Χαρακτηριστικά της αίθουσας σχεδιασμού των 15 τετραγωνικών μέτρων

15 τετραγωνικά μέτρα μ. - μια αρκετά κοινή μέτρηση δωματίου για τα σπίτια από την εποχή του κτιρίου "Χρουστσόφ". Σε πολύτιμα μέτρα, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα καθιστικό, ένα υπνοδωμάτιο ή ένα νηπιαγωγείο, εάν έχετε ένα διαμέρισμα δύο ή τριών υπνοδωματίων ή μπορείτε να συνδυάσετε όλες τις λειτουργικές περιοχές, αν έχετε διαμέρισμα ενός δωματίου.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλα τα στυλ κατάλληλα για να δούμε ένα μικρό χώρο. Αλλά μην απελπίζεστε - αυτό το άρθρο θα σας πείσει ότι 15 τετραγωνικά μέτρα. m. αρκετά για να δημιουργήσει ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό σχέδιο.

Δημιουργία έργου

Σε κάθε περίπτωση, αν ο επαγγελματίας σχεδιαστής θα λειτουργήσει ή θα εμπλακεί στον σχεδιασμό και την επισκευή του εαυτού σας, πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να δημιουργήσετε ένα έργο.

Το σχέδιο πρέπει να λαμβάνει υπόψη:

 • την περιοχή και το σχήμα του δωματίου.
 • αριθμός παράθυρων, παρουσία / απουσία μπαλκόνι?
 • θέση της παροχής θερμότητας και νερού ·
 • την ανάγκη δημιουργίας ενός νηπιαγωγείου.

Το έργο μπορεί να σχεδιαστεί σε χαρτί (κατάλληλο για αυτό το σκοπό) ή μπορεί να γίνει με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η δημιουργία ενός έργου θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του κόστους των υλικών φινιρίσματος, των κατάλληλων διαστάσεων των επίπλων.

Το σχήμα των δωματίων μπορεί να είναι τετράγωνο και ορθογώνιο, λιγότερο συχνά μπορείτε να βρείτε επιλογές με λοξές γωνίες.

Ένα τετράγωνο δωμάτιο είναι ένα κανονικό δωμάτιο, έτσι οι σχεδιαστές επιθυμούν να δουλέψουν μαζί του - κάθε δυνατή μέθοδος χωροθέτησης είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο διαμέρισμα, μπορείτε να "δοκιμάσετε" σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό για αυτό. Αλλά πιο συχνά τα δωμάτια έχουν επίμηκες σχήμα, γεγονός που δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες στο σχεδιασμό.

Το κύριο καθήκον για τη δημιουργία του εσωτερικού χώρου είναι η οπτική επέκταση του δωματίου, η μετατροπή του από μια "θέση" σε έναν άνετο χώρο. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί βαφή με έμφαση στους τοίχους, η χρήση λωρίδων - μια οριζόντια λωρίδα οπτικά κάνει τον χώρο μεγαλύτερο, αλλά συγχρόνως το ανώτατο όριο φαίνεται χαμηλότερο. Όσο ευρύτερη είναι η ταινία, τόσο χαμηλότερο εμφανίζεται το δωμάτιο.Η κάθετη ταινία καθιστά οπτικά το δωμάτιο πιο επιμηκυμένο και οι οροφές είναι υψηλότερες.

Παρακαλώ σημειώστε:

 • Η κατακόρυφη γραμμή απαγορεύεται αν το ύψος του δωματίου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος του.
 • Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη η πλευρά που βλέπει τα παράθυρα του δωματίου: εάν τα παράθυρα βλέπουν την ηλιόλουστη πλευρά, η χρήση ανοιχτό γκρι, τυρκουάζ, μπλε είναι δυνατή - τέτοια χρώματα θα φέρουν δροσιά στην καυτή εποχή. αν η σκιά - χρησιμοποιούν ζεστά χρώματα: μπεζ, ροδάκινο και άλλα.
 • Εάν πραγματοποιείτε εργασίες στο προθερμασμένο μπαλκόνι, μπορεί επίσης να μετατραπεί σε χώρο εργασίας - μια μελέτη, τραπεζαρία ή dressing room.

Ιδέες για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου

Εάν ο χώρος του διαμερίσματός σας είναι 15 τετραγωνικά μέτρα. μ., οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν μια πιο προσεκτική ματιά στη δυνατότητα δημιουργίας διαμερίσματος στούντιο. Τα πρώτα τέτοια διαμερίσματα εμφανίστηκαν στην Ευρώπη στις αρχές του περασμένου αιώνα και έχουν πλέον αποκτήσει δημοτικότητα στη χώρα μας.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η πλήρης απουσία εσωτερικών χωρισμάτων, ένα ιδιωτικό δωμάτιο είναι απλά ένα μπάνιο. Για να

Το δωμάτιο, η κουζίνα και το διάδρομο συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο αρμονικό χώρο.

Χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους ζωνών, οι λειτουργικές περιοχές επισημαίνονται στο δωμάτιο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • Έπιπλα (ράφια).
 • αρχιτεκτονικές δομές (βάθρα, καμάρες) ·
 • διαφορετικά δάπεδα (χαλιά, η εφαρμογή των διαφορετικών χρωμάτων, αντίστοιχα ζώνη)?
 • σωστές φωτεινές ενδείξεις.

Όλες αυτές οι μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για να λάβουν ενδιαφέρουσες και φωτεινές λύσεις.

Επισημάνετε εκείνες τις λειτουργικές περιοχές που χρειάζεστε. Κάποιος εργάζεται στο σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να εξοπλιστεί ένας πλήρης εργασιακός χώρος. για άλλους, το σπίτι είναι ένας χώρος ανάπαυσης, είναι επομένως σημαντικό να οργανωθεί ένα άνετο κρεβάτι.

Χώρος εργασίας

Ως εργασιακός χώρος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φαρδύ περβάζι παραθύρου, τοποθετώντας ντουλάπια με συρταρωτά συρτάρια κάτω από αυτό. Αν αφαιρέσετε τα αναλώσιμα γραφείου και έναν υπολογιστή, βάλτε ένα στρώμα στο περβάζι και ρίξτε μαξιλάρια, θα έχετε ένα άνετο μέρος για να διαβάσετε.

Τοποθετήστε απλίκες ή τοποθετήστε λαμπτήρες για άνετη εργασία.

Σαλόνι

Για να επισημάνετε τον χώρο καθιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία δαπέδου: χρησιμοποιήστε ένα πολυστρωματικό υλικό χρώματος διαφορετικό από αυτό που βάζετε στο υπνοδωμάτιο και στην κουζίνα.

Τα αντικείμενα επίπλων θα βοηθήσουν επίσης να τονιστεί η περιοχή φιλοξενουμένων - ένας καναπές που βρίσκεται "πίσω" στον πάγκο ή στο γραφείο θα οριοθετήσει με σαφήνεια το καθιστικό και την κουζίνα / περιοχή μελέτης.

Υπνοδωμάτιο

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν ένα πλήρες κρεβάτι υπέρ της μετατροπής καναπέδων, ακόμη και με περιορισμένο χώρο. Επίσης, όπως και με έναν καναπέ για τους επισκέπτες, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε το κρεβάτι όσο το δυνατόν περισσότερο από την μπροστινή πόρτα.

Για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ιδιωτικότητας, αποκρύψτε την κρεβατοκάμαρα από τα αδιάκριτα μάτια με το γυάλινο τοίχο, την οθόνη ή τα ράφια. Χρησιμοποιήστε πιο υποτονικό φωτισμό σε σύγκριση με την περιοχή φιλοξενουμένων, βάλτε ένα μαλακό χαλί.

Δώστε προσοχή! Κατά τη δημιουργία ενός έργου, να έχετε κατά νου ότι η ανάπλαση πρέπει να συντονίζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες. Η κατεδάφιση φερόντων τοίχων απαγορεύεται.

Εάν αποφασίσετε να συνδυάσετε την κουζίνα και το δωμάτιο, μην σκουπίστε στην κουκούλα.

Ιδέες για ένα διαμέρισμα δύο ή τριών δωματίων

Όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο έργου, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου και τις επιθυμίες σας.

Σαλόνι

Κατά τον σχεδιασμό ενός σχεδίου, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η λειτουργικότητα του δωματίου - είτε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την υποδοχή επισκεπτών είτε για οικογενειακές συγκεντρώσεις νοικοκυριών μετά την εργάσιμη ημέρα.Με βάση αυτό, υπάρχει η επιλογή του κύριου χρώματος και των επίπλων του δωματίου.

Εάν το σαλόνι είναι ένας χώρος συγκέντρωσης για τους επισκέπτες, το δωμάτιο θα πρέπει να είναι διακοσμημένο σε φωτεινά, δυναμικά χρώματα - κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αυτά τα χρώματα ως πρωταρχικά χρώματα - αρκεί να χρωματίσετε ένα τοίχο σε ένα αντίθεση χρώματος.

Αν το δωμάτιο έχει ορθογώνιο σχήμα, η προφορά πρέπει να είναι ένας από τους κοντούς τοίχους.

Εκτός από την εισαγωγή της δυναμικής, τέτοιου είδους ζωγραφική θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της δυσανάλογης έκτασης του ορθογώνιου δωματίου, κάνοντας το τοίχο πιο κοντά στην πλατεία.

Αν το σαλόνι είναι ένας χώρος συγκέντρωσης για τα νοικοκυριά, επιλέξτε έναν πιο ήρεμο ήχο. Η χρώση σε αντίθεση είναι επίσης κατάλληλη εδώ, αλλά η επιλογή πρέπει να γίνει υπέρ μιας σκιάς κοντά στη βασική σκιά των τοίχων.

Μπορείτε να επιλέξετε μια ζώνη για να παρακολουθήσετε τηλεόραση, μια ζώνη τζάκι (με έλλειψη χώρου και μεγάλη επιθυμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψεύτικο τζάκι).

Όταν επιλέγετε έπιπλα, εξετάστε τη λειτουργικότητά τους. Αν έχετε συχνά επισκέπτες, κοιτάξτε την παραλλαγή του καναπέ-μετασχηματιστή, που θα σας επιτρέψει να οργανώσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης.Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τον χώρο ύπνου μακριά από την είσοδο, ώστε να μην διαταραχθεί ο ύπνος.

Στο σαλόνι υπάρχει συχνά χώρος εργασίας. Μια καλή επιλογή για την τοποθέτηση θα είναι μια θέση κοντά στο παράθυρο, πιο κοντά στο φυσικό φως. Για να επισημάνετε αυτήν τη ζώνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις μεθόδους ζωνισμού: διαχωρίστε το γραφείο με ράφι, γυάλινο τοίχο ή χρώση με αντίθεση. εγκαταστήστε πρόσθετες πηγές φωτός.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η θέση του γραφείου στην ντουλάπα: όταν είναι κλειστό, αυτό είναι ένα κανονικό ντουλάπι, αλλά πίσω από τις πόρτες του μπορεί να υπάρχει είτε γραφείο υπολογιστή είτε μεγάλη επιφάνεια εργασίας για δημιουργικότητα και χειροτεχνία.

Συχνά είναι απαραίτητο να συνδυάσετε το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, αν το άλλο δωμάτιο χρησιμεύει ως παιδικός σταθμός. Για να διαχωρίσετε το κρεβάτι, χρησιμοποιήστε τις ίδιες μεθόδους που εξετάστηκαν για διαμέρισμα στούντιο.

Υπνοδωμάτιο

Συνήθως στο δωμάτιο Khrushchev με έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων. μ. δώστε στο σαλόνι, αλλά αν το αποφασιστικό για εσάς στο σπίτι είναι μόλις ανάπαυσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο δωμάτιο για την κρεβατοκάμαρα.

Επιλέξτε γωνιακά μοντέλα - αυτή είναι η πιο συμπαγής επιλογή διατηρώντας παράλληλα χώρο ή τοποθετώντας την πίσω από έναν καθρέφτη - αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο να αξιολογήσει την εικόνα σας σε όλο το ύψος της, αλλά και να μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο.

Στο υπνοδωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα γκαρνταρόμπα.

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια περιοχή εργασίας κοντά στο παράθυρο και να εγκαταστήσετε ράφια με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για εργασία κοντά στο άνοιγμα του παραθύρου. Εάν ο χώρος εργασίας δεν είναι υποτιθέμενος, τότε μπορεί να τοποθετηθεί ένα νιπτήρα κοντά στο παράθυρο.

Μην ξεχάσετε επίσης να επιλέξετε το σωστό φωτισμό - στο υπνοδωμάτιο το φως θα πρέπει να είναι αμυδρό, διάχυτο, πιο χαλαρωτικό και για όσους θέλουν να διαβάσουν στο κρεβάτι θα είναι σημαντικό να τοποθετήσετε επιπλέον πηγές φωτός κοντά στο κρεβάτι - αυτές μπορεί να είναι σαν επιτραπέζιες λυχνίες τοποθετημένες σε κομοδίνα, και φωτιστικά δαπέδου.

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κρεβάτι με κεφαλάρι στον τοίχο χωρίς παράθυρα και πόρτες και μπροστά του μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό συρτάρι και να στερεώσετε μια τηλεόραση στον τοίχο.

Στυλ

Πρώτα απ 'όλα, επιλέξτε ένα στυλ που βασίζεται στον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας, επειδή πρέπει να ζήσετε σε αυτό το εσωτερικό. Ακούστε τον εαυτό σας και το νοικοκυριό.

Αλλά όταν επιλέγουμε ένα στυλ, πρέπει να προχωρήσουμε όχι μόνο από τις επιθυμίες ενός ατόμου, αλλά και από τις ιδιαιτερότητες μιας οπτικής εκτίμησης ενός μικρού χώρου. Για παράδειγμα, το κλασικό στιλ σχεδίασης περιλαμβάνει τη χρήση στερεών επίπλων, αφθονία διακοσμητικών στοιχείων και γυψομάρμαρο.Όλα αυτά τα στοιχεία θα επηρεάσουν αρνητικά το χώρο του δωματίου, θα το κάνουν ακόμα πιο μικρό.

Δεν είναι επιθυμητό να συνδυάσουμε διάφορα στυλ σε ένα μικρό χώρο - κανένας από αυτούς δεν θα μπορέσει να ξεδιπλωθεί εντελώς, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια περιορισμένη περιοχή, η οποία τελικά οδηγεί σε ένα χαοτικό σωρό έπιπλα, ίσως όμορφο, αλλά δεν μπορούσε να το δείξει. ίσως φωτεινό, αλλά έχασε στο φόντο άλλων αντικειμένων.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε τα στυλ που διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της απλότητας, της σαφήνειας των γραμμών και της απουσίας πλούσιου ντεκόρ:

 • μινιμαλισμός;
 • υψηλής τεχνολογίας?
 • Σκανδιναβικό στυλ.

Εάν συγχέεται από τη συγκράτηση αυτών των μορφών, δημιουργήστε έντονες προεκτάσεις - μπορεί να είναι πίνακες ζωγραφικής, αφίσες, φωτεινά μαξιλάρια, αναμνηστικά. Ο αριθμός αυτών των στοιχείων δεν πρέπει να είναι μεγάλος, πρέπει να εξοικονομήσετε ελεύθερο χώρο.

Φυσικά, το να εξοπλίσεις το διαμέρισμά σου σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανόνους φαίνεται αδιανόητο, ειδικά αν δεν υπάρχει τίποτα πίσω από την εμπειρία. Αλλά πιστέψτε με, το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Μη φοβάστε να δημιουργήσετε, να δημιουργήσετε!

Θα ήθελα να τελειώσω με ένα απόσπασμα του αμερικανικού αρχιτέκτονα Daniel Hudson Burnham: "Μην σκεφτείτε μικρά έργα.Δεν υπάρχει αρκετή μαγεία σε αυτά για να ζεσταθεί το αίμα, έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα πραγματοποιηθεί. "

Κάνοντας ένα μικρό σαλόνι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο