Σχεδιαστικές επιλογές για δωμάτια 9 τετραγωνικών μέτρων

Όνειρο του καθενός είναι να έχει ένα άνετο μεγάλο δωμάτιο στο σπίτι που θα μπορούσε να συνδυάσει διάφορες λειτουργίες. Αυτή η ευκαιρία παρέχει στέγαση σε νέα κτίρια. Αλλά τα συνηθισμένα "Χρουστσιόφ" και τα διαμερίσματα σε παλιά κτίρια κατοικιών αφήνουν λίγη επιλογή - τα δωμάτια είναι μικρά, στενά, πεζοδρόμια και τετράγωνα μεγέθους 9 τετραγωνικών μέτρων. Τα δωμάτια με διαστάσεις 3 έως 3 μέτρων αποτελούν πολλά προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Δεν είναι εύκολο να τα κανονίσουμε και πρέπει να εγκαταλείψουμε τη δημοφιλή ζώνη σήμερα. Αλλά εάν προσεγγίζετε με σύνεση την επισκευή και το σχεδιασμό τέτοιων χώρων, για να αναπτύξετε ένα λεπτομερές έργο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον και λειτουργικό εσωτερικό.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Παρά τις δυσκολίες των μικρών δωματίων, τα τετράγωνα δωμάτια έχουν τρία χαρακτηριστικά που βοηθούν στην ανάπτυξη ενός εσωτερικού έργου:

 • Συμμετρία. Αυτό θεωρείται μια αρετή που απλοποιεί το έργο της δημιουργίας ενός σχεδίου δωματίου. Αυτές οι περιοχές γίνονται ευκολότερες από τις στενές επιμήκεις επιλογές. Τα τετράγωνα δωμάτια είναι ευκολότερα αντιληπτά, κρύβουν περβάζια και κόγχες σε περίπτωση ορθογώνιας διάταξης.
 • Ευελιξία. Στο δωμάτιο 3 έως 3, μπορείτε να κάνετε ένα υπνοδωμάτιο, γραφείο, παιδικό δωμάτιο, σαλόνι. Επίσης, εάν είναι απαραίτητο, επιτρέπεται να συνδυάζονται οι λειτουργίες των χώρων. Για παράδειγμα, το σαλόνι συνδυάζεται με μια μελέτη ή υπνοδωμάτιο.
 • Η δυνατότητα εφαρμογής τυχόν στυλ και των συνδυασμών τους. Το μοντέρνο στυλ με φανταχτερά σχήματα και αξεσουάρ είναι κατάλληλο για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ο λακωνικός μινιμαλισμός με μια περιορισμένη διακόσμηση είναι ιδανικός για ένα σαλόνι και το οικολογικό στυλ θα ταιριάζει στο γραφείο.

Χρωματικό εύρος

Η παλέτα χρωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό ενός δωματίου 3 με 3 τετραγωνικά M. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή στις ακόλουθες αποχρώσεις και τεχνικές συνδυασμού:

 • Λευκό Βέλτιστο χρώμα που επεκτείνει οπτικά το χώρο. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι θα σας επιτρέψει να επιλέξετε έπιπλα και αξεσουάρ σε απολύτως οποιοδήποτε χρώμα. Μπορεί επίσης να αραιωθεί με μια φυσική παλέτα - ξύλινες αποχρώσεις και νεαρά χόρτα, δημιουργώντας μια διαφορετική διάθεση και ύφος.
 • Σκούρες αποχρώσεις. Δεν θα επεκτείνουν το χώρο, αλλά θα δώσουν την ψευδαίσθηση των σβησμένων συνόρων.Μπράουν, μπλε, μπορντό, μουστάρδα, σμαράγδι, μωβ ενεργούν στο συναισθηματικό φόντο χαλαρά, περιβάλλουν και χαλαρώνουν.
 • Παίζοντας σε αντιθέσεις. Μια κομψή τεχνική που βοηθά στην προσαρμογή του χώρου. Για παράδειγμα, το αγαπημένο τέχνασμα των σχεδιαστών είναι η ζωγραφική ενός τοίχου σε σκούρο χρώμα ή η χρήση ταπετσαριών φωτογραφιών.
 • Ουδέτερο γκρι. Αυτό το χρώμα προσωποποιεί την ευγένεια και τη φινέτσα. Χρησιμοποιείται τόσο μόνο όσο και σε συνδυασμό με σκοτεινότερες ή ελαφρύτερες αποχρώσεις λόγω της διαφοράς έντασης. Δημιουργεί ένα ενδιαφέρον ήχο με φωτεινό κίτρινο, τυρκουάζ, ροζ και μπλε.
 • Παστέλ χρώματα. Είναι δημοφιλείς λόγω της ελαφρότητάς τους και της ικανότητάς τους να συνδυάζονται με άλλα χρώματα. Ανακουφίζουν, προσαρμόζονται στην ηρεμία, έτσι χρησιμοποιούνται συχνότερα στα υπνοδωμάτια.

Τελειώστε

Η τελική εργασία είναι ένα σημαντικό στάδιο του έργου σχεδιασμού δωματίου. Όλα τα υλικά φινιρίσματος πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας για να εξασφαλίζουν μέγιστο χρόνο λειτουργίας και φιλικότητα προς το περιβάλλον.

 • Laminate, παρκέ, απλή ξύλινη σανίδα, φελλό είναι κατάλληλα για το πάτωμα. Ο φελλός έχει μοναδικές ιδιότητες - είναι φυσικό, ανακουφίζει την πίεση από τα πόδια, διατηρεί τη θερμότητα, ηχομονωτικά το δωμάτιο?
 • Για να διευρυνθεί ο χώρος, η επικάλυψη είναι διατεταγμένη με διάφορους τρόπους - διαγώνια, σε ένα μοτίβο σκακιέρας, συνδυάζονται υλικά διαφορετικού χρώματος. Η κύρια επιφύλαξη - το δάπεδο πρέπει να γίνει μερικούς τόνους πιο σκούρο από το ανώτατο όριο. Αυτό θα κάνει οπτικά το δωμάτιο πιο ευρύχωρο και ευρύτερο?
 • Για να τελειώσετε τους τοίχους δεν χρειάζεται να εφεύρουν κάτι πρωτότυπο. Ζωγραφική - ο ευκολότερος και πιο ευέλικτος τρόπος. Το πιο συχνά χρησιμοποιείται ένα χρώμα. Η ζωγραφική των τοίχων και της οροφής στο ίδιο χρώμα θολώνει τα όρια μεταξύ τους.
 • Η δεύτερη επιλογή είναι ταπετσαρία. Όταν επιλέγετε μια φωτογραφία, ένα στολίδι, μια άλλη εκτύπωση, λαμβάνεται υπόψη το στυλ του δωματίου. Ο μινιμαλισμός παίρνει τη γεωμετρία με τη μορφή διαφόρων μορφών, κλασικά - φυτικά μοτίβα. Τα μεγάλα σχέδια πρέπει να παραμείνουν για μεγάλα δωμάτια, διαφορετικά ο χώρος θα απορροφηθεί.
 • Το ανώτατο όριο στην αίθουσα των 9 τετραγωνικών μέτρων πρέπει να είναι διακριτικό και μονότονο. Το βέλτιστο χρώμα είναι λευκό ή ελεφαντόδοντο. Όσον αφορά τις δομές, οι ειδικοί συμβουλεύουν να εγκαταλείψουν το πολυεπίπεδο, το οποίο φαίνεται πολύ βαρύ και δυσκίνητο. Για να επεκταθεί οπτικά το δωμάτιο και να γίνει ελαφρύ, επιτρέπεται να εγκατασταθούν κόγχες με φωτιστικά στην οροφή.

Έπιπλα

Σετ επίπλων εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου. Αλλά υπάρχει ένας γενικός κανόνας - μην υπερφορτώνετε το μικρό δωμάτιο με μεγάλο αριθμό αντικειμένων. Αν το δωμάτιο χρησιμοποιείται ως κρεβατοκάμαρα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους αποθήκευσης. Μπορεί να είναι ενσωματωμένες ντουλάπες, ντουλάπες, σπονδυλωτά μοντέλα και γωνιά. Είναι επιθυμητό να είναι εξοπλισμένα με πόρτες με μεγάλους καθρέφτες.

Ο κεντρικός χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι το κρεβάτι. Θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο και χαμηλό. Το ογκώδες μοντέλο θα δώσει το αποτέλεσμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και θα κάνει το δωμάτιο ακόμα πιο μικρό. Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να μην μετακινήσετε το κρεβάτι στον τοίχο, αλλά να το προσεγγίσετε και από τις δύο πλευρές τοποθετώντας κομοδίνα με λαμπτήρες. Στην αντίθετη πλευρά, μπορείτε να κρεμάσετε την τηλεόραση, εξαλείφοντας τη χρήση ραφιών και ντουλαπιών.

Στη γωνία του δωματίου, εάν τα υπόλοιπα τετραγωνικά μέτρα επιτρέπουν, και εάν είναι απαραίτητο, ένα τραπέζι ή ένα συνηθισμένο μικρό τραπεζάκι καφέ έχει εγκατασταθεί.

Το σαλόνι είναι επιπλωμένο με έναν καναπέ, συνηθισμένο ή γωνιακό, τηλεοράσεις, ράφια, τραπεζάκι του καφέ. Ένα γραφείο υπολογιστή γραφείου, μια πολυθρόνα, ντουλάπια με ράφια για την τοποθέτηση βιβλίων τοποθετούνται στο γραφείο,και για τα υπόλοιπα μπορείτε να βάλετε μια κουνιστή καρέκλα. Ένα μικρό παιδικό δωμάτιο σας επιτρέπει να φανταστείτε την επιλογή των επίπλων. Ένας συνδυασμένος χώρος ύπνου με χώρο αποθήκευσης, ένα γραφείο, ένα συγκρότημα παιχνιδιών είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα μικρό τετράγωνο δωμάτιο.

Όμορφες εσωτερικές επιλογές

Μπορεί να φαίνεται ότι σε μια έκταση 9 τ.μ. ελάχιστα μπορεί να γίνει από τα σχέδια σχεδιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει απολύτως. Η ακόλουθη συλλογή θα δείξει πώς να χρησιμοποιείτε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του δωματίου όσο το δυνατόν πιο χρήσιμο και πρωτότυπο:

 • Λακωνικός σχεδιασμός υπνοδωμάτια - ήρεμη, ζεστή και μινιμαλιστική. Η χρωματική κλίμακα δίνει έμφαση στη διαμόρφωση του δωματίου, χωρίς να κρύβεται ο χώρος. Το λευκό χρώμα σε συνδυασμό με τους σκούρους τόνους δημιουργεί έναν ευγενή και χαλαρωτικό ήχο. Πολύ μικρό έπιπλο, αλλά σε συνδυασμό με οροφή δύο επιπέδων, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγάλου, φωτεινού δωματίου.
 • Φωτεινό, ζωντανό χρώμα ασβεστίου - αυτό που χρειάζεστε παιδικό δωμάτιο. Λευκή οροφή και πάτωμα - επεκτείνουν το χώρο, σπρώχνοντας τους τοίχους. Ο χώρος αποθηκεύεται χάρη στα λειτουργικά έπιπλα, τα οποία συνδυάζουν ένα σύστημα αποθήκευσης, χώρο ύπνου και χώρο παιχνιδιού.Μια ντουλάπα και ένα τραπέζι γίνονται με τον ίδιο τρόπο, δεν γεμίζουν ένα δωμάτιο, αντίθετα, συμπληρώνουν και συμπληρώνουν ολόκληρο το εσωτερικό.
 • Γραφείο, σε συνδυασμό με την αίθουσα - Μια μεγάλη επιλογή για τα σπίτια του Χρουστσόφ. Γωνιακό τραπέζι, καναπές και τηλεόραση - το ελάχιστο σύνολο επίπλων που χρειάζονται για αυτές τις εγκαταστάσεις. Από την άλλη πλευρά, οι τοιχογραφίες με αστικό μοτίβο καθιστούν το δωμάτιο ευρύτερο και προσθέτουν μια ασυνήθιστη νότα σε αυτό.
 • Λίγο άνετο σαλόνι - δεν υπάρχει τίποτα περιττό, όλα είναι στη θέση του. Οι μπεζ τόνους δημιουργούν μια κομψή ατμόσφαιρα, μια λευκή οροφή γεμίζει το δωμάτιο με το φως και φωτεινά αξεσουάρ προσθέτουν τόνους.

Συμβουλές για το σχεδιασμό και το σχεδιασμό μιας μικρής κρεβατοκάμαρας μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο