Ο σχεδιασμός του σαλόνι στο ύφος της "υψηλής τεχνολογίας"

 Σχεδιασμός σαλονιού σε στιλ υψηλής τεχνολογίας

Τα πλεκτά τραπεζομάντιλα και οι κεντημένες χαρτοπετσέτες γίνονται σταδιακά από το παρελθόν και σήμερα οι ρυθμοί της μεγάλης πόλης υπαγορεύουν τους κανόνες τους. Οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων υπάρχουν σε ένα δυναμικό ρυθμό, οπότε όταν έρχονται σπίτι, προτιμούν να δουν στο εσωτερικό τους, πάνω απ 'όλα, πρακτικότητα και λειτουργικότητα. Ότι αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν στιλ υψηλής τεχνολογίας.

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από την απουσία περιττών λεπτομερειών. Όλα τα εσωτερικά αντικείμενα έχουν το δικό τους σαφή σκοπό. Για την τοποθέτηση χώρου στο καθιστικό, χρησιμοποιούνται διακοσμητικά χωρίσματα από γυαλί.Μερικές φορές τα γυάλινα μέρη είναι διακοσμημένα με μεταλλικά στοιχεία.

Το εσωτερικό είναι hi-tech κυριαρχείται από τα κανονικά γεωμετρικά σχήματα. Αυτό είναι το βασίλειο του γυαλιού και του μετάλλου, έτσι ώστε αυτό το εσωτερικό φαίνεται κάπως εξωπραγματικό, ακόμη και κοσμικό.

Για την κατασκευή επίπλων χρησιμοποιείται συχνά πλαστικό, γυαλί ή μέταλλο. Ταυτόχρονα, τα ίδια τα έπιπλα είναι ενημερωμένα, ίσως ακόμη και από τις συλλογές των σχεδιαστών μόδας. Το ίδιο ισχύει για την τεχνολογία. Μπορεί να είναι κατάλληλο για μια μεγάλη πλάκα πλάσματος του τελευταίου μοντέλου, home cinema με εξαιρετική ακουστική, καθώς και όλα τα είδη των gadgets.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του στυλ είναι ότι είναι εξίσου σημαντική σε ένα μεγάλο αρχοντικό και σε ένα μικρό στούντιο διαμέρισμα.

Παρά το μέτριο μέγεθος της, ένα τέτοιο διαμέρισμα πρέπει να είναι γεμάτο με όλες τις σύγχρονες τεχνικές καινοτομίες.

Δεδομένου ότι η κουζίνα σε αυτά τα διαμερίσματα συνδυάζεται σε ένα ενιαίο χώρο από το σαλόνι, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: ένα "έξυπνο" ψυγείο αυτόματης απόψυξης, εστία επαγωγής, φούρνο με αυτοκαθαριζόμενη λειτουργία κλπ. Συνιστάται να αφαιρέσετε όλα τα μαγειρικά σκεύη από τα μάτια σας και να θυμάστε μόνο το μικρό που είναι πραγματικά απαραίτητο στην καθημερινή χρήση.

Επιλέγουμε το σχέδιο του δωματίου

Δεδομένου ότι ο μινιμαλισμός είναι χαρακτηριστικό ενός κομψού εσωτερικού χώρου υψηλής τεχνολογίας, η διακόσμηση για την αίθουσα πρέπει να είναι απλή. Για να διαφοροποιήσετε ελαφρώς το σχέδιο, μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με κάποιο είδος αναπαραγωγής του σύγχρονου καλλιτέχνη στο ύφος της αφηρημένης τέχνης. Δεν υπάρχουν εικόνες χλωρίδας και πανίδας, μόνο σαφείς γραμμές και σωστή γεωμετρία.

Τείχη και δάπεδο

Το σαλόνι σε στιλ υψηλής τεχνολογίας μπορεί να διακοσμηθεί, για παράδειγμα, με διακοσμητικά πάνελ με μίμηση φυσικής πέτρας ή τούβλο. Αν προτιμάτε ταπετσαρία για τοίχους, τότε είναι καλύτερα αν είναι μονοχρωματικά - γκρι ή λευκό. Μπορείτε να κολλήσετε ταπετσαρία για τη ζωγραφική και να βάψετε τους τοίχους σε δύο χρώματα, όχι περισσότερο. Ταυτόχρονα, είναι επίσης απαραίτητο να αντέξει κανείς ένα μονότονο φάσμα - χωρίς σχέδια και εκτυπώσεις. Τα πλαίσια καθρέφτη θα είναι κατάλληλα για διακόσμηση για τους τοίχους.

Εάν η ταπετσαρία φαίνεται να είναι πολύ περίπλοκο στοιχείο της διακόσμησης, μπορείτε να ζωγραφίσετε μόνο τους τοίχους με χρώμα. Το γυαλιστερό χρώμα φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή οι τοίχοι πρέπει να ισοπεδωθούν. Θα πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή, χωρίς παρατυπίες - η στιλπνότητα θα επισημάνει αμείλικτα τις παραμικρές ατέλειες.

Όσο για το πάτωμα, το στυλ υψηλής τεχνολογίας δεν προβλέπει κανένα μακρύ κάλυμμα υπνάκο.Στην ιδανική περίπτωση, αν δεν υπάρχει καθόλου χαλί. Εάν το σαλόνι δεν έχει σύνορα με το διάδρομο ή είναι συνδεδεμένο με την κουζίνα, μπορείτε να ζωνάρετε το χώρο συνδυάζοντας κεραμικά πλακίδια με άλλα υλικά, όπως το φυλλωτό ή το λινέλαιο. Στην ιδανική περίπτωση, και οι δύο τύποι δαπέδων θα έχουν το ίδιο μοτίβο, αλλά είναι καλύτερα να το κάνετε χωρίς αυτό.

Η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία υλικών για το πάτωμα:

  • Κεραμίδια από πορσελάνη μοιάζει με ένα κεραμικό πλακίδιο, ωστόσο, πιο ανθεκτικό, και, συνεπώς, πιο ανθεκτικό. Αυτός ο τύπος διακόσμησης είναι πιο κατάλληλος για το σαλόνι ενός ιδιωτικού αρχοντικού παρά για ένα διαμέρισμα πόλης.
  • Πρόσφατα, η τάση της μόδας έχει γίνει χύδην δάπεδα. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα μιας τέτοιας επίστρωσης είναι ότι δεν αφήνει αρμούς. Η επιφάνεια είναι απόλυτα λεία και ομοιόμορφη. Σχέδια ενός μεγάλου δαπέδου υπάρχει ένα τεράστιο σετ. Για ένα σαλόνι σε μινιμαλιστικό ύφος, είναι καλύτερα να επιλέξετε μονοχρωματικά χρώματα.

Εάν θέλετε ένα δημιουργικό σχέδιο, μπορείτε να κάνετε το δάπεδο σκοτεινό ή μαύρο, σε αντίθεση με τους τοίχους. Και για να μαλακώσετε ελαφρώς το κρύο του φινιρίσματος, μπορείτε να ρίξετε ένα μικρό μικρό χαλί με ένα απαλό γεωμετρικό σχέδιο στο πάτωμα κοντά στην καρέκλα ή στον καναπέ.

  • Εάν οι παραπάνω τύποι δαπέδου σας φαίνεται πολύ ακριβό, τότε μπορείτε να βάλετε στο πάτωμα διακριτικό λινέλαιο. Είναι επίσης κατάλληλο για το στυλ που περιγράφεται.

Οροφή

Δεδομένου ότι το ύφος υψηλής τεχνολογίας συνεπάγεται τη χρήση σύγχρονων "διακοσμητικών", θα ήταν λογικό να κάνετε μια οροφή τέντωμα στο σαλόνι. Φαίνεται πολύ εντυπωσιακή γυαλιστερή επίστρωση πολλαπλών επιπέδων με ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό. Όταν αντανακλάται σε γυαλιστερή επιφάνεια, το φως γίνεται διπλάσιο.

Επίσης ένα καλό μίγμα των διαφόρων κατασκευών γυψοσανίδας με μια οροφή τέντωμα σε high-tech. Μια άλλη καλή επιλογή σχεδιασμού στο μινιμαλιστικό ανώτατο όριο του καθιστικού - απλά το βάλετε σε ένα συμπαγές χρώμα και προσθέστε μεταλλικές ράβδους.

9 φωτογραφία

Φωτισμός

Περιττό να πούμε ότι ο σωστά επιλεγμένος φωτισμός μπορεί να αλλάξει εντελώς την αντίληψη του εσωτερικού χώρου. Το φως στο σαλόνι είναι ιδιαίτερα σημαντικό - αυτός είναι ο κύριος χώρος, σε αυτό συναντάμε με όλη την οικογένεια, και σε αυτό λαμβάνουμε επισκέπτες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι η υπερηφάνεια των ιδιοκτητών. Η αποστολή της είναι να εκπλήσσει και να καταπλήξει.

Το φως μπορεί να υπάρχει όχι μόνο ως πολυέλαιο, αλλά και ως οπίσθιος φωτισμός των επίπλων και των διαφόρων εσωτερικών αντικειμένων.

Η παρουσία ενός κεντρικού πολυέλαιου δεν είναι χαρακτηριστική για ένα σαλόνι υψηλής τεχνολογίας.Φωτιστικά με λαμπερή επιφάνεια χρωμίου είναι κατάλληλα εδώ. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο ή κρυμμένα φώτα (ενσωματωμένα σε κάποιο είδος επιφάνειας λάμπας) και μπορεί να υπάρχουν σωρού αρθρωτές κατασκευές με ένα ρυθμιστή ή με πίνακα ελέγχου. Τα φώτα στίξης μπορούν να υπάρχουν παντού: μέσα στα ντουλάπια, γύρω από την περίμετρο των καθρεφτών, στην επιφάνεια εργασίας και ακόμη και γύρω από την περίμετρο του δαπέδου.

Τα φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στο πάτωμα. Ταυτόχρονα, κατασκευάζονται όχι μόνο από μέταλλο αλλά και από πλαστικό. Δεν είναι ασυνήθιστο μεταξύ αυτών τα γυάλινα σκεύη. Ταυτόχρονα μπορούν να λάβουν διάφορες μορφές: σφαίρα ή κώνο, κύβο ή τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει επίσης ένα μέρος για την όμορφη, και κάποια δείγματα μπορούν να διακοσμηθούν με στρας και κρυστάλλους. Ωστόσο, αυτή η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή.

Αν εξακολουθείτε να προτιμάτε έναν κεντρικό φωτισμό, μπορείτε να επιλέξετε μια διάταξη φωτισμού στα ελαστικά ή στις χορδές.

Με τη βοήθεια του φωτισμού μπορείτε να ζωνάρετε ένα δωμάτιο. Πάνω από την περιοχή του καναπέ, μπορείτε να κρεμάσετε επιχρωμιωμένες απλίκες σε μια μεταλλική δοκό, η οποία μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Και το πλάσμα μπορεί να φωτιστεί αποτελεσματικά από πίσω, έτσι ώστε το φως να προέρχεται από το εσωτερικό, διασκορπίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έπιπλα

Για να προσαρμοστεί το σαλόνι σας σε μια δεδομένη κατεύθυνση σχεδιασμού, είναι απαραίτητο να συνδυαστούν τα έπιπλα και με τη συνολική διακόσμηση. Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο τα μέρη του να είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό όπως όλα τα άλλα. Στο δωμάτιο, φτιαγμένο με το ύφος της υψηλής τεχνολογίας, μπορείτε να βάλετε ένα τραπέζι καφέ σε ρόδες με γυάλινη κορυφή. Εάν το σαλόνι είναι επίσης τραπεζαρία, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα μετρητή μπαρ και να αγοράσετε καρέκλες για αυτό σε μια βάση από ανοιχτό μέταλλο.

Οι πλαστικές καρέκλες περιστρεφόμενες, οι διαμορφωμένοι καναπέδες και οι διάφορες ενσωματωμένες κατασκευές θα είναι επίσης κατάλληλες. Μια βάση με πλαστική θήκη και γυάλινα ράφια είναι κατάλληλη για αποθήκευση. Για ένα μικρό σαλόνι, η ρύθμιση των επίπλων μετασχηματιστών θα είναι ιδιαίτερα κατάλληλη. Ο μετρητής ράβδων απομακρύνεται και μετατρέπεται σε κομοδίνο, το κρεβάτι διπλώνεται και μετατρέπεται σε καναπέ για φιλικές συγκεντρώσεις και είναι βολικό να κρύβεται η ηλεκτρική σκούπα στο μοχλό των τροχών.

Εάν το σαλόνι υποθέσει την παρουσία μιας ντουλάπας, τότε θα ήταν ωραίο αν πρόκειται για μια πλήρη ντουλάπα. Είναι επιθυμητό να είναι ένας με τον τοίχο και, ει δυνατόν, να συγχωνευθεί με αυτό.

Υφάσματα

Επειδή όλο το χώρο με στιλ υψηλής τεχνολογίας θα πρέπει να διατηρείται σε απαλά χρώματα, μπορείτε να ελαφριά αραιώσετε το εσωτερικό με την προσθήκη κάποιων φωτεινών τόνων. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε έναν καναπέ ή καρέκλες με κόκκινη ταπετσαρία σε ασπρόμαυρους τοίχους. Γκρι ταπετσαρίες εναρμονίζονται καλά με λιλά και μοβ. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τον αμετάβλητο κανόνα - όλα τα χρώματα πρέπει να είναι δροσερά και όσο το δυνατόν πιο μονοχρωματικά.

Δεδομένου ότι το εσωτερικό υψηλής τεχνολογίας δεν συνεπάγεται την παρουσία φυσικών υλικών, τότε το τεχνητό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ως ταπετσαρία.

Κάνοντας κουρτίνες στις μαρκίζες μπορεί να ποικίλει με διακοσμητικές λεπτομέρειες - λείες παραλαβές με τη μορφή δαχτυλιδιών από λευκό ή κίτρινο μέταλλο. Στην ιδανική περίπτωση, θα επαναλάβουν το χρώμα και το σχέδιο του ίδιου του γείσου, στον οποίο κρεμούν.

Οι κουρτίνες πρέπει να είναι απλές και συνοπτικές - χωρίς πτυχές, κουρτίνες και ρούχα. Ιδανικό για ρολά ή ρολά. Η φροντίδα τους είναι ελάχιστη, και η σκόνη συσσωρεύεται πολύ λιγότερο από ό, τι στο τούλι. Ακόμα καλύτερα, αγοράστε έναν αυτόματο μηχανισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανύψωση και μείωση των κουρτινών εξ αποστάσεως.Είναι αρκετά στο πνεύμα της techno, η οποία τρέχει το κόκκινο νήμα στο σχεδιασμό που περιγράφεται.

Για τα παράθυρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε άκαμπτα υφάσματα με διάφορους εμποτισμούς - με αποτέλεσμα ανάκλασης φωτός, βρωμιά και νερό-απωθητικό, ανθεκτικό στη σκόνη. Τέτοιες ιδιότητες είναι συνήθως συνθετικό υλικό. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα με μικτές ίνες, αλλά έτσι ώστε να έχουν μια πυκνή βαριά υφή όπως σατέν, λινάρι και σατέν.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την προσθήκη τεχνητών ινών σε φυσικές ίνες, επιτυγχάνοντας έτσι μια νέα γενιά υφασμάτων με βελτιωμένες ιδιότητες απόδοσης. Τέτοιες κουρτίνες διατηρούν το σχήμα τους καλά, είναι τέλεια πλένονται και σχεδόν δεν γκρεμίζονται.

Όμορφα παραδείγματα και νέα

Παρά τη φαινομενική εξωτερική απλότητα και την απουσία όλων των περιττών, το στυλ υψηλής τεχνολογίας είναι μάλλον περίπλοκο για το σχεδιασμό μιας κατοικίας, επειδή η κατοικία πρέπει να είναι πάνω απ 'όλα άνετη και σε αυτό το εσωτερικό έχει επιβληθεί ένα ταμπού σε όλα αυτά τα χαριτωμένα πράγματα που δίνουν στο δωμάτιο μια ζεστή ατμόσφαιρα και την άνεση στο σπίτι.

Ωστόσο, εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε με το ντεκόρ και ελαφρώς να αραιώσετε την ασκητικότητα του εσωτερικού χώρου υψηλής τεχνολογίας:

  • Τα βασικά χρώματα αυτού του στυλ θεωρούνται λευκό, γκρι, μαύρο, καφέ και μπεζ. Ωστόσο, από κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις και εδώ μπορείτε να δώσετε ελεύθερη φρενίτιδα στη φαντασία. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζωνάρετε το χώρο καθιστικού χρησιμοποιώντας το ανώτατο όριο. Ταυτόχρονα, μπορεί να είναι όχι μόνο πολυεπίπεδο, αλλά και πολύχρωμο. Για παράδειγμα, το κύριο φάσμα του δωματίου είναι λευκό, και πάνω από τον καναπέ μπορείτε να φτιάξετε ένα ελαιόλαδο ή ασημένιο οικόπεδο.
  • Η ίδια τεχνική λειτουργεί για το σεξ. Εάν το σαλόνι είναι ταυτόχρονα ένα υπνοδωμάτιο, τότε το ίδιο το κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί στο βάθρο, κατά μήκος της περιμέτρου του οποίου θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο φωτισμός LED. Για να μαλακώσετε το κρύο του σχεδιασμού, μπορείτε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες με τη βοήθεια ενός βαμβακερού κουρτίνα. Αυτό δεν είναι απολύτως συμβατό με την κλασική αντίληψη της υψηλής τεχνολογίας, αλλά ορισμένες ελευθερίες μπορούν να επιτραπούν σε μια κατοικημένη περιοχή.
  • Το μονοπάτι των τειχών μπορεί να είναι ποικίλες αφίσες στο πνεύμα του σουρεαλισμού ή σε φωτογραφίες ασπρόμαυρες. Ωστόσο, πρέπει να είναι διακοσμημένα σε μεταλλικό σκελετό ή να είναι χωρίς αυτά καθόλου. Το φωτογραφικό χαρτί με θέμα megapolis επιτρέπεται, καθώς και οποιεσδήποτε εικόνες avant-garde στυλ.
  • Είναι σε αρμονία με το μεταλλικό βαθύ μπλε και αυτός, όπως γνωρίζετε, χαλαρώνει και ανακουφίζει. Εάν προσθέσετε μαλακό μπλε φωτισμό στο εσωτερικό, τότε το σαλόνι θα σταματήσει αμέσως να είναι απρόσωπο και έτσι θα γεμίζει με τη ζεστασιά και την άνεση που είναι απαραίτητη για όλους. Εκτός από αυτόν τον φωτισμό, μπορείτε να σκεφτείτε καρέκλες με μπλε πλαστικά καθίσματα, έναν καναπέ και πολυθρόνες με μπλε ταπετσαρία, ή τυφλά στα παράθυρα.
  • Τα ζωντανά φυτά είναι επίσης σε θέση να προσθέσουν στο διακριτικό εσωτερικό επιπλέον άνεση. Ωστόσο, στην περίπτωση της hi-tech, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι κατσάρωμα ή ανθοφορία όπως τριαντάφυλλα ή βιολέτες. Εδώ, όπως και στο εσωτερικό, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε συγκράτηση. Διακοσμήστε το κατσαρόλα στο σαλόνι με ένα φοίνικα, κοντά στον υπολογιστή, βάλτε ένα κάκτο και το παράθυρο θα αισθάνεται μεγάλη μόνστερα ή ficus.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάθε εσωτερικό μπορεί να γίνει άνετο προσεγγίζοντας δημιουργικά το ζήτημα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα ύφος υψηλής τεχνολογίας στο εσωτερικό, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο