"Hi-tech" - ένα σύγχρονο στιλ των νέων τεχνολογιών στο εσωτερικό

Η ζωή των μεγαλουπόλεων υπαγορεύει τους δικούς της κανόνες, φέρνοντας πρακτικότητα και λειτουργικότητα στην πρώτη θέση. Το μοντέρνο στυλ υψηλής τεχνολογίας τους ενσαρκώνει σε ένα κομψό εσωτερικό που ενσωματώνει την υψηλή τεχνολογία.

Λίγο ιστορία

Η ξένη hi-tech ήρθε σε μας από την Αγγλία. Στη δεκαετία του 1980, η δημοτικότητα της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας ήταν στο αποκορύφωμά της. Αρχικά, αυτό αντανακλάται στην αρχιτεκτονική, όπου εμφανίστηκε μια νέα ασυνήθιστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, χάρη στον αρχιτέκτονα Norman Foster, οι τάσεις του μέλλοντος ήρθαν στο σχεδιασμό των χώρων. Η σαφήνεια των γραμμών, η κρύα λάμψη του μετάλλου, οι ιδανικές αναλογίες και η μέγιστη εργονομία έδιναν αμέσως την προσοχή του κοινού.

Τώρα hi-tech είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ.Είναι ιδιαίτερα κοντά σε εκείνους που εκτιμούν το χρόνο τους, αγαπούν την άνεση, την αφθονία του φωτός και του χώρου. Η υψηλή τεχνολογία είναι ιδανική για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στούντιο και άλλων μικρών κατοικιών. Με αυτό είναι καλός και σε μεγάλα αρχοντικά. Η έμφαση στις τελευταίες τεχνολογίες και στα σύγχρονα υλικά δίνει έμφαση στην κατάσταση, φαίνεται κομψή και ακόμη και πολυτελής.

Χαρακτηριστικά

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του στυλ είναι η εξοικονόμηση χώρου λόγω της ορθολογικής ρύθμισής του με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνικών μέσων. Η τεχνολογία δεν ανέχεται την αμέλεια. Τα στυλίστικα πρέπει να τηρούνται από κάθε άποψη:

  • Απλότητα και σαφήνεια της γεωμετρίας στην οργάνωση του χώρου.
  • Η αφθονία των χρωμιωμένων μετάλλων, καθαρό και παγωμένο γυαλί, πλαστικά στοιχεία?
  • Η χρήση μετασχηματισμού και ενσωματωμένων επίπλων με φωτισμό.
  • Η απουσία περιττών μερών, η διακόσμηση του δωματίου με πρωτοποριακά διακοσμητικά στοιχεία σε μικρές ποσότητες.
  • Η χρήση συρόμενων θυρών, συχνά κατασκευασμένων από γυαλί.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ απλό, αλλά ταυτόχρονα κομψό μινιμαλιστικό εσωτερικό. Για ορισμένους, η αυστηρότητα και η συνέπεια του ύφους φαίνονται πολύ επαγγελματικές,και το διαμέρισμα, σχεδιασμένο με αυτό τον τρόπο, μοιάζει με ένα γραφείο.

Δεν υπάρχουν στοιχεία με μοτίβα, ανοιχτές κουρτίνες και αφθονία διακόσμησης. Ως εκ τούτου, οι λάτρεις των φυσικών μοτίβα, αναμνηστικά κοντά στην καρδιά και δημιουργική διαταραχή σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα είναι άβολα.

Εκείνοι που εκτιμούν τη λειτουργικότητα, προτιμούν καθαρά μονοχρωματικά χρώματα, λαμπερή στιλπνότητα και διαφανείς υφές, υψηλής τεχνολογίας ταιριάζουν απόλυτα.

Η επιλογή των υλικών για διακόσμηση και επισκευή

Κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδιασμού σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, είναι απαραίτητο να αποφασίσετε ποια υλικά θα απαιτηθούν για επισκευή.

Τα τείχη του δωματίου σε ένα τέτοιο στυλ συνήθως καλύπτονται με ματ ή γυαλιστερό χρώμα. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ένθετα από πλαστικό, αλουμίνιο, εύκαμπτη πέτρα. Επιτρέπεται επίσης η χρήση πλακιδίων με απομίμηση μεταλλικών ή τοίχων από γυαλί.

Το φινίρισμα δαπέδου μπορεί να γίνει με διαφορετικές μεθόδους. Μπορεί να είναι γρανίτης, laminate ή παρκέ. Στην ευρύχωρη αίθουσα μπορείτε να φτιάξετε ένα βάθρο με φωτισμό LED. Επίσης δημοφιλές αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Οι επιλογές με εφέ 3D σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες.

Η οροφή μπορεί να τεντωθεί ή να ανασταλεί. Συχνά χρησιμοποιείται σχεδιασμός πολλαπλών επιπέδων.Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε το σύστημα φωτισμού, το οποίο θα τονίσει την πρωτοτυπία του σχεδιασμού.

Η αρχή της επιλογής των υλικών για υψηλής τεχνολογίας στυλ βασίζεται στην αξιοπιστία τους, την αντοχή τους, την αντοχή τους σε χημικά, φυσικά και μηχανικά αποτελέσματα. Δεν είναι κατάλληλο για μια τέτοια εσωτερική ταπετσαρία, στόκος, πάνελ από φυσικό ξύλο.

Συνδυασμοί χρωμάτων στο σχέδιο

Το στιλ υψηλής τεχνολογίας βασίζεται στο κλασικό μαύρο και άσπρο gamut. Χρησιμοποιούνται επίσης γκρι και ασημένιοι τόνοι.

Εκτός από τα κρύα χρώματα, επιτρέπονται οι μπεζ και καφέ αποχρώσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που είναι ανήσυχοι μεταξύ της παγωμένης λάμψης του μετάλλου και της συγκράτησης των γκρι τόνων.

Η επιλογή άλλων αποχρώσεων στο στυλ υψηλής τεχνολογίας δεν συνδέεται με αποχρώσεις, αλλά με εντυπωσιακή αντίθεση. Ως εκ τούτου, φωτεινά "ανοιχτά" χρώματα χρησιμοποιούνται ως τόνους. Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, τυρκουάζ, βαθύ μπλε είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές.

Οι εκφραστικοί συνδυασμοί χρωμάτων αντισταθμίζουν την απουσία τυχόν μοτίβων και εκτυπώσεων. Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπνοδωμάτιο φωτεινά στοιχεία είναι συνήθως απούσα. Αυτό οφείλεται στην στοιχειώδη λογική, επειδή οι χυμώδεις αποχρώσεις δεν συμβάλλουν στη χαλάρωση και την κατάλληλη ανάπαυση.

Χρήση φωτισμού

Για να ενισχυθεί η επίδραση της ευρυχωρίας και της αρμονίας, τα χρώματα του δωματίου με στιλ υψηλής τεχνολογίας είναι καλά φωτισμένα. Πολλοί λαμπτήρες στο διαμέρισμα μπορούν να έχουν διαφορετικό σχήμα.

Το σαλόνι μπορεί να διακοσμηθεί με φουτουριστικό πολυέλαιο σχεδιασμού. Στο υπνοδωμάτιο υπάρχουν λακωνικές απλίκες. Όλα τα είδη φωτισμού, λαμπτήρων αλογόνου, λαμπτήρων οδήγησης χωρίζουν οπτικά το δωμάτιο σε ξεχωριστές ζώνες και τονίζουν τη νεωτερικότητα της κατάστασης.

Κατάλληλα έπιπλα

Τα έπιπλα υψηλής τεχνολογίας είναι άνετα και λειτουργικά. Διακρίνεται από τον συνοπτικό σχεδιασμό, τις σαφείς γραμμές και την ελαφρότητα του σχεδιασμού. Τέτοια εσωτερικά αντικείμενα δεν γεμίζουν τον χώρο, παρέχοντας ελεύθερη κίνηση μέσα στο δωμάτιο και αυξάνοντας οπτικά την περιοχή του.

Αντί των τοίχων στο σαλόνι χρησιμοποιούνται ξεχωριστά αντικείμενα για αποθήκευση (πάτωμα και κρεμάστρα). Τα κλειστά ράφια, τα ερμάρια και τα ράφια συνήθως έχουν τη μορφή ορθογωνίου ή τετραγώνου. Μερικές φορές ο σχεδιασμός συμπληρώνεται με ένθετα από σκούρο γυαλί και οπίσθιο φωτισμό.

Τα γραφεία, κατά κανόνα, έχουν ενσωματωμένο σχεδιασμό. Ασχολήθηκε με τη χρήση μετασχηματιστικών επίπλων με τηλεχειριστήριο.Διαφανή γυάλινα τραπέζια προσθέτουν ελαφρότητα στη ρύθμιση. Γυαλιστές και καθρέφτες προσόψεις εσωτερικών αντικειμένων αντανακλούν το φως, οπτικά διευρύνοντας το δωμάτιο. Τα χαλύβδινα στοιχεία χρησιμοποιούνται ως διακόσμηση.

Η άνεση στο σπίτι δημιουργείται από σύγχρονα ηλεκτρικά τζάκια. Οι δερμάτινοι καναπέδες με λακωνικό σχέδιο χρησιμοποιούνται συνήθως ως επικαλυμμένα έπιπλα, μερικές φορές το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με καρέκλες ασυνήθιστου "χώρου".

Η κουζίνα κυριαρχείται επίσης από μέταλλο, πλαστικό και γυαλί. Τα λακωνικά σετ κουζίνας συχνά δεν έχουν ούτε ορατές λαβές, που αντιπροσωπεύουν ένα κομψό μινιμαλιστικό σχέδιο. Όλες οι συσκευές πρέπει να είναι κατασκευασμένες.

Εάν το μέγεθος του δωματίου επιτρέπει, η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με ένα μπαρ με μεταλλικά σκαμπό μπαρ. Η τραπεζαρία μπορεί να είναι από μέταλλο σε συνδυασμό με πλαστικό ή γυαλί. Τραπεζομάντιλα, πετσέτες, διακοσμητικές χαρτοπετσέτες δεν επιτρέπονται εδώ.

Μεταλλικές ή πλαστικές καρέκλες ασυνήθιστου σχεδιασμού ολοκληρώνουν το σχεδιασμό της τραπεζαρίας. Αν αυτή η επιλογή επίπλων για συνεδρίαση δεν σας φαίνεται αρκετά βολική, μπορείτε να βάλετε έναν μικρό καναπέ ή μαλακές καρέκλες με δερμάτινη ταπετσαρία στο τραπέζι.

Η κρεβατοκάμαρα έχει έναν ακλόνητο κανόνα σχετικά με τον αριθμό των επίπλων. Δεν πρέπει να είναι πάνω από πέντε. Συνήθως είναι ένα κρεβάτι, κομοδίνο, τηλεόραση, φανός, εντοιχισμένη ντουλάπα. Ένας άλλος συνδυασμός είναι δυνατός.

Σε ένα τέτοιο εσωτερικό βρίσκονται συχνά μοντέλα κρεβατιών με αποτέλεσμα να εκτοξεύουν και να μειώνουν τον φωτισμό. Το κρεβάτι φαίνεται να κρεμάει στον αέρα, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα των μελλοντικών τεχνολογιών.

Σε διαμερίσματα στούντιο, χρησιμοποιούνται συχνά πτυσσόμενα μετασχηματισμένα κρεβάτια τα οποία καθαρίζονται σε ντουλάπα ή τοίχο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό εξοικονομεί χώρο και υποστηρίζει την έννοια του στυλ.

Στοιχεία διακόσμησης και υφάσματα

Η κύρια διακόσμηση του δωματίου σε στιλ υψηλής τεχνολογίας είναι η σύγχρονη τεχνολογία και όλα τα είδη των gadgets. Αυτό δίνει έμφαση στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του στυλ και μιλάει για το υψηλό βιοτικό επίπεδο των ιδιοκτητών του σπιτιού, επειδή ο "έξυπνος" εξοπλισμός κάνει τη ζωή όσο το δυνατόν πιο άνετη.

Αρχικά αγγεία κατασκευασμένα από διαφανές ή παγωμένο γυαλί, αφηρημένα έργα ζωγραφικής σε ασπρόμαυρα και ασπρόμαυρα ειδώλια μπορούν να χρησιμεύσουν ως δευτερεύοντα στοιχεία διακόσμησης.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που μπορεί να εκπλήξει τους επισκέπτες και να ευχαριστήσουν τους ιδιοκτήτες μπορεί να είναι ένα μεγάλο ενυδρείο χτισμένο στον τοίχο.

Εκτός από την ομορφιά και την αισθητική ευχαρίστηση, θα δώσει γαλήνη, θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει.

Οι γνήσιοι λαμπτήρες επιτραπέζιου φωτισμού και οι λαμπτήρες υψηλών επιφανειών εκτελούν ταυτόχρονα δύο λειτουργίες: Συνήθως τοποθετούνται δίπλα σε επικαλυμμένα έπιπλα, παρέχοντας επιπλέον κάλυψη κατά την ανάγνωση βιβλίων ή περιοδικών.

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σ 'αυτό το στυλ σχεδόν απουσιάζουν. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι κουρτίνες και μαξιλάρια που ρίχνουν καναπέδες.. Οι περσίδες ή τα παντζούρια με τηλεχειριστήριο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα παράθυρα. Οι υφασμάτινες κουρτίνες στο ηλεκτρικό γείσο είναι επίσης αποδεκτές.

Το χρώμα των προϊόντων επιλέγεται σε ήρεμα χρώματα. Σε αντίθεση με άλλα στυλ, όπου οι κουρτίνες είναι η διακόσμηση που πρέπει να ξεχωρίζει από τους τοίχους, στην περίπτωση αυτή, το αντίθετο ισχύει. Το υλικό θα πρέπει να είναι μονότονο, ταιριάζοντας με ένα άγγιγμα των τοίχων ή των επίπλων είναι ευπρόσδεκτη.

Όσο για τα μαξιλάρια, αντίθετα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φέρετε κάποια φωτεινότητα στο εσωτερικό. Κόκκινα, πορτοκαλί, μπλε ή τυρκουάζ μαξιλάρια τοποθετούνται σε λευκό ή μαύρο καναπέ, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αντίθεση και προσελκύοντας την προσοχή στο χώρο καθιστικού.

Αν το δωμάτιο χρησιμοποιεί ήδη φωτεινό χρώμα (με τη μορφή πάνελ τοίχου, λαμπτήρα ή κάποιου εσωτερικού αντικειμένου), τότε το χρώμα των μαξιλαριών ταιριάζει με αυτά. Η υπερβολική σαφήνεια σε αυτό το στυλ είναι απαράδεκτη. Στο φόντο μιας ουδέτερης κλίμακας, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν περισσότερες από δύο χυμώδεις αποχρώσεις.

Μερικές φορές οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με σύγχρονες ζωγραφιές ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες κάτω από γυαλί, σε μεταλλικές κορνίζες ή χωρίς αυτές. Αυτό μπορεί να είναι ένα πανόραμα της πόλης, κάποια καλλιτεχνική φωτογραφία ή εικόνες των μελών της οικογένειάς σας. Η τελευταία επιλογή μπορεί να κάνει το δωμάτιο ιδιαίτερα ζεστό.

Ένας άλλος τρόπος να δοθεί μια οικεία άνεση και ζεστασιά σε ένα κρύο μοντέρνο εσωτερικό είναι να βάλει ένα χαλί με ένα παχύ πλούσιο σωρό στο πάτωμα. Τα σχέδια εδώ είναι επίσης ακατάλληλα. Το χρώμα του προϊόντος πρέπει να είναι μονότονο και ουδέτερο. Συνήθως είναι λευκό, μαύρο, γκρι, καφέ.

Ιδέες στο εσωτερικό

Η ευρύχωρη αίθουσα με λευκά μαλακά έπιπλα μετατρέπεται από τα κόκκινα διακοσμητικά πάνελ. Το δωμάτιο παίρνει αμέσως μια δυναμική εμφάνιση και μια φωτεινή προσωπικότητα. Τα πορτοκαλί μαξιλάρια συνδυάζονται επιτυχώς με το επιλεγμένο χρωματικό σχέδιο, συμπληρώνοντας την ιδέα του σχεδιασμού.

Τιρκουάζ τόνους σε ασπρόμαυρο εσωτερικό είναι μια εξαιρετική λύση.Το δωμάτιο γίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο και σαν να γεμίζει με οξυγόνο, επειδή το τυρκουάζ σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.

Ο απρόσμενος συνδυασμός τυρκουάζ και κόκκινου χρώματος σε ένα δωμάτιο σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πολύ καλός. Οι φωτεινές αποχρώσεις χωρίζουν οπτικά το δωμάτιο σε διαφορετικές ζώνες και το λευκό χρώμα που τις ενώνει κάνει το εσωτερικό ήρεμο και αρμονικό.

Εκείνοι που προτιμούν ζεστά χρώματα, δεν εγκαταλείπουν απαραίτητα το μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Μπεζ και καφέ ταιριάζουν επίσης σε αυτό το ύφος. Το κύριο πράγμα - συνέπεια των μορφών και σωστή οργάνωση του χώρου.

Ένα κρεβάτι στην πασαρέλα με το φως είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο. Μια τηλεόραση, ένα κομοδίνα και ένα μικρό ράφι αποτελούν το ιδανικό σύνολο στοιχείων για μια άνετη διαμονή. Τα πανοραμικά παράθυρα ταιριάζουν απόλυτα στην έννοια του στιλ υψηλής τεχνολογίας, όπου χαιρετίζεται η αφθονία του φωτός και η αίσθηση ευρυχωρίας.

Το μπάνιο σε αυτό το στυλ είναι επίσης εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Σύγχρονο ντους, μπανιέρα με μασάζ και άλλες λειτουργίες, νεροχύτες με το αποτέλεσμα της έκρηξης που συμπληρώνεται από εξαιρετικά λεπτή τηλεόραση.Αυτό δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλα στυλ, αλλά αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του. Είναι τόσο ωραίο, που βρίσκεται σε ένα λουτρό με αρωματικό αφρό, απολαύστε παρακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα ταινία ή πρόγραμμα.

Αλλά ένα παράδειγμα σχεδιασμού εξοχικής κατοικίας, αποδεικνύοντας ότι η υψηλή τεχνολογία είναι κατάλληλη όχι μόνο για πολυκατοικίες. Ο χωροταξικός χώρος είναι εφοδιασμένος με σκοτεινούς και ελαφρούς τόνους, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Μια ενδιαφέρουσα λύση εσωτερικού σχεδιασμού στο ύφος του "Hi-tech" παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο