Διακόσμηση τζάκι με διακοσμητική πέτρα: θεαματικά παραδείγματα και συμβουλές για διακόσμηση

Η εστία είναι η "καρδιά" του σπιτιού και αυτή η αλήθεια δεν άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια. Στην εποχή της προηγμένης τεχνολογίας, του περίπλοκου ρυθμού ζωής και του συνεχούς άγχους, οι άνθρωποι αρχίζουν να φτάνουν για πραγματικά οικιακά και ζεστά πράγματα. Αυτός ο κανόνας ισχύει για το εσωτερικό και ειδικότερα για το τζάκι στα μοντέρνα σχέδια.

Χαρακτηριστικά επένδυσης

Το τζάκι χωράει εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, ανεξάρτητα από το στυλ, την ποικιλία χρωμάτων και την ποικιλία σχημάτων και υφών. Γρήγορα γεμίζει το χώρο με ιδιαίτερη ζεστασιά και γίνεται το κύριο "highlight" του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, το τζάκι δεν ενσωματώνει μόνο το όνειρο της άνεσης στο σπίτι, αλλά λειτουργεί και ως στοιχείο θέρμανσης και μέρος της θέρμανσης εν γένει.

Εάν όλα είναι καθαρά με τις λειτουργίες αυτού του εσωτερικού χώρου, τότε η εμφάνιση εγείρει πολλές ερωτήσειςεπειδή η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και υφών είναι απλά εκπληκτική. Το αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά από την όραση του σχεδιαστή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να τελειώσει το τζάκι. Μπορούν να είναι τόσο φυσική όσο και τεχνητή προέλευση. Με την εμφάνιση είναι δύσκολο να καθοριστεί πώς παράγεται το υλικό και ποιο είναι το κόστος του, γεγονός που μειώνει το κόστος εγκατάστασης και φινιρίσματος του τζακιού και η ομορφιά του προϊόντος δεν θα υποφέρει.

Τα πλεονεκτήματα της φινιρίσματος μάζας πέτρας, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που μπορεί να επηρεάσουν την απόφαση του πλοιάρχου.

 • το υψηλό κόστος των ίδιων των υλικών, ιδιαίτερα τέτοιες όμορφες πέτρες όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης?
 • προβλήματα όσον αφορά την εγκατάσταση, επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ειδικός που έχει εμπειρία σε αυτό το θέμα και είναι καλά εξοικειωμένος με την αντιμετώπιση των επιφανειών με πέτρα.
 • μάρμαρο και γρανίτη έχουν ένα μεγάλο βάρος, το οποίο επίσης δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην εγκατάσταση.

Ταυτόχρονα, η αγορά δομικών υλικών είναι γεμάτη με διακοσμητική πέτρα, η οποία είναι ένα συνηθισμένο πλακάκι με μια επιφάνεια που μιμείται τη φυσική υφή των μεμονωμένων υλικών. Το κόστος του δεν είναι τόσο υψηλό και η εγκατάσταση δεν προκαλεί μεγάλες δυσκολίες, επομένως τέτοια υλικά επιλέγονται από εκείνους που προτιμούν μια απλή, αλλά όχι λιγότερο ελκυστική, δημοσιονομική επιλογή.Η Falshkamina έχει συχνά τον πιο διαφορετικό σχεδιασμό. Τέτοιες πύλες μπορούν να επιβάλουν όλα τα υλικά.

Μέθοδοι φινιρίσματος τζάκι

Πλακάκι

Κεραμικό πλακάκι είναι το πιο δημοφιλές υλικό για το τζάκι. Διαφέρει σε σχετικά χαμηλό κόστος, ανθεκτικότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής, απλότητα εγκατάστασης και ελκυστική εμφάνιση. Συγκεκριμένα για το τζάκι χρησιμοποιούσαν αυτούς τους τύπους πλακιδίων, η επιφάνεια των οποίων είναι απομίμηση φυσικών υλικών.

Αυτή η λύση σας επιτρέπει να μειώσετε σημαντικά τον προϋπολογισμό και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε ένα μοναδικό τζάκι που θα είναι σχετικό σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης κεραμικών για το φινίρισμα του τζακιού είναι ότι μπορεί να γίνει στο σπίτι και με τα χέρια σας. Πλακάκια εύκολα να χωρέσει, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδεύετε επιπλέον χρήματα για τις υπηρεσίες των ειδικών στον τομέα της επισκευής.

Κατά την επιλογή ενός κεραμιδιού, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα ασυνήθιστο πλακίδιο.το οποίο τοποθετείται στο πάτωμα ή στους τοίχους του μπάνιου - αυτοί είναι τύποι με υψηλή θερμική αγωγιμότητα. Τα κύρια υλικά για την κατασκευή του είναι κεραμικά, πλακίδια πορσελάνης και κλίνκερ.

Σε μερικούς εσωτερικούς χώρους υπάρχουν τζάκια επενδεδυμένα με πλακίδια γύψου που μιμούνται φυσική πέτρα.

Οι κύριοι λόγοι για την επιλογή του κεραμιδιού ως υλικού για το φινίρισμα του τζακιού είναι:

 • Μια ευρεία επιλογή από άποψη σχεδιασμού, δεδομένου ότι τα κεραμίδια είναι κατασκευασμένα από διαφορετικές αποχρώσεις, υφές και σχήματα, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιλογή της καταλληλότερης επιλογής.
 • Υψηλή θερμική αγωγιμότητα, που είναι το κύριο κριτήριο για τη χρήση του υλικού για το φινίρισμα του τζακιού.
 • Ευκολία φροντίδας.

Ένα τέτοιο πλακάκι δεν φοβάται τα επιθετικά προϊόντα καθαρισμού, η μηχανική βλάβη είναι εξαιρετικά σπάνια και ο καθαρισμός σκουπίζει την επιφάνεια από τη σκόνη με ένα στεγνό ή υγρό πανί.

 • Όχι μόνο οι ειδικοί είναι εξοικειωμένοι με το κεραμίδι, αλλά και πολλοί άνδρες που τουλάχιστον πραγματοποίησαν εργασίες επισκευής με τα χέρια τους. Η διαδικασία επένδυσης δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, οπότε η εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, κάτι που είναι σημαντικό όταν το επισκευάζετε μόνοι σας.
 • Εκτός από το γεγονός ότι το πλακίδιο πρέπει να έχει ειδική θερμική αγωγιμότητα, η κόλλα για την τοιχοποιία πρέπει να χρησιμοποιείται ανθεκτική στη θερμότητα. Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή μικρών πλακιδίων, διότι έτσι μειώνεται ο κίνδυνος ρωγμών και το υλικό θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και η εμφάνιση θα είναι πάντα ελκυστική.

Αν μιλάμε για το κόστος του πλακιδίου, η τιμή ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον κατασκευαστή, τη σύνθεση και τις συλλογές, οι οποίες ενημερώνονται συνεχώς. Η μέση τιμή θα είναι 700-800 ρούβλια ανά τετράγωνο. m

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως με τα συνηθισμένα πλακάκια., αλλά μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, είναι επιθυμητό να επικαλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια με ανθεκτικό στη θερμότητα βερνίκι. Αυτό θα διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία καθαρισμού, εξαλείφοντας τη αιθάλη και άλλους δυσάρεστους ρύπους, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα αφαιρέσετε αργότερα.

Τούβλο

Όχι λιγότερο δημοφιλές υλικό για το φινίρισμα του τζακιού είναι ένα κανονικό τούβλο. Αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο αν το τζάκι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από τούβλα, αφού η τοιχοποιία μπορεί να παραμείνει στη φυσική του μορφή. Απλά πρέπει να διακοσμήσετε λίγο την επιφάνεια και να βάλετε τις ραφές για να πάρετε μια τελειωμένη και ελκυστική εμφάνιση.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να πραγματοποιήσουν το φινίρισμα σε διάφορα στάδια:

 • Η επιφάνεια του τούβλου απαιτεί λείανση, αν και μερικές επιλογές μπορούν να κάνουν χωρίς αυτούς τους χειρισμούς.
 • Στο δεύτερο στάδιο, η λοξοτομή απομακρύνεται από τις άκρες του τούβλου.
 • Το τούβλο γίνεται πιο ελκυστικό όταν επεξεργάζεται με θειικό ή διάλυμα αλατιού.Αυτό κάνει την επιφάνεια φωτεινή και όμορφη, και η τελική πινελιά στον αγώνα για την ελκυστική εμφάνιση του τζακιού μπορεί να είναι ζωγραφική. Υπάρχουν ειδικά χρώματα για τούβλα, με τη βοήθεια των οποίων μπορεί εύκολα να πάρει οποιαδήποτε σκιά.
 • Μετά τη ζωγραφική συνιστάται να φροντίζετε για την εμφάνιση των ραφών. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε όλα αυτά τα στοιχεία με ένα ειδικό ενέματα και διακοσμητικό ενέματα.

Πολύ συχνά, ένα τούβλο καλύπτεται με κεραμίδια, κυρίως κλίνκερ, αλλά αυτό θα απαιτήσει μεγάλες δαπάνες και εργασία.

Τα τούβλα που αντιμετωπίζουν τέτοια έργα είναι εντελώς ακατάλληλα, επειδή δίνει πολύ "βαριά" εμφάνιση, επειδή το ίδιο το υλικό είναι μάλλον βαρύ και χρειάζεται πολύ χώρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα ακατάλληλο στις συνθήκες ενός διαμερίσματος πόλης, όπου μετράει κάθε μέτρο. Επιπλέον, το κόστος της τοποθέτησης τούβλων είναι υψηλό και δεν έχει νόημα να δαπανώνται χρήματα για κάτι που μπορεί να επιβαρύνει το εσωτερικό και να το χαλάσει.

Διακοσμητική πέτρα

Αυτό το υλικό έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για εσωτερικές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των τζακιών. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι μια ελκυστική εμφάνιση, καθώς η διακοσμητική πέτρα παράγεται σε διαφορετικές αποχρώσεις και υφές.Αυτή η επιφάνεια ταιριάζει στον κοινό χώρο και γίνεται αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού χώρου, προσελκύοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής.

Εκτός από την εμφάνιση, η διακοσμητική πέτρα είναι υψηλή ανθεκτικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η φυσική πέτρα είναι πάντα ένα ανθεκτικό υλικό και αν μιλάμε για μάρμαρο ή γρανίτη, τότε η ζωή της είναι απλά απεριόριστη. Ένα ράφι αυτού του υλικού στο φόντο ενός τζάκι στο σπίτι φαίνεται πολύ κομψό.

Το υλικό είναι επίσης εύκολο να ταιριάζει, επειδή δεν απαιτεί τέλεια επίπεδη επιφάνεια από άποψη ιστού και ραφών. Η φυσική προέλευση δεν παρέχει περιορισμούς όσον αφορά την εμφάνιση, επειδή εδώ υπάρχουν πολλά να διαλέξετε. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η διάρκεια ζωής και η μελλοντική εμφάνιση του τζακιού εξαρτώνται πλήρως από το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση.

Η πιο οικονομική επιλογή είναι η ροκ κέλυφος. Ταυτόχρονα, έχει μια ελκυστική εμφάνιση, πωλείται στα περισσότερα σύγχρονα καταστήματα και είναι εύκολο να ταιριάζει ακόμα και από τους μη επαγγελματίες. Μεταξύ των ελλείψεων, είναι δυνατόν να σημειωθεί η χαμηλή αντοχή, καθώς είναι εύκολα εκτεθειμένη σε ζημιές και η πορώδης δομή της είναι ευκόλως επιδεκτική σε αιθάλη και ακαθαρσίες.

Ο γρανίτης ξεπερνά τους άλλους τύπους φυσικής πέτρας σε αντοχή και ανθεκτικότητα. Τέτοιο υλικό δεν θα εξυπηρετεί ούτε ένα αιώνα και θα ικανοποιήσει αρκετές γενιές ιδιοκτητών ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Το χρωματικό στυλ σας επιτρέπει να εισάγετε αρμονικά στο τζάκι, κομμένο με γρανίτη στο εσωτερικό σχέδιο, ενώ η επιφάνεια φαίνεται ελκυστική τόσο σε γυαλισμένη όσο και σε φυσική μορφή.

Ο γρανίτης δεν φοβάται επιθετικά απορρυπαντικά, είναι ανθεκτικό σε μηχανικές βλάβες και ο καθαρισμός δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, επειδή οποιαδήποτε μόλυνση μπορεί εύκολα να πλυθεί. Ο πάγκος από γρανίτη φαίνεται πολύ όμορφος και κομψός - ένα τέτοιο περικάλυμμα θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι πολύ βάρος και τιμή, που δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Αξίζει επίσης να σημειωθούν τέτοιες φυσικές πέτρες όπως ο ψαμμίτης και ο ασβεστόλιθος, το κόστος του οποίου ξεκινά από την περιοχή των 1.700 ρούβων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. m. Σε σύγκριση με άλλα υλικά, δεν είναι τόσο ακριβό. Ταυτόχρονα, ο ψαμμίτης και ο ασβεστόλιθος έχουν μια ευρεία παλέτα αποχρώσεων, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους. Ακριβώς όπως το βράχο του κελύφους, αυτοί οι τύποι πέτρας δεν είναι πολύ ανθεκτικοί και δημιουργούν πολλά προβλήματα όταν καθαρίζονται λόγω της πορώδους δομής.

Ένας ισχυρός ανταγωνιστής του γρανίτη είναι μάρμαρο, η τιμή του οποίου ξεκινάει από 3.500 ρούβλια ανά 1 τετρ. mΤο κύριο πλεονέκτημα του μαρμάρου είναι η μοναδική του εμφάνιση, η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, η ιδιαίτερη ανθεκτικότητα και η ευκολία φροντίδας. Αν μιλάμε για την εγκατάσταση του μαρμάρου, τότε σίγουρα χρειάζεται ένα επαγγελματικό χέρι με μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα. Η αποταμίευση στην εργασία σαφώς δεν αξίζει τον κόπο.

Το σχιστόλιθος έχει σχετικά χαμηλό κόστος, το οποίο με τις φυσικές του ιδιότητες είναι πολύ παρόμοιο με το βράχο και τον ασβεστόλιθο. Δεν μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό, αλλά με τη σωστή σχεδιαστική απόφαση φαίνεται αρμονική, ενδιαφέρουσα και μάλλον ασυνήθιστη. Χρησιμοποιείται επίσης για σόμπες.

Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν σε διάφορες λύσεις στο πρόβλημα της πορώδους δομής ορισμένων τύπων φυσικής πέτρας. Μία από αυτές τις λύσεις είναι η επεξεργασία της δομής μετά την εγκατάσταση με ειδική διαφανή επίστρωση, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση πολύπλοκων μολυσματικών ουσιών.

Τι άλλο μπορείς να ολοκληρώσεις;

Ένας άλλος καλός τρόπος για να τελειώσει η επιφάνεια του τζακιού είναι ο σοβάς. Συνδυάζει την απλότητα και την τιμή προϋπολογισμού, χάρη στην οποία είναι δημοφιλής στους τεχνίτες. Η σοβάτισή της επιφάνειας είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία που μπορεί να χειριστεί κανείς.Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ενισχυθεί το θεμέλιο, γιατί μια τέτοια επένδυση δίνει υπερβολικό βάρος στην κατασκευή.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της σοβάτισμα είναι η δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνιση ανά πάσα στιγμή με τη ζωγραφική.

Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη ζωής, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κρίσιμο με χαμηλό κόστος και δυνατότητα επισκευής.

Όμορφα παραδείγματα

Κατά τη διακόσμηση ενός γωνιακού τζακιού, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην πύλη και στην καμινάδα. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά αυτού του σχεδιασμού. Στο ίδιο στυλ, μπορείτε να διακοσμήσετε και να κόψει ξύλα.

Ακριβά και όμορφα υλικά για την επένδυση είναι σκούρος γρανίτης. Αυτό το τζάκι θα συνδυαστεί με πολλά στυλ εσωτερικού χώρου.

  Στο σύγχρονο σπίτι έβαλε συχνά falshkamina. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ πιο εύκολη και φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή.

  Για να μάθετε πώς μπορείτε να εκτελέσετε την τελική του τζακιού με διακοσμητική πέτρα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο