Ζώντα δέντρα: τύποι, μεγέθη και χρήσιμες συμβουλές

 Ζώντα δέντρα: τύποι, μεγέθη και χρήσιμες συμβουλές

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο το σχεδιασμό του κύριου συμβόλου των διακοπών - το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι αυτή που δημιουργεί μια πραγματικά υπέροχη και επίσημη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το ζήτημα της σκοπιμότητας εγκατάστασης ενός ζωντανού χριστουγεννιάτικου δέντρου γίνεται όλο και πιο συχνές. Οι φίλοι του ζωντανού ξύλου λένε για το απίστευτο κωνοφόρο άρωμα, και οι ιδιοκτήτες του τεχνητού - για την πρακτικότητα του.

Είδη

Τα ζωντανά δέντρα για δεκαετίες και ακόμη αιώνες παρέμειναν το κύριο σύμβολο της Πρωτοχρονιάς. Πρόσφατα, πολλοί μύθοι έχουν προκύψει γύρω από αυτούς που θέλουμε να απολύσουμε.

 • Μύθος 1 - τα ζωντανά χριστουγεννιάτικα δένδρα κόβονται στο δάσος από ότι προκαλούν σημαντική βλάβη στο περιβάλλον.Λοιπόν, αν αγοράσετε ένα δέντρο σε μια μη εξουσιοδοτημένη αγορά, τότε ίσως θα είναι έτσι. Αλλά τα περισσότερα από τα καταστήματα στη χώρα μας λειτουργούν επίσημα, και η προέλευση των κωνοφόρων δέντρων δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Όλοι τους καλλιεργούνται σε ειδικά δάση και έχουν την απαραίτητη τεκμηρίωση. Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι ξένοι προμηθευτές χριστουγεννιάτικων δέντρων προγραμματίζουν πάντα εκ των προτέρων για τον κύκλο εργασιών όλων των εκφορτώσεων τους, την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την ποιότητα του αέρα και το έδαφος είναι απολύτως ασύμφορη για αυτούς. Γι 'αυτό, μόλις τα δέντρα τεμαχιστούν και μεταφερθούν σε όλα τα εορταστικά γεγονότα, εκατοντάδες ή και χιλιάδες νέα φυτά φυτεύονται αμέσως στη θέση τους.
 • Μύθος 2 - ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πολύ πιο ασφαλές, πιο βολικό και πιο πρακτικό. Κατά τα προηγούμενα χρόνια, αυτό ήταν ακριβώς η περίπτωση: για να εγκαταστήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν απαραίτητο να ακονίσετε τον κορμό σχεδόν κάτω από τη ράβδο, διαφορετικά δεν ήταν να κολλήσετε τους σταυρούς στην στενότερη τρύπα. Ωστόσο, ορισμένοι έβαλαν το εργοστάσιο σε ένα κουβά με άμμο, αυτή η επιλογή ήταν επίσης αρκετά ενοχλητική, επειδή η άμμος το χειμώνα πρέπει ακόμα να προσπαθήσουμε να βρούμε. Αλλά τα μοντέρνα περίπτερα σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε γρήγορα και εύκολα ένα δέντρο οποιουδήποτε μεγέθους χωρίς καμία πρόσθετη προετοιμασία.Με την ευκαιρία, η σύγχρονη Χριστουγεννιάτικη βιομηχανία προσφέρει μια τέτοια εξαιρετική συσκευή, όπως ένα κάλυμμα Χριστουγέννων-δέντρων, το οποίο επισυνάπτεται παρακάτω. Όταν έρθει η ώρα να πείτε αντίο στο δέντρο, απλώς βγάζετε τα παιχνίδια και τραβήξτε το κάλυμμα από το κάτω μέρος σαν ένα πιάτο. Ένα τέτοιο δέντρο μπορεί να διεξαχθεί πολύ εύκολα χωρίς να αφήνεται ένας μεγάλος αριθμός βελονών στο πάτωμα ενός διαμερίσματος.

Ένα ζωντανό δέντρο έχει ένα μοναδικό άρωμα, εκπέμπει πτητική παραγωγή, που έχει ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα, γι 'αυτό και ένα ζωντανό δέντρο πρέπει να προτιμάται από ανθρώπους που πάσχουν από νευρικές διαταραχές, άσθμα ή αλλεργικές ασθένειες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να επιλέξετε το πιο κατάλληλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Παραδοσιακά, οι περισσότερες οικογένειες βάζουν πεύκο - τα χνουδωτά κλαδιά με μακριές βελόνες φαίνονται τέλεια και ένα τέτοιο δέντρο είναι για αρκετό καιρό. Αλλά αν το πεύκο έχει ήδη τρέφονται, και η ψυχή θέλει κάτι νέο, τότε η επιλογή σήμερα είναι πολύ μεγάλη. Τα εορταστικά δέντρα πωλούνται σε ένα ευρύ φάσμα, διαφέρουν ως προς το μέγεθος και τη δομή των βελόνων, τη μορφή της στεφάνης, καθώς και τον αριθμό των κλαδιών και των αποχρώσεων του πράσινου.

Η πιο προσιτή επιλογή - εγχώρια ερυθρελάτη με κοντές βελόνες, αποπνέουν ένα ευχάριστο άρωμα και γεμίζουν κυριολεκτικά το δωμάτιο με αυτό, ωστόσο, τέτοια δέντρα αρχίζουν να θρυμματίζονται, μετά από μόνο ενάμισι έως δύο εβδομάδες. Το πεύκο που συνηθίζεται σε εμάς είναι στο μεσαίο τμήμα των τιμών, ενώ η τιμή ποικίλλει πολύ από το μέγεθος του δέντρου, αλλά τα εισαγόμενα Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα κοστίζουν πολύ, αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο. Τις περισσότερες φορές μπορούμε να βρούμε την έλαση Nordman, η οποία είναι περισσότερο γνωστή στη Ρωσία ως δανική ερυθρελάτη, τα υποκαταστήματά της βρίσκονται σε μικρές σειρές και η ελάτη Frazer, το στέμμα της οποίας εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον κωνικό στα φυτώρια. Επιπλέον, και τα δύο φυτά διατηρούν το χρώμα τους και δεν πέφτουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ταυτόχρονα, η ελάτη Frazer έχει μια ισχυρότερη οσμή.

Ρωσικό δέντρο
Πεύκο
Firara Fir
Δανική ερυθρελάτη

Διαστάσεις

Αποφασίστε σχετικά με το επιθυμητό μέγεθος του δέντρου θα πρέπει να είναι πριν από την αγορά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε πού το βάζετε: το δέντρο πρέπει να είναι χνουδωτό, αλλά δεν πρέπει να παρεμποδίζει την κίνηση και την πρόσβαση σε άλλα εσωτερικά αντικείμενα στο σπίτι. Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι συχνά εγκατεστημένο στο πάτωμα, σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του συνήθως καθορίζεται μόνο από τα προσωπικά γούστα του ιδιοκτήτη, αλλά σημειώνεται ότι τα δέντρα φαίνονται πιο επίσημα.Κατά συνέπεια, θα πρέπει να έχετε κατά νου το ύψος της οροφής, καθώς και να καθορίσετε το μέγεθος της διακοσμητικής κορυφή και τη βάση.

Αν διακοσμήσετε ένα μικρό δωμάτιο, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε συμπαγή χριστουγεννιάτικα δέντρα που μπορούν να εγκατασταθούν στο τραπέζι. Εάν υπάρχει πολύ λίγος χώρος στο δωμάτιο, τότε αξίζει τον περιορισμό σε κλαδιά ερυθρελάτης και μπορείτε να δημιουργήσετε μια εορταστική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια γιρλάντων και στεφάνων Χριστουγέννων.

Πώς να επιλέξετε;

Για να αγοράσετε ένα δέντρο Νέου Έτους είναι καλύτερο να επιλέξετε την ημέρα, μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αξιολογήσετε αντικειμενικά την κατάσταση του φυτού και το βαθμό της φρεσκάδας του.

 • Πρώτον, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τον κορμό του δέντρου: είναι απαραίτητο να είναι τραχύ, χωρίς ορατή βλάβη, ίχνη από μύκητες, μούχλα και σήψη. Λάβετε υπόψη ότι η περίμετρος του κάτω μέρους του κορμού ενός υγιούς δέντρου είναι 6-8 cm.
 • Εξετάστε τη θέση της τομής: εάν είναι ελαφριά και καλύπτεται με ένα στρώμα ελαιώδους ρητίνης, αυτό δείχνει ότι το δέντρο στο παζάρι είναι αρκετά πρόσφατο, διαφορετικά η πιθανότητα να αρχίσει να καταρρέει τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί απότομα.
 • Μετακινήστε τα κλαδιά, πρέπει να είναι ευέλικτα και να κατευθύνονται προς τα πάνω.Εάν σπάσουν εύκολα, είναι απίθανο ένα τέτοιο δέντρο να παραμείνει στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Και, φυσικά, ένας σημαντικός παράγοντας είναι το χρώμα των βελόνων. Οι βελόνες πρέπει να είναι λαμπερές και κορεσμένες, απαραίτητα μονοχρωματικές και με λεπτό άρωμα πεύκου.

Πώς να εγκαταστήσετε;

Η τοποθέτηση ενός δέντρου σε ένα δωμάτιο είναι μια πολύ σημαντική κατοχή, καθώς δεν πρέπει να περιορίζει την ελευθερία κίνησης του νοικοκυριού.

Είναι απαραίτητο να μειωθεί ο μηδενικός κίνδυνος να πέσει το δέντρο.

 • Είναι βέλτιστο να τοποθετήσετε το δέντρο κοντά στο παράθυρο ή κάτω από τις σκάλες, ώστε να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις μπαταρίες, τις σόμπες και τα τζάκια.
 • Πριν εγκαταστήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι επιθυμητό να το διατηρήσετε για μερικές ημέρες σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο, για παράδειγμα, σε μπαλκόνι ή σε γκαράζ. Πριν από την εγκατάσταση, καθαρίστε το άκρο με αιχμηρό μαχαίρι, απελευθερώνοντάς το από το φλοιό.
 • Τοποθετήστε το κομμάτι για να πασπαλίζετε με θρυμματισμένο άνθρακα ή τέφρα και τυλίξτε το κάτω μέρος του στελέχους με μια υγρή πετσέτα.
 • Τα δέντρα του νέου έτους εγκαθίστανται σε ειδικά υποστηρίγματα-σταυροί ή σε δεξαμενή με άμμο. Η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη, επειδή σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να πίνετε νερό με το νερό και να κάνετε την απαραίτητη πρόσθετη σίτιση.
 • Στο εξοχικό σπίτι ή έξω από την πόλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαθέσιμα εργαλεία για να εγκαταστήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για παράδειγμα, οι οδηγοί αυτοκινήτων κρατούν καλά το ξύλο.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Προκειμένου ένα ζωηρό χριστουγεννιάτικο δέντρο να σας ευχαριστήσει όσο το δυνατόν περισσότερο με τη φρέσκια εμφάνισή του, θα πρέπει να τη φροντίζετε σωστά. Για να το κάνετε αυτό, το πλύνετε τακτικά με νερό, ψεκάστε το με ένα μπουκάλι ψεκασμού και περιστρέψτε τον γύρω από τον άξονά του όσο πιο συχνά γίνεται, στη συνέχεια, κάθε τμήμα του δέντρου θα λάβει την απαραίτητη δόση ηλιακού φωτός.
 • Αν το φυτό στέκεται σε μπανιέρα με άμμο, μπορείτε να εισάγετε το σάλτσα (με βάση 1 λίτρο νερού):
 1. μισό κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ με 1 κουταλιά ζελατίνης.
 2. 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη και 2 κουταλιές της σούπας κάρβουνο ή κιμωλία.
 • Βοηθάει στη διατήρηση της φρεσκάδας του φυτού ασπιρίνης πολύ καλά, ως συμπλήρωμα στο νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 θρυμματισμένο δισκίο με μισή κουταλιά κοκκώδους ζάχαρης. Σε αυτή την περίπτωση, η ασπιρίνη δρα ως αντισηπτικό που εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων, και η ζάχαρη τρέφει το φυτό. Ωστόσο, στην άμμο, μπορείτε να προσθέσετε έτοιμα σύνθετα λιπάσματα που προορίζονται για φυτά εσωτερικού χώρου.
 • Μερικοί αποκτούν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια κατσαρόλα με ένα γήινο κομμάτι, στην περίπτωση αυτή, το δέντρο μπορεί να σας ευχαριστήσει όλο το χρόνο.

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας πράσινο και φρέσκο ​​για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Όμορφα παραδείγματα

Αυτό το καναδικό πεύκο είναι ένα κλασικό στη διακόσμηση του νέου έτους των χώρων.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές φυτό Πρωτοχρονιάς στη Ρωσία είναι το διακοσμητικό μπλε ελάτης.

Οι πυρήνες, οι κυνόδοντες και τα άλλα κωνοφόρα φαίνονται επίσης αυθεντικά.

Τα μίνι δέντρα είναι πολύ ατμοσφαιρικά.

Για ζωντανά δέντρα, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο