Πλέγμα για πάνελ PVC: τύποι και κατασκευή

Η πλαστική επένδυση χρησιμοποιείται τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές εργασίες φινιρίσματος. Πρόσφατα, το υλικό άρχισε να εξέρχεται από τη μόδα λόγω της εμφάνισης νέων φινιρίσματος. Ωστόσο, ένα ευρύ φάσμα, διαθεσιμότητα και χαμηλό κόστος αφήνει αρκετά δημοφιλές.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του τοίχου είναι η απλότητα και η ευκολία εγκατάστασης, τα οποία ένα άτομο μπορεί εύκολα να χειριστεί, ακόμα κι αν το κάνει για πρώτη φορά. Για να δημιουργήσετε ένα κιβώτιο, χρειάζεστε ένα τρυπάνι με σφύρα, ένα κατσαβίδι, ένα πιστόλι αφρού, ένα βουλγαρικό, ένα όπλο για σιλικόνη ή υγρά καρφιά, ένα συρραπτικό για κατασκευή, ένα μοριακό μαχαίρι, μια γωνία, μια ταινία και ένα μολύβι.

Τύποι πάνελ

Στην εμφάνιση, οι πίνακες χωρίζονται σε τρεις τύπους.

  • Ομαλή - τα προϊόντα των οποίων οι τυποποιημένες διαστάσεις είναι 250-350 mm σε πλάτος και 3000-2700 mm σε μήκος. Αποτελούν μια όμορφη χυτή επιφάνεια. Το πάχος των προϊόντων κυμαίνεται από 8 mm έως 10 mm. Επιλογές πάνελ διαφέρουν στη μέθοδο της εφαρμογής χρώματος στην επιφάνεια εργασίας και, κατά συνέπεια, στην τιμή. Όλα αυτά είναι εύκολο να πλυθούν με διάλυμα σαπουνιού. Οι πλαστικοποιημένες πλάκες είναι ανθεκτικές στη μηχανική καταπόνηση, δεν εξασθενίζουν στον ήλιο.
  • Σχήμα - προϊόντα, τα άκρα των οποίων είναι διαμορφωμένα, τα οποία δίνουν στη συναρμολογημένη επιφάνεια την εμφάνιση του τοίχου. Το πλάτος αυτών των μοντέλων είναι συχνότερα 100 mm, λιγότερο συχνά - 153 mm. Έχουν ένα ομοιόμορφο χρώμα, συνήθως λευκό (ματ ή γυαλιστερό) ή μπεζ. Οι πίνακες έχουν δομή πλέγματος με κοιλότητες αέρα, οι οποίες μπορούν επίσης να έχουν διαφορετική πυκνότητα και πάχος.
  • Οροφή - ευκολότερη επιλογή. Τέτοια πλαίσια έχουν πάχος 5 mm. Είναι εύκολα τσαλακωμένα και είναι τα φθηνότερα. Είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε και να το χειριστείτε πολύ προσεκτικά. Το υλικό αυτό συνιστάται να αναπαριστά μόνο τις θέσεις που προστατεύονται από φυσικές και μηχανικές επιπτώσεις.

Συνέλευση

Μέθοδοι εγκατάστασης για πάνελ PVC, μόνο δύο:

  • απευθείας στο επίγειο επίπεδο.
  • χρησιμοποιώντας κιβώτια.

Για να εγκαταστήσετε τους πίνακες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη δοχεία, χρειάζεστε ένα επίπεδο επίπεδο βάσης με τις μικρότερες διαφορές. Κατάλληλο γυαλί, τοιχοποιία, σκυρόδεμα, OSB, κόντρα πλακέ, γυψοσανίδα, πλακόστρωτη επιφάνεια. Για το φωτιστικό χρησιμοποιήστε σιλικόνη, υγρά καρφιά, αφρό πολυουρεθάνης.

Αν δεν μπορείτε να προμηθευτείτε τέτοιους συνδετήρες, μπορείτε να κολλήσετε τα πάνελ σε ζεστό άσφαλτο ή λάδι μείγματα με άμμο ή τσιμέντο. Εφαρμόζονται στο σημείο βάσης ή στο ζιγκ-ζαγκ, συλλέγοντας βαθμιαία πλάκες και πιέζοντάς τα. Εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόστε αποστάτες. Οι σύνδεσμοι σε ξύλινη ή ξύλινη επιφάνεια παράγονται με τον κλασικό τρόπο - χρησιμοποιώντας καρφιά με φαρδιές κεφαλές, βίδες με αυτοκόλλητο ή συρραπτικό.

Η τοποθέτηση πλαισίων σε ανώμαλες επιφάνειες είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία. Για να το κάνετε αυτό, τα κιβώτια.

Μπορεί να γίνει από:

  • πλαστικοί οδηγοί?
  • ξύλινες ράβδους ή σχάρες.
  • μεταλλικά προφίλ.

Η ομοιογένεια του υλικού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή δίνει πολλά πλεονεκτήματα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ειδικούς πλαστικούς οδηγούς.Είναι ανθεκτικά, ελαφριά και δεν απαιτούν πρόσθετη επεξεργασία, επειδή δεν σαπίζουν. Έχουν επίσης ένα ειδικό σύνδεσμο για πάνελ (κλιπ), που απλοποιεί την εγκατάσταση.

Οι σύνδεσμοι πραγματοποιούνται απευθείας στο επίπεδο της βάσης, ξεκινώντας από το πιο κυρτό σημείο. Ένα τέτοιο πλαίσιο χρειάζεται πιο προσεκτική συναρμολόγηση. Οι οδηγοί πρέπει να τοποθετούνται αυστηρά παράλληλοι μεταξύ τους. Μόνο στην περίπτωση αυτή τα κλιπ θα εκπληρώσουν πλήρως το ρόλο των συνδετήρων. Το πρώτο πλαστικό πάνελ εγκαθίσταται αυστηρά σε γωνία 90 μοιρών σε σχέση με την πλάκα. Η εγκατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη επειδή τα στοιχεία είναι εύκολα λυγισμένα, έτσι μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί το ιδανικό επίπεδο.

Για την προσάρτηση στο επίπεδο δεν χρησιμοποιούνται απλοί πείροι 6/60 και μπουλόνια αγκύρωσης. Εργαστείτε καλύτερα μαζί, αυτό ισχύει και για τους κυρίους. Η κοιλότητα μέσα στους οδηγούς χρησιμοποιείται για την καλωδίωση του ηλεκτρικού καλωδίου. Οι πρίζες και οι διακόπτες καθιστούν γενικά, τον φωτισμό - εξωτερικό. Άλλοι τύποι τοποθέτησης ηλεκτρικών εξαρτημάτων απαιτούν πρόσθετες προπαρασκευαστικές εργασίες με τη βάση.

Το πιο συνηθισμένο φθηνό και προσιτό ξύλινο κιβώτιο. Το υλικό για την κατασκευή του μπορεί να χρησιμεύσει σαν σχάρες ή ξυλεία. Είναι προεπεξεργασμένα με ένα αντισηπτικό παρασκεύασμα κατά του μύκητα και του μούχλας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε και να εμποδίσετε τον εμποτισμό.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το αεροπλάνο, που συναρμολογείται από πάνελ PVC, δεν αναπνέει και αυτό το κλουβί χρειάζεται αερισμό. Γι 'αυτό, κόβονται στις ράβδους, εάν είναι τοποθετημένοι κοντά στη βάση. Το Ρέικι μπορεί να στερεωθεί με μικρούς χώρους. Μην παρεμβάλλετε διακοσμητικές πλαστικές γρίλιες. Αν υπάρχει κουκούλα (όπως, για παράδειγμα, στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στη λουτρόπολη ή στην κουζίνα), τότε ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας μπορεί να είναι καλός βοηθός στη διατήρηση του σωστού κλίματος.

Το πλαίσιο των πάνελ τοποθετείται στους γόμφους και ισοπέδωσε επίπεδο με τη βοήθεια επενδύσεων στη θέση της στερέωσης. Η απόσταση μεταξύ των οδηγών σκελετού επιλέγεται αυθαίρετα, το βήμα των 30 cm είναι αρκετό.Με την έλλειψη ή την εξοικονόμηση υλικού, η απόσταση μπορεί να αυξηθεί έως και 50 cm.Για μια ποιοτική τοποθέτηση των πάνελ, τα ξύλινα εξαρτήματα του καπακιού πρέπει να είναι επίπεδα και λεία. Εντούτοις, κρύβονται πίσω από το μπροστινό εξώφυλλο, οπότε χρησιμοποιώντας ακατέργαστα ακατέργαστα τεμάχια για το σκοπό αυτό είναι πολύσπατάλη. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετήστε το μισό άκρο του σκάφους ή το BU (για παράδειγμα, παλαιά διακοσμητικά ή ακόμα και πλίνθο).

Το πλαίσιο συλλέγεται γύρω από την περίμετρο. Παράκαμψη θυρών και ανοίγματα παραθύρων, τεχνικές τρύπες. Στις γωνίες όπου συναντώνται δύο αεροπλάνα, είναι απαραίτητο να παρατηρήσουμε την κάθετοτητα.

Το επόμενο εξάρτημα του καπακιού και ταυτόχρονα το μπροστινό φινίρισμα είναι πρόσθετα πλαστικά εξαρτήματα. Γεωμετρικά, ο χώρος είναι τρισδιάστατος. Ως εκ τούτου, σε μια γωνία μπορεί να συναντήσει μόνο τρία αεροπλάνα. Για μια ομοιόμορφη μετάβαση μεταξύ των επιπέδων και για να κρύψουν τα κενά, υπάρχουν διάφορα πλαστικά προφίλ. Το επίπεδο εκκίνησης περιβάλλει το ενιαίο επίπεδο κατά μήκος της περιμέτρου, για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιείται επίσης η οροφή της οροφής.

Το προφίλ σύνδεσης χρησιμοποιείται για τη διάκριση μεταξύ δύο πάνελ διαφορετικού τύπου ή χρώματος. σε ένα αεροπλάνο ή να τα κατασκευάσετε. Για την κάλυψη των δύο επιπέδων σχεδιάζονται λωρίδες υπό μορφή εσωτερικής και εξωτερικής γωνίας. Για να τερματίσει το επίπεδο των πλαισίων και να κρύψει τον τεχνικό χώρο μεταξύ του και της βάσης του τοίχου, χρησιμοποιείται μια ράβδος σχήματος F.

Τα προφίλ είναι στερεωμένα στις γωνίες και κατά μήκος της περιμέτρου του πλαισίου με τον κλασικό τρόπο. Στη συνέχεια, κόψτε τον πίνακα 3-4 mm κάτω από τη μετρούμενη απόσταση. Αυτό πρέπει να γίνει, αλλιώς το πλαστικό υλικό θα "διογκωθεί". Στη συνέχεια, το πλαίσιο εισάγεται στις αυλακώσεις των προφίλ. Ασφαλίστε το με τους υπόλοιπους οδηγούς. Η απόσταση στο πλαίσιο είναι σημειωμένη με μια γωνία και κόβεται με λεπίδα για μέταλλο ή παζλ με την ίδια λεπίδα. Το πλαστικό επίσης κόβεται εύκολα και γρήγορα από τον μύλο, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη διαδικασία σχηματίζεται πολλή σκόνη κατασκευής.

Χύτευση

Μπορείτε να αρνηθείτε τη χρήση πλαστικών εξαρτημάτων και να σφραγίσετε τις ραφές για να εφαρμόσετε τη χύτευση. Χρησιμοποιώντας ένα καλούπι από διάφορα υλικά (ξύλο, αφρό) σε πάνελ από PVC είναι παράλογο, γιατί θα χρειαστεί πρόσθετη επεξεργασία (βαφή, βερνίκωμα). Είναι καλύτερο να κολλήσετε τα σγουράκια, δηλαδή το καλούπι του ίδιου υλικού PVC.

Συνδέστε το στοιχείο μπορεί να είναι μια ειδική κόλλα, τα οποία θα σας προσφέρουμε όταν αγοράζετε ένα καλούπι στην αποθήκη, καθώς και σε υγρά καρφιά ή σε super-κόλλα τύπου "Moment". Υπάρχουν γωνίες PVC διαφόρων μεγεθών, οι οποίες είναι απλά κολλημένες στον πίνακα. Υπάρχει λιγότερη ταλαιπωρία με αυτό το είδος διακόσμησης και η διαδικασία απαιτεί λιγότερο χρόνο, αλλά είναι αδύνατο να αποσυναρμολογήσετε τα πάνελ αφού δεν τα καταστρέψετε.

Μεταλλικό προφίλ

Για πολύ ανώμαλες επιφάνειες, για τη δημιουργία ενός πολύπλευρου επιπέδου ή ενός επιπέδου με διαφορετική γωνία κλίσης, για τη χρήση διαφόρων τύπων ενσωματωμένων φωτιστικών, καθώς και για τη δημιουργία καναλιού καυσαερίων χρησιμοποιούνται μεταλλικά προφίλ, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για την τοποθέτηση γυψοσανίδας. Το πλαίσιο αυτό ζυγίζει περισσότερο και απαιτεί για την τοποθέτησή του περισσότερα ειδικά εξαρτήματα. Αλλά διακρίνεται από αξιοπιστία, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, είναι ιδανικό τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές εργασίες.

Το πλαίσιο θα είναι τόσο εύκολο όσο το Lego, μόνο κατά τη συναρμολόγηση είναι απαραίτητο να γίνουν περισσότεροι χειρισμοί (υποκοπές, μετρήσεις, εισπνοές, στροφές). Ωστόσο, δεν προκύπτουν εδώ δυσκολίες. Ένα άτομο που έχει συγκεντρώσει ένα τέτοιο πλαίσιο τουλάχιστον μία φορά μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το έργο πολύ γρήγορα.

Αυτή η έκδοση του πλέγματος επιτρέπει τη χρήση μόνωσης, η οποία επίσης λειτουργεί ως ηχομονωτικό στοιχείο. Είναι δυνατή η επιλογή διαμερισμάτων. Ταυτόχρονα, η σιδηροτροχιά αλουμινίου σχήματος Sh (επίσης αποκαλούμενη οροφή) είναι ενισχυμένη με ξύλινη ράβδο 40/50 mm. Αυτή η ενίσχυση είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας πόρτας.Εάν θέλετε, μπορείτε να βελτιώσετε ολόκληρο το πλαίσιο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Αυτά τα ράφια είναι στερεωμένα στην οροφή και στο δάπεδο με τη βοήθεια ενισχυμένων ή απλών μεταλλικών γωνιών σφιγμένων με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Οι διασταυρώσεις συνδέονται με τον ίδιο τρόπο και μπορούν επίσης να ενισχυθούν. Ο αριθμός τους εξαρτάται από τον τρόπο τοποθέτησης του πάνελ από PVC - κάθετα ή οριζόντια.

Στον τοίχο ή στην οροφή, ο πηχτός είναι σταθερός. Κατά μήκος της περιμέτρου τοποθετείται οδηγός σχήματος U σε προγραμματισμένη απόσταση από τη βάση. Αν η περιοχή της αλληλεπικαλυπτόμενης επιφάνειας είναι μικρή (πλάτους περίπου ενός μέτρου), τότε το προφίλ σχήματος W εισάγεται μέσα σε αυτό και σφίγγεται με ένα βιδωτό κοχλία (εννέα με ή χωρίς τρυπάνι).

Εάν το πλάτος είναι μεγαλύτερο, τότε οι αναρτήσεις τοποθετούνται στο επίπεδο. χρησιμοποιώντας ένα καρφί 6/40, 6/60 ή κατσαβίδι, ανάλογα με το υλικό του επιπέδου. Οι αναρτήσεις (κροκόδειλοι) στερεώνουν το προφίλ οδηγών στο ίδιο επίπεδο με τα ίδια εννέα. Αντί των εννέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένες μικρές βίδες με ή χωρίς πλυντήριο πρέσας. Η επιλογή πλύσης πρέσας θα είναι ακριβότερη, αλλά είναι καλύτερα τοποθετημένη στο αεροπλάνο και δεν παρεμβάλλεται στην εγκατάσταση των πάνελ.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα του υλικού

Κατ 'αρχάς καθορίστε σε ποια κατεύθυνση θα τοποθετηθεί ο πίνακας. Για πάνελ χωρίς οροφή χωρίς οροφή, είναι καλύτερο να τοποθετείτε κάθετα τη διείσδυση της πηγής φωτός μέσα στο δωμάτιο. Η ποιότητα του υλικού είναι διαφορετική και κανείς δεν είναι άτρωτος από ελαττώματα στην εγκατάσταση και αυτή η μέθοδος θα μειώσει την εξωτερική εκδήλωση αυτών των ελλείψεων.

Για να εξοικονομήσετε υλικό, μπορείτε να εξετάσετε και τις δύο επιλογές για την τοποθέτηση πλαισίων (κατά μήκος και πέρα) και να καθορίσετε ποια μέθοδο θα έχει λιγότερα αποκόμματα. Αφού γνωρίσετε την κατεύθυνση των οδηγών εδράνων της λάμας, διαιρέστε την απόσταση του επιπέδου από το βήμα των οδηγών. Έτσι παίρνετε τον αριθμό τους συν ένα ακόμα κομμάτι. Αυτό είναι το ελάχιστο υλικό pogonazh στο οποίο μπορείτε να εκτελέσετε την εγκατάσταση πάνελ.

Για να εκτελέσετε πιο εκτεταμένες εργασίες, πρέπει να προσθέσετε την περίμετρο κάθε αεροπλάνου, τα τεχνικά, τα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Κατά τους υπολογισμούς, είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη το φάσμα των αγορασθέντων προϊόντων. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να παραγγείλετε κιβώτια συστατικών.

Σχετικά με τους τύπους κιβωτίων για πάνελ PVC, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο