Ο αρχικός σχεδιασμός ενός μικρού δωματίου

 Ο αρχικός σχεδιασμός ενός μικρού δωματίου

Στα σύγχρονα σπίτια, ένα δωμάτιο μπορεί ταυτόχρονα να είναι ένα υπνοδωμάτιο, μια μελέτη, μια κουζίνα και ένα σαλόνι. Για να συνδυάσετε όλες αυτές τις λειτουργίες, ακόμα και στο στάδιο της επισκευής, είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά το σχέδιο του δωματίου. Κατά τον σχεδιασμό του εσωτερικού ενός μικρού διαμερίσματος, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το μέγεθος αλλά και το σχήμα του υπάρχοντος χώρου.

Κανόνες εγγραφής μικρού δωματίου

Η πιο συνηθισμένη επιλογή επέκτασης ενός μικρού χώρου είναι ο συνδυασμός δύο μικρών δωματίων με έκταση 10-12 τετραγωνικών μέτρων.m σε ένα καταστρέφοντας τους τοίχους και τα εσωτερικά χωρίσματα. Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες επεκτείνουν τα όρια του χώρου διαβίωσης σε βάρος του υπάρχοντος μπαλκονιού ή της loggia - κατεδαφίζουν το μπλοκ και τους ζεσταίνουν. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό για διάφορους λόγους.

Ως εκ τούτου, παραμένει να ασχοληθεί με μια πολύ μικρή περιοχή. Λοιπόν, αν το δωμάτιο είναι 9-10 τετραγωνικά μέτρα. m, από την οποία πρέπει να συμπιεστεί ο μέγιστος χρήσιμος χώρος, έχει ένα τετράγωνο σχήμα.

Είναι κάπως πιο εύκολο και πιο βολικό να σχεδιάζεις την κατάσταση σε αυτό, καθώς το μήκος των τοίχων είναι το ίδιο παντού. Ως εκ τούτου, τα έπιπλα μπορούν να ρυθμιστούν όπως θέλετε.

Εάν έχουμε να κάνουμε με ένα ορθογώνιο δωμάτιο, το κρεβάτι είναι καλύτερο να βάλει μαζί έναν μακρύ τοίχο. Τα αναδιπλούμενα μέρη επίπλων, εάν υπάρχουν, δεν πρέπει να παρεμβάλλονται στην ελεύθερη κίνηση. Εάν το δωμάτιο έχει μια θέση, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο γκαρνταρόμπα ή ένα κρεβάτι.

Ο βασικός κανόνας ενός μικρού δωματίου είναι η χρήση όχι περισσότερο από τρία χρώματα στη διακόσμηση. Ταυτόχρονα πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους. Για τον κύριο τόνο που πρέπει να χρησιμοποιείται στους τοίχους και στην οροφή, είναι προτιμότερο να επιλέγετε ήρεμους ήρεμους τόνους.

Αν το δωμάτιο έχει αρκετό ηλιακό φως, μπορείτε να δοκιμάσετε με δροσερές αποχρώσεις - από απαλό μπλε και απαλό λιλά σε πράσινο σμαράγδι.Εάν έχουμε να κάνουμε με ένα δωμάτιο όπου υπάρχει ένα μικρό παράθυρο και υπάρχει έλλειψη φυσικού φωτός σε αυτό, είναι καλύτερα να επιλέξετε ζεστά χρώματα για διακόσμηση.

Η δεύτερη σκιά που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό, θεωρείται επιπλέον. Είναι απαραίτητο για να δώσει στον χώρο ένα τόμο, για να το καταστήσει πιο βαθύ. Μπορεί να είναι το ίδιο βασικό, μόνο πιο έντονο. Μπορεί να εκδηλωθεί σε έπιπλα ή σε μερικά τελικά στοιχεία.

Αλλά το τρίτο χρώμα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα δύο. Αυτό είναι ένα είδος αντίθεση. Μπορεί να εμφανιστεί στα στοιχεία της διακόσμησης - μαξιλάρια καναπέ, κουβέρτα κοντά στον καναπέ, κουρτίνες, αγγεία, κλπ. Μπορεί επίσης να είναι ένα διακοσμητικό φως. Το κύριο πράγμα - αυτά τα μέρη δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ και δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα.

Πώς να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο;

Ένα μικρό δωμάτιο δεν πρέπει να είναι σκοτεινό. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να παρέχονται στο δωμάτιο όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές φωτός. Ο ελαφρύς τόνος πρέπει να είναι βασικός στο εσωτερικό σχέδιο - ταπετσαρία στους τοίχους, το ανώτατο όριο, και αν είναι δυνατόν, ακόμη και το πάτωμα φαίνεται σε αυτό το φως πολύ πιο ευρύχωρο.

Στην ιδανική περίπτωση, αν οι τοίχοι θα είναι μονότονη φινίρισμα - ταπετσαρία ή διακοσμητικά γύψο.Είναι καλύτερα να αρνηθείτε μεγάλες εκτυπώσεις και φωτεινά χρώματα για τους τοίχους - θα φάνε οπτικά έναν ήδη μικρό χώρο. Σε ένα στενό δωμάτιο, ένας μακρύς τοίχος μπορεί να διακοσμηθεί με μια κάθετη λωρίδα και ένα σύντομο να μείνει μονότονο. Ο μακρύς τοίχος μπορεί να γίνει πιο σκούρος, διακοσμημένος με φωτογραφία ταπετσαρία, να κολλήσει πάνω του με διακόσμηση ή να διακοσμήσει με οικογενειακές φωτογραφίες.

Πιστεύεται ότι μια πολύ μεγάλη εικόνα δεν είναι κατάλληλη για μικρούς χώρους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, δίνει ένα εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα - εφιστώντας την προσοχή στον εαυτό της, η εκτύπωση αποσπά την προσοχή από το μέτριο μέγεθος του περιβάλλοντος χώρου.

Αν έχουμε να κάνουμε με ένα στενό και μεγάλο δωμάτιο, δεν πρέπει να το διακρίνουμε μεταξύ των κωφών χωρισμάτων. - έτσι ένα μέρος του δωματίου γενικά θα χάσει το φως της ημέρας και θα φαίνεται ακόμα λιγότερο από ό, τι στην πραγματικότητα είναι. Εάν το παράθυρο βρίσκεται σε μικρό τοίχο, μπροστά του μπορείτε να κρεμάσετε έναν μεγάλο καθρέφτη ή να εγκαταστήσετε ένα ντουλάπι με καθρέφτες.

Γενικά, όλα τα στοιχεία γυαλιού και καθρεφτών είναι σημαντικά όταν δημιουργείται ένα σχέδιο σχεδιασμού για ένα μικρό χώρο. Αυξάνουν οπτικά τα όριά της και προσθέτουν φως και αέρα σε αυτό, καθιστώντας το εσωτερικό πιο φωτεινό. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα πλαίσια ή ράφια με φως, πλακάκια καθρέφτη.

Όσο για το ανώτατο όριο - αν το λευκό χρώμα είναι πολύ βαρετό για εσάς, μπορείτε να το ζωγραφίσετε στο χρώμα των τοίχων, αλλά να το κάνετε λίγες αποχρώσεις ελαφρύτερες, αλλά για να μην χωριστεί ο χώρος, μπορείτε να τον χωρίσετε με ανοιχτού χρώματος οροφή. Έτσι μπορείτε να αυξήσετε οπτικά το χαμηλό ταβάνι.

Οι σχεδιαστές δεν συνιστούν να δημιουργηθεί ένα σύνθετο ανώτατο όριο πολλαπλών επιπέδων σε ένα μικρό χώρο. Μπορείτε απλά να τεντώσετε τον γυαλιστερό καμβά - θα αντικατοπτρίζει το φως από τους λαμπτήρες και θα δώσει επιπλέον φωτισμό. Αν θέλετε ακόμα δημιουργικότητα, το χαμηλότερο επίπεδο πρέπει να γίνει στις άκρες και το κέντρο πρέπει να μείνει βαθύτερο.

Από τους ογκώδεις πολυελαίους θα πρέπει επίσης να εγκαταλειφθεί - είναι καλύτερο να κάνετε ένα διάχυτο φωτισμό. Για αυτό το ιδανικό προβολείς τοποθετημένο στην οροφή. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να τα ανακατεύετε σκόπιμα: πάνω από το τραπέζι, πάνω από το κρεβάτι ή τον καναπέ, πάνω από τη ζωγραφική ή την πλάκα στον τοίχο.

Τα δάπεδα μπορούν επίσης να διευρύνουν οπτικά το χώρο. Και εδώ, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. Εάν επιλέξετε παρκέ ή πολυστρωματικό υλικό, συνιστάται να το τοποθετήσετε διαγώνια. Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν λάθος να βάλουμε στο πάτωμα ένα σκούρο χαλί με περίπλοκο σχέδιο.Είναι καλύτερα να περιορίσετε ένα μικρό χαλί στο ίδιο χρώμα με μια επένδυση δαπέδου. Επιπλέον, το χρώμα του δαπέδου πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα των επίπλων. Διαφορετικά, όλος ο χώρος θα συγχωνευθεί.

Διαίρεση σε ζώνες

Οι ζώνες μπορούν να οριοθετηθούν με διάφορους τρόπους. Το πιο εύκολο είναι να χωρίσετε το δωμάτιο με κουρτίνα. Αρκεί να τοποθετήσετε ένα λεπτό γείσο στην οροφή και να κρεμάσετε μια κουρτίνα πάνω σε αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αποφεύγετε υπερβολικά βαριές κουρτίνες - όλο το εσωτερικό θα πρέπει να είναι ελαφρύ.

Για να διαχωρίσετε ένα μικρό χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφανές πέπλο ή κουρτίνες νήματος. Μπορείτε να δείξετε λίγη φαντασία και να φτιάξετε τον εαυτό σας από υλικά απορριμμάτων - από γυάλινες χάντρες, χάντρες, βελονάκι ή χρησιμοποιώντας τεχνική Macrame.

Στο ρόλο ενός διαμερίσματος μπορεί να λειτουργήσει ως ντουλάπα ή "διαφάνεια". Ένας τέτοιος τοίχος έχει πολύ ανοιχτό χώρο και μπορεί να είναι αμφίδρομη. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει και ως κομοδίνο - μπορείτε να βάλετε ένα τηλέφωνο, τηλεχειριστήριο τηλεόρασης ή ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει πριν από την ώρα για ύπνο.

Τα σύνορα στο δωμάτιο μπορούν επίσης να οριοθετηθούν με τη βοήθεια ενός διαχωριστικού γυψοσανίδας.Μπορεί να κάνει κόγχες για την αποθήκευση διαφόρων ειδών και, για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, να τα διακοσμήσει με ενσωματωμένο φωτισμό ή ταινία LED. Το χώρισμα μπορεί επίσης να γίνει με τη μορφή συρόμενων θυρών τύπου "coupe" ή με τη μορφή κινητής οθόνης σε τροχούς.

Ένας άλλος τρόπος για να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες - φωτισμός πολλαπλών επιπέδων. Για παράδειγμα, εάν μαγειρεύετε και τρώτε και κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο, τότε μπορείτε να κρεμάσετε μια λάμπα πάνω από το τραπέζι της κουζίνας που μπορεί να αλλάξει το ύψος της - μπορείτε να την μειώσετε κάνοντας τον φωτισμό του πίνακα πιο έντονο ή αυξάνοντας τον με την προσθήκη φωτός στον κοινό χώρο.

Μπορείτε να τοποθετήσετε προβολείς πάνω από το κρεβάτι ή τον καναπέ και να κρεμάσετε την παραπάνω λωρίδα LED πάνω από την τηλεόραση. Μπορεί να κολληθεί όχι μόνο στην οροφή, αλλά και στον τοίχο. Με τη βοήθειά του μπορείτε να κάνετε την εικόνα στην ταπετσαρία.

Με τη βοήθεια υλικών φινιρίσματος για το πάτωμα είναι επίσης δυνατό να οριοθετήσετε το δωμάτιο. Για παράδειγμα, στην κουζίνα μπορείτε να βάλετε πλακάκια, και το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι μπορεί να διακοσμηθεί με χαλιά ή laminate δάπεδα.

Όποια και αν είναι η λύση που επιλέγετε για τον χωρισμό του χώρου, θα πρέπει να διατηρήσετε το εσωτερικό σε ένα ενιαίο χρώμα. Η ελευθερία επιτρέπεται μόνο σε αποχρώσεις ενός χρώματος.Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα χρώμα μπορεί να έχει και ζεστές και κρύες αποχρώσεις, και δεν πρέπει να τις ανακατεύετε στο ίδιο δωμάτιο.

Επιλέγοντας ένα ύφος

Έχουμε ήδη αναφέρει παραπάνω πόσο σημαντικό είναι να μην υπερφορτώνεται το εσωτερικό με περιττά εξαρτήματα. Επομένως, για μικρά δωμάτια, συχνά επιλέγεται πρακτικός μινιμαλισμός, όταν το εσωτερικό συνδυάζει ιδανικά το απαραίτητο ελάχιστο των αντικειμένων με τη μέγιστη ευκολία τους.

Ανεξάρτητα από το σκοπό για τον οποίο προορίζεται το δωμάτιο, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται σε ένα μινιμαλιστικό στυλ:

  • Η έλλειψη σύνθετου ντεκόρ. Δεν υπάρχει χώρος για περίπλοκα σχέδια, διάφορα κρόσσια και μια πληθώρα περιττών λεπτομερειών.
  • Οι μορφές των επίπλων είναι εξαιρετικά σύντομες και απλές. Είναι επιθυμητό να διατηρηθεί ολόκληρη η κατάσταση με ένα μόνο χρώμα.
  • Δεν υπάρχουν επιπλέον λεπτομέρειες για το εσωτερικό. Κάθε έπιπλο πρέπει να φέρει κάποια λειτουργία. Σε μικρά δωμάτια δεν υπάρχει χώρος για τεράστια βάζα δαπέδου και τεχνητά δέντρα. Κάθε ίντσα πρέπει να είναι χρήσιμη.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ντουλάπα με συρόμενες πόρτες, καθώς οι αρθρωτές πόρτες καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Και στη γωνία μπορείτε να βάλετε έναν λαμπτήρα δαπέδου ή κρεμάστρα.Ράφια μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του κρεβατιού. Αντ 'αυτού, μπορείτε να επιλέξετε έναν πτυσσόμενο καναπέ.

Για κλασικό σχεδιασμό θα πρέπει να επιλέξετε έπιπλα από φυσικά υλικά - ξύλο ή μπαστούνι. Το στυλ υψηλής τεχνολογίας χαρακτηρίζεται από αφθονία μεταλλικών και γυάλινων αντικειμένων, ώστε να μπορείτε να παραλάβετε ένα αλουμίνιο με ράφια από γυαλί.

Εσωτερικό στυλ σοφίτας δεν προβλέπει οποιαδήποτε διαμερίσματα - γίνεται εξαίρεση εκείνων που δεν μπορούν να κατεδαφιστούν από το έργο και εκείνων που αποκλείουν το μπάνιο από την κατοικημένη περιοχή. Αυτή η κατεύθυνση χαρακτηρίζεται γενικά από την έλλειψη διακόσμησης.

Επιτρέπεται άκαμπτο τοίχωμα - γυμνό σκυρόδεμα ή τοιχοποιία. Εάν ένα τέτοιο φινίρισμα φαίνεται πολύ βίαιο, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με διακοσμητικό γύψο που μιμείται μέταλλο ή δέρμα.

Παρά το εγγενές στυλ Χώρα και Προβηγκία μια αφθονία των χαριτωμένων μπιχλιμπίδια, μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα μικρό χώρο. Αρκεί να είναι ελαφριά έπιπλα, κρεμάστε ανοιχτά κουρτίνες στα παράθυρα και βάλτε πολλά γλάστρες και βάλτε το ίδιο τραπεζομάντιλο στο τραπέζι και το σπίτι θα γεμίσει με ρουστίκ άνεση και ζεστασιά.

Επιλέγουμε το εσωτερικό του δωματίου

Πριν επιλέξετε έπιπλα για ένα δωμάτιο, θα πρέπει να αποφασίσετε για το λειτουργικό σκοπό του. Αν αποφασίσετε να ξεδιπλώσετε το χώρο και να φτιάξετε ένα στούντιο από ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, ένας γωνιακός καναπές είναι αρκετά κατάλληλος για αυτό το σκοπό, ο οποίος θα χωρίσει την κουζίνα από το σαλόνι.

Ένας μεγάλος καναπές δύσκολα είναι κατάλληλος για μια μελέτη. Εδώ θα ήταν πιο κατάλληλα τα έπιπλα, για παράδειγμα, ένα όμορφο τραπέζι και μια άνετη καρέκλα ή καρέκλα. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό δεν υπάρχει χώρος για φυτικά κίνητρα - το εσωτερικό θα πρέπει να συντονιστεί σε μια διάθεση εργασίας, επομένως το σχέδιο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά συνοπτικό. Μπορεί να αραιωθεί ελαφρά, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια ζωγραφική στον τοίχο ή ένα ρολόι ασυνήθιστου σχεδιασμού.

8 φωτογραφία

Για ένα δωμάτιο όπου ένα νεαρό ζευγάρι ζει με ένα μικρό παιδί, τα κωφά χωρίσματα είναι απαράδεκτα - ένα παιδί μπορεί να ξυπνήσει τη νύχτα και να φοβάται αν δεν βλέπει τη μητέρα του δίπλα του. Είναι προτιμότερο να γίνεται διάκριση μεταξύ ζωνών με ημιδιαφανή κουρτίνα. Πάνω από το κρεβάτι των γονέων και το παχνί, μπορείτε να κρεμάσετε λυχνίες ρεοστάτη. Η φωτεινότητα τους μπορεί να προσαρμοστεί - είναι πολύ βολικό, ειδικά εάν συχνά σηκώνεστε τη νύχτα.

Αν κάνετε ένα δωμάτιο για έναν έφηβο, αντί για καρέκλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλες φασολιών ή μαξιλάρια.Είναι αρκετά κατάλληλα για ένα φιλικό πάρτι για νέους, και αφού οι φιλοξενούμενοι εγκαταλείψουν, μπορούν να διπλωθούν σε μια γωνιά ή να τεθούν μακριά στο ντουλάπι.

Διακόσμηση παραθύρων

Σε ένα μικρό δωμάτιο, μακρές παχιές κουρτίνες που σέρνουν στο πάτωμα δεν θα ήταν κατάλληλες. Εκτός από το γεγονός ότι θα δημιουργήσουν ταλαιπωρία κατά τον καθαρισμό, θα μειώσουν οπτικά το ύψος του δωματίου. Θα ήταν πολύ καλύτερο να κρεμάσετε μικρές κουρτίνες στο περβάζι παραθύρου.

Εάν προσφέρετε δωμάτιο όπως μπαλκόνι ή loggia, μπορείτε να επιλέξετε περσίδες ως εναλλακτική λύση στις κουρτίνες από ύφασμα. Οι περσίδες τύπου Fabric είναι κατάλληλες για ένα κλασικό εσωτερικό και μεταλλικά οριζόντια για ένα ύφος τεχνολογίας ή για οποιοδήποτε άλλο μινιμαλιστικό εσωτερικό. Ρωμαϊκές ή κινεζικές κουρτίνες - μια παγκόσμια λύση για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Αν είστε χαρούμενος ιδιοκτήτης μεγάλων πανοραμικών παραθύρων με χαμηλό περβάζι, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως σκελετό με επένδυση. Μερικές φορές είναι τόσο ωραίο να καθίσετε κοντά στο παράθυρο και να παρακολουθήσετε πόσο γεμάτη είναι η ζωή του. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να το κάνετε αυτό αν το διαμέρισμα βρίσκεται στους ψηλούς ορόφους.

Με την ευκαιρία, στο ύψος δεν είναι απαραίτητο να κρεμάσει τις κουρτίνες καθόλου.Οι γείτονες δεν θα κοιτάξουν στα παράθυρα και τη νύχτα μπορείτε να κατεβάσετε τους κυλίνδρους ή τους προαναφερθέντες τυφλούς.

Λίγα κόλπα

Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η χρήση του χώρου, δεν είναι απαραίτητο να είστε σχεδιαστής. Μερικές φορές ενδιαφέρουσες ιδέες βρίσκονται στην επιφάνεια, απλά κοιτάξτε πιο προσεκτικά.

Για παράδειγμα, με τη βοήθεια ενός πίνακα από υπολείμματα παλαιών ταπετσαριών, μπορείτε να διαφοροποιήσετε ακόμη και το πιο φρέσκο ​​και πιο βαρετό εσωτερικό. Εάν η φαντασία δεν είναι αρκετή, μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο πάνελ έτοιμο.

Συχνά, ένας πρόσθετος χώρος διαβίωσης είναι τοποθετημένος σε μπαλκόνι ή στο λότζια, εάν έχουν επαρκή χώρο. Ταυτόχρονα, δεν είναι πάντα δυνατό να αφαιρέσετε το εσωτερικό διαμέρισμα, αλλά θέλετε να έχετε ακόμα ένα δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση είναι να ζεσταθεί το loggia.

Πιο συχνά, το πλάτος του λαμβανόμενου δωματίου είναι τέτοιο που μόνο ένα κρεβάτι ή ένα τραπέζι μπορεί να χωρέσει εκεί. Σε αυτή την περίπτωση το κρεβάτι μετασχηματισμού έρχεται στη διάσωση. Τη νύχτα, αυτό είναι ένα μέρος για ύπνο, και κατά τη διάρκεια της ημέρας το κρεβάτι είναι διπλωμένο και μετατρέπεται σε επιφάνεια εργασίας.

Σχεδιαστικά κόλπα

Υπάρχουν πολλά κόλπα για να διαφοροποιήσετε το μικρό χώρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πειραματιστείτε με έπιπλα - ειδικά με μια ντουλάπα.Η γωνία επιλογή θα πραγματοποιηθεί σημαντικά λιγότερο από το coupe, και με την ικανότητα δεν είναι κατώτερος σε αυτόν.

Εάν το παράθυρο στο δωμάτιο είναι μικρό ή λείπει, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο παράθυρο ή μια πόρτα με τη βοήθεια των ταπετσαριών φωτογραφιών. Άριστη υποδοχή - η εικόνα του δασικού λάσπης του θαλάσσιου τοπίου στον τοίχο, που διέρχεται από την πόρτα.

Αποφύγετε την αφθονία των αντικειμένων στο πάτωμα. Όλα όσα μπορεί να αυξηθούν θα πρέπει να τοποθετούνται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Χρησιμοποιήστε ενεργά ανοιχτά ράφια. Θα πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά ύψη, ώστε ο σχεδιασμός να μην φαίνεται επίπεδος.

Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

Συχνά σε ένα μικρό διαμέρισμα το κρεβάτι καταλαμβάνει σχεδόν όλο τον ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο. Πολύ συχνά αυτό βρίσκεται στο παλιό "Χρουστσιόφ". Δημιουργώντας ένα εσωτερικό για μικρούς χώρους, οι σχεδιαστές συχνά χτυπούν την ιδέα του χωροταξικού χώρου όχι μόνο οριζόντια αλλά και κάθετα.

Ανυψώνοντας το κρεβάτι στο βάθρο και κάνοντάς το μέσα στα κουτιά, μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο κάτω από αυτό για αποθήκευση. Εκεί μπορείτε να αποκρύψετε οτιδήποτε θέλετε - από τα ρούχα χειμώνα και τα κλινοσκεπάσματα στα παιδικά παιχνίδια.

Ή, για παράδειγμα, το ίδιο το κρεβάτι μπορεί να στοιβάζεται, όταν μια κουκέτα πιέζεται έξω από κάτω από την άλλη.Η λύση αυτή είναι πολύ σημαντική αν χρειάζεται να εξοπλίσετε, για παράδειγμα, ένα νηπιαγωγείο για πολλά παιδιά. Ανυψώνοντας το κρεβάτι πάνω από το επίπεδο του δαπέδου, στο κάτω μέρος μπορείτε να οργανώσετε ένα χώρο εργασίας.

Τα σύγχρονα καταστήματα σε μεγάλους αριθμούς προσφέρουν επιλογές για κρεβατοκάμαρες με ενσωματωμένη ντουλάπα και τραπέζι. Χρησιμοποιώντας όλες τις παραπάνω τεχνικές και συμπληρώνοντας τις δικές τους ιδέες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο και πρωτότυπο σχέδιο, ακόμα και σε ένα μέτριο χώρο.

Πώς να αυξήσετε οπτικά το χώρο ενός μικρού δωματίου, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο