Παραδείγματα σχεδίων μεγάλων δωματίων

Η δημιουργία ενός ζεστού εσωτερικού χώρου σε ένα μεγάλο δωμάτιο απαιτεί προσεκτική προετοιμασία. Φαίνεται ότι ένα τέτοιο δωμάτιο είναι πολύ εύκολο να διακοσμήσει και να το παραδώσει όμορφα, αλλά για να δημιουργήσει άνεση και αρμονία δεν είναι τόσο εύκολο.

Προετοιμασία για εργασίες φινιρίσματος

Προκειμένου το εσωτερικό να είναι στοχαστικό, οργανωμένο και κυρίως σημαντικό, όμορφο και ζεστό, αξίζει να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα έργο για το μελλοντικό σχεδιασμό δωματίων. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα σχέδιο με τη μελλοντική διάταξη των επίπλων, να κάνετε μια διάταξη στην οποία, εκτός από την αντικειμενική κατάσταση, θα εμφανιστούν ιδέες χρώματος και ένα ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή θα σας επιτρέψει να δείτε το σχέδιό σας σε λειτουργία 3D.

Εξετάστε εκ των προτέρων κατά πόσον θα υπάρχουν διαμερίσματα στο δωμάτιο που παρέχονται για την τοποθέτηση του χώρου.

Πρέπει να κατασκευαστούν πριν από την έναρξη των εργασιών φινιρίσματος.Το υλικό μπορεί να είναι τούβλο ή γυψοσανίδα. Πολύ συχνά, ένα μεγάλο δωμάτιο, το οποίο έχει ανατεθεί ως καθιστικό, συνδυάζεται με κουζίνα και τραπεζαρία. Η διαδικασία της κατεδάφισης του τοίχου είναι επίσης μία από τις πρώτες.

Λειτουργικό

Η λειτουργία του δωματίου εξαρτάται από το αν αυτό το δωμάτιο είναι το μοναδικό ή στη διάθεσή σας ένα μεγάλο διαμέρισμα.

Εάν υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο, τότε είναι απαραίτητο να σκεφτείτε καλύτερα ποια είναι τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεστε, γιατί στην πραγματικότητα ο χώρος αυτός προορίζεται τόσο για ξεκούραση όσο και για ύπνο και για την υποδοχή επισκεπτών και ενδεχομένως για εργασία.

Επίσης, να είστε σίγουροι για να σκεφτείτε πώς να zoning ένα δωμάτιο.

Αυτή η τεχνική εξαλείφει το αίσθημα του χάους, οργανώνει τη ζωή. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να διαιρέσετε το διάστημα είναι να εγκαταστήσετε χωρίσματα, για παράδειγμα, ανάμεσα σε έναν χώρο ύπνου και ένα σαλόνι ή να χτίσετε ένα βάθρο. Μια λιγότερο δραστική μέθοδος είναι να αποκτήσετε μια πτυσσόμενη οθόνη. Αυτό το στοιχείο φαίνεται όμορφο και κομψό, ενώ παράλληλα δημιουργεί το απαραίτητο φύλο και διπλώνει εύκολα, αν προκύψει ανάγκη. Τα πιο θεμελιώδη διαχωριστικά χωρίσματα απομονώνουν εντελώς μια ζώνη από την άλλη, κατασκευάζονται με βάση τις πόρτες των διαμερισμάτων, είναι πολύ συμπαγή και δεν ζυγίζουν τον χώρο.

Συνδυάζοντας κουζίνα και ένα μεγάλο δωμάτιο, συνήθως καθιστικό, είναι μια κατάλληλη λύση τόσο για διαμέρισμα ενός δωματίου όσο και για ένα πολυόροφο δωμάτιο. Αυτό έχει τα πλεονεκτήματά της, αλλά επίσης λείπει τα μειονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

  • Η αύξηση του ορατού χώρου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ, ευάερο εσωτερικό.
  • Εάν η κουζίνα είναι μικρή, η κατεδάφιση του τείχους καθιστά δυνατή τη μετακίνηση της τραπεζαρίας, την αύξηση της εργασίας,
  • Μια πιο χαλαρή διάταξη σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον και μοναδικό σχέδιο που δεν οδηγείται σε ένα στενό πλαίσιο.

Μειονεκτήματα:

  • Οι μυρωδιές από την κουζίνα θα εξαπλωθούν στο χώρο του καθιστικού και τα κλωστοϋφαντουργικά στοιχεία (έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες) θα τα απορροφήσουν πολύ εύκολα και γρήγορα.
  • Στο διαμέρισμα στούντιο, η ηχομόνωση εξαφανίζεται τελείως, οπότε το υπόλοιπο και ο ύπνος ενός μέλους της οικογένειας και, για παράδειγμα, η διαδικασία μαγειρέματος σε άλλους, γίνεται αδύνατο ταυτόχρονα. Ωστόσο, αν υπάρχουν πολλά σαλόνια, το πρόβλημα εξαφανίζεται.
  • Στο σπίτι του πίνακα δεν είναι δυνατή η κατεδάφιση των τοίχων, αφού το καθένα είναι φορέας.

Ένα μεγάλο σαλόνι σε μια εξοχική κατοικία ή ένα πολυόροφο διαμέρισμα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σύγχρονο ή κλασικό στιλ, χρησιμοποιώντας μεγάλα και συνολικά έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία.Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια θέση ανάπαυσης στην τηλεόραση με καναπέδες και τσουλήθρες, μια μικρή αλλά ζεστή ζώνη δίπλα στο τζάκι και επίσης να βρείτε μια θέση για μια τραπεζαρία στην περίπτωση που λαμβάνετε επισκέπτες, αν το σχέδιο δεν παρέχει ξεχωριστό χώρο για την τραπεζαρία.

Για να δημιουργήσετε άνεση στο μεγάλο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να το γεμίσετε με υφαντικά στοιχεία και ένα όμορφο σετ κρεβατοκάμαρας. Το έπιπλο μπορεί να περιλαμβάνει ένα μεγάλο κρεβάτι με ουρανό, κομοδίνα, μια μεγάλη ντουλάπα με κούνιες ή μια ενσωματωμένη ντουλάπα, ένα τραπέζι με ένα λουτρό, έναν πάγκο στον κομοδυνό ή ένα εξαίσιο στήθος για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων, κουρτίνες και ένα χαλί για να δημιουργηθεί μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Έντυπα

Τα μεγάλα δωμάτια συχνά έχουν ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα. Αυτές είναι οι πιο επιτυχημένες διαστάσεις του δωματίου για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε εσωτερικό. Τέτοια δωμάτια είναι άνετα επιπλωμένα με έπιπλα, διακόσμηση τοίχων, οροφές και δάπεδα δεν είναι δύσκολη. Ωστόσο, τα μεγάλα δωμάτια μπορεί είτε να είναι πολύ στενά είτε να έχουν κόγχες, προεξοχές και άλλες μη τυποποιημένες λύσεις στη διάταξη.

Στενό ορθογώνιο

Προκειμένου να φέρουμε οπτικά ένα τέτοιο δωμάτιο σε τετράγωνη μορφή, θα πρέπει να κατασκευάζουμε κατάλληλα ταπετσαρίες ή τοίχους ζωγραφικής: δύο ευρείες τοίχοι θα πρέπει να γίνονται με ανοιχτόχρωμο χρώμα, δύο στενούς τοίχους - σε ένα σκοτεινό.Επίσης, η εγκατάσταση στοιχείων καθρέφτη σε έναν από τους ευρύχωρους τοίχους θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε οπτικά το χώρο.

Trapezius

Με τη βοήθεια του κατάλληλου σχεδιασμού της οροφής με διαφορετικά επίπεδα, μπορείτε να μετατρέψετε εντελώς το σχήμα του δωματίου. Σε αιχμηρές γωνίες, στις οποίες είναι δύσκολο να τοποθετήσετε οποιοδήποτε έπιπλο, βάλτε κατσαρόλες με διακοσμητικά εσωτερικά λουλούδια και δέντρα. Μαλακώνουν την ευκρίνεια, αποσπούν την προσοχή από το άβολο σχήμα. Η κατάλληλη συγκόλληση των τοίχων ευθυγραμμίζει επίσης το τραπεζοειδές, το φέρνει πιο κοντά στην πλατεία: κόβει την φαρδιά πλευρά με ταπετσαρία με κάθετες λωρίδες και τρεις στενότερους τοίχους με οριζόντιους. Οι καθρέφτες ή οι γυαλιστερες επιφάνειες σε αμφότερα ή σε ένα από τα στενά πλευρικά τοιχώματα "σπάσουν" επίσης το τραπεζοειδές.

Σε σχήμα L

Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο δωμάτιο είναι πολύ εύκολα υποκείμενο σε χωρισμό, αυτή η μορφή είναι εύκολο να νικήσει, να κάνει κάθε γωνιά του δωματίου άνετη και λειτουργική. Σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου ή διαμέρισμα στούντιο ένα ευρύ, αλλά μικρό μέρος μπορεί να είναι ένας χώρος ύπνου ή μια γωνιά για τα παιδιά, τα υπόλοιπα είναι κατάλληλα για ένα καθιστικό. Σε ένα πολυόροφο διαμέρισμα ή ένα σπίτι, μπορείτε να διαιρέσετε τον χώρο σε τραπεζαρία και καθιστικό με καναπέ και τηλεόραση.Το υπνοδωμάτιο σε σχήμα L θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ξεχωριστό χώρο για ένα ευρύχωρο δωμάτιο.

Με ημικυκλικό τοίχο

Η πολυπλοκότητα αυτής της μορφής έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα τυποποιημένα μοντέλα επίπλων σχεδιάζονται για να τοποθετούνται κατά μήκος ευθεία, ίσια τοιχώματα. Καναπέδες, ντουλάπια, τραπέζια κατά μήκος ενός ημικυκλικού τοίχου θα φαίνονται παράξενα και αφύσικα. Αλλά η τραπεζαρία, η οποία φαίνεται υπέροχη ακριβώς όταν κατευθύνεται προς τα μέσα της αίθουσας, τα σκαμπό και τα πολυθρόνα, τα οποία φαίνονται εξαιρετικά δυναμικά, μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά με ένα ημικυκλικό τοίχο.

Περνώντας

Ο σχεδιασμός μιας μεγάλης αίθουσας εισόδου περιπλέκεται από την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού θυρών και θυρών κατ 'αρχήν. Τα συστήματα ταλάντευσης κλέβουν και ταυτόχρονα κορεάζουν το χώρο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε προσαρμογές:

  • Το χρώμα των φύλλων των θυρών δεν πρέπει να είναι πολύ σκοτεινό. Στην ιδανική περίπτωση, αν ταιριάζει με τον τόνο του χρώματος των τοίχων. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν αόρατα συστήματα - οι καμβάδες συγχωνεύονται τελείως με τον τοίχο, μόνο οι χειρολαβές των θυρών τις εκδίδουν.
  • Αντί να κουνάτε τις δομές, εγκαταστήστε τα συστήματα βάσει της αρχής του "κιβωτίου μολυβιού" ή την ολίσθηση και την εξοικονόμηση χώρου.
  • Μη χρησιμοποιείτε πόρτες όπου είναι δυνατόν. Οι συνηθισμένες καμάρες δημιουργούν ένα ευάερο και διαφανές εσωτερικό.

Βεβαιωθείτε ότι η μετακίνηση από το ένα δωμάτιο στο άλλο γύρω από το διαμέρισμα δεν παρεμποδίζεται από διακοσμητικά στοιχεία ή έπιπλα.

Χαμηλά ανώτατα όρια

Στο "Χρουστσιόφ" ένα από τα προβλήματα στο σχεδιασμό είναι χαμηλά ανώτατα όρια. Ανασηκώστε οπτικά την ταπετσαρία οροφής με κάθετες λωρίδες ή κάθετα συνδυασμένο καμβά. Μην διακοσμήσετε την οροφή με γυψομάρμαρο και δεν δημιουργείτε πολύχρωμες οροφές, επιδεινώνουν μόνο αυτό το μειονέκτημα.

Φωτισμός

Ένα μεγάλο δωμάτιο χρειάζεται πολύ φως. Σε πολυκατοικίες, πολύ συχνά ένα δωμάτιο έχει μόνο ένα παράθυρο, το οποίο δεν παρέχει το απαραίτητο φυσικό φως. Επομένως, φροντίστε να οργανώσετε έναν επαρκή αριθμό συσκευών φωτισμού γύρω από την περίμετρο.

Οι προβολείς κάνουν εξαιρετική δουλειά με αυτό το καθήκον, δεν υπερφορτώνουν το χώρο, μπορούν να συνυπάρξουν με τον κύριο πολυέλαιο, τους λαμπτήρες δαπέδου και τους λαμπτήρες τοίχου, να δώσουν αρκετό φως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ελαφριά χωροθέτηση χώρου.

Εάν το σαλόνι σας χωρίζεται σε τραπεζαρία και καθιστικό, τότε και τα δύο μέρη χρειάζονται ατομικό φωτισμό.Τώρα δεν είναι απαγορευμένη η ύπαρξη δύο ή ακόμα και τριών πολυελαίμων οροφής, το κύριο πράγμα είναι ότι κατασκευάζονται με το ίδιο ύφος και συνδυάζονται στο υλικό.

Τα δωμάτια με δύο ή τρία παράθυρα είναι φωτεινά και ευρύχωρα, αλλά ακόμη και χρειάζονται τεχνητό φως στο σκοτάδι.

Για περισσότερα παραδείγματα μεγάλων σχεδίων δωματίου, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο