Το βάρος του τούβλου και πώς να το μετρήσετε

Τούβλο - το πιο κοινό οικοδομικό υλικό στον κόσμο. Χωρίς αυτό, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κτίρια κατοικιών, βιομηχανικά κτίρια και διάφορες εγκαταστάσεις. Το θεωρούμενο δομικό υλικό έχει διαφορετικά μεγέθη, είναι κατασκευασμένο από υλικά με διαφορετική πυκνότητα και σύμφωνα με διαφορετικές τεχνολογίες, αντίστοιχα, έχει διαφορές στο βάρος. Οι παράμετροι βάρους είναι σημαντικές, καθώς οι υπολογιζόμενες τιμές της θεμελίωσης πάνω στην οποία στηρίζεται ολόκληρο το φορτίο του κτιρίου ή της δομής, εξαρτώνται από αυτές.

Τούβλα ποικιλίες και σημάδια

Υπάρχει τεράστια ποικιλία από τούβλα και, σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, τα προϊόντα χωρίζονται σε διαφορετικές ομάδες ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Στον προορισμό υπάρχουν οι παρακάτω τύποι.

  • Κατασκευαστική - σχεδιασμένο να εκτελεί τοίχους για διάφορους σκοπούς (έδρανο, εσωτερικό), τόσο εντός όσο και εκτός του δωματίου. Το τούβλο socle, τα συνηθισμένα, τους αφορά επίσης.
  • Προσώπου - απαιτείται για το τελικό φινίρισμα. Τα μπλοκ μπορούν να κατασκευαστούν από φυσικά ή τεχνητά υλικά, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, διάφορα μεγέθη. Το πρόσωπο τούβλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εποικοδομητικό υλικό.

Σύμφωνα με τη δομή μπορεί να εντοπιστεί:

  • κοίλο, στην παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούνται μορφές, στην οποία υπάρχουν τρύπες στα μπλοκ για να εξασφαλιστεί η χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, αντίστοιχα, αυτός ο τύπος τούβλο είναι περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας?
  • πλήρες σώμα, δηλ. δεν υπάρχουν κενά μέσα στο τούβλο, μπορεί να είναι ένα τυπικό μπλοκ κλιβάνου.
  • με δύναμη, διακρίνονται αρκετές ποιότητες - από το λιγότερο πυκνό M-75, M-100 και M-150 έως το πιο πυκνό M300.
  • στην αντοχή στον παγετό υπάρχουν σημάνσεις από F15 έως F50.

Ένας τύπος είναι τα τούβλα πυριτίου, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ειδικό ανθεκτικό αργίλιο με πρόσθετα ορισμένων προσμείξεων, συμπεριλαμβανομένης της άμμου.Είναι δυνατή η απόκτηση μπλοκ με κατεργασία πυρίμαχων σκόνης και ειδικής σκόνης σε υψηλή θερμοκρασία (ψήσιμο). Υπάρχει ένα τετράγωνο τούβλο γενικού σκοπού (ShA, ShA-5, ShB-5, ShB8), τρούλο τρούλο, με διπλό όψη και πολλά άλλα προοριζόμενα για εξειδικευμένες κατασκευές.

Επίσης, υπάρχουν και άλλοι τύποι αυτού του προσώπου που αντιμετωπίζει - αδιάβροχο, zabutovochny, πυριτικό και κεραμικά μπλοκ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μάρκα-κατασκευαστής των τούβλων zabutovochnogo έχει μεγάλη σημασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο ισχυρότερο μπορεί να δημιουργηθεί η κατασκευή.

Μεγέθη προϊόντων

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από τούβλα σε μέγεθος. Σε αυτή τη βάση, τα τυποποιημένα προϊόντα μπορούν να είναι:

  • μονές εκδόσεις 250x120x65 mm.
  • ένα και το μισό με μεγέθη 250 έως 120 κατά 88 mm.
  • διπλό με διαστάσεις 250 x 120 x 138 mm.

Οι προσόψεις των τούβλων μπορεί να έχουν μέγεθος μικρότερο από 120 mm, δεδομένου ότι ο κύριος σκοπός τους είναι η αισθητική αντίληψη του τελικού κτιρίου ή της δομής. Μπορεί επίσης να είναι διαφορετική και η μάζα της. Υπάρχουν τετράγωνα τούβλα που έχουν άλλες διαστάσεις λόγω του ότι έχουν διαφορές στο σχήμα, για παράδειγμα, υπάρχουν παραλλαγές τριγωνικού σχήματος, με στρογγυλότητα, κοίλο, κυρτό, κλπ.Όπως μπορείτε να καταλάβετε, υπάρχουν διάφορα μεγέθη προϊόντων για να διασφαλιστεί η πολυμορφία και η αποκλειστικότητα, γεγονός που συμβάλλει στη φαντασία του πελάτη και του αρχιτέκτονα όταν εργάζονται για την κατασκευή του αντικειμένου.

Ογκομετρικό και ειδικό βάρος

Από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, ανάλογα με το μέγεθος του υλικού και τη μέθοδο κατασκευής, ένα τούβλο έχει διαφορετικό όγκο και ειδικό βάρος. Το ογκομετρικό βάρος πρέπει να υπολογίζεται χρησιμοποιώντας έναν ειδικό τύπο. Το πιο ελαφρύ είναι ένα τούβλο για εργασίες πρόσοψης από 1200 έως 1500 κιλά ανά κυβικό μέτρο. Για μπλοκ με κενά, η παράμετρος αυτή κυμαίνεται από 130 έως 1650 kg / m3. Οι πιο δύσκολες - γεμάτες επιλογές.

Το ογκομετρικό βάρος είναι μια σημαντική παράμετρος που είναι απαραίτητη για τον υπολογισμό του φορτίου στο υπόβαθρο της δομής και καθορίζεται από το βάρος του τούβλου ανά κυβικό όγκο της τοιχοποιίας.

Ειδικό βάρος, με άλλα λόγια, είναι η πυκνότητα του υλικού από το οποίο παράγεται το προϊόν. Εξαρτάται από την πρώτη ύλη, την ποιότητά της, τον τρόπο παραγωγής, το πορώδες. Για να υπολογιστεί η τιμή του συγκεκριμένου βάρους, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ένας "καθαρός" όγκος. Η πρότυπη τιμή του συγκεκριμένου βάρους για το πυριτικό τούβλο είναι περίπου 2000-2400 μονάδες. Το πηλό προϊόν έχει ειδικό βάρος από 1700 έως 1900 kg / m3, ένα πυρίμαχο τούβλο είναι περίπου δύο χιλιάδες μονάδες.Οι θεωρούμενες παράμετροι είναι σημαντικές τόσο στο στάδιο του σχεδιασμού όσο και στο στάδιο της πραγματικής παραγωγής των έργων, λόγω του ότι η ποιότητα, η ανθεκτικότητα της δομής, η θερμική αγωγιμότητα και η ενεργειακή απόδοση εξαρτώνται από αυτήν.

Μέθοδοι μέτρησης

Προκειμένου να προσδιοριστεί ο αριθμός των τεμαχίων τούβλων και οι παράμετροι βάρους τους, είναι σημαντικό να καθοριστούν οι μέθοδοι μέτρησης, οι οποίες μπορούν να είναι ογκομετρικές, μάζες ή μικτές. Κατά κανόνα, το τούβλο απελευθερώνεται σε παλέτες (ειδικές παλέτες), όπου τοποθετούνται από διακόσια έως τριακόσια πενήντα τούβλα. Διαίρεση του βάρους της παλέτας με τούβλο κατά βάρος 1 τεμ. (μέθοδος μάζας), μπορείτε εύκολα να βρείτε τον συνολικό αριθμό και αντίστροφα. Σε αυτή τη μέτρηση, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το βάρος των ίδιων των παλετών, που κυμαίνονται από 18 έως 40 kg.

Η ογκομετρική μέθοδος συνίσταται στο γεγονός ότι, γνωρίζοντας τις διαστάσεις ενός μπλοκ και τις διαστάσεις ολόκληρης της παλέτας, ο αριθμός των προϊόντων υπολογίζεται επίσης εύκολα. Η μεικτή μέθοδος συνδυάζει αμφότερες τις προηγούμενες συζητήσεις. Η μέτρηση της ποσότητας είναι σημαντική όταν πληρώνετε για την αγορά οικοδομικών υλικών σε ένα κατάστημα, όταν πληρώνετε για έναν εργαζόμενο σε θέση, όταν ελέγχετε τη συμμόρφωση της εργασίας που εκτελέστηκε με το υπάρχον έργο.

Στο άρθρο εξετάσαμε μόνο τους κύριους και συνηθέστερους τύπους και τύπους προϊόντων τούβλου, τον όγκο και τη συγκεκριμένη βαρύτητά τους και άλλες παραμέτρους. Είναι σημαντικό όταν επιλέγετε ένα προϊόν να έχει ένα έργο που έχει αναπτυχθεί από έναν ειδικό. Μόνο, χωρίς ειδικές γνώσεις, ακόμη και τα πιο συνηθισμένα μπλοκ τούβλο είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιούν.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατασκευή τούβλων από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο