Επιλογές για το σχεδιασμό ενός στενού δωματίου με παράθυρο

 Επιλογές για το σχεδιασμό ενός στενού δωματίου με παράθυρο

Σχεδιάζοντας ένα στενό δωμάτιο είναι ένα δύσκολο έργο, καθώς είναι απαραίτητο όχι μόνο να επιλέξετε τα σωστά χρώματα και τις λεπτομέρειες του εσωτερικού αλλά και να ζωνάρετε το χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετο να είσαι μέσα σ 'αυτό. Θα μάθετε για τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου δωματίου και για τα κόλπα που χρησιμοποιούνται για την επέκταση του χώρου σε αυτό το άρθρο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κατά κανόνα, σε σχεδόν όλα τα διαμερίσματα και τα σπίτια υπάρχει τουλάχιστον ένα στενό και μεγάλο δωμάτιο. Κατά κανόνα, αυτό είναι ένα σαλόνι, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά υπνοδωμάτια. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτό το είδος κουζίνας και κρεβατοκάμαρας. Εξοπλίστε σωστά μπορείτε οποιαδήποτε από τις εγκαταστάσεις.Και θα έχετε ένα λειτουργικό μέρος όπου θα είστε τόσο ευχάριστο και άνετο να είστε.

Για να επεκτείνετε οπτικά τον χώρο και να σπρώξετε ελαφρά τους τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα ταυτόχρονα. Ένα από τα πιο εύκολα είναι να χρησιμοποιήσετε τα σωστά χρώματα και τους συνδυασμούς τους. Μια άλλη ενδιαφέρουσα κίνηση είναι να τονίσουμε τους συντομευμένους τοίχους. Εάν τους επισημάνετε με έντονα χρώματα και σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείτε ήρεμους ουδέτερους τόνους, τότε το δωμάτιο δεν θα φαίνεται τόσο μεγάλο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σωστά επιλεγμένες πηγές φωτός.

Διαίρεση σε ζώνες

Ένα στενό και μακρύ δωμάτιο είναι μια περιοχή που είναι αρκετά δύσκολο να χωριστεί σε ξεχωριστές ζώνες. Αλλά ακόμα μπορεί να γίνει με τη βοήθεια χρωματισμένων επενδύσεων τοίχων, χωρισμάτων και ράφια.

Εάν διαιρέσετε μια παιδική κρεβατοκάμαρα σε ζώνες, τότε μπορείτε να διαχωρίσετε ένα μέρος για να κοιμηθείτε από την περιοχή όπου το μωρό θα παίξει. Και στην κρεβατοκάμαρα για έναν έφηβο ή έναν ενήλικα, αντί για έναν χώρο παιχνιδιού, μπορείτε να κανονίσετε ένα χώρο για εργασία, μελέτη ή άλλες δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση. Σε αυτή την περίπτωση, ο ευκολότερος τρόπος για να επιλέξετε τη σωστή ταπετσαρία χρώματος. Για τον χώρο ύπνου, είναι ελαφρύτερα, και για το playroom ή το χώρο εργασίας, είναι φωτεινά ή διακοσμημένα με οποιαδήποτε σχέδια.

Οι κωφοί χωρισμοί σε ένα στενό δωμάτιο δεν είναι εξ ολοκλήρου κατάλληλοι.Εάν επιλέξετε ακριβώς ένα τέτοιο διαμέρισμα από το ανώτατο όριο στο πάτωμα, τότε και οι δύο ζώνες θα αποδειχθούν άβολα και ζοφερά. Ειδικά αν υπάρχει ελάχιστο φως στο δωμάτιο. Για τον ίδιο λόγο, δεν συνιστώνται ψηλά κωφάκια.

Αντί αυτού του υψηλού και σκοτεινού διαμερίσματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια λεπτή κουρτίνα είτε μια διαφανή άνετη οθόνη. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε το χώρο με τη βοήθεια ενός χαμηλού και άνετου καναπέ ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Έτσι, δεν διαχωρίζετε μόνο μια ζώνη από την άλλη, αλλά και να οργανώσετε ένα άνετο μέρος για να χαλαρώσετε.

Εσωτερικό

Εκτός από όλα τα είδη διαμερισμάτων, για να καταστήσετε ένα τέτοιο δωμάτιο πιο άνετο και όμορφο, θα σας βοηθήσουν με τις σωστές στιλιστικές αποφάσεις. Ας δούμε διάφορες εσωτερικές επιλογές που είναι ιδανικές για το σχεδιασμό αυτών των μη τυποποιημένων δωματίων.

Συνδυασμός χρωμάτων

Η πρώτη επιλογή είναι ένας συνδυασμός μονοφωνικών και μοτίβο ταπετσαριών στο δωμάτιο. Μια τέτοια κίνηση σας επιτρέπει να επιλέξετε κοντούς τοίχους και να κάνετε το δωμάτιο κοντά στο κανονικό μέγεθος. Τα τοιχώματα με εκτυπωτική εκτύπωση πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μικρούς τοίχους.

Μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με ταπετσαρίες, κουρτίνες ή κουρτίνες, αν υπάρχουν παράθυρα.

Τοιχογραφία

Ένα άλλο γνωστό τέχνασμα είναι η χρήση φωτογραφικής ταπετσαρίας μαζί με παραδοσιακές επενδύσεις τοίχων. Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε μικρούς τοίχους όσο και σε μακρινούς τοίχους. Όλα εξαρτώνται από την εικόνα που επιλέγετε. Για έναν μακρύ τοίχο, οποιαδήποτε εικόνα με προοπτική θα ταιριάζει. Μπορεί να είναι μια άποψη ενός μυστηριώδους δάσους ή ενός μονοπατιού που φεύγει στην απόσταση. Μια τέτοια εικόνα θα ωθήσει οπτικά τα όρια.

Απλή γεωμετρία

Είναι αδύνατο να αγνοηθεί μια τέτοια πρακτική κίνηση όπως η χρήση επενδύσεων τοίχων με γεωμετρική εκτύπωση. Αγοράστε πολλά ρολά ταπετσαρίας με οριζόντιες και κάθετες ρίγες. Το οριζόντιο μοτίβο είναι κατάλληλο για μικρό τοίχο και κάθετο - για μακρύ. Μια τέτοια κίνηση θα εξισορροπήσει το μήκος όλων των τοίχων.

Παράθυρα και καθρέφτες

Επίσης, οι σχεδιαστές ισχυρίζονται ότι ένα μακρύ δωμάτιο θα φαίνεται λίγο μικρότερο αν βάλεις κάποιο εμπόδιο ή λεπτομέρεια που προσελκύει προσοχή στο τέλος. Συχνά στο τέλος του στενού δωματίου υπάρχει παράθυρο. Αν στο δωμάτιό σας είναι, στη συνέχεια, εστιάστε με τόλμη προσοχή σε τον. Επιλέξτε κουρτίνες με ενδιαφέρον κορνίζα ή βάλτε σε αυτό πολλά δοχεία με όμορφα λουλούδια.

Μια άλλη συμβουλή είναι η χρήση καθρεφτών. Πρέπει να τοποθετηθούν σε μεγάλους τοίχους. Όσο ψηλότερα και ευρύτερα ο καθρέφτης, τόσο το καλύτερο. Αντί ενός απλού καθρέφτη πλήρους μήκους, μπορείτε να επιλέξετε μια καθρέφτη ντουλάπα ή ακόμα και να παραλάβετε σύγχρονη ταπετσαρία καθρέφτη. Αυτό το φαινομενικά απλό τέχνασμα λειτουργεί πραγματικά και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο θα αλλάξει το δωμάτιό σας αν προσθέσετε καθρέφτες σε αυτό.

Χρώματα

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για λουλούδια. Όπως γνωρίζετε, είναι επίσης σε θέση να επεκτείνουν το χώρο και να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα της ελαφρότητας και του ανοίγματος σε αυτό. Οι σχεδιαστές δεν συμβουλεύουν να επικολλούνται σε όλα τα δωμάτια με ένα χαρτί τοίχου, ειδικά εάν είναι μονοφωνικά.

Είναι καλύτερα, αντίθετα, να συνδυάσετε τόνους που αντέχουν σε αντίθεση. Οι μακρινοί τοίχοι του στενού δωματίου σας πρέπει να γίνουν ελαφρύτεροι. Εδώ έρχονται παστέλ χρώματα - καφέ, μπεζ ή αποχρώσεις άμμου. Αλλά οι βραχώδεις τοίχοι, αντίθετα, είναι καλύτερο να επισημάνουμε το χρώμα σε έναν πιο σκούρο τόνο ή να προσθέσουμε χρώμα.

Συμβουλές σχεδιασμού

Εκτός από τις ταπετσαρίες και τα χωρίσματα, η εμφάνιση του δωματίου επηρεάζεται από άλλα πράγματα - για παράδειγμα, ακριβώς όπου βρίσκεται η πόρτα ή το είδος των επίπλων που έχετε επιλέξει.

Εάν χτίζετε ένα σπίτι από το μηδέν ή κάνετε την ανάπλασή του, θα πρέπει να οργανώσετε τα παράθυρα και τις πόρτες στον οριζόντιο τοίχο.Μπορείτε να επιλέξετε ευρύχωρες πόρτες ή να διακοσμήσετε την αψίδα με γυψομάρμαρο ή διακοσμητικό τούβλο. Αυτό θα σας ωφελήσει μόνο, καθώς αυτή η διακόσμηση θα αφαιρέσει τον επιπλέον χώρο.

Ακόμα και το πάτωμα σε ένα στενό δωμάτιο παίζει σημαντικό ρόλο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξουν παρκέ ή κεραμίδι με ένα τακτοποιημένο ορθογώνιο μοτίβο. Εάν κάνετε εκκαθάριση και δεν σκοπεύετε να αποσυναρμολογήσετε το παλιό δάπεδο, μπορείτε απλά να πάρετε ένα ορθογώνιο χαλί. Θα σας επιτρέψει επίσης να αντιμετωπίσετε όλες τις ελλείψεις ενός μεγάλου και στενού χώρου. Για να τοποθετήσετε ένα τέτοιο χαλί είναι έτσι ώστε η κοντή πλευρά του να κατευθύνεται στο μακρύ τοίχωμα του δωματίου.

Αφού ασχοληθείτε με το δάπεδο και τις πόρτες, ήρθε η ώρα να επιλέξετε έπιπλα. Δεν έχει σημασία ποια περιοχή είναι το δωμάτιό σας - 12 τετραγωνικά μέτρα. m ή 20 μέτρα, επιλέγοντας το σωστό επίπλων, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ακόμη και σε ένα άβολα Χρουστσόφ.

Οι επαγγελματίες συμβουλεύονται να επιλέγουν τα έπιπλα σε χαμηλά ανοιχτά πόδια, έτσι ώστε το δωμάτιο να μην διαθέτει έπιπλα που καλύπτουν όλο τον ελεύθερο χώρο από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι. Δεν πρέπει επίσης να έχετε όλα τα έπιπλα σε έναν κύκλο, γεμίζοντας την περιοχή κατά μήκος όλων των τοίχων.

Θα είναι αρκετό να επιλέξετε τα πιο απαραίτητα και κατάλληλα για το δωμάτιο. Για παράδειγμα, για το σαλόνι θα είναι αρκετοί αρκετοί μαλακοί καναπέδες και ένα άνετο τραπεζάκι στο κέντρο του δωματίου. Κοντά στο μακρύ τοίχο μπορούν να τοποθετηθούν ντουλάπια ή μπουφέδες που δεν θα επηρεάσουν την ελεύθερη κίνηση και θα κάνουν το δωμάτιο πολύ ζοφερή.

Και για τις κουζίνες, υπάρχουν ενδιαφέρουσες σύγχρονες ιδέες που θα κάνουν ακόμη και ένα τέτοιο άβολο δωμάτιο λειτουργικό και πρακτικό για κάθε οικοδέσποινα. Σε μια στενή και μεγάλη κουζίνα είναι παράλογο να εγκαταστήσετε ένα ευρύ νησί ή μπαρ. Αρκεί να τοποθετήσετε μια κουζίνα κοντά σε έναν από τους μακρινούς τοίχους και να βρείτε ένα μέρος για μια τραπεζαρία. Εάν έχετε μια κουζίνα σε συνδυασμό με ένα μπαλκόνι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό.

Το δωμάτιο δεν είναι αρκετό για να εξοπλιστεί απλά σωστά. Είναι επίσης απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό φωτισμό. Οι σχεδιαστές δεν συνιστώνται να χρησιμοποιούν τον οικείο κεντρικό πολυέλαιο σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μερικές εναλλακτικές λύσεις. Αυτά μπορεί να είναι λαμπτήρες δαπέδου, λαμπτήρες τοίχου ή επιτραπέζιες λάμπες Αν τα εγκαταστήσετε κατά μήκος των οριζόντιων τοίχων, θα έχετε το αποτέλεσμα μιας σήμανσης σήραγγας,τι φαίνεται ενδιαφέρον και ωφελεί αυτό το μη τυποποιημένο δωμάτιο.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε λίγα λόγια για τις διακοσμητικές μικρές ιστορίες. Ή μάλλον, για την απουσία τους. Σε ένα μακρύ και στενό δωμάτιο, θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική διακόσμηση, καθώς όλα αυτά θα επιβαρύνουν σημαντικά το δωμάτιο, γεγονός που θα το κάνει να φαίνεται γεμάτο. Περιορίστε τον εαυτό σας στα πιο αγαπημένα και απαραίτητα πράγματα και, βεβαίως, μην ξεχνάτε καθρέφτες και κάθε είδους επιφάνειες καθρέφτη.

Για πληροφορίες σχετικά με τον σωστό σχεδιασμό μιας στενής κουζίνας, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο