Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στην τεχνική kanzashi: είδη και κατασκευή

 Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στην τεχνική kanzashi: είδη και κατασκευή

Το Νέο Έτος είναι μια ιδιαίτερη γιορτή, δεν ξεκινά να προετοιμάζεται για τη συνάντησή του εκ των προτέρων. Ο καθένας θέλει να διακοσμήσει το σπίτι τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο, έντονα, ώστε να τους θυμόμαστε. Μια καλή βοήθεια σε αυτό θα είναι οι διακοσμήσεις της Πρωτοχρονιάς στην τεχνική kanzashi, οι πολυάριθμοι τύποι και η ευκολία κατασκευής των οποίων θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε ένα ντεκόρ για κάθε γούστο.

Σύντομο ιστορικό

Kanzashi - ιαπωνική τεχνολογία. Οι τεχνίτες της συγκεκριμένης χώρας ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν μοναδικά, όμορφα gizmos από κομμάτια ταινίας. Hairpins, σκουλαρίκια, περιδέραια - αυτό και πολλά άλλα μπορούν να δημιουργηθούν σε αυτή την απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική. Τα τετράγωνα τεμάχια κορδονιών διπλωμένα διαγωνίως συναρμολογούνται και προσαρτώνται σε ένα μοτίβο.Αυτό μπορεί να είναι ένα τρισδιάστατο σχήμα (κώνος, σφαίρα, τετράγωνο κλπ.) Ή επίπεδη επιφάνεια οποιουδήποτε σχήματος πάνω στο οποίο προσαρτώνται τα τεμάχια εργασίας.

Οι κάτοικοι του Land of the Rising Sun εκτιμούν την καλή δουλειά, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα προϊόντα που κατασκευάστηκαν από λεπτό σατέν κορδέλες βρήκαν σχεδόν αμέσως τους οπαδούς τους. Σε αυτή την τεχνική δημιουργήθηκαν και αξεσουάρ και διακοσμήσεις εσωτερικού χώρου. Και τώρα η τεχνική kanzashi δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά της. Τα ωραία κοσμήματα εκτιμούνται ακόμα από τους λάτρεις της ομορφιάς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, κώνοι και πυροτεχνήματα

Συνηθισμένες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις από πλαστικό, χαρτόνι, ακόμη και πολλοί έχουν ήδη βαρεθεί με γυαλί. Η ποικιλία στα καταστήματα συχνά δεν είναι ευχαριστημένη από την ποικιλία και η ποιότητα των παιχνιδιών μερικές φορές αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Για αυτούς και για μερικούς άλλους λόγους, αυτο-κατασκευασμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα παιχνιδιών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις Kanzashi είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ασυνήθιστα μοναδικά παιχνίδια. Είναι επίσης μια ευκαιρία να δημιουργήσετε μοναδικά αξεσουάρ για την εορταστική σας εμφάνιση. Μετά από όλα, στο Νέο Έτος όλοι προσπαθούν να φαίνονται τέλεια, εκπληκτική, και την ίδια στιγμή - ασυνήθιστο.

Η τεχνική kanzashi σας επιτρέπει να δημιουργείτε ογκομετρικές μορφές (για παράδειγμα, μια μπάλα, κώνο) και επίπεδη στοιχεία (ένα εορταστικό κολάρο στο φόρεμα, το κολιέ και τα σκουλαρίκια).

Μπορείτε να βρείτε συχνά ένα τέτοιο χριστουγεννιάτικο δέντρο διακόσμηση σε ένα εορταστικό τραπέζι - ένα μικρό, όχι πάντα παραδοσιακό πράσινο χρώμα, αυτό το στοιχείο διακόσμησης προσθέτει ένα πρόσθετο άγγιγμα της επίσημης, διασκέδαση στο εσωτερικό του δωματίου.

Για να φτιάξετε ένα τέτοιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν θα χρειαστείτε τόσο πολύ:

  • Κορδέλες από σατέν με το επιθυμητό χρώμα, πλάτους 3 εκατοστών.
  • τσιμπιδάκια?
  • κόλλα όπλο?
  • αναπτήρας ή κερί.
  • ψαλίδι.

Η ταινία κόβεται σε τετράγωνα. Κάθε τετράγωνο διπλώνεται διαγώνια στο μισό, και πάλι - στα μισά. Οι άκρες του προκύπτοντος τριγώνου τραγουδούν έναν αναπτήρα ή ένα κερί. Είναι καλύτερα να διπλώνετε τα τετράγωνα με λαβίδες - θα είναι πιο ακριβή και θα είναι πιο βολικό να εργαστείτε. Με τον τρόπο αυτό, συλλέγεται ο απαιτούμενος αριθμός πετάλων. Το επόμενο βήμα θα είναι η προετοιμασία μικρότερων πετάλων. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κυλήσετε τα τετράγωνα τεμάχια με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφηκε παραπάνω (διαγώνια στο μισό και για άλλη μια φορά στο μισό), η μόνη διαφορά είναι ότι οι γωνίες του προκύπτοντος τριγώνου κάμπτονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Μετά την προετοιμασία επαρκούς αριθμού πετάλων και των δύο τύπων, αρχίζουν να συνδέονται με το πρότυπο. Σε αυτή την περίπτωση, το πρότυπο είναι ένας αισθητός κώνος, στον οποίο τα πέταλα είναι κολλημένα με ένα όπλο κόλλας. Πρέπει να ξεκινήσετε τη συγκόλληση από το κάτω μέρος, από τη βάση, σταδιακά να ανεβαίνει προς τα πάνω. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα κωνοειδές χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς "φαλακρές κηλίδες" - περιοχές του σχεδίου που δεν καλύπτονται από πέταλα.

Στην κατασκευή της μπάλας τα απαραίτητα εργαλεία και η ακολουθία των ενεργειών είναι σχεδόν τα ίδια. Οι κορδέλες από σατέν κόβονται σε τετράγωνα, διπλώνουν σε τρίγωνα, οι άκρες των οποίων καίγονται στη φωτιά και συνδέονται με ένα στρογγυλό σχήμα. Αλλά πριν προχωρήσετε στη στερέωση των πετάλων, στην κορυφή της σφαίρας, πρέπει να κολλήσετε προσεκτικά ένα κομμάτι ταινίας για να κλείσετε το σημείο όπου θα υπάρχει μια βάση και ένα μάτι του παιχνιδιού. Περαιτέρω, από την κορυφή, που κλείνει από ένα τετράγωνο, μέχρι τη μέση της μπάλας πέταλα συνδέονται. Στην πρώτη σειρά θα υπάρχουν τέσσερις από αυτές, σε κάθε επόμενη σειρά θα αυξηθεί ο αριθμός των πετάλων. Μόλις η μισή σφαίρα είναι κλειστή και η επιφάνεια της θα αρχίσει πάλι να "κουνηθεί" προς τα πάνω - ο αριθμός των πετάλων θα μειωθεί και πάλι.

Στην ίδια τεχνική μπορείτε να κάνετε ένα χτύπημα - τόσο ογκομετρικό όσο και επίπεδο.Ακόμα και χωρίς πρόσθετη διακόσμηση με τη μορφή χάντρες ή χάντρες, ένας τέτοιος κώνος θα καταλαμβάνει μια άξια θέση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κοσμήματα Kanzashi

Σε αυτή την παλιά ιαπωνική τεχνική, μπορείτε να δημιουργήσετε όχι μόνο χριστουγεννιάτικα δέντρα διακοσμήσεις, αλλά και όμορφες διακοσμήσεις. Σκουλαρίκια, περιδέραια, βραχιόλια, κοσμήματα στο κεφάλι (hairpins, headbands, τιάρες, κορώνα) που γίνονται με αυτή την τεχνική θα είναι μια εντυπωσιακή προσθήκη στην εορταστική εμφάνιση.

Για να δημιουργήσετε κοσμήματα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη βάση πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν τα πέταλα των κορδελών. Πιο συχνά για το σκοπό αυτό γίνεται αισθητή. Διατηρεί το σχήμα του καλά, δεν τεντώνει, είναι ελαφρύ και λεπτό. Επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο να επισυνάψετε τα πέταλα σε αυτά, κρατούν καλά σε αυτό το υλικό πάνας.

Η ακολουθία των ενεργειών είναι η ίδια με την κατασκευή παιχνιδιών χριστουγεννιάτικων δέντρων. Κατ 'αρχάς, η κορδέλα κόβεται σε τετράγωνα, τα οποία διπλώνουν διαγώνια δύο φορές. Τα προκύπτοντα τρίγωνα καίγονται γύρω από τις άκρες για να αποφευχθεί η κατάρρευση του υλικού.

Όταν συνδέετε τις αντίθετες γωνίες του τριγώνου, αποδίδουν τα πέταλα, τα οποία αποτελούν το κύριο στοιχείο κάθε προϊόντος. Έτσι, μπορείτε να συνδέσετε διάφορα τρίγωνα διαφορετικών χρωμάτων και μεγεθών - έχετε μια αρκετά ενδιαφέρουσα επίδραση, ειδικά αν επιλέξετε τα σωστά χρώματα των κορδελών.

Θα φανεί εξαιρετικό, για παράδειγμα, ένα μονοφωνικό φόρεμα στο πάτωμα σε συνδυασμό με ένα στέμμα ή ένα διάκοσμο kanzashi. Τα ταιριαστά σκουλαρίκια και κολιέ που ταιριάζουν με το στυλ και το χρώμα θα ταιριάζουν καλά στην εικόνα. Ανάλογα με το χρώμα του κοσμήματος, μπορεί να είναι η εικόνα της Βασίλισσας του Χιονιού ή η φλογερή Carmen ή η πριγκίπισσα της Disney - εξαρτάται από την επιθυμία του δημιουργού.

Αν αυτά τα στολίδια "κορδέλας" πρόκειται να συμπληρωθούν με τεχνητές πέτρες, στρας ή χάντρες, θα έχετε ένα πραγματικά κομψό σύνολο που θα υπάρχει σε ένα μόνο αντίγραφο. Αλλά για μια γυναίκα είναι τόσο σημαντικό να έχουμε μοναδικά πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε ένα master class για την κατασκευή παιχνιδιών Χριστουγέννων (καμπάνα και φακό) στο χριστουγεννιάτικο δέντρο χρησιμοποιώντας τεχνική kanzashi.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο