Ποια είναι τα μεγέθη του πλαισίου;

Η προσγείωση έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη όταν αντιμετωπίζει την πρόσοψη των κτιρίων. Αυτό οφείλεται στην αντίσταση του υλικού στο περιβάλλον (υγρασία, παγετό και ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας, άνεμος squally), αντοχή και αισθητική. Τα πάνελ είναι βαμμένα σε παστέλ ή φωτεινά χρώματα, μπορούν να είναι γυαλιστερά ή ματ, αλλά και να μιμούνται πέτρα και τοιχοποιία, ξύλινες και κεραμικές επιφάνειες.

Φύλλο απελευθέρωσης παρακαμπτήριου - πίνακες, οι διαστάσεις των οποίων εξαρτώνται από τον τύπο του προφίλ, τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής του και τον κατασκευαστή.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα κύρια πλεονεκτήματα της παρακαμπτήριος - η αντοχή της στην υγρασία. Τα πλαστικά μοντέλα δεν μεταδίδουν υγρασία, τα μεταλλικά ομόλογα διαθέτουν ειδική επίστρωση πολυμερών που παρέχει υδατοαπωθητικές ιδιότητες του υλικού.

Είναι σημαντικό ότι η τοποθέτηση πλαισίου έχει μεγάλη αντοχή, γεγονός που το καθιστά αξιόπιστο υλικό για την κάλυψη του σπιτιού. Από αυτή την άποψη, τα μεταλλικά πλαίσια είναι ισχυρότερα, δεν φοβούνται μηχανικά πλήγματα.

Λόγω του μικρού συντελεστή διαστολής, τα προφίλ δεν ραγίζουν στο κρύο και αντέχουν 60 κύκλους κατάψυξης. Η παρουσία ενός αντιολισθητικού κλειδώματος σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το υλικό χωρίς φόβο ακόμα και σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από ανεμοδαρμένο άνεμο.

Η ζωή του υλικού είναι επίσης εντυπωσιακή, η οποία, κατά μέσο όρο, είναι 30-60 χρόνια ανάλογα με τον τύπο του πάνελ.

Οι περισσότεροι πίνακες πλαισιώσεως έχουν μικρό βάρος (3-6 kg ανά m2)επομένως, δεν απαιτείται πρόσθετη ενίσχυση της θεμελίωσης. Τα προφίλ μπορούν να τοποθετηθούν μαζί με το μονωτικό υλικό (ορυκτό μαλλί σε ρολά ή πολυστερίνη). Η στερέωση πραγματοποιείται απευθείας στον τοίχο ή στο κιβώτιο (από ξύλο ή μέταλλο). Αν επιλέξετε τη μέθοδο τοποθέτησης στο κιβώτιο, τότε δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την επίπεδη επιφάνεια των τοίχων. Χάρη σε αυτή την τεχνική, είναι εύκολο να κρύβονται επιφανειακές ανωμαλίες και ρωγμές.

Λόγω της παρουσίας του μηχανισμού ασφάλισης, οι πίνακες συναρμολογούνται εύκολα με βάση την αρχή του σχεδιαστή των παιδιών. Με άλλα λόγια, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματιών, είναι δυνατή η τοποθέτηση του υλικού ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το πάνελ θα πρέπει να διατηρείται για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Χρησιμοποιώντας παρακαμπτήριος με απομίμηση διαφόρων επιφανειών, είναι δυνατό να επιτύχετε ενδιαφέρουσες στιλιστικές αποφάσεις. Είναι σημαντικό ότι το υλικό μιμείται πέτρα, ξύλο, τούβλο όσο το δυνατόν ακριβέστερα · μπορείτε μόνο να υποψιάζεστε αυτή την τυποποίηση στην περιοχή.

Τέλος, η παρακαμπτήριος διαφέρει σε προσιτή τιμή, η τιμή της θα είναι σίγουρα χαμηλότερη από το κόστος της επένδυσης με πέτρα ή τούβλο.

Μεγέθη διαφόρων τύπων

Τα προφίλ πλαισίου διαστάσεων δεν διέπονται από τα πρότυπα του κράτους. Κάθε κατασκευαστής αποφασίζει ανεξάρτητα ποια είναι τα μεγέθη των πάνελ.

Οι διαστάσεις δεν εξαρτώνται μόνο από το εμπορικό σήμα στο οποίο παράγονται τα προφίλ για υπαίθρια εργασία, αλλά και από τον τύπο τους. Είναι σημαντικό για το είδος του φινιρίσματος του προφίλ που προορίζεται. Έτσι, οι επιλογές μπροστά έχουν μικρότερο πάχος από το υπόγειο. Τα τελευταία έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν και να διακοσμούν το υπόγειο του κτιρίου, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο στην υγρασία, τα οδικά αντιδραστήρια και τις μηχανικές βλάβες. Αυτός είναι ο λόγος για το πάχος των πλαισίων σόλας, 1,5-2 φορές το ύψος του τυποποιημένου προφίλ για την πρόσοψη.

Πληροφορίες σχετικά με το πλάτος, το μήκος και το ύψος του πλαισίου είναι απαραίτητα για τον ακριβή υπολογισμό του απαιτούμενου αριθμού πακέτων παρατήρησης, λαμβάνοντας υπόψη τα απόβλητα κατά την εγκατάσταση.

Ξύλινο

Έχει αντοχή και αντοχή στην υγρασία, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση της κανονικής επεξεργασίας με ειδικές ενώσεις. Το υλικό χαρακτηρίζεται από καλή απόδοση θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, μοναδική χρωματική σειρά και μοναδική υφή, υψηλό κόστος.

Οι κατασκευαστές συνιστάται να τηρούν τους ακόλουθους δείκτες στην κατασκευή του υλικού: μήκος - από 2 έως 6 m, πλάτος - όχι περισσότερο από 22 cm, πάχος - όχι περισσότερο από 2,2 mm.

Τσιμέντο

Το υλικό στη βάση έχει μίγματα τσιμέντου και τροποποιητές και για να εξασφαλιστεί η αντοχή του, προστίθενται ειδικές ίνες κυτταρίνης, οι οποίες έχουν ενισχυτική ιδιότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα στερεό μονολιθικό υλικό που είναι ανθεκτικό στον παγετό και την υψηλή υγρασία. Ωστόσο, τα πάνελ τσιμέντου δεν είναι κατάλληλα για κάθε τύπο θεμελίωσης, επειδή δίνουν πρόσθετο φορτίο στα θεμέλια του κτιρίου.

Το μήκος αυτών των πλαισίων μπορεί να είναι από 3 έως 3,6 mm, πλάτος - 20 cm, πάχος - 0,8-1,2 mm.

Βινύλιο

Είναι κατασκευασμένο με βάση το χλωριούχο πολυβινύλιο, επιτρέπεται κάποια ποσότητα ακρυλικού στη σύνθεση (αποδεικνύεται ακρυλικό παρακαμπτήριος, το οποίο είναι ένα είδος βινύλιο).Τα πλαστικά πάνελ χαρακτηρίζονται από ελαστικότητα, καθώς και από τον πλούτο της χρωματικής παλέτας. Το τελευταίο αυτό γεγονός οφείλεται στην προσθήκη χρωστικής χρωστικής απευθείας στη σύνθεση του προϊόντος στο στάδιο της παραγωγής.

Κλασική για πάνελ από PVC έχει ύψος 2,5 έως 4 μ. Τα μακρύτερα πάνελ είναι βέλτιστα για την επένδυση υψηλών κτιρίων, επειδή είναι πιθανό να αποφευχθούν ραφές στην επιφάνεια. Ωστόσο, η χρήση τους απαιτεί επιδεξιότητα - το προφίλ κάμπτεται και μπορεί να σπάσει.

Το συνολικό πλάτος του πίνακα είναι 20-30 cm (το χρήσιμο πλάτος είναι 2-3 cm λιγότερο) και το πάχος δεν ξεπερνά τα 0,7 - 1,2 mm. Το βάρος ενός προφίλ κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 1,9 kg.

Η αμερικανική παρακαμπτήριος έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό τυποποιημένο πλάτος - από 20,5 έως 25 cm.

Οι διαστάσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τον αριθμό των ράβδων που συνδέονται με ένα πάνελ. Διακρίνονται μονά (με σήμανση S), διπλό (σημειωμένο - D) και τριπλό (μπορείτε να το αναγνωρίσετε με δείκτη Τ).

Κεραμικό

Το κεραμικό προφίλ που κατασκευάζεται με βάση πηλό και άλλα φυσικά συστατικά είναι φιλικό προς το περιβάλλον και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για εξωτερική αλλά και εσωτερική επένδυση.

Οι τυπικές διαστάσεις είναι: μήκος - 3-4 m, πλάτος - 19-22 cm, ύψος προφίλ - όχι περισσότερο από 1 mm.

Μεταλλικά

Η μεταλλική παρακαταθήκη είναι κατασκευασμένη από επιχρισμένο χάλυβα με προστατευτική επικάλυψη πολυμερούς. Οι διαστάσεις του προφίλ εξαρτώνται από τον τύπο του. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για το υλικό - επίπεδες επιφάνειες, σανίδες πλοίων, ψαροκόκαλο και διπλό ψαροκόκαλο.

Για το μεταλλικό πλαίσιο, το ύψος του πλοίου είναι 0,5-6 m με πλάτος 25 cm και πάχος υλικού 0,5 mm. Η τροποποίηση της ψαροκόκαλου έχει πλάτος 25 cm με μήκος προφίλ 0,5-6 m και ύψος κατατομής 0,5-0,6 mm. Το βάρος της μεταλλικής πλαισίωσης είναι κατά μέσο όρο 4 kg ανά m2.

Το πάχος του υλικού αποτελείται όχι μόνο από το πάχος του ίδιου του μεταλλικού σκελετού, αλλά και από το πάχος της πολυμερούς επικάλυψης. Κατά μέσο όρο, το τελευταίο στρώμα έχει πάχος τουλάχιστον 40 μικρών.

Πάνελ υπογείου

Τα πάνελ για τοποθέτηση στη βάση μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιοδήποτε τύπο παρακαμπτήριου. Με άλλα λόγια, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, βινύλιο, τσιμέντο από ίνες, κεραμικά, ξύλο. Τα πιο δημοφιλή και τα πιο κατάλληλα για αυτή την περιοχή του σπιτιού είναι βινύλιο (καθώς και ακρυλικό) και μεταλλικά προφίλ.

Ένα χαρακτηριστικό της παρακαμπτήριος είναι η συμπαγή του μεγέθους. Κατά κανόνα, η μορφή απελευθέρωσης - μικρά ορθογώνια, το μήκος των οποίων αντιστοιχεί στο κανονικό ύψος του υπογείου στα σπίτια. Τα πάνελ αυτού του μεγέθους είναι εύκολο να εγκατασταθούν, να στερεώνονται σχεδόν χωρίς απόβλητα.

Παραδοσιακά, το μήκος του υλικού είναι 1-1,5 m, πλάτος - από 40 έως 90 cm, πάχος - όχι λιγότερο από 2 mm (2-4 mm). Η τοίχωμα με αυξημένες θερμομονωτικές ιδιότητες μπορεί να έχει μικρότερο πάχος. Μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς μόνωση.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα;

Όταν αγοράζετε ένα υλικό, πρέπει να το αγοράσετε έτσι ώστε να αρκεί για ολόκληρη την πρόσοψη, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αποχρώσεις των πάνελ του ίδιου κατασκευαστή διαφορετικών παρτίδων ενδέχεται να έχουν μικρές διαφορές στο χρώμα.

Αποκτήστε το σωστό ποσό υλικού θα βοηθήσει ακριβή υπολογισμό. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να προσκαλέσετε έναν επαγγελματία μετρητή, συνήθως ο κατασκευαστής ή το κατάστημα παρέχει τις υπηρεσίες τους δωρεάν όταν τοποθετούν μια παραγγελία μαζί τους. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο ειδικός θα υπολογίσει με ακρίβεια το απαιτούμενο ποσό της παρακαμπτήριάς και θα αναλάβει την ευθύνη για τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος ο μετρητής, ο οποίος ενδιαφέρεται να αυξήσει τον έλεγχο αγοράς, θα προσφέρει επιθετικά στοιχεία που μπορούν να απαλλαγούν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα για τον υπολογισμό της κατανάλωσης υλικού.

Συχνά, οι υπολογιστές αυτοί προσφέρουν τη χρήση καταστημάτων και επιχειρήσεων,που συμμετέχουν στην κατασκευή του πλαισίου.

Για να καθορίσετε πόσες ομάδες θα αγοράσουν, θα βοηθήσει έναν απλό υπολογισμό "με τον παλιό τρόπο". Για να γίνει αυτό, ανακαλύψτε τις διαστάσεις των προφίλ που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τις διαστάσεις των εξαρτημάτων τους. Επιπλέον, πρέπει να μετρήσετε το ύψος και το μήκος των τοίχων, το υπόγειο, τα ανοίγματα (πόρτα και παράθυρο). Και επίσης μετρά το ύψος των γωνιών της δομής (εσωτερική και εξωτερική).

Μετά τις απαραίτητες μετρήσεις, προχωρήστε στον υπολογισμό του αριθμού των σειρών προφίλ στον τοίχο. Το ύψος του τελευταίου διαιρείται με το πλάτος του προφίλ (χρήσιμο, όχι συνολικό). Ο αριθμός που προκύπτει είναι ο αριθμός των σειρών. Αν πολλαπλασιάσετε τον αριθμό των πάνελ σε μια σειρά με αυτόν τον παράγοντα, θα έχετε τον συνολικό απαιτούμενο αριθμό προφίλ. Απομένει να διαιρέσετε αυτό το ποσοστό με τον αριθμό των πάνελ στη συσκευασία και το αποτέλεσμα στρογγυλοποιείται προς τα πάνω. Το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των κιβωτίων πλαισίωσης που απαιτούνται για την επένδυση.

Ωστόσο, σε εκείνα τα μέρη του τοίχου όπου υπάρχουν ανοίγματα, απαιτούνται λιγότερα προφίλ. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε το μήκος των προφίλ σε αυτό το τμήμα της δομής και τον αριθμό τους.

Η καταμέτρηση των εξαρτημάτων γίνεται κομμάτι. Προσδιορίστε τον αριθμό των γωνιακών λωρίδων διαιρώντας το ύψος του τοίχου κατά το ύψος μιας ράβδουΟ αριθμός των πλακών καθορίζεται με βάση την περίμετρο των ανοιγμάτων. Μετρώντας την περίμετρο στο άνω και κάτω μέρος των τοίχων, καθορίστε τον αριθμό των ανοιγμάτων (συνδετήρας, για τη στερέωση της κάτω σειράς του πλαισίου) και του τελικού (τελικού στοιχείου της τοποθετημένης επιφάνειας) ταινιών.

Ο υπολογισμός των στρωμάτων εκκίνησης και φινιρίσματος πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το υλικό υλικό. Προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, ένας πίνακας πλαισίωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατώτερη δευτερεύουσα σιδηροτροχιά, στην οποία οι αρμοί ασφάλισης έχουν προ-κοπεί. Ο αριθμός των στοιχείων του προφίλ J μπορεί να προσδιοριστεί διαιρώντας το συνολικό μήκος των κατακορύφων τεμαχίων κοντά στο παράθυρο και τα διαγώνια επίπεδα στα πτερύγια (το προφίλ χρησιμοποιείται για αυτά τα τμήματα) από το μήκος ενός πλαισίου.

Κατά τον υπολογισμό του είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

  • Κατά τη μέτρηση του ύψους και της περιμέτρου των τοίχων, εξετάστε το μέγεθος των προεξοχών και των κόγχων. Για το σχεδιασμό τους χρησιμοποιούσαν J-profile και ειδικές γωνίες.
  • Υπολογίζοντας το μήκος των τοίχων, θυμηθείτε ότι θα αυξηθεί ελαφρώς και στις δύο πλευρές λόγω της τοποθέτησης της σανίδας για να πλαισιώσει.
  • Προτού να αγοράσετε ένα συγκεκριμένο υλικό, αναλύστε τα χαρακτηριστικά των διαστάσεων ορισμένων από τα πιο δημοφιλή μοντέλα.Είναι πιο βολικό να σχεδιάσετε ένα τραπέζι γι 'αυτό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών όπως το όνομα του υλικού, το μήκος του, το πλάτος, ο απαιτούμενος αριθμός πάνελ και εξαρτημάτων, το κατά προσέγγιση κόστος της επένδυσης. Μια τέτοια υπόδειξη θα βοηθήσει να μην χαθεί στις παραμέτρους των διαφόρων τύπων παρακαμπτήριων και θα σας επιτρέψει να βρείτε την βέλτιστη επιλογή για την τιμή.
  • Ο ακριβέστερος υπολογισμός της απαιτούμενης περιοχής, περιμέτρου και ύψους των επιφανειών είναι εφικτός χρησιμοποιώντας ένα σχηματικό σχέδιο του σπιτιού, το οποίο δείχνει τις ακριβείς παραμέτρους.
  • Έχοντας υπολογίσει τον απαιτούμενο αριθμό πάνελ, προσθέστε σε αυτόν τον αριθμό ένα ακόμη 15% για δικαιώματα, επικαλύψεις και περικοπές.
  • Εάν είναι απαραίτητο να αγοράσετε το υλικό, είναι σημαντικό η νέα παρτίδα να έχει την ίδια σειρά και τον ίδιο αριθμό με αυτόν που αγοράσατε νωρίτερα. Διαφορετικά, οι αποχρώσεις των υλικών από διαφορετικές παρτίδες ενδέχεται να διαφέρουν.

Είναι αδύνατο να τοποθετήσετε ένα κτίριο χωρίς να καταφύγετε σε κοπή. Για αυτούς τους σκοπούς, θα χρειαστείτε ένα κυκλικό πριόνι με σκληρό δίσκο διαμαντιού για κοπή ινών τσιμέντου, ηλεκτρικού πασσάλου ή πριονιού, μεταλλικού μαχαιριού για να δώσει το μεταλλικό ή βινυλικό προφίλ το απαιτούμενο μήκος. Οι τεμάχια επεξεργάζονται με σμύριδα.

Μια επισκόπηση των μπροστινών υλικών - πλαισιώσεις βινυλίου και υπογείων, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο