Μοντέρνο δωμάτιο με χώρο 18 τ.μ.

Δωμάτιο επιφάνειας 18 τετραγωνικών μέτρων. m θεωρείται χαρακτηριστικό αν μιλάμε για κτίριο διαμερισμάτων. Οι σχεδιαστές προσφέρουν πολλές επιλογές για το εσωτερικό ενός τέτοιου σπιτιού: από κλασικό έως μινιμαλισμό και υψηλής τεχνολογίας. Η χρήση ασυνήθιστων λύσεων θα σας βοηθήσει να κάνετε το εσωτερικό μοντέρνο και ενδιαφέρον.

Τύπος δωματίου

Το κριτήριο που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού σχεδιασμού είναι συχνά ο τύπος χώρου. Ένα δωμάτιο 18 τετραγωνικών μέτρων. m μπορεί να βρεθεί στο "Khrushchev", δεδομένου ότι ένα τέτοιο υλικό που θεωρείται παραδοσιακό για καθιστικό σε παλιά σπίτια. Ένα στούντιο διαμέρισμα και ένα κανονικό δωμάτιο σε ένα μικρό διαμέρισμα έχουν μια παρόμοια πλατεία. Όλα τα δωμάτια είναι διαφορετικά και ο καθένας προσπαθεί να το μεγεθύνει οπτικά και να το κάνει όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό και άνετο.

Περνώντας

Δωμάτιο τετράγωνο ή επίμηκες σχήμα στο "Khrushchev" είναι συχνά η είσοδος. Είναι επίσης το μεγαλύτερο σε αυτά τα διαμερίσματα.

Η αίθουσα διέλευσης στο "Khrushchev" είναι δύο τύπων:

 • σαλόνι με μπαλκόνι (σε ​​πολυκατοικίες).
 • ένα δωμάτιο με μπαλκόνι και μια πόρτα στην κουζίνα (σε ένα δωμάτιο "Χρουστσόφ").

Ο σχεδιασμός της αίθουσας εισόδου προϋποθέτει την άνεση και τις ελάχιστες λεπτομέρειες. Όπως στην περίπτωση του καθιστικού, το εσωτερικό του δωματίου στο "odnushku" περιλαμβάνει το συνδυασμό διαφόρων ειδών χώρων: χώρους αναψυχής, χώρο εργασίας, κρεβατοκάμαρα. Τα χωρίσματα, τα βάθρα και οι κόγχες μπορούν να λειτουργήσουν ως στοιχεία ζωνών. Μπορείτε να κάνετε χωρίς πρόσθετες κατασκευές, χωρίζοντας τον χώρο με χρώμα, φως, διάφορα είδη υλικών και ύφασμα.

Στο εσωτερικό ενός μικρού δωματίου, κάθε εκατοστό του χώρου είναι σημαντικό. Έτσι, για να αυξηθεί ο χώρος που χρησιμοποιείται συχνά μπαλκόνι. Μπορεί να είναι μονωμένο και εξοπλισμένο για μελέτη, τραπεζαρία ή υπνοδωμάτιο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να συνδυάσουν το μπαλκόνι με το δωμάτιο, αποσυναρμολογώντας τον παρακείμενο τοίχο, κάνοντας έτσι την περιοχή του δωματίου πολύ μεγαλύτερη. Αυτή η λύση σας επιτρέπει να εφαρμόσετε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες.

Ένα στούντιο

Ένα χαρακτηριστικό του σχεδιασμού ενός διαμερίσματος στούντιο είναι ότι δεν υπάρχει διαμέρισμα που χωρίζει την κουζίνα από άλλους χώρους διαβίωσης. Στο στούντιο στην πλατεία 18.m στο διαθέσιμο χώρο που χρειάζεστε για να οργανώσετε την κουζίνα, και το υπνοδωμάτιο, και το σαλόνι, και στις περισσότερες περιπτώσεις - επίσης ένα μέρος για να εργαστούν και να σπουδάσουν.

Αξίζει να κάνετε μια κράτηση ότι αυτό το είδος κατοικίας επιλέγεται από νεαρά αγόρια, γκρουπ μέχρι 40 ετών, νεαρά ζευγάρια και οικογένειες. Τα διαμερίσματα στούντιο είναι κοινά στην Ευρώπη, όπου τόσο πλούσιοι άντρες όσο και νέοι άνθρωποι τους επιλέγουν ως σπίτια.

Στη Ρωσία, αυτός ο τύπος διαμερίσματος κερδίζει δημοτικότητα. Η ηλικία των ενοικιαστών καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος στούντιο. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χρήση λακωνικών επίπλων, ελάχιστα εξαρτήματα, ευκολία κατασκευής και ευκολία διακόσμησης της οροφής και του δαπέδου.

Για να διακρίνετε μεταξύ των χώρων της κουζίνας και του σαλόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπαρ, ντουλάπα, καναπέ γωνία. Είναι επίσης δυνατή η ζώνη του χώρου με τη βοήθεια διαφορετικών υλικών: για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε πλακάκια στο δάπεδο της κουζίνας και laminate ή linoleum στο σαλόνι. Ο διαχωρισμός του χώρου από τον άλλο μπορεί επίσης να είναι ελαφρύς και χρωματικός.

Δεν είναι δύσκολο να οργανωθεί στο διαμέρισμα στούντιο και ένα πλήρες κρεβάτι με ένα κρεβάτι. Η υπόλοιπη περιοχή διαχωρίζεται από το υπόλοιπο έδαφος με χωρίσματα από γυαλί, γυψοσανίδες ή τεμάχια αφρού,τυφλές κουρτίνες.

Μικρού μεγέθους

Ένα συνηθισμένο διαμέρισμα σε ένα σοβιετικό σπίτι δεν έχει μεγάλη έκταση. Συχνά το μεγαλύτερο δωμάτιο δεν υπερβαίνει τα 18 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα Μικρό δωμάτιο δεν χτυπά το ύψος των οροφών και της κλίμακας, αλλά για να κάνει μια αξιοπρεπή επισκευή, αυξάνοντας οπτικά τις αναλογίες της, είναι ακόμα δυνατό.

Για να "τραβήξετε" ένα δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθετη ριγέ ταπετσαρία, και για να αυξήσετε το πλάτος του, επιλέξτε οριζόντια ριγωτή ταπετσαρία. Το ανώτατο όριο για ένα τέτοιο δωμάτιο είναι το προτιμώμενο γυαλιστερό τέντωμα.

Το κυριότερο είναι να χρησιμοποιήσουμε τους κανόνες του μινιμαλισμού, διατηρώντας παράλληλα την ομαλότητα των γραμμών και την ομοιομορφία του ντεκόρ. Ακόμα και ένα μικρό δωμάτιο σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα μπορεί να γίνει πραγματικό έργο τέχνης και το εσωτερικό δεν θα φαίνεται πολύ επιτηδευμένο.

Πώς να μεγεθύνετε οπτικά;

Αυτή η ερώτηση τίθεται από όλους τους ιδιοκτήτες των δωματίων των 18 τετραγωνικών μέτρων. m. Επέκταση του χώρου και βελτίωση της λειτουργικότητας - το κύριο έργο του σχεδιαστή.

Οι κύριες μέθοδοι αύξησης του χώρου είναι:

 • τη χρήση ανοιχτόχρωμων χρωμάτων στο εσωτερικό.
 • "Λεύκανση" της οροφής - εσκεμμένη απαλότητα της μέσης της με πιο σκούρες άκρες.
 • την αποσυναρμολόγηση των θυρών, την αντικατάστασή τους με ευρύχωρες καμάρες.
 • επέκταση των χώρων παραθύρων.
 • την αποσυναρμολόγηση του τοίχου δίπλα στο μπαλκόνι και την επέκταση του χώρου σε βάρος της περιοχής του λότζια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτών των επισκευών απαιτεί τη γραπτή έγκριση της ΔΔΠ.
 • χρήση ζωνών στο εσωτερικό.

Ορισμένες τεχνικές θα πρέπει να συζητηθούν με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν ανοιχτά χρώματα για να δημιουργήσουν ένα οπτικό αποτέλεσμα της επέκτασης της περιοχής. Για να φτιάξετε το δωμάτιο πιο ευρύχωρο, επιλέξτε φυλλωτό και λινέλαιο από ελαφριές αποχρώσεις: χρυσό ή ελαφρύ καρυδιά, δρυς, οξιά, σφενδάμι, φυσικό πεύκο.

Για τοίχους είναι καλύτερα να επιλέξετε ταπετσαρία από παστέλ αποχρώσεις όπως σαμπάνια, μπεζ, γκρι, γαλακτώδη, αμμώδη. Πρέπει να προσέχει μεγάλα στολίδια, σύνθετα γεωμετρικά σχέδια. Μπορείτε να επιλέξετε μια ταπετσαρία σε ένα μικρό λουλούδι. Προσέξτε όταν διακοσμείτε τους τοίχους. Η αφθονία του λευκού χρώματος συχνά μετατρέπει άνετα δωμάτια σε νοσοκομειακούς χώρους. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε παστέλ χρώματα.

Όταν επιλέγετε έπιπλα, πρέπει να αποφεύγετε τα πολυστρωματικά κουρτίνες, τα σκούρα χρώματα και τα ογκώδη σχέδια.

Ο καναπές, ο οποίος συχνά χρησιμεύει και ως κρεβάτι, πρέπει να είναι ελαφρύς και συμπαγής.Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν μετασχηματισμένα έπιπλα, τα οποία μπορούν να κρυφτούν σε ένα ντουλάπι ή μια θέση στον τοίχο. Η λήψη διαστήματος χώρου είναι κατάλληλη τόσο για ορθογώνια όσο και για τετράγωνα δωμάτια.

Με τη βοήθεια των χωρισμάτων μπορούν να διαχωριστούν από κάθε άλλο χώρο αναψυχής, τραπεζαρία, χώρο εργασίας. Τα χωρίσματα είναι κωφαλά και διαφανή, κατασκευασμένα από πλαστικό, γυαλί. Διάφορες κατασκευές από γυψοσανίδες μπορούν να είναι λειτουργικές: τοποθετούν ράφια για μικροσκοπικά και βιβλία μέσα, καθώς και υψηλής ποιότητας διαμερίσματα αποθήκευσης. Τα χωρίσματα μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή παραθύρου ή σφυρηλατημένης μεταλλικής σχάρας. Η ντουλάπα, ο καναπές, ο τοίχος θα χρησιμεύσουν ως αρχικά διαχωριστικά.

Γενικές συστάσεις

Τα κύρια χαρακτηριστικά του εσωτερικού σχεδιασμού ενός μικρού δωματίου 18 τ.μ. μπορούν να δοθούν με τη μορφή των παρακάτω διατριβών:

 • μινιμαλισμός σε όλα: στην εμφάνιση των επίπλων, διακόσμηση, λεπτομέρειες του εσωτερικού?
 • χρήση ελαφρών αποχρώσεων.
 • spot φωτισμό αντί πολυεπίπεδη πολυέλαιος?
 • έλλειψη οροφών πολλαπλών σταδίων:
 • έπιπλα με απλό και συνοπτικό σχέδιο, κατασκευασμένα κυρίως σε φωτεινά χρώματα.
 • διαχωρισμός χώρου.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συστάσεις θα συμβάλει στην εναρμόνιση του χώρου, δημιουργώντας ένα μοντέρνο κομψό εσωτερικό, ακόμη και σε μικρές πλατείες.

Όμορφα παραδείγματα

Είναι απαραίτητο να ασχοληθείτε με τις δημοφιλείς επιλογές σχεδιασμού για ένα μικρό δωμάτιο.

Κλασικό στυλ

Σαλόνι στο "Khrushchev" μπορεί να κανονιστεί σε κλασικό στυλ, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη εκδοχή του. Υφασμάτινες ταπετσαρίες και υφάσματα στα παράθυρα θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την παράδοση, σε ένα καθιστικό στο κέντρο είναι μια στρογγυλή τράπεζα. Οι τελικές πινελιές θα εξυπηρετούν ξύλινα έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, αντίκες. Για το ντεκόρ είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μαλακά παστέλ χρώματα. Οπτικά, μπορείτε να επεκτείνετε το δωμάτιο με τη βοήθεια κάτοπτρων πλαισιωμένων σε περίτεχνα ξύλινα κουφώματα.

Το Classic είναι πάντα μοντέρνο, οπότε σκεφτείτε ότι αυτό το στυλ θα είναι οικείο και πολυτελές ταυτόχρονα.

Σοφίτα

Αυτό το στυλ είναι πολύ δημοφιλές στους νέους. Είναι ιδανικό για έναν νεαρό. Η κατεύθυνση της σοφίτας συνεπάγεται την απουσία οποιασδήποτε διακόσμησης, πράγμα που σημαίνει ότι η επισκευή θα είναι πολύ φθηνή. Μπορείτε να αφήσετε τα τούβλα ή τους τοίχους. Ο σχεδιασμός της οροφής περιλαμβάνει την παρουσία καλωδίων που εκτρέφονται προς τα έξω.Τα ανοίγματα των παραθύρων πρέπει να επεκταθούν, επειδή το εσωτερικό περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα φωτός.

Οι ρωμαϊκές περσίδες συνιστώνται ως κουρτίνες. Μπορείτε να συμπληρώσετε το εσωτερικό με βίαια έπιπλα και τραπέζι καθρέφτη.

Μινιμαλισμός

Ένα δωμάτιο διακοσμημένο προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι πάντα μοντέρνο και φρέσκο. Αυτό το μινιμαλιστικό ύφος είναι το καλύτερο για το εσωτερικό των μικρών διαμερισμάτων. Όταν σχεδιάζετε, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στην αυστηρότητα των μορφών και στη συνοπτικότητα των λεπτομερειών.

Το εσωτερικό περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών υλικών, ζωγραφίζοντας τους τοίχους σε παστέλ χρώματα. Η υφή των επιφανειών επιλέγεται ως επί το πλείστον ματ, χωρίς γυαλάδα.

Προβηγκία

Αυτό το στυλ θα είναι ευπρόσδεκτο όταν δημιουργείτε ένα υπνοδωμάτιο ή ένα καθιστικό. Το εσωτερικό του γαλλικού χωριού προϋποθέτει την παρουσία θερμών χρωμάτων στο ντεκόρ, μια αφθονία φωτός. Ταπετσαρία σε ένα μικρό λουλούδι ή ελαφρώς λειασμένα τοίχους θα δημιουργήσει μια ελαφριά διάθεση.

Μπορείτε να συμπληρώσετε το εσωτερικό με κεραμικά πιάτα, λουλούδια, έπιπλα αντίκες και υφάσματα. Το στυλ της Προβηγκίας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ελαφριάς, ζεστασιάς και άνεσης.

Art Deco

Βρείτε την εφαρμογή προς την κατεύθυνση του art deco στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.Για διακόσμηση είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κύριο χρώμα (κίτρινο, γαλακτώδες, σμαράγδι, τυρκουάζ), τη συμπλήρωσή του με παστέλ αποχρώσεις.

Η κύρια έμφαση θα είναι σίγουρα ένα μαλακό κρεβάτι με δερμάτινο κεφαλάρι, που έχει ένα ανάγλυφο υπό τη μορφή τετραγώνων ή παστίλιες. Θα χρησιμεύσει ως δείκτης της ευημερίας των ιδιοκτητών. Κατά τη διακόσμηση των τοίχων και σχεδιαστές δαπέδου συνιστάται η χρήση των φυσικών υλικών, καθώς και το χρώμα, λάμψη θέματα.

Όπως μοντέρνα στοιχεία στο εσωτερικό εικόνα deco τέχνης χρησιμοποιείται στα επίχρυσο-πλαισιωμένο καθρέπτες και απλίκες με κρυστάλλινα τόνους.

Μετά από τις συμβουλές των σχεδιαστών και βασίζεται σε δική του φαντασία, ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο εσωτερικό των ονείρων σας. Όταν σχεδιάζετε ένα μικρό τετράγωνο πλάνα του περιβάλλοντος χώρου πρέπει να λαμβάνει υπόψη και αυτά τα τμήματα των εγκαταστάσεων, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται συνήθως, για παράδειγμα, το γωνιακό χώρο.

Antitrendy σε αυτό το έτος εσωτερική διακόσμηση, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο