Σύγχρονα τζάκια στο εσωτερικό του διαμερίσματος και ιδιωτική κατοικία

 Σύγχρονα τζάκια στο εσωτερικό του διαμερίσματος και ιδιωτική κατοικία

Τα σύγχρονα τζάκια με την παρουσία τους δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι, χαρίζοντας ρομαντικές ιδέες. Σχεδιασμός από το παραδοσιακό κλασικό τζάκι στο ηλεκτρικό τζάκι στο ύφος της «hi-tech» - είναι πάντα η λύση στο δημιουργικό πρόβλημα για τους εσωτερικούς σχεδιαστές.

Το τζάκι είναι ένα κλασικό που συνεχίζει να βρίσκεται σε τάση, χαρακτηρίζοντας την ιδιωτική ιδιοκτησία στο σπίτι της, συνδυάζοντας την άνεση και την πολυτέλεια.

Δεν φέρνει μόνο με την εμφάνισή του μια ορισμένη κατάσταση, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο θέρμανσης. Ένα κλασικό τζάκι είναι μια αρκετά ογκώδης μονάδα που καταλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή στο δωμάτιο.Για να το διακοσμήσετε σωστά, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες.

Γενικές τάσεις

Αν έχετε ιδέα να αγοράσετε μια σόμπα "οικονομία ευρώ", θα πρέπει να θυμάστε ότι θα είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ολόκληρο το δωμάτιο ή η κουζίνα με το ίδιο στυλ. Στην περίπτωση αυτή, το τζάκι είναι το "σημείο αναφοράς" για την έννοια του σχεδιασμού. Στην περίπτωση που το στυλ της μονάδας θέρμανσης είναι "μοντέρνο", αντίστοιχα, ο σχεδιασμός του δωματίου θα πρέπει να γίνει με παρόμοιο πνεύμα.

Υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία θερμοσίφωνες - ηλεκτρικά τζάκιαπου ως επί το πλείστον μιμούνται τις συνήθεις μονάδες. Εάν δίνουν θερμότητα, τότε μόνο αυτό που επιτρέπει να ζεσταθεί ένα μικρό δωμάτιο? Τέτοιες συσκευές είναι πιο κοντά στην κατηγορία των θερμαντήρων.

Σχεδιασμός

Το τζάκι του κλασικού στυλ είναι σε σταθερή ζήτηση. Τέτοιες μονάδες είναι συνήθως διακοσμημένες με πλούσια γλυπτά, ακριβή επένδυση. Οι διαστατικές συσκευές θέρμανσης είναι συνήθως ενσωματωμένες στον τοίχο.

Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός. Οι κατασκευαστές τζακιών από τη χερσόνησο των Απενίνων συχνά διακοσμούνται με μάρμαρο, οι γάλλοι χρησιμοποιούν πλακίδια κλίνκερ και άλλα υλικά. Τα συστήματα θέρμανσης διαστάσεων από την Αγγλία αντιμετωπίζουν συχνότερα ξύλινα πλαίσια, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί χυτοσίδηρος.

Η πύλη, γεμάτη με συντηρητικό πνεύμα, μπορεί να βρεθεί όχι μόνο σε τζάκια κλασικού στυλ. ηλεκτρικά τζάκια μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με τα παραπάνω υλικά.

Στα κλασικά συστήματα θέρμανσης, η καμινάδα σφίγγεται με ένα περίβλημα, το οποίο είναι επίσης διακοσμημένο.

Το στυλ της χώρας είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Χαρακτηρίζεται από την απλότητα και τη συντομία. Η διακόσμηση, που γίνεται στο πνεύμα της χώρας, τονίζει την αμεσότητα της αγροτικής ζωής.

Αυτό είναι κατανοητό: για πολλούς αιώνες το τζάκι ήταν το «κέντρο του σύμπαντος» στο σπίτι, συγκεντρώνοντας γύρω από όλα τα μέλη της οικογένειας κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής.

Σχεδιασμός και στυλ

Αυτές οι αξιόλογες μονάδες έχουν διακριθεί πάντα από κάποια μαζικότητα και ακόμα και βαρύτητα. Πύλες που έγιναν με τη μορφή του γράμματος "D" θεωρήθηκαν κλασσικές. Στο κάτω μέρος υπήρχε ένα κλαδί για κορμούς, πάνω από το οποίο υπήρχε ένας θάλαμος πυρκαγιάς, ακόμη υψηλότερος - μια ογκώδης ξύλινη δοκός. Στην κορυφή υπήρχε ένα περίβλημα κατασκευασμένο με την μορφή ενός τραπεζοειδούς. Κλείνει απευθείας την καμινάδα.

Μεγάλα τζάκια είναι κατάλληλα στην κουζίνα, η οποία επιφάνεια υπερβαίνει τα 25 τετραγωνικά μέτρα.

Η ποιότητα των καυσίμων στην εποχή μας χρησιμοποιείται συνήθως:

 • καυσόξυλα.
 • άνθρακα ·
 • αέριο

Συχνά, οι συσκευές θέρμανσης αντιμετωπίζουν φυσική, ακατέργαστη πέτρα, ειδικά όσον αφορά το στυλ της "χώρας". Τέτοια σχέδια φαίνονται πολύ ελκυστικά.

Ο σχεδιασμός είναι πάντα ένα πείραμα με στυλ., εδώ, όπως και πουθενά αλλού, η ελευθερία της δημιουργικότητας εκδηλώνεται: δεν υπάρχουν άκαμπτα πλαίσια που να υπαγορεύουν τους κανόνες για τη διακόσμηση αυτής της θαυμάσιας μονάδας. Συχνά μπορείτε να βρείτε συστήματα θέρμανσης διακοσμημένα με κεραμίδια που χρησιμοποιήθηκαν για φούρνους καπλαμά στη Ρωσία τους προηγούμενους αιώνες. Συχνά μπορείτε να βρείτε μια τεράστια διακόσμηση, η οποία συνδέεται με την σκληρή Σκανδιναβία.

Ακόμη και αισιόδοξα ινδικά μοτίβα στο σχεδιασμό του τζακιού φαίνονται αρκετά βιολογικά σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό.

Trendy Trends

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει άκαμπτο δόγμα στη διακόσμηση, είναι ένα ζήτημα δημιουργικά ανανεωμένων εκλεκτικών στυλ. Αυτός ο παράγοντας μπορεί επίσης να εξηγήσει την εμφάνιση των τελευταίων ετών του εκλεκτικού στυλ του "εθνο", το οποίο συνθέτει με επιτυχία μια ποικιλία εσωτερικών χώρων. Για παράδειγμα, ένας τοίχος με έναν καθρέφτη - ένα κλασικό που ποτέ δεν θα βγαίνει από τη μόδα - στο σχέδιο "εθνο" φαίνεται πολύ φρέσκο ​​και πρωτότυπο.

Αυτό το ύφος απορροφά οργανικά τόσο τα αστικά μοτίβα της σύγχρονης μητρόπολης όσο και τα στοιχεία της "παλιάς εποχής βαθιά".

Επίσης, το ύφος υψηλής τεχνολογίας έγινε ευρέως διαδεδομένο. Η πίστη αυτής της κατεύθυνσης είναι η χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογικών εξελίξεων.

Μπορείτε να βρείτε συχνά ενδιαφέρουσες διαμορφώσεις που με την πρώτη ματιά απέχουν πολύ από το συντηρητικό είδος "τζάκι":

 • πρίσματα.
 • διαμάντια?
 • σφαίρες.

Για την κατασκευή τζακιών που χρησιμοποιούνται πιο συχνά:

 • γυαλί?
 • κράμα χάλυβα?
 • θερμοανθεκτικό γυαλί.

Οι σύγχρονες συσκευές θέρμανσης διακρίνονται από υψηλή απόδοση και λειτουργικότητα. Η αρχή της λειτουργίας, στην πραγματικότητα, δεν έχει αλλάξει: ο θερμός αέρας που προέρχεται από τη συσκευή θέρμανσης εξαπλώνεται σε όλους τους χώρους μέσω του συστήματος εξαερισμού.

Ο εφευρέτης του τζακιού παρέμεινε άγνωστος, αλλά το γεγονός ότι ήταν άνθρωπος μεγαλοφυίας είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία.

Ο σχεδιασμός, που εφευρέθηκε χιλιάδες χρόνια πριν, λειτουργεί με επιτυχία τον 21ο αιώνα. Το μόνο μειονέκτημα των μεγάλων συστημάτων θέρμανσης είναι η υπερβολική κατανάλωση καυσίμων. Υπάρχουν σύγχρονες τεχνολογίες που επιλύουν αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα.

Εναλλακτικές λύσεις

Ο βιοαπόθερος είναι μια σύγχρονη συσκευή θέρμανσης του 21ου αιώνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Οι εργασίες εγκατάστασης δεν παρουσιάζουν καμία δυσκολία.

Αυτή η μονάδα έλαβε το όνομά της λόγω του γεγονότος ότι δεν εκπέμπει:

 • αιθάλη ·
 • αιθάλη ·
 • τέφρα ·
 • τέφρα.

Επίσης, μια τέτοια συσκευή δεν απαιτεί εξαγωγή - μια τεράστια πύλη: η καύση συμβαίνει λόγω των βιοκαυσίμων.

Για το τζάκι απαιτεί μια μικρή περιοχή στο δωμάτιο? μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο, να τοποθετηθεί σε μια γωνία και ακόμη και να τεθεί στο τραπέζι.

Μια εφεύρεση εμφανίστηκε στα τέλη του εβδομήντα του περασμένου αιώνα στην Ιταλία. Σταδιακά, το ενδιαφέρον για τέτοιες συσκευές θέρμανσης άρχισε να αυξάνεται. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, οι βιο-τζάκια εκτιμήθηκαν από τους σχεδιαστές διαμερισμάτων.

Οι λόγοι είναι απλοί:

 • συμπαγής;
 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • χαμηλή τιμή?
 • ανεξαρτησία από ηλεκτρική ενέργεια, αέριο.

Τέτοιες συσκευές ήρθαν στη Ρωσία με καθυστέρηση, μόνο τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για αυτούς άρχισε να αυξάνεται αργά αλλά σταθερά.

Τώρα το κόστος αυτών των μονάδων ποικίλλει γύρω από το σήμα των 30 χιλιάδων ρούβλια. Αυτό ισχύει τόσο για τα συστήματα δαπέδου όσο και για τα τοιχώματα.

Ο κύριος κόμβος είναι ένα καυστήρας, καθώς και ένα δοχείο με καυστήρες που υπάρχουν μέσα του.Το βιοκαύσιμο χύνεται σε ξεχωριστή δεξαμενή. Η φλόγα ρυθμίζεται μέσω ενός ειδικού ανοιχτήρι - ενός ολισθητήρα.

Ένας βιολογικός πυρήνας έχει τελειώσει με όμορφα υλικά από έξω, μεταξύ των οποίων τα πιο κοινά είναι:

 • ανθεκτικό ειδικό γυαλί.
 • χάλυβα;
 • μάρμαρο;
 • γρανίτη

Συχνά, το τζάκι πωλείται με κεραμικό "ξύλο", το οποίο είναι κατασκευασμένο ένα προς ένα με φυσικά ξύλινα κορμούς. Κατά τη διάρκεια της καύσης, προκύπτει μια πλήρης ψευδαίσθηση ότι καίγεται το ξύλο.

Το μπλοκ στο οποίο λαμβάνει χώρα η διαδικασία καύσης είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα ανοξείδωτο χάλυβα · η παραμόρφωση δεν τον απειλεί.

Σχεδιασμός

Bio Τζάκι Sentakia GBF-1007 μπορεί να εγκατασταθεί σε τραπέζια ή δάπεδο. Μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη στο εσωτερικό. Μπορείτε να δείτε τη φλόγα από τις δύο πλευρές. Ο θάλαμος καύσης κλείνει με ένα προστατευτικό κόσκινο από παχύ γυαλί.

Ένα τέτοιο όργανο ρυθμίζει αποτελεσματικά την εξουσία. Το τζάκι είναι κατασκευασμένο από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα και φαίνεται διακριτικό και συνοπτικό.

Bio Τζάκι Sentakia ART-01 μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο ή να τοποθετηθεί σε μια θέση. Πίσω υπάρχει διπλό τοίχο ανθεκτικό στη θερμότητα που θα προστατεύει αξιόπιστα τα έπιπλα από την εγγύς υψηλή θερμοκρασία.

Το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα ανοξείδωτο χάλυβα, το εσωτερικό είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα.Στον θάλαμο καύσης υπάρχει ένα μπροστινό γυαλί.

Διαστάσεις:

 • πλάτος: 790 mm.
 • ύψος: 590 mm.
 • βάθος: 190 mm.
 • συνολικό βάρος: 15,6 kg.
 • θάλαμο καύσης μόλις 1 λίτρο.

Bio Τζάκι Sentakia GBF-2005 γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο σχεδιασμός του να μπορεί να μελετηθεί ανεξάρτητα. Αυτός ο παράγοντας διεγείρει τη δημιουργικότητα και σας επιτρέπει να συνειδητοποιήσετε τις δικές σας ιδέες.

Πίνακας Sentakia TF-01 κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα δύο στρωμάτων, στο εσωτερικό της θήκης είναι διακοσμημένο με κεραμικά.

Sentakia M1 μπορεί να τοποθετηθεί στο τραπέζι. Οι διαστάσεις του είναι 27 x 20 εκ. Η στρογγυλή μορφή μπορεί να βρεθεί σε μαύρο και ασημί χρώμα. Ζυγίζει μόλις 4,5 κιλά και μπορεί να είναι μια άξια διακόσμηση του εσωτερικού.

Λεπτομερέστερα σχετικά με τα βιοκαύσιμα για το διαμέρισμά σας ή το σπίτι, παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο