Σπίτια μπλοκ αφρού: έργα και κατασκευή

Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη κατασκευή κατοικιών είναι το μπλοκ αφρού. Επιλέγεται από πολλούς ανθρώπους που σχεδιάζουν την κατασκευή μονοκατοικίας ή πολυώροφης κατοικίας.

Αξίζει να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ιδιωτικών κατοικιών που κατασκευάζονται από αφρώδεις όγκους, καθώς και μερικά ενδιαφέροντα έργα παρόμοιων κτιρίων, για να μάθετε πώς να τα κατασκευάσετε με τα χέρια σας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Δεν είναι μυστικό ότι η σύγχρονη αγορά δομικών υλικών έχει μια πλούσια ποικιλία από την οποία μπορείτε να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα για οποιοδήποτε προϋπολογισμό. Πολλοί καταναλωτές σήμερα προτιμούν όχι μόνο αξιόπιστα και ανθεκτικά, αλλά και ανέξοδα υλικά για την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Όλες οι απαριθμούμενες αιτήσεις απαντώνται από μπλοκ αφρού.Είναι καλό γιατί κάνουν ισχυρές και ανθεκτικές κατασκευές που δεν κοστίζουν πάρα πολύ τους πλοιάρχους τους.

Από μόνη της, το μπλοκ αφρού είναι ένα δομικό υλικό που έχει μικρό βάρος. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, η συνεργασία με τον είναι αρκετά εύκολη. Επιπλέον, τα αφρώδη τεμάχια διακρίνονται από μια ειδική πορώδη δομή, αν και ο τελευταίος παράγοντας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός, καθώς επηρεάζει τα χαρακτηριστικά αντοχής ενός τέτοιου υλικού.

Μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού με τα χέρια σας. Στην εποχή μας, τέτοια κτίρια είναι πολύ συνηθισμένα, επειδή είναι φθηνά και χτίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μερικοί δάσκαλοι συγκρίνουν την κατασκευή ενός τέτοιου συγκροτήματος με την κατασκευή ενός σχεδιαστή επειδή συνδέουν αυτά τα δομικά υλικά χωρίς να χρησιμοποιούν μια ειδική λύση και τα ίδια τα τεμάχια είναι πολύ ελαφρά και ογκώδη.

Παρά τα διακριτικά αυτά χαρακτηριστικά, για την κατασκευή κατοικιών από μπλοκ αφρού πρέπει να κάνετε σαφή σχέδια, όπως συμβαίνει με κάθε άλλη στύση. Μόνο με ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο, μπορείτε να οικοδομήσετε ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας, αξιόπιστο και ασφαλές block block.

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται τι διακρίνει τα μπλοκ αφρού από όλα τα γνωστά gazoblokov. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρώτες έχουν γεωμετρία κατώτερη από τα μπλοκ αερίου. Η διαδικασία διαμόρφωσης στις κασέτες σας επιτρέπει να υποστηρίξετε τις πιο ακριβείς διαστάσεις, αν η εταιρεία έχει καλή εφαρμογή, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μπλοκ αφρού κατασκευάζονται από μικρούς κατασκευαστές. Οι μεγάλοι επενδυτές προτιμούν να επενδύουν σε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για αεριωμένο σκυρόδεμα.

Λόγω ελαττωμάτων που σχετίζονται με το σχήμα των φραγμών αφρού, μετά την κατασκευή σπιτιών, συχνά υπάρχουν προβλήματα ευθυγράμμισης διαφόρων επιφανειών. Αφήστε την τοποθέτηση χωρίς αυτή την τροποποίηση είναι αδύνατη, διότι μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση κρύων «γεφυρών». Παρά τις αποχρώσεις αυτές, τα τεμάχια αφρού εξακολουθούν να είναι δημοφιλή υλικά στην κατασκευή. Επιλέγονται όχι μόνο λόγω της φθηνότητας τους, αλλά και επειδή μπορούν να χτίσουν ένα σπίτι με τα χέρια τους. Δεν χρειάζεται να έχετε πλούσια εμπειρία ή ειδικές γνώσεις. Απαιτείται μόνο υπομονή, ελεύθερος χρόνος και καλές οδηγίες, από τις οποίες δεν θα είναι δυνατόν να αναχωρήσετε σε οποιοδήποτε στάδιο της κατασκευής.

Μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Τα σπίτια από σκυρόδεμα αφρού δεν είναι ασυνήθιστα στην εποχή μας. Είναι σχεδόν σε κάθε δρόμο. Η δημοτικότητα τέτοιων στύσεων εξηγείται από τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

 • ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των φραγμών αφρού είναι η χαμηλή θερμική τους αγωγιμότητα, χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, τέτοια κτίρια είναι αρκετά ζεστά και ζεστά?
 • τα αφρωδιακά τεμάχια έχουν ένα μικρό βάρος, το οποίο τα διακρίνει από πολλά παρόμοια υλικά, χάρη σε αυτή την ποιότητα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπίτι από τέτοια υλικά χωρίς καν να στραφείτε σε βοηθούς - όλα μπορούν να γίνουν μόνοι τους.
 • λόγω του μικρού τους βάρους, τα σπίτια από σκυρόδεμα αφρού δεν δίνουν υπερβολικά μεγάλα φορτία στα θεμέλια των θεμελίων.
 • τα σπίτια από σκυρόδεμα αφρού είναι ηχομονωμένα.
 • τέτοια υλικά είναι αρκετά ογκώδη, έτσι τα σπίτια τους δημιουργούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος ενέργειας.
 • ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των σπιτιών από σκυρόδεμα αφρού είναι ότι είναι ανέξοδες. ευχαριστεί πολλούς καταναλωτές που δεν είναι έτοιμοι για πολύ σοβαρές δαπάνες.
 • εάν είναι απαραίτητο, τα μπλοκ μπορούν να αρχειοθετηθούν απρόσκοπτα, πράγμα που υποδηλώνει τη συμμόρφωση και την ευκολία λειτουργίας τους. επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή διαφόρων τρυπών, χωρίς να βλάπτουν με κανένα τρόπο την ίδια τη μονάδα.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα τεμάχια αφρού είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δεν βλάπτουν την υγεία και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Φυσικά, μερικές φορές χρησιμοποιούνται συνθετικά υλικά στην παραγωγή τους, τα οποία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απόλυτα ασφαλή, αλλά τέτοια στοιχεία σε μπλοκ αποτελούν λιγότερο από το μισό.
 • παρόμοιες κατασκευές μπορούν να καυχηθούν για χαμηλή υγροσκοπικότητα.
 • τα αφρώδη μπλοκ είναι ανθεκτικά υλικά από τα οποία λαμβάνονται τα ίδια ανθεκτικά σπίτια.
 • παρόμοιες δομές δεν φοβούνται τη φωτιά, επειδή δεν είναι εύφλεκτες και δεν υποστηρίζουν την καύση.
 • Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μπλοκ αφρού καθιστούν αρκετά βαρετά και μονότονα κτίρια, αν και στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό. από αυτό το υλικό μπορείτε να οικοδομήσετε ένα σπίτι σε οποιοδήποτε στυλ, το κύριο πράγμα είναι να ενεργοποιήσετε τη φαντασία και το απόθεμα επάνω στις απαραίτητες δεξιότητες?
 • Τέτοιες κατασκευές δεν απαιτούν διακοσμητική διακόσμηση. συνήθως χρησιμοποιείται για να δώσει στην κατασκευή μια πιο αισθητική εμφάνιση, αλλά τέτοια στοιχεία σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν ιδιαίτερη λειτουργική σημασία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα για τα σπίτια με αφρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλείς στην εποχή μας.Αλλά μην κολακεύετε τον εαυτό σας και πιστεύετε ότι τέτοιες κατασκευές είναι άψογες. Έχουν μια σειρά από αρνητικές ιδιότητες, τις οποίες σίγουρα πρέπει να ξέρετε αν αποφασίσετε να φτιάξετε ένα μπλοκ από σκυρόδεμα αφρού στον ιστότοπό σας.

 • Πρώτα απ 'όλα, είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι τα κτίρια αυτά συρρικνώνονται κατά 2-3 mm ανά 1 μέτρο του μετρητή, επομένως θα είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στην εσωτερική διακόσμησή τους μόνο μέσα σε έξι μήνες ή ακόμα περισσότερο. Η συρρίκνωση σε αυτή την περίπτωση προκαλείται από μάλλον μεγάλη αντίδραση μεταξύ των μεμονωμένων συστατικών του διαλύματος σκυροδέματος αφρού.
 • Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα τεμάχια αφρού έχουν δομή με πόρους. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, τέτοια υλικά καθίστανται λιγότερο θερμικά αγώγιμα · η τοποθέτηση των συνδέσεων σε αυτά δεν είναι τόσο εύκολη. Εξαιτίας αυτού, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής, οι τεχνίτες πρέπει να αποθηκεύουν ειδικά συνδετικά στοιχεία σχεδιασμένα ειδικά για μπλοκ αφρού.
 • Δεν είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε τέτοιου είδους σπίτια, αλλά χωρίς μια τέτοια προσθήκη, η στύση μπορεί να μην φαίνεται πιο ακριβής και αισθητική. Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη ότι για τέτοια θεμέλια θα πρέπει να αποκτήσουν εξειδικευμένο χρώμα και γύψο, ειδικά σχεδιασμένο για αφρώδες σκυρόδεμα.
 • Τα τεμάχια αφρού χρειάζονται ενίσχυση.Ο οπλισμός πρέπει να τοποθετηθεί στις θέσεις των ανοιγμάτων. Επιπλέον, απαιτείται ενίσχυση σε κάθε 4-5 σειρές τεμαχίων. Αν δεν εξασφαλίσετε την κατασκευή ενισχυμένης ζώνης υψηλής ποιότητας, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε αξιόπιστα δάπεδα και ισχυρό σύστημα δοκών.
 • Η σύγχρονη αγορά κατασκευών κατακλύζεται κυριολεκτικά με παραποιήσεις. Δεδομένου ότι η πρώτη ύλη για την παραγωγή μπλοκ αφρού είναι φθηνή, συχνά γίνεται παραδοσιακά. Ως αποτέλεσμα αυτής της εργασίας, αποκτώνται χαμηλής ποιότητας δομικά υλικά, τα οποία δεν συνιστώνται για την κατασκευή κατοικίας.
 • Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των δομών μπλοκ είναι ότι το μπλοκ αφρού είναι ένα αρκετά εύθραυστο υλικό. Φυσικά, εξαιτίας αυτού, είναι πολύ πιο εύκολο να κατεβείτε και είναι ελαφρύ, αλλά δεν μπορεί να καυχηθεί ικανοποιητικά.
 • Εάν θέλετε να βάλετε ένα σπίτι από μπλοκ αφρού, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι για αυτό πρέπει να κάνετε ειδικούς υπολογισμούς του φορτίου στα υλικά. Θα χρειαστεί πολύ προσεκτικός και σχολαστικός υπολογισμός του πάχους των τοίχων και των χωρισμάτων, λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορτίο. Οι τοίχοι σε τέτοια σπίτια είναι πιο συχνά κατασκευασμένοι με ένα μικρό περιθώριο ασφαλείας.
 • Σπίτια κατασκευασμένα από υλικά με κελιά, δεν μπορούν να καυχηθούν με μια συμπαγή και πλούσια εμφάνιση. Για να εξαλειφθεί αυτό το μειονέκτημα μπορεί μόνο ένας σωστός τρόπος - να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας υλικά φινιρίσματος.
 • Για τα σπίτια από σκυρόδεμα αφρού, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η θεμελίωση θεμελίωσης θεμελίων. Τέτοια σχέδια επιτρέπουν να μην ισούνται με τους υψηλότερους δείκτες ανθεκτικότητας σε μια κάμψη από την οποία το αφρώδες σκυρόδεμα είναι χαρακτηριστικό.
 • Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα τεμάχια αφρού δεν έχουν ιδανική γεωμετρία, όπως είναι η ίδια αεροτομή. Εξαιτίας αυτού, κάθε λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια της κατασκευής πρέπει να είναι αλεσμένη ή κομμένη, πράγμα που απαιτεί συχνά αρκετό χρόνο.

Από τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στις στύσεις του μπλοκ αφρού. Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Εξίσου σημαντική είναι η ικανότητα του ατόμου που ανέλαβε την κατασκευή ενός συγκροτήματος κατοικιών.

Εάν αποφασισθεί η οικοδόμηση μιας τέτοιας κατοικίας ανεξάρτητα, πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα μειονεκτήματα που απαριθμούνται, προκειμένου να αποφευχθούν πολλά πιθανά προβλήματα και ελλείψεις.

Τύποι και επιλογή υλικού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μπλοκ αφρού.Αυτά τα δομικά υλικά μπορεί να διαφέρουν τόσο στην άμεση τεχνολογία κατασκευής όσο και στα κύρια χαρακτηριστικά.

Όλοι οι τύποι μπλοκ αφρού χωρίζονται με βάση τις ακόλουθες παραμέτρους:

 1. διαφορά πυκνότητας ·
 2. σχετικά με την τεχνολογία που γίνεται.
 3. ποια μέθοδος σκλήρυνσης εφαρμόστηκε.
 4. σχετικά με τον ειδικό σχεδιασμό του συγκροτήματος αφρού.

Σύμφωνα με τις επιδόσεις τους, αυτά τα οικοδομικά υλικά χωρίζονται σε διάφορους υποτύπους.

 • Κατασκευαστική. Αυτοί οι τύποι μπλοκ από σκυρόδεμα αφρού μπορούν να αντέξουν εντυπωσιακά φορτία. Συχνά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πολυώροφων κτιρίων. Τα μεγάλα κατασκευαστικά αντικείμενα κατασκευασμένα από τεμάχια αφρού δομικού τύπου είναι επιπλέον μονωμένα, καθώς το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα.
 • Θερμομόνωση. Παρόμοιες παραλλαγές των μπλοκ αφρού είναι θεμελιωδώς διαφορετικές από τα δομικά αντίγραφα. Δεν είναι θερμικά αγώγιμα. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό, τα σαλόνια στο σπίτι προστατεύονται τέλεια από το κρύο από το δρόμο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τύποι θερμικής μόνωσης των μπλοκ αφρού δεν μπορούν να καυχηθούν με καλά χαρακτηριστικά αντοχής.Για το λόγο αυτό, αν το υλικό αυτό χρησιμοποιείται στην κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας, χρησιμοποιείται συνήθως ως πρόσθετο στρώμα για τη βελτίωση των μονωτικών ιδιοτήτων.
 • Δομική μόνωση. Αυτοί οι τύποι μπλοκ αφρού είναι καθολικοί. Συνδυάζουν αυξημένη αντοχή και άριστη θερμομόνωση. Τα υλικά αυτά είναι ιδανικά κατάλληλα για την κατασκευή οροφών φέρουσας τοιχοποιίας ή συμβατικών χωρισμάτων. Συχνά, κατασκευές και μόνωση μπλοκ χρησιμοποιούνται για την κατασκευή λουτρών, χαμηλού ύψους κτίρια ή κατοικίες ιδιωτικές κατοικίες σε έναν ή δύο ορόφους.

Διαφορετικά αυτά τα οικοδομικά υλικά και την τεχνολογία παραγωγής. Στην περίπτωση αυτή, ο αποφασιστικός ρόλος που διαδραματίζει ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην κατασκευή μπλοκ αφρού.

 • Μορφοποιημένο. Αυτά τα δομικά υλικά έχουν ένα "μιλώντας" όνομα - στη διαδικασία της παραγωγής τους, χρησιμοποιούνται ειδικά έντυπα που έχουν επιπλέον διαχωριστικά στην κατασκευή τους. Η κατασκευή μορφοποιημένων τεμαχίων αφρού θεωρείται ότι είναι η πιο οικονομική, αν και έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα - τα μεγέθη των παραγόμενων μπλοκ δεν είναι ακριβώς βαθμονομημένα.
 • Κόψτε τις ποικιλίες των τεμαχίων αφρού Κάνετε ένα ειδικό έτοιμο μείγμα της βασικής σύνθεσης κόβοντας σε διάφορα στοιχεία με μια χαλύβδινη χορδή. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τέτοιων υλικών είναι ότι έχουν ιδανικά ομαλές γωνίες και έχουν επίσης επαρκή γεωμετρική ακρίβεια.

Τα φύλλα αφρού είναι διαφορετικά μεταξύ τους και τα σχέδιά τους, τα οποία πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

 • Τοίχος. Αυτοί οι τύποι υλικών είναι τα πιο δημοφιλή και σε ζήτηση. Είναι σε μεγάλη ζήτηση. Οι τοίχοι από αφρό χρησιμοποιούνται σε προαστιακές κατασκευές και μπορούμε να μιλήσουμε όχι μόνο για οικίες κατοικιών αλλά και για οποιεσδήποτε οικιακές κατασκευές. Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των μπλοκ τοίχων επιτρέπουν τη χρήση τους τόσο σε κατοικίες όσο και σε οικονομικές κατασκευές.
 • Για διαμερίσματα. Υπάρχουν μπλοκ αφρού που έχουν σχεδιαστεί για την κατασκευή χωρισμάτων. Διακρίνονται από ένα μικρό πάχος - 100-150 mm. Είναι εξαιρετικά υλικά για την κατασκευή ισχυρών και αρκετά αξιόπιστων εσωτερικών χωρισμάτων στο σπίτι. Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων τεμαχίων είναι ότι είναι πολύ εύκολο να περικοπούν αν είναι απαραίτητο.Λόγω αυτής της ποιότητας, από τα υλικά αυτής της τροποποίησης, οι πλοίαρχοι εκτελούν πολύ αυθεντικά διαχωριστικά χωρίσματα ή κομψά μεγάλα ανοίγματα με καμάρες.
 • Ειδικός σκοπός. Για την κατασκευή ειδικών δίσκων που χρησιμοποιούνται συχνότερα αποκλειστικά αφρώδες μπλοκ. Στους δίσκους αυτούς κατά τη διάρκεια της κατασκευής συνήθως τοποθετείται η ενίσχυση.
 • Ενισχυμένη. Αυτά τα υλικά είναι δομές από μπλοκ αφρού ενισχυμένες με ένα ανθεκτικό χαλύβδινο πλαίσιο. Κατά κανόνα, ενισχυμένοι τύποι μπλοκ χρησιμοποιούνται ως βραχυκυκλωτήρες αντί των κλασσικών παραλλαγών οπλισμένου σκυροδέματος.
 • Προσαρμοσμένη. Σήμερα στην αγορά των δομικών υλικών υπάρχουν ειδικά τεμάχια αφρού μη τυποποιημένων τροποποιήσεων. Εάν είναι απαραίτητο, διάφοροι κατασκευαστές παράγουν μη τυποποιημένα αντίγραφα για να παραγγείλουν πελάτες.

  Όλοι οι τύποι αφρωδών τεμαχίων χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

  1. αυτόκλειστο - να υποβληθεί σε διαδικασία ξήρανσης σε αυτόκλειστο ·
  2. μη-αυτόκλειστο - στεγνό σε κανονικές συνθήκες ή σε ειδικούς θαλάμους ατμού.

  Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο μπλοκ αφρού για την κατασκευή ενός σπιτιού, πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετά σημαντικά κριτήρια.

  • Υλικό πυκνότηταςαΟ συγκεκριμένος σκοπός ενός ή του άλλου μπλοκ αφρού εξαρτάται άμεσα από αυτήν την παράμετρο. Έτσι, τα κατασκευαστικά μέρη έχουν πυκνότητα 1000-1200 kg / m³, δομικά και μονωτικά - 600-900 kg / m³, και θερμομονωτικά - 300-500 kg / m³.
  • Ποικιλία μπλοκ. Υπάρχουν κλασικές επιλογές, μπλοκ με κενά και μπλοκ αφρού Lego. Ο τελευταίος τύπος διευκολύνει πολύ τις εργασίες εγκατάστασης.
  • Βαθμός και κατηγορία μπλοκ αφρού. Εάν σχεδιάζετε να ολοκληρώσετε περαιτέρω το block house, τότε επιτρέπεται να αγοράσετε μπλοκ αφρού από κάθε κατηγορία. Η δεύτερη ποικιλία είναι διαφορετική από την πρώτη επειδή δεν έχει ελαττώματα. Οι διαφορές στις γεωμετρικές διαστάσεις αντισταθμίζονται από το μέγεθος των ραφών. Ωστόσο, η επιλογή μεμονωμένων μπλοκ μπορεί να "τεντώσει" τον χρόνο εργασίας, καθώς και την κατανάλωση συγκολλητικών μέσων. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συστήνουν την αγορά καλύτερων πρώτων υλών ποιότητας.
  • Μπλοκ της τρίτης τάξης έχουν σοβαρότερη ζημιά. Επιπλέον, η πορώδης δομή τους μπορεί να έχει ορισμένες αποκλίσεις. Δεν συνιστάται η αγορά αυτού του είδους υλικού για την κατασκευή κατοικίας.
  • Μέγεθος πόρου. Αξίζει να δίνετε προσοχή στο μέγεθος πόρων των μπλοκ αφρού.Όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο υψηλότερες είναι οι θερμομονωτικές ιδιότητες των υλικών, αλλά η αντοχή τους θα είναι χαμηλότερη.
  • Τόπος και συνθήκες αποθήκευσης. Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, το σκυρόδεμα αφρού δεν επηρεάζεται σοβαρά, σε αντίθεση με το αεριωμένο σκυρόδεμα. Ωστόσο, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της εξακολουθούν να μειώνονται σε αυτή τη ρύθμιση.
  • Χρώμα μπλοκ. Αξίζει να δίνετε προσοχή στα μπλοκ αφρώδους χρώματος. Το χρώμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και ομοιόμορφο σε όλο το τμήμα. Όσο πιο ελαφριά γίνεται το υλικό, τόσο μικρότερο είναι το τσιμέντο.

  Σχεδιασμός

  Από αφρό μπλοκ μπορείτε να χτίσετε σπίτια απολύτως οποιεσδήποτε τροποποιήσεις. Μπορεί να είναι κτίρια με έναν ή δύο ορόφους, με σοφίτα και υπόγειο ή με γκαράζ.

  Θα πρέπει να εξετάσετε πολλά ελκυστικά έτοιμα σχέδια από αφρό μπλοκ ιδιωτικά σπίτια με διαφορετικά σχέδια και διατάξεις.

  Σπίτι με επιφάνεια 86 τετραγωνικών μέτρων. m

  Για το υλικό τοίχου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό μπλοκ αφρού και μπλοκ αερίου. Ως φινίρισμα, ένα ποιοτικό τούβλο θα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Στον ρόλο των πατωμάτων, επιτρέπεται η χρήση ξύλινων δοκών. Μια τέτοια δομή μπορεί να έχει το σωστό τετράγωνο σχήμα και ένα πάτωμα. Στην πίσω πόρτα είναι να χτίσει μια μικρή βεράντα.

  Μέσα στο σπίτι, η κεντρική πλατεία θα πρέπει να παραγκωνιστεί κάτω από ένα ευρύχωρο σαλόνι σε συνδυασμό με μια κουζίνα. Αυτή η ζώνη θα πρέπει να χωρίζεται από έναν τοίχο, πίσω από τον οποίο θα υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, επιπλέον χωρισμένα από ένα διαμέρισμα. Πριν από το δεύτερο υπνοδωμάτιο υπάρχει χώρος για ένα μπάνιο, και μετά από αυτό θα είναι δυνατό να χτιστεί ένα άλλο υπνοδωμάτιο (στη γωνία του κτιρίου).

  Ανάμεσα σε όλα τα δωμάτια θα πρέπει να εξοπλίσετε μια μικρή αίθουσα, ακριβώς μπροστά από την οποία υπάρχει αρκετός χώρος για λεβητοστάσιο, αποθήκη και μικρό προθάλαμο.

  Ολοκλήρωση μιας τέτοιας οικίας τακτοποιημένη στέγη gable, κομμένη με έρπητα ζωστήρα.

  Διώροφη κατοικία 6x6 μ

  Ένα ελκυστικό διώροφο εξοχικό σπίτι με μέγεθος 6χ6 μ. Μπορεί να κατασκευαστεί από το συγκρότημα αφρού.Το σαλόνι σε μια τέτοια κατασκευή θα είναι περίπου 40-60μ². Στον πρώτο όροφο θα πρέπει να υπάρχει μια αίθουσα με μια σκάλα στον επάνω όροφο (αμέσως μετά την πόρτα εισόδου), ένα μπάνιο (ακριβώς πίσω από την αίθουσα), και ο υπόλοιπος χώρος θα πρέπει να διατεθεί σε ένα ευρύ σαλόνι σε συνδυασμό με μια κουζίνα. Στον δεύτερο όροφο πίσω από το διαμέρισμα στα δεξιά της αίθουσας θα βρει τη θέση του ένα μικρό αλλά άνετο αποδυτήριο. Το υπόλοιπο μισό του δαπέδου πρέπει να χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια.

  Για το εξωτερικό μιας τέτοιας στύσης, είναι επιτρεπτή η χρήση διακοσμητικής πέτρας ή τούβλου και τοποθετείται ένα εύκαμπτο πλακίδιο στην οροφή μιας σύνθετης δομής.

  Στην είσοδο του σπιτιού μπορεί να οδηγήσει μια μικρή βεράντα με ένα θόλο.

  Διώροφη κατοικία 200-300 τετραγωνικών μέτρων. m

  Από τη μία πλευρά του κτιρίου, μια μικρή βεράντα με ένα κομψό άπαχο-να θόλος πρέπει να κατασκευαστεί στην πόρτα εισόδου. Στην αντίθετη πλευρά, στο ισόγειο υπάρχει βεράντα. Μέσα στο σπίτι αμέσως μετά τη βεράντα (απέναντι) θα πρέπει να βρίσκεται προθάλαμο, και στα δεξιά του χώρου εισόδου - το λεβητοστάσιο. Αυτό το τμήμα του σπιτιού θα προορίζεται για συστήματα θέρμανσης και νερού. Μπροστά από τον προθάλαμο θα πρέπει να υπάρχει μια περιοχή για ένα διάδρομο, το οποίο θα χωρίζει τον υπόλοιπο χώρο σε δύο μισά: δεξιά θα υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο και μια ντουλάπα με μια σκάλα, και στα αριστερά - ένα μεγάλο σαλόνι και μια κουζίνα. Η περιοχή του διαδρόμου μπορεί να είναι "κλειστή" με ένα συμπαγές μπάνιο και ένα άλλο υπνοδωμάτιο στα αριστερά του. Μπροστά από την κουζίνα-τραπεζαρία, που βρίσκεται δίπλα στο σαλόνι, θα δούμε μεγάλη βεράντα με έκταση 12,8-13μ².

  Στον δεύτερο όροφο, η σκάλα μπορεί να μοιράζεται ένα μπάνιο και μια γωνιακή κρεβατοκάμαρα και να πάει κατευθείαν στην αίθουσα.Αυτή η περιοχή θα μοιραστεί ένα άλλο υπνοδωμάτιο στα αριστερά και ένα δεύτερο μπάνιο στα δεξιά. Το υπόλοιπο μισό του δεύτερου ορόφου θα πρέπει να ληφθεί κάτω από δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια και ένα μικρό ντουλάπι μεταξύ τους. Στις συνθήκες ενός τέτοιου δεύτερου ορόφου θα είναι δυνατή η κατασκευή δύο μπαλκονιών ταυτόχρονα. Ένας από αυτούς με επιφάνεια 8,7μ² θα βρει τη θέση του κοντά στο γωνιακό υπνοδωμάτιο στα αριστερά, και το δεύτερο, ένα μικρό μπαλκόνι (5,7μ²) - κοντά στο υπνοδωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.

  Για το εξωτερικό ενός τόσο πολυτελούς σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό γύψο γύψο για μπλοκ αφρού. Στην οροφή θα δούμε μεγάλες έρπητες ζωγραφιές κόκκινου-καφέ απόχρωση, και το κάτω μέρος του σπιτιού θα πρέπει να διακοσμηθεί με διακοσμητική πέτρα.

  Κατασκευή

  Η κατοικία των μπλοκ αφρού μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να τηρείτε τις οδηγίες και να μην παραβλέπετε κανένα από τα στάδια της εργασίας. Αξίζει να εξετάσετε πώς να οικοδομήσουμε σωστά ένα σπίτι από μπλοκ αφρού, που κυμαίνονται από την επιλογή του ιδρύματος μέχρι τα έργα φινιρίσματος.

  Επιλέγοντας ένα ίδρυμα

  Προκειμένου μια κατοικία να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη και ευσυνείδητη, πρέπει να είναι κατασκευασμένη σε κατάλληλο υπόβαθρο που να μπορεί να φέρει με ασφάλεια το βάρος του.Πριν προχωρήσουμε στην κατασκευή του θεμελίου, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε μια γεωδαιτική κατανομή των αξόνων στην περιοχή, με βάση το σχέδιο.

  Καθορίζοντας τον συγκεκριμένο τύπο θεμελίωσης για ένα συγκρότημα κατοικιών, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η στάθμη των υπόγειων υδάτων στο χώρο, καθώς και το βάθος της κατάψυξης, ο συγκεκριμένος τύπος εδάφους και το άμεσο φορτίοπου πρέπει να παραχθούν στο ίδρυμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ο ιδιοκτήτης χτίζει ένα σπίτι μόνο του, παραμελεί για να πραγματοποιήσει το έργο του σχεδιασμού, επειδή συχνά κοστίζουν μια αρκετά δεκάρα. Εάν το επίπεδο των υπογείων υδάτων και ο συγκεκριμένος τύπος εδάφους μπορούν να καθοριστούν μόνοι σας, έχοντας ολοκληρώσει ένα φρεάτιο 2,5-3 m, τότε συνιστάται να αναθέσετε στους κατάλληλους ειδικούς τον ακριβή υπολογισμό των φορτίων στη βάση, καθώς και το βάθος του ιδρύματος και του τύπου του.

  Συνήθως, εάν η στάθμη των υπόγειων υδάτων βρίσκεται σε βάθος μικρότερη από 2 μέτρα, δημιουργείται θεμέλιο πλάκας μονολιθικού τύπου. Εάν η καθορισμένη τιμή υπερβεί το όριο των 2 μέτρων, το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους δεν φτάνει το 1 μέτρο και το έδαφος δεν εκρήγνυται καλά ή γενικά δεν εξαντλείται, τότε μπορείτε να χτίσετε το θεμέλιο μιας μικρής έκδοσης βάθους ταινίας. Ακόμα και ένας άπειρος πλοίαρχος θα είναι σε θέση να προετοιμάσει μια τέτοια κατασκευή.

  Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση της θεμελίωσης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο παράδειγμα μιας δομής ταινίας

  1. Για να κάνετε τη σωστή σήμανση, σκάψτε μια τάφρο με το απαιτούμενο πλάτος και βάθος. Ένα "μαξιλάρι" με άμμο χαλίκου με πάχος 15-20 cm τοποθετείται στον πυθμένα του.
  2. Στη συνέχεια, κάντε ένα ξυλότυπο από πλανισμένες σανίδες. Το πάχος τους πρέπει να είναι περίπου 5 εκατοστά. Οι δοκοί πρέπει να ρυθμιστούν διατηρώντας απόσταση 1 μέτρου. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε το σκυρόδεμα να μην οδηγεί στην παραμόρφωση της προκύπτουσας δομής.
  3. Κάνοντας ένα ξυλότυπο, μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση της ενίσχυσης. Πριν προχωρήσουμε στη σκυροδέτηση, οι σανίδες υγραίνονται με νερό και μετά βάζουμε σταδιακά το σκυρόδεμα με συμπιεστή για κάθε στρώση με δόνηση.
  4. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, το ίδρυμα πρέπει να κλείσει με ένα πανί ή πριονίδι. Στην ακατέργαστη του κατάσταση, πρέπει να γίνει γήρανση για να αποφευχθεί η ρωγμή.
  5. Μετά από αυτό, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το ξυλότυπο και να πάτε σε εργασίες στεγάνωσης. Απαιτούνται για να σώσουν τα θεμέλια από την καταστρεπτική επίδραση των υπογείων υδάτων και κάθε βροχόπτωση. Οι επικαλύψεις στεγανοποίησης πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και υλικά.

  Αφού ολοκληρώσετε όλα αυτά τα έργα, θα πρέπει να σχεδιάσετε μια συγκεκριμένη διάταξη της περιοχής γύρω από το σπίτι, με την παροχή αποχέτευσης από το κτίριο. Μετά από 28 ημέρες, η δομή της θεμελίωσης μπορεί να αρχίσει να φορτώνεται και να προχωρήσει στην κατασκευή τοίχων.

  Κατασκευάζουμε τοίχους

  Όταν το θεμέλιο τελικά εδραιωθεί και αποκτήσει την απαραίτητη δύναμη, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή των τοίχων.

  Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει διάφορα βήματα.

  • Πριν από την τοποθέτηση της πρώτης σειράς μπλοκ αφρού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η βάση είναι οριζόντια με επίπεδο. Οποιεσδήποτε αποκλίσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 30 mm.
  • Θα πρέπει να βάλετε ένα τσιμεντοκονίαμα με ένα στρώμα 1-2 cm, και μετά βάλτε πάνω του ένα στεγανοποιητικό υλικό σε ρολό. Συνιστάται να το κάνετε με μια μικρή επικάλυψη (περίπου 15 cm).
  • Ακολουθεί μια πολύ σοβαρή δουλειά - αυτή είναι η πρώτη σειρά εξωτερικών τοίχων. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα μπλοκ αφρού θα πρέπει να εγκαθίστανται μόνο σύμφωνα με το έργο, αφού όλες οι επόμενες σειρές θα εξαρτηθούν από την πρώτη.
  • Πρώτον, τα τεμάχια πρέπει να τοποθετηθούν στις γωνίες στο μίγμα τσιμέντου-άμμου. Η κορυφή των υλικών θα πρέπει να ελέγχεται κατά επίπεδο, θα πρέπει να είναι αυστηρά οριζόντια.
  • Ανάμεσα στις λεπτομέρειες στις γωνίες είναι απαραίτητο να τεντώσετε το ειδικό καλώδιο. Σχετικά με αυτό, πρέπει να τοποθετηθούν ενδιάμεσα μπλοκ.
  • Αν χρειάζεστε ένα μπλοκ που έχει μη τυποποιημένες παραμέτρους διαστάσεων, θα πρέπει να κατατεθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για αυτό.
  • Είναι δυνατό να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση της δεύτερης σειράς σε μερικές ώρες, όταν η λύση της πρώτης σειράς είναι σταθερή. Τα μπλοκ τοποθετούνται επίσης από τις γωνίες και στη συνέχεια γεμίζουν τα κενά μεταξύ τους.
  • Κάθε νέο επίπεδο έχει σχεδιαστεί με επίδεσμο στο προηγούμενο μέχρι βάθους τουλάχιστον 100 mm. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά με βούρτσα.
  • Η σύνδεση των εσωτερικών τοίχων με τους εξωτερικούς τοίχους πρέπει να γίνει με σύνδεση.
  • Για να τοποθετήσετε διαμερίσματα, εφαρμόστε ειδικούς δεσμούς, στοιβαγμένους στις ραφές. Ένα άκρο της άγκυρας τοποθετείται στον τοίχο και το άλλο άκρο-προς-άκρο μεταξύ των μπλοκ αφρού του χωρίσματος. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ειδικές εύκαμπτες συνδέσεις κάθε 2 σειρές τοιχοποιίας.
  • Για να ενισχύσουμε περαιτέρω τους τοίχους και να τους δώσουμε σταθερότητα, είναι απαραίτητο να ενισχύσουμε. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το οπλισμό στις κοιλότητες που υπάρχουν στο δομικό υλικό, οι οποίες είναι προκατασκευασμένες χρησιμοποιώντας έναν κυλινδρικό τοίχο.
  • Για την οργάνωση υπερπήδησης πάνω από παράθυρα και πόρτες, χρησιμοποιούνται έτοιμες κατασκευές κατάλληλων διαστάσεων. Αξίζει να δοθεί προσοχή στην περιοχή στήριξης και ακρίβειας τοποθέτησης. Για να καταστήσετε τα πάντα καθαρά, ο βραχυκυκλωτήρας πρέπει να χτυπηθεί έξω με ένα καουτσούκ σφυρί. Αν το μήκος του είναι μεγαλύτερο από 125 cm, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα εξαρτήματα υποστήριξης που θα το υποστηρίξουν.
  • Εάν το σπίτι θα έχει πάνω από έναν όροφο, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη ρύθμιση των εσωτερικών οροφών. Μην ακουμπάτε τα πιάτα απευθείας σε μπλοκ αφρού. Για να γίνει αυτό, ρίξτε μια μονολιθική ενισχυμένη ζώνη από σκυρόδεμα πάνω από τις βάσεις των μπλοκ. Σε ένα τέτοιο αεροπλάνο και θα τοποθετηθούν πλάκες.
  • Ο ενισχυμένος ιμάντας θα δεσμεύει τις δομές στήριξης γύρω από την περίμετρο και θα είναι υπεύθυνος για το ομοιόμορφο φορτίο στους τοίχους. Οι διαστάσεις του Armopoyas είναι συνήθως στάνταρ: το ύψος είναι 200 ​​mm και το πλάτος είναι 300 mm.
  • Όταν το διάλυμα σκυροδέματος στον ενισχυμένο ιμάντα σκληραίνει, τοποθετούνται πλάκες επάνω του.
  • Ο δεύτερος όροφος πρέπει να γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως και οι τοίχοι του πρώτου. Οποιεσδήποτε παρατυπίες θα πρέπει να αφαιρεθούν με ένα πλάνισμα. Αφαιρέστε την περίσσεια της κόλλας με μια σπάτουλα και καλύψτε όλα τα κενά με ενέματα.
  • Όσο για το πάτωμα του σοφίτα, πρέπει να γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως και ο εσωτερικός χώρος. Μπορείτε, βεβαίως, να χτίσετε μια δομή με δοκούς. Μπορούν να κατασκευαστούν από μέταλλο ή ξύλο.

  Εγκατάσταση στέγης

  Κάνοντας τους τοίχους, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή της οροφής. Ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να έχει μια κλίση, δύο πλαγιές, να είναι ισχία ή mansard.

  Για να εξοπλίσει ένα ποιοτικό σπίτι στέγη πρέπει να είναι με την ακόλουθη σειρά:

  1. τα στοιχεία όπως οι δοκοί στέγης είναι εγκατεστημένα πρώτα.
  2. μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό του καλαθιού και του πάγκου
  3. επόμενο είναι το έργο που συνδέεται με την τοποθέτηση της μόνωσης?
  4. το επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση στέγης, το φάσμα των οποίων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ. υλικά όπως έρπητα ζωστήρα, διαθέσιμα σε διαφορετικά χρώματα, μεταλλικά πλακίδια, χαλύβδινα στέγαστρα ή ελαφριά επικαλύμματα σε κυλίνδρους είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις μέρες μας.

  Έχοντας ολοκληρώσει όλα αυτά τα έργα, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στο τελικό στάδιο - τελειώνοντας το σπίτι.

  Τελειώστε

  Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού αφρού, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά και αποχρώσεις που σχετίζονται με κτίρια αυτού του τύπου.Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σε τέτοια κτίρια δεν συνιστάται να στραφείτε στα λεγόμενα έργα υγρού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απορρόφηση νερού των μπλοκ αφρού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 12% του αρχικού πραγματικού όγκου. Εξαιτίας αυτού, είναι αρκετά προβληματικό να επικαλύπτονται οι τοίχοι των μπλοκ με ένα μείγμα γύψου. Συνιστάται η αγορά υλικών φινιρίσματος υψηλής ποιότητας τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τέτοιους λόγους ή για να μετατραπούν σε φινίρισμα σε πλαίσιο.

  Γι 'αυτό, οι παρακάτω επιλογές είναι οι καλύτερες:

  1. πλαστικά / PVC πάνελ?
  2. φύλλα γυψοσανίδας - ο συγκεκριμένος τύπος αυτού του υλικού θα εξαρτηθεί από το δωμάτιο στο οποίο θα εγκατασταθεί, για παράδειγμα, για μια κουζίνα ή μπάνιο, πρέπει να αγοράσετε υγρά-απόδειξη φύλλα γυψοσανίδας?
  3. γυψοσανίδες.

  Όλα τα παραπάνω υλικά εγκαθίστανται σε προκατασκευασμένα πλαίσια. Είναι κατασκευασμένα είτε από μεταλλικούς οδηγούς είτε από ξύλινες ράβδους. Οι επιφάνειες των φύλλων γύψου και γυψοσανίδων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης πρέπει επιπλέον να καλύπτονται με υψηλής ποιότητας στόκος.Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στις διακοσμητικές επιφάνειες σχεδιασμού τους, όπως τα ταπετσαρία, το μείγμα χρωμάτων ή γύψου.

  Επιπλέον, σε δωμάτια στα οποία το αυξημένο επίπεδο υγρασίας θα λάβει χώρα, οι τοίχοι πρέπει να είναι σωστά paroizolirovat. Είναι απαραίτητο το πλεονάζον υγρό και η υγρασία να μην συσσωρεύονται στα τεμάχια αφρού, επειδή με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή και την αποτυχία τους. Έτσι, στις συνθήκες του ίδιου λουτρού, τοποθετείται πάνω στα τοιχώματα μια ταινία φραγμού ατμού και πάνω της τοποθετείται μία ειδική κατασκευή από υπέρυθρες ίνες γυψοσανίδας, πάνω στην οποία θα είναι δυνατή η κόλληση των πλακιδίων.

  Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε το φινίρισμα της πολυκατοικίας πολύ υπεύθυνα. Δεν χρειάζεται να σκουπίζετε την ποιότητα και τα κατάλληλα υλικά. Απλή βαφή ή γύψο για τοίχους μπλοκ αφρού απλά δεν θα λειτουργήσει.. Έτσι, μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα αισθητικό εσωτερικό, αλλά και να βλάψετε σημαντικά τα οικοδομικά υλικά.

  Συστάσεις

  Αν αποφασίσετε να οικοδομήσετε έναν εαυτό σας σπίτι, Είναι απαραίτητο όχι μόνο να βασίζεστε σε βήμα προς βήμα οδηγίες, αλλά και να λαμβάνετε υπόψη ορισμένες συστάσεις από τους ειδικούς, ώστε να μην αντιμετωπίζετε τα κοινά λάθη των περισσότερων κυρίων.

  • Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η βάση θεμελίωσης πρέπει να γίνει όχι μόνο κάτω από τις εξωτερικές, αλλά και κάτω από τις εσωτερικές δομές τοίχων.
  • Τα τοιχώματα του θεμελίου μπορούν να μονωθούν με διαφορετικά υλικά. Οι περισσότεροι σύγχρονοι βιοτέχνες προτιμούν φτηνό αφρό.
  • Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης της πρώτης και των επόμενων σειρών φραγμών αφρού, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρέπει να αφήσετε τα ανοίγματα που είναι απαραίτητα για τη μελλοντική τοποθέτηση πλαισίων και παραθύρων θυρών.
  • Μην παραμελείτε την ενίσχυση των ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων. Αυτό πρέπει να γίνεται τόσο στην κορυφή όσο και στο κάτω μέρος. Πάνω από την πόρτα πρέπει να φτιάξετε έναν γεράκι. Η διαδικασία είναι η ίδια και στις δύο περιπτώσεις.
  • Εάν τα μπλοκ αφρού που θέλετε να αγοράσετε για την κατασκευή ενός ιδιωτικού σπιτιού, έχουν ένα ετερογενές χρώμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έγιναν με παραβίαση της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, τα υλικά θα μπορούσαν να αποξηραθούν με ταχύτατο τρόπο, πράγμα που αποτελεί σοβαρή παραβίαση. Τέτοια προϊόντα είναι καλύτερα να μην αγοράσουν.
  • Με βάση την εμπειρία τους, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών συμβουλεύουν να μην απομακρύνουν το ανασκαφθέν έδαφος - μπορεί να ταιριάζει καλά στη διάταξη του κήπου.
  • Κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής, πρέπει να θυμάστε ότι το σκυρόδεμα κατά τη διάρκεια της ξήρανσης του δεν συνιστάται να μένει σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, θα πρέπει να υγραίνεται από καιρό σε καιρό. Διαφορετικά, μπορεί να σπάσει.
  • Εάν χρησιμοποιούνται ξύλινα εξαρτήματα για την κατασκευή της οροφής ή για την τελική εργασία μέσα σε ένα συγκρότημα κατοικιών, συνιστάται η επεξεργασία τους με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό - αντισηπτικά. Χωρίς τέτοιες ενώσεις, τα φυσικά υλικά μπορούν να αρχίσουν να σβήνουν και να καταρρέουν ή να γίνουν "σπίτι" για παράσιτα δένδρων, η διάθεση των οποίων δεν είναι εύκολο έργο.
  • Οι εμπειρογνώμονες δεν συνιστούν κτίριο μπλοκ σπίτια με υπόγεια ή υπόγειους ορόφους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις αυτές πλημμυρίζουν συχνά. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δαπανήσουν πολλά για υλικά στεγάνωσης και αποστράγγισης.
  • Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλά ψεύτικα και χαμηλής ποιότητας μπλοκ αφρού στη σύγχρονη αγορά οικοδομικών υλικών. Για να βεβαιωθείτε ότι τα εμπορεύματα δεν είναι πλαστά, πρέπει να δώσετε προσοχή στη συσκευασία τους - τα μπλοκ πρέπει να συσκευάζονται σε πλαστική συσκευασία, η οποία τους προστατεύει από εξωτερική επιρροή, υγρασία και υγρασία.Επιπλέον, τα υλικά θα πρέπει να είναι παλετοποιημένα και να επισημαίνονται με τις καθορισμένες πληροφορίες σχετικά με την πυκνότητα, την κατηγορία τους και να επιτρέπουν σφάλματα στις διαστασιακές τιμές.
  • Η εμφάνιση των ημιτελή μπλοκ αφρού είναι μάλλον μονότονη και όχι το πιο ελκυστικό. Για την αναζωογόνηση της δομής, αξίζει να χρησιμοποιηθούν εξωτερικά υλικά όπως τούβλο, διακοσμητική ή φυσική πέτρα, παρακαμπτήριος.
  • Τοποθέτηση μπλοκ αφρού συνιστάται με τη χρήση ειδικής κόλλας. Πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τον συγκεκριμένο τύπο δομικού υλικού. Φυσικά, αντί για κόλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα τσιμέντου-άμμου, αν και είναι σε πολλές απόψεις κατώτερο από την πρώτη παραλλαγή, καθώς σχηματίζει κρύες "γέφυρες" στο σπίτι.

  Κριτικές

  Οι περισσότερες αναθεωρήσεις των μπλοκ αφρού είναι θετικές. Οι άνθρωποι δεν αρέσουν μόνο χαμηλό κόστος και αξιοπιστία, αλλά και η ευκολία αυτο-ανοικοδόμησης τέτοιων κτιρίων. Μερικοί χρήστες εξέπληξαν πόσο εύκολα και γρήγορα αντιμετώπισαν όλες τις κατασκευαστικές εργασίες. Σύμφωνα με μερικούς από αυτούς, "τα τείχη του σπιτιού αυξήθηκαν με άλματα", γεγονός που υποδεικνύει την εγκατάσταση χωρίς προβλήματα και την ταχύτητα.

  Πολλοί άνθρωποι ήταν ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι το ίδιο το αφρώδες μπλοκ είναι ένα καθολικό υλικό. Πολλοί το χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή μικρών ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών, καθώς και για εξοχικές κατοικίες διαφόρων μεγεθών. Όπως οι ιδιοκτήτες σπιτιού και το γεγονός ότι τα σπίτια του μπλοκ αφρού κατά τη διάρκεια των ετών δεν αρχίζουν να καταρρέουν και να καταρρεύσει, ακόμη και αν ο τοίχος για την εγκατάσταση διαφόρων συνδετήρων, όπως μια άγκυρα.

  Σχετικά με τις κύριες αποχρώσεις της οικοδόμησης ενός σπιτιού από μπλοκ αφρού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο