Κλασικό τζάκι στο μοντέρνο εσωτερικό

Η παρουσία ενός τζακιού στο σπίτι, το εξοχικό σπίτι ή στη χώρα - είναι πάντα άνεση, μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και αισθητική. Επιπλέον, το τζάκι τοποθετείται όχι μόνο για να ομορφύνει το σπίτι, αλλά και για μια πρόσθετη πηγή θερμότητας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην κεντρική Ρωσία. Όσον αφορά το σχεδιασμό των τζακιών, σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τα κλασικά: αγγλικά ή αμερικανικά.

Κομψότητα και πρακτικότητα

Ένα κλασικό τζάκι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ακριβά υλικά φαίνεται θεμελιώδες, αξιοσέβαστο και πολυτελές. Σχεδιαστές που προσφέρουν παρόμοια έργα σημειώνουν ότι ένα τέτοιο αγγλικό στιλ είναι κατάλληλο για δωμάτια με μεγάλες εκτάσεις. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραιτήτως ένα μέγαρο - σε ένα διαμέρισμα με καλό βίντεο σήμερα μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα πραγματικό τζάκι.Αυτό το σχέδιο θα φανεί πρωτότυπο, θα προσελκύσει την προσοχή και θα ενώσει ολόκληρο το εσωτερικό του διαμερίσματος.

Στο σπίτι ή το σπίτι σας, ένα δωμάτιο με τζάκι θα γίνει ένα είδος χώρου ξεκούρασης και συγκέντρωσης όλων των νοικοκυριών, καθώς και των επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, το κομψό στυλ παίζει σημαντικό ρόλο - σε ένα τέτοιο περιβάλλον, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το μυαλό και η καρδιά αποκτούν αρμονία και το σώμα χαλαρώνει και στηρίζεται.

Το αγγλικό στυλ είναι επίσης μια πραγματική πρακτικότητα: χωρίς πρόσθετα εξαρτήματα και λειτουργικές επιφάνειες. Στο τζάκι μπορείτε να βάλετε μια διαφορετική διακόσμηση, το ίδιο ρολόι σε χαλκό, ειδώλια, καρέ με φωτογραφίες ή κεριά σε γυάλινα κύπελλα.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Ένα κλασικό αμερικάνικο ή αγγλικό τζάκι μπορεί να αγοραστεί από το ράφι ή να κατασκευαστεί από το μηδέν. Η πρώτη επιλογή χρησιμοποιείται συνήθως για διαμερίσματα πόλης, και η δεύτερη για κατοικίες και εξοχικές κατοικίες. Επιπλέον, το δωμάτιο μπορεί να μην επιτρέψει την εγκατάσταση μιας δομής με πραγματικό ξύλο και καμινάδα, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε ένα αναλογικό. Θα εκτελέσει μια διακοσμητική λειτουργία.

Υπάρχουν τα παρακάτω είδη τζακιών για την αίθουσα:

  • Καύση ξύλου: Εξυπηρετούν όχι μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως σύστημα θέρμανσης.Χρησιμοποιούνται με άνθρακα ή καυσόξυλα, διαθέτουν πύλη με κλασική δομή και καμινάδα. Τα πιο κατάλληλα υλικά για την κατασκευή τους είναι πέτρες, τούβλα, κεραμικά.
  • Κασέτα: με την καύση του ξύλου, λειτουργούν με την κυκλοφορία μάζας αέρα μέσα σε ένα ειδικό σχέδιο. Ένα τέτοιο τζάκι μπορεί να κατασκευαστεί από τούβλο, φυσική πέτρα, μάρμαρο, γύψο. Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι ένα μικρό κόστος, και ένα μείον δεν έχει θερμότητα όταν το ξύλο σταματά να καίγεται. Επιπλέον, η πόρτα είναι αρκετά ζεστή.
  • Αέριο (βιοαέριο): Αποτελούνται από πύλη και καυστήρα. Ο ορθογώνιος καυστήρας χυτοσιδήρου έχει αρκετές οπές για τοποθέτηση και εισαγωγή αέρα. Μπορεί να έχει αυτόματο ή χειροκίνητο έλεγχο. Αυτός ο σχεδιασμός εκπέμπει θερμότητα και μιμείται τέλεια τη φλόγα.
  • Ηλεκτρικό: απομίμηση του πραγματικού τζακιού, που εργάζεται από τακτική πρίζα.
  • Ψευδείς τζάκια: διακοσμητικά σχέδια, μέσα στα οποία μπορεί να υπάρχουν, για παράδειγμα, κερί ή ηλεκτρονικά κεριά.

  Εάν επιλέξετε ένα παραδοσιακό τζάκι που πρέπει να δημιουργήσετε από το μηδέν στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη ένα κύριο χρώμα για την παραγγελία.Η αυστηρή συμμόρφωση με αυτό θα επιτρέψει την τοποθέτηση του φούρνου με υψηλή ποιότητα και σύμφωνα με όλα τα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας.

  Η απλή κλασική σειρά είναι καλή για τούβλα.

  Μπορεί να αλλάξει κατά βούληση. Αλλά προτού προχωρήσετε στην εγκατάσταση, αξίζει να σχεδιάσετε ένα χαρτί σε ένα κλουβί με τις διαστάσεις του καυστήρα. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης είναι ο εξής: μια κυβική πύλη σε χαμηλό βάθρο, στη συνέχεια ένα λεγόμενο περβάζι παραθύρου και πάνω από μερικά "βήματα" - μια καμινάδα.

  Η σειρά είναι γωνιακή και αγγλική. Η πρώτη έκδοση φαίνεται αρκετά μεγάλη και ένα τέτοιο τζάκι συχνά εγκαθίσταται όχι μέσα στις εγκαταστάσεις αλλά στη βεράντα. Η δεύτερη επιλογή έχει τραπεζοειδές σχήμα, άμεση καμινάδα και ανοιχτή σόμπα. Από την άλλη, αυτές οι μέθοδοι διαφέρουν ως προς την πολυπλοκότητα, το σχήμα των πύλων και των καπνοδόχων και την ποσότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών.

  Χρήση στο εσωτερικό

  Ο κλασικός σχεδιασμός απαιτεί πολύ ελεύθερο χώρο, επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις αναλογίες κατά την εγκατάστασή του. Το δωμάτιο πρέπει να είναι καλά φωτισμένο, η κεντρική πύλη μπορεί να δει από οποιαδήποτε γωνία.Ένας άλλος κανόνας είναι ότι όσο υψηλότερο είναι το ανώτατο όριο, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το τζάκι έτσι ώστε οι αναλογίες του δωματίου να μην παραμορφώνονται.

  Σήμερα, οι σχεδιαστές μπορούν να χωρέσουν ένα αμερικανικό ή αγγλικό τζάκι σχεδόν σε οποιοδήποτε στυλ.

  Παρεμπιπτόντως, αυτοί οι δύο τύποι διαφέρουν μεταξύ τους, μάλλον στην αρχιτεκτονική παρά στα υλικά: η πέτρα, το μάρμαρο ή το τούβλο στην Αγγλία καθορίζονται σε αυστηρές γραμμές με μίμηση κολώνων και αρμονικό απλό σχέδιο. Στην Αμερική, χρησιμοποιούν πέτρα, τούβλο και ξύλο με στοιχεία σύγχρονης, μπαρόκ και νεοκλασικής.

  Αν μιλάμε για την αρχιτεκτονική των χώρων, των διαμερισμάτων και των σπιτιών, σήμερα κυριαρχεί η ασκητική υψηλής τεχνολογίας., αλλά σε ένα τέτοιο ύφος μπορείτε να εισάγετε με επιτυχία τις καταχωρημένες κατασκευές. Τα σύγχρονα πρότυπα συνιστούν τη δημιουργία τέτοιων τζακιών που συνδυάζουν πέτρα και μέταλλο, ξύλο και μωσαϊκό, κεραμίδια και σιδερένιες εστίες, αυστηρές φόρμες, στήλες και φωτεινά χρώματα. Τέτοιες επιλογές συμπληρώνουν τέλεια το εσωτερικό και εφιστούν την προσοχή σε αυτό.

  Για παράδειγμα, σε ένα μεγάλο φωτεινό δωμάτιο με σκούρα ξύλινα δοκάρια στην οροφή και αποικιακά παράθυρα, θα ήταν σκόπιμο να κοιτάξουμε ένα τζάκι διακοσμημένο με λευκή πέτρα, στενές ορθογώνιες απλές κολόνες και μια λεία επιφάνεια.Ως διακόσμηση, μπορείτε να βάλετε ένα κεραμικό δοχείο με ένα λουλούδι, γυάλινα αγγεία σε μινιμαλιστικό στυλ, ρολόγια mantel. Ξεθωριασμένα μεταξωτά χαλιά, έπιπλα από αποξηραμένο δέρμα, ξύλινα ντουλάπια και λεπτομέρειες από μέταλλο, μπρούντζο ή χυτοσίδηρο - όλα αυτά θα συμπληρώσουν επωφελώς το βλέμμα.

  Ένα ροκοκό τζάκι μπορεί να φανεί εξαιρετικό σε ένα σπίτι με ένα ενδιαφέρον σχέδιο και φουτουριστικές νότες: ψηλές οροφές, λευκοί τοίχοι, επικαλυμμένα έπιπλα ασυνήθιστου στρογγυλού σχήματος, μεταλλικά στοιχεία διακόσμησης.

  Το αυστηρό μάρμαρο στη διακόσμηση αντανακλά τον μινιμαλισμό: ομαλοί γκρίζοι απλοί τοίχοι, λευκές βάσεις και πόρτες, λακωνικά έπιπλα.

  Ακόμα και σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ένα πολυτελές μαρμάρινο τζάκι φαίνεται κατάλληλο.

  Μια άλλη επιλογή είναι ο παραδοσιακός σχεδιασμός του δωματίου με τζάκι στο βρετανικό στιλ: μπεζ αποχρώσεις τοίχων και επίπλων, πύλη τζάκι από πέτρα και ελαφριές κίονες, διάσπαρτα με τόνους κρασιού, αγγλικά έπιπλα. Στις πλευρές του σχεδίου, μπορείτε να βάλετε ανοιχτές βιβλιοθήκες στο ίδιο στυλ και χρώμα με το τζάκι, έτσι ώστε ο τοίχος να φαίνεται γερός. Ένα τέτοιο δωμάτιο μοιάζει περισσότερο με ένα γραφείο (όπως για παράδειγμα ο Σέρλοκ Χολμς), αλλά σε μια σύγχρονη ερμηνεία το δωμάτιο μπορεί να έχει και άλλες λειτουργίες: να είναι χώρος για ξεκούραση ή υποδοχή των επισκεπτών.

  Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν ένα πραγματικό τζάκι, διότι αυτό θα απαιτήσει, πρώτον, πολλές άδειες, και δεύτερον, πολλή δουλειά ώστε ο σχεδιασμός να συμμορφώνεται με όλες τις παραμέτρους ασφαλείας. Ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε ένα ψεύτικο τζάκι, το οποίο είναι στην πραγματικότητα η ομορφιά και η αισθητική, δεν θα είναι κατώτερο από το συνηθισμένο. Επιπλέον, αυτή η επιλογή είναι πολύ πιο εύκολη στη φροντίδα.

  Ένα ηλεκτρικό τζάκι μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα διαμέρισμα της πόλης - μπορεί επίσης να είναι αγγλικά ή αμερικανικά με στυλ. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, φυσικά υφάσματα όπως διακόσμηση παραθύρων ή επίπλων, ξύλο, μέταλλο ως αξεσουάρ.

  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να ψάξετε κατά την επιλογή ενός τζακιού και τον τρόπο ρύθμισης αυτού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο