Σχεδιάστε κομψούς εσωτερικούς χώρους με ελαφρά δάπεδα

 Σχεδιάστε κομψούς εσωτερικούς χώρους με ελαφρά δάπεδα

Για να δημιουργήσετε αρμονικούς και όμορφους εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες, είτε πρόκειται για έπιπλα, διακόσμηση ή διακόσμηση τοίχων, οροφή και, φυσικά, το πάτωμα. Μία από τις πιο δημοφιλείς και ευπροσάρμοστες λύσεις είναι το φωτεινό δάπεδο. Φαίνεται βιολογικά σε μια ποικιλία στυλ. Ας εξοικειωθούμε με τα ελαφριά υλικά τελικής επεξεργασίας για ένα πάτωμα.

Χαρακτηριστικά: τα υπέρ και τα κατά

Σήμερα η αγορά υλικών φινιρίσματος υπερχειλίζεται με προϊόντα διαφορετικών χρωμάτων και λειτουργικών χαρακτηριστικών. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι οι επιστρώσεις ελαφρών αποχρώσεων.Αυτό ισχύει τόσο για επενδύσεις δαπέδου όσο και για τοίχους και οροφές.

Αυτή η αξιοζήλευτη δημοτικότητα εξηγείται εύκολα από το γεγονός ότι το φωτεινό φινίρισμα φαίνεται εξαιρετικό στο εσωτερικό ενός ποικιλίας στυλ. Έτσι, ένα όμορφο λευκό ή μπεζ δάπεδο μπορεί να οργανωθεί τόσο στην κλασική όσο και στην πρωτοποριακή κατεύθυνση.

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα φωτεινών δαπέδων Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

 • Οπτική επίδραση Πολλοί σχεδιαστές απευθύνονται σε ανοιχτόχρωμο δάπεδο λόγω της ενδιαφέρουσας δυνατότητάς τους να επεκτείνουν οπτικά το χώρο. Η ιδιότητα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για τη διευθέτηση μικρών χώρων.
 • Ανεξάρτητα από την επιλογή των συνοδευτικών χρωμάτων. Είναι αδύνατο να μην σημειωθεί το γεγονός ότι τα υλικά ελαφριάς φινιρίσματος φαίνονται οργανικά σχεδόν σε οποιοδήποτε συνδυασμό. Κάποιος μπορεί εύκολα να επιλέξει κατάλληλες σκιάσεις για αυτούς, επομένως τέτοιες επικαλύψεις εμπίπτουν στην κατηγορία των καθολικών.
 • Στην επιφάνεια του φωτός δάπεδο, κατά κανόνα, δεν υπάρχει απολύτως ίχνος σκόνης. Αυτά τα πλεονεκτήματα δεν μπορούν να καυχηθούν με σκοτεινά υλικά, πάνω στα οποία η σκόνη αφαιρεί αμέσως το μάτι, εξαιτίας αυτού που πρέπει να υποπίπτουν και να πλένονται πολύ συχνά.
 • Σχεδιασμός.Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι τα ελαφρά δάπεδα φαίνονται πολύ ευδιάκριτα και αισθητικά ευχάριστα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να φρεσκάρετε το εσωτερικό και να τονίσετε τη φωτεινή του προσωπικότητα. Επιπλέον, σε ένα τέτοιο υπόβαθρο, σχεδόν όλα τα έπιπλα φαίνεται να είναι πιο ζωντανά και πλούσια, πράγμα που έχει ευεργετική επίδραση στην εικόνα του δωματίου και στην αντίληψή του.

Αλλά, παρά όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, το ελαφρύ δάπεδο έχει τα μειονεκτήματά του. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Μάρκο. Δεν υπάρχουν ίχνη σκόνης στην επιφάνεια του ελαφρού δαπέδου, αλλά οποιαδήποτε άλλη βρωμιά πάνω τους είναι πιο ορατή και εμφανίζεται πολύ εύκολα. Εξαιτίας αυτού, πολλές νοικοκυρές αρνούνται να αγοράσουν τέτοιου είδους υλικά τελειώματος, καθώς πρέπει να καθαρίζονται πολύ συχνά και χρειάζεται πολύς χρόνος. Επίσης, τα δάπεδα των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων δεν συνιστώνται να τοποθετούνται στο διάδρομο, στο διάδρομο και σε άλλους χώρους όπου είναι ευκολότερο να λεκιάσουν.
 • Χρωματική ανισορροπία. Ορισμένα υλικά φινιρίσματος ενδέχεται να χάσουν την προηγούμενη ελκυστικότητά τους με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, το λευκό λινέλαιο υπό τη δράση του ηλιακού φωτός μπορεί να είναι εμφανώς κίτρινο. Επιστρέψτε τον παλιά μορφή είναι απίθανο να πετύχει.
 • Υπερβολική χρήση ελαφρών ήχων.Αν υπάρχει ήδη πάρα πολλά ανοιχτά χρώματα στο δωμάτιο, ο ίδιος όροφος θα είναι περιττός.

Ένας μεγάλος αριθμός παρόμοιων αποχρώσεων σε ένα σύνολο δείχνει ασύμφορη και "πιέζει" στα μάτια.

Στυλ

Το ελαφρύ δάπεδο φαίνεται ελκυστικό σε πολλά στυλ εσωτερικού χώρου. Εξετάστε μερικά δημοφιλή και αρμονικά σύνολα:

 • Κλασικό Στο κλασικό φως εσωτερικό φινίρισμα φαίνεται υπέροχο. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε την επίστρωση φυσικού ξύλου. Είναι αρκετά απαιτητικοί για φροντίδα και είναι δαπανηρές, αλλά φαίνονται πραγματικά πανέμορφες. Στο φόντο τέτοιων υλικών φινιρίσματος, η ποιότητα και τα όμορφα έπιπλα από μασίφ ξύλο μοιάζουν απλά υπέροχα.
 • Προβηγκία. Αυτό το στυλ διακρίνεται από παστέλ χρώματα και ελαφριά υφαντικά υλικά που φαίνονται καταπληκτικά στο φόντο ενός ξύλινου ελαφρού δαπέδου με έντονη υφή. Αυτά μπορεί να είναι ζεστά και ευχάριστα σχέδια σε μπογιές, κρέμες, λευκές ή ελαφριές αποχρώσεις τέφρας.
 • Υψηλή τεχνολογία Σε αυτό το μοντέρνο σύνολο αξίζει να χρησιμοποιείτε υλικά φινιρίσματος δαπέδων που έχουν γυαλιστερή, ημι-στιλπνές ή ματ επιφάνειες.Συνιστάται να προτιμάτε τα απρόσκοπτα μονοχρωματικά αντίγραφα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε laminate, ειδικά πλακάκια χωρίς ραφή ή ελαφρύ χαλί χαμηλού σωρού.
 • Μινιμαλισμός Αυτή η στυλιστική τάση ισχύει και για τις σύγχρονες τάσεις. Σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους, κατά κανόνα, υπάρχουν πολύ απλά και συνοπτικά κομμάτια επίπλων και διακόσμησης. Η κάλυψη δαπέδου σε ένα μινιμαλιστικό σύνολο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και διακριτική. Είναι καλύτερα να επιλέξετε απλές εκδόσεις, χωρίς πολύχρωμες λεπτομέρειες και διακοσμητικές εκτυπώσεις.
 • Χώρα Για αυτό το ρουστίκ στυλ εσωτερικό, αξίζει τον κόπο να επιλέξετε ανοιχτόχρωμο δάπεδο με έντονη δομή από φυσικό ξύλο. Μπορεί να είναι φύλλα από μια συστοιχία ή οι επιτυχείς απομιμήσεις τους (για παράδειγμα, παρκέ ή πλαστικό). Το στυλ της χώρας φαίνεται πολύ καλό δάπεδο, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν ορατά ίχνη κόμβων και φυσικές ζημιές (το αποτέλεσμα της ασθενούς επεξεργασίας).

Υλικά

Σήμερα στα καταστήματα υλικών φινιρίσματος μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω υλικά για το φινίρισμα του δαπέδου:

 • laminate δάπεδο?
 • φυσικό ξύλινο παρκέ χαρτόνι?
 • κεραμικός γρανίτης.
 • φυσική ξύλινη σανίδα?
 • κεραμίδι?
 • λινέλαιο;
 • χονδρικό πάτωμα.
 • χαλί
9 φωτογραφία

Ποιες πόρτες συνδυάζονται;

Η πόρτα είναι μια αναντικατάστατη λεπτομέρεια, χωρίς την οποία καμία κατοικία δεν μπορεί να κάνει. Το κύριο πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι η συμβατότητα των πάνελ των θυρών και του δαπέδου. Πρέπει να γίνονται με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, δεν συνιστάται ο συνδυασμός ενός ελαφρού ξύλινου δαπέδου και μιας φτηνής πλαστικής πόρτας σε εσωτερικό χώρο.

Ο βασικός κανόνας που τηρούν οι σύγχρονοι σχεδιαστές είναι ότι το δάπεδο, η πόρτα και το πλίνθο πρέπει να γίνονται με το ίδιο χρώμα. Για παράδειγμα, η παρουσία στο πάτωμα μιας σκοτεινής σκιάς wenge σας κάνει να αγοράσετε φύλλα πόρτας και σανίδες με παρόμοιο χρωματικό σχέδιο.

Φυσικά, το πάτωμα μιας ελαφριάς σκιάς είναι λιγότερο αυθαίρετο, αφού πολλά χρώματα φαίνονται βιολογικά από το φόντο. Για παράδειγμα, αν το δωμάτιο είναι επενδεδυμένο με όμορφα λευκά καλύμματα, τότε μπορείτε να αγοράσετε πόρτες και σανίδες τόσο με όμοια (ελαφρά) και αντίθετα σκούρα χρώματα.

Επιλέγουμε κάτω από τους τοίχους

Το ελαφρύ δάπεδο θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία όχι μόνο με τις πόρτες, τις σανίδες και τις δομές παραθύρων στο δωμάτιο, αλλά και με τους τοίχους.

Σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές προτάσεις:

 • Ένα ελαφρύ δάπεδο σε συνδυασμό με τους ίδιους τοίχους φωτός θα δημιουργήσει μια αίσθηση φρεσκάδας και ευρυχωρίας στο δωμάτιο. Ωστόσο, εάν υπάρχει υπερβολικό φως σε ένα τέτοιο χώρο, θα χάσει όλα τα περιγράμματα. Με απλά λόγια, ένα τέτοιο δωμάτιο δεν θα φαίνεται ευρύχωρο, αλλά θα γίνει άμορφο και κρύο. Όταν συνδυάζετε φωτεινές κλίμακες μεταξύ τους, αξίζει να διασφαλίσετε ότι ένα από τα στοιχεία είναι ελαφρώς διαφορετικό από το άλλο από μια σκιά. Για παράδειγμα, με τα ροδάκινα τοίχους είναι να συνδυάσετε καφέ ή μπεζ δάπεδα.
 • Ένα ελαφρύ δάπεδο, σκούροι πλευρικοί τοίχοι και μια φωτεινή οροφή πίσω μπορεί να αποτελέσει μια άβολη αίσθηση μιας σήραγγας σε ένα δωμάτιο. Εάν ο χώρος έχει τετραγωνική διάταξη, τότε θα ήταν τελείως κατάλληλη μια "σήραγγα", αλλά αν το δωμάτιο έχει ορθογώνια δομή, τότε είναι καλύτερα να το αρνηθεί, διαφορετικά όλα τα έπιπλα στον χώρο απλά θα χαθούν.
 • Η ελαφριά περικοπή του δαπέδου και η πιο σκούρα πίσω οροφή μπορούν να "κλέψουν" μια αίσθηση βάθους από το διάστημα. Εξαιτίας αυτού, το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται μικρότερο και στενότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα ανοιχτά χρώματα φαίνονται υπέροχα σε συνδυασμό με αντίθετες και φωτεινές σκούρες παλέτες.Οι σχεδιαστές λένε ότι έχοντας μια φωτεινή επένδυση δαπέδων, μπορείτε να μεταβείτε στη διακόσμηση τοίχων απολύτως οποιουδήποτε χρώματος.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε είναι η "σταθερή" μονοτονία. Είναι δυνατόν όχι μόνο να συνδυάζονται μεταξύ τους υλικά του ίδιου χρώματος, αλλά διαφορετικών χρωμάτων, αλλά και επικαλύψεις που αντιτίθενται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η κουζίνα θα φανεί φωτεινή και ελκυστική δίχρωμη λευκή πλακάκια και κόκκινα και λευκά επιχρίσματα στους τοίχους.

Στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο από αυτές τις εντυπωσιακές αντιθέσεις είναι καλύτερα να αρνηθείτε. Ανατρέξτε σε πιο ήρεμες και πιο ουδέτερες επιλογές. Για παράδειγμα, μαλακά καφέ ταπετσαρίες θα φαίνονται όμορφα σε ένα μπεζ δάπεδο. Ένας παρόμοιος συνδυασμός μπορεί να ακολουθηθεί στη διακόσμηση του διαδρόμου. Ωστόσο, σε τέτοιους μικρούς χώρους δεν συνιστάται να επιλέξετε ένα σκοτεινό φινίρισμα τοίχου, διαφορετικά το δωμάτιο μπορεί να φαίνεται ακόμη μικρότερο.

Συνδυάζουμε με κουρτίνες

Επιλέγοντας κουρτίνες σε ένα δωμάτιο με ελαφρύ δάπεδο, πρέπει να τηρείτε την αίσθηση της αρμονίας και της "καθαριότητας" του χώρου. Η επιλογή ενός υφάσματος πρέπει να ταιριάζει στο συνολικό εσωτερικό σχέδιο. Συνιστάται η εφαρμογή σε καμβά φωτός και αέρα. Για αυτή την οργάντζα ή σιφόν.Οι κουρτίνες σύνδεσης μπορούν να είναι οποιεσδήποτε.

Φωτισμός

Σε μια κατοικία με ελαφρύ δάπεδο, ο σωστά επιλεγμένος φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο. Έτσι, τα δάπεδα με άσπρη απόχρωση φέρνουν πρόσθετο φως στο δωμάτιο, αλλά αυτό το φαινόμενο είναι δυνατό μόνο αν υπάρχει φυσικό φωτισμό υψηλής ποιότητας του χώρου.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο έναν κύριο πολυελαίμονο στο δωμάτιο, το δάπεδο θα εμφανιστεί καθαρό λευκό μόνο απευθείας κάτω από την πηγή φωτός. Οι γωνίες του δωματίου ταυτόχρονα θα φαίνονται σκοτεινές.

Προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπα αισθητή μετάβαση του φωτός στο δωμάτιο, συνιστάται η τοποθέτηση των συσκευών φωτισμού στις γωνίες. Επίσης, μια καλή λύση θα ήταν οι λαμπτήρες, τοποθετημένοι δίπλα σε διαφορετικά εσωτερικά αντικείμενα. Για αυτό υπάρχουν μεγάλες απλίκες, φωτιστικά δαπέδου και όμορφα εξαρτήματα.

Χρήσιμες συμβουλές

Τα ελαφρά δάπεδα είναι η ιδανική λύση για πολλούς εσωτερικούς χώρους. Σήμερα, πολλοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτή την κάλυψη στο σχεδιασμό μιας ιδιωτικής κατοικίας ή διαμερίσματος.

Επιλέγοντας μια κατάλληλη έκδοση του δαπέδου των ανοιχτόχρωμων χρωμάτων, μπορείτε να βασιστείτε σε κάποιες συμβουλές από ειδικούς για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας και να γίνετε πιο αρμονικοί:

 • Σε δωμάτια όπως το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ευαίσθητους και ήρεμους χρωματικούς συνδυασμούς και να αφήνετε τους τόνους αντίθεσης για άλλους χώρους, για παράδειγμα, για την κουζίνα. Το γεγονός είναι ότι σε περιοχές ξεκούρασης και χαλάρωσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν απότομες χρωματικές σταγόνες, καθώς μπορεί να παρεμβληθεί στην κατάλληλη ανάπαυση και υγιή ύπνο.
 • Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετείτε ένα ελαφρύ δάπεδο σε δωμάτια που υπόκεινται σε συχνή ρύπανση. Για παράδειγμα, για ένα διάδρομο ή ένα διάδρομο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια επίστρωση σοκολάτας ή καφέ. Δεν θα μειώσει το χώρο, αλλά τα βρώμικα σημάδια σε αυτό θα είναι λιγότερο ορατά.
 • Δεν πρέπει να φοβάστε τα υλικά φινιρίσματος φινιρίσματος, καθώς είναι ασύγκριτα στην επιλογή των επίπλων. Τόσο τα λευκά όσο και τα αντίθετα ακουστικά θα βρουν τη θέση τους σε ένα τέτοιο πάτωμα. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι πάρα πολύ ελαφρύ χρώμα θα παραμορφώσει το δωμάτιο και θα το κάνει άβολο.
 • Πάρτε σοβαρά το συνδυασμό του δαπέδου και των τοίχων, καθώς και κουρτίνες. Αυτά τα στοιχεία φαίνονται μόνο ασήμαντα, αλλά στο σωστό σύνολο φαίνονται οργανικά και ελκυστικά.
 • Μην σκουπίζετε τον φωτισμό.Ακόμα και ένα χιόνι-λευκό πάτωμα δεν θα δώσει στο δωμάτιο αρκετό φως, αν δεν υποστηρίζεται με υψηλής ποιότητας και σωστά τοποθετημένες συσκευές.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Το ελαφρύ δάπεδο φαίνεται ελκυστικό σε μια ποικιλία εσωτερικών χώρων. Ας δούμε μερικά επιτυχημένα σύνολα:

 • Το λευκό γυαλιστερό πάτωμα χωρίς ραφή είναι η ιδανική λύση για την κουζίνα με κόκκινους τοίχους, διακοσμημένες με χρυσές εκτυπώσεις και με λευκή οροφή. Βάλτε σε ένα φωτεινό δωμάτιο μια σειρά από γάλα, λευκό, στρογγυλό τραπέζι και καρέκλες από ξύλο κόκκινης σοκολάτας.
 • Το χιονισμένο χαλί είναι μια επίστρωση που απαιτεί και είναι επώνυμη, αλλά συχνά επιλέγεται λόγω της εκπληκτικής άνετης επίδρασης που φέρνει στο εσωτερικό του καθιστικού. Αυτό το κάλυμμα θα φανεί εξαιρετικό σε ένα δωμάτιο με μαλακά μπεζ τοίχους και έναν καναπέ γαλακτοκομικών γωνιών με μαξιλάρια ροδακινί. Αραιώστε την "λευκότητα" του δωματίου με έργα ζωγραφικής με αντιπαραβολή και ζωντανά φυτά σε βάζα.
 • Στο υπνοδωμάτιο συνιστάται η χρήση διακριτικών υλικών φινιρίσματος, έτσι ώστε μια μαλακή κρέμα ή λευκό στρωματοποιημένο σε ένα τέτοιο δωμάτιο να φαίνεται οργανικά. Ένα κρεβάτι με μεταλλικά πόδια και ένα ξύλινο κεφαλάρι καιβρισκόταν στη σκούρα μπλε κουβέρτα της. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, αξίζει τον κόπο να έχετε κομμωτήρια και ντουλάπια απαλυντικών καφέ αποχρώσεων.
 • Λευκό χιονιού χωρίς συγκόλληση - η τέλεια λύση για ένα σαλόνι σε μοντέρνο στιλ. Στο φόντο μιας τέτοιας επίστρωσης, ένας άσπρος γωνιακός καναπές, ένα τετράγωνο λευκό τραπέζι καφέ και παρόμοια κονσόλα για την τηλεόραση θα φαίνονται αρμονικά. Για να αραιώσετε ένα μεγάλο αριθμό ανοιχτόχρωμων χρωμάτων, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα γκρι χνουδωτό χαλί στο πάτωμα και να κρεμάσετε στα παράθυρα σκούρα γκρι κουρτίνες.
 • Στην τραπεζαρία με ένα ελαφρώς καφέ αμφίπλευρο έλασμα, μπορείτε να έχετε αντίθεση με έπιπλα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας μικρός πίνακας στα μαύρα μεταλλικά πόδια με μια επιφάνεια εργασίας που επαναλαμβάνει την υφή του laminate, καθώς και μαύρες σκληρές καρέκλες στα χρωματικά πόδια. Είναι καλύτερα να τελειώσετε τους τοίχους σε αυτό το δωμάτιο με λευκό ασβεστοκονίαμα και να κρεμάσετε λευκούς λαμπτήρες απλών σχημάτων στην οροφή.
 • Το δάπεδο με το χιόνι και το ίδιο φωτεινό ταβάνι θα φανεί αντιφατικό, αλλά ελκυστικό σε ένα δωμάτιο με σκούρο μπλε τοίχους. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε μια μπλε-μαύρη και πορτοκαλί φωτεινή πολυθρόνα, ένα μεταλλικό φωτιστικό δαπέδου με μαύρη σκιά και έναν γκρι βελούδο καναπέ.

Ένα τέτοιο εσωτερικό θα απέχει πολύ από το πρότυπο, αλλά αν τοποθετήσετε ένα χιόνι-λευκό τζάκι, έναν στρογγυλό πολυέλαιο και έναν μεγάλο καθρέφτη σε αυτό, θα επιτύχετε το καταπληκτικό αποτέλεσμα ενός μοναδικού συγκροτήματος.

 • Απαλό παρκέ ή πλαστικοποιημένο καραμέλα θα φαίνεται οργανικά σε ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο με τοίχο από τούβλο με έμφαση, κοντά στο οποίο μπορείτε να βάλετε ένα χιονάτο δερμάτινο κρεβάτι. Βάλτε ένα λευκό γυαλιστερό περίβλημα TV μπροστά από το κρεβάτι. Ολοκληρώστε το εσωτερικό με μια σκοτεινή κουβέρτα στο κρεβάτι, τις ημιδιαφανείς κουρτίνες και τις χοντρούς λάμπες από σοφίτα.

Πώς να κανονίσετε το εσωτερικό σε φωτεινά χρώματα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο