Γυψοσανίδες δύο επιπέδων για σαλόνι: σχεδιασμός αίθουσας

Τα ανώτατα όρια παίζουν τεράστιο ρόλο στο σχεδιασμό του καθιστικού. Χάρη στον αρχικό τους σχεδιασμό, το δωμάτιο έχει ελκυστική εμφάνιση και ο χώρος είναι γεμάτος με ατμόσφαιρα αρμονίας και άνεση. Συνήθως, το σαλόνι διαθέτει το πιο ευρύχωρο δωμάτιο στο σπίτι, έτσι για τη διακόσμησή του υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες.

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε το ανώτατο όριο, αλλά οι κατασκευές δύο επιπέδων από γυψοσανίδες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο εσωτερικό της αίθουσας. Αποτελούν μια μοντέρνα σχεδίαση που ταιριάζει με κάθε στυλ του δωματίου, τονίζει τις αποχρώσεις και τη σύνθεση του συνολικού σχεδίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι οροφές από γυψοσανίδες δύο επιπέδων φαίνονται καταπληκτικές, καθώς έχουν περίπλοκο και ασυνήθιστο σχήμα.Προκειμένου αυτό το σχέδιο να χρησιμεύσει ως κύρια διακόσμηση του καθιστικού, πριν το εγκαταστήσετε, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη γενική ιδέα του εσωτερικού. Βάσει αυτού, επιλέξτε το κατάλληλο υλικό και χρώματα. Πιο συχνά αιωρούμενες οροφές, αποτελούμενες από πολλά επίπεδα, εγκαθίστανται σε ευρύχωρες αίθουσες. Εάν η περιοχή του δωματίου είναι μικρή, μπορεί να διακοσμηθεί με δύο επιπέδων συνθέσεις απλής διακόσμησης, εξαλείφοντας περιττές λεπτομέρειες και τρισδιάστατα μοτίβα.

Συνήθως το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο στο οποίο συνδυάζονται αρκετές λειτουργικές περιοχές. Σε αυτή την περίπτωση, τέτοιες οροφές θα συμβάλλουν στην οριοθέτηση του χώρου με διαφορετικά ένθετα χρώματος ή μοτίβα. Με αυτό η κατασκευή γυψοσανίδας δεν πρέπει να μειώνει το χώρο: είναι σημαντικό να το αυξήσετε. Το κύριο χαρακτηριστικό των ψευδοροφών στην αίθουσα είναι η απλότητα του στυλ και η πρωτοτυπία του σχεδιασμού.

Δεν πρέπει να ξεχωρίζουν απότομα ενάντια στο γενικό υπόβαθρο του δωματίου, αλλά πρέπει να συνδυάζονται με το δάπεδο, τους τοίχους και τα έπιπλα.

Είδη

Οι οροφές δύο επιπέδων είναι εγκατεστημένες με διάφορους τρόπους. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα της απόδοσής τους, διακρίνονται καμπυλόγραμμες και ευθύγραμμες αναρτημένες δομές.Συχνά βρέθηκαν στο εσωτερικό του υφάσματος ακανόνιστου σχήματος με το φως. Εάν το σαλόνι είναι μεγάλο, εγκαθιστούν κομψά τρία επίπεδα οροφής.

Τα γραμμικά σχέδια είναι τα πιο απλά. Συνδέονται γρήγορα και απαιτούν ακριβείς υπολογισμούς στο επίπεδο. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για τους λάτρεις των ομαλών γραμμών. Τις περισσότερες φορές, ένα τέτοιο φινίρισμα χρησιμοποιείται σε σπίτια με δοκούς οροφής, που καταστρέφουν την αισθητική εμφάνιση στο δωμάτιο.

Εάν βάζετε πολλά φύλλα σε ένα επίπεδο γυψοσανίδας, θα πάρετε μια οροφή τριών επιπέδων, ενώ το δεύτερο βήμα στο ντεκόρ, το οποίο τοποθετείται παράλληλα στους τοίχους, πρέπει να γίνει λίγο ψηλότερα, κινούνται ομαλά μέσα στο χώρο της πόρτας εισόδου και των παραθύρων.

Οι καμπυλόγραμμες συνθέσεις θεωρούνται πολύπλοκες, αλλά είναι πολύ δημοφιλείς στο σχεδιασμό των καθιστικών. Μέχρι σήμερα, μπορούν να γίνουν σε διάφορα τελειώματα. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία και τις δεξιότητες των ιδιοκτητών του σπιτιού. Κομψά μοτίβα εμφάνισης με καμπύλες γραμμές, αποκτώντας βαθμιαία στρογγυλεμένο σχήμα. Όσο για την κορυφαία μεμβράνη, τα γυαλιστερά επιχρίσματα και τα υλικά με σατέν, επιφάνεια σουέτ είναι κατάλληλα για την τοποθέτησή της.

Στυλ

Το σαλόνι είναι ένα μοναδικό μέρος στο σπίτι, έτσι οι οροφές του μπορούν να διακοσμηθούν με διαφορετικό στυλ. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου φινιρίσματος καθορίζεται από την προσωπική προτίμηση των ιδιοκτητών σπιτιού. Στον σύγχρονο σχεδιασμό για οροφές δύο επιπέδων επιλέγονται συνήθως οι εξής περιοχές:

 • κλασικό?
 • rococo;
 • μπαρόκ?
 • ανατολικά.

Τα μοντέρνα σαλόνια είναι συχνά διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ ή συνδυάζουν πολλά διαφορετικά στυλ. Η κλασική έκδοση της οροφής χαρακτηρίζεται από ένα κανονικό γεωμετρικό σχήμα και ευθείες γραμμές. Για την κατασκευή χρησιμοποιούνται κυρίως δύο επίπεδα, στα χρώματα των οποίων κυριαρχούν το πράσινο και το μαύρο, το κόκκινο και το λευκό, το μοβ και το πορτοκαλί.

Αν επιλέξαμε μπαρόκ στυλ για την κατασκευή τάνυσης, σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε μπλε και γκρι καμβά, οι συνθέσεις λευκού, μπεζ ή πράσινου χρώματος φαίνονται επίσης καλές. Χάρη στο φυσικό χρώμα, μια οροφή δύο επιπέδων στο σαλόνι θα φαίνεται φυσική, για να το συμπληρώσει στο εσωτερικό θα βοηθήσει έπιπλα από ξύλο.

Τα καμπύλα σχήματα στο ροκόκο φαίνονται ασυνήθιστα, αλλά πρέπει να συνδυάζουν πολλές αποχρώσεις.

Στο ανώτατο όριο, μπορείτε να δημιουργήσετε σχήματα με τη μορφή κώνου, κυμάτων ή κύκλων. Για να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε γυαλιστερό φινίρισμα στο φινίρισμα. Εάν επιλέγετε ένα σχέδιο με σχέδια Ιαπωνίας για το σχεδιασμό, θα πρέπει να επικρατούν σκιά μαύρου και κόκκινου χρώματος. Οι στήλες σε αυτή την περίπτωση είναι διακοσμημένες με εικόνες με μεγάλα λουλούδια.

Φωτισμός

Ένα αναπόσπαστο μέρος των ψευδοροφών είναι ο σωστά εγκατεστημένος φωτισμός. Σας επιτρέπει να τονίζετε ευνοϊκά τον σχεδιασμό, κάνει το δωμάτιο ευρύχωρο και φωτεινό. Για το σχεδιασμό του καθιστικού οι σχεδιαστές εφαρμόζουν διάφορες ιδέες. Για παράδειγμα, οι κομψοί πολυέλαιοι φαίνονται όμορφοι σε αυτό το δωμάτιο, αλλά πρέπει να συμπληρωθούν με προβολείς. Έτσι ο φωτισμός θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο του δωματίου, δημιουργώντας ασυνήθιστες υπερχείλισης στα επιμέρους τμήματα του.

Πιο συχνά για γυψοσανίδες δύο επιπέδων χρησιμοποιήστε τους ακόλουθους τύπους φωτισμού:

Κεντρικό φωτισμό

Αυτή είναι μια κλασική επιλογή για ανασταλτικές δομές. Οι πολυέλαιοι μπορούν να τοποθετηθούν χρησιμοποιώντας ειδικά αγκίστρια, τοποθετημένα σε φωτιστικά. Για τα μεγάλα σαλόνια πρέπει να αγοράσετε κρεμαστά προϊόντα, αν το ύψος στο δωμάτιο είναι μικρό, η καλύτερη επιλογή θα είναι πολυελαίοι σε στενές πλατφόρμες.

Προβολείς

Είναι εύκολα ενσωματωμένα στην οροφή και βοηθούν στη δημιουργία διαφορετικής ατμόσφαιρας σε ορισμένες περιοχές του δωματίου. Για παράδειγμα, ένας χώρος ανάπαυσης μπορεί να φωτιστεί με ένα μέσο επίπεδο και η περιοχή όπου βρίσκεται η περιοχή εργασίας θα είναι πιο φωτεινή.

Λωρίδα LED

Επιλέγονται στην περίπτωση που η οροφή αποτελείται από σύνθετα σχήματα και σχήματα. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής και η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Οι ταινίες είναι αρκετά εύκαμπτες, επομένως είναι εύκολο να εγκατασταθούν ακόμη και σε δύσκολα σημεία.

Εκτός από τα βασικά στοιχεία φωτισμού για ψευδοροφές, θα χρειαστούν πρόσθετα αντικείμενα φωτισμού. Για παράδειγμα, τα νήματα οπτικών ινών είναι αναντικατάστατα για τα σχέδια, επιτρέπουν σε σας για να δημιουργήσετε πρωτότυπες εφέ τίναξης στον καμβά. Μια σημαντική συσκευή θεωρείται και ελεγκτή λωρίδων οδήγησης, με τη βοήθεια του μπορείτε να ελέγξετε την αλλαγή χρώματος στο φως, να καθορίσετε μια συγκεκριμένη απόχρωση της ροής φωτός, να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε το φωτιστικό φάσμα.

Πώς να επιλέξετε;

Οι οροφές από γυψοσανίδες δύο επιπέδων είναι ένας από τους μοντέρνους τύπους τελειωμάτων. Σήμερα, υπάρχουν πολλές ιδέες σχεδίασης για τη διακόσμηση ενός καθιστικού, χάρη στο οποίο ένα απλό δωμάτιο μετατρέπεται σε μια κομψή αίθουσα.Για να γίνει το δωμάτιο κομψό και όμορφο, η οροφή 2 επιπέδων πρέπει να επιλεγεί σωστά για το εσωτερικό. Ένας τεράστιος ρόλος στην επιλογή των έργων ζωγραφικής διαδραματίζεται όχι μόνο από τον τύπο του υλικού αλλά και από την υφή, ανάλογα με τα ανώτατα όρια:

Ματ

Παράγονται σε έντονα χρώματα, στις περισσότερες περιπτώσεις επικρατεί λευκό χρώμα. Εξωτερικά, το προϊόν μοιάζει με διακοσμητικό γύψο. Αυτά τα έργα ζωγραφικής είναι κατάλληλα για κλασσικό ύφος.

Γυαλιστερό

Χαρακτηρίζεται από μια υψηλή ικανότητα να αντανακλούν το φως, είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό σαλόνι. Επιφάνεια τέτοιων οροφών οπτικά επεκτείνει το δωμάτιοτο καθιστά πιο ευρύχωρο.

Σχεδιαστές προτείνουν την επιλογή τέτοιων σχεδίων για ένα διαμέρισμα στο Χρουστσόφ, όπου τα δωμάτια υποφέρουν από έλλειψη φωτισμού και φαίνονται ζοφερά.

Σατέν

Η επιφάνεια της ταινίας μιμείται τέλεια την ύφανση του υφάσματος. Τέτοιες οροφές φαίνονται κομψές και ακριβές, διαχέουν απαλά τον φωτισμό στην αίθουσα και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης. Είναι καλύτερα να τα εγκαταστήσετε σε μεγάλα δωμάτια, η έκταση των οποίων υπερβαίνει τα 20 τετραγωνικά μέτρα. μ. Μπορείτε να διακοσμήσετε την αναρτημένη δομή με σατέν και σε ένα μικρό δωμάτιο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε απλά μοντέλα της οροφής.

Προκειμένου η σύνθεση δύο επιπέδων να γίνει μια πραγματική διακόσμηση του καθιστικού, είναι σημαντικό να αποφασίσετε για τον χρωματισμό της. Για τα χαμηλά δωμάτια θα χρειαστεί εγκατάσταση ελαφρών καμβάδων. Τα σκοτεινά δωμάτια είναι κατάλληλα για ψηλά δωμάτια, επιτρέποντας να κατανέμεται αναλογικά ο χώρος. Εάν η αίθουσα βρίσκεται στην ηλιόλουστη πλευρά, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε κρύες αποχρώσεις για να διακοσμήσετε τις οροφές · εάν τα παράθυρα του καθιστικού είναι σκιασμένα, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα ζεστά χρώματα της παλέτας.

Συνέλευση

Οι οροφές δύο επιπέδων μπορεί να φαίνονται με την πρώτη ματιά δύσκολο να εγκατασταθούν. Εάν διαθέτετε το απαραίτητο εργαλείο, έχετε υπομονή και δημιουργικό δυναμικό, όλοι θα αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον. Τα σχέδια έχουν διαφορετικούς τύπους, αλλά η τελική αφή που δίνουν το αρχικό σχέδιο του επιλεγμένου. Όλες οι εργασίες εγκατάστασης πρέπει να εκτελούνται ως εξής:

 • Εκτελέστε μετρήσεις ύψους. Η οροφή, αποτελούμενη από δύο σκαλοπάτια, θα μειώσει ελαφρώς το δωμάτιο (όταν εγκατασταθεί, "αφήνει" 5-10 εκατοστά σε ύψος). Εάν στο σαλόνι η επιφάνεια της οροφής είναι επίπεδη, είναι προτιμότερο να αναστέλλεται η κατασκευή απευθείας πάνω σε αυτό, οπότε αποθηκεύεται χώρος.
 • Αγοράστε φωτιστικά. Για να αποφύγετε τη στρέβλωση όταν θερμαίνεται,Συνιστάται η τοποθέτηση των πηγών φωτισμού σε καπάκια γύψου.
 • Προετοιμάστε ένα αστάρι για γυψοσανίδα. Θα προστατεύσει περαιτέρω την οροφή από την υγρασία.
 • Υπολογίστε την ποσότητα του επιθυμητού υλικού και αποθηκεύστε το σωστό εργαλείο.
 • Δημιουργήστε ένα σχέδιο για ένα μελλοντικό σχέδιο.

Για τη στερέωση μιας δομής δύο επιπέδων χρησιμοποιώντας πολλές μεθόδους. Το πιο εύκολο και πιο δημοφιλές από αυτά είναι να εγκαταστήσετε πρώτα το πρώτο επίπεδο. Στη συνέχεια αναστέλλεται η δεύτερη βαθμίδα της σύνθεσης. Η τεχνολογία της εργασίας έχει ως εξής:

 • Προετοιμασία ενός χώρου εργασίας. Η οροφή καθαρίζεται, μεταφέρει όλα τα έπιπλα από το σαλόνι. Το δωμάτιο πρέπει να είναι προσβάσιμο πέρασμα, η διαθεσιμότητα χώρου για την κοπή και τη συλλογή των τμημάτων.
 • Βάλτε σημάδια κάτω από το πλαίσιο. Καθορίστε τη γωνία με το μικρότερο ύψος στο δωμάτιο (θα χρησιμεύσει ως σημείο εκκίνησης για γραμμές σχεδίασης). Στους τοίχους, όπου θα τοποθετηθούν τα προφίλ, γίνονται επίπεδες λωρίδες και στην ίδια την οροφή τοποθετούνται σημειακές ενδείξεις για ανάρτηση. Κατά τη σήμανση, πρέπει να εφαρμόσετε ένα επίπεδο νερού ή λέιζερ.
 • Δημιουργήστε ένα πλαίσιο για το πρώτο επίπεδο. Τα προφίλ UD στερεώνονται τοποθετώντας τα γύρω από την περίμετρο του δωματίου με ένα βήμα 600 mm.Κατόπιν διορθώστε τις άμεσες αναρτήσεις, επιβάλλουν προφίλ CD. Το πλαίσιο στο τέλος της γυψοσανίδας.
 • Εγκαταστήστε το δεύτερο επίπεδο. Προκειμένου να συγκεντρωθούν όλες οι εικόνες γρήγορα και σωστά, συνιστάται η εκτέλεση όλων των εργασιών σύμφωνα με τα σχέδια εγκατάστασης.
 • Σταθερός διακοσμητικός καμβάς και άλλα τελειώματα.

Από τα φύλλα του γυψοσανίδας, μπορείτε να κάνετε προαιρετικά καμάρες. Για να γίνει αυτό, είναι λυγισμένα και προσαρτημένα στα προφίλ CD. Ο σχεδιασμός όλων των στρογγυλών επιφανειών πρέπει να είναι καπλαμάδες. Όσο για τις ραφές, σφραγίζονται με ειδική ταινία, πάνω στην οποία εφαρμόζεται λεπτό στρώμα στόκου. Είναι επίσης απαραίτητο να καλύψετε τις βίδες με βίδες με αυτοεξόλληση, καθώς κατά τη λειτουργία της οροφής ενδέχεται να εμφανιστεί σκουριά στο χρώμα ή στην ταπετσαρία.

Η οροφή δύο επιπέδων, η οποία σχεδιάζεται να βαφεί στο μέλλον, πρέπει να τοποθετηθεί προσεκτικά (αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή εμφάνισης άσχημων αρθρώσεων). Δεν πρέπει να ξεχνάμε για την προετοιμασία ολόκληρης της επιφάνειας της αναρτημένης δομής.

Επιλογές στο εσωτερικό

Για το σαλόνι μια όμορφη επιλογή θα ήταν μια γυαλιστερή οροφή τέντωμα σε μπεζ αποχρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ορίσετε μια σύνθεση δύο επιπέδων, επιλέξτε ένα μοντέλο πολλαπλών σταδίων για το σχεδιασμό.Στο κέντρο του πλαισίου είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε έναν τεράστιο πολυέλαιο με γυάλινες σφαίρες · είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε φωτισμό LED γύρω από την περίμετρο της δομής.

Για να διαιρέσετε οπτικά τον χώρο σε ζώνες, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται χρωματιστά ένθετα στη σύνθεση οροφής. Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός μαύρου και κόκκινου χρώματος είναι κατάλληλος για αυτό.

Για τους γνώστες του αρχικού στυλ, μια ενδιαφέρουσα επιλογή θα ήταν ένα σαλόνι με μαύρο ταβάνι. Θα εκπλήξει τους επισκέπτες με μια απροσδόκητη απόφαση. Μπορείτε να αραιώσετε την ατμόσφαιρα της αίθουσας με νότες της ανατολής. Το πρώτο επίπεδο θα αποτελέσει τη βάση της σύνθεσης, θα πρέπει να διακοσμηθεί με καμβά με τρισδιάστατα σχέδια σακούρας. Όμορφα ξύλινα πολυελαίοι εγκατεστημένοι στο δεύτερο επίπεδο της δομής θα βοηθήσουν να συμπληρώσουν ένα τέτοιο εσωτερικό.

Μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα την εγκατάσταση οροφής γύψου δύο επιπέδων στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο