αστέρια, γάντια, διάφορα ζώα και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Το τρίχωμα δεν καταρρέει, διατηρεί το σχήμα του καλά και δεν καταρρέει όταν κόβει.

Για διακόσμηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου μικρά κομμάτια αχρησιμοποίητου υφάσματος θα κάνουν: calico, chintz, velveteen, τζιν, κλπ. Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή παιχνιδιών δεν τελειώνει με τη συναρμολόγηση όλων των τμημάτων. Το τελευταίο στάδιο είναι η διακόσμηση με εφαρμογές, κουμπιά ή χάντρες. Δεν είναι απαραίτητο να ράψετε διακοσμητικές πούλιες και κορδέλες - είναι πιο εύκολο να κολλήσετε μικρά στοιχεία για να κολλήσετε.

Τα περίπλοκα ειδώλια από ύφασμα είναι επίσης μια μεγάλη διακόσμηση για ένα δέντρο νέου έτους. Ένα τέτοιο ασυνήθιστο παιχνίδι μπορεί δικαίως να γίνει ένα ανεξάρτητο διακοσμητικό στοιχείο στο εσωτερικό.

Πρώτον, προετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία:

 • Felt - 2-3 φύλλα υφάσματος με διάμετρο 20x20 cm.
 • κιμωλία ή κομμάτι ξηρού στερεού σαπουνιού.
 • κυβερνήτης.
 • βελόνες για ράψιμο και νήματα.
 • μαχαίρι γραφείου και ψαλίδι.

Από την χαραγμένη πλευρά του υφάσματος με κιμωλία, τραβήξτε τρία τετράγωνα - οι πλευρές του καθενός πρέπει να είναι 3 cm μικρότερη από την προηγούμενη και στη συνέχεια να τραβήξετε μια ευθεία γραμμή από τη μία γωνία στην άλλη, διαιρώντας έτσι τα τετράγωνα σε ισοσκελές τρίγωνα. Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε μια αιχμηρή λεπίδα από ένα χαρτοπωλείο για να κάνετε περικοπές κατά μήκος των γραμμών των τετραγώνων, αφήνοντας τη διαγώνια γραμμή και τις γωνίες κοντά του άθικτες.

Απομένει μόνο να καθαρίσετε το ύφασμα από τα υπολείμματα της κιμωλίας ή του σαπουνιού και να στερεώσετε τις γωνίες της πλατείας. Στερεώστε τις γωνίες της μικρότερης πλατείας μαζί με διάφορους δεσμούς. Στη συνέχεια, γυρίστε το τεμάχιο εργασίας ανάποδα και στερεώστε τις δύο γωνίες της επόμενης επικάλυψης με αρκετούς δεσμούς. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες ελεύθερες γωνίες, κάθε φορά που ξετυλίγετε το τεμάχιο εργασίας.

Κάνετε την ίδια δουλειά με τα υπόλοιπα κομμάτια υφάσματος. Και στη συνέχεια τραβήξτε το νήμα μέσα από τα σχέδια, διακοσμώντας τις συνδέσεις με χάντρες. Αποδείχθηκε θεαματική και κομψή διακόσμηση.

Τα χειροποίητα παιχνίδια με το σύμβολο του επόμενου έτους είναι μια μεγάλη επιλογή για μια μικρή παρουσίαση για τους επισκέπτες, ένα τόσο χαριτωμένο και πρωτότυπο δώρο θα είναι πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια των διακοπών του νέου έτους.

Για παράδειγμα, στο έτος των χοίρων, ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας των παιδιών είναι η Peppa Pig και η Khryusha από το πρόγραμμα Good Night, Kids.Αστεία χοιρίδια μπορούν να πλεκτά από ροζ νήματα, αν η βελόνα είχε μια κατάλληλη μπάλωμα. Αντί για ένα ρύγχος, μπορείτε να ράψετε ένα μεγάλο κουμπί, να προσθέσετε δύο μαύρες χάντρες στα μάτια και να ολοκληρώσετε το παιχνίδι με μια μικρή ουρά και μικρά αυτιά.

Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε παιχνίδι με τα χέρια σας - είτε πρόκειται για παραμυθένιο χαρακτήρα, ζώο γελοιογραφίας ή σύμβολο του επόμενου έτους. Απλά και ανεπιτήδευτα μεμβράνες παραμένουν πραγματικές: έλατα, αστέρια, γλειφιτζούρια, κουτάλια. Για παράδειγμα, μπορείτε να ράψετε ένα μινιατούχο γάντι, να το διακοσμήσετε με κορδέλες και αντί για το εσωτερικό του βάζετε ένα μικρό δώρο για ένα αγαπημένο. Και μια μικρή διακόσμηση που γίνεται με αγάπη με τα χέρια σας δεν θα σας αφήσει αδιάφορη και θα είναι μια ωραία προσθήκη στη διακόσμηση της Πρωτοχρονιάς.

Προϊόντα από ταινίες και νήματα

Μια απλή και ταυτόχρονα όμορφη διακόσμηση για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να γίνει από νήματα και κόλλα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ειδικές κορδέλες για δημιουργικότητα ή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε διαθέσιμο υλικό και ό, τι είναι χρήσιμο.

Για να προετοιμαστείτε:

 • χρωματισμένα νήματα ή λεπτές κορδέλες ·
 • καρφίτσες ή βελόνες για ράψιμο.
 • Διαφανής κόλλα PVA.
 • πλάκα μίας χρήσης ή υπόστρωμα από πορώδες υλικό.
 • μπολ?
 • μολύβδινο στυλό

Ρίξτε τη κόλλα στο μπολ και βυθίστε το νήμα ή την κορδέλα στο υγρό. Ενώ τα νήματα είναι εμποτισμένα, ξεκινήστε να εργάζεστε με τη φόρμα. Γυρίστε την πλάκα μίας χρήσης ανάποδα και χρησιμοποιήστε μια βελόνα για να δημιουργήσετε ένα διάτρητο για εργασία. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία δημιουργίας ενός σκίτσου, σχεδιάστε έναν κατάλληλο δείκτη με ένα στυλό. Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε μια απλή φόρμα, για παράδειγμα ένα αστέρι. Με την πάροδο του χρόνου, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε πιο εξελιγμένα και κομψά μοντέλα - πουλιά ή ξένα ζώα.

Τοποθετήστε καρφίτσες ή βελόνες κατά μήκος του περιγράμματος του κενού - θα χρησιμεύσουν ως σύνορο για μελλοντική διακόσμηση. Στη συνέχεια, τεντώστε τα σπειρώματα εμποτισμένα με κόλλα κατά μήκος του ξεκαθαρισμένου οδηγού. Ξεκινώντας από τα σύνορα, γεμίζετε σταδιακά το σχήμα με σχέδια φαντασμάτων των νημάτων. Όταν το νήμα είναι εντελώς στεγνό, αφαιρέστε τους πείρους από το τεμάχιο εργασίας και δημιουργήστε ένα βρόχο.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με ένα ντεκόρ - διακοσμήστε την τελική διακόσμηση με χάντρες ή με χάντρες.

Χρησιμοποιώντας μια παρόμοια τεχνική, μπορεί κανείς να κάνει ογκομετρικούς αράχνες από κλωστές. Για παράδειγμα, η απλούστερη μορφή είναι μια χριστουγεννιάτικη μπάλα. Για εργασία θα χρειαστείτε:

 • μπαλόνι;
 • πολύχρωμα κλωστές ή κορδέλες.
 • διαφανή κόλλα ·
 • μπολ?
 • βαζελίνη.

Για να δημιουργήσετε μια χριστουγεννιάτικη μπάλα, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε πολύχρωμα κλωστές που συνδυάζονται τέλεια και συμβολίζουν το Νέο Έτος, για παράδειγμα, μπλε, λευκό και ασήμι. Βάλτε τα νήματα σε ένα μπολ με κόλλα για λίγα λεπτά. Αυτή τη στιγμή, φουσκώνετε ένα μικρό μπαλόνι και το καλύπτετε με ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης - αυτή η τεχνική θα διευκολύνει περαιτέρω την εργασία στο τελικό στάδιο. Μετά από αυτό, χαοτικά και φανταστικά τυλίξτε ένα μπαλόνι εμποτισμένο με κόλλα με ένα νήμα.

Όταν όλα τα νήματα είναι τυλιγμένα, είναι απαραίτητο να στεγνώσει η μπάλα. Αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά τη σφαίρα από καουτσούκ έτσι ώστε τα νήματα να διατηρούν το ίδιο το σχήμα. Επαλείψτε τη σφαίρα με βερνίκι για πιο ασφαλή εφαρμογή. Προσθέστε ένα βρόχο και ένα κομμάτι διακόσμησης, για παράδειγμα, φωτεινές κορδέλες ή πούλιες, και το μοναδικό σχεδιαστικό παιχνίδι χριστουγεννιάτικων δέντρων είναι έτοιμο.

Μην περιορίζετε τη δημιουργική ώθηση! Για παράδειγμα, μια τελική σφαίρα από νήματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κενό, από το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο μικρό ζώο προσθέτοντας διάφορα στοιχεία ή να συγκεντρώσετε έναν μεγάλο χιονάνθρωπο από τρεις λευκούς αράχνες αράχνης. Και μπορείτε να αφήσετε ένα μικρό τμήμα της μπάλας χωρίς το νήμα τυλιγμένο γύρω από αυτό, έτσι θα έχετε μια τρύπα που μπορείτε να διακοσμήσετε και να κάνετε μια ζεστή φωλιά για το bullfinch έξω από αυτό.

Ένα άλλο απλό στολίδι κορδέλα μπορεί να δημιουργηθεί σε 10 λεπτά. Για να προετοιμαστείτε:

 • Σατέν κορδέλα πλάτους όχι μεγαλύτερη από 2 cm.
 • χάντρες ίδιου μεγέθους.
 • βελόνα και νήμα?
 • βρόχο για βρόχο?
 • κόλλα "στιγμή"?
 • διακοσμητικά στοιχεία - στην περίπτωση αυτή ένα αστέρι.

Τοποθετήστε την κορδέλα σε ένα τρίγωνο σχήμα φίδι έτσι ώστε η βάση να είναι η μεγαλύτερη και το μήκος της κορδέλας σταδιακά μειώνεται προς την ανώτερη βαθμίδα. Στη συνέχεια εναλλάξτε την κορδέλα σε μια βελόνα και το σπείρωμα και εισάγετε μια χρωματιστή χάντρα μεταξύ κάθε στρώματος. Σταδιακά, η φιγούρα των Χριστουγέννων θα αρχίσει να αποδίδεται. Συνδέστε το υπόλοιπο άκρο της κορδέλας σε ένα κόμπο και καλύψτε το πάνω μέρος του κεφαλιού με έναν αστερίσκο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αστέρι από παχύ χαρτόνι - κόψτε το κατάλληλο σχήμα και το καλύψτε με σπινθήρες. Στην πίσω πλευρά του αστερίσκου, στερεώστε την οπή έτσι ώστε η διακόσμηση να μπορεί να τοποθετηθεί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Για να δημιουργήσετε όμορφα κοσμήματα δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε διαθέσιμα εργαλεία. Για παράδειγμα, για την επόμενη διακόσμηση θα χρειαστείτε μόνο χαρτόνι, ένα ισχυρό νήμα - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νήματα ή νάιλον και κόλλα PVA.

Κόψτε ένα μεγάλο αστέρι από χαρτόνι.Μέσα στο σχήμα, τραβήξτε ένα άλλο ελαφρώς μικρότερο αστέρι και κόψτε το κενό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα αστεροειδές πλαίσιο. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην εκκαθάριση. Πάρτε το σπείρωμα και την ελεύθερη κόλλα άκρη στο κομμάτι εργασίας, κρύψτε την ουρά με μια πυκνή περιέλιξη στην κορυφή. Σφίξτε τα σπειρώματα όσο πιο σφιχτά γίνεται, ώστε να μην υπάρχουν κενά και κενά. Για να αποφευχθεί η διάσπαση των νημάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή κόλλα για πιο ασφαλή εφαρμογή.

Προσθέστε ένα κομμάτι διακόσμησης στην τελική διακόσμηση - ένα κλαδάκι από κόκκινα μούρα rowan ή μερικούς κώνους ερυθρελάτης θα ταιριάζει.

Η επόμενη διακόσμηση θα είναι πολύ μικρότερη, αλλά θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γίνει. Για να προετοιμαστείτε:

 • χρωματισμένο νήμα ή νήμα ·
 • χαρτόνι?
 • κόλλα?
 • συρραπτικό

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες αρχίζουν με χαρτόνι. Προετοιμάστε αρκετές λωρίδες με πλάτος 1-1,5 cm και στερεώστε τις με τη μορφή δακτυλίου. Για αξιόπιστη σταθεροποίηση της φόρμας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σταγόνα κόλλας ή συρραπτικό. Στη συνέχεια προετοιμάστε τα νήματα - χρειαζόμαστε λωρίδες μήκους περίπου 20 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε απλά νήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε χαριτωμένα και χαριτωμένα διακοσμητικά από συνδυασμένα χρώματα.Στη συνέχεια, διπλώστε το νήμα στο μισό και μέσω του βρόχου που σχηματίζεται στη μέση τεντώστε την ελεύθερη άκρη, αρπάζοντας τη βάση από χαρτόνι. Δώστε προσοχή στις οδηγίες χρήσης φωτογραφιών. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να κλείσουμε τελείως το χαρτόνι έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των νημάτων. Και οι ελεύθερες άκρες του νήματος πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Σύρετε την υπόλοιπη ουρά με ένα παχύ σπείρωμα έτσι ώστε το κομμάτι να μοιάζει με ένα καπέλο. Κόψτε τα χαλαρά σπειρώματα, αφήνοντας μια μικρή μερίδα ως pom-pom. Διακοσμήστε το τελικό παιχνίδι με διακοσμητικές χάντρες ή χάντρες.

Τι μπορεί να γίνει από αφρό;

Είναι πολύ απλό να δουλέψουμε με πολυστυρένιο - είναι πλαστικό υλικό το οποίο μπορεί εύκολα να αλλάξει μορφή. Αξιοπρεπείς διακοσμήσεις για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορούν να γίνουν από αφρώδες πλαστικό: χιονάνθρωποι, μπάλες, καμπάνες, νιφάδες χιονιού, χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Και για τη δημιουργικότητα δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβά υλικά σε εξειδικευμένα καταστήματα, ο συνήθης αφρός συσκευασίας θα είναι κατάλληλος, ο οποίος παραμένει, για παράδειγμα, μετά την αγορά του εξοπλισμού.

Ο αφρός μπορεί να δώσει το επιθυμητό χρώμα χρησιμοποιώντας συνηθισμένο χρώμααλλά στην περίπτωση αυτή η πορώδης δομή του υλικού θα παραμείνει αισθητή.Ως εκ τούτου, συνιστάται η χρήση αφρού μόνο ως βάση για διακόσμηση. Και η πιο αποτελεσματική επιλογή διακόσμησης είναι πρόσθετα στοιχεία που θα κλείσουν τον αφρό. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε vintage παιχνίδια από ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, να σηκώσετε τη δαντέλα, να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες εικόνες, να δημιουργήσετε τεχνητά παλιές φωτογραφίες.

Η όλη διαδικασία δημιουργίας ενός μοναδικού παιχνιδιού χέρι χρειαστεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, αλλά τι ένα μοναδικό δώρο που μπορείτε να παρουσιάσετε στην οικογένειά σας για το νέο έτος!

Ένα μικρό κομμάτι αφρού μπορεί επίσης να είναι ένα στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αρκεί μόνο να τυλίξετε τον κύβο με φύλλο περιτυλίγματος και να το διακοσμήσετε με κορδέλες με τόξο - το τυλιγμένο δώρο είναι έτοιμο. Απομένει μόνο να συνδέσετε ένα βρόχο και να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αν έχετε ένα μικρό φύλλο αφρού, από το οποίο είναι αδύνατο να κόψετε ένα κατάλληλο σχήμα, θα πρέπει να ξεφλουδίσετε το υλικό σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την κόλλα για να συναρμολογήσετε το επιθυμητό σχήμα με τα χέρια σας. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο χιονάνθρωπο. Για να δουλέψετε πρέπει να ρίξετε τρεις μπάλες διαφορετικών μεγεθών,και στη συνέχεια να κολλήσετε την κατασκευή μαζί. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κουβά στο κεφάλι σας, ένα καρότο αντί μύτης, ένα μάτι, ένα χαμόγελο σε ένα κομμάτι αφρού. Και αντί για το παραδοσιακό κασκόλ χρησιμοποιήστε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα.

Περισσότερη επίπονη δουλειά - για να δημιουργήσετε νιφάδες από πλαστικό αφρού. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερο από μία ημέρα και θα απαιτήσει ακρίβεια και μεγάλη επιθυμία για τη δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων. Αλλά από πολλές νιφάδες χιονιού μπορεί να υπάρχει ένα ανοιχτό και κομψό στεφάνι - ένα πραγματικό έργο τέχνης, που δημιουργείται από απλά υλικά με τα χέρια σας.

Χρησιμοποιούμε παλιούς λαμπτήρες

Ενδιαφέρουσες ιδέες για διακόσμηση μπορούν να συλλεχθούν από τα συνηθισμένα οικιακά αντικείμενα και διάφορα υλικά θραύσματα. Για παράδειγμα, οι παλιοί λαμπτήρες με όμορφη διακόσμηση μπορεί να είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση στα κλασικά παιχνίδια Χριστουγέννων. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος του τελικού παιχνιδιού θα είναι ελάχιστο, και η πτήση της φαντασίας θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα πραγματικό αριστούργημα.

Το βέλτιστο σετ για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού από παλιούς λαμπτήρες είναι μικρό:

 • βούρτσες?
 • βαφή?
 • Απολιπαντικό - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοόλ.
 • Κόλλα PVA;
 • βερνίκι για τελική στερέωση.
 • διακοσμητικά αντικείμενα.

Το κύριο πράγμα είναι ότι ο λαμπτήρας είναι πλήρως καλυμμένος με βαφή ή σπειρώματα, έτσι ώστε η γυάλινη επιφάνεια να μην αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του πλοιάρχου. Για καμουφλάζ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο ή έγχρωμο χαρτί.

Δεν θα είναι δύσκολο να διαμορφώσετε τον κρύσταλλο σε λαμπτήρα Ilyich. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χρώματα, βούρτσες, χοντρό χαρτί, κάποια κόλλα, βαμβάκι και λαμπερά νήματα. Τραβήξτε το χαρτί σε ένα σωλήνα έτσι ώστε να σχηματίζει έναν κώνο που είναι το σωστό μέγεθος για έναν λαμπτήρα. Συνδέστε τα δύο μέρη με κόλλα. Στη συνέχεια, καλύψτε το κενό με λευκή βαφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παχύ γκουάς ή ακρυλικά χρώματα. Μετά τη δημιουργία του φόντου, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας εικόνας. Το βαμβάκι θα βοηθήσει στην προσομοίωση χνουδωτού χιονιού, και τα χρωματιστά νήματα θα χρησιμεύσουν ως βρόχος. Μπορείτε να τοποθετήσετε λάμψη ή κομφετί πάνω από το παιχνίδι.

Το στρογγυλό τμήμα του βολβού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το χαρούμενο πρόσωπο ενός χιονάνθρωπου., και το πάνω μέρος με μια μεταλλική βάση μπορεί να κρυφτεί με ένα καπάκι ή καπάκι. Τότε πάρτε έναν χιονάνθρωπο, διασκέδαση, που θα χαμογελάσει με το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το σχήμα αχλαδιού είναι επίσης ιδανικό για τη δημιουργία ενός πιγκουίνου. Θα χρειαστεί να καλύψετε μόνο το γυαλί με ένα παχύ στρώμα βαφής,σχεδιάστε ένα χαριτωμένο πρόσωπο χιονάνθρωπος και κρύψτε το καπάκι με τα διασκεδαστικά χρωματιστά πλεκτά καπέλα.

Και αν δεν έχετε χοντρό χρώμα, μπορείτε να κλείσετε το γυαλί με χαρτί. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την τεχνική papier-mâché. Και στη συνέχεια στεγνώστε το χρώμα του στρώματος χαρτιού σε διάφορα στρώματα.

Τέτοια κομψά παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στο δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα χρησιμοποιούμενα υλικά: τα κόλλα και τα διακοσμητικά στοιχεία πρέπει να είναι ανθεκτικά στον παγετό και την υγρασία. Και επίσης ο βρόχος μιας συνηθισμένης λεπτής ταινίας δεν θα είναι κατάλληλος για το δρόμο - είναι προτιμότερο να φροντίζετε αμέσως μια αξιόπιστη και ισχυρή δαντέλα.

Αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εργασία με λαμπτήρες, καθώς και στο μέλλον για την αποθήκευση έτοιμων παιχνιδιών, είναι απαραίτητη με εξαιρετική προσοχή. Όταν πέφτει, το παιχνίδι μπορεί να θρυμματιστεί αμέσως.

Papier mache

Θα δούμε λεπτομερέστερα την τεχνική papier-mâché, καθώς είναι δυνατό όχι μόνο να δημιουργήσετε διάφορα διακοσμητικά με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας περιττά είδη οικιακής χρήσης. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας είναι η χρήση χαρτιού. Σας επιτρέπει όχι μόνο να αλλάξετε παλιά αντικείμενα ή να δώσετε ζωή σε απαλά παιχνίδια, αλλά και να δημιουργήσετε μοναδικά κοσμήματα σχεδιαστών από το μηδέν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να φτιάξετε ένα ειδώλιο οποιουδήποτε σχήματος.

Ρυθμίστε τη δημιουργικότητα στην τεχνική της papier-mache:

 • χαρτί - δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε χαρτικά, μια παλιά εφημερίδα, ένα γραπτό σημειωματάριο ή δίσκους χαρτιού από κάτω από τα αυγά;
 • πάστα - μπορεί να αντικατασταθεί με λευκή κόλλα ή ταπετσαρία κόλλα?
 • βούρτσες κόλλας?
 • βούρτσες ζωγραφικής?
 • χρώματα?
 • μαχαίρι γραφείου και ψαλίδι.

Ως βάση, κατά κανόνα, λαμβάνεται μια ορισμένη μορφή, η οποία στη συνέχεια καλύπτεται σε διάφορα στάδια με στρώματα χαρτιού εμποτισμένα με κόλλα.

Αρχικά, είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε την επιφάνεια του χρησιμοποιούμενου σκίτσου με βαζελίνη έτσι ώστε στο μέλλον να είναι εύκολο να απελευθερωθεί το κενό από το σκάφος.

Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να κάνετε χωρίς κενά. Αρκεί μόνο να συνθλίψει τη μάζα του χαρτιού και να επικολλήσει στο χέρι και να του δώσει το επιθυμητό σχήμα. Η σύσταση της μάζας θα πρέπει να μοιάζει με μαλακό πηλό. Για μεγαλύτερη αντοχή του προϊόντος, η πάστα μπορεί να αναμιχθεί με την κόλλα PVA - σε αυτή την περίπτωση θα είναι ευκολότερο να σμιλευτεί η βάση για διακόσμηση και το τελικό τσιμέντο θα έχει την απαραίτητη αντοχή στο μέλλον.

Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαμόρφωση και ρύθμιση του σχήματος με τη βοήθεια χαρτιού στρωμάτων. Όλες οι επικαλύψεις πρέπει να είναι ομαλές, το χαρτί δεν πρέπει να έχει πτυχές,και μεταξύ των στρωμάτων θα πρέπει να απελευθερώνονται φυσαλίδες αέρα. Έτσι, στρώμα με στρώμα, η νέα χειροτεχνία "μεγαλώνει". Για την αξιοπιστία είναι απαραίτητη η εφαρμογή από 5 έως 10 στρώματα χαρτιού.

Το τελευταίο στρώμα συνιστάται να είναι κατασκευασμένο από καθαρό λευκό χαρτί, έτσι ώστε το σχήμα να έχει ομαλό χρώμα και να είναι εύκολα ευαίσθητο στη χρώση. Μετά από αυτό, το σκάφος πρέπει να είναι εντελώς στεγνό. Μπορεί να διαρκέσει από 6 ώρες έως 3 ημέρες.

  Και έτσι ώστε η τελική διακόσμηση να είχε μια λεία επιφάνεια, μπορείτε να περπατήσετε πάνω στην εικόνα με γυαλόχαρτο. Με την άλεση της επιφάνειας, μπορείτε να δώσετε την εικόνα σε οποιοδήποτε σχήμα. Μετά τη ζωγραφική, η τελική μορφή θα πρέπει να είναι βερνικωμένη έτσι ώστε η διακόσμηση να διατηρεί την ομορφιά για πολλά χρόνια.

  Ίσως η πιο πρωτότυπη διακόσμηση μπορεί να είναι μια καρναβαλική μάσκα. Μια τέτοια διακόσμηση θα φανεί εκπληκτική σε ένα δέντρο της Πρωτοχρονιάς. Η τελειωμένη μάσκα είναι διακοσμημένη στη γεύση σας. Και κάτω, κάτω από το δέντρο, μπορείτε να τοποθετήσετε αυτά που δημιουργήθηκαν από βαμβάκι ή χρησιμοποιώντας την τεχνική papier-mache του πατέρα Frost και Snow Maiden - οι κύριοι χαρακτήρες του νέου έτους.

  Δείτε το επόμενο βίντεο για μια κύρια τάξη για να φτιάξετε τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια του Papier-mâché.

  Σχόλια
  Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο