Στερεό κεραμικό τούβλο - βασικά χαρακτηριστικά

 Στερεό κεραμικό τούβλο - βασικά χαρακτηριστικά

Μεταξύ των πιο απαιτητικών υλικών τοιχοποιίας είναι το κόκκινο ενιαίο, γεμάτο κεραμικό τούβλο μεγέθους 250 x 120 x 65. Είναι κατασκευασμένο από πηλό με την προσθήκη άλλων εξαρτημάτων, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλή απόδοση υλικού. Μεταξύ αυτών είναι η υψηλή πυκνότητα, η αντοχή στον παγετό, η θερμική αγωγιμότητα και ούτω καθεξής.

Τύποι και ταξινομήσεις

Λόγω του γεγονότος ότι το προϊόν αυτό έχει ορισμένες τυπικές διαστάσεις και βάρος, αυτό καθιστά δυνατό στο προκαταρκτικό στάδιο να υπολογιστεί η απαραίτητη ποσότητα τούβλων για την κατασκευή ενός αντικειμένου.Το γνωστό βάρος βοηθά στην οργάνωση του ζητήματος της μεταφοράς υλικού, για να γίνει η επιλογή του αυτοκινήτου, ανάλογα με τη χωρητικότητα του. Το κοινό μπροστινό τούβλο έχει τα τυποποιημένα μεγέθη, συνήθως κάνει τοποθέτηση των τοίχων του. Μπορεί να δημιουργήσει διαμερίσματα και άλλες δομές.

Κατατάσσεται ανά τύπο.

 • Standard.
 • Αντιμετωπίζοντας.
 • Πυρκαγιά

Παράμετροι

Το ενάμισι τούβλο M 125 έχει διαφορετικό βάρος, το οποίο εξαρτάται από τα μεγέθη του ίδιου του προϊόντος. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθορίζονται από το GOST 530-2007, και ως εκ τούτου, το υλικό αυτό παράγεται σύμφωνα με την κλίμακα μεγέθους.

 • Unary. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή φέροντων τοίχων ή δομών τοιχοποιίας (250x120x65).
 • Μιάμιση Αυτή η παχιά έκδοση του M100 έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα και ζυγίζει πολλά και ως εκ τούτου συχνά γίνεται με κενά στο εσωτερικό για τη μείωση της μάζας. Το μέγεθος του είναι 250x120x8,8. Συμβαίνει M125.
 • Διπλό. Το ογκομετρικό τούβλο M200 έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και έχει διαστάσεις 250x120x13,8. Υπάρχει ένα M250.

Δεδομένου ότι τα τούβλα παράγονται συνήθως στο εργοστάσιο σύμφωνα με ορισμένα πρότυπα, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι καθορισμένες τιμές κατά την εργασία. Φυσικά, δεν είναι πάντοτε δυνατόν να παράγονται τα ίδια τούβλα και επομένως μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς σε βάρος και μέγεθος.

Ανάλογα με την παρουσία κενών στο σώμα ενός τούβλου, το κόστος του διαφέρει επίσης. Για παράδειγμα, ένα κοίλο υλικό κοστίζει λιγότερο από το πλήρες σώμα, καθώς λιγότερες πρώτες ύλες απαιτούνται για την κατασκευή. Τα κοίλα δείγματα προσκολλώνται καλά μεταξύ τους στην τοιχοποιία, το τσιμέντο εισχωρεί στα κενά και συγκρατεί τα μπλοκ με ασφάλεια. Η πυκνότητα του σωματοποιημένου προϊόντος είναι υψηλότερη.

Βάρος

Brick απλή μάρκα έχει διαφορετικό βάρος, το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τον τύπο του. Αυτό επίσης ρυθμίζει την GOST. Οι πέτρες M 200 και M 250 και άλλοι τύποι μπορούν να ζυγίζουν από 3,5 έως 4,3 kg. Κάθε κατασκευαστής πρέπει να αναφέρει μαζί με τις διαστάσεις των προϊόντων του και το βάρος του, καθώς και άλλες παραμέτρους, γεγονός που απλοποιεί την επιλογή για τον αγοραστή.

Πυκνότητα τούβλων

Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι που επηρεάζουν την πυκνότητα ενός προϊόντος ανεξάρτητα από τον βαθμό του. Υπάρχουν πολλά από αυτά.

 • Υγρασία Ο κύριος όγκος τούβλου νερού αυξάνεται μόνο κατά την τοποθέτηση του δείγματος. Στο μέλλον, αυτή η παράμετρος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις συνθήκες, καθώς και τον τόπο χρήσης του υλικού. Εάν μια πέτρα δεν μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία από μόνη της, αυτό σημαίνει ότι περνάει αέρας και επομένως ένα προϊόν που απορροφά την υγρασία χρησιμοποιείται συνήθως για τη διευθέτηση κελαριών, υπογείων και υπονόμων.
 • Ρωγμές. Οι φυσικές ιδιότητες των πρώτων υλών είναι ρωγμές κατά την ξήρανση, αλλά με τη χρήση πολυμερών συνθέσεων σήμερα είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια βελτίωση της πυκνότητας των τούβλων.
 • Μια ποικιλία πηλού. Από τον τόπο εμφάνισης πρώτων υλών με τον ίδιο όγκο, μπορεί να έχει διαφορετικό βάρος, το οποίο αντανακλάται στην πυκνότητα.
 • Τα κόκκινα τούβλα μπορούν να ποικίλουν σε βάρος και μέγεθος., είναι ένα καλό οικοδομικό υλικό από το οποίο είναι δυνατό όχι μόνο η ανέγερση κτιρίων αλλά και η χρήση τους για τζάκι ή για άλλο σκοπό. Το βάρος και οι διαστάσεις του προϊόντος επιλέγονται σύμφωνα με τον τόπο χρήσης. Η τυποποιημένη παραγωγή και οι παράμετροι αυτού του υλικού επιτρέπουν τον αρχικό προσδιορισμό του φορτίου στο θεμέλιο που θα παρέχει, απλοποιώντας τη μέθοδο μεταφοράς του στο αντικείμενο.

Εφαρμογές και οφέλη

Σήμερα, διάφοροι κατασκευαστές κάνουν μια μεγάλη γκάμα από κεραμικά τούβλα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς:

 • στην κατασκευή χωρισμάτων.
 • για προσόψεις?
 • τοποθέτηση των βάσεων και άλλα.

Αν μιλάμε για τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού, τότε θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κεραμικό τούβλο χρησιμοποιείται συχνότερα από άλλους τύπους οικοδομικών λίθων.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα.

 • Είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον, ανθεκτικό στην ψύξη, πυρίμαχο υλικό.

Το προϊόν αυτό δεν απορροφά υγρασία και μπορεί να προσφέρει καλή ηχομόνωση, είναι αβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, και είναι επίσης φθηνό.

Αντίσταση παγετού

Αυτός ο δείκτης είναι σημαντικός όταν επιλέγετε ένα υλικό και καθορίζετε τον αριθμό των φορών που ένα τούβλο μπορεί να αντέξει σε απόψυξη / κατάψυξη. Η αντίσταση έναντι παγετού υποδεικνύεται από το γράμμα F και η κατηγορία αποδίδεται μετά από δοκιμές σε εργαστηριακές συνθήκες.

Σύμφωνα με το DSTU Β V. 2.7-61-97, η πέτρα που θα χρησιμοποιηθεί για την επένδυση θα πρέπει να έχει βαθμό όχι μικρότερη από F25 και ως εκ τούτου αξίζει να δίνεται προσοχή σε αυτό το παράγοντα κατά την επιλογή. Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό το ποσοστό αντοχής στον παγετό να είναι ελαφρώς υψηλότερο, αλλά αυτό θα επηρεάσει το κόστος του προϊόντος.

Θερμική αγωγιμότητα

Αυτή η παράμετρος μιλάει για την αποτελεσματικότητα του τούβλου διατήρησης της θερμότητας στο δωμάτιο. Η θερμική αγωγιμότητα παρέχεται από τη δομή του προϊόντος και την παρουσία κενών στο σώμα. Τέτοιοι δείκτες είναι σημαντικοί να ληφθούν υπόψη κατά την ανέγερση φερόντων εξωτερικών τοίχων, προκειμένου να προσδιοριστεί η ανάγκη για επιπλέονμόνωση. Η παρουσία κενών στο σώμα ενός τούβλου καθιστά δυνατή τη μείωση της απώλειας θερμότητας και τη μείωση της στιβάδας της πρόσθετης μόνωσης.

Πυκνότητα

Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός τούβλου και επηρεάζει το βάρος και τη δύναμή του. Το τούβλο χωρίς κενά χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή φέροντων τοίχων και προϊόντα με κενά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διαχωριστικών και άλλων έργων.

Συνήθως, η πυκνότητα λαμβάνεται υπόψη από κατασκευαστικές εταιρείες που κατασκευάζουν μεγάλες κατασκευές. Αυτός ο δείκτης λαμβάνεται υπόψη κατά τη μεταφορά προϊόντων, καθώς το βάρος ενός τούβλου εξαρτάται επίσης από την πυκνότητα.

Μειονεκτήματα

Παρά όλες τις θετικές ιδιότητες των κεραμικών τούβλων, έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι το προϊόν αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φινίρισμα ή την αντιμετώπιση των θεμελίων, καθώς δεν έχει όμορφη εμφάνιση, επομένως όταν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο υλικό, θα είναι απαραίτητο να επιχρίσετε επιπλέον τις επιφάνειες ή να τις επεξεργαστείτε με άλλες διακοσμητικές συνθέσεις.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, τα κεραμικά τούβλα είναι ευρέως διαδεδομένα και δημοφιλή, καθώς μπορούν να αντέξουν αρκετά μεγάλα φορτία.Δεν θα χάσει τα χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους της καθ 'όλη τη διάρκεια της χρήσης και, αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί σε άλλο χώρο για την κατασκευή άλλων αντικειμένων.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το υλικό έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή. Συνιστάται να συνεργαστείτε μαζί του με την παρουσία της εμπειρίας στον τοποθέτηση, καθώς το έργο μπορεί να μην δικαιολογεί ελπίδες με λάθος προσέγγιση. Είναι πολύ σημαντικό για την κατασκευή διαφόρων δομών να αναζητήσουν τη βοήθεια ειδικών που όχι μόνο βοηθούν στην τοποθέτηση των τοίχων αλλά και κάνουν τους απαραίτητους υπολογισμούς ώστε η δομή να μπορεί να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού τούβλου για κατασκευή, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο