Λεπτές γραμμές της διαδικασίας θέρμανσης του υπόγειου υπογείου έξω

Θερμομόνωση του υπογείου του ιδρύματος υπόκειται σε σημαντικά φορτία - μηχανικές και θερμοκρασιακές επιπτώσεις, η επίδραση της υγρασίας. Αυτό καθορίζει τα κριτήρια επιλογής της μόνωσης και των χαρακτηριστικών της εγκατάστασης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη είναι η πρόταση ότι το ίδρυμα δεν είναι δίπλα στα σαλόνια και επομένως δεν χρειάζεται μόνωση. Ωστόσο, αυτή η θέση είναι λανθασμένη και η θερμομόνωση της βάσης είναι απαραίτητη για διάφορους λόγους.

Πρώτον, η μόνωση χρησιμεύει για την προστασία της θεμελίωσης από τη διείσδυση στον παγετό, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπει τη διατήρηση των λειτουργικών χαρακτηριστικών της δομής και την επέκταση της διάρκειας ζωής της. Όπως είναι γνωστό, η αξιοπιστία ολόκληρου του κτιρίου εξαρτάται από τη δύναμη του ιδρύματος.

Ένα σημαντικό σημείο - υψηλής ποιότητας θερμομόνωση της θεμελίωσης πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο τη μόνωση των εξωτερικών τοίχων του υπογείου, αλλά και την τυφλή περιοχή γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του κτιρίου.

Μια εντυπωσιακή βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρίς θερμομόνωση γίνεται ο συσσωρευτής του κρύου, από τον οποίο εξαπλώνεται στα στοιχεία στήριξης. Ακόμη και παρουσία θερμομονωτικής στρώσης στο πάτωμα και στους τοίχους του αντικειμένου, ανιχνεύονται ισχυρές απώλειες θερμότητας, η πηγή των οποίων είναι ακριβώς το θεμέλιο. Ταυτόχρονα, η θέρμανση του επιτρέπει τη μείωση τους στο 20-25%.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της θερμαινόμενης βάσης είναι η σημαντική μείωση της διόγκωσης του εδάφους κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έδαφος κοντά στο ίδρυμα απλά δεν έχει χρόνο για να παγώσει. Με κατάλληλη μόνωση, η ζώνη ψύξης του εδάφους δεν θα φτάσει στα τοιχώματα του υπογείου. Αυτό, με τη σειρά του, σας επιτρέπει να διατηρείτε περίπου το ίδιο καθεστώς θερμοκρασίας της θεμελίωσης σε όλο το ύψος της. Και μετά από όλα, γίνονται η αιτία των εσωτερικών πιέσεων της θεμελιώδους πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος, με αποτέλεσμα την ταχεία αλλοίωσή της.

Όπως είναι γνωστό, κάθε ίδρυμα έχει τον συντελεστή αντίστασης παγετού, που είναι κατά μέσο όρο ίσο με 200 κύκλους ψύξης / απόψυξης.Φυσικά, αυτό δεν είναι περίπου 200 χειμώνες λειτουργίας, αφού η κατάψυξη και η απόψυξη του ιδρύματος κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα μπορεί να συμβεί πολλές φορές. Η σωστή μόνωση δεν επιτρέπει στη βάση να παγώσει και κατά συνέπεια επιτρέπει τη μείωση του αριθμού των κύκλων κατάψυξης και απόψυξης του θεμελίου κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Επιπλέον, η εξωτερική μόνωση της βάσης σας επιτρέπει να μετακινείτε το σημείο δρόσου πιο κοντά στις εξωτερικές επιφάνειες, έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται υγρασία στο πάχος του υπογείου, προκαλώντας διάβρωση του σκυροδέματος και διάβρωση μεταλλικών στοιχείων. Τέλος, το μονωτικό στρώμα χρησιμεύει ως ένα είδος φραγμού στα υπόγεια ύδατα.

Αν μιλάμε για το θεμέλιο σωρό, τότε είναι λιγότερο επιρρεπείς στις επιπτώσεις του διογκωτικού εδάφους και των υπόγειων υδάτων. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα σε περίπτωση απουσίας μόνωσης γίνεται πηγή ψυχρού. Εντούτοις, άλλα προβλήματα τυπικά των θεμελιώσεων λωρίδων γίνονται συναφή για το πλέγμα.

Επιπλέον, συνήθως στο διάστημα μεταξύ του εδάφους και της επικάλυψης του πρώτου ορόφου ενός ιδιωτικού σπιτιού ανοίγουν ζωτικές επικοινωνίες, η κατάψυξη των οποίων είναι απαράδεκτη.Είναι η μόνωση αυτού του μέρους του σπιτιού που θα εξασφαλίσει την αδιάκοπη δουλειά τους.

Ένα σημαντικό σημείο: αυτές οι ιδιότητες μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν το υπόγειο είναι μονωμένο έξω.

Η εσωτερική θέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρά μείωση της απώλειας θερμότητας, ωστόσο, με ακατάλληλη μόνωση, υπάρχει υψηλός κίνδυνος αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο. Φυσικά, η εμφάνιση «ψυχρών γεφυρών», η μείωση του επιπέδου διόγκωσης του εδάφους και η προστασία του θεμελίου, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εσωτερική μόνωση.

Απαιτήσεις μόνωσης

Το υπόγειο τμήμα του ιδρύματος σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τα άλλα στοιχεία του σπιτιού εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, μηχανικές και χημικές επιδράσεις, υγρασία. Σε αυτή τη βάση, ο χρησιμοποιούμενος θερμαντήρας πρέπει πρώτα απ 'όλα να χαρακτηρίζεται από τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • αντίσταση στις ακραίες θερμοκρασίες.
 • υψηλή μηχανική αντοχή.

  Συνήθως δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για διαπερατότητα ατμών, προσπαθούν να επιλέξουν ένα υλικό του οποίου οι δείκτες διαπερατότητας ατμού είναι κοντά σε εκείνους του βασικού υλικού.

  Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αυτή την περίπτωση δεν είναι επίσης το κύριο χαρακτηριστικό, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της μόνωσης θα θαφτεί κάτω από το έδαφος, δηλαδή, να είναι το λιγότερο επιρρεπές σε πυρκαγιά.

  Για την προστασία της μόνωσης θα πρέπει να πάρει αμέσως ένα διακοσμητικό υλικό - πλάκες, πάνελ, πλαισιώσει. Και δεν πρέπει να είναι για την πρόσοψη, αλλά για τη βάση.

  Υλικά

  Καθώς συνήθως χρησιμοποιείται το μονωτικό στρώμα πλακών εξωθημένης πολυστερίνης. Το υλικό έχει υψηλά ποσοστά θερμικής απόδοσης, επιπλέον, δεν περνά υγρασία. Πρέπει να σημειωθεί, και η ευκολία των πλακών εγκατάστασης. Έχουν τη σωστή γεωμετρία (διαθέσιμη υπό μορφή ορθογωνίων), λεία επιφάνεια. Αρκεί η κόλληση των πλακών πάνω στην προετοιμασμένη επιφάνεια, αποφεύγοντας το σχηματισμό κενών μεταξύ τους, καθώς θα γίνουν "κρύες γέφυρες".

  Μεταξύ των μειονεκτημάτων του υλικού είναι η ικανότητά του να εκκρίνει στυρόλιο, το οποίο δεν είναι χρήσιμο για τον άνθρωπο. Ωστόσο, με την εξωτερική μόνωση, οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις δεν είναι τόσο αυστηρές όσο στην περίπτωση της εσωτερικής μόνωσης. Το υλικό ανήκει στο καύσιμο, είναι ελκυστικό για τα τρωκτικά,που αγαπούν να κάνουν κινήσεις σε αυτό.

  Οι πλάκες από πολυστυρένιο μπορούν να έχουν 2 τύπους - αφρό και εξώθηση αφρού πολυστυρενίου. Παρεμπιπτόντως, με βάση το τελευταίο, γίνεται μια πιο σύγχρονη τροποποίηση των μονωτών στυρολίου - penoplex. Η μόνωση του πενολέξ θα έχει καλύτερη επίδραση, επιπλέον, το υλικό έχει αυλακωτές ακμές, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση και κάνει πιο αξιόπιστη σύνδεση του υλικού.

  Μια άλλη αποτελεσματική μόνωση - αφρός πολυουρεθάνης, έχει επίσης χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, ανθεκτικό στην υγρασία, ακραίες θερμοκρασίες. Σε αντίθεση με το διογκωμένο πολυστυρένιο, είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και άκαυστο υλικό.

  Ο θερμαινόμενος αφρός πολυουρεθάνης απαιτεί τη συμμετοχή ειδικών - το υλικό ψεκάζεται στην επιφάνεια της βάσης, σχηματίζοντας ένα ισχυρό και θερμό στρώμα.

  Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εφαρμογής, είναι δυνατό να επιτευχθεί ισχυρή προσκόλληση του υλικού στην επιφάνεια, γεμίζοντας το με όλες τις ρωγμές και κενά. Αυτό, με τη σειρά του, εγγυάται την απουσία «ψυχρών γεφυρών».

  Και οι δύο θερμαντήρες (αφρός πολυστερίνης και αφρός πολυουρεθάνης) δεν επιτρέπουν στις επιφάνειες να "αναπνέουν". Για τα θεμέλια σκυροδέματος και οπλισμένου σκυροδέματος αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα,Ωστόσο, σε ξύλινες επιφάνειες (για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείτε ξύλο για να γεμίσετε το διάστημα μεταξύ της επικάλυψης του πρώτου ορόφου και των πασσάλων), η χρήση τους δεν συνιστάται. Υπερβολική υγρασία θα παραμείνει στο πάχος του ξύλου, η οποία θα οδηγήσει στη φθορά του.

  Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι και τα δύο υλικά δεν είναι ανθεκτικά στις υπεριώδεις ακτίνες, επομένως αμέσως μετά τη θερμομόνωση είναι απαραίτητο να αρχίσει η εγκατάσταση του προστατευτικού και διακοσμητικού υποστρώματος. Είναι απαράδεκτο να φυλάσσεται υλικό (αφρώδεις πλάκες ή εξωθημένες ποικιλίες) χωρίς συσκευασία. Διαφορετικά, τα προϊόντα χάνουν την απόδοσή τους.

  Τέλος, η μόνωση και το penofol είναι δημοφιλείς. Πρόκειται για ένα ρολό υλικό που βασίζεται σε αφρώδες πολυαιθυλένιο, εξοπλισμένο με ένα στρώμα λεπτού φύλλου που αντανακλά τη θερμότητα. Το ίδιο το αφρώδες πολυαιθυλένιο έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, επιτεύχθηκε επιπρόσθετη αύξηση της θερμικής απόδοσης λόγω της παρουσίας του επιχρισμένου στρώματος. Μπορεί να αντανακλά μέχρι και το 97% της θερμότητας. Για αυτό, δεν είναι τοποθετημένο έξω, αλλά προς το εσωτερικό της βάσης.

  Το πλεονέκτημα των εξεταζόμενων θερμαντήρων είναι η ευελιξία τους - είναι κατάλληλες για κάθε τύπο υπογείου (τούβλο,σκυρόδεμα, οπλισμένο σκυρόδεμα), μπορεί να καλύπτεται με διάφορα υλικά για διακόσμηση (συχνά πλαισιώσεις, μπροστινά πλαίσια).

  Δεν συνιστάται η θέρμανση του υπογείου του ορυκτού μαλλιού, το οποίο είναι τόσο δημοφιλές με μόνωση τοίχων. Αυτό οφείλεται στην υγροσκοπικότητα του υλικού - συσσώρευση υγρασίας, χάνει την θερμική του αποδοτικότητα.

  Πώς να ζεστάνετε τα χέρια σας;

  Στην ιδανική περίπτωση, η θέρμανση του υπογείου θα πρέπει να πραγματοποιείται στο στάδιο της έκχυσης του θεμελίου. Ας εξετάσουμε αυτή τη διαδικασία με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το παράδειγμα της μόνωσης της βάσης της βάσης λωρίδας. Αφού χυθεί και στερεοποιηθεί, εκτελείται εκτύλιξη. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απελευθερώσετε μέχρι το κάτω μέρος της επιφάνειας του υπογείου, σκάβοντας τάφρους κατά μήκος της βάσης. Το πλάτος τους θα πρέπει να είναι αρκετό για τον καημένο υπάλληλο να είναι άνετα για να εκτελέσει τους απαραίτητους χειρισμούς.

  Εάν η μόνωση πραγματοποιείται σε ένα ήδη κατασκευασμένο σπίτι, τότε είναι επίσης απαραίτητο να σκάψετε τάφρους στην ίδια την βάση του ιδρύματος με τη βοήθεια των φτυαριών.

  Το επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία της βάσης θεμελίωσης. Οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται από ακαθαρσίες και σκόνη, να στεγνώνουν. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατή η καλή πρόσφυση αυτών με μόνωση.

  Εάν στην επιφάνεια υπάρχουν ροές σκυροδέματος και άλλες ανωμαλίες, πρέπει να απομακρύνονται με τη βοήθεια μύλου με ακροφύσιο για πέτρα και ξύλο. Οι ρωγμές και οι κοιλότητες πρέπει να έχουν διογκωθεί με ένα στόκο για σκυρόδεμα που έχει υψηλή ταχύτητα ρυθμίσεως. Όταν χρησιμοποιείτε ένα κλασικό κονίαμα τσιμέντου, θα πρέπει να περιμένετε να το θέσει, περίπου δύο εβδομάδες.

  Ακολούθως, στην προετοιμασμένη επιφάνεια τοποθετείται ένα στρώμα εναρκτήρα πολυμερούς. Είναι σημαντικό να εφαρμόζεται η σύνθεση σε ομοιόμορφο στρώμα, εξαιρουμένων των παραληπτών. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε για αυτό ένα συνθετικό ρολό με ένα σύντομο υπνάκο, και σε δύσκολα σημεία - μια βούρτσα. Ο ασταριού θα βελτιώσει την πρόσφυση των στεγανοποιητικών υλικών.

  Το επόμενο στάδιο είναι η στερέωση του στεγανοποιητικού στρώματος, που αντιπροσωπεύεται από έλαστρα σε βάση ασφάλτου-πολυμερούς ή μεμβράνη στεγανοποίησης. Η επιλογή συγκεκριμένου υλικού παραμένει για τον ιδιοκτήτη σπιτιού.

  Τα υλικά από άσφαλτο μπορούν να κολλήσουν σε μαστίχα (αυτοκόλλητα προϊόντα) ή να συσσωρευτούν με τη χρήση πυροκροτητή αερίου. Ευθυγραμμίστε το υλικό πρέπει να είναι προς τα πάνω. Όταν επικολλάται γωνίες, είναι σημαντικό το πλέγμα υλικού να καλύπτει μία πλευρά και να εκτείνεται κάθετα στα 100-150 mm.

  Μόλις ολοκληρωθεί η στεγανοποίηση, προχωρήστε απευθείας στη μόνωση. Για την τοποθέτηση πλακών αφρού πολυστερίνης, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη κόλλα για θερμομονωτικές εργασίες. Το πλεονέκτημά του είναι ένας καλός δείκτης προσκόλλησης στις κάθετες επιφάνειες.

  Εάν χρειάζεστε μια πιο οικονομική επιλογή, αγοράστε κονίαμα ξηρού μίγματος. Μια άλλη παραλλαγή της κολλητικής βάσης είναι η χρήση μαστίχας ασφάλτου. Είναι κατάλληλο αν η μόνωση είναι κολλημένη στο υλικό στέγης. Ωστόσο, είναι σημαντικό το μαστίχα να μην περιέχει οργανικούς διαλύτες, καθώς καταστρέφουν τις πλάκες αφρού πολυστερίνης. Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε τη σύνθεση που είναι η πλέον κατάλληλη για αυτόν τον τύπο εργασίας σε υδατοδιαλυτή βάση.

  Ακολούθως, η κόλλα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της μόνωσης με μια σπάτουλα. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε την ποσότητα της κόλλας έτσι ώστε η περίσσεια της να μην προεξέχει πέρα ​​από την πλάκα κατά την κόλληση. Εάν συμβεί αυτό, αφαιρέστε αμέσως την κόλλα.

  Η εργασία εκτελείται επίσης από κάτω προς τα πάνω, οι πλάκες πιέζονται προς τα θεμέλια, και μετά τη ρύθμιση, μπορείτε να προχωρήσετε στον καθορισμό της επόμενης.Αν είναι απαραίτητο, ένα μονωτικό στρώμα δύο επιπέδων, η δεύτερη σειρά πλακών είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται η επικάλυψη ραφών. Δηλαδή, η δεύτερη σειρά είναι διατεταγμένη με μια μετατόπιση από την πρώτη.

  Η στερέωση του θερμομονωτικού υλικού κάτω από το επίπεδο του εδάφους θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο στη συγκολλητική σύνθεση. Πάνω από το επίπεδο συνιστάται, εκτός από την κόλλα, να χρησιμοποιείτε πρόσθετη στερέωση με πείρους - μύκητες. Είναι σημαντικό οι πείροι να είναι πρώτα τρυπημένες οπές κατάλληλης διαμέτρου, οι οποίες έχουν ήδη εισαχθεί πείροι. Διαφορετικά, δεν μπορεί να αποφευχθεί η ρωγμή του υλικού για το μεγαλύτερο μέρος της πλάκας, πράγμα που μειώνει τα χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης.

  Κατά την ανίχνευση των αρθρώσεων, γεμίστε τα με αφρό κατασκευής. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε τη σύνθεση, η οποία κυκλοφορεί από την ίδια μάρκα με τη μόνωση.

  Μετά την σκλήρυνση του αφρού, η περίσσεια του κόβεται με ένα μαχαίρι.

  Στην πραγματικότητα, η μόνωση μπορεί να θεωρηθεί πλήρης, αλλά θα είναι σωστό να προστατεύεται το θεμέλιο από τη χημική επίδραση των υπόγειων υδάτων. Για το σκοπό αυτό, το πλέγμα από υαλοβάμβακα τεντώνεται γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του θεμελίου, στην κορυφή του οποίου εφαρμόζεται ένας σοβάς με ένα λεπτό στρώμα χρησιμοποιώντας μια επικάλυψη για στεγανοποίηση.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ειδική μεμβράνη. Μόνο μετά τη διεξαγωγή αυτών των χειρισμών πρέπει να προχωρήσετε στην επίστρωση της βάσης.

  Το πανύψηλο υπόγειο τμήμα του ιδρύματος πρέπει να προστατευθεί με ειδικό διακοσμητικό υλικό. Κατά κανόνα - είναι πάνελ τοίχου, πλαισιώσει. Είναι δυνατή η επαφή με γύψο ή σύνθεση βαφής. Για να γίνει αυτό, η μόνωση είναι ενισχυμένη, καλυμμένη με γύψο σε 2-3 στρώματα, το τελειωτικό στρώμα του οποίου είναι προσεκτικά γυαλισμένο. Μετά από αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε ένα διακοσμητικό στρώμα.

  Συμβουλές

  Για σωστή μόνωση πρέπει να επιλέξετε το βέλτιστο πάχος της μόνωσης. Πολύ λεπτό ένα στρώμα δεν αντιμετωπίζει τις λειτουργίες του · ένα υπερβολικά παχύ στρώμα θα προκαλέσει άσκοπα αυξημένα φορτία στη βάση και το οικονομικό κόστος.

  Για τον υπολογισμό του πάχους της μόνωσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο Rsum = hf / λf + hy / λy, όπου το άθροισμα R είναι ένας δείκτης της συνολικής αντίστασης στη μεταφορά θερμότητας, που πρέπει να χαρακτηρίζεται από το θεμέλιο. Η μονάδα μέτρησης είναι m² × ° K / W.

  Αυτός ο δείκτης είναι μια σταθερή αξία κατασκευής και αναπτύσσεται για κάθε περιοχή λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες.Μπορείτε να εξοικειωθείτε με μια συγκεκριμένη αξία στο SNiP ή επικοινωνώντας με τοπικούς οργανισμούς κατασκευής και σχεδίου.

  Τα ρυθμιστικά έγγραφα υποδεικνύουν 3 τιμές θερμικής αντίστασης - για τοίχους, επιχρίσματα και δάπεδα. Κατά τον υπολογισμό του πάχους της μόνωσης για το υπόγειο θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πρώτη ένδειξη - για τους τοίχους.

  • hφ - η τιμή του πάχους της θεμελίωσης (σε μέτρα).
  • λф - συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το υπόβαθρο, το τελευταίο είναι επίσης μια σταθερή πινακοποιημένη τιμή.
  • Hu και λου - παρόμοιοι δείκτες για τη μόνωση.

  Ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας μπορεί να βρεθεί μελετώντας τις οδηγίες που επισυνάπτονται στον θερμαντήρα ή χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Internet (η πρώτη μέθοδος θα είναι πιο ακριβής).

  Γνωρίζοντας αυτή την παράμετρο, είναι δυνατόν με μαθηματικές λύσεις να υπολογιστεί το απαιτούμενο πάχος της μόνωσης.

  Εκτός από τους ανεξάρτητους υπολογισμούς, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες ή να χρησιμοποιήσετε ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τοποθετούνται συνήθως στις επίσημες ιστοσελίδες μεγάλων κατασκευαστών θερμαντήρων. Στα παράθυρα της αριθμομηχανής αρκεί να επιλέξετε την περιοχή του κτιρίου (ή να δείξετε τον δείκτη της συνολικής αντίστασης μεταφοράς θερμότητας),επιλέξτε το απαιτούμενο πάχος της βάσης και τον τύπο της, το υλικό της βάσης και τον τύπο της μόνωσης που χρησιμοποιείται.

  Αν είναι απαραίτητο, υπολογίστε το πάχος του μονωτικού στρώματος για το υπόβαθρο των σωρών σε τέτοιους υπολογιστές συνήθως χρειάζεται να τοποθετήσετε "0" στη στήλη σχετικά με το πάχος της θεμελίωσης.

  Το αποτέλεσμα είναι σε χιλιοστά. Όταν λαμβάνετε κλασματικούς αριθμούς, θα πρέπει να τις στρογγυλοποιήσετε μέχρι τους ακέραιους αριθμούς και να τις μετατρέψετε σε εκατοστά.

  Επιλέγοντας πλάκες από αφρώδες πολυστυρένιο για βάσεις με πλάκες ή ισχυρά θαμμένες ταινίες, προτιμάται η σήμανση των προϊόντων PSB-S-50. Αντέχουν υψηλά μηχανικά φορτία, τα οποία επιτρέπουν την συγκράτηση της διόγκωσης του εδάφους. Οι πλάκες της μάρκας PSB-S-35 είναι κατάλληλες για μονωτικές θεμελιώσεις λωρίδων και ρηχών βάσεων.

  Πώς να ζεστάνετε τα θεμέλια του σπιτιού με τα δικά σας χέρια, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο