Armopoyas στο σπίτι του αεριωμένου σκυροδέματος: ο σκοπός και οι κανόνες εγκατάστασης

 Armopoyas στο σπίτι του αεριωμένου σκυροδέματος: ο σκοπός και οι κανόνες εγκατάστασης

Σήμερα το σκυρόδεμα είναι ένα πολύ δημοφιλές δομικό υλικό. Από αυτό συχνά χτίζουν σπίτια διαφόρων συνθέσεων. Σήμερα θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί χρειάζονται θωρακισμένες ζώνες για σπίτια αεριζόμενου σκυροδέματος και πώς να τα κατασκευάσουμε σωστά.

Τι είναι τα armopoyas

Πριν εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά και τις αποχρώσεις της κατασκευής ενισχυμένης ζώνης για σκυρόδεμα αερίου, είναι απαραίτητο να απαντήσουμε στο σημαντικό ερώτημα του τι είναι. Ο Armopoyas ονομάζεται επίσης σεισμική ζώνη ή μονολιθική ζώνη.

Αυτή η συνιστώσα της κατοικίας είναι μια ειδική κατασκευή που αποσκοπεί στην επίλυση δύο σημαντικών καθηκόντων:

 • κατανομή φορτίου από τις δομές στην κορυφή προς το κάτω μέρος του κτιρίου.
 • τη δέσμευση ολόκληρου του αεροπλάνου επί του οποίου το οπλισμό είναι σε ένα ενιαίο σύνολο.

Το φορτίο μπορεί να διανείμει μονόλιθο, σκυρόδεμα, καθώς και ενισχυμένη ζώνη από τούβλα. Τέτοιες δομές αντιμετωπίζουν ομοιόμορφα με εντυπωσιακά φορτία, για παράδειγμα, από βαριές οροφές τοίχων.

Εάν χτίζετε ένα armopoyas για μια δέσμη τοίχων σε ένα, τότε η επιλογή σκυροδέματος θα ήταν η ιδανική λύση.

Γιατί είναι απαραίτητα τα αρωμόποδα;

Πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών παραμελούν τη διάταξη της ενισχυμένης ζώνης. Ωστόσο, τέτοιες δομές είναι πολύ σημαντικές για τυχόν στύσεις, όπως το αεριωμένο σκυρόδεμα. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς γιατί μια τέτοια λεπτομέρεια κτιρίου είναι απαραίτητη. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τα μπλοκ είναι οικοδομικά υλικά που είναι ευαίσθητα σε ρωγμές. Η ευθραυστότητά τους απαιτεί ενίσχυση υψηλής ποιότητας σύμφωνα με όλα τα Κρατικά Πρότυπα και SNiP. Παρόμοιοι σύνδεσμοι δομών είναι εξοπλισμένοι σε διαφορετικούς χώρους ανάλογα με το συγκεκριμένο σχέδιο κατασκευής.

Σε αυτή την περίπτωση, η σεισμική αντίσταση της περιοχής στην οποία πραγματοποιείται η κατασκευή παίζει σημαντικό ρόλο.

Ένας αξιόπιστος κλωβός οπλισμού σχήματος ιμάντα είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με το επίπεδο επικάλυψης προκειμένου να κατανέμεται ομοιόμορφα τα κατακόρυφα φορτία κατά την εργασία σε τάση. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης οροφής αεριώδους τσιμεντένιου τοίχου, κατασκευάζονται δύο ειδικές διαμήκως τοποθετημένες αυλακώσεις κατά μήκος της διαμέτρου της ράβδου μετάλλου. Σε αυτό το μέρος είναι εγκατεστημένο το οπλισμό (σε δύο σειρές). Αυτή η μέθοδος ενίσχυσης εφαρμόζεται συνήθως σε όλες τις σειρές. Ο σεισμικός ιμάντας είναι επίσης σχεδιασμένος για να προστατεύει εύθραυστα τεμάχια αεριώδους σκυροδέματος από πιθανές ρωγμές

Επιπλέον, τέτοιες κατασκευές δίνουν την ακεραιότητα των οικοδομικών υλικών.

Επιπλέον, ο ενισχυμένος ιμάντας είναι απαραίτητος για να δώσει πρόσθετη σταθερότητα στο περίβλημα από αεριωμένο σκυρόδεμα υπό τις ακόλουθες συνθήκες:

 • ισχυρούς ανέμους.
 • άνιση συρρίκνωση της δομής.
 • τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια της αλλαγής των εποχών (αυτό ισχύει και για τις αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας).
 • υποβάθμιση εδάφους κάτω από το ίδρυμα.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κατά την κατασκευή της δομής στερέωσης στέγης μπορεί να εμφανιστεί υπερβολική τάση των τεμαχίων, η οποία συχνά οδηγεί στο σχηματισμό ρωγμών και τσιπς.Παρόμοιες ζημιές μπορούν να τερματίσουν τη διαδικασία προσάρτησης των αγκυρίων / καρφιών στη δοκό mauerlat στα δάπεδα των εδράνων. Ο Armopoyas σας επιτρέπει να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, οπότε η οργάνωσή του απαιτείται όταν κατασκευάζετε σπίτια από ένα μπλοκ αερίου. Ο ενισχυμένος ιμάντας είναι επίσης πολύ σημαντικός όταν χρησιμοποιείτε συστήματα κρεμαστών δοκών. Σε αυτή την περίπτωση, ο οπλισμός λειτουργεί ως μια αξιόπιστη επέκταση, η οποία κατανέμει το φορτίο από τη δομή της οροφής σε ολόκληρη την κατοικία.

Διαστάσεις

Ο μονολιθικός τύπος ενίσχυσης χύνεται γύρω από την περίμετρο του σπιτιού. Οι διαστάσεις του εξαρτώνται άμεσα από το πλάτος των οροφών εξωτερικού και εσωτερικού τοίχου. Το συνιστώμενο ύψος μιας τέτοιας δομής είναι από 200 mm έως 300 mm. Κατά κανόνα, το πλάτος του ενισχυμένου ιμάντα είναι ελαφρώς λεπτότερο από τον τοίχο. Αυτή η παράμετρος είναι απαραίτητη, ώστε κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού να υπάρχει ένα μικρό κενό για την εγκατάσταση ενός στρώματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με έμπειρους τεχνίτες, ο εξωθημένος αφρός πολυστερίνης είναι ο πλέον κατάλληλος για αυτό, καθώς αντιμετωπίζει το έργο της μόνωσης στο σπίτι.

Επιλογές

Επί του παρόντος, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της ενισχυμένης ζώνης.Χρησιμοποιείται κλασική κατασκευή με χρήση οπλισμού, αν και χρησιμοποιούνται άλλα υλικά για την κατασκευή παρόμοιων δομών.

Με γαλβανισμένο μεταλλικό πλέγμα

Μια τέτοια στύση συναρμολογείται από συγκολλημένες ράβδους χάλυβα στην ίδια κάθετη θέση. Τα μεταλλικά πλέγματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα. Εντούτοις, τα μέρη αυτά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα που πρέπει να ληφθεί υπόψη: η ειδική συγκολλητική σύνθεση για τη στερέωση μπλοκ τοίχων προκαλεί το σχηματισμό μεταλλικής διάβρωσης, πράγμα που οδηγεί στην απώλεια των περισσότερων πλεονεκτημάτων αυτού του τύπου ενίσχυσης. Επιπλέον, οι εγκάρσιες ράβδοι κατά τη χειμερινή περίοδο παίζουν το ρόλο των "γεφυρών" για το κρύο.

Λόγω αυτών των ελλείψεων, οι εμπειρογνώμονες σπάνια συμβουλεύουν την τοποθέτηση μιας θωράκισης με γαλβανισμένο μεταλλικό πλέγμα.

Με βασικό πλέγμα

Παρόμοιες δομές συναρμολογούνται από ράβδους βασικών ινών. Είναι διατεταγμένα παράλληλα σε σχέση το ένα με το άλλο. Στα οζίδια των αρθρώσεων, οι ράβδοι στερεώνονται με σύρμα, σφιγκτήρες ή ειδική συγκολλητική ουσία. Παρόμοιες επιλογές συγκόλλησης είναι υπεύθυνες για το σωστό και ομοιόμορφο σχήμα μεμονωμένων κυψελών.Τα κύρια πλεονεκτήματα του πλέγματος βασάλτου είναι ότι δεν υπόκειται στην επιβλαβή επίδραση της διάβρωσης και επίσης δεν υποφέρει σε συνθήκες σταθερής και ξαφνικής θερμοκρασιακής μεταβολής. Αυτά τα στοιχεία έχουν ελάχιστη θερμική αγωγιμότητα και επομένως δεν δημιουργούν κρύες "γέφυρες" που συμβαίνουν στην περίπτωση των χαλύβδινων ματιών. Το βασάλτο δίχτυ μπορεί επίσης να καυχηθεί ότι είναι σε θέση να αντέξει τη σημαντική επίδραση των φορτίων θραύσης (περίπου 50 kN / m).

Ωστόσο, έχει ένα πολύ μικρό βάρος, το οποίο διευκολύνει την κατασκευή μιας τέτοιας παραλλαγής ενίσχυσης.

Με ενσωματωμένη διάτρητη μεταλλική ταινία

Αυτή η ταινία είναι μια γαλβανισμένη λωρίδα χάλυβα με τρύπες που βρίσκονται σε όλο το μήκος. Για την κατασκευή μιας τέτοιας ζώνης, αρκεί να αγοράσετε μια ταινία με διαστάσεις 16x1 mm. Η ενίσχυση της τοιχοποιίας σε αυτή την κατάσταση μπορεί να γίνει χωρίς να γίνουν μπλοκ από τσιμέντο, στερεώνοντάς τα σε βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Όσο για τα υπόλοιπα έργα, είναι παρόμοια με απλές επιλογές ενίσχυσης. Για να δοθεί στη δομή πρόσθετα χαρακτηριστικά αντοχής, είναι δυνατόν να στραφεί η στερέωση των μεταλλικών κορδελών σε ζεύγη χρησιμοποιώντας χαλύβδινο σύρμα.Φυσικά, αυτή η επιλογή δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για την αντοχή σε κάμψη, όπως συμβαίνει με την ενισχυτική πλάκα.

Τα πλεονεκτήματα τέτοιων περιπτώσεων περιλαμβάνουν:

 • σημαντική εξοικονόμηση σε θέματα μεταφοράς, δεδομένου ότι η ταινία έχει πολύ μικρό μέγεθος.
 • Δεν χρειάζεται να κάνετε τα σημάδια του δρόμου (με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποθηκεύσετε την κόλλα και την ίδια τη δουλειά στο σύνολό της).

Με ενίσχυση από υαλοβάμβακα

Σε αυτή την περίπτωση το fiberglass είναι η κύρια πρώτη ύλη της ενίσχυσης. Ένα σπείρωμα είναι σπειροειδές για να εξασφαλιστεί καλύτερη και ισχυρότερη πρόσφυση στο σκυρόδεμα.

Οι δομές με τη χρήση ενισχυτικών από υαλοβάμβακα διακρίνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • μικρό βάρος σε σύγκριση με άλλες επιλογές.
 • η ελάχιστη παράμετρος θερμικής αγωγιμότητας λόγω της οποίας το δίκτυο δεν δημιουργεί κρύες "γέφυρες".
 • εύκολη εγκατάσταση λόγω του ελάχιστου αριθμού αρμών.

Σκεφτείτε ότι όταν χρησιμοποιείτε μια επιλογή fiberglass δεν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα άκαμπτο πλαίσιο. Για το λόγο αυτό, δεν ενδείκνυται να κατασκευαστεί τέτοια ενίσχυση σε σεισμικές ζώνες.

Επίσης, οι ενισχυμένοι ιμάντες διαφέρουν ως προς τους τύπους τους. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Ρόσβερκ

Μια τέτοια ζώνη είναι συνήθως υπόγεια. Λειτουργεί ως στήριγμα για τους τοίχους θεμελίωσης τύπου ταινίας. Αυτός ο τύπος ζώνης μπορεί να κατευθύνεται σε μια δέσμη μεμονωμένων εξαρτημάτων του ιδρύματος. Λόγω αυτού, μια τέτοια ενίσχυση μπορεί να θεωρηθεί υπόγειο. Rostverk - μια ζώνη που είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση ολόκληρου του σπιτιού. Οι υψηλότερες απαιτήσεις ανθεκτικότητας επιβάλλονται σε αυτό. Το Rostverk πρέπει να είναι παρών κάτω από όλες τις βάσεις του κτιρίου. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι η κύρια διαφορά αυτής της δομής από άλλους τύπους.

Εκφόρτωση εδάφους

Ένας τέτοιος σεισμικός ιμάντας κατασκευάζεται μετά την τοποθέτησή του σε ένα πλέγμα τοίχων από μπλοκ θεμελίωσης τύπου ταινίας. Η διάταξη του δεν σχετίζεται με το ύψος της δομής θεμελίωσης πάνω από το έδαφος. Κατά την κατασκευή ενός τέτοιου στοιχείου, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις. Τοποθετήστε μια τέτοια ζώνη γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών διαχωριστικών θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εάν χρησιμοποιείτε πλάκες οπλισμένου σκυροδέματος. Το πλάτος του οπλισμού θα εξαρτηθεί από το επόμενο στάδιο θέρμανσης του σπιτιού.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτή η περίμετρος πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος του τοίχου,και στη δεύτερη - είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστασιακές παράμετροι της μόνωσης ή να τοποθετηθούν λωρίδες από διογκωμένο πολυστυρένιο κάτω από τον ξυλότυπο πριν να επιβιβαστούν σε αυτό. Το πλαίσιο για μια τέτοια δομή δεν απαιτείται. Υπάρχει αρκετό πλέγμα οπλισμού 12 χιλιοστών. Οι παρεμβύσματα στεγανοποίησης στεγανοποιημένων ιμάντων δεν αντικαθιστούν τις εργασίες στεγανοποίησης θεμελίωσης. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι παρόντα.

Για την υγρασία και την υγρασία δεν διέρχεται από το σκυρόδεμα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το υλικό στέγης (στεγάνωση) σε 2 στρώματα.

Διαφορετική εκφόρτωση

Αυτός ο σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τα στοιχεία περίφραξης, να ευθυγραμμίσει το επίπεδο της κορώνας, καθώς και να κατανείμει ομοιόμορφα το φορτίο από τις πλάκες δαπέδου στο κουτί του σπιτιού. Επιπλέον, η επίδραση των αξονικών φορτίων στους τοίχους μιας κατοικίας οδηγεί σε μια «απόκλιση» των ορόφων - ο ενδιάμεσος ιμάντας αποσκοπεί επίσης στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Κάτω από τη στέγη

Αυτή η δομή εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • διανέμει τα φορτία που προέρχονται από την οροφή πάνω στη δομή της δοκού και τα στοιχεία περιφράξεως.
 • σας επιτρέπει να ασφαλίσετε την πλάκα ισχύος όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.
 • ευθυγραμμίζει το ενσωματωμένο οριζόντιο κουτί.

Αν υπάρχουν κεκλιμένα στοιχεία στο σύστημα δοκών, τότε είναι προτιμότερο να μην παραμελείται η τοποθέτηση του οπλισμού κάτω από την οροφή πάνω στην οροφή του φέροντος τοίχου, αφού αυτή η βάση λειτουργεί ως στήριγμα.

Πώς να το κάνετε;

Μην νομίζετε ότι η κατασκευή της ενίσχυσης - το προνόμιο των εξειδικευμένων και έμπειρων τεχνιτών. Στην πραγματικότητα, η αντιμετώπιση αυτού του σχεδιασμού είναι δυνατή χωρίς ειδικές γνώσεις και πλούσια εμπειρία. Είναι σημαντικό μόνο να τηρείτε το εγχειρίδιο και να μην παραμελήσετε κανένα από τα καθορισμένα στάδια της εργασίας για να ενισχύσετε την τσιμεντοκονία. Εξετάστε εν συντομία την τεχνολογία κατασκευής θωρακισμένου ιμάντα.

Κατά την πορεία της συσκευής οπλισμού σκυρόδεμα δάπεδα από το μπλοκ πρέπει να κάνει 2 διαδρομές. Από τα ακραία τμήματα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 60 mm. Οι πύλες μπορούν να κατασκευαστούν από έναν κυνηγό τοίχου. Πριν εγκαταστήσετε μεταλλικές ράβδους στις κοιλότητες, πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν συντρίμμια από αυτά. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα ειδικό πιστολάκι ή βούρτσα μαλλιών. Μετά από αυτό, χύνεται κόλλα κατασκευής στις αυλακώσεις, τοποθετείται ένα πλαίσιο. Το συγκολλητικό διάλυμα θα προστατεύει τις ράβδους από τη διάβρωση, καθώς και την καλύτερη προσκόλληση αυτών των τμημάτων στα μπλοκ.Αν υπάρχουν λεπτές ραφές στους τοίχους, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό μεταλλικό πλαίσιο.

Για την τοποθέτησή του δεν χρειάζεται μετακίνηση, καθώς στερεώνεται με κόλλα.

Όσο για την ενίσχυση των παραθύρων και των ταχυτήτων των θυρών, εδώ η πλειοψηφία των κατασκευαστών χρησιμοποιεί ένα μπλοκ σχήματος U. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μπλοκ που θα γίνουν υποστηρίγματα για το πέλμα θα πρέπει επίσης να ενισχυθούν κατά 900 mm και από τις δύο πλευρές των ανοιγμάτων. Προηγουμένως, θα πρέπει να κάνετε δομές από ξύλο στα ανοίγματα. Είναι πάνω τους ότι θα βασίζονται οι μπλοκ U. Πρέπει να εγκαθίστανται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η παχύτερη πλευρά να είναι έξω. Συνιστάται να θερμάνετε την αυλάκωση με μια πλάκα από αφρώδες πολυστυρένιο, να κλείσετε το εξωτερικό τμήμα των μπλοκ και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το πλαίσιο. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στη χύση τσιμεντοειδούς.

Εάν σκοπεύετε να ενισχύσετε μια ελαφριά στέγη, είναι συνήθως αρκετό να κάνετε μόνο inline επεξεργασία με τη χρήση δύο ταινιών. Ταυτόχρονα, η απόσταση μεταξύ των δοκών μειώνεται για καλύτερη κατανομή φορτίου. Εργασία με μια στέγη που είναι διακοσμημένη με ένα μάλλον βαρύ πλακάκι, πολλά μπλοκ σαν U θα έρθουν σε πρακτικό. Τοποθετούνται σε πριονισμένη και ενισχυμένη αεροτομή.

Η αυλάκωση συνιστάται να γεμίζει με παχύ διάλυμα σκυροδέματος.

Συστάσεις ειδικών

Οι τοίχοι από τσιμεντένιο τσιμεντένιο σκυρόδεμα μπορούν να κατασκευαστούν με ύψος όχι μεγαλύτερο από 20 μέτρα, που αντιστοιχεί σε πέντε ορόφους. Για αυτοδύναμες βάσεις επιτρέπεται ύψος 30 m, που αντιστοιχεί σε 9 ορόφους.

Το οπλισμό στις γωνίες πρέπει να συνεχίζεται - ευθεία ράβδος. Μια τέτοια λεπτομέρεια θα πρέπει να στρογγυλεύεται σύμφωνα με τα στροβοσκόπια. Εάν η ράβδος οπλισμού είναι στη γωνία, τότε πρέπει να αποκοπεί.

Εάν χρησιμοποιείτε οπλισμό για την ενίσχυση δομών, συνιστάται η χρήση χαλύβδινων ράβδων διαμέτρου 8 mm και σήμανσης A3.

Για να κάνετε τα εγκεφαλικά επεισόδια ακόμη, μπορείτε να καρφώσετε τον πίνακα στην εξωτερική σειρά των μπλοκ. Θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της κοπής της απαραίτητης κοιλότητας.

Σκεφτείτε ότι η πιο ακριβή από όλες τις επιλογές είναι το μάσκα βασάλτη. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά αντοχής του δικαιολογούν το υψηλό κόστος.

Αν μιλάμε για την τοποθέτηση της διάτρητης ταινίας, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι στα περισσότερα καταστήματα υλικού υπάρχει ένα προϊόν που έχει πάχος 0,5-0,6 mm. Παρόμοια στοιχεία για την ενίσχυση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Πρέπει να βρούμε την ταινία, η οποία έχει πάχος 1 mm.Κατά κανόνα, τα προϊόντα αυτά βρίσκονται σε εξειδικευμένα καταστήματα ή ηλεκτρονικά καταστήματα. Δυστυχώς, στην αγορά κατασκευών που έχουμε συνηθίσει, τέτοιες λεπτομέρειες είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Οι ειδικοί συστήνουν για ένα μονοόροφο κτίριο να κάνει μια ζώνη στη μέση του τοίχου, καθώς και στην κορυφή - κάτω από την οροφή. Όσο για τα διώροφα σπίτια, εδώ ο ιμάντας είναι χτισμένος κάτω από την επικάλυψη μεταξύ των ορόφων και της οροφής.

Μην ξεχνάτε ότι η ενίσχυση από υαλοβάμβακα δεν είναι η πιο ανθεκτική και αξιόπιστη. Δεν αντέχει την πίεση στο κάταγμα, παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα της ενίσχυσης των τσιμεντόλιθων.

Οι σεισμοπούες κατασκευάζονται μόνο από ραβδωτές ράβδους. Το σκυρόδεμα προσκολλάται στις άκρες ανακούφισης και αυτό έχει θετική επίδραση στην αύξηση των χαρακτηριστικών της δομής του εδράνου. Αυτός ο τύπος ζώνης μπορεί να λειτουργήσει σε ένταση.

Αν χρειαστεί να ενισχύσετε τον θωρακισμένο ιμάντα υπογείου, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε παχύτερο οπλισμό ή να τοποθετήσετε λιγότερους πυρήνες. Υπάρχει μια άλλη λύση - η τοποθέτηση του πλέγματος σε δύο στρώματα.

Εάν δεν υπάρχει πλέγμα, ο βασικός ιμάντας δεν έχει νόημα. Οι άπειροι τεχνίτες που θέλουν να σώσουν την κατασκευή του πλέγματος, ασχολούνται με την ενίσχυση μόνο της ζώνης βάσης, χρησιμοποιώντας ενισχυτικά με μεγάλη διάμετρο. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό φέρεται ότι αυξάνει τη φέρουσα ικανότητα του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, οι ενέργειες αυτές είναι παράλογες.

Η ενίσχυση των ανοιγμάτων πρέπει να γίνει μία σειρά πριν από το παράθυρο. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να το ανοίξετε σε επίπεδο 1 m, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε 25 cm. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ζώνη ενίσχυσης.

Για το χύσιμο δεν είναι απαραίτητο να προσθέσετε πολύ νερό στο σκυρόδεμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η σύνθεση δεν είναι πολύ ανθεκτική.

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται εάν είναι απαραίτητη η κάθετη ενίσχυση για οροφές τοίχου.

Ναι, στρέφονται προς αυτόν, αλλά σπάνια και μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις:

 • αν υπάρχουν βαριά φορτία στον τοίχο (πλευρά).
 • εάν χρησιμοποιείται αεριωμένο σκυρόδεμα χαμηλής πυκνότητας (τα τεμάχια δεν έχουν την υψηλότερη ποιότητα).
 • σε σημεία που εξαρτώνται από τους τοίχους στοιχείων με μεγάλο βάρος.
 • στην περίπτωση μιας γωνιακής άρθρωσης των αρμών γειτονικών επικαλύψεων.
 • όταν ενισχύουν μικρούς τοίχους, καθώς και ανοίγματα θυρών / παραθύρων.
 • κατά την κατασκευή των στηλών.

Για να μάθετε πώς να κάνετε μια armopoyas στο σπίτι του πορομπετόν, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο