Χαρακτηριστικά της πλαστικής επένδυσης για εξωτερική χρήση

Αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη του σπιτιού αποτελεί σημαντικό στοιχείο της επισκευής και της κατασκευής του κτιρίου στο σύνολό του, καθώς η εμφάνιση του κτιρίου και ολόκληρου του κήπου εξαρτάται από τον εξωτερικό σχεδιασμό. Η σύγχρονη αγορά οικοδομικών υλικών προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από διάφορα προϊόντα για υπαίθρια χρήση, μεταξύ των οποίων διακρίνεται η πλαστική επένδυση με διάφορες ιδιότητες και πλεονεκτήματα.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού είναι μια διαδικασία που αποτελείται από μια σειρά από υποχρεωτικά έργα που εκτελούνται με αυστηρή σειρά. Η διακόσμηση της πρόσοψης του κτιρίου είναι σημαντική όχι μόνο από την άποψη της αισθητικής, αλλά και από τη θερμότητα του σπιτιού και προστατεύει την επιφάνεια από πολλούς παράγοντες. Η επένδυση τοίχων με πλαστικό ντουί είναι επιθυμητή ανάμεσα σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού, καθώς αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Η επένδυση από PVC έχει μια σειρά θετικών χαρακτηριστικών:

 • η μεγάλη διάρκεια ζωής που προκαλείται από το γεγονός ότι το υλικό δεν υπόκειται σε σήψη και διάβρωση.
 • αντοχή σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
 • το υλικό δεν καίγεται.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • εξωτερική ελκυστικότητα της πρόσοψης ·
 • επιφάνεια δεν απαιτεί συντήρηση.
 • καλή αντίσταση στο νερό.
 • προσιτό κόστος παραγωγής ·
 • τα προϊόντα είναι ανθεκτικά στις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

Αλλά, όπως και κάθε άλλο υλικό, τα πλαστικά προϊόντα έχουν κάποια μειονεκτήματα.

Αυτές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • ελάχιστη αντίσταση στη μηχανική καταπόνηση και πίεση,
 • την αδυναμία ασφαλούς στερεώσεως διακοσμητικών στοιχείων στα πλαίσια.

Σε αντίθεση με την ξύλινη επένδυση τοίχων, πριν εγκαταστήσετε πάνελ PVC, δεν υπάρχει ανάγκη να τα καλύψετε με ειδικά αντισηπτικά και άλλα συστατικά που εμποδίζουν την σήψη του υλικού, κάτι που είναι θετικό, παρέχοντας στον ιδιοκτήτη σπιτιού εξοικονόμηση χρημάτων.

Είδη

Για πρώτη φορά, η επένδυση άρχισε να χρησιμοποιείται για την κάλυψη σιδηροδρομικών αμαξοστοιχιών, και σε αυτή τη βάση, το υλικό απέκτησε το όνομά του.Στην εμφάνιση, το προϊόν είναι μια κανονική σανίδα με λεία και ομαλή υφή, στις πλευρές έχει αυλακώσεις που παρέχουν μια σύνδεση με τα επόμενα στοιχεία.

Πλαστική επένδυση - είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο υπάρχουν ξεχωριστά κελιά κατά μήκος της σιδηροτροχιάς. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή υλικού είναι το χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το υλικό μπορεί να είναι από τους ακόλουθους τύπους:

 • ένα πάνελ της συνήθους μορφής, που οπτικά μοιάζει με ξύλινη δοκό.
 • η ηρεμία, το πλεονέκτημα της οποίας είναι μια ομαλή επιφάνεια, μετά την τοποθέτησή της, οι αυλακώσεις στα πάνελ είναι σχεδόν ανεπαίσθητες.
 • μπλοκ σπίτι - ένα πάνελ με κυρτή επιφάνεια που μιμείται ένα κούτσουρο?
 • "Αμερικάνικο" - ένα προϊόν με μια εσοχή μέσα στο πάνελ, το οποίο δημιουργεί την εμφάνιση των σανίδων επικάλυψης.

Επένδυση οπτικά μοιάζει με ξύλινη δοκό, αυτός ο σχεδιασμός είναι ο απλούστερος, έτσι τα περισσότερα πλαστικά πάνελ για τους τοίχους κατασκευάζονται με αυτό το προφίλ.

Η ήρεμη κατάσταση, ή "συλλογικό αγρόκτημα", είναι δημοφιλής λόγω της έλλειψης αυλακώσεων, οι οποίες είναι συνήθως ορατές σε άλλους τύπους πάνελ.

Αποκλείστε το σπίτι μοιάζει με καμπίνα ξύλινου κιβωτίου, το εσωτερικό του πλαισίου είναι επίπεδο, οι υποδοχές τοποθέτησης βρίσκονται στις πλευρές του προϊόντος.Τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το φινίρισμα της πρόσοψης και για την εσωτερική εργασία σε εσωτερικούς χώρους. Εκτός από την αρχική εμφάνιση, αυτός ο πίνακας έχει ένα καλό επίπεδο πλαστικότητας λόγω της παρουσίας ειδικών προσθέτων στη σύνθεση. Παρέχουν την αντοχή στον παγετό και την ανθεκτικότητα στο ξεθώριασμα.

Επένδυση "Αμερικανική" Είναι δημοφιλής λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εγκατάστασής του, καθώς οι τοποθετημένες πλάκες αποτελούν μια καλή προστασία των αρθρώσεων από τις επιδράσεις των διαφόρων θερμοκρασιών και υγρασίας.

Πολλοί ειδικοί ταξινομούν την πλαστική επένδυση έτσι:

 • Πολύχρωμα ή λευκά πάνελ.
 • προϊόντα από ξύλο, πέτρα ή άλλα υλικά.
 • πάνελ, η κύρια διαφορά των οποίων θεωρείται η μέθοδος της σύνδεσής τους - απρόσκοπτη και ραφή.

Κατά την επιλογή ενός υλικού πρόσοψης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι αξίζει να αγοράσετε επενδύσεις τοίχων για υπαίθριες εργασίες μόνο για υπαίθρια διακόσμηση. Οι διαφορές των προϊόντων είναι μόνο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα πάνελ οπτικά για την εξωτερική διακόσμηση και τα προϊόντα για εσωτερική εργασία δεν είναι πολύ διαφορετικά.

Η μπροστινή πλευρά των πτερυγίων έχει δύο κύριους τύπους - γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα. Στην ποικιλία ορισμένων κατασκευαστών μπορείτε να βρείτε προϊόντα με ημι-γυαλιστερή επίστρωση. Η εμφάνιση των προϊόντων δεν επηρεάζει την ποιότητα του τελικού προϊόντος.Το πιο δημοφιλές χρώμα για πλαστική επένδυση είναι λευκό, στη δεύτερη θέση - προϊόντα κάτω από το δέντρο. Πολύ λιγότερο συχνά αγοράζουν έγχρωμα προϊόντα.

Τεχνολογία DIY

Για να μην γίνει λάθος στη μέθοδο τοποθέτησης πλαστικής επένδυσης, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να μελετηθεί η τεχνολογία εγκατάστασης. Διορθώστε τον πίνακα με διάφορους τρόπους. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι η κάθετη και οριζόντια διάταξη των πλαισίων, ώστε να μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά τους τοίχους, λόγω των οποίων όλο το κτίριο γίνεται μεγάλο. Επιπλέον, υπάρχει ένας μάλλον παλαιός τρόπος - ο "κροσσός", μέσω του οποίου δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα εικόνα και υπάρχει η ευκαιρία για εξοικονόμηση υλικού.

Πριν να βγάλετε το σπίτι έξω, πρέπει να φτιάξετε ένα ξύλινο κιβώτιο για να στερεώσετε τα πλαίσια. Αυτός ο σχεδιασμός θα παρέχει μια επίπεδη επιφάνεια για εγκατάσταση. Επιπλέον, το σύστημα πλαισίου σας επιτρέπει να ενσωματώσετε στρώματα μόνωσης στο σχέδιο.

Τα στοιχεία στερέωσης ξεκινούν αυστηρά με τη γωνία. Το πρώτο μέρος της δομής χρησιμεύει ως οδηγός, οπότε η τοποθέτησή του πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ευθύνη.Έχοντας συνδέσει πολλά μέρη μαζί, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο για να ελέγξετε τη σωστή και ομοιόμορφη θέση των πλαισίων και στις δύο πλευρές.

Η επιλογή του μήκους του περιβλήματος περιλαμβάνει τοποθέτηση όπου οι αιχμές της επένδυσης θα βρίσκονται στην κορυφή, έτσι ώστε η περίσσεια υγρασίας να μην συσσωρεύεται στις αυλακώσεις.

Τα προϊόντα στερέωσης μπορούν επίσης να είναι μια ποικιλία μέσων, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε συρραπτικό ή καρφιά. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά καθίστανται άχρηστα πολύ γρήγορα, οπότε ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν.

Καλύτερα είναι να αγοράσετε ειδικές κλίνες ή λεπτά νύχια. Η τελευταία επιλογή δεν είναι αρκετά αισθητική και η χρήση των συρραπτικών επιτρέπει την τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα ή σε επιφάνεια από στρογγυλό ξύλο ή σκυρόδεμα αφρού.

Κατά την εκτέλεση της εργασίας, είναι σημαντικό να τηρείτε απολύτως επίπεδο στυλ, ειδικότερα αυτό αφορά ανεξάρτητα έργα.

Συμβουλές και κόλπα

Η πλαστική επένδυση είναι ιδανικό υλικό για την κάλυψη κτιρίων με υψηλή υγρασία, όπως λουτρά. Κατά την αγορά υλικών, πρέπει να σημειωθεί ότι το χρώμα της επένδυσης των διαφόρων κατασκευαστών θα είναι διαφορετικό.

Επιλέγοντας ένα πλαστικό πάνελ, αξίζει να ληφθεί υπόψη το κόστος παραγωγής, καθώς τα προϊόντα υψηλής ποιότητας θα διαφέρουν σε υψηλές τιμές.

Ωστόσο, για να μην αγοράσετε ακριβά προϊόντα κακής ποιότητας, αξίζει να εξεταστούν τα κύρια σημεία που θα καθορίσουν την ποιότητα της επένδυσης:

 • η ικανότητα του υλικού να αντέχει στο φορτίο εξαρτάται από το πάχος των στοιχείων. Το τυπικό πάχος της πλάκας είναι 10 mm.
 • το πάχος της μπροστινής επιφάνειας του προϊόντος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μην είναι ορατές οι ενισχυτικές νευρώσεις διαμέσου αυτής της πλευράς, διαφορετικά δεν συνιστάται η χρήση ελάσματος τέτοιας ποιότητας ως υλικό για εξωτερική διακόσμηση.
 • η ισχύς του προϊόντος εξαρτάται από τον αριθμό των πλευρών και τη δυσκαμψία τους.
 • η απόσταση μεταξύ των νευρώσεων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10 mm.
 • ομοιομορφία χρώματος ολόκληρου του προϊόντος. Πολλοί κατασκευαστές δεν προσθέτουν χρωστικές χρωστικές στη σύνθεση πολυμερούς κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αλλά προτιμούν να τις επεξεργάζονται μόνο με την εμπρόσθια πλευρά. Η επένδυση αυτή θα χάσει πολύ γρήγορα το χρώμα της και οι πιθανές γρατζουνιές και ελαττώματα θα είναι σαφώς ορατές στην επιφάνεια.

Αγοράζοντας επένδυση, πρέπει να εξοικειωθείτε με πιστοποιητικά για προϊόντα,δεδομένου ότι τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από τοξικές πρώτες ύλες. Ένα πακέτο που μόλις άνοιξε μπορεί να έχει μια διακριτική, αλλά ιδιότυπη μυρωδιά, η οποία θεωρείται φυσιολογική. Εάν η οσμή αισθάνεται από το προϊόν, το οποίο βρίσκεται στο κατάστημα ως δείγμα, τότε αξίζει να εξεταστεί η ασφάλεια της χρήσης τέτοιων προϊόντων.

Το βάρος του τελικού προϊόντος εξαρτάται από το πάχος των τοιχωμάτων των ελασμάτων και τον αριθμό των πλευρών. Το πρότυπο είναι μια τιμή στην περιοχή 1,1-1,5 kg / m2. Πριν αγοράσετε ολόκληρη την παρτίδα, αξίζει να δοκιμάσετε τα πάνελ για μια καλή αντιστοιχία μεταξύ τους.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα προϊόντα καλής ποιότητας δεν πρέπει να περιέχουν περισσότερο από το 20% της κιμωλίας. Η περίσσεια της είναι γεμάτη με μείωση της αντοχής των πρώτων υλών. Η κιμωλία αναφέρεται σε υλικά που έχουν χαμηλό κόστος, επομένως χρησιμοποιείται συχνά στην παραγωγή προκειμένου να μειωθεί το κόστος του τελικού προϊόντος.

Το επιτρεπτό περιεχόμενο αυτού του στοιχείου είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί - αρκεί να λυγίζετε λίγο μια γωνία του πίνακα. Εάν δεν υπάρχει ρωγμή στο σημείο κάμψης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό. Μία λευκή λωρίδα ή ελάττωμα υποδηλώνει υπέρβαση της κανονικότητάς της στη συνολική μάζα.

Τα προϊόντα που παράγονται από γνωστά εμπορικά σήματα πρέπει να αγοράζονται χωρίς φόβο, δεδομένου ότι οι εταιρείες αξίζουν τη φήμη τους για περισσότερο από ένα χρόνο, κυρίως την ποιότητα των προϊόντων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.

Εκτός από την αγορά υλικών για την επένδυση πρόσοψης δεν αξίζει τον κόπο, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε υπέρβαση του κόστους, λόγω της ανάγκης για εργασίες επισκευής με χαμηλής ποιότητας προϊόντα. Μια καλή πλαστική επένδυση θα διακοσμήσει το σπίτι και δεν θα αλλάξει τις αισθητικές και φυσικές του ιδιότητες για αρκετό καιρό.

Όμορφα παραδείγματα

Η ζεστή και ελκυστική κατοικία είναι το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Η επιλογή του στυλ, λαμβάνοντας υπόψη το οποίο το σπίτι θα διακοσμηθεί, εξαρτάται άμεσα από τις προσωπικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη και τις επιθυμίες του. Η σύγχρονη κατοικία υψηλής τεχνολογίας ή η κλασική Προβηγκία μπορεί να είναι όμορφη και άνετη. Για κάθε επιλογή, η πλαστική επένδυση θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη, χάρη στην οποία η πρόσοψη του κτιρίου θα εναρμονιστεί αρμονικά με τη γενική στυλιστική ιδέα.

Σαφείς και απλές γραμμές, τα αντίθεση χρώματα της επένδυσης πρόσοψης του κτιρίου είναι τα κύρια στοιχεία του ύφους υψηλής τεχνολογίας.Η επιλογή που κερδίζει μπορεί να είναι εξωτερικά πάνελ επένδυσης τοίχων ουδέτερων χρωμάτων, για παράδειγμα, λευκά και μαύρα.

Το συντηρητικό αγγλικό ύφος θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των πλαστικών πλαισίων κάτω από το τούβλο, το οποίο θα συμπληρώσει επωφελώς τον σχεδιασμό του σπιτιού, τονίζοντας την αξιοπιστία και τον περιορισμό του με την πρακτικότητα και την τέλεια συμμετρία των γραμμών.

Το αγγλικό ύφος του σχεδιασμού των προσόψεων των οικιστικών κτιρίων αντιπροσωπεύεται από δημοκρατικά χρώματα, συνδυασμό φυσικών υφών ή την καλή απομίμηση με έμφαση στο υψηλό κόστος διακόσμησης. Τα πλαστικά πάνελ, τα οποία είναι ένα φθηνό υλικό, κάνουν αρκετά καλά με την αποκατάσταση των τοίχων, επαναλαμβάνοντας ένα ξύλινο δάπεδο με βαμμένο χρώμα σε λευκούς ή μπεζ τόνους. Λόγω του γεγονότος ότι τα προϊόντα μπορούν εύκολα να βαφτούν με βαφή σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα, στους τοίχους του σπιτιού μπορεί να δοθεί η επιθυμητή σκιά, που αντιστοιχεί στο συνολικό σχέδιο. Το κύριο πράγμα - να ζωγραφίσει χρησιμοποιώντας εργαλεία που είναι κατάλληλα για μια παρόμοια επιφάνεια.

Μοντέρνα και τρέχουσα τάση είναι η διακόσμηση των εξοχικών σπιτιών με το ύφος ενός σαλέ. Η πρόσοψη αυτής της δομής, μαζί με την εσωτερική επένδυση είναι κατασκευασμένη από ξύλινα δοκάρια.Το ακριβό φυσικό υλικό μπορεί τώρα να αντικατασταθεί με ένα υψηλής ποιότητας αναλογικό - μπλοκ-τοίχο clapboard. Το υλικό μιμείται τέλεια ένα ξύλινο πλαίσιο, με έμφαση στην ομορφιά και την αισθητική. Τα ανθεκτικά στα παγετό πλαστικά προϊόντα δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο και δεν επιδέχονται να διατηρούν.

Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της επένδυσης plstkovaya για υπαίθρια εργασία, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο