Καπάκια σωμάτων: χαρακτηριστικά και λεπτότητα χρήσης

 Καπάκια σωμάτων: χαρακτηριστικά και λεπτότητα χρήσης

Κατά την κατασκευή οικιστικών κτιρίων με διάφορους ορόφους χρησιμοποιούνται σωροί. Αυτές οι δομές παρέχουν αξιόπιστη υποστήριξη για ολόκληρη τη δομή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους υγροβιότοπους, καθώς και για περιοχές με ρηχά υπόγεια ύδατα. Το πλαίσιο της θεμελίωσης συνδέεται με τους σωρούς με τη βοήθεια των ακραίων επιφανειών τους, που ονομάζονται συμβουλές.

Τι είναι αυτό;

Το καπάκι είναι η κορυφή του σωρού. Είναι σταθερά στερεωμένη στην επιφάνεια του σωληνωτού τμήματος του σωρού. Το μέγεθος και το σχήμα του άκρου μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Αυτό το στοιχείο μπορεί να εγκατασταθεί grillage δέσμης, πλάκα.

Δεδομένου ότι οι σωροί χρησιμεύουν ως αξιόπιστη υποστήριξη για την ίδρυση του σπιτιού, το υλικό τους πρέπει να έχει ιδιότητες υψηλής αντοχής. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από μέταλλο, σκυρόδεμα ή ξύλο.

Το σχήμα και το μέγεθος των πασσάλων θα πρέπει να είναι το ίδιο, εξαρτάται από την ομαλότητα της επιφάνειας του θεμελίου, τη σταθερότητά του.

Η χρήση πασσάλων υποστήριξης σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα το βάρος της δομής, να χτίζετε κτίρια σε μια ανώμαλη επιφάνεια, μην ανησυχείτε για τη στενή τοποθεσία των υγροτόπων, τις εποχιακές πλημμύρες.

Τύποι και μεγέθη

Το σχήμα του άκρου μπορεί να έχει τη μορφή κύκλου, τετράγωνο, ορθογώνιο, πολύγωνο. Αντιστοιχεί στο σχήμα του ίδιου του σωρού.

Το καπάκι του σωρού μπορεί να έχει τη μορφή του γράμματος "T" ή "P". Ο σχεδιασμός με τη μορφή του γράμματος "T" σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ξυλότυπους ή πλάκες για την επακόλουθη χύτευση του θεμελίου. Τα σχέδια με τη μορφή του γράμματος "P" επιτρέπουν την εγκατάσταση μόνο δοκών.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι πασσάλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κτιρίων είναι οπλισμένο σκυρόδεμα και βίδα.

Οπλισμένο σκυρόδεμα

Οι σωλήνες σκυροδέματος τοποθετούνται στο διάτρητο οικόπεδο. Οι σωροί έχουν ιδιότητες υψηλής αντοχής, αντοχή στη διάβρωση,η θερμοκρασία πέφτει. Χρησιμοποιούνται σε μεγάλης κλίμακας κατασκευές πολυκατοικιών, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών κτιρίων. Η εγκατάσταση τέτοιων δομών απαιτεί σημαντικές οικονομικές επενδύσεις.

Βίδα

Οι δομές είναι μεταλλικοί σωλήνες με ελικοειδή επιφάνεια. Η εμβάπτιση τέτοιων στοιχείων στο έδαφος γίνεται με περιστροφή του σωλήνα γύρω από τον άξονά του. Σωροί χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μικρότερων αντικειμένων, για παράδειγμα, ιδιωτικά κτίρια κατοικιών. Η εγκατάστασή τους δεν απαιτεί τη χρήση δαπανηρού εξοπλισμού, καθώς και μεγάλες επενδύσεις.

Μεταξύ των σωληνώσεων των βιδών είναι οι ακόλουθοι τύποι:

 • ένα σχέδιο που μοιάζει με βίδα μέσου μεγέθους.
 • σχεδιασμός με επιφάνεια ευρείας λεπίδας με καμπύλωση στο κάτω μέρος του στηρίγματος.

Ξύλο

Τέτοια υποστηρικτικά στοιχεία χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μονόχωρων ή διώροφων κτιρίων.

Υπάρχουν δύο τύποι δομών υποστήριξης.

Πτυσσόμενη

Ogolovki συνδεθεί με μπουλόνια. Τα αποσπώμενα στοιχεία χρησιμοποιούνται όταν χύνονται τα θεμέλια πάνω σε βαριά επιφάνεια, όταν εγκαθίστανται χειροκίνητα στηρίγματα, καθώς και σε ξύλινα στηρίγματα.

Δεν μπορεί να διαχωριστεί

Ogolovki επισυνάπτεται σε σωρούς με συγκολλήσεις.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια ραφή έχει ένα μικρό κενό. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε ο αέρας να εισέρχεται στην εσωτερική επιφάνεια. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται στην περίπτωση ενός τρυπανιού για την εγκατάσταση στηριγμάτων.

Τα μεγέθη της κεφαλής επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο, τη διάμετρο του σωρού, καθώς και το βάρος της δομής, το οποίο είναι τοποθετημένο στο κεφάλι. Η διάμετρος του πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο του σωρού. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορεί να συνδεθεί εύκολα ο σχεδιασμός.

Για παράδειγμα, η διάμετρος του μεσαίου τμήματος του υποστηρίγματος του κοχλία είναι στην περιοχή από 108 έως 325 mm και η διάμετρος του ιδίου άκρου μπορεί να είναι 150x150 mm, 100x100 mm, 200x200 mm και άλλα. Ο χάλυβας 3SP5 χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους. Αυτοί οι σωροί είναι ικανοί να αντέχουν φορτία μέχρι 3,5 τόνους. Είναι κατάλληλα για κάθε τύπο εδάφους.

Οι κεφαλές σειράς E κατασκευασμένες από χάλυβα JV 5, πάχους 5 mm, έχουν διαστάσεις 136x118 mm και 220x192 mm. Τα καπάκια της σειράς M έχουν διαστάσεις 120x136 mm, 160x182 mm. Τα καλύμματα της σειράς F, που χρησιμοποιούνται για τη στερέωση της ταινίας, έχουν διαστάσεις 159x220 mm, 133x200 mm. Τα καπάκια της σειράς U από χάλυβα έχουν διαστάσεις 91x101 mm, 71x81 mm.

Η μικρότερη διάμετρος του άκρου αντιπροσωπεύεται από τη σειρά R. Οι σωροί έχουν διάμετρο 57 mm, 76 mm ή 76x89 mm.Τέτοιες δομές είναι σε θέση να αντέξουν ένα σχετικά μικρό βάρος του κτιρίου. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται συχνά στην κατασκευή κιόσκια, γκαράζ, καλοκαιρινές κατοικίες.

Σωροί με διάμετρο 89 mm χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μικρών κτιρίων σε περιοχές με υψηλή περιεκτικότητα σε υπόγεια ύδατα.

Οι πασσάλοι από σκυρόδεμα έχουν ένα τετράγωνο καπάκι, οι ελάχιστες διαστάσεις των οποίων είναι περίπου 20 εκ. Το μήκος αυτών των πασσάλων εξαρτάται από το βάρος της δομής που ανεγέρθηκε. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος, τόσο μεγαλύτερο είναι το σωρό.

Η επιλογή της σωστής δομής στήριξης θα προσφέρει μια πραγματικά αξιόπιστη βάση που θα διαρκέσει περισσότερο από δώδεκα χρόνια.

Εγκατάσταση

Πριν από την εγκατάσταση των πασσάλων έκανε μια κατανομή του πεδίου πασσάλων. Η επιφάνεια υπολογίζεται, καθώς και ο αριθμός των στοιχείων στήριξης που απαιτούνται. Οι σωρούς μπορούν να χωριστούν σε σειρές ή κλιμακωτές.

Η εγκατάσταση υποστηρίξεων στο ίδιο επίπεδο είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, σχεδόν αδύνατο. Επομένως, αφού οι στηρίξεις των σωλήνων είναι σταθερά στερεωμένες στο έδαφος, αρχίζουν οι εργασίες για την ευθυγράμμιση των διαστάσεών τους. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, για παράδειγμα, από:

 • κτίριο κατοικιών.
 • κοπεί.

Η καταγραφή τεχνολογίας περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες.

 • Σε ένα επίπεδο από το έδαφος σχεδιάστε ένα σημάδι στο στήριγμα.
 • Κατά μήκος της γραμμής σήμανσης, κάντε μια αύλακα γύρω από την υποστήριξη σωλήνα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σφυρί.
 • Κατασκευάστε την κοπή του προεξέχοντος τμήματος του σωλήνα. Χρησιμοποιώντας κινήσεις από την κορυφή προς τα κάτω ή αντίστροφα από κάτω προς τα πάνω, τμήματα της επιφάνειας αποβλήτων αποσπώνται.
 • Κόψτε το οπλισμό.

Η φθορά της επιφάνειας μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους.

Σφυρί

Σε αυτή την περίπτωση, μια αυλάκωση γίνεται γύρω από το στήριγμα κατά μήκος της σημαδεμένης γραμμής, στη συνέχεια με τη βοήθεια χτυπήματος σφυριών έκοψα τμήματα της επιφάνειας του σκυροδέματος. Αυτή η διαδικασία ισοπέδωσης χαρακτηρίζεται από μεγάλη εργασιμότητα, διάρκεια. Σε μία ημέρα μπορείτε να ευθυγραμμίσετε όχι περισσότερες από 15-18 υποστηρίξεις.

Υδραυλικά ψαλίδια

Η μέθοδος ευθυγράμμισης είναι η τοποθέτηση του ακροφυσίου στο στήριγμα κατά μήκος της γραμμής του σήματος, και στη συνέχεια το κούνημα από το προεξέχον τμήμα του. Η διαδικασία είναι λιγότερο χρονοβόρα, παίρνει λιγότερο χρόνο. Η ποιότητα της επιφάνειας είναι πολύ μεγαλύτερη από τη χρήση ενός σφυριού.

Υπάρχει όμως και μια εναλλακτική μέθοδος ευθυγράμμισης με τα άκρα κοπής. Αυτή η μέθοδος είναι ταχύτερη και οικονομικότερη. Ανάλογα με τον τύπο του υλικού, χρησιμοποιούνται διάφορα εργαλεία, για παράδειγμα, μηχανουργεία, δίσκοι, πριόνια, χειροκίνητα εργαλεία.Η μέθοδος χαρακτηρίζεται από χαμηλό κόστος, καθώς και σχετικά χαμηλό κόστος εργασίας.

Η τεχνολογία κοπής προεξέχοντων τμημάτων του σωρού περιλαμβάνει διάφορα στάδια.

 • Πριν ξεκινήσετε την εργασία, κάντε σημάδια στους σωρούς. Είναι σημαντικό να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, έτσι ώστε να σημειώνονται από όλες τις πλευρές.
 • Στην επισημασμένη γραμμή κάντε μια μικρή τομή.
 • Βγάζοντας μέρος του σωλήνα.

Στην περίπτωση μεταλλικών κατασκευών, σε απόσταση 1-2 cm από το σημείο κοπής, αφαιρείται ένα στρώμα μεταλλικής επίστρωσης αντιδιαβρωτικής. Αυτό σας επιτρέπει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πασσάλων.

Μετά την ευθυγράμμιση των δομών υποστήριξης προχωρήστε στην εγκατάσταση των άκρων. Τοποθετούνται στην κορυφή του σωλήνα και στη συνέχεια ελέγχουν το επίπεδο όλων των πασσάλων. Εάν κάποια δομή υποστήριξης θα ξεχωρίσει στην επιφάνεια, αυτό θα πρέπει να διορθωθεί αφαιρώντας την επιφάνεια του προεξέχοντος στηρίγματος.

Αφού όλα τα άκρα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, προχωρήστε στη σύνδεση τους με το σωλήνα στήριξης.

Η μέθοδος εγκατάστασης των καπακιών εξαρτάται από το σχήμα, τον τύπο, αλλά και από το υλικό. Οι μεταλλικές κεφαλές τοποθετούνται με συγκόλληση με μετατροπέα μετατροπέα. Το ρεύμα τροφοδοτείται με ισχύ 100 αμπέρ. Τα συγκολλημένα στηρίγματα έχουν μεγάλη στεγανοποίηση.

Η διαδικασία στερέωσης του άκρου με συγκόλληση αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • τοποθέτηση, ισοπέδωση της άκρης?
 • συγκόλληση;
 • επαλήθευση της περιμετρικής δομής υποστήριξης ·
 • καθαρισμός συγκολλήσεων από ακαθαρσίες, σκόνη, ξένα σωματίδια.
 • βαφή επιφανειακής βαφής με προστατευτικές ιδιότητες.

Μετά την ισοπέδωση, κεφαλές από σκυρόδεμα χύνεται με διάλυμα σκυροδέματος μετά την τοποθέτηση του ξυλότυπου επάνω τους για να γεμίσει το θεμέλιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες κατασκευής σωρών πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με το GESN.

Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε πάντα να αποσυναρμολογήσετε τους σωρούς. Οι εργασίες αποτελούνται από τα ακόλουθα στάδια:

 • αφαιρώντας την κορυφή με ένα σφυρί και μύλο?
 • ειδικός εξοπλισμός, όπως ένας εκσκαφέας, χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει ολόκληρη την υποστήριξη.

Μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση νέων πασσάλων μόνο μετά την πλήρη αφαίρεση των προηγούμενων επιφανειών στήριξης.

Η σωστή τοποθέτηση πασσάλων θα διευκολύνει την επακόλουθη εργασία σχετικά με τη χύτευση του θεμελίου και την περαιτέρω κατασκευή του κτιρίου.

Συμβουλές

Κατά την εγκατάσταση των άκρων, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την ακολουθία των ενεργειών Όταν εργάζεστε με εργαλεία κοπής, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας.

Μετά την τοποθέτηση της άκρης στο σωρό, συνιστάται να αφαιρεθεί και να καθαριστεί προσεκτικά η επιφάνεια του σωλήνα από την άκρη στο μήκος στο οποίο είναι τοποθετημένο το άκρο. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει περαιτέρω τη λήψη συγκολλήσεων υψηλής ποιότητας. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με κάθε εργαλείο στο χέρι. Συχνά χρησιμοποιείται για αυτό το βουλγαρικό.

Προκειμένου όλες οι δομές στήριξης να είναι στο ίδιο επίπεδο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα σωρό, το υπόλοιπο από το οποίο θα είναι ίσο σε μήκος. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε φωτεινές ετικέτες έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν εμφανείς.

Η εγκατάσταση των πασσάλων απαιτεί μια ειδική ικανότητα, οπότε δεν συνιστάται να παραμελείται η βοήθεια των επαγγελματιών, ειδικά στο αρχικό στάδιο της εργασίας.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς κόβονται οι σωροί.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο