Σχεδιασμός αίθουσα 20 τετραγωνικών μέτρων: παραδείγματα σχεδιασμού

Για να εξοπλίσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο ενός υπνοδωματίου δεν είναι εύκολο έργο. Κατά κανόνα, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να συνδυάσετε σε ένα χώρο τη λειτουργικότητα δύο δωματίων ταυτόχρονα, δηλαδή την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι. Αλλά μην απελπίζεστε. Με τη σωστή προσέγγιση για το σχεδιασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και ένα μικρό δωμάτιο των 20 τετραγωνικών μέτρων. m άνετη σπιτική ατμόσφαιρα.

Ζώνη δωματίου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαιρέσετε μια κατοικία των 20 "τετραγώνων" σε δύο ξεχωριστές ζώνες:

 • οπτικό διαχωρισμό, που συχνά σχηματίζεται με τη βοήθεια διαφόρων σχεδίων τοίχων, οροφών πολλαπλών επιπέδων, ενσωματωμένων τόξων και πηγών φωτός πολλαπλής κατεύθυνσης.
 • διαίρεση σε ζώνες που χρησιμοποιούν πασαρέλες, έπιπλα και πρόσθετα στοιχεία σχεδιασμού.
 • συνεχή διαίρεση με συρόμενα χωρίσματα, ράφια, οθόνες ή κουρτίνες.

Όταν ζωνώνετε ένα δωμάτιο, το σχεδιασμό του έγχρωμου χώρου έχει πολύ σημαντικό ρόλο. Το χρωματικό σχέδιο θα πρέπει να επιλέγεται με βάση το ύψος του φυσικού φωτός στο δωμάτιο και το στυλ που επιλέξατε στο σχέδιο. Εάν δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως στο δωμάτιο, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε ελαφριές και ζεστές αποχρώσεις για τη διακόσμηση των τοίχων και του δαπέδου. Μην ξεχνάτε την ψυχολογική συνιστώσα κάθε συγκεκριμένου χρώματος. Για την περιοχή του υπνοδωματίου είναι καλύτερο να επιλέξετε παστέλ χαλαρωτικά χρώματα που θα συμβάλουν σε μια ωραία νυχτερινή ξεκούραση.

Σε χώρους καθιστικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ουδέτερα χρώματα, έτσι ώστε τα ξεχωριστά μέρη του δωματίου να συνδυαστούν καλύτερα και να σχηματίσουν έναν ενιαίο χώρο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για δωμάτια με διαφορετικές λειτουργίες.

Επιλογή επίπλων

Όταν επιλέγετε έπιπλα για ένα μικρό δωμάτιο στο οποίο πρέπει να συνδυάσετε ένα υπνοδωμάτιο και μια αίθουσα, να θυμάστε ότι πρέπει να είναι συμπαγής, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιο για να μετακινηθείτε. Το σχήμα του δωματίου είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο, και πολλά εξαρτώνται από τον αριθμό των παραθύρων.επομένως, πριν επισκεφθείτε το κατάστημα επίπλων, είναι απαραίτητο να μετρήσετε προσεκτικά το δωμάτιο γύρω από την περίμετρο, να σχεδιάσετε ή να σχεδιάσετε μελλοντικά έπιπλα με το ακριβές μέγεθος των αντικειμένων που χρειάζεστε.

Μια από τις καλύτερες επιλογές για μικρά δωμάτια είναι μετασχηματισμένα έπιπλα.

Το κύριο σύνολο επίπλων μπορεί να έχει ως εξής:

 • το κρεβάτι για την περιοχή του υπνοδωματίου μπορεί να είναι είτε διπλό είτε μιάμιση ή μονό.
 • ένα ντουλάπι ή ένα ντουλάπι μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στην περιοχή αναψυχής.
 • ντουλάπα, ράφια ή μίνι τοίχος μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να χωρίσουν το χώρο της κρεβατοκάμαρας και του καθιστικού.
 • άνετος καναπές για τον χώρο καθιστικού μπορεί να είναι παραδοσιακός ή γωνιακός, ανάλογα με τη διάταξη του χώρου διαβίωσης.
 • ένα τραπέζι στο σαλόνι είναι επίσης απαραίτητο, και για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να αγοράσετε ένα τραπέζι-τραβέρσα ή πτυσσόμενο τραπέζι?
 • Τηλεόραση ή home cinema στο σαλόνι.

Ένα τέτοιο σύνολο απαραίτητων επίπλων σε ένα δωμάτιο των 20 m2 θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο χωρίς να το γεμίσετε με περιττά πράγματα και θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε άνετα όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται στην καθημερινή ζωή.

Σχεδιασμός δωματίου για άνδρες

Πρόσφατα, νέοι άντρες στρέφονται όλο και περισσότερο σε εσωτερικούς σχεδιαστές που θέλουν να δημιουργήσουν άνετες συνθήκες διαβίωσης σε μια μικρή περιοχή. Οι ηλικιωμένοι ηλικίας είκοσι ετών, οι οποίοι μόλις εισέρχονται στην ενήλικη ζωή, καθίστανται ολοένα και πιο απαιτητικοί στο χώρο διαβίωσης τους.

Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

 • ένα ατομικό στυλ σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου νέου ατόμου.
 • μέγιστη άνεση. Στο δωμάτιο ενός άντρα 20 ετών, δεν πρέπει να υπάρχουν περιττά και περιττά πράγματα, η ευκολία σε όλα είναι ο κύριος κανόνας κατά το σχεδιασμό του σχεδιασμού ενός ανδρικού δωματίου?
 • ορθολογική οργάνωση του χώρου, άνετα έπιπλα για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων και ενδυμάτων. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση μιας μόνιμης τάξης σε ένα bachelor διαμέρισμα?
 • μινιμαλισμό στη διακόσμηση και τη διακόσμηση του δωματίου. Ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να αντικατοπτρίζει πλήρως τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του.

Με την τήρηση αυτών των βασικών κανόνων σχεδιασμού, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ατομική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο με τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου νεαρού άνδρα.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η επιλογή ενός κατάλληλου στυλ σχεδίασης που θα δίνει έμφαση στα καλύτερα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του ιδιοκτήτη.

Οδηγίες σχεδίασης

 • Brutal στυλ - Μια από τις αγαπημένες επιλογές σχεδιασμού για τις εγκαταστάσεις ενός σύγχρονου ανθρώπου. Αυτή η λύση σχεδιασμού περιλαμβάνει μινιμαλισμό, που συνορεύει με τον ασκητισμό. Στο δωμάτιο, διακοσμημένο με το στυλ του «βρουραλισμού», κατά κανόνα, δεν υπάρχει παραδοσιακή τελική ταπετσαρία ή έγχρωμο σοβά. Οι επιφάνειες τοίχου και δαπέδου μπορεί να μιμούνται πλάκες από σκυρόδεμα, ακατέργαστη ξυλεία ή τοιχοποιία. Το στυλ χαρακτηρίζεται επίσης από ένα πολύ συγκρατημένο χρωματικό σχήμα χωρίς φωτεινούς, κραυγάζοντας τόνους, τα κύρια χρώματα στο σχέδιο είναι μαύρο, καφέ, λευκό και γκρι.

Τα παράθυρα στο δωμάτιο, διακοσμημένα σε αυτό το ύφος, κατά κανόνα, δεν κουρτίζουν καθόλου, καθώς αυτό το εσωτερικό στυλ απαιτεί καλό φωτισμό από φυσικές και τεχνητές πηγές φωτός. Η παρουσία κουρτινών στα παράθυρα εδώ θα είναι απλά ακατάλληλη, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να εξοπλίσετε τα ανοίγματα παραθύρων με κομψά περσίδες. Τα έπιπλα σε ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά και λειτουργικά. Κατά την επίπλωση είναι επιθυμητή η επιλογή απλών και συμπαγών μορφών. Το στυλ δεν επιτρέπει την τοποθέτηση ογκωδών ντουλαπιών και επίπλων. Τα ράφια και οι κόγχες με συρτάρια χτισμένα στους τοίχους μπορούν επίσης να διευθετηθούν για την αποθήκευση ρούχων και ειδών οικιακής χρήσης.

 • "Loft" - Ένα άλλο μοντέρνο στυλ που συχνά χρησιμοποιείται για να σχεδιάσει το σπίτι ενός σύγχρονου ανθρώπου. Ο ελεύθερος χώρος είναι σημαντικός εδώ, οπότε αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο που δεν είναι πολύ μεγάλο, θα πρέπει να αναπτύξετε ένα σχέδιο για τη βελτιστοποίηση κάθε τετραγωνικού μέτρου στο δωμάτιο. Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε όλους τους τοίχους στο διαμέρισμα, αφήνοντας μόνο τα χωρίσματα που χωρίζουν το μπάνιο και το μπάνιο. Τα παράθυρα σε στιλ σοφίτας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα. Όπως το βίαιο στυλ, αυτή η έκδοση της λύσης σχεδιασμού δεν δέχεται κουρτίνες και tyuly. Το μέγιστο φως και το διάστημα - ο βασικός κανόνας του "σοφίτα".

Για το σχεδιασμό των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής σε αυτή τη σχεδιαστική απόφαση μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πιο αδιανόητοι συνδυασμοί απλού φινιρίσματος με τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού. Αυτό μπορεί να είναι πλινθοδομή σε συνδυασμό με φωτισμό LED της οροφής τέντωμα. Η κύρια γραμμή στο σχεδιασμό πρέπει να εξακολουθεί να είναι ένα βιομηχανικό κίνητρο. Επίσης για διακόσμηση επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν vintage και αντίκες εσωτερικά αξεσουάρ: πίνακες ζωγραφικής, πίνακες ή αφίσες, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των τοίχων,διακοσμημένα με λαμπερά χρώματα γκράφιτι.

 • Στυλ σχεδιαστή Hi-tech επίσης πολύ δημοφιλές με το ισχυρό μισό της ανθρωπότητας. Το στυλ συνδυάζει φαινομενικά χαλαρή απλότητα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Κατά κανόνα, τα σύγχρονα υλικά φινιρίσματος όπως το πλαστικό, το γυαλί, το μέταλλο χρησιμοποιούνται άφθονα στο σχεδιασμό αυτής της περιοχής.

"Υψηλής τεχνολογίας" - είναι, πάνω απ 'όλα, η σαφήνεια των μορφών και η σοβαρότητα των γραμμών. Στο εσωτερικό επιλέγονται πολυλειτουργικά έπιπλα με πολλά άνετα ράφια και συρτάρια. Για να τονιστεί η σοβαρότητα και η ορθότητα των γραμμών στο σχέδιο, συχνά κρυμμένοι στους τοίχους είναι κρυφά ντουλάπια και ράφια για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων και οικιακών συσκευών. Τα κύρια χρώματα που υπάρχουν στο σχεδιασμό - μαύρο, λευκό και μεταλλικό ασήμι. Η προτίμηση σε αυτό το στυλ δίνεται στον τεχνητό φωτισμό και ταυτόχρονα πρέπει να είναι πολλά. Θα υπάρξουν σχετικοί πολλοί ενσωματωμένοι λαμπτήρες, λωρίδες οροφής LED, ακόμα και φώτα σημείων στο πάτωμα.

Το κύριο "τέχνασμα" του στυλ είναι η σύγχρονη τεχνική τεράστιων διαστάσεων. Οι τηλεοράσεις ευρείας οθόνης και οι οθόνες υπολογιστών αποτελούν το επίκεντρο του σχεδιασμού και εμφανίζονται.Για την τοποθέτηση χώρου σε ένα τέτοιο εσωτερικό είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε συρόμενα χωρίσματα από παγωμένο γυαλί ή λεπτό μέταλλο. Μπορεί να υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία διακόσμησης, όπως πίνακες ζωγραφικής, ειδώλια ή πλαίσια με ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Είναι σημαντικό να μην αποκλίνουν από την κύρια γραμμή του σχεδιασμού, να μην το παρακάνετε με διακοσμήσεις.

 • Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε μια ακόμη πιο σύγχρονη εσωτερική κατεύθυνση, δηλαδή σχεδιασμό ροκ στυλ. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο στυλ νεολαίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του οποίου δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί πλήρως. Για τους νέους που αγαπούν τη μουσική, αυτό το στυλ στο εσωτερικό σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ίσως οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να διακοσμήσουν την αίθουσα ενός νέου εραστή μουσικής είναι η απλότητα και η απουσία περιττών αντικειμένων. Για το σχεδιασμό των τοίχων και του δαπέδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βασικές αρχές όλων των παραπάνω μορφών.

Ο καλός φωτισμός είναι επίσης απαραίτητος. Λοιπόν, αν τα παράθυρα στο δωμάτιο είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα, αφήνοντας σε πολύ ηλιακό φως. Για πρόσθετο φωτισμό, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε απλούς τοίχους και λωρίδες LED.Ένας μεγάλος πολυέλαιος οροφής σε αυτό το στυλ θα ήταν εντελώς εκτός τόπου.

Στο σχέδιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινότερα χρώματα, κουρτίνες στα παράθυρα και άνετες κουβέρτες στον καναπέ ή στο κρεβάτι θα φαίνονται καλά εδώ.

Όποια και αν είναι η στυλιστική κατεύθυνση που επιλέγετε για τον εαυτό σας, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να βασίζεστε στις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις σας, στο στυλ και ρυθμό της ζωής σας και στις ιδέες σας για τη βέλτιστη άνεση και ευκολία που είναι απλά απαραίτητες στον ξέφρενο ρυθμό της σύγχρονης πραγματικότητας.

Παραδείγματα διαμερισμάτων στούντιο σχεδιασμού από επαγγελματία σχεδιαστή, θα βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο