Επένδυση της κουζίνας: παραδείγματα σχεδίασης και διακόσμησης

Η επένδυση των τοίχων στην κουπαστή κουζίνας είναι ένας προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος να τελειώσετε. Η δημοτικότητά του εξηγείται επίσης από την φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού και την ικανότητα να προσδίδει αισθητική εμφάνιση και βέλτιστο κλίμα σε αυτό το στρατηγικά σημαντικό αντικείμενο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η επένδυση είναι μια λεπτή σανίδα, συνδυασμένη με τις πλευρές με την αρχή της "αγκαθωτής αυλάκωσης", οι οποίες βιδώνονται στη βάση με βίδες. Ανακύπτει το ερώτημα: γιατί δόθηκε στο οικοδομικό υλικό ένα τέτοιο όνομα, τι έχουν να κάνουν τα αυτοκίνητα με αυτό. Αρχικά, τα σιδηροδρομικά οχήματα ήταν επενδυμένα από το εσωτερικό με ξύλινες σχάρες, οι οποίες προστατεύουν τα μεταφερόμενα αγαθά από την έκθεση στον ήλιο και τη βροχή. Αρχικά, οι ξύλινοι πίνακες στερεώθηκαν με τον συνήθη τρόπο, ο οποίος αργότερα αντικαταστάθηκε από το σύστημα "αγκάθι-αυλάκι" - για ευκολότερη εγκατάσταση και αποφυγή εμφάνισης ελαττωμάτων.Σύντομα, αυτή η τεχνογνωσία εκτιμήθηκε και άρχισε να χρησιμοποιείται στην τελική εργασία των χώρων.

Η επένδυση είναι ένα γενικό όνομα για τα υλικά ραφιών., και όχι μόνο από ξύλο, αλλά από πλαστικό (PVC) και από MDF.

Χρησιμοποιείται για οροφές και τοίχους, μέσα και έξω. Αρχικά, η επένδυση τοίχων βρέθηκε σε δωμάτια όπως μπαλκόνια ή βεράντες, ωστόσο, οι τάσεις της μόδας την μετακόμισαν στον καθιστικό. Ακόμα πιο συχνά η επένδυση επιλέγει επίσης για το φινίρισμα των κουζινών.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την τάση:

 • μερικές εσωτερικές λύσεις απαιτούν την ολοκλήρωση με μια σανίδα (για παράδειγμα, country style).
 • η ποικιλία του υλικού έχει επεκταθεί, διακοσμητικές επιφάνειες και διάφορες μορφές επένδυσης έχουν εμφανιστεί?
 • Μια ευρεία επιλογή χρωμάτων υψηλής ποιότητας σας επιτρέπει να δώσετε στο υλικό την απαραίτητη σκιά για να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό.

  Για τη διακόσμηση της κουζίνας συνήθως επιλέγουν πάνελ με πλάτος περίπου 12 cm, πάχους 7-14 mm. Το μήκος των σιδηροτροχιών φτάνει τα 3 μέτρα, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορείτε να κόψετε το υλικό στα απαραίτητα τμήματα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της φινίρισμα

  Τα κύρια πλεονεκτήματα της επένδυσης είναι:

  • φιλική προς το περιβάλλον?
  • υγιεινής ·
  • επαρκής αντοχή στην υγρασία.
  • ευκολία καθαρισμού.
  • ευκολία εγκατάστασης.
  • ηχομόνωση και θερμομόνωση.
  • αντοχή στις εξωτερικές επιθετικές περιβαλλοντικές επιδράσεις ·
  • αντοχή με σωστή φροντίδα.
  • την ικανότητα να δημιουργεί μια λεία επιφάνεια?
  • ικανότητα κάλυψης καλωδίων και συστημάτων επικοινωνίας υπό κάλυψη.
  • αισθητική και αξιοσέβαστη εμφάνιση.
  • εάν η επένδυση είναι κατασκευασμένη από φυσικό ξύλο, τότε η μυρωδιά της δίνει μια μοναδική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

  Σε σύγκριση με τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα, δεν υπάρχουν τόσα πολλά μειονεκτήματα:

  • η ανάγκη προσεκτικής φροντίδας της επιφάνειας.
  • η φυσική επένδυση από ξύλο υπόκειται σε σήψη και παραμόρφωση, οπότε οι σανίδες απαιτούν επεξεργασία με ειδικές αντιμυκητιακές και πυρίμαχες ενώσεις.
  • η επένδυση από MDF και PVC δεν έχει υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις.
  • Το ξύλο της υψηλότερης κατηγορίας έχει υψηλό κόστος.
  • αφού η εγκατάσταση γίνεται σε ειδικό πλαίσιο, μπορεί να "κλέψει" το χώρο.

  Είδη υλικού

  Υπάρχουν πολλές ταξινομήσεις επένδυσης. Η πρώτη είναι ανά είδος υλικού.

  Ξύλινο

  Το πιο δημοφιλές φινίρισμα είναι η ξύλινη επένδυση.Δίνει στο δωμάτιο ένα ξεχωριστό, ζεστό άρωμα ξύλου, δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο - οι τοίχοι «αναπνέουν», απορροφώντας την υπερβολική υγρασία ή το δίνουν μακριά, εάν είναι απαραίτητο. Υλικό μειονεκτήματα - επιρρεπείς σε σήψη, μυκητιασικές λοίμωξη, παραμόρφωση.

  Η ξύλινη επένδυση αποτελείται από διάφορα είδη δέντρων:

  • κωνοφόρα - το ξύλο είναι κορεσμένο με αιθέρια έλαια και ρητίνες, τα οποία φυσικά αποτρέπουν την εμφάνιση των μυκήτων και την υπερβολική υγρασία (ερυθρελάτη, πεύκα, λάρυγγα, κέδρος), χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή και ανθεκτικότητα, βρίσκονται συχνότερα στο εξωτερικό.
  • σκληρό ξύλο - λιγότερο ανθεκτικό, αλλά δεν περιέχει ρητίνη, οπότε είναι ευρέως διανεμημένο στην εσωτερική διακόσμηση (τριαντάφυλλο, σκλήθρα, δρυς)?
  • πολύτιμα - τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτά είναι ανθεκτικά, αλλά το κόστος είναι υψηλό. που χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση (μαόνι).

  Αυτός ο τύπος επένδυσης είναι 4 κατηγορίες:

  • extra - η υψηλότερη, ιδανική επιφάνεια.
  • κατηγορία Α - επιτρέπεται ένας μικρός αριθμός ελαττωμάτων (κόμβοι, ρωγμές).
  • τάξη Β - επιτρέπονται περιοχές που έχουν προσβληθεί από έντομα, θύλακες πίσσας, ρωγμές, κόμβους.
  • κατηγορία C - τα προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας.

  Επιπλέον, τα ξύλινα προϊόντα χωρίζονται κατά τύπους προφίλ:

  • η επένδυση γίνεται σύμφωνα με την GOST.
  • Επένδυση - προφίλ, κατασκευασμένο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο DIN 68126/86.

   Μεταξύ της ευρω-επένδυσης υπάρχουν επίσης διάφορες επιλογές:

   • παραδοσιακή?
   • Το Softline έχει μια στρογγυλή λοξοτομή.
   • ηρεμία - η έλλειψη λοξοτομής κοντά στην ακίδα δημιουργεί απομίμηση της επιφάνειας του μπαρ χωρίς προφανείς ραφές.
   • Το οικόπεδο είναι ο ακριβότερος τύπος ελασμάτων, δεδομένου ότι η επιφάνεια του δένδρου υπόκειται σε διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας, με αποτέλεσμα τα πολύπλοκα σχέδια στο ξύλο.
   • block-house - λόγω στρογγυλότητας δημιουργεί μια απομίμηση της επιφάνειας, που συλλέγονται από τα επεξεργασμένα κούτσουρα?
   • Το "αμερικανικό" χρησιμοποιείται συχνότερα για εργασίες πρόσοψης, δεν υπάρχει λοξοτομή στο προφίλ και γίνεται ομαλή μετάβαση από την ακίδα στη μέση.
   • η διμερής επένδυση δεν έχει πίσω πλευρά, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εσωτερικών χωρισμάτων σε χώρους όπου δεν υπάρχει υψηλή υγρασία.

   PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο)

   Τα πλαστικά πάνελ έχουν σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα της ξύλινης επένδυσης, εκτός από τη δημιουργία ενός μικροκλίματος. Μια ευρεία παλέτα χρωμάτων, απεριόριστες δυνατότητες απομίμησης οποιουδήποτε υλικού, ευκολία συντήρησης, απλή εγκατάσταση και λογική τιμή κάνουν αυτό το υλικό δημοφιλές.

     Η ξύλινη επένδυση φαίνεται οργανική στην κουζίνα της χώρας ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Αφήνεται χωρίς βαφή ή πραγματοποιείται ζωγραφική σε ευαίσθητους τόνους. Η κουζίνα, διακοσμημένη με λευκό σκαρφαλωμένο σε σκανδιναβικό στιλ, βρίσκεται όχι μόνο σε σπίτια, αλλά και σε διαμερίσματα πόλης. Αυτό το υλικό μπορεί να κοπεί όλη την περιοχή, ποδιά, τραπεζαρία.

     Ιδέες σχεδιασμού

     Η σκοπιμότητα της χρήσης των επενδύσεων τοίχων στο εσωτερικό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους πελάτες, δεδομένου ότι η πρώτη ένωση είναι μια σάουνα ή σοβιετικός διακοσμητικά έργα. Ωστόσο, οι σχεδιαστές είναι πεπεισμένοι ότι δημιουργώντας το σωστό συνδυασμό σιδηροτροχιών με βαμμένους τοίχους, γύψο, ταπετσαρία ή κεραμικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον και αρμονικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής.

     Το σαλόνι, διακοσμημένο με ξύλινο κάλυμμα, γεμίζει με μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και απερίγραπτη άνεση. Οι τοίχοι μπορούν να είναι επενδυμένοι τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια - ανάλογα με το σκοπό (ανυψώστε την οροφή ή σπρώξτε τα τοιχώματα μεταξύ τους).

     Reiki από φυσικό ξύλο μπορεί να είναι πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ή τραπεζαρία - Από το δάπεδο μέχρι την οροφή - προσθέτοντας μια πλούσια προφορά. Μπορεί να είναι ένα φωτεινό πάτωμα, κουζίνα, ένα από τα τείχη,βαμμένο σε έντονο και ευχάριστο χρώμα (καφέ, μπεζ, πορτοκαλί, ασβέστη).

     Είναι δυνατή η επικάλυψη του χώρου εργασίας του clapboard - μια ποδιά. Η περιοχή πάνω από τη σόμπα συνιστάται ωστόσο να τοποθετείτε πλακάκια ή να καλύπτετε ολόκληρη την επένδυση με ειδικό προστατευτικό γυαλί.

     Εάν δεν είστε οπαδός αυτού, ένα μεγάλο πλεονέκτημα θα είναι η πιθανότητα να χρωματίσετε τα πάνελ, όχι μόνο ξύλινα, αλλά και πλαστικά. Είναι δυνατό να γίνει χρωματισμός των πάνελ από τα χέρια, το όφελος η επιλογή των μέσων για το σκοπό αυτό είναι τεράστια.

     Σκανδιναβικό στυλ περιλαμβάνει τη χρήση λευκής επένδυσης, η οποία καλύπτει τους τοίχους και τις οροφές.

     Η κουζίνα της Προβηγκίας έχει πολλά πλεονεκτήματα: είναι κατάλληλο και σε ένα μικρό διαμέρισμα και σε ένα τεράστιο αρχοντικό, θα είναι διαθέσιμο με ένα μικρό προϋπολογισμό και ποτέ δεν θα βγει από τη μόδα, αφού το στυλ βασίζεται στον κλασικισμό, μόνο μαλακότερο και πιο άνετο. Τα τυπικά χρώματα για διακοσμήσεις τοίχων είναι λεβάντα, ελιά, φιστίκι, ώχρα, έτσι ώστε ο πίνακας τοίχου της κουζίνας μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα και τα έπιπλα, οι τοίχοι και η οροφή μπορούν να βαφτούν λευκά.

     Το στυλ της χώρας δημιουργείται απλά για εξοχικές κατοικίες και η επένδυση ταιριάζει ιδανικά στο εσωτερικό.

     Για λάτρεις φυσικού και φυσικού - οικολογικού σχεδιασμού.Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τη διακόσμηση του δωματίου, είναι σημαντικό να φέρει το πνεύμα της χαλάρωσης και την παρουσία των φυσικών στοιχείων στο χώρο του διαμερίσματος. Η επένδυση από ξύλο συνδυάζεται αρμονικά σε ένα παρόμοιο εσωτερικό.

     Μεσογειακά, θαλάσσια στυλ με πληθώρα ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων και μπλε-μπλε γκάμα, μπαστούνι ή απλά ελαφριά έπιπλα συνδυάζονται τέλεια με την επένδυση.

     Το μοντέρνο κλασικό εσωτερικό επίσης χαιρετίζει την παρουσία πλακών επένδυσης.

     Φαίνεται ενδιαφέρουσα επιλογή όταν το χρώμα της κουζίνας είναι ίδιο με τον τοίχο και την οροφή.

     Η εκλεκτική σημαίνει συνδυασμός διαφόρων στυλ. Για μια εκλεκτική κουζίνα, οι σχεδιαστές σας συμβουλεύουν να οργανώσετε έναν ή δύο τοίχους με clapboard, επιλέγοντας την οριζόντια διάταξη των σιδηροτροχιών.

     Ο πίνακας κάλυψης φαίνεται εξαιρετικά ως στοιχείο της διακόσμησης οροφής στο εξοχικό σπίτι. Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιήσουν την ακόλουθη τεχνική: για την κόλληση των τοίχων, και στην οροφή για να δημιουργήσετε ένα ένθετο από την επένδυση τοίχων ενός παρόμοιου ή αντίθετου χρώματος.

     Παραλλαγές συνδυασμών στην κουζίνα μπορούν επίσης να είναι οι εξής:

     • οροφή καλυμμένη με υλικό επένδυσης και τοίχους σε γύψο.
     • οροφή με σχάρες + παρόμοιο κάλυμμα ποδιάς + τοίχους κάτω από ταπετσαρία (ή γύψο)?
     • επικαλυμμένη οροφή + τοίχους με επένδυση από clapboard.

      Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιδέα: να διακοσμήσετε την οροφή με φωτεινό clapboard, και τους τοίχους - με περισσότερα παστέλ χρώματα. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, το χρώμα Tiffany είναι δημοφιλές.

      Συμβουλές φροντίδας

      Παρά την πρακτικότητα και τη σχετική ανθεκτικότητα του υλικού, η επένδυση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

      • Παρά το ειδικό εμποτισμό, η ξύλινη επένδυση δεν μπορεί να υγρανθεί άφθονα με νερό για να αποφευχθεί παραμόρφωση και πρήξιμο του χαρτονιού.
      • Μην χρησιμοποιείτε επιθετικά προϊόντα καθαρισμού και απορρυπαντικά. Εάν εμφανιστεί ένα σοβαρό λεκέ, μπορείτε να το σκουπώσετε απαλά με ένα μαλακό πανί με ασθενές διαλύτη. Για βερνικωμένες επιφάνειες αξίζει να χρησιμοποιείτε βαμβακερό μάκτρο ή βαμβακερό στυλεό · είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε πολύ προσεκτικά τη λεκέ, έτσι ώστε ο διαλύτης να μην αφαιρεί τη βρωμιά και το βερνίκι.
      • Κάθε σπάτουλα ελαφρώς τρίβεται με ένα μαλακό, υγρό πανί.
      • Μία φορά το χρόνο συνιστάται η επεξεργασία της επιφάνειας με προστατευτικούς παράγοντες (κεριά, βερνίκια). Πριν από αυτό, οι σανίδες πρέπει να καθαριστούν και να στεγνώσουν προσεκτικά, σκουπίζοντας τη σκόνη με ένα μαλακό πανί ή βούρτσα.
      • Η επένδυση της επένδυσης πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να τροφοδοτείται καθαρός αέρας - αν είναι δυνατόν.
      • Στην περιοχή των πινακίδων ποδιάς είναι καλύτερο να έχετε μια κατακόρυφη θέση, ώστε να μην συσσωρεύεται υγρασία.

      Όμορφα παραδείγματα επιμετάλλωσης στο εσωτερικό

      Όμορφη κουζίνα - το όνειρο οποιασδήποτε οικοδέσποινας. Η αφθονία των ιδεών σχεδιασμού και του Διαδικτύου θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον τέλειο συνδυασμό όλων των λεπτομερειών, το κύριο πράγμα είναι να μην χάσετε το κεφάλι σας στην ευρύτερη ποικιλία επιλογών.

      Η κουζίνα με σπιτική σόμπα δεν θα απευθύνεται μόνο στην Emele. Τέτοιες επιλογές είναι πιο συχνές σε ιδιωτικές κατοικίες ή εξοχικές κατοικίες, ωστόσο, σε ένα διαμέρισμα πόλης, αυτή η "μονάδα" μπορεί να εισαχθεί στο σχεδιασμό της κουζίνας. Η δημιουργία ενός ρουστίκ στυλ συνεπάγεται τη χρήση μόνο φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, όπως ξύλινες επενδύσεις τοίχων. Μια κουζίνα γεμάτη με αρώματα ξύλου και ξύλα καυσόξυλων θα προσφέρει μια απερίγραπτη αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης.

      Το στυλ της χώρας είναι ένα κοινό όνομα για όλα τα στυλ των χωριών (Γαλλική Προβηγκία, Μεσόγειος, Αγγλικά Chebbi-chic, Αμερικανική και ούτω καθεξής). Ένα χαρακτηριστικό σύμβολο είναι το φως σε ηλικία, φυσικά υλικά, παστέλ χρώματα χωρίς φωτεινές αντιθέσεις, σκόπιμη τραχύτητα των υφών. Χάραξη οροφής, τοίχους, countertops, στοιχεία του χώρου εργασίας.

      Η κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ είναι φωτεινή, ευρύχωρη και άνετη.Ο κύριος κανόνας της διακόσμησης είναι ο μινιμαλισμός, και γι 'αυτό το λευκό χρώμα και απλά υλικά όπως η επένδυση είναι τόσο δημοφιλή.

      Η ηρεμία της επένδυσης φαίνεται κατάλληλη, όχι μόνο στην οροφή.

      Τέλος, μερικές κομψές εσωτερικές λύσεις που σχετίζονται όχι μόνο με την κουζίνα.

       Συνδυάζοντας εύλογα τη σανίδα τοίχου στην κουζίνα με άλλα στοιχεία του εσωτερικού, θα δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης που θα φέρει το σπίτι ακόμα πιο κοντά.

       Πώς να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση επένδυσης, δείτε το παρακάτω βίντεο.

       Σχόλια
        Συντάκτης
       Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

       Αίθουσα εισόδου

       Σαλόνι

       Υπνοδωμάτιο