Πώς να φτιάξετε έναν τοίχο με τα χέρια σας;

 Πώς να φτιάξετε έναν τοίχο με τα χέρια σας;

Η κατασκευή της επένδυσης στο σπίτι είναι κατάλληλη μόνο για εκείνους που έχουν στη διάθεσή τους αρκετό ελεύθερο χρόνο, υπομονή και επιμονή. Από αυτό το άρθρο θα βρείτε τα μικρότερα στοιχεία της κατασκευής του με τα δικά σας χέρια, ενώ θα εξοικονομήσετε σημαντικά τον προϋπολογισμό σας, καθώς η διαφορά στην τιμή μεταξύ της επένδυσης και της αδιαμόρφωτης σανίδας είναι σημαντική. Οι θετικές πλευρές της χρήσης της επένδυσης είναι ορατές με γυμνό μάτι: αυτό είναι κυρίως ένα χαμηλό κόστος του ίδιου του υλικού και εφόσον η διαδικασία εγκατάστασης είναι εξαιρετικά απλή, δεν υπάρχει ανάγκη να προσλάβετε ένα πλήρωμα εργασίας, μπορείτε να διαχειριστείτε με τις προσπάθειές σας.

Σχετικά με το υλικό

Πριν αναλάβετε την κατασκευή της επένδυσης, συνιστάται να καταλάβετε σε ποιο υλικό ασχολείστε. Αυτή η γνώση θα είναι χρήσιμη για την ανεξάρτητη λήψη βέλτιστων αποφάσεων ενώ εργάζεστε στο σπίτι.

Η ίδια η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια.

  • Επιτραπέζια παραγωγή. Το μαστίγιο λαμβάνεται ως βάση - ο κορμός, ο οποίος έχει ήδη καθαριστεί από το ριζικό τμήμα και τους κόμβους. Με τη βοήθεια ενός πριονιού ή ενός δισκοπρίονα, το μαστίγιο πλένεται σύμφωνα με συγκεκριμένες παραμέτρους. Για το πάχος της σανίδας, λαμβάνεται μια κατά προσέγγιση τιμή μέσα σε δεκαπέντε χιλιοστά και πλάτος εκατό χιλιοστών.
  • Ξήρανση ξυλείας. Το νωπό ξύλο έχει πολλή υγρασία. Κατά τη μεταφορά, κοπή ή αποθήκευση, μπορεί να καταναλώσει ή να συσσωρεύσει υγρασία στη σύνθεσή της. Επιπλέον, το ξύλο είναι υγροσκοπικό υλικό, δηλαδή είναι ικανό να απορροφά υδρατμούς από τον αέρα. Για χρήση σε εργασίες κατασκευής απαιτείται μέγιστο υλικό ξηρής ξυλείας. Προκειμένου να μειωθεί η ποσότητα των αποβλήτων, η υγρασία και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πυρόλυσης του σκάφους, αυτό το στάδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Παρουσιάζεται σε μια εξειδικευμένη ξήρανση θαλάμου.

  • Ταξινόμηση. Η ξυλεία ταξινομείται ανάλογα με την ποιότητα. Για την παραγωγή των σανίδων επένδυσης επιλέγονται, η ποιότητα δεν είναι μικρότερη από την κατηγορία Β (δεύτερη κατηγορία). Η διαφορά βαθμού βασίζεται σε εξωτερικά ελαττώματα του πίνακα, παρουσία ή απουσία τους.
  • Παραγωγή επενδύσεων. Ένα ισχυρό τετράπλευρο πλάνισμα συμμετέχει σε αυτό το στάδιο. Χάρη σε διαφορετικούς κόπτες και μαχαίρια, επεξεργάζονται ταυτόχρονα μέχρι τέσσερα επίπεδα, δηλαδή τα απαραίτητα προφίλ επιτυγχάνονται σε δύο λεπτά.
  • Έλεγχος ποιότητας, τοποθέτηση και αποθήκευση. Σε αυτή τη διαδικασία απόκτησης επένδυσης στην παραγωγή έχει τελειώσει. Πρόκειται για μια εργασία ρουτίνας και δεν συνεπάγεται δυσκολία παρουσία του απαραίτητου εξοπλισμού. Για να διατηρηθούν οι ιδιότητες της επένδυσης απαιτεί κατάλληλο χώρο αποθήκευσης για αυτό το υλικό. Ένα στεγνό, επίπεδο δωμάτιο με εγκατεστημένο θόλο, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί μια συμβατική μεμβράνη που καλύπτεται πάνω από τις σανίδες. Είναι σημαντικό να παρέχεται συστηματικός αερισμός.

Συνιστάται η προεγκατάσταση παλετών.

Πού χρησιμοποιείται η επένδυση;

Δεν χρειάζεται να αναγραφούν όλες οι θετικές πλευρές του τοίχου. Στα καταστήματα δομικών υλικών είναι το πιο δημοφιλές υλικό για διακοσμητικά και φινιριστικά έργα με τοίχους και οροφή, που χρησιμοποιούνται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.Η επένδυση είναι κατασκευασμένη από διαφορετικές ποιότητες ενός δέντρου με τη χρήση της περαιτέρω χρήσης του. Για παράδειγμα, ο ασβέστης ή η ξυλεία χρησιμοποιούνται στο περίβλημα τοίχου των σάουνων, λόγω των ιδιοτήτων που προστατεύουν από την υγρασία και της αντοχής στις ξαφνικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Η επένδυση ερυθρελάτης και πεύκου χρησιμοποιείται κυρίως για εσωτερική διακόσμηση λόγω χαμηλής υγρασίας και σταθερής θερμοκρασίας από δύο έως τριάντα βαθμούς.

Απαιτούμενος εξοπλισμός

Πρώτα πρέπει να επιλέξετε και να προετοιμαστείτε για μια μεγάλη και ισχυρή μηχανή. Μια πρακτική απόκτηση θα είναι η δεύτερη μηχανή. Λόγω του γεγονότος ότι ακόμη και το πιο ισχυρό μηχάνημα θα αρχίσει να υπερθερμαίνεται μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, θα είναι δυνατό να του δοθεί η ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα και να κρυώσει. Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της μηχανής είναι μια ισχύς όχι μικρότερη από ένα κιλοβάτ. Απαιτείται η εκτέλεση δύο κύριων λειτουργιών - είναι το πριόνισμα και το κούρεμα, δηλαδή η ισοπέδωση της ξύλινης επιφάνειας.

Προτιμώντας οποιοδήποτε μοντέλο, εφιστούμε την προσοχή στην παρουσία αντιπαράθεσης - ένα κενό, σε μέρη όπου ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες. Μια ποιοτική ξυλουργική μηχανή, για παράδειγμα ένας Αμερικανός, δεν υπερβαίνει το πλάτος δεκαπέντε με είκοσι εκατοστά. Αλλά και η ποιότητα πρέπει να είναι η γραμμή και το σύστημα ψύξης.

Δεν πρέπει να προτιμάτε το μηχάνημα με τραπέζι αλουμινίου και χάρακα.

Το αλουμίνιο τείνει να αφήνει μαύρα σημάδια στο ξύλο. Υπάρχει η ευκαιρία να τοποθετήσετε λωρίδες στο τελικό προϊόν με παζλ. Ως αποτέλεσμα, τα ελαττώματα επηρεάζουν δυσμενώς την εμφάνιση του υλικού μετά την επεξεργασία και η τελική επένδυση τοίχου πρέπει να βαφτεί όταν ήταν δυνατό να γίνει με ένα άχρωμο βερνίκι. Χρησιμοποιείται ειδικό περίβλημα για την λειτουργία του πριονιού, το οποίο τοποθετείται στην πριονωτή βάση, ώστε να μην λερώνει το ξύλο, όταν τόσο ο πίνακας όσο και ο χάρακας δεν έχουν προστατευτικές διατάξεις.

Είναι δυνατό να φτιάξετε την επένδυση μιας σέλας με το χέρι, για παράδειγμα, με ένα φρεζαριστή ή σε μια κυκλική. Μέθοδος άλεσης καλύτερη ποιότητα.

Το σπιτικό υλικό που παράγεται με αυτόν τον τρόπο έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μεγέθη επένδυσης

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το επιθυμητό μέγεθος της αδιαβροχοποιημένης σανίδας. Το απαιτούμενο μήκος ορίζεται βάσει του μέσου μήκους των σανίδων που είναι στη διάθεσή σας και του απαιτούμενου μήκους. Η επένδυση μήκους άνω των δύο μέτρων είναι εξαιρετικά δύσκολο να χειριστεί και επομένως αυτό το είδος μήκους είναι οικονομικά ασύμφορο.Αλλά σε γενικές γραμμές, οποιοδήποτε μήκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά.

Ο πιο εντυπωσιακός πίνακας εμφάνισης, ο οποίος μερικές φορές πηγαίνει κατευθείαν στα σκουπίδια, μπορεί να μετατραπεί σε ένα όμορφο παρκέ με τα χέρια σας. Θα σώσει την τσέπη σας από περιττά έξοδα και θα σας ευχαριστήσει το μάτι όχι χειρότερο από αυτό που αποκτήθηκε στο κατάστημα. Στη συνέχεια, πρέπει να καθορίσετε το πλάτος του τοίχου. Με μια στενή σανίδα, η επένδυση θα είναι μεγάλη, δηλαδή μία επένδυση - μία σανίδα. Με ένα φαρδύ σκάφος - δύο στενά δοκάρια.

Πολλοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η χρήση clapboard επτά έως δέκα εκατοστά πλάτος είναι πολύ πιο πρακτική. Μην ξεχνάτε ότι ο πίνακας τοίχου που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι ο ίδιος σε πλάτος.

Το ποιοτικό υλικό παράγεται, για παράδειγμα, με αυτή τη μέθοδο. όπως το βούρτσισμα.

Φτιάχνοντας τα χέρια σου

Η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται να φοράτε ρούχα με διακοσμητικές λεπτομέρειες. Η βολική απλή ρόμπα χωρίς περιττά στοιχεία είναι η καλύτερη επιλογή. Να φοράτε γυαλιά ασφαλείας αν είναι δυνατόν. Το πριόνι πρέπει να είναι σε ειδική θήκη με ένα rasklinivatel, το οποίο θα σας απλοποιήσει και θα σας εξασφαλίσει ταυτόχρονα τη χρήση του μηχανήματος.Η μονότονη εργασία συχνά υπονομεύει την επαγρύπνηση του εργαζόμενου, και σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να μην κοπεί τυχαία αυτό που απαιτείται. Επομένως, προσέξτε να υπερθερμάνετε τον κινητήρα.

Για να γίνει αυτό, κόψτε τις σανίδες σε παρτίδες, πρώτα στη μία πλευρά, και μόνο στη συνέχεια πιάστε το άλλο.

Η ίδια η διαδικασία ξεκινάει με την κατάρτιση ευθειών γραμμών., επί των οποίων οι πλευρές των σανίδων θα είναι πριονισμένες στο μέλλον. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μολύβια πράσινου ή μπλε, αυτό είναι απαραίτητο, ώστε οι γραμμές να είναι ορατές, αν το ξύλο είναι υγρό και αρχίζει να γίνεται μπλε. Για να κόψετε το χαρτόνι, τοποθετήστε το στο επάνω μέρος του μηχανήματος έτσι ώστε οι γραμμές που έχουν επισημανθεί προηγουμένως να είναι ομαλές. Στο τέλος της σανίδας, ακουμπήστε το σώμα σας και σπρώξτε το κατευθείαν πάνω στην λεπίδα του πριονιού. Πολλοί άνθρωποι είδαν την πριονωτή λεπίδα προκειμένου να απλοποιήσουν τη διαδικασία κοπής, προτιμώντας κύκλους με μεγαλύτερη διάμετρο.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τον πίνακα, δεν πρέπει να σφίγγετε τον κύκλο.

Για να κόψετε την άλλη πλευρά του σκάφους, πρέπει να ρυθμίσετε εκ νέου τη μηχανή. Για να το κάνετε αυτό, ρυθμίστε το χάρακα στο απαιτούμενο πλάτος. Συνήθης είναι η χρήση δύο σφιγκτήρων, για τη σταθεροποίηση στη διαδικασία.Στη συνέχεια, η δεύτερη πλευρά του πίνακα είναι πριονισμένη σύμφωνα με τον προσαρμοσμένο χάρακα, όταν πριονίζετε την πλευρά χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα χάρακα, πριονισμένο κάτω από τον χάρακα θα εμφανιστεί στην έξοδο. Βάλτε τα σε ένα ξεχωριστό μέρος, θα είναι χρήσιμα σε μας για σιδηροτροχιές.

Για όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο καθορισμού του πλάτους των σιδηροτροχιών, η απάντηση είναι απλή, για να γίνει αυτό, τοποθετείται πινάρισμα πριονιού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αντί για χάρακα.

Δεν έχει νόημα να υπολογίσετε το πλάτος σε ένα χιλιοστό, δεδομένου ότι δεν θα επηρεάσει την ποιότητα της επένδυσης.

Σκάλες

Το διοικητικό συμβούλιο γίνεται ομαλό και ομαλό μετά τη διαδικασία του αστεία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στάδιο και δεν απαιτεί λιγότερη φροντίδα και συγκέντρωση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επαναρυθμίσετε τη συσκευή. Περικοπή των σανίδων μία προς μία, αυστηρά από τη μια πλευρά. Οι πλάκες που διπλώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τοποθέτησης σε σπείρα απορρίπτονται αμέσως, επειδή δεν υπόκεινται πλέον σε περαιτέρω εκμετάλλευση. Για να πάρετε ομοιόμορφες σανίδες σε πλάτος, μετρήστε πόσες φορές πρέπει να μετακινηθείτε γύρω από το μηχάνημα και να επαναλάβετε τον ίδιο αριθμό με κάθε νέα σανίδα, κάνοντας την ίδια προσπάθεια.

Όταν εργάζεστε με την άλλη πλευρά, μικρές διαφορές στο πάχος θα είναι αόρατες.

Εν κατακλείδι, η σανίδα επεξεργασίας απαιτούσε να δημιουργεί αυλακώσεις. Βγάλτε τα χρησιμοποιώντας κόπτες ή λεπίδα λεπίδας, αλλά πρέπει να το εγκαταστήσετε διαγώνια. Αξίζει να το χρησιμοποιήσετε μόνο αν δεν διαθέτετε κόφτες, δεδομένου ότι η μέθοδος είναι μάλλον κοπιαστική, απαιτείται πρόσθετος συντονισμός εξοπλισμού.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν κυβερνήτη., γι 'αυτό, σηκώστε και κατεβάστε το τραπέζι μέχρι να ρυθμίσετε το απαιτούμενο βάθος για την αυλάκωση. Στη συνέχεια, κόψτε τις αυλακώσεις και στις δύο πλευρές του πίνακα. Δεν υπάρχει ανάγκη να κόβετε τις αυλακώσεις αυστηρά στη μέση του πίνακα, κάνοντας το αυλάκι λίγο πιο κοντά στην επιφάνεια - οπτικά υπάρχει μια αίσθηση λεπτότερου πάνελ τοίχου από ό, τι είναι πραγματικά.

Η εφαρμογή των ισορροπιών στις σχάρες

Οι καθυστερημένες μη πραγματοποιημένες πλακέτες θα μετατραπούν σε ράγες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση του πάνελ τοίχου κατά την εγκατάσταση. Δεδομένου ότι πρόκειται για υλικό σύνδεσης, η σιδηροτροχιά δεν χρειάζεται να έχει το ίδιο μήκος με την επένδυση τοίχου. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία, επειδή η άρθρωση είναι κρυμμένη πίσω από το clapboard. Αλλά η τσουγκράνα πρέπει να είναι μικρότερη από την αυλάκωση.

Λόγω της καμπυλότητας της σιδηροτροχιάς, θα είναι τέλεια στερεωμένη στις αυλακώσεις, σε σχέση με αυτό δεν είναι πλανισμένη, με ένα υψηλής ποιότητας πριόνι, η σιδηροτροχιά είναι αρκετά ομαλή.

Εάν η εμφάνιση είναι στην πρώτη θέση για εσάς, αφαιρέστε τη λοξοτομή μικρού μεγέθους και στις δύο πλευρές του πίνακα. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Αλλά έχοντας κάνει αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι αμέσως εμφανές. Ο χρόνος λειτουργίας της επένδυσης περίπου από δεκαπέντε έως είκοσι χρόνια. Υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλεται σε επεξεργασία με ένα εξειδικευμένο προστατευτικό παράγοντα ενάντια στους μύκητες, τη σήψη και τα έντομα, η μακροζωία του κάδου αυξάνεται σημαντικά.

Η τοιχοποιία από το σπίτι εξοικονομεί την τσέπη σας από περιττά έξοδα, θα δώσει στο δωμάτιο μια πιο αισθητική και ελκυστική εμφάνιση. Μην ξεχνάτε ότι η επένδυση είναι ένα υλικό με υψηλή θερμική αγωγιμότητα και είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, που σημαίνει ότι σε υψηλές θερμοκρασίες δεν θα εκπέμπει επιβλαβείς τοξικές ουσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, μπορείτε να το μάθετε παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο