Πλακάκια από πορσελάνη: τύποι και ιδιότητες

Η σύγχρονη αγορά οικοδομικών υλικών προσέθεσε πρόσφατα ένα νέο είδος πλακιδίων κεραμιδιού - πορσελάνης. Αρχικά υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται μόνο για τεχνικούς σκοπούς ως δάπεδο με βαριά φορτία. Ωστόσο, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας σήμερα, το κεραμίδι από πορσελάνη έχει πάρει σταθερά τη θέση του ανάμεσα στα υλικά που αντιμετωπίζουν μεταξύ της φυσικής πέτρας και της κεραμικής.

Τι είναι αυτό;

Το κεραμίδι από πορσελάνη έχει τεχνητή προέλευση, το οποίο δεν εμποδίζει την υπερπήδηση φυσικών λίθων, όπως γρανίτη ή μάρμαρο, σε ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η διαφορά με τα κεραμικά πλακάκια είναι επίσης προφανής. Ένα κεραμίδι είναι ένας καμένος πηλός, καλυμμένος με στρώμα σμάλτου,ενώ η κεραμοποιία από πορσελάνη είναι προϊόν της ισχυρότερης υψηλής θερμοκρασίας συμπίεσης μείγματος καλινικής αργίλου, άστριου, χαλαζιακής άμμου και άλλων συστατικών. Η παραγωγή πορσελάνης γίνεται σε θερμοκρασίες μέχρι 1300 μοίρες. Το μίγμα σκόνης τήκεται και έπειτα πιέζεται σε τέτοιο βαθμό ώστε τελικά το υλικό αποκτά μια μονολιθική δομή χωρίς μικροσκοπήσεις και πόρους. Επιπλέον, στο μείγμα προστίθενται αμέσως χρωστικές, πράγμα που καθιστά δυνατή την επίτευξη ομοιόμορφου χρώματος σε όλη τη δομή του υλικού.

Διαφέρει από γρανίτη και κλίνκερ. Τα πλακίδια κλίνκερ παράγονται με εξώθηση ή υγρή χύτευση από πυρίμαχες αργίλους.

Το υλικό δεν έχει ακαθαρσίες ασβέστη, το οποίο επιτρέπει τη διατήρηση του χρώματος για πολλά χρόνια.

Προδιαγραφές και ιδιότητες

Η δημοτικότητα του κεραμιδιού από πορσελάνη παρέχει πολλές θετικές ιδιότητες. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, μη υποκείμενο σε τριβή και μηχανικές βλάβες υπό μορφή γρατζουνιών και τσακίσεων. Επιπλέον, τα προϊόντα από πορσελάνη από ψευδάργυρο έχουν υψηλό βαθμό αντοχής στην υγρασία και δεν είναι ευαίσθητα στην καταστροφή όταν πέφτει η θερμοκρασία.

Βάρος

Το βάρος της κεραμικής από πορσελάνη είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του κόστους κατά την κατασκευή. Το βάρος εξαρτάται από το σκοπό του υλικού επίστρωσης.Έτσι, το κεραμίδι θα είναι ευκολότερο πάτωμα, επομένως κατά την αγορά κόλλας είναι απαραίτητο να το εξετάσει.

Το ειδικό βάρος είναι 2400 kg ανά 1 m3. Κατά τον προσδιορισμό της τιμής ανά 1 m2, απορρίπτονται από το μέγεθος του πλακιδίου και το πάχος του. Για παράδειγμα, με πάχος 12 mm και μέγεθος 300x300, το βάρος θα είναι περίπου 24 kg.

Πυκνότητα

Πιο συχνά, η πυκνότητα των πλακιδίων πορσελάνης φτάνει τα 1400 kg / m3. Τα πλακάκια διαφόρων μεγεθών είναι ελαφρώς διαφορετικά μεταξύ τους. Η υψηλή πυκνότητα παρέχει εξαιρετική απόδοση, αλλά το βάρος θα είναι υπέροχο.

Κατά την επιλογή των προϊόντων κεραμικής από πορσελάνη, πρέπει να μάθετε αν τα δάπεδα στο σπίτι σας μπορούν να τα αντέξουν.

Κατηγορία αντοχής στην φθορά

Αυτός ο δείκτης καθορίζει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 154 και GOST, τα προϊόντα από πορσελάνη από ψευδάργυρο πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές αντοχής πριν από την πώληση με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού κυλίνδρων. Υπάρχουν 5 κύριες κατηγορίες από PEI 1 έως PEI 5.

Θερμική αγωγιμότητα

Αυτή η ιδιότητα του κεραμιδιού πορσελάνης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: πορώδες, σύνθεση και βαθμό κρυσταλλοποίησης. Λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας, το υλικό χρησιμοποιείται για την επένδυση προσόψεων και εσωτερικών τοίχων κατοικιών.Αυτή η επένδυση υψηλής τεχνολογίας έχει αποδειχθεί ως επένδυση δαπέδου, ειδικά όταν το σύστημα "θερμού πάτωμα".

Μέγεθος

Οι ονομαστικές διαστάσεις είναι: μήκος από 200 έως 1200 mm, πλάτος από 300 έως 1200 mm, πάχος όχι μικρότερο από 7 mm (σύμφωνα με την GOST). Τα δημοφιλή μεγέθη πορσελάνης από κεραμευτική ύλη μεταξύ των καταναλωτών είναι 30x30, 40x40 και 60x60 cm. Το πάχος αυτού του υλικού φινιρίσματος κυμαίνεται από 7 έως 30 mm. Ο βαθμός τριβής της επικάλυψης εξαρτάται από αυτό.

Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σε διάφορες μορφές. Το μέγεθος των κεραμικών πλακών γρανίτη εξαρτάται από το σκοπό και τις παραμέτρους του δωματίου. Έτσι, πλακάκια πορσελάνης ευρείας μορφής διαστάσεων 90x90 και 120x120 cm και άνω χρησιμοποιούνται για μεγάλες εκτάσεις, είναι κατάλληλα για τοποθέτηση και επιτρέπουν τη μείωση του αριθμού των αρθρώσεων.

Χάρη στις τελευταίες καινοτόμες λύσεις, αναπτύχθηκε λεπτό υλικό από κεραμικό γρανίτη - curlite, το οποίο με μεγάλα μεγέθη έχει μικρό πάχος 3 έως 5 mm. Λόγω της ευελιξίας και της αντοχής του, το εύρος εφαρμογής αυτού του υλικού είναι πολύ ευρύ. Είναι πλέξιμο με τοίχους, πόρτες, μετρητές μπαρ, στήλες, έπιπλα και οποιεσδήποτε άλλες επιφάνειες διαφόρων μορφών.

Σύνθεση

Η παραγωγή προϊόντων από πορσελάνη κεραμικά βασίζεται στην παραγωγή ειδικής μάζας χυλό - αυτό είναι ολίσθησης, ποιο από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Η άργιλος από ορυκτά παράγει πυρίμαχες ιδιότητες και ικανότητα δέσμευσης.
 • οι λαμπτήρες illite απαιτούνται για την ευκαμψία και την αντοχή στην κάμψη.
 • χαλαζιακή άμμος συνεισφέρει σκληρότητα?
 • Ο άστριος δίνει υψηλή αντοχή στις χημικές ουσίες.

Στο μέλλον, από την ολίσθηση πάρει ένα μείγμα σκόνης, το οποίο εγχέεται πρόσθετα ορυκτών και χρωστικές ουσίες.

Απορρόφηση νερού

Αυτός είναι ένας δείκτης που χαρακτηρίζει το βαθμό αντοχής στην υγρασία των υλικών. Δεδομένου ότι η δομή των κεραμικών από πορσελάνη είναι μονολιθική, έχει το χαμηλότερο δείκτη από 0,01 έως 0,05%. Για λόγους σύγκρισης: το κεραμικό πλακίδιο έχει 1% και το μάρμαρο είναι 0,11%.

Η υψηλή αντοχή στην υγρασία και η αντοχή στον παγετό επιτρέπουν τη χρήση κεραμικού γρανίτη για το ντους και τα μπάνια τελειώματος, καθώς και την επένδυση εξωτερικών τοίχων σε ψυχρά κλίματα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα των πλακιδίων πορσελάνης περιλαμβάνουν:

 • αντοχή στις επιδράσεις φαρμάκων που βασίζονται σε οξέα και αλκάλια,
 • υψηλή ανθεκτικότητα σε χτυπήματα και στροφές.
 • αντοχή στον παγετό.
 • Αντοχή σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • αντοχή;
 • πυρασφάλεια ·
 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • η αντίσταση στο φως, δεν εξασθενεί και δεν εξασθενεί.
 • ομοιόμορφο χρώμα και σχέδιο σε όλο το βάθος.
 • τη δυνατότητα λήψης προϊόντων με αντιολισθητική επιφάνεια.

Μειονεκτήματα:

 • ευαισθησία κατά τη μεταφορά ·
 • δυσκολίες που προκύπτουν από την επεξεργασία, κοπή και διάτρηση πορομπετόν πορσελάνης ·
 • σημαντικό βάρος.
 • υψηλό κόστος, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα κεραμικά.

Είδη

Πλακάκια πορσελάνης μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διάφορα κριτήρια.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής

Σύμφωνα με τη μέθοδο παραγωγής, οι παρακάτω τύποι κεραμοποιίας πορσελάνης διαφέρουν:

 • Τεχνικά - Αυτή είναι μια απλή και φθηνή επιλογή. Χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή και χαμηλό βαθμό τριβής, αλλά αντιαισθητικό σχεδιασμό. Χρησιμοποιείται για την τελική επεξεργασία τεχνικών και βοηθητικών χώρων που δεν απαιτούν εξαιρετικό σχεδιασμό.
 • Ομογενής το υλικό είναι βαμμένο ομοιόμορφα σε όλο τον όγκο και είναι το πρότυπο παραγωγής για τη συμβατική τεχνολογία.
 • Τα γυαλισμένα ή εξομαλυνμένα κεραμίδια από πορσελάνη είναι υλικό που λαμβάνεται με τη συνήθη τεχνολογία και ακολουθεί το ψήσιμο του γυαλιού που εφαρμόζεται στην κορυφή.

Όταν smaltirovaniya χρησιμοποιείται διπλή συμπίεση, όταν το υαλώδες σμάλτο πιέζεται σε προηγουμένως ληφθείσα βάση.Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτό το ανώτερο στρώμα έχει χαμηλή αντίσταση στην τριβή, επομένως, με εντατική χρήση, χάνει το διακοσμητικό του αποτέλεσμα. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής είναι υψηλότερη από αυτή των κεραμικών πλακιδίων. Οι ειδικοί δεν συνιστούν την τοποθέτηση τέτοιων προϊόντων σε δημόσιους χώρους.

Η διπλή συμπύκνωση είναι μια μέθοδος που είναι θεμελιωδώς διαφορετική από την υάλωση στο ότι στην περίπτωση αυτή το ανώτερο στρώμα με πάχος 3 mm έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το ίδιο το πλακίδιο.

Η διπλή συμπίεση χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή πορσελάνης από ψευδάργυρο.στην οποία το απαραίτητο χρωστικό προστίθεται στο δεύτερο στρώμα. Και τα δύο στρώματα έχουν όλες τις τεχνικές ιδιότητες των κεραμικών υλικών από πορσελάνη (συμπεριλαμβανομένου του συντελεστή αντίστασης στη φθορά), επομένως αυτά τα πιάτα χρησιμοποιούνται σε δωμάτια με μεγάλη κίνηση. Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου συνιστάται επίσης για την απόκτηση πλούσιων φωτεινών και σπάνιων χρωμάτων.

Για να καταστούν τα προϊόντα ανθεκτικά στον παγετό στο στάδιο της παραγωγής, προστίθενται στο μείγμα πρόσθετα πρόσθετα, λόγω των οποίων οι πλάκες έχουν αυξημένη αντοχή και αντοχή στη φθορά.

Κατά κανόνα, αυτά τα υλικά ανθεκτικά στον παγετό χρησιμοποιούνται για προσόψεις και οικίες γειτονικών εδαφών · ως εκ τούτου, επιπροσθέτως, η επιφάνεια τους γίνεται κυματοειδής, χωρίς ολίσθηση.

Ανά τύπο επιφάνειας

Τα ματ πλακίδια δεν υποβάλλονται σε πρόσθετη επεξεργασία μετά από πίεση. Αυτό το υλικό έχει μεγάλη αντοχή. Μη κατεργασμένο πορσελάνη stoneware δύσκολο να χαλάσει, το μηδέν, το χτύπημα.

Λόγω της τραχιάς επιφάνειας, τέτοιες επικαλύψεις επιθυμούν να χρησιμοποιηθούν σε γκαράζ και συνεργεία αυτοκινήτων, πλυντήρια αυτοκινήτων, αποθήκες και άλλους τεχνικούς χώρους. Το μόνο μειονέκτημα που παρατηρείται από τους καταναλωτές είναι ο σχηματισμός λεκέδων σε έναν τέτοιο κεραμικό γρανίτη εξαιτίας της απουσίας του ανώτερου προστατευτικού στρώματος.

Λουστρέ Τα κεραμικά από πορσελάνη παράγονται με λειαντική επιφανειακή επεξεργασία ενός ματ προϊόντος. Το γυαλιστερό φινίρισμα φαίνεται υπέροχο ως φινίρισμα στα κορυφαία ιδρύματα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η στίλβωση καθιστά το δάπεδο ολισθηρό. Με την πάροδο του χρόνου, η specularity φθάνει, και το προϊόν γίνεται ματ πάλι. Εφόσον οι μικροκονήσεις μπορούν να σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στίλβωσης, μετά την αφαίρεση της άνω στρώσης, η αντίσταση στην υγρασία και η αντοχή του υλικού μειώνονται. Οι ειδικοί συνιστούν το τρίψιμο τέτοιων πλακών με ειδικό κερί.

Λουστρέ ή σατέν φινίρισμα Το υλικό ανήκει στο διακοσμητικό, επειδή έχει μια ασυνήθιστη βελούδινη ματ επιφάνεια.Για την παραγωγή του, τα ανόργανα άλατα προστίθενται στο ανώτερο στρώμα κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Η διακοσμητική επίστρωση δεν μπορεί να αντέξει τα βαριά φορτία και την εντατική χρήση, οπότε είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιήσετε για την τελική επεξεργασία των κατοικιών.

Δομημένο τα πορσελάνινα κεραμικά έχουν ανάγλυφη δομή, επομένως είναι ένα μη ολισθηρό υλικό. Τέτοιες πλάκες μπορούν να μιμηθούν ξύλο, τούβλο, μάρμαρο, δέρμα, ύφασμα. Οι μέθοδοι παραγωγής διαφέρουν μόνο κατά την επεξεργασία του ανώτερου διακοσμητικού στρώματος. Έχοντας μια ξεκάθαρη πρωτοτυπία των αισθητικών πλεονεκτημάτων, αυτά τα προϊόντα έχουν καλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά που είναι εγγενή στην πορσελάνη.

Υπάρχει επίσης μια υψηλής τεχνολογίας lappatirovanny πορσελάνη. Η τεχνολογία επιφανειακής επεξεργασίας που αναπτύχθηκε από τους Ιταλούς. Ο καμβάς είναι γυαλισμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτά μια συνδυασμένη υφή: μισή ματ, μισή γυαλισμένη. Η διαδικασία απαιτεί λιγότερο χρόνο, σε αντίθεση με τη στίλβωση, και τελειώνει τη στιγμή που το πλακίδιο έχει τη μορφή ημιτελούς στίλβωσης. Δεδομένου ότι η επεξεργασία κόβει μια μικρή ποσότητα υλικού, η πορσελάνη lappatirovanny χάνει ελαφρώς την αντοχή.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό των κοινόχρηστων χώρων.

Διορθώθηκε πορσελάνη δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον. Κατά κανόνα, στην έξοδο από τον κλίβανο, οι πλάκες έχουν γεωμετρικά μικροσκόπια. Η διόρθωση είναι η κοπή των άκρων με τη βοήθεια μηχανών λέιζερ ή με ένα λεπτό ρεύμα νερού και λειαντικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα σκεύος από πορσελάνη, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν απρόσκοπτα. Φυσικά, αυτό αυξάνει την αισθητική αντίληψη της επικάλυψης.

Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση απρόσκοπτου υλικού σε χώρους με έντονες αλλαγές θερμοκρασίας και σε χώρους με θερμαινόμενα δάπεδα, καθώς η έλλειψη ραφών προκαλεί βλάβη στις πλάκες.

Αντιολισθητικό πορσελάνη μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε από τα παραπάνω. Κατά κανόνα, τα προϊόντα με μια ματ, δομημένη ή lappatirovanny επιφάνεια αναφέρονται σε επιστρώσεις χωρίς ολισθηρό αποτέλεσμα.

Με σκοπό

Το κεραμίδι πορσελάνης χρησιμοποιείται για να τελειώσει τις ακόλουθες επιφάνειες:

 • Για το πάτωμα. Οι πλάκες δαπέδου είναι δημοφιλείς κατά τη διακόσμηση δημόσιων χώρων. Αυτά περιλαμβάνουν σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, καταστήματα, κέντρα ψυχαγωγίας και γραφεία.
 • Για τοίχους. Η τελευταία τεχνολογία σας επιτρέπει να διακοσμήσετε με τη βοήθεια τοιχοποιιών από πορσελάνη, οποιουδήποτε σχεδίου.
 • Πλάκες πρόσοψης - τα πιο δημοφιλή υλικά. Είναι υπέροχα για διακοσμητικές αεριζόμενες προσόψεις.

Με τη μέθοδο σχεδιασμού

Η διακόσμηση τοίχων και δαπέδων επιλέγεται συνήθως για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό. Τα σύγχρονα υλικά φινιρίσματος σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε οποιεσδήποτε ιδέες σχεδίασης

 • Πάνελ πλακιδίων πορσελάνης στο πάτωμα μπορεί να αντικαταστήσει το χαλί. Αυτή η επίστρωση δεν φαίνεται μόνο καταπληκτική, αλλά είναι επίσης βολική, πρακτική και ανθεκτική. Ο πίνακας θα δώσει στο εσωτερικό ένα μοναδικό ύφος και πρωτοτυπία.
 • Μωσαϊκό διαφέρει σε υψηλή ανθεκτικότητα λόγω των μικρών μεγεθών ενός κεραμιδιού. Επιπλέον, η μικρογραφία δίνει χώρο για δημιουργικότητα. Με τη βοήθεια τέτοιων στοιχείων μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια, στολίδια και ενδιαφέροντα πρότυπα.
 • Γωνία, πολύπλευρη, διαχωρίζοντας ζωφόρους και τα τούβλα φαίνονται επίσης θεαματικά σε πολλά στυλ εσωτερικού.

Εφαρμογή

Η πορσελάνη είναι μεγάλη ζήτηση και χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές που σχετίζονται με εργασίες επισκευής και φινιρίσματος.

Τις περισσότερες φορές, τα προϊόντα από πορσελάνη από κεραμοσκεπή χρησιμοποιούνται για εξωτερική διακόσμηση.Η κύρια ποιότητα αυτού του υλικού σε αυτή την περίπτωση είναι η αντοχή στον παγετό, η αντοχή στην υγρασία και η αντίσταση στις διαφορές θερμοκρασίας.

Πλακάκια πορσελάνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

 • Αντιμετώπιση σπιτιών και προσόψεων.
 • φινίρισμα ανοιχτών βεραντών, μονοπατιών και σκαλοπατιών.
 • με θέα τις πισίνες στο ύπαιθρο.

Για την εσωτερική διακόσμηση ιδιωτικών σπιτιών, τα κεραμικά από πορσελάνη χρησιμοποιούνται συχνά ως δάπεδα ή τοίχοι. Λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών, το υλικό αυτό είναι σχεδόν απαραίτητο για το φινίρισμα του δαπέδου σε δημόσιους χώρους με μέγιστο σταυρό. Το μετρό, τα ξενοδοχεία, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, τα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία και οι αίθουσες συναλλαγών, κατά κανόνα, έχουν τελειώσει με κεραμικές πλάκες γρανίτη.

Τα πάνελ τοίχου κέρδισαν δημοτικότητα λόγω της εμφάνισης πλακιδίων από πορσελάνη μεγάλου μεγέθους. Οι σχεδιαστές το χρησιμοποιούν για να σχεδιάσουν τα θεσμικά όργανα: τράπεζες, αίθουσες υποδοχής, αίθουσες εκθέσεων.

Το κεραμίδι από πορσελάνη είναι ιδανικό για εργασίες τελικής αποκατάστασης. Λόγω της ανθεκτικότητας τους σε νερό και χημικά προϊόντα, είναι επενδεδυμένα με πλυντήρια αυτοκινήτων και εργαστήρια, χημικά εργαστήρια και συνεργεία. Για να γίνει αυτό, συχνά χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο ματ υλικό χωρίς πρόσθετα διακοσμητικά φινιρίσματα.

Ένα κράσπεδο χρησιμοποιείται για να μετακινηθεί από κεραμίδια από πορσελάνη σε τοίχους επενδεδυμένους με άλλα υλικά.

Στο διαμέρισμα κεραμίδι πορσελάνης βρίσκει επίσης ένα μέρος για τον εαυτό της:

 • Το πάτωμα στο διάδρομο, διακοσμημένο με τεχνητή πέτρα, μετασχηματίζει το διάδρομο και του δίνει την δυνατότητα προβολής. Για τα δωμάτια που έρχονται σε υπαίθρια παπούτσια, η καλύτερη επιλογή είναι ένα κεραμίδι με υψηλό συντελεστή απόξεσης (4 και 5 τάξεις). Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η κυματοειδής επιφάνεια, επειδή θα εμποδίσει τους επισκέπτες να γλιστρήσουν σε υγρό ή χιονισμένο καιρό.
 • Η κάλυψη δαπέδου στο σαλόνι κάθε μεγέθους θα φανεί κομψό. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε σωστά το συνδυασμό χρωμάτων, μοτίβο και υφή.
 • Ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορσελάνη, για παράδειγμα, σατέν. Η βελούδινη, απαλή και ζεστή της υφή θα σας επιτρέψει να περπατήσετε ξυπόλητοι στο πάτωμα.
 • Για τη διακόσμηση των τοίχων και του δαπέδου στο μπάνιο ή το ντους, πλάκες κατασκευασμένες από δομημένη ή lappated πορσελάνη stoneware είναι τέλεια. Εδώ είναι σημαντικό η επιφάνεια να μην είναι ολισθηρή και να είναι όσο το δυνατόν αδιάβροχη.
 • Ο νεροχύτης και η μπανιέρα μπορούν επίσης να τελειώσουν με τεχνητή πέτρα. Πρέπει να θυμάστεότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι συνεχώς σε επαφή με σαμπουάν, κρέμες, σκόνη πλύσης, λευκαντικό και άλλα οικιακά χημικά, επομένως είναι προτιμότερο να επιλέγετε πλάκες με υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας στις χημικές ουσίες που έχουν δομή με μικρό αριθμό πόρων. Στη διασταύρωση των τειχών και του δαπέδου είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε πορσελάνη ή κεραμικό πλίνθο.
 • Μπαλκόνι, λότζια ή περβάζι παραθύρων στο διαμέρισμα μπορεί να διακοσμηθεί τέλεια με τη βοήθεια κεραμικών προϊόντων γρανίτη.
 • Κεραμικό πορσελάνης λειτουργεί καλύτερα για το πάτωμα στην κουζίνα, καθώς δεν υπόκειται σε μηχανική καταπόνηση, όπως γρατσουνιές από τα πόδια ενός τραπέζι ή καρέκλες. Η αντίσταση στην κάμψη σας επιτρέπει να αντισταθείτε στα βαριά ερμάρια. Η αντίσταση στην τάση θα προστατεύει το πάτωμα από την πτώση οποιωνδήποτε βαρέων αντικειμένων (από την κατσαρόλα στη βαριά καρέκλα). Ο συχνός καθαρισμός και το πλύσιμο δεν θα διαγράψουν το μοτίβο.
 • Πρόσφατα, περιπτώσεις σχεδίασης τεχνητών πέτρινων countertops, γεγονός που αυξάνει την αντοχή του. Η κουζίνα χαρακτηρίζεται από πλακάρισμα της περιοχής κοντά στις επιφάνειες μαγειρέματος. Ομοίως, εξασφαλίζεται η πυρασφάλεια και η θερμική προστασία του χώρου.

Χρώματα

Τα κεραμικά προϊόντα γρανίτη ποικίλλουν όχι μόνο σε υφή και σχήμα, αλλά και σε χρώμα, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πρωτότυπες συνθέσεις για το σχεδιασμό του δαπέδου, των τοίχων και των προσόψεων. Με το σχέδιο και το χρώμα διακρίνονται οι παρακάτω τύποι.

Πιπέρι αλάτι

Αυτή η επιλογή είναι ένα ομοιόμορφο χρώμα με ασπρόμαυρα μπαλώματα που απέχουν ομοιόμορφα σε ολόκληρη τη δομή. Αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή για χρώση πορσελάνης, επειδή είναι απλή στην εκτέλεση. Τα χρώματα μπορούν να έχουν ένα ελαφρύ μπεζ ή γκρι χρώμα, που απαιτούνται για δημόσιους χώρους: καφετέριες, καντίνες και γραφεία, καθώς φαίνεται αισθητική και ανεπιτήδευτη. Εάν επιλέξετε μια σκοτεινή σκιά, γυαλίστε την επιφάνεια και προσθέστε τη διακόσμηση με ένα περίγραμμα με περίγραμμα, μπορείτε να πάρετε μια πιο κομψή επιλογή, κατάλληλη για αίθουσες και σαλόνια.

Μονοχρωμα

Είναι ένα ενιαίο χρώμα με ελάχιστο κόκκο. Όταν βαφούν στο στάδιο παραγωγής, βαφές με μεταλλικά άλατα, για παράδειγμα κοβάλτιο ή ζιρκόνιο, προστίθενται στο μίγμα. Η μονοχρωμία λαμβάνεται με ομοιογενή μέθοδο υάλου ή με μέθοδο διπλής πλήρωσης. Είναι χωρισμένη σε δύο τύπους.

 • Αχρωματικά χρώματα αντιπροσωπεύεται από αποχρώσεις του λευκού, του γκρι και του μαύρου.Επίσης, αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει ασημί, γραφίτη και γαλακτώδεις αποχρώσεις.
 • Χρωματικές αποχρώσεις - όλα τα άλλα χρώματα. Σπάνιες φωτεινές αποχρώσεις, όπως το πράσινο, το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο ή το πορτοκαλί, παράγονται με τη μέθοδο διπλής συμπλήρωσης. Δεδομένου ότι η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει διπλή συμπίεση, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κεραμικών από πορσελάνη δεν υποφέρουν.

Φυσική πέτρα

Αυτό είναι το πιο πολύπλοκο χρώμα, που μιμείται το χρώμα των φυσικών λίθων:

 • Το μάρμαρο είναι μια κλασική λύση. Πλακάκια από πορσελάνη αναπαράγουν με ακρίβεια το πλούσιο χρώμα των αποχρώσεων, του παιχνιδιού, των ραβδώσεων και της προσθήκης φυσικής πέτρας. Για να δώσετε το βάθος και τον κορεσμό της επιφάνειας του χρώματος lappatiruyut ή γυαλισμένο.
 • Κάτω από τον γρανίτη.
 • Κάτω από το βράχο.

Υφή

Τέτοιο πλακίδιο πορσελάνης είναι διαφορετικό από άλλους τύπους σύνθετων σχεδίων και διαφόρων υφασμάτων από απομίμηση δέρματος και υφάσματος σε ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση, η εστίαση είναι στις απτικές και οπτικές αισθήσεις, έτσι το χρώμα είναι συνήθως μονοφωνικά, θαμπό, σιωπηρά παστέλ χρώματα: μπλε, ροζ, μπεζ, καφές.

Κατά την επιλογή ενός χρώματος είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο τόνος, η λάμψη και η ομοιομορφία του.

Λευκό

Οι ειδικοί προειδοποιούν: το εκθαμβωτικό λευκό κεραμίδι είναι κουραστικό. Για μια άνετη αντίληψη, ο δείκτης λευκότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 72%. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα κεραμικά από πορσελάνη δεν είναι απολύτως λευκά, δεδομένου ότι καμία βαφή δεν είναι σε θέση να απαλλαγεί εντελώς από το μίγμα της απόχρωσης της πρώτης ύλης - καλινική πηλό. Τα ελαφρύτερα είναι σε ελεφαντόδοντο ή ψημένο γάλα.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τέτοιες πλάκες όπως το δάπεδο.για να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο. Συνιστάται να μην συνδυάζεται με τα τοιχώματα με σκούρους τόνους, αφού η χωρική αντίληψη θα παραμορφωθεί. Το λευκό χρώμα μπορεί να συγχωνευτεί και να διαχωρίσει άλλες αποχρώσεις. Είναι οικουμενικό. Ιδιαίτερα δημοφιλές λευκό χρώμα στο εσωτερικό σχεδιασμό στο ύφος του techno και σοφίτα.

Γκρι

Το γκρι χρώμα του κεραμικού γρανίτη είναι λευκό και μαύρο. Αυτό είναι ένα ουδέτερο χρώμα, το οποίο δεν συμβάλλει στη συναισθηματική ένταση, δεν δημιουργεί μεμονωμένες εικόνες, αλλά είναι απαραίτητο ως φόντο. Χρησιμοποιείται για κάθε εσωτερικό χώρο.

Οι σχεδιαστές δεν συνιστούν τη χρήση γκρι με λευκό κεραμικό γρανίτη, καθώς μειώνει οπτικά την λευκότητα.

Μαύρο

Αυτό είναι ένα επιθετικό χρώμα που μπορεί να καταστείλει ψυχολογικά με την περίσσεια. Εμφανίζεται σε συνδυασμό με οποιεσδήποτε αποχρώσεις. Συνδυάζεται πολύ καλύτερα με λευκά, γκρι και φωτεινά χρώματα. Παστέλ και ήρεμοι ήχοι σε ένα πλαίσιο μαύρου χρώματος ματιά ξεθωριάσει.

Δεδομένου ότι το χρώμα του άνθρακα μειώνει οπτικά τον χώρο, θα πρέπει να το λάβετε αυτό υπόψη κατά τη δημιουργία του εσωτερικού χώρου. Ο Μαύρος δίνει έμφαση και αποκαλύπτει κάθε ρύπο, σκόνη, ίχνη στάσεων και δακτυλικών αποτυπωμάτων, οπότε η χρήση του στην κουζίνα απαιτεί συχνό καθαρισμό. Το γυαλισμένο μαύρο kermogranit φαίνεται πιο έξυπνο από το ματ, εξαιτίας του οποίου η τελευταία έκδοση χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση των χώρων υποδοχής και τελετών.

Brown

Αυτό το χρώμα έχει πολλές αποχρώσεις. Κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του καφέ γάμμα. Κατά κανόνα, συμπίπτει με τις αποχρώσεις του ξύλου, επειδή γρανίτη "κάτω από το δέντρο" - μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Πρόσφατα, το χρώμα wenge έχει έρθει στη μόδα. Ωστόσο, οι σχεδιαστές δεν συνιστάται να υπερφορτώνουν το χώρο του δωματίου με σκοτεινούς τόνους, καθώς περιορίζουν οπτικά το δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να τα χρησιμοποιήσετε για την τοποθέτηση ζωνών ή την επισήμανση εσωτερικών λεπτομερειών.

Η σκιά σοκολάτας συνδυάζεται θαυμάσια με ουδέτερους και ζεστούς τόνους: κρέμα, χρυσό, ροζ, μπλε.

Μπεζ και άμμο

Αυτά τα χρώματα περιλαμβάνονται εγγενώς στην περιοχή χρωμάτων του προηγούμενου χρώματος. Αλλά λόγω της εξαιρετικής δημοτικότητάς τους ξεχωρίζουν από τη γενική παλέτα. Είναι ουδέτερα και συναφή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Τέτοια χρώματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά για τον σχεδιασμό χώρων γραφείων και άλλων δημόσιων χώρων.

Μπλε

Αυτό είναι ένα σπάνιο χρώμα, που λαμβάνεται με την προσθήκη ενός ακριβού ανόργανου χρώματος στο μείγμα, γεγονός που αυξάνει το κόστος του. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε είναι κρύες, επιτρέποντας την οπτική επέκταση των ορίων.

Το μπλε δεν προσελκύει την προσοχή και αυτή η ποιότητα του επιτρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους εργασίας. Τα πιο κορεσμένα χρώματα: τυρκουάζ ή ζαφείρι είναι ανεξάρτητα, επομένως είναι σε θέση να τονίσουν τις περιοχές που έχουν διακοσμήσει.

Κίτρινο

Είναι ζεστό, ηλιόλουστο και χαρούμενο χρώμα. Φωτίζει το εσωτερικό και χρησιμοποιείται αρκετά συχνά.

Οι σχεδιαστές το χωρίζουν σε 3 κατηγορίες:

 • Ανοιχτό κίτρινο - άνετο, ειρηνικό.
 • Φωτεινό κίτρινο (για παράδειγμα λεμόνι).Σε μεγάλο όγκο ελαστικών, επομένως συνιστάται να το συνδυάσετε με άλλες αποχρώσεις.
 • Sunny, χρυσή και πορτοκαλί - χαρούμενοι τόνοι, που απαιτούν επίσης μια συνδυασμένη προσέγγιση.

Κόκκινο

Αυτό το χρώμα είναι πολύ ενεργό και επιθετικό. Ωστόσο, η επίδρασή του εξαρτάται από τη σκιά. Το εκλεκτό μπορντό χρώμα φαίνεται πανέμορφο και αυτόνομο.

Το έντονο κόκκινο χρώμα πρέπει να συνδυαστεί με λιγότερο επιθετική σκιά. Το φωτεινό και τολμηρό κόκκινο χρώμα είναι κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους με στυλ art deco ή avant-garde. Είναι πρακτικό επειδή κρύβει λεκέδες και σκόνη.

Σχεδιασμός

Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από ψαμμίτη επιτρέπει στους σχεδιαστές να αναπτύξουν πραγματικά μοναδικούς εσωτερικούς χώρους.

 • Έτσι, η διακόσμηση του δαπέδου με τη μορφή μωσαϊκού ή ανατολίτικου στολίδι θα γίνει ένα πραγματικό έργο τέχνης, θα τονίσει την πολυπλοκότητα του εσωτερικού και θα γίνει ένα αρχικό στοιχείο σχεδιασμού.
 • Τα σχέδια με τη μορφή ενός χαλιού στο πάτωμα (με ένα μοντέρνο και αρχαίο σχέδιο) θα κάνουν το δωμάτιο όμορφο, γραφικό και επίσημο.
 • Η ανάγλυφη πορσελάνη με απομίμηση τούβλου, σκυροδέματος ή πέτρας θα δώσει φυσικότητα στο εσωτερικό, θα φέρει φυσικά μοτίβα.
 • Το ματ υλικό του σατέν θα δημιουργήσει μια αίσθηση απαλότητας και βελούδο, άνεση και ζεστασιά.Ουσιαστική ευαισθησία - ένας σημαντικός παράγοντας στη διάταξη του εσωτερικού.
 • Δώστε στο δωμάτιο μια λάμψη και η πολυτέλεια μπορεί να γρανίτη με την υφή του γυαλισμένου μαρμάρου. Η αίθουσα ή το σαλόνι με ένα τέτοιο πάτωμα θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό.
 • Η γυαλιστερή εμφάνιση του δαπέδου πάντα εισάγει στοιχεία εξαιρετικής λάμψης στο εσωτερικό. Και αν τα πιάτα θα μιμηθούν όνυχα, τότε περισσότερος πλούτος και κομψό.
 • Κεραμικό πάτωμα γρανίτη "κάτω από την δρυς" φαίνεται ακριβό, αλλά είναι πρακτικό να φροντίσει. Αυτός ο όροφος θα είναι κατάλληλος στο διάδρομο ή την τραπεζαρία.
 • Κυματοειδές υλικό από πέτρα για σχιστόλιθο, ψαμμίτη, σκυρόδεμα ή γύψο είναι μια εξαιρετική λύση για βιομηχανικά και σκανδιναβικά στυλ στο εσωτερικό.
 • Προτιμάται να συνδυαστούν τα υλικά που έχουν λειανθεί και μη χρώματα. Το καλύτερο από όλα αυτά ο συνδυασμός κοιτάζει στους τοίχους.
 • Οι έμπειροι σχεδιαστές χρησιμοποιούν τη διάταξη πλακιδίων πορσελάνης "με ένθετα". Σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση συνεπάγεται μια μετατόπιση για να εισαχθεί η μορφή ενός επιπρόσθετου στοιχείου που είναι διαφορετικό από το βασικό υλικό. Η διακόσμηση μπορεί να είναι μεταλλική, με μοτίβο ή μονοφωνική.

Στυλ

Όταν επιλέγετε ένα κεραμικό πλακίδιο γρανίτη, θα πρέπει να προσέχετε όχι μόνο τις τεχνικές του ιδιότητες αλλά και τη γενική έννοια της εσωτερικής στυλίστας.

Υψηλή τεχνολογία

Το κορυφαίο στυλ υψηλής τεχνολογίας βασικά έχει μινιμαλισμό και σταθερότητα. Έχει τους νόμους της γεωμετρίας και του πραγματισμού. Το στυλ είναι κατάλληλο για όσους δεν αποδέχονται την υπερδιάταξη του εσωτερικού με περιττά αντικείμενα, υποστηρίζοντας τη συντομία και την κινητικότητα. Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός συνεπάγεται τη χρήση υλικών και δομών υψηλής τεχνολογίας, η τιμή κόστους το χαρακτηρίζει ως ένα από τα ακριβά στυλ που δεν είναι διαθέσιμα σε όλους.

Το χρωματικό σχέδιο είναι υψηλής τεχνολογίας μονόχρωμο, δεν υπάρχει ταραχή των αποχρώσεων. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούν αυστηρά και κλασικά χρώματα (μαύρο, λευκό και γκρι). Ως έμφαση, οι σχεδιαστές εφαρμόζουν διαφορετικές αποχρώσεις νέον: πράσινο, μπλε ή μοβ.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε κεραμικό γρανίτη για εσωτερική διακόσμηση "κάτω από το μέταλλο" ή "κάτω από την πέτρα". Η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι τα πάνελ δαπέδου και τοίχου χωρίς ανακούφιση. Για παράδειγμα, για τους σχεδιαστές δαπέδων συνιστούμε τη χρήση πλακών με ματ επιφάνεια. Πρώτον, είναι αντιολισθητικά και, δεύτερον, είναι πιο ανθεκτικά σε μηχανικές βλάβες, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στις περιοχές εισόδου, καθώς και σε περιοχές με μεγάλη κίνηση: στην κουζίνα, στο διάδρομο, στο γραφείο.

Οι μεγάλες μονολιθικές επιφάνειες είναι σχετικές με αυτό το στυλ.Ως εκ τούτου, πορσελάνη κεραμικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες περιοχές. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει να μειωθεί το κόστος των επισκευών, επειδή το ενέματα για τις αρθρώσεις θα χρειαστούν σε μικρότερο βαθμό.

Στο σχεδιασμό υπάρχουν διαφανή ή χρωμίου έπιπλα, διάφοροι φωτισμοί, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σημειακών και γραμμικών λαμπτήρων. Από αυτή την άποψη, δεν πρέπει να φοβάστε τη θαμπό γκρι κλίμακα. Τα σωστά επιλεγμένα μεταλλικά μέρη, λαμπτήρες και γυαλί θα δημιουργήσουν ένα λεπτό γεωμετρικό παιχνίδι φωτός και σκιάς.

Οι σχεδιαστές προειδοποιούν ότι τίποτα δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή του ματιού από το υλικό και τη μορφή, επομένως, σε αυτή την περίπτωση, πορσελάνινες πέτρες χωρίς σχέδια και σχέδια χρησιμοποιούνται. Η καλύτερη λύση για τους τοίχους θα είναι ορθογώνιες ή τετράγωνες πλάκες, γυαλισμένες σε καθρέφτη φινίρισμα. Κατά κανόνα, είναι μονοχρωματικά, αλλά ως εναλλακτική λύση προσφέρουν μία έκδοση δύο χρωμάτων ή μωσαϊκό πλακάκι με μεταλλική απόχρωση.

Μονόχρωμη απομίμηση μαρμάρου ή γρανίτη είναι ιδανική για το πάτωμα.

Σοφίτα

Πρόκειται για μια σύγχρονη τάση στον εσωτερικό σχεδιασμό, που υποδηλώνει απομίμηση βιομηχανικών χώρων.

Τα ακόλουθα υλικά χρησιμοποιούνται συνήθως ως φόντο:

 • τούβλο, το οποίο αποτελεί τη βάση του στυλ σοφίτας και του αμετάβλητου χαρακτηριστικού του.
 • σκυρόδεμα - ένα υπέροχο ουδέτερο υπόβαθρο για τυχόν αποφάσεις.
 • Μέταλλο με τη μορφή χαλύβδινων φύλλων, χαλκού, χάλκινων ή ορειχάλκινων στοιχείων.
 • ο σοβάς επιτρέπει επίσης στο φόντο να "δεν παρεμβαίνει" με την ενσωμάτωση άλλων ιδεών σχεδιασμού?
 • Πέτρα είναι επίσης κατάλληλο (χαλαζίτης, ψαμμίτης ή χαοτική φυσική πέτρα τοιχοποιία είναι πιο δημοφιλής).

Δομημένο πλακίδιο πορσελάνης θα αντικαταστήσει με επιτυχία όλες τις επιλογές που αναφέρονται.

Οι ξύλινες επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί για να μαλακώσουν την σκληρή φύση του στιλ σοφίτας. Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε δυνατό να χρησιμοποιηθεί ξύλο λόγω των ιδιαιτεροτήτων των δωματίων, για παράδειγμα, σε χώρους με υψηλή υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, οι ξύλινες πλάκες μπορούν να αντικατασταθούν με προϊόντα από πορσελάνη από ψευδάργυρο με λεπτή επεξεργασμένη υφή παλαιού ξύλου.

Το κεραμίδι από πορσελάνη θα επιτρέψει στο δωμάτιο να κρατήσει την αρχική εμφάνιση για πολλά χρόνια.και ένα ευρύ φάσμα προσφερομένων χρωμάτων, υφών και μεγεθών καθιστούν δυνατή την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων στο εσωτερικό σχεδιασμό, δίνοντάς του ταυτόχρονα βιαιότητα, καθαριότητα και άνεση.Η περιοχή χρώματος είναι συνήθως γκρι-άσπρο-μαύρο. Χαρακτηριστικά είναι τα χρώματα παλαιών τούβλων, ελαφρώς μπεζ χρώματα.

Δεδομένου ότι το κύριο κριτήριο του στυλ είναι η παρουσία ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου, οι σχεδιαστές συχνά χρησιμοποιούν πλάκες από πλακίδια μεγάλου μεγέθους. Συχνά χρησιμοποιούνται ματ, ελαφρώς φθαρμένες επιφάνειες.

Η δημιουργία ενός ρουστίκ γαλλικού εσωτερικού χώρου απαιτεί τη χρήση σιωπηρών παστέλ χρωμάτων. Χαρακτηρίζεται από φυσικές αποχρώσεις και φυσικά υλικά.

Σε αυτή την περίπτωση, οι σχεδιαστές προτείνουν να φινίρισμα πλακιδίων πορσελάνης με τα ακόλουθα χρώματα:

 • ελεφαντόδοντο ·
 • μαργαριτάρι λευκό?
 • ασήμι;
 • μπεζ ή κρέμα.
 • ελιάς.
 • γάλα;
 • μαλακό ροζ ή μπλε?
 • jade?
 • χλωμό λιλά?
 • λεβάντα?
 • τερακότα;
 • σκούρο άμμο.

Μια τέτοια κλίμακα δημιουργεί μια χαλαρωτική διάθεση και μια άνετη ατμόσφαιρα.

Το στυλ χαρακτηρίζεται από την απουσία λαμπερών αποχρώσεων. Η έμφαση μπορεί να είναι μια εκλεπτυσμένη στολίδι, για παράδειγμα, floral. Οι λωρίδες, τα κελιά ή τα κύματα χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση.

Οι διακοσμητές δεν συνιστούν τη χρήση γυαλιστερό πλακιδίων για τοποθέτηση στο δάπεδο ή στους τοίχους.Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις σκληρές ματ επιφάνειες που μιμούνται τα φυσικά υλικά. Το σχήμα των πλακιδίων δαπέδου είναι συνήθως τετράγωνο ή ορθογώνιο, λιγότερο συχνά πολυεδρικό.

Η πορσελάνη στο στυλ της "Προβηγκίας" μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά πιο συχνά στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στη βεράντα.

Άλλα στυλ

Το κεραμίδι πορσελάνης φαίνεται υπέροχο σε κάθε εσωτερικό στυλ. Επιπλέον, ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η αντοχή και η αντοχή του. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει την ευρύτερη επιλογή όχι μόνο όσον αφορά το χρώμα, αλλά και στο θέμα λύσεων υφής.

Τα κεραμίδια από πορσελάνη μπορούν να μοιάζουν με πλάκες πλακιδίων ή με ιταλικό μωσαϊκό. Μπορούν να αντικαταστήσουν τα ανατολίτικα χαλιά στις επιδόσεις τους ή να γίνουν η κύρια διακόσμηση μιας κλασσικής αίθουσας με αγγλικό τρόπο.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν ελεύθερα στοιχεία από πορσελάνη από ψευδάργυρο μικρών μεγεθών για να αποκτήσουν επένδυσεις συνονθύλευμα με τη μορφή ενός παράθυρου μωσαϊκού μωσαϊκού.

Επιλογές μορφοποίησης

Η σύγχρονη αγορά υλικών φινιρίσματος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από πλακίδια πορσελάνης, τα οποία ποικίλουν σε μέγεθος και σχήμα. Αυτό οφείλεται στην ποικιλία των επιλογών styling.

Διάταξη για το πάτωμα

 • Ο συνηθισμένος τρόπος είναι μια ραφή στην ραφή. Το πιο ευεργετικό όταν χρησιμοποιείτε τετράγωνα και ορθογώνια πλάκες.
 • Αγωνία. Οι αρθρώσεις των πλακών κινούνται μισά μεταξύ τους, πράγμα που σας επιτρέπει να κρύψετε μικρά ελαττώματα. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για την τοποθέτηση κεραμιδιών πορσελάνης στην κουζίνα ή στο διάδρομο.
 • Η διαγώνια διάταξη διευρύνει οπτικά το δωμάτιο, αλλά είναι πιο περίπλοκη στην εκτέλεση. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μικρών πλακών.
 • Η εγκατάσταση του "ψαροκόκαλο" θυμίζει την τοποθέτηση παρκέ. Για να το εφαρμόσετε, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ορθογώνια στοιχεία.
 • Η διάταξη σκακιού επιτυγχάνεται με την εφαρμογή πλακών αντίθεσης. Ταυτόχρονα, μπορούν να τοποθετηθούν χρησιμοποιώντας μια τυπική μέθοδο, ένα διαμάντι ή διαγώνια.
 • Χαλί (μωσαϊκό) - αποτελείται από μικρά στοιχεία διαφορετικών χρωμάτων. Έτσι, που διατίθενται διακοσμητικά σύνθεση, που θυμίζει ένα χαλί.
 • Καλειδοσκόπιο - παρόμοια με τη διάταξη του μωσαϊκού, αλλά δεν χρησιμοποιεί περισσότερες από 2-3 αποχρώσεις. Το σχέδιο μπορεί να είναι οριζόντια, διαγώνια ή χαοτική.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τους διάφορους συνδυασμούς πλακιδίων πορσελάνης διαφορετικών μεγεθών ή υφών. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι οι φωτεινές αποχρώσεις επεκτείνουν οπτικά το χώρο,αλλά αν χρησιμοποιούνται μεγάλα στοιχεία σε μια μικρή περιοχή, το δωμάτιο θα μειωθεί οπτικά.

Διάταξη για τοίχους

 • Βάση - ραφή στην ραφή.
 • Λωρίδες - μια καθολική μέθοδος, όπου τα υπόλοιπα διακοσμητικά και μικρά μέρη χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό και τον διαχωρισμό των χώρων.
 • Μωσαϊκό ή στολίδι, όταν από τις μικρές λεπτομέρειες εκτίθεται ένα πάνελ ή ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο.
 • Το τούβλο μιμείται την τοιχοποιία.
 • Η χαοτική επαναλαμβάνει το σχέδιο ενός πέτρινου τοίχου.

Παραγωγή χωρών και εμπορικών σημάτων

Η σύγχρονη αγορά υλικών φινιρίσματος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από κεραμικό-γρανίτη. Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο γνωστές μάρκες με υψηλή βαθμολογία και ελάχιστα γνωστές επιχειρήσεις μικρής κλίμακας. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι Ιταλοί κύριοι οι οποίοι είναι οι δημιουργοί πορσελάνης. Ωστόσο, οι ισπανικές, κινεζικές και ρωσικές μάρκες δεν βρίσκονται πολύ πίσω από αυτές.

Ιταλία

Τα πιο δημοφιλή ιταλικά εμπορικά σήματα:

 • Italgraniti. Η ιταλική μάρκα παράγει υλικά για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους διαβίωσης.
 • Mariner. Τα προϊόντα έχουν μια ασυνήθιστη υφή, που μιμείται φυσικά υλικά. Μια μεγάλη ποικιλία υφασμάτων, μοτίβων και ντεκόρ ικανοποιεί τους λάτρεις των κλασικών και των υπερσύγχρονων στυλ. Η πιο δημοφιλής όψη σκάλες, δάπεδα και προσόψεις.
 • Refin - μια μάρκα που παράγει κομψές και εξελιγμένες συλλογές με διάφορα σχέδια και στολίδια για να ενσωματώσει οποιεσδήποτε ιδέες σχεδίασης.
 • Λαμινάμ - μία από τις λίγες μάρκες που παράγει μοναδικά πλακίδια πορσελάνης ευρείας οθόνης με διαστάσεις 1x3 μέτρα και πάχος 3 mm. Το υλικό έχει ελαστικότητα, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε κυματιστές επιφάνειες.

Ισπανία

Η Βενετία, που βρίσκεται πάνω στο νερό, είναι μια πόλη με κανάλια και ανάχωμα, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η κάλυψή τους. Ως εκ τούτου, πολλές ιταλικές συλλογές τείνουν να μιμούνται τη φυσική πέτρα του βενετσιάνικου ανάχωμα.

Οι ισπανοί κατασκευαστές, καθώς και οι Ιταλοί, είναι οι ηγέτες στις πωλήσεις κεραμικών προϊόντων από πορσελάνη. Εργοστάσιο Alaplana Fresno ιδρύθηκε στην ισπανική επαρχία Castilla το 1957. Ο εξαιρετικά καλλιτεχνικός σχεδιασμός, η άψογη ποιότητα, το ευρύ φάσμα από τη χώρα ως την κλασική και η χρήση τεχνολογικών καινοτομιών κατέστησαν την εταιρεία έναν επιτυχημένο ανταγωνιστή μεταξύ των κορυφαίων Ισπανών κατασκευαστών. Η πιο διάσημη συλλογή που ονομάζεται AlaplanaFresno είναι ένας όροφος κεραμικός γρανίτης.

Υπάρχουν αρκετά άλλα ισπανικά εργοστάσια πορσελάνης από κεραμικά υλικά που αξίζει να αναφερθούν: Α. Γ.Α κεραμικά, AbsolutKeramika, Aparici, Aranda, Azulev.

Κατασκευαστές από άλλες χώρες

Η Lasselsberger είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής κεραμικών πλακιδίων και πλακιδίων από πορσελάνη, με εργοστάσια που βρίσκονται σε περισσότερες από 10 χώρες, για παράδειγμα στη Ρωσία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Κάθε εταιρεία επικεντρώνεται σε μια ενιαία περιοχή και λαμβάνει υπόψη τη ζήτηση συγκεκριμένων καταναλωτών. Κατά κανόνα, το στυλ των πορσελάνινων σκελετών είναι διακριτικό, σχεδιασμένο για δημόσιους χώρους, διακοσμημένο με εξαιρετική γεύση.

Η Τουρκία παράγει κεραμικό γρανίτη σε παραδοσιακά λευκά και μπλε χρώματα., με την έλλειψη φυσικών και ζωηρικών προτύπων. Οι πιο γνωστές μάρκες είναι το VitrArkitekt, το SeranitSeramikSanatiyi A, το Kaleseramik.

Κινεζικά κεραμικά

Οι κινεζικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται επιτυχώς στην αγορά με ευρωπαϊκά προϊόντα. Μπορείτε να επισημάνετε τα πιο διάσημα: SuperGlass uTangCeramics.

CIS

Τα κεραμικά προϊόντα γρανίτη έχουν πρόσφατα παραχθεί σε ορισμένες χώρες της ΚΑΚ. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο Atem του Κιέβου ξεκίνησε την παραγωγή του με κεραμικά πλακίδια, αλλά τα προϊόντα του κέρδισαν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα όταν ξεκίνησαν μια γραμμή παραγωγής φρυγανιάς από πορσελάνη. Η σειρά μεγεθών περιλαμβάνει πλάκες 300x300, 400x400, 600x600 και 600x1200 mm. Όλες οι συλλογές είναι η ενσάρκωση των τελευταίων τάσεων στον κόσμο του εσωτερικού σχεδιασμού, αφού οι Ιταλοί και οι Ισπανοί σχεδιαστές εμπλέκονται στην ανάπτυξη του στυλ καθενός από αυτούς.Επιπλέον, τα προϊόντα της εταιρείας έχουν καλές επιδόσεις.

Λευκορωσική μάρκα "Keramin" - η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ευρώπηπου παράγει υλικό με ιταλικό εξοπλισμό από το Sacmi. Κάθε χρόνο η μονάδα ενημερώνει το φάσμα προϊόντων της σε συνεργασία με το Κέντρο Μοντέρνου Σχεδιασμού. Οι συλλογές περιέχουν πλακίδια πορσελάνης με διαφορετική υφή: πέτρα, ξύλο, ύφασμα. Επίσης, αυτός ο κατασκευαστής παράγει κράσπεδα, baseboards, inlays, μωσαϊκά, πάνελ δαπέδου. Η βάση είναι φυσικές και τεχνητές πρώτες ύλες. Η τεχνολογία επιτρέπει την απόκτηση υαλοπινάκων από γυαλί και χωρίς γυαλί.

Ρωσία

Οι ρωσικές πρώτες ύλες για τεχνητή πέτρα καθιστούν τα προϊόντα πιο προσιτά από τα ευρωπαϊκά ανάλογα. Η παραγωγική διαδικασία είναι δυνατή μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση των τιμών λόγω όγκων, στην επέκταση του φάσματος και στον ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα στάδια.

Από το 2001, η εταιρεία Estima, γνωστή στην αγορά υλικών φινιρίσματος, παράγει περίπου 10 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δαπέδων που χαρακτηρίζονται από ποικιλία υφών και χρωμάτων.Άστριος από Ουράλια, Ουκρανός άσπρος πηλός και βαφές από την Ιταλία χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες για τη βάση.

Προϊόντα μάρκας Kerranova που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο "SamaraStroyfarfor" από το 2004. Η μάρκα κατασκευάζει πορσελάνη υψηλής ποιότητας με τη χρήση ψηφιακής εκτύπωσης για την σχεδίαση μιας εικόνας. Οι πιο ακριβές επιλογές είναι απομιμήσεις μαρμάρου, όνυχας, σχιστόλιθου και ορισμένων τύπων ξύλου. Οι ψηφιακές τεχνολογίες κατέστησαν δυνατή όχι μόνο τη μείωση του ποσοστού ελαττωματικών προϊόντων αλλά και τη δημιουργία νέων σχεδίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φροντίδα

Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα από κεραμικό γρανίτη αντέχουν αρνητικές επιπτώσεις, η εμφάνισή τους χρειάζεται προσοχή. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο το υλικό δεν φοβάται τη βρωμιά, αλλά οι ενώσεις μεταξύ των πλακιδίων είναι ευαίσθητες σε μόλυνση και καταστρέφονται υπό έντονη έκθεση.

Οδηγίες φροντίδας κατά την εγκατάσταση:

 • Προκειμένου να διατηρηθεί η στίλβωση, συνιστάται η επικάλυψη των πλακών με προστατευτική επίστρωση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης.
 • Πριν χρησιμοποιήσετε βαμμένο ενέματα, είναι προτιμότερο να επεξεργαστείτε την γυαλισμένη επιφάνεια με ένα παρασκεύασμα ανθεκτικό στις λεκέδες που θα προστατεύει το ανώτερο στρώμα από τη χρώση κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των αρθρώσεων.
 • Για πρώτη φορά, η επίστρωση δαπέδου είναι καθαρισμένη αμέσως μετά την εγκατάσταση. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι εξωτερικές συνθέσεις δεν πρέπει να πέφτουν στις αρθρώσεις. Ξεπλύνετε το αστάρι, το στόκο και το ασβέστη, το τσιμέντο θα βοηθήσει τους πόρους με βάση το υδροχλωρικό οξύ.

Συστάσεις για φροντίδα κατά τη λειτουργία

 • Για τον καθαρισμό κεραμικών προϊόντων γρανίτη είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο και υγρό απορρυπαντικό.
 • Τα καθαριστικά δεν πρέπει να περιέχουν οξύ, καθώς διαβρώνουν τις συνδετικές ραφές.
 • Για την προστασία από γρατζουνιές και άλλες ζημιές, οι ειδικοί συμβουλεύουν το τρίψιμο πλακιδίων πορσελάνης με προϊόντα με κερί.
 • Όταν φροντίζετε για γυαλισμένες επιφάνειες, θα πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως από το δάπεδο βρωμιά και άμμο, τα οποία είναι ισχυρά λειαντικά.
 • Για την προστασία των δαπέδων από τους λεκέδες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με νερό αδιαπέραστο μία φορά το χρόνο (ελάχιστο). Πρώτα απ 'όλα, πρόκειται για γυαλισμένο υλικό από πορσελάνη, καθώς το ανώτερο στρώμα αφαιρείται κατά τη διάρκεια της στίλβωσης και εκτίθενται τα μικροπόρια. Αν βρωμίσει μέσα τους, τότε είναι πολύ δύσκολο να το βγάλεις έξω.
 • Σε δωμάτια με μεγάλη πιθανότητα διάθεσης διαφορετικών ρύπων, όπως η κουζίνα ή το διάδρομο, είναι καλύτερο να στοιβάζονται ματ πορσελάνη από πέτρα.Ένα τέτοιο υλικό μπορεί εύκολα να καθαριστεί, είναι λιγότερο αισθητό βρώμικα σημάδια και γρατζουνιές.
 • Δομημένη πορσελάνη stoneware χωρίς χρώση, είναι εύκολο να πλυθεί, επιπλέον, η επιφάνεια του είναι συνήθως αντιολισθητική. Γι 'αυτό είναι κατάλληλο για μπάνια, τουαλέτες, αποδυτήρια και κοντά στις πισίνες.
 • Οι λεκέδες από τσάι, καφέ, χυμό φρούτων, αίμα, κρασί και παγωτό απομακρύνονται με ένα αδύναμο διάλυμα σόδα ή απορρυπαντικού που βασίζεται σε αλκάλια, για παράδειγμα χλώριο. Η τελευταία επιλογή χρησιμοποιείται καλύτερα μόνο στην περίπτωση ξηρών σημείων.
 • Ίχνη κόλλα πλακιδίων, κερί, ρητίνη, βαφή, τεχνικό λάδι, λάστιχο ή βερνίκι νυχιών αφαιρούνται με ακετόνη ή βενζίνη.
 • Τα παρασκευάσματα που περιέχουν οξύ θα σας βοηθήσουν να ξεπλύνετε τις σκουριασμένες λεκέδες ή τους λεκέδες μελάνης.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Είναι εύκολο να ενσωματώσετε μια τεχνητή πέτρα σε κάθε εσωτερικό χώρο.

 • Για παράδειγμα, η γκρι πορσελάνη κάτω από ένα λευκόχρωμο δέντρο θα κάνει το δωμάτιο πιο αισθητικό.
 • Η απομίμηση μιας φυσικής πέτρας θα δώσει κομψότητα.
 • Το ματ σατέν ή η μη γυαλισμένη επιφάνεια είναι ευχάριστο στην αφή, οπότε αυτός ο κεραμικός γρανίτης είναι κατάλληλος σε υπνοδωμάτια και μπάνια.
 • Στις κουζίνες και τις τραπεζαρίες για διακόσμηση, όπως συχνά χρησιμοποιούν τεχνητή πέτρα.

Συμβουλές για την επιλογή κεραμικής από πορσελάνη - στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο