Οι λεπτότητα του σχεδιασμού του δωματίου για έναν νεαρό άνδρα

Για έναν νεαρό σε οποιαδήποτε ηλικία είναι πολύ σημαντικός ο προσωπικός του χώρος. Κατά κανόνα, οι άνδρες δεν δίνουν προσοχή σε μικρά, κατά τη γνώμη τους, μικρά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ ζηλιάρης για οποιαδήποτε εισβολή στην επικράτειά τους. Επομένως, είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε ολόκληρο το σχέδιο του δωματίου, διότι τότε ο τύπος απλά δεν θα επιτρέψει να αλλάξει τίποτα, αφού οι άνδρες είναι συνήθως μεγάλοι συντηρητικοί.

Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τάσεων σχεδιασμού για το σχεδιασμό των οικιστικών χώρων. Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε το πιο κατάλληλο για άντρες ροή.

Σοφίτα

Αυτό το ύφος διακρίνεται από τη βιαιότητα και τον ασκητισμό του. Είναι ερασιτέχνης και συνιστάται, μάλλον, για έναν νεαρό άνδρα ηλικίας περίπου 25 ετών από ό, τι για νεαρούς άνδρες σε τρυφερή ηλικία.Τα διακριτικά χαρακτηριστικά του - ένα ελάχιστο φινίρισμα, και μερικές φορές η πλήρης απουσία του. Δεδομένου ότι το "πατάρι" σημαίνει "σοφίτα", ένα δωμάτιο σε αυτό το στυλ θα πρέπει να έχει όλα τα σημάδια του - γυμνά τσιμεντένια τοιχώματα, απουσία ακόμη και ενός υποδείγματος διακοσμητικών, ακατέργαστων ξύλινων ή μεταλλικών επίπλων και αντί για κουρτίνες, περσίδες ή ακόμη και χωρίς αυτά.

Εάν η ακατέργαστη επιφάνεια των τοίχων και των οροφών φαίνεται πάρα πολύ βίαιη, μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι της άνεσης στο δωμάτιο, ζωγραφίζοντας το σε ουδέτερα χρώματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με το συνδυασμό χρωμάτων και να βάψετε όλους τους τοίχους σε διάφορα χρώματα. Προτιμώμενοι ήχοι - λευκό, γκρι, καφέ, μαύρο. Όσο για το τελευταίο, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό. Ακόμα κι αν το δωμάτιο είναι ευρύχωρο, δεν πρέπει να το βάψετε όλα μαύρα - πρέπει να το προσθέσετε μετρημένα και κατά προτίμηση με τη μορφή πολλών τόνων. Η αφθονία του μαύρου στο εσωτερικό μόνο στο αρχικό στάδιο θα φανεί θεαματική, και στη συνέχεια θα αρχίσει να καταπιέζει και να ενοχλεί.

Αν πρόκειται για ένα δωμάτιο για έναν νεαρό άνδρα σε ένα παλιό "Χρουστσιόφ", τότε υπάρχει συνήθως ένα μικρό δωμάτιο κάτω από το φυτώριο, η περιοχή του οποίου σπάνια υπερβαίνει τα 12 τετραγωνικά μέτρα. mΣε αυτή την περίπτωση, αξίζει γενικά να αποφύγετε το μαύρο.

Μινιμαλισμός

Αυτό το στυλ εσωτερικού είναι πολύ παρόμοιο με το προηγούμενο. Εδώ, όπως και στη σοφίτα, δεν υπάρχουν επιπλέον αξεσουάρ. Κάθε πράγμα έχει τον αυστηρό σκοπό του. Τα παιδιά συχνά μάλλον ασχολούνται με την αποκατάσταση της τάξης στο δωμάτιό τους, επομένως τα έπιπλα για ένα τέτοιο εσωτερικό πρέπει να επιλέγονται από άποψη πρακτικότητας και λειτουργικότητας.

Ευρύχωρο και ευρύχωρο ντουλάπα πλήρες τοίχο - μια καλή επιλογή για την αποθήκευση ρούχων και άλλα πράγματα. Σε αυτό μπορείτε να βγάλετε γρήγορα όλα τα πράγματα διάσπαρτα γύρω από το δωμάτιο, εάν είναι απαραίτητο, να επαναφέρετε γρήγορα τη σειρά. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε και πιο ογκώδη πράγματα που μπορεί να είναι έφηβος σε 16 χρόνια - κυλίνδρους, hydroscooter, κονσόλα παιχνιδιών, μουσικό όργανο. Εκεί μπορείτε επίσης να διαθέσετε χώρο για την αποθήκευση δίσκων, βιβλίων και χαρτικών.

Είναι προτιμότερο να επιλέξετε την πρόσοψη για τις πόρτες του ντουλαπιού από ξύλο ή πλαστικό υψηλής ποιότητας, αλλά δεν πρέπει να κοιτάτε τους καθρέφτες στις ειδήσεις - δεν είναι τυπικό για τους τύπους να θαυμάζουν κάθε λεπτό. Όταν σχεδιάζετε ένα χώρο εργασίας για ένα δωμάτιο σε μινιμαλιστικό ύφος θα πρέπει επίσης να ασκείστε συγκράτηση. Το μέγεθος του πίνακα πρέπει να είναι ακριβώς έτσι ώστε να ταιριάζει στο φορητό υπολογιστή και στα βιβλία.Επιλέξτε μια πρακτική ταπετσαρία για μια καρέκλα, ώστε αν είναι απαραίτητο, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε ίχνη τσιπς ή κόλα.

Για φινίρισμα σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό που χαρακτηρίζεται από ήρεμα συμπαγή χρώματα. Θα πρέπει να προτιμάτε τα φυσικά χρώματα. Παραδοσιακά είναι άμμος, γκρι, ανοικτό κίτρινο, ανοιχτό πράσινο ή ουδέτερο λευκό.

Υψηλή τεχνολογία

Αυτός ο σχεδιασμός του δωματίου σε ένα μοντέρνο στυλ και σίγουρα θα ταιριάξει τη γεύση των παιδιών στην ηλικία των 18 ετών, που ενδιαφέρονται, για παράδειγμα, ρομποτική ή παιχνίδια υπολογιστών. Έχει έναν χαρακτηριστικό ασκητισμό μινιμαλισμού, αλλά έχει ήδη αραιωθεί με μερικές τεχνικές καινοτομίες που προσφέρει η πρόοδος - δεν είναι μόνο παρόντες εδώ, αλλά εμφανίζονται και για επίδειξη. Εάν σχεδιάζεται τηλεόραση στην αίθουσα, τότε αυτό θα πρέπει να είναι το πλάσμα του τελευταίου μοντέλου. Εάν η μουσική, τότε μπορεί να είναι ένα συνθεσάιζερ ή ακόμα και ένα σύνολο τυμπάνων ή home cinema, και πάντα με υψηλής ποιότητας ακουστική.

Τα έπιπλα εξακολουθούν να στερούνται ομαλών σχημάτων, όλες οι γραμμές είναι σαφείς, απλές και κατανοητές. Ωστόσο, αν στο πατάρι παρατηρήσαμε κάποιο πρωτόγονο σχέδιο, τότε η hi-tech, αντίθετα, είναι γεμάτη με την ύπαρξη κρυφών πολύπλοκων μηχανισμών.Υπάρχουν πολλές σύγχρονες συσκευές, μυστικά συρτάρια και εντοιχισμένες ντουλάπες. Το γυαλί, το μέταλλο και το πλαστικό είναι χαρακτηριστικό για το φινίρισμα υψηλής τεχνολογίας. Το πάτωμα καλύπτεται συνήθως με συνθετική επίστρωση. Ωστόσο, με τη χρήση τεχνητών υλικών πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό είναι ακόμα ένας χώρος διαβίωσης και η αφθονία των συνθετικών μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την υγεία ενός εφήβου.

Ως διακόσμηση, επιτρέπονται θεματικές αφίσες, πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες. Τα βασικά χρώματα στο σχεδιασμό των τοίχων εξακολουθούν να είναι όλα ουδέτερες αποχρώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα ή να συνδυάσετε πολλές αποχρώσεις. Αν ένας νεαρός αρέσει στο γκράφιτι, μπορεί να διακοσμήσει προσωπικά έναν ή περισσότερους τοίχους στο δωμάτιό του.

Ένας πολύ μεγάλος ρόλος στον φωτισμό υψηλής τεχνολογίας παίζει. Εδώ προτιμάται το τεχνητό φως - υπάρχει παντού: ενσωματωμένα φώτα στην οροφή, εσωτερικός φωτισμός επίπλων, λωρίδα LED στους τοίχους και ράφια. Με τη βοήθεια του φωτισμού, είναι δυνατή η ζώνη ακόμα και ένα μικρό δωμάτιο 10 μέτρων και οριοθετούν τις ζώνες για ξεκούραση και εργασία. Το σωστά επιλεγμένο φως μπορεί να επεκτείνει οπτικά τα όρια του δωματίου.

Αθλητισμός

Αυτή η εσωτερική λύση είναι κατάλληλη για νέους που ασχολούνται με ένα συγκεκριμένο άθλημα. Εάν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, μπορείτε να επιλέξετε υλικά τελειώματος στα χρώματα της ομάδας του, να διακοσμήσετε τους τοίχους με αποκόμματα από περιοδικά ή αφίσες με αθλητές και είδωλα ενός νεαρού άνδρα και στο πάτωμα να υπάρχει ένα πάτωμα που μιμείται ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Εάν ο ιδιοκτήτης του δωματίου είναι πρόθυμος να βόλεϊ ή μπάσκετ, κρεμάστε τον ένα δίχτυ για την μπάλα. Μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο ενός νεαρού άνδρα που αγαπά την ανατολική πάλη με αποσπάσματα από τους κυρίους πολεμικών τεχνών.

Συχνά το πάθος των παιδιών για αθλήματα εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο, και ένας νεαρός άνδρας 20 ετών έχει ήδη έναν συγκεκριμένο κατάλογο βραβείων και επιτεύξεων. Για κύπελλα και πιστοποιητικά, μπορείτε να επιλέξετε ξεχωριστό ράφι ή ντουλάπι με γυάλινες πόρτες, έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες που εισέρχονται στο δωμάτιο να μπορούν να δουν την υπερηφάνεια του ιδιοκτήτη τους. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, το περίβλημα μπορεί να είναι εξοπλισμένο με εσωτερικό φωτισμό. Αυτοί οι τύποι που δεν ενδιαφέρονται για κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά απλώς προτιμούν έναν ενεργό τρόπο ζωής, μπορεί να είναι ευχαριστημένοι με τις ράβδους του τοίχου με ένα turnstile για να τραβούν προς τα πάνω ή έναν προσομοιωτή. Δεδομένου ότι αυτά τα πράγματα δεν αγοράζονται για ένα χρόνο, δεν πρέπει να εξοικονομήσετε την ποιότητα του αθλητικού εξοπλισμού.Στη συνέχεια, η γωνιά, που αγοράστηκε για έφηβο στην ηλικία των 14 ετών, θα υπηρετήσει τον δάσκαλό του στην ηλικία των 20 ετών.

Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες ή περιορισμοί για τη διακόσμηση ενός δωματίου σε σπορ στυλ. Μπορούν να υπάρχουν τόσο πολύ ελαφριές και μάλλον σκοτεινές αποχρώσεις. Εδώ μπορείτε να παίξετε στην αντίθεση, τότε το δωμάτιο θα είναι δυναμικό, μοντέρνο και νεανικό. Όπως γνωρίζετε, ο αθλητισμός είναι, πρώτον, κίνηση. Ως εκ τούτου, ένα δωμάτιο σε σπορ στυλ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα και άνετα. Δεν πρέπει να κάνετε τα έπιπλά της - θα πρέπει να είναι το ελάχιστο. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι πρακτικό, άνετο και όχι ογκώδες.

Μουσική

Το μουσικό θέμα στο σχεδιασμό του δωματίου για έναν έφηβο ή έναν νεαρό είναι αρκετά κοινό. Δεν σχεδόν ποτέ δεν βγαίνει από τη μόδα. Εκτός από τα ήδη κλασσικά rock και metal, έχουν προστεθεί πρόσφατα είδη όπως R'n'B, rap και μερικές άλλες κατευθύνσεις. Όταν δημιουργείτε ένα μουσικό εσωτερικό, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τα συνηθισμένα στερεότυπα και να χαλαρώσετε τη φαντασία. Εδώ είναι ευπρόσδεκτη η δημιουργική προσέγγιση - για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τύμπανα ως ράφια.Δεν μπορείτε να τα βάλετε πολλά, αλλά θα χρησιμεύσουν ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μάλλον ελκυστικά και ασυνήθιστα. Το ντουλάπι ή το τραπέζι του καφέ μπορούν επίσης να διακοσμηθούν για ένα κιτ τύμπανο.

Εάν έχετε μια παλιά κιθάρα στο mezzanine, μην βιαστείτε να το πετάξετε. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό, για παράδειγμα, ως ντουλάπι τοίχου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε τον μπροστινό πίνακα και να κάνετε μερικά ράφια μέσα. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε τους τοίχους με όμορφα αυτοκόλλητα που απεικονίζουν χορευτικές φιγούρες ή πορτρέτα γνωστών μουσικών. Μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπα ρολόγια ή κορνίζες φωτογραφιών από CD. Μπορείτε επίσης να τα κρεμάσετε απλά στους τοίχους, και αν κρεμάσετε μια γυρισμένη μπάλα ντίσκο στην οροφή, οι φωτεινές ακτίνες θα αντικατοπτρίζονται στους δίσκους, δημιουργώντας πρόσθετο μουσικό φωτισμό.

Πρωτοπορία

Αυτός ο σχεδιασμός διακρίνεται από το θάρρος των ιδεών και είναι κατάλληλος για όσους δεν φοβούνται τα πειράματα και τη δημιουργικότητα, για αυτοπεποίθηση νέους που δεν ανέχονται την πλήξη και προσπαθούν να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Για την avant-garde χαρακτηρίζεται από την παρουσία φωτεινών χρωμάτων και τόνων.Το χρωματικό σχήμα δεν ανεχτεί τόνους - εδώ όλα είναι στο μέγιστο και σε αντίθεση. Τα χρώματα είναι κορεσμένα, ενώ η γειτονιά των παραδοσιακά ασυμβίβαστων αποχρώσεων επιτρέπεται.

Τα έπιπλα επιλέγονται συχνά από τον συγγραφέα, με σύνθετα σχήματα και τολμηρό χαρακτήρα. Αλλά ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη λειτουργικότητά του. Το κρεβάτι πρέπει πρώτα απ 'όλα να είναι ένα μέρος για ύπνο, και στη συνέχεια μια εσωτερική διακόσμηση. Και μια ντουλάπα, ακόμα κι αν είναι από τον πιο μοντέρνο σχεδιαστή, πρέπει να είναι σίγουρα ευρύχωρη. Μπορείτε να φτιάξετε ένα δωμάτιο με τη βοήθεια φωτός - μπορείτε να φτιάξετε μια οροφή με τη μορφή ενός αστέρι ουρανού πάνω από το κρεβάτι και να κρεμάσετε έναν πολυέλαιο σύγχρονου στιλ στην ενεργό περιοχή πάνω από την καρέκλα και την τηλεόραση ή να εγκαταστήσετε έναν λαμπτήρα δαπέδου με ένα αρχικό αμπαζούρ.

Θάλασσα

Αυτό το εσωτερικό είναι πιο κατάλληλο για έφηβους αγόρια. Δεν θα χάσει ποτέ τη σημασία του. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι πατέρες των μοντέρνων αγοριών στην ηλικία των 14 ετών διαβάζονταν από τις περιπλανήσεις του καπετάνιου Nemo και ο γοητευτικός μικρός Captain Jack Sparrow έγινε το είδωλο των γιων τους.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους σας επιτρέπουν να δημιουργείτε ταπετσαρίες φωτογραφιών με οποιοδήποτε θέμα. Επομένως, αν η δόξα του προαναφερθέντος πειρατή στοιχειοθετηθεί από τους απογόνους σας, δώστε του δώρο και παραγγείλετε μια αφίσα με μια πλοκή από ένα γνωστό παζάρι.Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένα πειρατικό πλοίο στο φεγγαρόδρομο της νυχτερινής θάλασσας σε όλο το τείχος και οι προβολείς θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός αστικού ουρανού. Για να ολοκληρώσετε την εικόνα μπορείτε να κρεμάσετε μια αμπαζούρα με τη μορφή τιμόνι, και αντί κουρτίνες στα παράθυρα - δίχτυα αλιείας.

Προκειμένου το δωμάτιο να είναι καθιστικό, αντί να θυμίζει το σκηνικό για μια παράσταση, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το μέτρο και να αντέξετε τη λειτουργικότητα. Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε ένα έλασμα που μοιάζει με το κατάστρωμα ενός πλοίου. Στη διακόσμηση επιτρέπεται ένας συνδυασμός ξύλου και λευκού μετάλλου. Κατά προτίμηση τα χρώματα είναι διακριτικά. Για τους τοίχους, μπορείτε να επιλέξετε καφέ, σε συνδυασμό με την καμπίνα του καπετάνιου, ή μπλε, όπως η θάλασσα. Οποιεσδήποτε ουδέτερες αποχρώσεις που μπορούν να ζωντανέψουν με μερικές λεπτομέρειες επιτρέπονται επίσης - ένα αστερίας κολλημένο στον τοίχο ή ένα νεροχύτη στο ράφι.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις στις οποίες μπορείτε να κινηθείτε όταν σχεδιάζετε το δωμάτιο των ανδρών. Ωστόσο, έχουν κάτι κοινό: το δωμάτιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό, άνετο και έτοιμο.

Ελέγξτε την αίθουσα για έναν νεαρό άντρα σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο