Κουζίνα-καθιστικό με το ύφος της "υψηλής τεχνολογίας": χαρακτηριστικά του μοντέρνου εσωτερικού

Ο συνδυασμός λειτουργικών περιοχών σε διαμερίσματα και σπίτια είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και βολική καινοτομία στον προγραμματισμό του δωματίου. Τέτοιες λύσεις καθιστούν δυνατή τη σημαντική επέκταση του χώρου ακόμα και ενός μικρού διαμερίσματος. Συνδυάζοντας την κουζίνα και το σαλόνι, ως μία από τις επιλογές συνδυασμού των ζωνών, αυξάνεται σημαντικά ο χώρος της κουζίνας. Σε αυτή την έκδοση της διάταξης, μπορείτε να εφαρμόσετε πολλές ιδέες για έναν όμορφο και κομψό σχεδιασμό, καθώς επίσης να οργανώσετε επιπλέον μια τραπεζαρία για την υποδοχή των επισκεπτών και των οικογενειακών γευμάτων.

Γιατί συνδυάζονται;

Οι κύριοι λόγοι και προϋποθέσεις για το συνδυασμό του καθιστικού και των χώρων κουζίνας είναι τα ακόλουθα χαρακτηριστικά της κατοικίας:

 • Μικρή, όχι αρκετά ευρύχωρη κουζίνα. Μια μικρή κουζίνα είναι περισσότερο ή λιγότερο βολική για ένα άτομο.αλλά αν μια οικογένεια πολλών ανθρώπων ζει σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, απλά δεν θα γυρίσει σε ένα μικρό δωμάτιο.

Με την κατεδάφιση ενός από τους τοίχους και την αύξηση του χώρου της κουζίνας, αυτό το πρόβλημα εξαφανίζεται. Στον χώρο της κουζίνας-σαλόνι είναι δυνατόν να οργανωθεί μια τραπεζαρία καθόλου.

 • Μεγάλη περιοχή δίπλα στο δωμάτιο. Εάν το διαμέρισμα διαθέτει ένα μικρό σαλόνι και μια κουζίνα, αλλά το παρακείμενο δωμάτιο έχει μια μεγάλη περιοχή, η λύση μπορεί να είναι να μετακινήσετε τον τοίχο και να μειώσετε το χώρο του δωματίου. Το δωμάτιο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα άνετο υπνοδωμάτιο. Και οι χώροι της κουζίνας και του σαλόνι που έλαβαν περισσότερο χώρο θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με έναν ικανό σχεδιασμό.
 • Αύξηση της επιφάνειας του καθιστικού. Σε μικρά διαμερίσματα, το θέμα της υποδοχής των επισκεπτών είναι πολύ οξύ. Ένα μικρό δωμάτιο συχνά χρησιμεύει ως κύρια κρεβατοκάμαρα και κάνοντας τους φίλους σε αυτό δεν είναι πολύ βολικό. Και η περιοχή της αίθουσας μπορεί να είναι ανεπαρκής.

Σε αυτή την περίπτωση, λόγω της κατεδάφισης του τοίχου μεταξύ παρακείμενων δωματίων, μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον χώρο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα προφανή πλεονεκτήματα του συνδυασμού ενός καθιστικού και μιας κουζίνας περιλαμβάνουν:

 • Η επίδραση της οπτικής και λειτουργικής αύξησης του χώρου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά διαμερίσματα, όπου οι τοίχοι και τα χωρίσματα μεταξύ των δωματίων φαίνεται να "συνθλίβουν" και "να κλέβουν" τους ήδη πολύτιμους μετρητές του ελεύθερου χώρου.
 • Πιο άνετη και άνετη χρήση των δύο ζωνών του διαμερίσματος. Αν οι επισκέπτες έρχονται σε σας ή έχετε ένα οικογενειακό δείπνο, θα είναι πολύ πιο βολικό να σερβίρουμε φαγητό, να τακτοποιούμε τα πιάτα και να αλλάζουμε τα πιάτα. Μετά από όλα, τα προϊόντα και τα μαχαιροπήρουνα θα είναι πολύ κοντά. Η οικοδέσποινα δεν χρειάζεται να αφήνει τους επισκέπτες να βάζουν μια τσαγιέρα στη σόμπα ή να τακτοποιούν τα κομμάτια του κέικ σε πιάτα.
 • Ζεστό εσωτερικό και εξοικονόμηση ηλεκτρικών συσκευών και επίπλων. Για ένα συνδυασμένο δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε έναν οικονομικό τύπο φωτισμού, γιατί στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πλέον να ανάβετε δύο ξεχωριστά δωμάτια. Στο σαλόνι, σε συνδυασμό με μια κουζίνα, μόνο μία τηλεόραση. Τα κατάλληλα επιλεγμένα έπιπλα θα βοηθήσουν επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα.
 • Άνετο και ευχάριστο γεύμα. Όταν υπάρχει πολύ λίγος χώρος στην κουζίνα, τα μέλη της οικογένειας πρέπει να μαζεύονται σε ένα μικροσκοπικό τραπέζι ή ακόμα και μεσημέρι και δείπνο με τη σειρά τους. Μερικές φορές είναι δυνατό και πιο άβολα επιλογή όταν πρέπει να φύγετε με πλάκες στην αίθουσα ή την κρεβατοκάμαρα.Είναι πολύ πιο άνετο και πλούσιο για να γευματίσετε μαζί σε ένα αρκετά μεγάλο τραπέζι.

Ορισμένοι θεωρούν τα ακόλουθα σημεία ως μειονέκτημα:

 • Ο ατμός από το βρασμό και οι μυρωδιές από τη διαδικασία μαγειρέματος γίνονται αμέσως κανονικοί στο σαλόνι. Σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι βουλωμένος ή ζεστός εάν η διαδικασία μαγειρέματος είναι μεγάλη. Η υγρασία μπορεί επίσης να αυξάνεται περιοδικά, καθώς οι περισσότερες διαδικασίες πυρόσβεσης ή βρασμού συνδέονται με το βρασμό του υγρού. Και η σκόνη και άλλες μολυσματικές ουσίες που εγκαθίστανται σε έπιπλα είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν.
 • Εάν δεν υπάρχουν άλλα ξεχωριστά δωμάτια στο διαμέρισμα ή δεν έχουν όλα τα μέλη της οικογένειας, τότε το συνδυασμό του καθιστικού με την κουζίνα μπορεί να προκαλέσει κάποια ψυχολογική δυσφορία με την πάροδο του χρόνου. Δεδομένου ότι η ζώνη αυτή γίνεται κοινή, δεν είναι δυνατόν να μείνει μόνη της, να συνταξιοδοτηθεί για εργασία ή ανάγνωση.

Μοντέρνο στυλ

Ο σχεδιασμός του δωματίου με το στυλ "hi-tech" είναι πάντα πολύ πιασάρικος και αναγνωρίσιμος. Το στυλ αυτό γεννήθηκε στα τέλη του 20ου αιώνα και γρήγορα κέρδισε τη δημοτικότητά του στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού διαφόρων τύπων χώρων. Η ιδιαιτερότητα αυτής της τάσης στο σχεδιασμό είναι συγκλονιστική, ένας τολμηρός συνδυασμός διαφόρων υλικών, πρωτότυπες λύσεις χρώματος.Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η ορθολογική χρήση του χώρου και των επίπλων.

Στο στυλ "υψηλής τεχνολογίας" υπάρχουν πολύ λίγα μικροσκοπικά και τα αντικείμενα είναι αρκετά μεγάλα, με σαφή ευθεία σχήματα. Για το σχεδιασμό της κουζίνας σε αυτό το ύφος χρησιμοποιούνται κυρίως υλικά όπως το πλαστικό των διαφόρων χρωμάτων, γυαλί, μέταλλο. Οι καθρέπτες ή οι ανακλαστικές επιφάνειες είναι ευπρόσδεκτες.

Οι βασικοί κανόνες και οι αρχές του σχεδιασμού σε συνδυασμό με την κουζίνα καθιστικού στο ύφος της "υψηλής τεχνολογίας":

 • Επαρκής φωτισμός του δωματίου. Σε αυτή την κατεύθυνση, επικρατεί φωτεινός, λεπτομερής φωτισμός. Συχνά χρησιμοποιείται spot φωτισμός, πρόσθετο φωτισμό επίπλων ή διακοσμητικά στοιχεία. Το φάσμα χρωμάτων του φωτισμού είναι ουδέτερο ή κρύο.
 • Γεωμετρικός σχεδιασμός χώρου. Τα άμεσα περιγράμματα των επίπλων, ελάχιστες διακοσμητικές μη λειτουργικές προσθήκες και λεπτομέρειες.
 • Φωτεινά και ζωντανά χρώματα. Συχνά υπάρχει μια αντίθεση, εμφανής συνδυασμός χρωμάτων και αποχρώσεων. Οι συνδυασμοί αντίθεσης φωτεινών στοιχείων με λευκό ή ανοιχτό φόντο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Το δεύτερο σχήμα χρωμάτων είναι η χρήση ενός μόνο χρώματος ή 2-3 αποχρώσεις κοντά σε ένα φάσμα.Οι επιφάνειες εργασίας των επίπλων δεν καταλαμβάνονται από τίποτα. Οι συσκευές κουζίνας, τα τρόφιμα, τα προϊόντα καθαρισμού, τα προσωπικά αντικείμενα αποθηκεύονται σε ράφια, σε βάθρα ή σε κλειστά ερμάρια.
 • Ορθολογική και βολική τοποθέτηση επίπλων και οικιακών συσκευών. Αυτό το ύφος δεν ανέχεται τη συσσώρευση αντικειμένων και επίπλων. Ο χώρος παραμένει όσο το δυνατόν πιο ελεύθερος λόγω της τοποθέτησης μόνο των ελάχιστων απαραίτητων στοιχείων. Για ένα σαλόνι σε συνδυασμό με μια κουζίνα, ένα πτυσσόμενο πάγκο μπαρ, αναδιπλούμενες καρέκλες και συρόμενες πλάκες εργασίας που είναι ενσωματωμένες σε ντουλάπια κουζίνας θα λειτουργούν καλά.

Ανασκόπηση της κουζίνας υψηλής τεχνολογίας στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο