Πώς να φτιάξετε την οροφή στο μπάνιο των πάνελ PVC;

Στο μπάνιο είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσετε μια ψευδοροφή με τα χέρια σας. Η τοποθέτηση πάνελ από PVC και η επικάλυψή τους δεν είναι δύσκολη αν ακολουθήσετε τις συστάσεις μας. Μπορείτε να συναρμολογήσετε οποιεσδήποτε οροφές, για παράδειγμα, αντικατοπτρίζονται, με μια εικόνα ή aquapanel. Η επιλογή είναι δική σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι εργασίες φινιρίσματος στην επιφάνεια της οροφής με τη χρήση πάνελ από PVC έχουν τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Η γνώση των πλεονεκτημάτων και των αδυναμιών του προϊόντος θα σας βοηθήσει να είστε προετοιμασμένοι για απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ας ξεκινήσουμε με τους επαγγελματίες.

 • χρησιμοποιώντας πάνελ PVC έχετε την ευκαιρία να κάνετε την οροφή ομαλή, χωρίς να ξεφορτωθείτε την προηγούμενη διακόσμηση οροφής.
 • Τα πάνελ PVC αντισταθούν απόλυτα με το καθήκον της απόκρυψης όλων των καλωδιώσεων και των συστημάτων εξαερισμού.
 • απλή εγκατάσταση φωτισμού και φωτισμού στην οροφή του πίνακα.
 • σε σύγκριση με την κατασκευή γυψοσανίδων, τα πλαστικά προφίλ είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.
 • υπάρχει η δυνατότητα πρόσθετης ειδικής εγκατάστασης θορύβου, ηχομόνωσης και στεγανοποίησης.
 • οι εργασίες εγκατάστασης για την τοποθέτηση πάνελ από PVC πραγματοποιούνται με τη βοήθεια συνδετήρων (πείροι και βίδες), αντίστοιχα, για την εργασία αυτή δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες.
 • Το πάνελ από PVC είναι ένα προϊόν ανθεκτικό στην υγρασία και εύκολο στην πλύση, το οποίο δεν εκτίθεται στις επιβλαβείς επιδράσεις των βακτηρίων.
 • Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα πλαστικά προφίλ μπορούν να τοποθετηθούν δύο φορές.

Παρά το μεγάλο αριθμό θετικών, τα πάνελ PVC έχουν μερικά μειονεκτήματα.

 • Ένα μεγάλο μέρος του προτεινόμενου υλικού φαίνεται φθηνό και δεν είναι πολύ εμφανές. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ αξιοπρεπή προϊόντα.
 • Όταν αγοράζετε πλαστικά προφίλ του προϋπολογισμού, υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης φωτός από την ενσωματωμένη συσκευή φωτισμού. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να αγοράσετε μια λάμπα σε μια ακριβότερη κατηγορία τιμών με την παρουσία πιο πυκνών εσωτερικών τοίχων.
 • Με τη βοήθεια ενός πάνελ από πολυβινυλοχλωρίδιο, μια πολυεπίπεδη κατασκευή ή μια πολύπλοκη κάμψη είναι αδύνατη. Το υλικό αυτό δεν προορίζεται για την κατασκευή σύνθετων διακοσμητικών οροφών.
 • Η επένδυση οροφής PVC είναι αποδεκτή στην περίπτωση υψηλών οροφών. Αυτό το υλικό έχει τη συνήθεια να "τρώει" μερικά εκατοστά του ύψους της κατοικίας.
 • Η σύνδεση και η ραφή των πάνελ μετά την εγκατάσταση θα είναι ορατά.

Επιλογή πίνακα

Πριν προχωρήσετε στην επένδυση οροφής από PVC, συνιστάται να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία: ράγες πλαισίου, προφίλ και εξειδικευμένη ράβδο κουρτινών από PVC για την οροφή.

Η επιλογή του σωστού υλικού στα ράφια ενός ευρέος φάσματος καταστημάτων υλικού μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση.

Υπάρχει μια ταξινόμηση των πάνελ PVC, η οποία λαμβάνει υπόψη τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του κάθε τύπου.

 • Προφίλ έναρξης - τα πιο δημοφιλή σήμερα. Η λειτουργικότητά τους καθορίζεται με απόκρυψη ή κάλυψη του άκρου του πίνακα. Για αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το προφίλ εκκίνησης σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου, λαμβάνοντας υπόψη τη γραμμή σήμανσης της νέας οροφής.
 • Εξωτερικές και εσωτερικές πλαστικές γωνίες είναι απαραίτητες για μια πιο ακριβή και αισθητική άρθρωση στα γωνιακά τμήματα.
 • Τα προφίλ μορφής H θα απαιτηθούν εάν υπάρχει έλλειψη μήκους πλαισίου.Ένα τέτοιο προϊόν χρησιμεύει αποκλειστικά για τη σύνδεση των άκρων.
 • Τα πλαστικά καλύμματα για την επιφάνεια της οροφής χρειάζονται για να καλύψουν το άκρο του πίνακα. Τελικά, αυτά είναι τα συνήθη αρχικά προφίλ, ωστόσο, έχουν διακοσμητικά στοιχεία με τη μορφή συνόρων.
 • Τα προφίλ σχήματος F είναι απαραίτητα για την απόκρυψη του άκρου του πίνακα. Είναι απαραίτητες σε περιπτώσεις φινιρίσματος στην επιφάνεια του τοίχου με τη χρήση διαφόρων παρακείμενων υλικών.
 • Πολυλειτουργικές πλαστικές γωνίες - συνηθισμένες γωνίες μορφής L. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κλείσιμο διαφόρων αρθρώσεων.

Τα πάνελ PVC κατασκευάζονται σε διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις επιθυμίες σας. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το απαραίτητο χρώμα για το μπάνιο σας που ταιριάζει στο εσωτερικό. Υπάρχουν απλά και υφή υλικά.

Υπολογισμός

Το πάνελ από πολυβινυλοχλωρίδιο κατασκευάζεται σε διαφορετικά μεγέθη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μήκος του πλαστικού προφίλ είναι 2,6 m, 2,7 m, 3 m. Το πλάτος του πάνελ από PVC συχνά τυποποιείται: 240 mm, 250 mm, 300 mm 320 mm, 375 mm. Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο μήκος και πλάτος, το πάχος πάνελ κυμαίνεται πάντοτε από 8 έως 10 mm.

Για να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό πάνελ PVC, πρέπει πρώτα να υπολογίσετε την επιφάνεια της οροφής. Για να το κάνετε αυτό, μετρήστε όλες τις πλευρές του μπάνιου (μήκος και πλάτος) και πολλαπλασιάστε τις παραμέτρους που λαμβάνονται. Στη συνέχεια, διαιρέστε την περιοχή της οροφής στην περιοχή μιας μονάδας του προϊόντος. Οι παράμετροι του πλαστικού πλαισίου μπορούν να βρεθούν στην ετικέτα.

Συνέλευση

Πριν προχωρήσετε στις εργασίες εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τα απαιτούμενα εργαλεία κατασκευής για εργασίες με πάνελ PVC.

Πρώτα απ 'όλα, η συναρμολόγηση της επιφάνειας της οροφής πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας:

 • τρυπάνια και διάτρητο υλικό.
 • Ράβδοι για μέταλλα.
 • κοφτερό μαχαίρι?
 • πείροι, βίδες με πλυντήρια πιάτων.
 • μεταλλικά προφίλ για ψευδοροφή: προφίλ UD και προφίλ CD.
 • φύλλα πολυβινυλοχλωριδίου.
 • προφίλ εκκίνησης και πλίνθους οροφής.
 • επίπεδο ·
 • αναστολές.

Η τοποθέτηση της οροφής των πλαισίων PVC είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία και δεν απαιτείται η κατοχή ειδικών δεξιοτήτων κατασκευής και γνώσεων.

Εξετάστε τη διαδικασία εγκατάστασης σταδιακά.

Προετοιμασία

Πρώτα πρέπει να διεξάγετε προπαρασκευαστικές εργασίες πριν εγκαταστήσετε πλαστικά πάνελ στο μπάνιο.Εάν υπάρχει κάποια δομή στην επιφάνεια της οροφής, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

Δεν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μια επίπεδη επιφάνεια οροφής, αφού η οροφή θα κρύβεται πίσω από την κατασκευή πλαστικών πλαισίων. Ωστόσο, εάν πέσουν σοβά στο ανώτατο όριο, συνιστάται να τα ξεφορτωθείτε. Η καθαρισμένη επιφάνεια οροφής πρέπει να επεξεργαστεί με διάλυμα εδάφους με βαθύτερη διείσδυση που θα προστατεύει την οροφή από το σχηματισμό μυκητιακών εναποθέσεων και μούχλας. Το αστάρι εφαρμόζεται με έναν κύλινδρο σε διάφορα στρώματα.

Αφού στεγνώσει το στρώμα του εδάφους - μπορείτε να ξεκινήσετε την επισήμανση. Για να γίνει αυτό, σημειώστε τη γραμμή με τη θέση της νέας οροφής των πλακών PVC. Η απόσταση από την επιφάνεια της παλιάς οροφής θα εξαρτηθεί από το πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο κάτω από το ανώτατο όριο.

Σε περίπτωση μη χρήσης αυτού του χώρου, το ποσό της παύλας θα είναι 4-5 εκατοστά. Και αν ο χώρος περιλαμβάνει την εγκατάσταση των φωτιστικών ή την τοποθέτηση των συστημάτων επικοινωνίας, τότε μεταξύ των πλαστικών πάνελ και της οροφής στο μπάνιο γίνεται μια περίσταση με το μέγεθος που χρειάζεστε.Χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου, μεταφέρετε τη γραμμή της νέας οροφής σε όλες τις πλευρές των τοίχων.

Πλαίσιο παραγωγής

Μετά την επιτυχημένη σήμανση των σχεδιαζόμενων γραμμών των τοίχων, το UD είναι σταθερό - διατομές μορφής 2,5 cm έως 2,5 cm. Τα πείροι χρησιμοποιούνται για συνδετήρες. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας τα προφίλ οροφής, τοποθετήστε τα μέσα στους οδηγούς και στερεώστε τα με βίδες με ροδέλες πρέσας.

Σημείωση! Δεν χρειάζεται να τρυπήσετε μια τρύπα στα προφίλ της οροφής εκ των προτέρων. Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι για να σφίξετε τις βίδες, οι βίδες θα ταιριάζουν τέλεια σε μεταλλικά προϊόντα, και οι συνδετήρες θα είναι πολύ ανθεκτικοί.

Συνιστάται η στερέωση του προφίλ στην οροφή με αναρτήσεις. Στη διαδικασία αυτής της διαδικασίας, απαιτείται να δίδεται προσοχή στο γεγονός ότι η οριζόντια γραμμή δεν αλλάζει.

Φωτισμός

Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ενσωματωμένες συσκευές φωτισμού σε πάνελ PVC, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα ακόλουθα στοιχεία: καλωδίωση, τερματικό, μονωτική ταινία και διακόπτη.

Επιλέγοντας μια συσκευή φωτισμού, συνιστάται να προτιμάτε τα μοντέλα των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 40 watt. Παραβλέποντας αυτό, υπάρχει η πιθανότητα υπερθέρμανσης του πλαστικού πλαισίου, επακόλουθη παραμόρφωση και εμφάνιση τοξικής εξάτμισης.

Οι καλωδιώσεις πρέπει να στερεωθούν στις περιοχές μελλοντικής τοποθέτησης της συσκευής φωτισμού. Στο σκοπούμενο σημείο δημιουργούμε ένα μάτι με τη βοήθεια σύρματος μήκους 10-14 εκατοστών. Για πιο βολική και αξιόπιστη στερέωση των καλωδίων στην κατασκευή πλαισίου, χρησιμοποιήστε τα μάνδαλα. Δεν συνιστάται να σφίγγετε σφιχτά, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης της πλεξούδας.

Για να κάνετε μια τρύπα, χρησιμοποιήστε μια κορώνα για ξύλινα υλικά. Πρέπει να υπάρχει σαφής σύμπτωση της διάμετρος με τις διαστασιακές παραμέτρους της λυχνίας, αλλά όχι λιγότερο από 4 mm από τους εμπρόσθιους δακτυλίους. Οι τυπικές διαμέτρους περιλαμβάνουν παραμέτρους από 58 mm έως 74 mm. Λόγω του ότι η επισκευή των τρυπών είναι δύσκολη - σχεδιάζουμε πολύ προσεκτικά τον τόπο εγκατάστασης.

Συναρμολόγηση καμβά από πίνακες

Έτσι, το τελικό στάδιο θα είναι η συλλογή πάνελ PVC στην επιφάνεια της οροφής.

Για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς αυτή τη διαδικασία, πρέπει να ακολουθήσετε έναν απλό αλγόριθμο.

 • Πλαστικά προφίλ για εργασίες στερέωσης με πάνελ τοποθετούνται στα προφίλ οδηγών. Οι σύνδεσμοι κατασκευάζονται με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, οι οποίοι βιδώνονται στις λωρίδες στερέωσης.Όταν η άρθρωση στα γωνιακά τμήματα του πέλματος είναι πριονισμένη υπό γωνία 45 μοιρών.
 • Αρχικά, ο πίνακας PVC πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα ράφι μέσα στις αυλακώσεις των σανίδων και να στερεωθεί στα προφίλ οροφής με βίδες με πλυντήριο πρέσας.
 • Τα υπόλοιπα υλικά στερεώνονται με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, το ράφι δεν πρέπει να εισάγεται στις αυλακώσεις των σανίδων, αλλά στις αυλακώσεις του παρακείμενου πίνακα.
 • Προκειμένου να κατασκευαστεί μια ομαλή επιφάνεια οροφής, τα υλικά πρέπει να στερεωθούν πλησιέστερα σε σχέση μεταξύ τους.
 • Πολύ συχνά συμβαίνει ότι ο πίνακας που παραμένει τελευταίος είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από το απαιτούμενο μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται η περικοπή του πίνακα. Κόψτε τον πίνακα με 5-6 χιλιοστά μικρότερη από την περιοχή στην οποία θέλετε να το εγκαταστήσετε. Αρχικά, ο τελευταίος πίνακας συναρμολογείται στενά στις αυλακώσεις του πλίνθου, μετά τον οποίο μετατοπίζεται προς την κατεύθυνση του προτελευταίου υλικού για πιο πυκνή πίεση.

Για να γίνει το ανώτατο όριο των πάνελ από PVC στο μπάνιοΔεν απαιτούνται κατασκευαστικές δεξιότητες, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη και ακούραστη διαδικασία, όμως απαιτείται προσοχή και ακρίβεια.Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να επισημανθεί σωστά η οροφή και να γίνει κατασκευή πλαισίου. Αυτά τα δύο στάδια συμβάλλουν στη δημιουργία μιας επίπεδης επιφάνειας οροφής.

Χρήσιμες συμβουλές

Σε μικρά μπάνια, επιτρέπονται εργασίες εγκατάστασης χωρίς προφίλ οδηγού. Για να γίνει αυτό, κόψτε τις σανίδες στην επιφάνεια του τοίχου γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Συνιστάται για αυτή τη διαδικασία η εφαρμογή υγρών νυχιών. Οι πλίνθοι οροφής τοποθετούνται στην ανάρτηση με τέτοιο τρόπο ώστε οι άκρες της να καλύπτουν ελαφρώς τα άνω τμήματα των ήδη κολλημένων πλίνθων.

Όταν αγοράζετε ένα πάνελ από PVC, προσέξτε το πάχος της μπροστινής πλευράς και το μέγεθος των νευρώσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχή λειτουργεί: τόσο περισσότερο, τόσο καλύτερα, και σε αυτή την περίπτωση - πιο αξιόπιστη. Στην ιδανική περίπτωση, υπάρχουν τουλάχιστον 20 ενισχυτικά και πάχος υλικού 2,5 mm. Αυτοί οι δείκτες είναι υπεύθυνοι για μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή σε μηχανικές βλάβες.

Οι καλύτερες επιλογές

Ένα από τα πλεονεκτήματα του πλαστικού πλαισίου είναι η υψηλή αντοχή στο νερό και η αντοχή στην υγρασία. Λόγω της εξειδικευμένης επίστρωσης μεμβράνης, αποκλείεται η μετάδοση υγρασίας.Και λόγω του γεγονότος ότι σήμερα έχουν κατασκευαστεί πολλοί διαφορετικοί διαλύματα χρώματος, είναι εξαιρετικά εύκολο να επιλέξετε το απαραίτητο υλικό.

Το πάνελ PVC είναι ο πολύ χρυσός μέσος όρος, δεδομένου του λόγου τιμής-ποιότητας. Η επιφάνεια οροφής, διακοσμημένη με πλαστικό υλικό, μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς τη συμμετοχή ειδικών, αφού η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή. Λόγω της ιδιαιτερότητας του συνδετήρα σύνδεσης, πολλά πάνελ μοιάζουν με έναν ενιαίο καμβά.

Τα πάνελ από PVC χρησιμοποιούνται συχνά για την οροφή με ανώμαλες επιφάνειες. Δεν χρειάζεται να απαλλαγείτε από την παλιά επίστρωση. Αυτό το υλικό δεν απαιτεί φροντίδα, αρκεί να σκουπίζει συστηματικά την επιφάνεια με ένα ειδικό απορρυπαντικό.

Πώς να φτιάξετε την οροφή στο μπάνιο των πάνελ PVC, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο