Πρωτότυπη ιδέα σχεδιασμού αίθουσα χώρο 18 τετραγωνικών μέτρων. m

Όταν η περιοχή του δωματίου είναι περιορισμένη, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι λεπτές αποχρώσεις των τεχνικών διακοσμητικού σχεδιασμού για να αλλάξει οπτικά η αισθητική αντίληψη του διαθέσιμου χώρου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μεγαλύτερο δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι είναι η αίθουσα. Για να φανεί κομψό, ταιριάζει με την κατάσταση των ιδιοκτητών του σπιτιού και τις γευστικές προτιμήσεις τους, τα έπιπλα θα πρέπει να είναι άνετα και η γενική εμφάνιση είναι οικεία. Διοργανώνουμε το χώρο της αίθουσας με έκταση 18 τ.μ. m, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχικές ιδέες του σχεδιασμού, την κατανόηση της σχολής στυλ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Καθιστικό 18 τ.μ. m είναι ένα τυπικό χώρο των περισσότερων διαμερισμάτων από τη σοβιετική περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Khrushchev. Βασικά είναι μια ορθογώνια διάταξη με ένα ή δύο παράθυρα και μια τυπική πόρτα.Σε άλλες περιπτώσεις, το δωμάτιο μπορεί να είναι ένα πέρασμα, η περιοχή του έχει μια σπασμένη προοπτική, η οποία περιπλέκει σημαντικά τη διάταξη του δωματίου. Αυτό μας ωθεί να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνικές χωροθέτησης στο σχεδιασμό ή πιο σημαντικές αλλαγές που συνδέονται με την αύξηση των θυρών, την εφαρμογή των τόξων και την επέκταση των παραθύρων.

Λοιπόν, αν τα παράθυρα βρίσκονται σε παρακείμενες πλευρές: σε τέτοια δωμάτια περισσότερο φως.

Εάν υπάρχουν προβολές στο δωμάτιο, κόγχες, κεκλιμένους τοίχους, αυτό επηρεάζει την αρμονική διάταξη επίπλων, ορίζοντας σαφώς ένα συγκεκριμένο μέρος για κάθε κομμάτι επίπλων. Λιγότερο συχνά σε τέτοιες αίθουσες υπάρχουν παράθυρα κόλπων, εκτελούνται στο βάθρο, ή το δωμάτιο έχει σύνδεση με μπαλκόνι ή loggia.

Το σχέδιο σχεδιασμού αυτού του δωματίου, είτε σε ένα κτίριο είτε σε ένα ιδιωτικό κτίριο, λαμβάνει υπόψη μια σειρά από καθήκοντα για να παίξει γύρω από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του χώρου.

Στην αίθουσα των 18 τετραγωνικών μέτρων. m σημαντικό:

 • γεμίστε οπτικά το χώρο με χώρο και βάθος.
 • για να φέρετε το μέγιστο φως στο δωμάτιο.
 • χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά σχεδιασμού, δίνοντάς τους την εμφάνιση λειτουργικά σημαντικών λεπτομερειών της κατάστασης.
 • κάνουν την οροφή οπτικά υψηλότερη, πόρτες - ευρύτερη, παράθυρα - περισσότερο?
 • αποδεικνύουν τη μοναδικότητα του επιλεγμένου στυλ.
 • μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό με μια πληθώρα λεπτομερειών της κατάστασης.
 • λειτουργικά εξοπλίσει κάθε ζώνη του δωματίου?
 • κάνουν το χώρο μια αίσθηση άνεσης στο σπίτι.

Στυλ

Το στυλ μιας μικρής αίθουσας διαμερίσματος μπορεί να σχεδιαστεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις σχεδιασμού. Ένα μέτριο κλασικό είναι ευπρόσδεκτο, αλλά σε κλασσικές κατευθύνσεις (νεοκλασικό, ιταλικό στυλ και κλασικισμός) αξίζει τον κόπο να περιορίσουμε την αφθονία της πανηγυρίας και της οδυνηρότητας του παλατιού.

Είναι σημαντικό να μειωθεί η ποσότητα του χρυσού στη διακόσμηση των επίπλων. και την αφθονία των κρυστάλλων στον κρεμαστό πολυέλαιο, για να ελαχιστοποιηθεί ο γυψοκάλυπας οροφής της οροφής και η μαζικότητα της επίπλωσης της περιοχής φιλοξενουμένων. Στο χώρο των 18 τετραγωνικών μέτρων δεν μπορεί να υπάρξει αφθονία πολυτέλειας και επιείκειας, ειδικά αν το δωμάτιο είναι στενό ή έχει μικρό παράθυρο.

Τα μοντέρνα στυλ που δίνουν έμφαση στη λειτουργικότητα αποτελούν μια εξαιρετική λύση για τη διακόσμηση ενός μικρού καθιστικού. Ο μινιμαλισμός, η σύγχρονη, η βιολογία, η διακόσμηση τέχνης, ο βαρβαρότητα μπορούν να αλλάξουν την αντίληψη του δωματίου. Αυτές οι περιοχές χαιρετίζουν τη χρήση σύγχρονων υλικών, μεταλλικών και γυάλινων επιφανειών στη ρύθμιση.Εξαιτίας αυτού, τα έπιπλα συνδυάζονται αρμονικά με το σύστημα στερεοφωνικού και οπτικού σήματος, τις γωνίες του χώρου εργασίας με εξοπλισμό πληροφορικής, συνθέτοντας ένα σύνθετο σύνολο μαζί του (αν η αίθουσα είναι το μόνο σαλόνι του διαμερίσματος).

Οι εθνοτικές και δημιουργικές ιδέες σχεδίασης είναι κατάλληλες για το σχεδιασμό αίθουσας 18 τετραγωνικών μέτρων. Στην πρώτη περίπτωση, η έμφαση δίνεται συχνά στα φυσικά υλικά και στους φυσικούς τόνους της χρωματικής παλέτας. Ταυτόχρονα, τα ασυνήθιστα τραπέζια με πέτρινο πόδι και γυάλινη τραπέζι, έπιπλα λυγαριάς και ξύλινα αξεσουάρ αποτελούν συχνά έννοιες του εσωτερικού.

Οι οδηγίες στο πνεύμα της σοφίτας και του grunge με τη συνήθη έννοια δεν είναι κατάλληλες εδώ.αλλά η στυλιζαρίωσή τους είναι αρκετά κατάλληλη: σε μερικές περιπτώσεις μικρές προεξοχές διακοσμημένες με απομίμηση τούβλου ή στοιχεία τραχιών επιφανειών στο πνεύμα βιομηχανικών αντικειμένων προσθέτουν ατομικότητα στο εσωτερικό. Αυτό θυμίζει ένα διαμέρισμα στούντιο.

Διακόσμηση

Η διακόσμηση ενός μικρού καθιστικού με ορθογώνιο, τετράγωνο σχήμα, γωνία ή άλλη προοπτική μπορεί να είναι διαφορετικά στοιχεία σχεδιασμού.

Οι πιο ενδιαφέρουσες μέθοδοι διακόσμησης που απαιτούνται σήμερα από τους επαγγελματίες εσωτερικούς στυλίστες περιλαμβάνουν:

 • καλλιτεχνική ζωγραφική ζωγραφικής, αφαίρεση, φωτογραφίες σε μικρά λακωνικά πλαίσια,
 • πρωτότυπα ειδώλια, ειδώλια από γυαλί ή πορσελάνη.
 • συνδυασμός ταπετσαρίας με διαφορετικά χρώματα, μοτίβα, υφές, ανάμιξη με άλλα υλικά επίστρωσης,
 • σύνθετο φωτισμό ορισμένων λειτουργικών περιοχών (ράφια, ράφια, τοίχοι, οροφή).
 • ο συνδυασμός της αίθουσας με ένα μπαλκόνι ή μια λότζια, δίνοντάς της την εμφάνιση ενός παράθυρου κόλπων.
 • τη χρήση διαχωριστικών γυαλιού ·
 • χρήση στο εσωτερικό του επιχρύσωση, ασήμι, μεταλλικές αποχρώσεις?
 • το χρωματισμό της ταπετσαρίας (ανάγλυφο, επιχρύσωση) και η διακόσμησή τους με ειδικά αυτοκόλλητα.
 • επισημαίνοντας τους τόπους έμφασης με θέματα φωτογραφιών με το απαραίτητο θέμα.
 • προσθέτοντας το στυλ των ακριβών λειτουργικών εξαρτημάτων (ρολόγια, λάμπες δαπέδου)?
 • τη χρήση όμορφων υφασμάτων στην ταπετσαρία επίπλων, καπέλων, καλύμματα, μπουφάν, κουρτίνες.

Τα έπιπλα ενός μικρού δωματίου δεν πρέπει να είναι τεράστια: η συμπαγή και η έλλειψη επιείκειας είναι ευπρόσδεκτες. Σε αυτή την περίπτωση, τα πόδια των επικαλυμμένων επίπλων μπορούν να είναι καμπύλες, σκαλισμένες. Για ένα τέτοιο σαλόνι ταιριάζουν μικρούς γραμμικούς και γωνιακούς καναπέδες, συμπαγείς καρέκλες, υποπόδια και τακτοποιημένα τραπέζια.

Σήμερα, η εστίαση είναι στα αξεσουάρ: σε τέτοια τραπέζια μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ελάχιστο σύνολο απαραίτητων μικροσκοπίων, να φαίνονται αρμονικά ενάντια στο γενικό υπόβαθρο του χώρου, να είναι λειτουργικά αξεσουάρ και σε μερικά μοντέλα να υποδηλώνουν μια μεταμόρφωση, η οποία είναι ιδιαίτερα βολική εάν χρειαστεί να λάβετε επισκέπτες μετά το τσάι.

Οι πολυθρόνες και οι καναπέδες μετασχηματισμού ταιριάζουν μαζί τους: εάν το σαλόνι είναι ένα μονόκλινο δωμάτιο ενός διαμερίσματος, το βράδυ ο καναπές θα οργανώσει έναν άνετο και άνετο χώρο ύπνου.

Κοιτάξτε όμορφα στο εσωτερικό των ράφια καθιστικού και στενά ντουλάπια με γυάλινη ή καθρέφτη προσόψεις. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο, να κάνετε το δωμάτιο μεγαλύτερο και ελαφρύτερο. Για να μην φαίνεται γεμάτο το δωμάτιο, είναι προτιμότερο να αγοράσετε προϊόντα με πατάρι, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα: αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύχωρης εσωτερικής σύνθεσης.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα σύστημα βίντεο σε ένα τυποποιημένο μέγεθος, ενσωματώνοντάς το σε έναν τοίχο και να το διακοσμήσετε με λακωνικές ακουστικές συσκευές και στις δύο πλευρές.

Τείχη

Με έκταση 18 τετραγωνικών μέτρων. m μπορεί να είναι επενδεδυμένα με ταπετσαρία, πλαστικά πάνελ, laminate, μερική απομίμηση πέτρα και τούβλα.Μια εξαιρετική μέθοδος διακόσμησης είναι η φινίρισμα των κατακόρυφων επιπέδων με διακοσμητικό σοβά με την εμφάνιση χαοτικών εγκεφαλικών επεισοδίων με μεγάλη βούρτσα ή άλλο μοτίβο κατασκευασμένο με τα χέρια σας.

Με αρμονική προσέγγιση του συνδυασμού των υλικών είναι δυνατό να προγραμματιστεί με την τοποθέτηση ζωνών, σε ποιο μέρος του τοίχου έχει σχεδιαστεί σαν κάτω μέρος (πλαστικό και πολυστρωματικό), ή που τονίζουν την περιοχή του επισκέπτη (διακοσμητικά τούβλα ή ταπετσαρία-απομίμηση σε λευκό, ανοιχτό γκρι τόνο). Αν η επένδυση τοίχων είναι ανεπιθύμητη και φαίνεται να είναι χρονοβόρα, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με διαφορετικές υφές ταπετσαρίας.

Κατά την επιλογή του υλικού ταπετσαρίας είναι απαραίτητο να προτιμηθούν ακριβές ποικιλίες: μη υφασμένα, κλωστοϋφαντουργικές επιλογές, πρώτες ύλες με μεταξοτυπία, για βαφή, υγρό και υαλοπίνακες τοίχου έχουν προτεραιότητα. Μια απλή επίστρωση χαρτιού απλού στρώματος θα απλοποιήσει το εσωτερικό: οι τοίχοι θέτουν τον τόνο για όλη την κατάσταση, μια έμφαση στην πριμοδότηση και την αρχική υφή (βελούδινα, βελούδινα, τραχιά) είναι απαραίτητη.

Αξίζει να επιλέξετε υλικά με ευκολία φροντίδας. (επιτρέποντας τον καθαρισμό των επιφανειών), την κόλληση και την ύπαρξη πρόσθετου αποτελέσματος (πυρίμαχο, φιλικό προς το περιβάλλον, ανθεκτικό στην υγρασία, αντιβακτηριακό).Το υλικό με γυαλιστερή επιφάνεια είναι ανεπιθύμητο: κατά προτίμηση μια έκδοση με ματ φόντο και μεταξένια γυαλάδα, μέσω της οποίας μπορείτε να μεταφέρετε την ομορφιά του σχεδίου και να ρυθμίσετε την επιθυμητή διάθεση του εσωτερικού.

Paul

Τα πραγματικά υλικά δαπέδου για τη δημιουργία του πρωτότυπου εσωτερικού μιας μικρής αίθουσας είναι:

 • παρκέ δάπεδο?
 • δάπεδα?
 • λινέλαιο;
 • λινέλαιο κεραμίδι?
 • laminate δάπεδο?
 • χύμα.

Η μοναδικότητα των υλικών είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, επιτρέποντάς σας να ζωνάρετε το χώρο της αίθουσας. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε έναν επισκέπτη, χώρο εργασίας ή χώρο τραπεζαρίας. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό διαφορετικών επικαλύψεων φινιρίσματος, η δυνατότητα να βλέπεις στο πάτωμα, λαμβάνοντας υπόψη ποικίλους βαθμούς εδάφους και υγρασίας.

Η διακόσμηση δαπέδων μπορεί να είναι μια ποικιλία από σγουρές γραμμές., απομίμηση επιχρισμάτων χαλιών, αφηρημένα σχέδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια μικρή επένδυση με το αποτέλεσμα του 3D, που γεμίζει το δωμάτιο με μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, απαιτεί μετριοπάθεια στο θέμα του σχεδίου και το μέγεθος της περιοχής προφοράς (εάν υπάρχει αρκετή πλήρωση, το εσωτερικό του δωματίου μπορεί να υπερφορτωθεί).

Οροφή

Με μικρό χώρο, είναι προτιμότερο να μην υπερφορτώνεται η οροφή, αν και τα απλά στοιχεία διακόσμησης σε μέτρια ποσότητα και μέγεθος είναι ευπρόσδεκτα. Για να φανεί ψηλότερο, έχει σχεδιαστεί με λευκό χρώμα. Ο φωτισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Θα πρέπει να είναι σύνθετα, κοντά στην επιφάνεια, ζώνη, αποτελούνται από κεντρικό φως και πρόσθετο φωτισμό. Μία πηγή φωτός δεν είναι αρκετή: χρειάζεστε έναν κύριο πολυελαίμονα και βοηθητικούς προβολείς σε δίοδοι με ζεστή θερμοκρασία του ρεύματος.

Εάν δεν υπάρχει αρκετό φως στο δωμάτιο, το δωμάτιο είναι στενό, χωρισμένο σε ζώνες, αντί για έναν πολυέλαιο θα χρειαστείτε δύο. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να είναι τεράστια, αν και επιτρέπεται ελαφρά εκλεκτικισμός και διαφορετική εμφάνιση, διατηρώντας τη σωστή ατμόσφαιρα για κάθε λειτουργική περιοχή της αίθουσας, δεδομένου του σκοπού της. Για παράδειγμα, για μια ζώνη φιλοξενίας, ένα φωτιστικό μπορεί να είναι μεγαλύτερο, πιο πολύχρωμο, για μια τραπεζαρία με ένα αρκετά σύντομο μοντέλο με κλειστό θόλο, ή σημειακές διόδους σε δύο σειρές γύρω από τη ζώνη οροφής αυτής της περιοχής.

Χρώμα διαλύματα

Η επιλογή του χρώματος της κατάστασης αποτελεί βασικό παράγοντα στο εσωτερικό της αίθουσας. Οξύ και επιθετικοί τόνοι είναι απαράδεκτοι.Ο μονόχρωμος σχεδιασμός σε μαύρο και άσπρο στυλ είναι ανεπιθύμητος: είναι απαλλαγμένος από χαρά, είναι απαραίτητο να προσθέσετε χρωματικούς τόνους σε αυτό το σχέδιο, διαφορετικά θα είναι δυσάρεστο να είσαι στο δωμάτιο. Ανεξάρτητα από τον βασικό τόνο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το λευκό χρώμα (στην πρόσοψη της οροφής, υφαντικές κουρτίνες, κουφώματα και άλλα).

Αρμονικές δημοφιλείς αποχρώσεις, κατάλληλες στο αρχικό στυλ του σχεδιασμού σαλόνι, σήμερα είναι οι συνδυασμοί:

 • λευκό + μπεζ + σοκολάτα + ελαφρύ wenge?
 • άσπρο + ελαφρύ κοράλλι + κρέμα + βέργα?
 • λευκό + μπεζ + καφές + καφέ?
 • κρέμα + πορτοκαλί + λευκό + πορτοκαλί
 • φως γκρι + wenge + τούβλο + λευκό?
 • ελιά + λευκό + κρέμα?
 • ανοιχτό πράσινο + κρέμα + ρόδινο + λευκό
 • λευκό + λευκασμένο τυρκουάζ + ελαφριά άμμος + πορτοκαλί;
 • τερακότα + wenge + καφέ + λευκό.

Δημοφιλείς συνδυασμοί ελαφριές μπεζ τόνους και καφέ γκάμα με την προσθήκη καφέ-λιλά απαλή απόχρωση. Ο οίνος και το μπλε χρώμα αλλάζουν την αντίληψη του δωματίου, οι τόνοι αυτοί είναι καλόι στην σχεδίαση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, αλλά με αφθονία στερούν το εσωτερικό της ατμόσφαιρας της άνεσης. Η τιρκουάζ απόχρωση είναι σήμερα στο προσκήνιο, ειδικά εάν έρχεται σε αντίθεση με την κρύα άμμο ή με μια νότα καφέ με γάλα.

Ο συνδυασμός των δωματίων

Για να γίνει το σαλόνι πιο ευρύχωρο και ευρύχωρο, και το εσωτερικό δεν είναι περιορισμένο στο σχεδιασμό, σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπεται να συνδυάζονται δωμάτια. Εάν δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που ορίζει ο νόμος, επιτρέπεται η σύνδεση της αίθουσας με μπαλκόνι, κουζίνα, διάδρομο, διάδρομο και αποδυτήρια. Σε κάθε περίπτωση, αποδίδει χώρο στο δωμάτιο, για να κανονίσει τα έπιπλα με ασυνήθιστο τρόπο, χωρίς να εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση γύρω από το δωμάτιο. Ο συνδυασμός σας επιτρέπει να κάνετε χώρο σε άλλα δωμάτια.

Χρησιμοποιώντας το χώρο του διαδρόμου, μπορείτε να εξοπλίσετε μια μικρή τραπεζαρίαχωρίς να μειώνεται το μέρος για να μεταβείτε σε άλλες αίθουσες. Ταυτόχρονα, το σαλόνι θα φαίνεται πιο άνετο και άνετο. Συνδέοντας το δωμάτιο με μπαλκόνι, μπορείτε να του δώσετε την εμφάνιση του χώρου εργασίας, μια γωνιά για χαλάρωση, ανάγνωση βιβλίων ή ύπνο. Οι οικονομικές επιλογές παρέχουν μια μερική λύση συνδυασμού (επέκταση των θυρών)

Όμορφα παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού

Η διάταξη της αίθουσας δεν εξαρτάται από το αν πρόκειται για ιδιωτική κατοικία, διαμέρισμα ενός δωματίου, δύο δωματίων ή περισσότερα: η ομορφιά μπορεί να διευθετηθεί παντού.

Ανάμεσα στα όμορφα παραδείγματα του στυλ της αίθουσας υπάρχουν πολλές πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να ληφθούν ως βάση, προσαρμόζοντας τις προτιμήσεις σας:

 • ένα τετράγωνο δωμάτιο σε αμμώδη λευκά χρώματα με μια λευκή οροφή, ένα γωνιακό καναπέ παρόμοιου τόνου που ξεχωρίζει σε έναν τοίχο που έχει αντίθεση, έχοντας στήριξη για έναν αμμώδη τόνο της όψης στην αντίθετη πλευρά, τονίζοντας το σύστημα βίντεο και το ράφι με συρτάρια.
 • αυξάνοντας το πλάτος της πόρτας, μπορείτε να συνδέσετε το καθιστικό με ένα παρακείμενο δωμάτιο, ενώ παράλληλα δημιουργείτε ξεχωριστό λειτουργικό χώρο σε κάθε γωνιά: τραπεζαρία, ξενώνα και περιοχή μαγειρέματος, οριοθετώντας τα με διαφορετικές αποχρώσεις της παλέτας χρωμάτων.
 • ο χώρος μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά: για να δώσει το παράθυρο στο τραπέζι, προσθέτοντας δύο καρέκλες στην περιοχή εργασίας, χωρίζοντας ένα παράξενο παράθυρο κελύφους με υφασμάτινες οθόνες, μια περιοχή φιλοξενουμένων θα πρέπει να έχει γωνιακό καναπέ για να ταιριάζει με τις οθόνες, να προσθέτει έπιπλα στο χώρο μεταξύ της ακουστικής άνοιγμα - και ένα φιλόξενο δωμάτιο με πρωτότυπο σχέδιο είναι έτοιμο)?
 • το εσωτερικό ενός στενού δωματίου μπορεί να χτυπηθεί με το φως τοποθετώντας έναν κεντρικό λαμπτήρα κοντά σε επιφάνεια με κλειστές αποχρώσεις στο κέντρο της αίθουσας σε μια οροφή τέντωμα, διακοσμώντας ένα βοηθητικό φως σε δύο απέναντι τοίχους διακοσμημένους με αυθεντικούς πίνακες σε λακωνικά πλαίσια.
 • Η σοφίτα απομιμήσεων φαίνεται υπέροχη με τοίχους από τούβλα στη θέση του χώρου φιλοξενουμένων και απέναντι από αυτήν ως πίνακα για τηλεόραση, ενώ η οροφή και τα στοιχεία επικοινωνίας προστίθενται αρχικά στο στυλ, συμπληρώνονται από κομψούς λαμπτήρες του επιθυμητού σχεδιασμού.

Για να μάθετε πώς να σχεδιάζετε ένα δωμάτιο με τα δικά σας χέρια, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο