Κορώνα διαμαντιών σε κεραμικό γρανίτη: χαρακτηριστικά επιλογής και χρήσης

Η πορσελάνη μπορεί να διακρίνεται από την υψηλή ανθεκτικότητα. Αυτή η ποιότητα είναι και συν και πλην.

Κατά την εγκατάσταση του κεραμιδιού πρέπει να κοπεί και μερικές φορές να τρυπηθεί. Για οπές έως 10-12 cm χρησιμοποιούνται τρυπάνια με σχήμα δόρυς ή συμβατικά τρυπάνια. Για μεγάλα μεγέθη, κάτω από τις επικοινωνίες, οι κορώνα διαμαντιών θα είναι η καλύτερη επιλογή. Ο ψεκασμός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν από την έναρξη της εργασίας.

Περιγραφή εργαλείου

Η κορώνα διαμαντιού φαίνεται αρκετά χαρακτηριστική και είναι τοποθετημένη σε ειδική μεταλλική ουρά. Εξωτερικά, ο σχεδιασμός μοιάζει με ένα τρυπάνι με ένα μικρό μπολ. Το μέγεθος του αντιστοιχεί στην προκύπτουσα οπή.

Οι διαμαντοί κρύσταλλοι στερεώνονται στο ακραίο τμήμα της κοπτικής ακμής χρησιμοποιώντας συγκόλληση διάχυσης υπό κενό. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο εύκολο είναι να ασκηθείτε.. Υπάρχει επίσης μια μέθοδος ηλεκτρολυτικής εναπόθεσης, η οποία δίνει επίσης ένα πυκνό στρώμα διαμαντιών "κόκκων". Ένα τέτοιο εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δουλέψει με στερεά υλικά από πορσελάνη, αλλά μεΥπάρχει ο κίνδυνος ότι ένα ακροφύσιο με μακροχρόνια χρήση δεν θα αντιμετωπίσει το φορτίο και θα χάσει μέρος του στρώματος εργασίας.

Τέτοιες κορώνες δεν χρειάζονται ακόνισμα, η διάρκεια ζωής τους είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτή των άλλων τρυπανιών. Είναι απαραίτητες για συχνή δουλειά, ανεπιτήδευτη φροντίδα, είναι εύκολο να καθαριστούν, να αλλάξουν και να εγκατασταθούν, αλλά πρέπει να κρυώσει κατά τη χρήση.

Τύποι ακροφυσίων

Οι κορώνες διαμαντιών μπορεί να διαφέρουν. Τα βασικά κριτήρια για τις διαφορές είναι:

 • Πάχος τοιχώματος. Τα λεπτά τοιχώματα δίνουν ένα ακριβές αποτέλεσμα, η τρύπα θα είναι ακριβώς όπως θα θέλατε. Αληθές εξαιτίας αυτού μειώνεται η πιθανή διάρκεια ζωής του τρυπανιού.
 • Η διάμετρος μπορεί να ποικίλει από 19 έως 100 mm. Η ευρεία γκάμα επιτρέπει τη δημιουργία μιας τρύπας του επιθυμητού μεγέθους ταυτόχρονα.
 • Είναι μακρύς. Το βάθος της οπής που πρέπει να γίνει στην πλάκα από κεραμικό-γρανίτη εξαρτάται από το μήκος του τρυπανιού.
 • Μέγεθος διαμαντιών και η απόσταση μεταξύ τους επηρεάζει την ευκολία της διάτρησης και την ποιότητα της τελικής τρύπας.
 • Η συγκέντρωση των διαμαντιών στη δέσμη. Η συνολική παραγωγικότητα της κορώνας εξαρτάται από αυτόν τον παράγοντα.Σε συγκέντρωση 100%, τα διαμάντια καταλαμβάνουν το ¼ του συνολικού όγκου της εναπόθεσης διαμαντιών.
 • Ποσότητα και διαμόρφωση τις οπές ψύξης ή την έλλειψή τους.

Ορισμένα στέμματα είναι εξοπλισμένα με κεντρικό τρυπάνι. Ελλείψει ενός τέτοιου στοιχείου χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες για τρυπάνι - κάτοχοι - ή σταθερή μηχανή. Αν υπάρχει τρυπάνι, τότε δεν απαιτούνται πρόσθετες συσκευές για εργασία.

Πώς να επιλέξετε;

Στη σημερινή αγορά υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που ασχολούνται με την κατασκευή τέτοιων εργαλείων. Εγκαταστήστε σε ένα τρυπάνι ή αφαιρέστε το τρυπάνι είναι πολύ απλή, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Κατά την επιλογή μιας κορώνας διαμαντιού, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • διάμετρο της μελλοντικής τρύπας.
 • Πάχος πορσελάνης stoneware?
 • σκληρότητα γρανίτη.

Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν ακροφύσια που κατασκευάζονται με μέθοδο διάχυσης κενού. Για την ξηρή διάτρηση, χρειάζεστε κορώνα με οπές για ψύξη.

Αυτές οι συσκευές είναι ακριβότερες από εκείνες που πρέπει να ψύχονται ανεξάρτητα.

Το μέγεθος επηρεάζει το κόστος του ακροφυσίου: όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος και το μήκος, τόσο πιο ακριβά. Προσέξτε την επιλογή με σύνεση. Η διάνοιξη οπών με ένα μέγεθος τρυπανιού θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Τα πιο δημοφιλή είναι τα στέμματα με διάμετρο 32, 35 και 68 mm. Αν σκοπεύετε να κάνετε διαφορετικές τρύπες, τότε αγοράστε ένα σύνολο κορώνων.

Πώς να τρυπάνι;

Κάνοντας μια τρύπα στη πορσελάνη είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Θα βοηθήσουν επίσης να αποφευχθεί η πρόωρη θραύση του στέμματος:

 • Δώστε προσοχή στην ψύξη του στέμματος. ενώ εργάζεστε. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποτρέψετε το στέμμα να θερμανθεί πάνω από την επιτρεπόμενη θερμοκρασία.
 • Να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσετε μια υποστήριξη.. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες μεγαλύτερο. Μια τέτοια απλή λύση θα εξοικονομήσει υλικά από πιθανές ζημιές, θα παρέχει πρόσθετη ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 • Ξεκινήστε να δημιουργείτε μια τρύπα από μπροστά. και βεβαιωθείτε συνεχώς ότι το τρυπάνι εισήχθη ακριβώς στα υλικά από πορσελάνη. Όταν φεύγετε από το στέμμα, σχηματίζεται πάντα ένα μικρό τσιπ, το οποίο δεν είναι επιθυμητό στην διακοσμητική επιφάνεια.
 • Χρήση στεφανών με κεντρικό τρυπάνι θα σας εξοικονομήσει από πολλά λάθη.
 • Συνιστάται να μην τρυπήσετε μέχρι το τέλος, και στα 2/3 της πλάκας. Περαιτέρω θα χρειαστεί μόνο να χτυπήσουμε τον κεραμικό-γρανίτη φελλό.
 • Μην πιέζετε το τρυπάνι ενώ εργάζεστε πάρα πολύ, μπορεί να προκαλέσει τη διάσπαση του κεραμιδιού. Προς το τέλος και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων.
 • Πραγματοποιήστε εργασίες γεώτρησης πριν τοποθετήσετε την πλάκα. Έτσι μπορείτε πάντα να διορθώσετε τυχαία σφάλματα.

Μικρές τρύπες συνήθως γίνονται κάτω από τον πείρο. Μεγάλο - κατάλληλο για τοποθέτηση πινάκων, σωλήνων ή διακοσμητικών στοιχείων. Για γεώτρηση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως τρυπάνι, αλλά επίσης και ένα διάτρητο με το σφυρί να σβήνει.

Είναι σημαντικό η συσκευή να επιτρέπει την προσαρμογή της ταχύτητας. Με την ευκαιρία, η διάτρηση πορσελάνης πραγματοποιείται αποκλειστικά σε χαμηλές ταχύτητες.

Μικρές τρύπες

Για να γίνει σε πορσελάνη ένα φρεάτιο με διάμετρο 10 mm παίρνει τρυπάνια με άκρη διαμαντιού. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει αδιάλειπτη παροχή ρευστού στην άκρη του τρυπανιού. Έτσι θα γίνει η ψύξη και το τρυπάνι θα παραμείνει πιο αιχμηρό.

Τοποθετήστε το τρυπάνι σε γωνία 90 μοιρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γεώτρησης.. Για να διορθώσετε αυτή τη θέση, χρησιμοποιήστε κατόχους ή μια ειδική μηχανή. Κατά την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να φέρει ένα ήδη ασχολούμενο τρυπάνι με το πορσελάνινο κεραμίδι, διαφορετικά το τρυπάνι θα γλιστρήσει και θα βλάψει το διακοσμητικό στρώμα του κεραμιδιού.

Μεγάλες τρύπες

Η αρχή της γεώτρησης μεγάλων διαμέτρων δεν διαφέρει από τη συνήθη εργασία.Μόνο εδώ θα χρειαστείτε κορμούς διαμαντιών για πορσελάνη. Κρατήστε επίσης ένα τρυπάνι σε ίση γωνία και μην ξεχάσετε το υγρό για ψύξη.

Τρυπήστε μέχρι το τέλος;

Κατά τη διάρκεια της εργασίας με κεραμίδι από πορσελάνη είναι αποδεκτή τόσο με διάτρηση, όσο και διάτρηση όχι μέχρι το τέλος. Η τελευταία επιλογή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Κάνετε μια τρύπα στα 2/3 του επιθυμητού βάθους και με αιχμηρό χτύπημα, χτυπάτε το υπόλοιπο φελλό. Είναι απαραίτητο να χτυπήσει μόνο από το πρόσωπο του κεραμιδιού. Αυτό σχηματίζει ένα αξιοσημείωτο τσιπ στο πίσω μέρος του πίνακα.

Μόλις ξεκινήσετε τη γεώτρηση, μην σκεφτείτε ούτε καν να σταματήσετε. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τα τρυπάνια και ο ψεκασμός πετρελαίου θερμαίνονται · αν σταματήσετε, θα σκληρυνθούν και πάλι. Μια τέτοια απόφαση εξάντλησης θα επηρεάσει δυσμενώς τόσο την κορώνα όσο και τα κεραμικά από πορσελάνη.

Ψύξη

Κατά τη διεξαγωγή εργασιών γεώτρησης, οι κορώνες με σκόνες διαμαντιού θερμαίνονται έντονα. Εξαιτίας αυτού, το προϊόν επιδεινώνεται. Με μια εφάπαξ χρήση, δεν μπορείτε να το παραβλέψετε, αλλά σύντομα το ελάττωμα θα εκδηλωθεί.

Λόγω της υπερθέρμανσης, τα χαρακτηριστικά του τρυπανιού αρχικά επιδεινώνονται και στη συνέχεια γίνεται καταστροφή.. Στο τέλος, αναμένεται να αγοράσετε μια νέα κορώνα.

Η ψύξη κατά τη διάρκεια της εργασίας θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη και ποιοτικότερη εργασία της κορώνας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μία από τις μεθόδους:

 • Συνεχής ροή νερού. Για αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να λάβετε ένα εργαλείο που διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία παροχής νερού. Μπορείτε επίσης να είστε έξυπνοι και να τροφοδοτείτε νερό από έξω. Αυτό δεν είναι πάντα βολικό αν κάνετε μια μικρή τρύπα.
 • Λακκούβα. Στη θέση των μελλοντικών τρυπών κάνουμε μια λακκούβα. Στη διαδικασία, ρίξτε νερό όπως απαιτείται. Αυτή η επιλογή ψύξης είναι ευκολότερη από την προηγούμενη αλλά λιγότερο αποτελεσματική.

Αξιολογώντας όλες τις αποχρώσεις του έργου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι εφικτό να χρησιμοποιούμε κορώνα διαμαντιών όταν γεμίζουμε κεραμικό γρανίτη στο σπίτι.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κορώνες διαμαντιών στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο