Πώς να ράψετε ένα φύλλο σε μια ελαστική ταινία;

Τα τελευταία χρόνια, τα ελαστικά φύλλα έχουν κερδίσει σταθερή δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Το γεγονός αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι τα υψηλά στρώματα στις πηγές είναι ευρέως διαδεδομένα. Αυτά τα προϊόντα απαιτούν φύλλα που έχουν ασφαλή εφαρμογή.

Τα φύλλα με ελαστική ταινία αντιστοιχούν άριστα σε μια παρόμοια εργασία, η ελαστική ταινία στερεώνει σταθερά το ύφασμα και δεν του επιτρέπει να παραμορφώνεται. Το κόστος ενός φύλλου με μια ελαστική ταινία είναι αισθητά υψηλότερο, επομένως, οι ερωμένες ερωμένες συχνά το ράφουν ανεξάρτητα, ειδικά επειδή αυτή η επιχείρηση δεν απαιτεί υψηλά προσόντα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα σύγχρονα κρεβάτια είναι εξοπλισμένα με διάφορα στρώματα από λάτεξ μέχρι την άνοιξη. Μερικές φορές το ύψος του προϊόντος μπορεί να φτάσει τα 25-30 εκατοστά, και για να φτιάξετε ένα τέτοιο κρεβάτι με ένα φύλλο με ελαστική ταινία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο απλά φύλλα για να το ράψετε.Αλλά πρώτα, αυτά τα φύλλα είναι ραμμένα σε ένα ύφασμα, και μόνο στη συνέχεια ραμμένα τσίχλα.

Αν ακολουθήσετε όλους τους κανόνες ράψιμο με το σωστό μέγεθος, τότε τα φύλλα με ελαστική ταινία θα ταιριάζουν στο στρώμα αρκετά σφιχτά, ενώ το σχήμα θα παραμείνει αμετάβλητο. Στα εμπορικά δάπεδα είναι πάντα παρουσία ενός τέτοιου προϊόντος. Τα ντεμοντέ φύλλα έχουν αποδειχθεί από τις καλύτερες πλευρές: δεν σφυρίζουν και "κρατούν" το σχήμα. Αλλά δεν μπορούν όλοι να τους αντέξουν οικονομικά, έτσι, willy-nilly, πολλές νοικοκυρές έχουν μια ερώτηση για το πώς να κάνουν κάτι τέτοιο με τα χέρια τους.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο εδώ. Η τεχνολογία κατασκευής δεν είναι περίπλοκη. Οφέλη από την εφαρμογή:

 • το φύλλο σε μια ελαστική ταινία φαίνεται αισθητικά.
 • είναι πιο λειτουργικό, δεν θρυμματίζεται και δεν χτυπά "σε ένα σωρό"?
 • το στρώμα είναι σχεδόν αόρατο, λιγότερο βρώμικο.
 • στα παιδικά κρεβάτια, τα φύλλα με ελαστική είναι απαραίτητα, ειδικά όταν υπάρχει μια ταινία πάνω τους.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων είναι το γεγονός ότι το φύλλο είναι ακατάλληλο για σίδηρο. Κατά την αποθήκευση, είναι προτιμότερο να κυλήσετε τα προϊόντα σε μικρούς ρόλους που μπορούν να αποθηκευτούν συμπαγές σε μια ντουλάπα από λινό.

Επιλογή σχήματος

Για το ράψιμο φύλλων μεγέθους 160x200 cm, το βαμβάκι ή το λινάρι είναι το καλύτερο.Το λινάρι είναι ένα μάλλον πυκνό ύφασμα που μπορεί να αντέξει μεγάλο αριθμό πλύσεων. Απορροφά την υγρασία και διέρχεται αέρα. Το λινάρι και το βαμβάκι δεν συσσωρεύουν ηλεκτροστατικά φορτία, δεν προκαλούν ερεθισμό του δέρματος και αλλεργίες.

Τα βαμβακερά υφάσματα και σατέν θεωρούνται τα βαμβακερά υφάσματα με τις καλύτερες πωλήσεις. Είναι ιδανικά για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και θεωρούνται ανθεκτικά στη φθορά, έχουν καλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.

  Για να κάνετε τη σωστή επιλογή του μεγέθους, πρώτα απ 'όλα πρέπει να καθορίσετε τις ακριβείς διαστάσεις του στρώματος. Σε κάθε προϊόν αυτού του είδους υπάρχει μια ετικέτα και περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

  • η πρώτη γραμμή υποδεικνύει τη διάρκεια του προϊόντος.
  • το δεύτερο επιβεβαιώνει το πλάτος.
  • το τρίτο όνομα είναι το ύψος του στρώματος.

  Το φύλλο μπορεί να είναι οβάλ ή στρογγυλό σύμφωνα με το σχήμα του στρώματος. Τα ορθογώνια σχήματα είναι συνήθως για ενήλικες. Τα μεγέθη φύλλων είναι τα ακόλουθα (σε εκατοστά):

  • 120x60;
  • 60x120;
  • 140x200;
  • 90x200

  Τα προϊόντα του ευρώ είναι πιο συχνά από ένα χρωματικό σχήμα, οπότε η επιλογή δεν είναι δυσκολία - μόνο σε μέγεθος. Τζέρσεϋ φύλλα είναι πολύ καλά - είναι μαλακά και μαλακά.Διατηρήστε το σχήμα τους μετά από πολλούς κύκλους διέλευσης από το πλυντήριο. Και δεν μπορούν να σιδερώσουν, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα. Σύγχρονη βαφή ανθεκτική, έτσι τα πράγματα δεν ρίχνονται με την πάροδο του χρόνου.

  Υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας υλικού

  Για να υπολογιστεί η απαιτούμενη ποσότητα υφάσματος για τα φύλλα σε μια ελαστική ταινία, είναι απαραίτητο να κατανοηθούν οι παράμετροι του στρώματος. Εάν το κρεβάτι με στρώμα έχει μέγεθος 122x62 cm και το ύψος του στρώματος είναι 14 cm, τότε ο υπολογισμός πρέπει να γίνει ως εξής:

  Οι αριθμοί 122 και 62 προστίθενται σε 14 cm (το ύψος του στρώματος). Σε αυτή την περίπτωση, η παράμετρος θα είναι 136x76 εκ. Για να ράψετε ένα κόμμι, χρειάζεστε μια συγκεκριμένη ποσότητα ύλης, περίπου 3 εκατοστά από όλες τις πλευρές. Αποδεικνύεται ότι το υλικό θα χρειαστεί 139x79 εκ.

  Δημιουργία μοτίβου

  Για να κόψετε σωστά το υλικό, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα σχέδιο - ένα σχέδιο, διαφορετικά υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία να ξοδέψετε επιπλέον θέμα.

  Σε ένα καθαρό φύλλο χαρτιού με ένα χάρακα και ένα τρίγωνο είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε ένα διάγραμμα σε μια κλίμακα 1: 4, προσθέτοντας το ύψος του στρώματος στο σχηματικό τετράπλευρο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιτυγχάνονται, γίνεται χαρτί (χαρτί εφημερίδας ή σχεδίου).Το τελικό μοτίβο εφαρμόζεται στο ισιώδες ύφασμα (μπορεί να απλωθεί στο πάτωμα ή στο τραπέζι).

  Λάβετε υπόψη ότι τα βαμβακερά υφάσματα συρρικνώνονται. Αν βάζετε ένα φύλλο σε μια ελαστική ταινία από ένα χοντρό κομμάτι 230 cm πλάτος, τότε θα πρέπει να πάρετε την ύλη με ένα περιθώριο, δηλαδή περίπου 265 cm.

  Το μοτίβο θα γίνει στο ίδιο το ύφασμα, οπότε πρέπει να είναι απόλυτα ομαλό. 10-12 cm προστίθενται σε κάθε πλευρά, θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του στρώματος, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη μια μικρή ποσότητα υλικού για το ελαστικό.

  Θα χρειαστεί να εναρμονιστούν αρμονικά και οι τέσσερις γωνίες, ώστε να μην υπάρχουν παραμορφώσεις του υφάσματος. Πριν ξεκινήσετε, συνιστάται να ελέγχετε κάθε παράμετρο αρκετές φορές. Είναι σημαντικό το στρώμα μοτίβο να αντιστοιχεί στο 100%. Μερικές φορές για διάφορους λόγους θα πρέπει να αυξήσετε το ύφασμα, θα πρέπει να γίνει στην κορυφή, τότε η ραφή θα βρίσκεται κάτω από τα μαξιλάρια. Συνιστάται να θυμάστε:

  • σύνθετο hemming δεν έχει νόημα, μπορείτε εύκολα να μπερδευτείτε?
  • όσο ευρύτερη είναι η κόμμι, τόσο περισσότερο περιθώριο έχει.
  • στο προκύπτον ορθογώνιο, οι γωνίες θα πρέπει να στρογγυλεύονται, οπότε κάθε άκρη θα πρέπει να μπαίνει μέχρι 0,8 cm και θα πρέπει επίσης να σιδερωθεί καλά.
  • 3 εκατοστά ραφή και ραφή ράμματα.

  Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η παρουσία ενός μικρού διακένου στη ραφή ραφής, όπου θα εισαχθεί το πλεξούδα. Στην κορδέλα στερεώνεται ένας πείρος και εισάγεται μέσα στο κορδόνι περίσφιξης, τεντώντας το κόμμι σε όλη την περίμετρο του φύλλου. Και τα δύο άκρα της ταινίας σφραγίζονται στη συνέχεια μαζί ή ξεχωριστά.

  Τα ακόλουθα πρέπει να σημειωθούν ως συστάσεις:

  • το κόμμι πρέπει να είναι εκατοστόμετρο δέκα φορές μεγαλύτερο από την περίμετρο του ίδιου του στρώματος και μετά την τοποθέτησή του στο κορδόνι περίσφιξης ρυθμίζεται στην απαιτούμενη τάση με την αποκοπή ενός επιπλέον μήκους.
  • το φυσικό ύφασμα πρέπει να πλένεται, να ξηραίνεται και να σιδερώνεται για να συρρικνωθεί.

  Βήμα προς βήμα περιγραφή της κατασκευής του προϊόντος

  Για να ράψετε ένα φύλλο σε μια ελαστική ταινία με τα χέρια σας, θα πρέπει να μάθετε μια μικρή κύρια τάξη.

  Η τομή του υφάσματος λαμβάνεται συνήθως 2x1 m. Εάν το απαιτούμενο μέγεθος λείπει, τότε μπορεί να γίνει ένα από τα δύο παλιά φύλλα. Τις περισσότερες φορές, τα απορροφητικά υφάσματα είναι κατάλληλα για τα φύλλα:

  • λινάρι?
  • βαμβάκι.
  • μπαμπού
  λινάρι
  βαμβάκι
  μπαμπού

  Υπάρχουν επίσης υλικά από λινάρι, βαμβάκι, κλωστές από PVC. Τα φανέλα και τα πλεκτά είναι επίσης δημοφιλή, είναι μαλακά και ευχάριστα στην αφή.Κατά την κρύα εποχή, φύλλα τέτοιων υλικών είναι προτιμότερα. Το πλεονέκτημα αυτών των υλικών είναι ότι είναι ευέλικτα και τεντώνονται καλά. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε περίπλοκους υπολογισμούς με επιτρεπόμενες ανοχές συρρίκνωσης · ​​σε αυτό το σημείο απαντώνται πιο συχνά σφάλματα και ανακρίβειες.

  Το παραδοσιακό φυσικό υλικό δεν μπορεί να "λειτουργήσει" χωρίς συρρίκνωση, οπότε στους υπολογισμούς πρέπει πάντα να προσθέτετε ένα απόθεμα των 10-15 cm. Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων υπολογισμών, το θέμα καθορίζεται σε γωνιακά σημεία. Θα πρέπει και πάλι να μετρηθεί προσεκτικά, καταγράφοντας όλες τις παραμέτρους. Όσο μικρότερο είναι το σφάλμα, τόσο το καλύτερο θα συμβεί, τόσο περισσότερο θα εξυπηρετήσει. Εάν δεν προκύψουν ερωτήσεις, τότε ράψιμο σε όλες τις γωνίες γίνεται με δύο ραφές. Το στέμμα της εργασίας θα είναι μια πλήρης κάλυψη που θα πρέπει να ταιριάζει στο στρώμα σφιχτά.

  Για να εισαγάγετε ένα κόμμι σε ένα υλικό, υπάρχουν δύο τρόποι.

  1. Στην πρώτη εκδοχή, οι άκρες του υφάσματος διπλώνονται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου · μια ταινία ή μια κορδέλα πρέπει να ραμμένο από την εξωτερική όψη.
  2. Η δεύτερη επιλογή είναι όταν το θέμα κάμπτεται γύρω από την περίμετρο, αποδεικνύεται η ραφή, η οποία σε επαγγελματική χρήση ονομάζεται kuliska.Κατόπιν περνάει το ελαστικό, τα άκρα του οποίου στερεώνονται σταθερά.

  Αυτές οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται πιο συχνά, καθώς είναι απλές και αξιόπιστες.

  Όπως ήδη αναφέρθηκε, το σιδέρωμα τέτοιων κλινοσκεπασμάτων είναι δύσκολο, επομένως, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν συχνά την τρίτη μέθοδο εισαγωγής μιας ελαστικής ταινίας. Το ελαστικό στερεώνεται μόνο στις γωνίες, αντίστοιχα, 22 εκατοστά θα παραμείνουν σε κάθε γωνία, δηλαδή περίπου 85-90 εκ. Ελαστικό θα απαιτηθεί.Το υλικό είναι επίσης λυγισμένο με το σιδέρωμα, το ύφασμα είναι ραμμένο στις γωνίες. Στη συνέχεια, όλα τα μέρη κόβονται σε μια γραφομηχανή. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα μέσα σε τρεις ώρες.

  Τελευταία μέθοδος: Τα κούμπωμα στερεώνονται στα γωνιακά σημεία του φύλλου. Ο Klammer κάλεσε ελαστικές ζώνες σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Για μεγαλύτερη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα, συχνά χρησιμοποιούνται και εγκάρσιες κορδέλες. Στις δύο τελευταίες εκδόσεις, το φύλλο μπορεί να μειωθεί κατά 6 cm.

  Το φύλλο έχει μια πρόσθετη βάση, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι ακόμα πιο τεντωμένη. Επιπλέον, από μια τέτοια τεχνολογία σημαντική εξοικονόμηση της ύλης. Σε πολλά καλά ξενοδοχεία μπορείτε να βρείτε τις λεγόμενες κούνιες σε στρώματα - αυτοί είναι σφιγκτήρες που μοιάζουν πραγματικά με αυτό το κομμάτι ρούχα.

  Ως πρόσθετες συσκευές για τη στερέωση των τεντωμένων φύλλων, χρησιμοποιούνται διάφορα κλιπ ή κλιπ, τα οποία είναι τοποθετημένα στη σωλήνωση ή σφίγγουν την άκρη. Τέτοιες απλές συσκευές μπορούν να διπλασιάσουν τη διάρκεια ζωής του υφάσματος. * +

  Φύλλα με ελαστικές ταινίες είναι στη ζήτηση στα μολυσματικά τμήματα πολλών νοσοκομείων. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που αποτρέπει τους παθογόνους οργανισμούς από το στρώμα. Αυτός ο παράγοντας σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε υλικά κεφάλαια για απρογραμμάτιστη απολύμανση.

  Το σιδέρωμα τέτοιων πραγμάτων είναι ένα απλό θέμα: το φύλλο στρέφει τις γωνίες προς τα έξω, διπλώνει μαζί και έπειτα σιδερώνει τους στη λειτουργία "ατμού".

  Το πλύσιμο των φύλλων με ελαστικό θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια ουσία που μαλακώνει τις ίνες του υφάσματος και κάνει το νερό μαλακότερο. Μετά το πλύσιμο έχει ολοκληρωθεί, συνιστάται να ελέγξετε το θέμα για την παρουσία μικρών αντικειμένων πλύσης, μερικές φορές φτάνουν εκεί.

  Συχνά το φύλλο επί μιας ελαστικής ταινίας χρησιμοποιείται ως στρώμα στρώματος, το οποίο προστατεύει το προϊόν από μόλυνση. Ένα τέτοιο απλό εξάρτημα παρατείνει τη ζωή των στρώσεων, ειδικά του latex. Το θέμα είναι αρκετά συναφές, επειδή τέτοια στρώματα είναι αρκετά υψηλές τιμές.Το ύφασμα για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιείται συχνά πυκνό - λινά ή βαμβάκι.

  Τα φλοκωτά φύλλα είναι πολύ λειτουργικά το χειμώνα, το υλικό έχει καλή θερμική αγωγιμότητα και είναι ευχάριστο στην αφή. Αυτά τα προϊόντα δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργικές αντιδράσεις.

  Εάν η ελαστική ταινία ενός φύλλου χρώματος είναι ένα σημάδι καλού στιλ, είναι εύκολο να βρείτε το σωστό υλικό σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

  Συνιστώμενη ράμπα συρραφή, που ονομάζεται "ζιγκ-ζαγκ". Αυτό χρησιμοποιεί ένα ειδικό πόδι. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια ακριβή ευρεία ελαστική ταινία από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή, αυτό θα είναι μια αξιόπιστη εγγύηση ότι το στοιχείο θα διαρκέσει πολύ καιρό.

  Εργαλεία για εργασία:

  • ψαλίδι;
  • τρίγωνο κυβερνήτης?
  • Whatman χαρτί?
  • ραπτομηχανή?
  • αγορά ·
  • μετρητή ξύλινα ή μέταλλο χάρακα?
  • νήματα και βελόνες.

     Το ράψιμο τέτοιων προϊόντων δεν είναι το πιο δύσκολο έργο, αλλά πρέπει να υπάρχει πρακτική εμπειρία. Είναι καλύτερο για ένα νέο άτομο να επανελέξει τους υπολογισμούς του πολλές φορές και να κάνει τα τακτοποιημένα, σωστά μοτίβα. Αντιπροσωπεύουν την υποβρύχια πέτρα σε αυτή την περίπτωση, αν κάνετε κάποιο λάθος, το υλικό μπορεί να υποστεί βλάβη.Τότε θα πρέπει αναπόφευκτα να ξανασυμβεί όλα, και αυτό θα συνεπαγόταν επιπλέον κόστος.

     Πώς να ράψετε ένα φύλλο σε μια ελαστική ταινία, δείτε το παρακάτω βίντεο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο